Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 13:38   #1981
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Aldrin piękne ciuszki nie wiem czy teraz kupowałaś, bo właśnie w Cocco była promocja 20% taniej na 4 rzeczy z tej samej kolekcji

oliwka - nie stosowałam jak Groszek był mały, teraz smaruję go po basenie + robię mu masaż, dla siebie na brzuch

chusteczki - na wyjścia nawilżane np. Pampers, a w domu w zależności od sytuacji - jak będzie spokój i czas na nalanie ciepłej wody i kupa nie będzie za duża to woda i płatek kosmetyczny, ale jak duża plus wielki krzyk to szybko chusteczki
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:40   #1982
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Aldrin piękne ciuszki nie wiem czy teraz kupowałaś, bo właśnie w Cocco była promocja 20% taniej na 4 rzeczy z tej samej kolekcji

oliwka - nie stosowałam jak Groszek był mały, teraz smaruję go po basenie + robię mu masaż, dla siebie na brzuch

chusteczki - na wyjścia nawilżane np. Pampers, a w domu w zależności od sytuacji - jak będzie spokój i czas na nalanie ciepłej wody i kupa nie będzie za duża to woda i płatek kosmetyczny, ale jak duża plus wielki krzyk to szybko chusteczki
tak już z tej promocji się udało a nie sorki to widzę inna promocja ale ja też miałam wtedy 20 % taniej

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2014-03-10 o 13:42
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:43   #1983
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Najważniejsza sprawa - zaopatrzcie się w koło poporodowe (materiałowe wypełnione chyba gryką lub zwykłe małe kółko nadmuchiwane do pływania). Póki krocze boli, bez tego ciężko się siedzi gdziekolwiek poza łóżkiem.
a jak dla mnie jest to niepotrzebny wydatek ja po pierwszym porodzie bez problemu poruszałam się i siedziałam, więc to koło poporodowe wcale takie niezbędne nie jest
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
W temacie kosmetyków Octenisept kupujecie mały czy ten większy?
mi za 1 razem wystarczył ten mały, do pępka stosuje się niewiele, a datę przydatności ma długaśną - teraz jeszcze nie wiem jaką pojemność zakupię, moze większą, żeby "w razie w" był w apteczce
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

A i pytanko.
Jak w domu będziecie postępować przy zmianie pieluszek Będziecie używać husteczek jednorazowych dla niemowląt czy macie inne sposoby? Bo ja bym wolała naturalnie dbać o dziecko, niekoniecznie patrząc na moją wygodę. Bo poza domem to wiadomo że husteczki. Ale w domu czy np wystarczy przemyć pupę dziecka zmoczoną pieluszką tetrową czy jak?
przez pierwsze 2 miesiące używałam chusteczek, ale tyyyle ich szło, że się przerzuciłam na duże, prostokątne waciki - dostępne np w tesco. Chusteczki i tak i tak moczyłam w ciepłej wodzie, żeby szoku dla dziecka nie było, a waciki lepiej zbierają co trzeba i są grubsze miałam przy łóżeczku mydelniczkę z mydłem, miseczkę z wodą (ciepłą bo w razie potrzeby lałam) no i te waciki
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:54   #1984
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

No więc te 4 półki w szafie u rodziców wyglądają chwilowo tak jak na zdjęciu. W szafie są ciuszki od rozmiaru 60 w górę. Wszystkie wcześniejsze są odłożone i czekają na pranie.
Oczywiście musiałam foto najpierw na maila wysłać bo jak ostatnio wysyłam zdjęcia z tel to po załączeniu odwraca mi je do góry nogami. Też tak macie?? Ja mam samsunga S3 i od czasu jak ostatnio mi się system aktualizował to mi się tak dzieje co mnie wkurza niesamowicie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140307_143949.jpg (48,6 KB, 46 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:10   #1985
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Ja też chętnie dowiem się jakie pieluchy wielorazowe kupić i na co zwrócić uwagę. Więc czekamy na podpowiedzi.

Jak w domu będziecie postępować przy zmianie pieluszek Będziecie używać husteczek jednorazowych dla niemowląt czy macie inne sposoby? Bo ja bym wolała naturalnie dbać o dziecko, niekoniecznie patrząc na moją wygodę. Bo poza domem to wiadomo że husteczki. Ale w domu czy np wystarczy przemyć pupę dziecka zmoczoną pieluszką tetrową czy jak?
Ja chusteczki (za poleceniem Sroki Dady Premium Cotton) tylko do szpitala i na wyjścia, w domu woda i wacik

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No więc te 4 półki w szafie u rodziców wyglądają chwilowo tak jak na zdjęciu.
Niezły zestaw
Stary 2014-03-10, 14:20   #1986
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
No więc te 4 półki w szafie u rodziców wyglądają chwilowo tak jak na zdjęciu.
woow, robi wrażenie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:23   #1987
beat@
Zakorzenienie

Małż jak wczoraj zobaczył tą szafę w środku to aż sobie usiadł z wrażenia Chłopina nie spodziewał się że jego mała dziewczynka aż tyle ciuszków już ma

