|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
Cytat:
Tak ja dziś będę jadła gryczane pierogi to Ci powiem czy dobre a naleśniki robiłam póki co kukurydziane i raz ryżowe ale kruszą się i dziwne są na słodko nie pasują mi. Gryczane naleśniki zrobię po niedzieli w któryś dzień to Ci powiem co i jak ![]() Mój mąż też ciężki w tym temacie jest, ale tyje ostatnio w okolicach brzucha, bo on maniak pączkowy i uwielbia pszenne pieczywo, ale ja też kiedyś taką miłość miałam do tego, przeszło mi ![]() Obiady bezgl je bez sprzeciwu, nawet makaron kukurydziany mu smakował
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
To jest taka pasta. Nie zamarza chyba dzięki soli, może oliwie też. Szczególnie smaku rosołkowego według mnie nadaje suszony koperek, oprócz oczywiście lubczuku (smak "maggi") i kurkumy.
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio taka bylam rozgoryczona bo tesciu mi dal skrojone i zamrozone koperek i pietruche i w niedziele na strasznym kacu gotowalam rosolek juz sie tak go nie moglam doczekac, tak mi sie marzyl i jeszcze na wierzch wlasnie koperku sypnac, ja do zamrazarki a tu dwa woreczki z pietruchalubczyku tez nie mam, ale mama ma ususzony moze sie podzieli, a moglabys mi napisac mniej wiecej proporcje ike czego dajesz na jedna szklanke soli?mam tylko jedna mala polke w zamrazalce i zrobilabym tak pol porcji tak zeby za duzo miejsca to nie zajelo Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale może niezłym rozwiązaniem byłoby kupienie gotowca pt. "włoszczyzna" widziałam takie przygotowane na tackach, ok. 1/2 kg - marchew, pietruszka, seler i por. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-03-09 o 11:41 |
|
|
|
|
#4475 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4476 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny polecam koktajl bananowy na który przepis znalazłam w internecie.Jeden banan,pokroić drobno zalać szklanką mleka i wsypać 2 łyżeczki cukru.Potem blender i gotowe. Ja robiłam mikserem bo blendera nie posiadam.Przed chwilą go zrobiłam
pycha
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-03-10 o 09:19 |
|
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
O banany to ja blenduję z natką, cytrusami, miodem, imbirem, pieprzem kajeńskim i kiełkami jak są
Taka zdrowa wersja.Btw jakby ktoś był zainteresowany - sok z noni jest obrzydliwy (choć i tak piję go każdego ranka)
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie, zdecydowanie za duzo marchwi ![]() Cytat:
ja czesto robie takie desery, zblendowane banany, na to zblendowane truskawki, na to zblendowane kiwi i na wierzch ewentualnie bita smietana na wierzch albo z innymi owocami, ale banany zawsze![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4481 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najczęściej ta bulionetka jest używana do "rosołku" z makaronem, jak sobie księciunio zażyczy i musi mieć natychmiast. Wtedy przygotowanie tego trwa tyle ile ugotowanie makaronu. My robimy w blenderze banana z pomidorami, i dolewamy do soku z marchwi i jabłek z sokowirówki. W sokowirówce za duże straty miąższu bananowego i pomidorowego były. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-03-10 o 14:40 |
||
|
|
|
#4482 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brzmi smacznie ![]() już się nie mogę doczekać sezonu truskawek ![]() Cytat:
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonsia - najlepszy krem to żel hialuronowy z olejem
Dla Twojej cery może olej z róży piżmowej? Albo z pestek czarnego bzu, zamówiłam ostatnio wielbię. Oba nie powinny zapychać, a ładnie ujednolicają cerę i ją wygładzają.
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zeby nie offtopowac na tamtym.
