|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
ehhhtez nie lubie takich dni :/ jutro mamy chirurga a w tyg. jezcze do neuro musimy skoczyć :/ i tez tak ni w piz.... ni w oko godziny mamy :/
Dobra pozałatwiana czesc, teraz czekam na przelew i mogę iść na zakupy
|
#1982 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Moja teściowa mówi, "opowiedz co robiliście, mama krzyczala?" Witam Was Pogoda dzisiaj nieziemska, a ja jestem unieruchomiona, bo mała strasznie mocno kaszle, a dzisiaj jeszcze mamy rehabilitacje, nie wiem czy jechać
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa też zawsze mówi do Zuzi : powiedz mama z tatą Cie biją? Mocno? Jeść nie dają? No a ja man wtedy ciśnienie dobrze podniesione Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi ona wpadła w oko jak szukałyśmy z mamą torebki dla niej, ale jeszcze nie wiedziałam wtedy, że będę miała te buty
|
||
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Matko i córko... To ja dziękuję za moją teściową, która takimi głupimi tekstami nie rzuca. Chyba byśmy do niej zbyt często nie przyjeżdżali gdybym takie coś słyszała. Zresztą razem z mężem ostatnio stwierdziliśmy, że moja teściowa chyba trochę się mnie boi, bo o wszystko się pyta i bierze naprawdę do siebie wszystkie nasze zastrzeżenia co do wychowania dziecka (typu żeby nie usypiać na rękach, nosić tak a nie inaczej itd).
ktosiula, my też ostatnio mieliśmy drugą dawkę rota. A Wy mieliście już robione te szczepienia 5w1 czy macie odroczone? Iga ma już 13 tyg skończone i nadal szczepień nie miała z jednej strony chciałabym żeby już ruszyły, no ale skoro bezpieczniej odroczyć no to czekamy... Ja muszę zajechać w końcu do ZUSu, bo z końcem marca kończy mi się umowa w związku z czym przejmuje mnie całkiem ZUS. Ale jakoś zawsze mi nie po drodze. Żeby nie było - Iga nadal śpi (już prawie 2 godziny!)
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
o matko jestem załamana stanem konta
![]() już sie chyba nic nie odezwe nt tej pracy bo szkoda moich palców i klawiatury. Czy uważacie ze jeżeli jest taka ładna pogoda to mozna miec otwarte okno ?
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Nanusia trzymajcie się
Ktosiula super że imprezka udana, fotki extra Anoula mąz ma gest torebka fajnaAnoula, Mao, Basiaaaa to chociaż wiecie jakie pierwsze pytanie zadać po powrocie do dzieci, jak ich teściówki Wam będą kiedyś pilnować t im się odechce głupich gadek |
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziemniaki obrane, garki umyte, żurek zjedzony, dziecko śpi na tarasie a ja się grzeje w słonku.
Pisałam Wam ostatnio że mąż dostał ofertę pracy z bezrobocia. Mamy wielki dylemat, teraz pracuje z moim tatą, ale nie ma żadnej umowy, kasa jest ok ale różnie raz jest dwa razy w miesiącu a raz co dwa i pół miesiąca więc sam ani zabardzo odłożyć ani zapanować bo nigdy nie wiadomo kiedy będzie kasa. No a w ten firmie proponują 3000 brutto plus premie uznaniowe, ale praca w delegacji. Co prawda na terenie małopolski ale jednak mimo wszystko delegacja. Moi rodzice są przekonani że mąż wykreci się z tej oferty i będzie z moim tatą caly czas robił ale kurde w ten sposób nigdy nie będziemy w stanie się usamodzielnić, ani wynająć ani kredytu kiedyś wziąć. Beznadziejna sytuacja. Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zastanawiam co te tesciowe maja w głowie...
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
dostałam druga paczke z hippa;p na meza
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż jest jedynym kandydatem do tej pracy więc szanse ma teoretycznie spore. A poza tym coraz częściej się nie dogaduje z moją mamą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Zuzia śpi,a ja siedzę obok na tarasie w fotelu bujanym i grzeje się do słońca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym zeby Kacper pospal........
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Mao ja tez uwazam zeby skorzystac z tej oferty pracy. Owszem zawsze jest jakies ryzyko, ale moze warto je podjac. Tym bardziej ze chcecie sie usamodzielnic, jak piszesz. Wy mieszkacie z Twoimi rodzicami ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Strasznie malo mam sie udziela ostatnio u nas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Coś tam chyba śpi???
