|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Dziewczyny wróciłam z 9 salonów
jak na dzisiaj starczy ![]() Sukienki które przymierzałam to głównie w literkę A z koronkowymi ozdobami na górze - część z rękawkami 3/4 lub długimi. Uparłam się na nie, żeby zakryć moje mankamenty - aczkolwiek jak mierzyłam taką z samymi ramiączkami koronkowymi to pani powiedziała, że nie wie o co chodzi, a doszukiwała się tych mankamentów bo powiedziałam dlaczego szukam rękawków. Mierzyłam też dwie sukienki coś między delikatnym A a rybką - ładnie podkreślały sylwetkę, jednak ja wolę taką która będzie troszkę swobodniejsza w tańcu ![]() Na tę chwilę wybrałam 7 sztuk które mi się podobają z czego dwie najbardziej Mimo wszystko jadę jeszcze za tydzień we wtorek do kolejnych salonów, w tej dzielnicy 80% sukni było na prawdę brudnych i nie zachęcały swoim stanem... w innych salonach też tak jest
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mi zostało od dziś 75 dni
![]() mam mega stresa!! nie wiem dlaczego ![]() musimy pójść do kościoła zanieść dokumenty / świadectwa chrztu etc./, a jest napisane na www, że trzeba to zrobić co najmniej 3 miesiące przed ślubem. Mi się pomyliło, że "nie wcześniej niż" 3 miesiące przed ślubem, tak jak zaświadczenia z USC Mam nadzieję że nie będzie problemu, jak myślicie? 3 miesiące było ok. 26 lutego
|
|
|
|
#3633 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Robusta, to był jeden z moich typów, ale nr 1
![]() cornflower_girl, spytajcie ich o co chodzi i zróbcie jakiś aneks. Tyle mi przychodzi do głowy. Mam nadzieję, że się ułoży. Dzięki za opinię Lemon_Drop, tutaj czytałam, że są właśnie msze ze spowiedzią lub czas własny (ktoś tu pisał, że ksiądz wysłał wszystkich na ciacho )marlenqa22, pochwal się gdzie kupiłaś (bo chyba jesteś z Białego?) ![]() KaMilka4891, powodzenia w poszukiwaniach Ja nawet się nie rozglądałam...Cytat:
misia880, bo masz piękne i gęste włosy ![]() Le_lena, to zależy jak często przymierzany jest model. W jednym salonie spotkały mnie czarne rąbki sukni, w innych było ok. Te które wybrałaś na pewno są piękne Znasz modele?Liana, nam ksiądz kazał wszystko przynieść na protokół
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze wrażenie sprawił pewien salon, który reklamują znane osoby - tam myślałam, że padnę z zachwytu...zanim weszłam a jak już weszłam to po prostu wyszłam zniesmaczona ![]() We wtorek jadę w inną część Warszawy - liczę na to, że tam będzie lepiej ![]() Nie zrozumcie mnie absolutnie, że chciałabym aby te mierzone przeze mnie były nowe i dopiero co z pokrowca wyjęte , no ale to co dzisiaj widziałam w zdecydowanej większości przeraziło mnie i wołało o pralnię! ![]() cude postaram się wstawić zdjęcia (katalogowe) tylko muszę sprawdzić jak się to robi ![]() Udało się wstawić
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-10 o 18:22 |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a TŻ 21 :x Zresztą, my wszystko mamy na odwrót
|
|
#3637 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
Myślę, że są dość stabilne, bo jak się je postawi to nie upadają, ale nie wiem jak by to wyglądało jakby w nie coś wbić. ![]() Cytat:
Masz tatuaż na ramieniu/obojczyku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładne, szczególnie ta pierwsza mi się podoba. |
||||
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to był pierwszy salon sukien ślubnych jaki odwiedziłam i od razu pomyślałam: " o mamo! jak te suknie są takie ekskluzywne i tak wyglądają, to co mówić o zwykłych sklepach??". tymczasem często w tych "zwyklejszych" sklepach suknie wcale nie były szare i szmatowate
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Le_lena, ta suknia z Agnes śliczna
A w załączeniu obiecane zdjęcia z mojej przymiarki
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrzebuję aktu urodzenia jeżeli biorę ślub w mieście w którym się urodziłam?
|
|
|
|
|
#3641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny, za wszystkie miłe słowa dotyczące mojej sukni.