Co do mojej sytuacji to palant ma szczescie, ze mieszka 250km ode mnie. Bo inaczej znajac moja agresywnosc szukalby swoich zebow w promieniu kilometra. Z tego co wiem to i tak nie bylo tak zle, bo z tego co wiem z jego zapiskow (wlamalam mu sie na kilka kont... w sumie nie wlamalam bo mialam haslo, po prostu nie mialam pojecia o ich istnieniu) poprzednia swoja dziewczyne bil... Wiec ciesze sie, ze szybko sie skonczylo. Szkoda tylko ze przez miesiac czulam sie oderwana od rzeczywistosci. Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż ile ludzi, tyle historii
dobrze tylko, że się takie rzeczy okazały zanim sobie człowiek wyślubował z takim "miłość wierność i uczciwość małżeńską" szczęścia Wam wszystkim dziewczyny i tym zajętym i tym wolnym (bo przyjdzie) i tym co nie wiedzą na czym stoją jak Marteczka nie ma się co śpieszyć, sytuacja sama się wyklaruje
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrze, ze zdazylo sie to skonczyc zanim i na Ciebie podniosl reke a co do zdrad.. wiecie co na prawde mnie to przeraza, bo o swoim tz tak czasami myske, ze niee na pewno nie moglby mi tego zrobic, taki jest troskkiwy, kochany i czuly i ze niby mialby bzykac inna a pozniej przychodzic i udawac jak mnie kocha? nierealne. Ale jak pomysle o tym ile kobiet tak myslalo jak ja i sie na tym mysleniu przejechalo to az mnie ciary przechodza.. a teraz od co drugiej dziewczyny (jak nie wiecej) mozna uslyszec ze byla kiedys zdradzona, oczywiscie od facetow tez. Masakra.. Wicherku a tak z ciekawosci. Moge zapytac ile jestes po slubie? No i tak tak.. nie ma co sie spieszyc.. a zegar biologiczny tyka Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-04-02 o 16:10 |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak samo znam pary, które jak najbardziej są sobie wierne, osoby, które mają totalnie gdzieś swój własny związek i sypiają z kim popadnie, mimo że niby kogoś mają. I związki, które potrafiły trwać po kilka lat i za wzór je sobie stawiałam, że w takim właśnie związku chciałabym być. I bach, zdrada, rozstanie.Może dlatego na samo słowo "związek" uciekam, gdzie pieprz rośnie, mimo że w tym "nie wiem, na czym stoję" mogę trwać długo. Bo, jakby nie patrzeć, my tak ze sobą kręcimy z przerwami już prawie 3 lata, z czego przez ostatnie pół roku mamy ze sobą naprawdę najlepszy kontakt ever. |
|
|
|
|
#4488 |
|
Moderator
|
Co do tematu o chłopach:
Opowiem Wam coś z innej beckzi tak dla jaj. Pisałam przez jakieś 4 lata z jednym kolesiem, tak o, tylko sobie pisaliśmy. A on niby z Londynu, więc jak wyjechałam do Anglii to ustaliliśmy że fajnie by się było spotkać albo porozmawiać chociaż na głos, ale nie doszło do skutku i ja już po 4 miechach znajomości wyczuwałam smród. No więc pierwszego dnia w Anglii dał mi wiadomosć, że on ma dziewczynę.. przez internet ta dziewczynę, gadałam z nią kiedyś. Pisaliśmy parę miechów ale to takie wyrzuty do siebien ieżeli pisanie i jak byłam z moim to się bardzo wkurzył ten z neta i powiedział, że przyjedzie i mu do mordy nabije czy coś. I przestałam zn im pisać. Otóż niedawno po długim czasie przypomniał mi się i raz w nocy taka dziewucha mi się sniła co to miał z nią dobre relacje i ona jest bi, pisywałam zn ią na skype też. Oto wchodze sobie na facebook - do takiej znajomej Asi w znajomych. I widzę jakiegoś faceta, którego foty na koncie miał ten idiota z którym pisałam (na pewno nie przypadek!). Okazało się, że pisałam z tą dziewucha, z lesbą. I ta rzekoma dziewczyna to pewnie jej lalunia. Miałam ochotę się porzygać bo ile to ja stesu przez tą osobę przeżyłam, a to jakaś