Cytat:
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze nie bedzie tak zle z tymi delegacjami, czasami jest tak ze za godziny w delegacji ma sie dodatkowy wolny dzien, wszystko zalezy od firmyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
u mnie Marcin spi od 12 a teraz probuje uspic starszaka bo dzis o 6 wstal ( musze kolo niego siedziec dokad nie zasnie:-()
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już nie mam do niego dziś siły, a jeszcze wczoraj byłam na fitnessie( pierwszy raz od dawna) i czuję wszystkie mięśnie ![]() a tak w ogóle witam się i lecę nadrabiać Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
spi na rekach, jak sie rusze to sie budzi, na spacerze tez nie spi. tzn. tak ma od wczoraj... mam nadziweje ze mu sie odmieni..
wczesniej bylo ok. a w ogole dzisiaj na spacere taki placz bo sloncemu swiecilo mimo budki...
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mamy skok albo nawrot spraw brzuszkowycb- zaczelam znow,bobotic dawac. spacer- masakra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza marchewka Leonka
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2014-03-11 o 09:54 |
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Mao, pogadajcie z rodzicami powiedzcie ze chcecie sie usamodzielnic itd ze to jest dla Was szansa
![]() Nelka mi piszczala z dobre 20min az sie zmeczyla i poszla spac ![]() TZ moze zmieniac prace jezeli go beda chcieli przyjac do tej co jedzie jutro na rozmowe dostal premie za zeszly rok wiec spoko moze isc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Olenska jakie Leon ma włoski
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Kacper ciagle chxce jesc i ciagle placze ;( znaczy marudzi i poplakuje, teraz zjadl i usypiam w wozku...
|
#2005 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wyłącznie dady używamy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już was zresztą miała pytać -nam w szpitalu nic nie dawali do wypisania. Przy Kubie dostała i później masa gratisów do domu. Na co można się zarejestrować przez stronki - na hippa ? Boski jest
|
||||
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktosiula super ze chrzciny udane ![]() Nanusia trzymamy z Jasiem kciuki ![]() Mao tez bym sprobowala z ta robota z urzedu :p Dzien dobry ![]() Bylam z Jasiem na spacerku a teraz leze, troszke Was podczytalam i teraz moge sie przespac ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
nestle,bebiko bobovita i hipp na pewno
Zhippa przysyłają kupony na pudełko i zniżki w ross na słoiczki a w pudełku marchew z ziemniaczkiem sok i łyżeczka i ulotkip z bobovity marhcew, ulotki, z bebiko dostałam ulotki, 1grosz [poważnie był w kopercie z nestle dostałam sinlac, i 2 kaszki jeszcze zwykłe a i dostałam z pampersa ale nie logowałam sie nigdzie. a z tym oknem pytam bo koleżanka mnie wyśmiała. a mieszkam na 10p i tu jest na prawdę gorąco jak słońce świeci
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba mam okna pouchylane.
Kociak nie było my za ciepło bo chrzciny o 17"dopiero to już chłodno było. No i wiadomo w kosciele tez cieplo nie bylo. Poza tym co głową poruszył to uszy na wierzchu :P Nie szczepilismy jeszcze 5w1 i pneumo - kontrole u neurologa mamy za miesiąc dopiero i zobaczymy co powie. Maomami na waszym miejscu bym brała tą pracę, warto spróbować. My używamy Dady, pampersy uczulily Mikołaja - miał wysypkę i ciągle zaczerwienienie. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Acha, te teściowe to chyba na głowy poupadały ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Rybka wpisz nam wagę 13 tydz- 6600g. Dziękuję ![]() A długi jest na 65 cm! Lekarka sprawdzała i to 90 centyl. 3 miesiące dopiero skończył, a urodził się 54 cm.
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i mega dlugi!!! naszej nie mierzyl,ale my kiedys probowalismy to jakies 61 cm miala.a,urodzila sie 57 cm. mala odzyskala humor- chyba kropelki pomogly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Taka pogoda to korzystam i robie porządki na ogrodzie, ale tylko w momencie kiedy oczywiście malutka śpi. Jestem tak padnięta że szok. Zaraz się chyba położę do mojego dziecka ![]() Nanusia ogromne kciukasy!! ![]() ktosiula za udane chrzciny![]() anoula ładna torebka Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Ktosiula woow ale waga i wzrost!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

z jednej strony chciałabym żeby już ruszyły, no ale skoro bezpieczniej odroczyć no to czekamy...
już sie chyba nic nie odezwe nt tej pracy bo szkoda moich palców i klawiatury. 

torebka fajna
t im się odechce głupich gadek