![]() Cytat:
Zastanawiamy się właśnie z TŻ nad jakąś alternatywą co do klasycznych stawianych winietek i te fioletowe (nasz kolor) cukierki straszliwie mi się podobają. Swoją drogą, czy któraś z Was widziała gdzieś stacjonarnie szpilki do winietek (jak w załączniku). Ja - 9 TŻ - 26 ![]() Cytat:
![]() Z resztą, nie jesteśmy tancerzami, a jednak tango jest tańcem mooooocno wymagającym i powinno być na prawdę zatańczone świetnie by było efektowne. Trzymam kciuki by sytuacja z salą rozwiązała się pozytywnie. Cytat:
Nam niestety nie udało się dzisiaj odebrać obrączek. TŻ dopiero niedawno wrócił z pracy, a ja nie chciałam wcześniej jechać sama. Ale.. co się odwlecze to nie uciecze - pojedziemy jutro. Zrobiliśmy właśnie listę osób do zaproszenia na sam ślub i cholercia, drugie tyle zaproszeń (co na wesele) musimy zmontować. Zatem idę majstrować projekty.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-10 o 19:12 |
|||
|
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej obiecuje poprawe i od jutra wracam na forum.
Po pierwsze rozdalismy juz prawie wszystkie zaproszenia. Ufff Ten week bym wyczerpujacy, i sobota i niedziela caly dzien jezdzilismy i zapraszalismy ludzi. W sobote od 10 do 21, a w niedziele od 10 do 23. Po drugie w koncu zdecydowalam sie kupic welon. Czy go zalozy zobacze z dniu slubu, jak nie to bede nim rzucala na oczepinach. Dzis przyszedl, wzielam w koncu podwojna mgielke i jest super. Bardzo delikatna i leciutka. Super. Po trzecie dzis rowne 2 msc do slubu Jutro jedziemy z TZ podpisac protokol do kosciola wiec kolejna sprawa bedzie zalatwiona. Cytat:
Cudnie i suknia sliczna.
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() kasia 1201 annic mojakaren cude cashmere patricia pati znajoma robiła kishlaczkowa robusta anesthesa Lemon drop cornflower DZIEKUJE dziewczyny za miłe słowa dot. naszych zaproszen !! ![]() ijaa przecudna sukienka!! będziesz wyglądasz oszałamiająco ![]() dotka90 gratulacje z okazji rocznicy ![]() rabbitka będziecie cudowną parą młodą! ![]() docik10 piękne i klasyczne ![]() ilonus ktl wyglądasz obłednie ![]() Nasz rozmiar obrączek - ja 8 , tż 24 ![]() Remont ruszył - zdjęliśmy dziś z TŻ drewnianą podłogę w przyszłej kuchni. Plecy mi zaraz pękną... A co do brączek cisza.. Zaczynam się denerwować. W czwartek minie miesiąc od zamawiania. ![]() Zapomniałam : rozdaliśmy pierwsze zaproszenia i od razu potwierdzone przybycie! Dostali je moi dziadkowie i mama Ona oczywiście popłakała się podczas czytania swojego zaproszenia
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-03-10 o 19:17 |
|
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
ładna
![]() Cytat:
ja zaręczynowy mam 12, ale obrączkę wzięłam 13 mam nadzieję, że dobrze zrobiłam![]() Cytat:
gratuluję studniówki będzie pięknie![]() a u nas nikt nie wspominał o żadnym skupieniu
|
||
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Koniecznie pochwal się efektem jak już skończysz!