idiotyczna chora na umyśle lesba. Tych homosiów bym tępiła z całej siły, najlepiej powybijała, tak tego nienawidzę! Dla mnie to smao co jakiś gwałciciel albo pedofil czy inne zboczenie, choroba umysłowa. Teraz tylko internetowo na wizażu się udzielam. Wiecie, mówie sobie że to tacy chorzy ludzie którym niktn ie pomoże bo się mówi że to norma. A przechodząc do normalnych damsko-męskich zwiazków.. Każdemu życzę jak najlepiej, żeby był szczęśliwy z kimś innym bez zdrad i casłego tego syfu to po pierwsze ![]() Po drugie mój tż to mój pierwszy, ma 11 lat więcej i jestem z nim szczęśliwa i swoje już przeszliśmy razem jak i osobno. Nie raz mi tyłek ratował przed związkiem jeszcze. Dlatego dbam o niego najlepiej jak mogę bo mu się należy, on o mnie również dba bardzo i wiem że kocha bo też go kobieta wcześniej bardzo skrzywdziła zdradą i cierpiał długo będąc sam bo sie bal związku. I mimo że wielu ludzi nas krytykuje przez różnicę wieku to olewamy i cieszymy się sobą ![]() Po trzecie boli mnie fakt że świat obecnie sie tak psuje i z ludzi sie robią potwory. I tak duzo ludzi się rozwodzi, gtak dużo ma teraz w ciągu życia wieeelu partnerów i sie zniechęca - i to jest wielkie nieszczęście. Po czwarte - w Polsce jeszcze nie jest tak źle z tym bo my jeszcze mamy gdzieniegdzie jakaś kulturę i zasady. W Anglii z tego co widzę młodzi ludzie to jeden wielki burdelik, ale anyway, każdemu szczęścia życzę. Byleby lesbą ani pedziem sie nie stał i był zdrowy na ciele jak i umysle. A jak ktoś w coś wierzy to równiez na duszy. Staram sie wierzyć w ludzi i widzieć pozytywy, na wszyskto przychodzi czas iw czyms znajdziemy to szczęście, o swoje trzeba walczyć i tyle no, rozpisałam się
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem po ślubie od sierpnia 2012 i powiem tak, że to był ciężki czas dopiero teraz się ułożyło i dotarliśmy się ![]() Cytat:
Jak widzisz pozytyw w każdym człowieku to nie rozmawiałaś jeszcze z dostateczną ilością osób ![]() Ale fakt, trzeba walczyć o swoje, bo nic z nieba nie spadnie nam
|
|
#4490 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Mój akurat jest ode mnie dojrzalszy wiadomo, ale bywa że w niektórych aspektach to ja jestem, sporo się od niego uczę i cieszę się niesamowicie bo nie wyobrażam sobie związku z jakimś pipusiem w wieku 18 lat te chłopaki jakieś dziwaczne teraz.
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednym słowem uzupełniacie się i dobrze ![]() A no dziwaczne, jak tak patrzę to cieszę się, że ja mam parę latek więcej (25 - jak łatwo zorientować się po nicku wizażowskim) i wybór mam za sobą
|
|
#4492 | |
|
Moderator
|
Cytat:
i flegmatyczni przeokropnie. I tylko idzie to takie i grzywką zarzuca co by mu się nie popsuła. W pl kiedys do woja szli czy coś to trochę ogarnięci a teraz... Tragedia i zgroza, koniec mojego marudzenia na ludzi
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz podobnie jest w sumie i u nas, tak jak opisujesz
ale to też nie wszyscy nie ma co generalizować. U mnie mąż patriota jest i ma taką nieformalną w mieście organizację i jest tam dwóch takich właśnie 18tolatków i fajne chłopaki kurcza, trzeba tylko dbać by z dobrej drogi nie zeszli
|
#4494 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mój uwielbia polską historię, co do mnien ie przyjdzie to nocami te historyczne filmy i wiadomości, więc fajnie że Twój mąż coś takiego ma. Mam dwie koleżanki to też normalne fajne dziewczyny z nich, miło mogę spędzać z nimi czas i potrafią coś zrobić, a nie ciumoki co nawet obiadu nie zrobią. Zależy kto w jakim środowisku się obraca.