![]() I wracaj do nas szybko! Le_lena ta pierwsza suknia jest piekna! Atomoowka super że wszystko idzie do przodu! Na pewno ze wszystkim zdążycie ![]() Uciekam coś sobie obejrzeć, wkurzyłam się na TŻ i dzisiejszy wieczor spędzam sama
|
#3646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() pięknie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
ale to szybko leci!dziękuję za wiele miłych słów i życzeń
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3648 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Robusta a nie myśleliście, że zdrapka + wino to bedzie dużo? ostatnio znajoma tak sobie zażyczyła i bardzo dużo niefajnych komentarzy było, że "chcą się nachapać" oczywiście wiadomo, nie ma się co ludźmi przejmować, ale ja bym brała albo to albo to :ehem
rabbitka kolażyk ekstra ![]() ale będziecie ze sobą ładnie wyglądać w dniu ślubu Cytat:
cornflower_girl dziwna sprawa i niepewna z tą salą, przyciśnijcie właściciela i niech Wam powie jakie ma plany, ale moim zdaniem umowy podpisane teraz powinny być w mocy ! Cytat:
nieprawda to? ![]() Le_lena wow to będziesz miała w czym wybierać ![]() ale te suknie, które wkleiłaś są cudowne
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm serio minimum 3 miesiące wcześniej? Właśnie o to chodzi że dokumenty są ważne 3 miesiące, i nam ksiądz powiedział że nie ma co wcześniej tego załatwiać
|
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przecież nie wiesz, czy ktoś nie zapisał się na ten termin więc przejdziesz się na marne U nas na kilka tygodni do przodu są pozapisywane pary.
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dopiero ją kupiłaś czy to jakieś przymiarki już po przeróbkach>??bo ja jeszcze mam całą do przerobienia i się zastanawiam kiedy z nią iśc do krawcowej, mówiła, że dopiero w lipcu, ale chyba wezmę już w maju, bo chcę dobrac welon itd. eh...
|
|
#3655 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
połączenie sukni i welonu jest na prawdę ekstra
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień spędziłam poza domem, ciężko mi was tak nadrobić
|
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
iLoNuS_ktl wow!!! i jeszcze z tym welonem naprawdę pięknie
Le_lena obie są super ale pierwsza Atomoowka gratki już tylko 2 miesiączki Dotka90 wszystkiego naj... dla Was z okazji 3 rocznicy ![]() KaMilka4891 też jestem bardzo ciekawa efektu ![]() Aaaa właśnie co do salonów nie wiem o którym konkretnie mowa, a raczej gdzie, a nie chcę robić antyreklamy ale akurat "Madonna" w Krakowie - odradzam (właśnie stamtąd uciekałyśmy z siostrą w podskokach) natomiast w Katowicach ładnie czysto przyjemnie i sukienki jak dla mnie były oki
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-10 o 20:53 |
|
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3659 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, że ja nie mogę mieć odsłoniętych ramion Cytat:
Cytat:
Ogólnie obydwie ze sobą rywalizują - nie potrafię się zdecydować ![]() Jedna i druga ma ozdoby poniżej pasa, które schodzą trochę na dół - jednak na tych zdjęciach ich całkowicie nie widać. Druga natomiast jest wysadzana błyszczącymi kamyczkami - czego też totalnie nie dostrzegam na zdjęciu. Pojeżdżę jeszcze po innych salonach i jeśli nie znajdę nic więcej to raczej się zdecyduję na którąś z nich Miło mi słyszeć, że nie tylko mi się podoba - dziękuję Wam Cytat:
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-10 o 21:01 |
||||
|
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo mi ulżyło jak powiedziałyście, że amarantowy jak najbardziej się bałam, że powiecie wszystkie tylko nie róż :P hehe ![]() dziękuję za miłe słowa odnośnie sali i zespołu, mam nadzieję że to był dobry wybór rabbitka piękny kolarz i tylko 100 dni, ![]() ja mam jeszcze 229 ;/ do wesela co do rozmiarów palców to ja mam 18 a mój TŻ 25.... smoki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

jak na dzisiaj starczy 

Mam wrażenie że czas leci a u nas załatwionych spraw nie przybywa.