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest ciekawe pomimo tego, że ja w tym nie siedzę, to lubię często posłuchać
ostatnio organizował obchody śmierci lokalnego naszego bohatera z wojny, taki był zadowolony że aż miło popatrzeć na niego To by się nasi chłopcy dogadali, tym bardziej że są w podobnym wieku, bo mój ma 31 lat za niedługo. Twój jak od Ciebie 11 starszy to chyba podobnie gdzieś?
|
#4496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec skoro mowisz ze dopiero teraz sie dotarliscie to obstawoam, ze dopiero po slubie zamieszkaliscie razem matko a ja z moim mieszkam 2 miesiace i mi sie wydaje, ze nic z tego nie bedzie bo sie nie mozemy dotrzecCytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o sprzątanie też nie, bo to od początku wspólnie robiliśmy i robimy, ale o takie kurczę większe sprawy, ale nieważne już doszliśmy do wspólnego porozumienia 2 miesiące to krótko, dotrzecie się, trzeba tylko przymknąć oko na nawyki których nie da się zmienić, a skupić się na tych które da się i podziałać i jest malinowo, warto się na początku właśnie dłużej pomęczyć by potem już na dobry tor wskoczyć
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy, jak sie nie rozejdziemy to sie jakos ulozy ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4500 | |
|
Moderator
|
Cytat:
też sie cieszę że mój ma takie hobby bo też się czasem zainteresuję i lubię jak mi np. opowiada gdy był w wojsku ;DWizazanka5000 Jest Polakiem, pochodzi z Bielska. A co do kłótni to z moim krótka piłka, raz się pokłóciliśmy w ciągu tego roku a sporo napiętych momentów było. Gdy już jakaś kłótnia się zaczynała to po 3 sekundach było koniec, ngidy się nie kłócimy tylko wszystko sobie mówimy na bierząco. Akurat nie mieszkamy jeszcze razem, ale może już w tym roku będziemy. Miałam sytuacje, że byłam na niego wściekła i myslałam że nic nie wyjdzie bo problem za duży, ale porozmawialiśmy i jest poprawa duża, więc wszystko się musi unormować. Jesteśmy w dobrym kontakcie i dbamy o siebie chociaż zajęło to prawie rok, takie wychodzenie na jakaś prostą. Oboje mamy ciężkie charaktery, ale uznaliśmy że kłótni nie lubimy i nie są nam potrzebne i że ma być spokój bo i tak inni ludzie już nas wystarczająco wkur***** ;D |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

a naleśniki robiłam póki co kukurydziane i raz ryżowe ale kruszą się i dziwne są na słodko nie pasują mi. Gryczane naleśniki zrobię po niedzieli w któryś dzień to Ci powiem co i jak 

ostatnio taka bylam rozgoryczona bo tesciu mi dal skrojone i zamrozone koperek i pietruche i w niedziele na strasznym kacu gotowalam rosolek juz sie tak go nie moglam doczekac, tak mi sie marzyl i jeszcze na wierzch wlasnie koperku sypnac, ja do zamrazarki a tu dwa woreczki z pietrucha
Taka zdrowa wersja.

albo z innymi owocami, ale banany zawsze
te chłopaki jakieś dziwaczne teraz.
o sprzątanie też nie, bo to od początku wspólnie robiliśmy i robimy, ale o takie kurczę większe sprawy, ale nieważne już doszliśmy do wspólnego porozumienia