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-03-10, 14:26   #1988
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
No więc te 4 półki w szafie u rodziców wyglądają chwilowo tak jak na zdjęciu. W szafie są ciuszki od rozmiaru 60 w górę. Wszystkie wcześniejsze są odłożone i czekają na pranie.
Oczywiście musiałam foto najpierw na maila wysłać bo jak ostatnio wysyłam zdjęcia z tel to po załączeniu odwraca mi je do góry nogami. Też tak macie?? Ja mam samsunga S3 i od czasu jak ostatnio mi się system aktualizował to mi się tak dzieje co mnie wkurza niesamowicie.
Ładna kolekcja ja ma tylko marne dwie szuflady w komodzie
Stary 2014-03-10, 14:37   #1989
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle dowiedziałam, że u mnie w szpitalu położne nie polecają żadnych Octeniseptów ani nawet zwykłego spirytusu bo pępuszek najlepiej odpada na sucho a po różnych specyfikach to już zależy od dziecka, bo niektórym się paprze nawet od spirytusu a na sucho zawsze odpadnie i nie trzeba się męczyć Więc ja raczej nie kupuje, a spirytus jak coś zawsze w domu jest
Teraz chyba ogólnie zaleca się pielęgnację na sucho. Dopiero jak coś się dzieje to jakies specyfiki.

Tylko co do spirytusu to on musi mieć jakies odpowiednie proporcje, ale to na pewno jest w necie i nie jest skomplikowane
Są też do kupienia takie gotowe waciki nasączone spirytusem. ja kupowałam.Kosztowały grosze i można je kupić w aptece czy w necie.
Ja kupiłam Octenisept do wyprawki, ale do małej praktycznie nie używałam. Na początku na sucho. A jak przyszła położna i zauważyła, że nie dokładnie osuszałam tam pod spodem- bo nie wiedziałam, że można tak mocniej odciągnąć kikut to poleciła spirytus. Jej zdaniem Octenisept to wyciąganie pieniędzy od rodziców. Pępek opadł jakoś chyba po 2 tygodniach od urodzenia W każdym razie nie było to jakoś długo.

Sam Octenisept mam, bo skoro już kupiłam to używam go zamiast wody utlenionej

Cytat:

A i pytanko.
Jak tylko siuśki to wacik kosmetyczny z wodą, potem kolejnym suchym osuszałam.
Jak kupka to tutaj w zależności od kalbibru. Jak mega kupa. To najpierw ściągałam to co największe ręcznikiem papierowym - takim kuchennym. Potem przechodziłam do etapu drugiego albo jak była taka normalna to od tego zaczynałam - przemywałam chusteczką nawilżaną i na koniec wacikami z wodą i na koniec osuszanie wacikiem. Może wygląda to skomplikowanie, ale przy samych wacikach i kupie to trochę to schodziło tych wacików i jak kupka była przyschnięta na ciele to wcale to nie było takie proste. Moja nigdy nie miała pieluch nie wiadomo jak długo, bo jestem na tym punkcie przeczulona.
Ale czasem zauważyło się dopiero po jakiejś tam chwili - moja nie sygnalizowała, że jej coś nie pasuje. Zdecydowanie szybciej było najpierw ogarnąć chusteczką, która ma jednak lepsze własciwosci myjace niz woda. A potem zmywałam tę warstwę z chusteczek z wodą, bo wtedy pojawiały się zaczerwienienia. Oczywiscie to tylko w domu

Niektórzy bezpośrednio ładują pupcię pod kran i potem wycieraja, ale przy tak malym dziecku nie potrafiłam zrobic tak, żeby przy tym samej sie nie wybrudzić . Ale jest to chyba najszybsza opcja.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:45   #1990
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
wow ile ciuszków

Ale cudnie na dworze niech już wiosna przychodzi na całego bo aż żyć się chce dziś widziałam pierwsze pszczoły na kwiatkach w ogródku uwielbiam ten widok po zimie
Stary 2014-03-10, 14:50   #1991
bazile
Zadomowienie

Powiem Wam szczerze,ze w dzisiejszych czasch idzie oszalec.Polki pelne asortymentu,a czlowiek nie wie na co sie zdecydowac i czy wogole slusznie robi uzywajac takich kosmetykow

Mi polozna i lekarka powiedzialy,ze jak dziecko ma ladna skore,to nie powinno sie uzywac nadmiernie oliwki,balsamow itp.
Ja raz na jakis czas Malego smaruje oliwka badz od niedawna balsamem na bazie oleju z konopi siewnych.(zdj ponizej)

Jesli chodzi o stosowanie chusteczek,hmm ja jakos uzywam i nie widze w tym nic strasznego.Aczkolwiek przy wiekszych sprawch idziemy pod prysznic,umyc pupe.Albo koncze tak dzien,zeby skora byla dobrze oczyszczona po calym dniu,ale to myje tylko pupe i pisiorka.

Na pepek stosowalismy tylko kompresy,zawiazywane wokol i normalna kapiel.tzn bez uwazania,ze sie pepek zamoczy i nic sie nie dzialo.Tak robili w szpitalu i pepek odpadl nam po 8 dniach.

A powiedzcie mi jak sprawdzaja sie Wam poduszki(rogale) do spania? Jestescie zadowolone?
Ja druga ciaze uzywam i mi pomaga.

U nas dzis piekne lato,19 stopni.W sloncu mozna spokojnie chodzic jak latem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg balsam z konopi siewnych.jpg (32,7 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2014-03-10 o 17:43
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:56   #1992
pater86
Zadomowienie

beat@ szafa robi wrażenie, ja nie mam nawet 1/8 z tego co Ty pięknie
A ja mam jakiś spadek formy, poczarujcie coś żeby mi szybko przeszło, bo nawet piękna pogoda za oknem nie pomaga...
Stary 2014-03-10, 15:00   #1993
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi jak sprawdzaja sie Wam poduszki(rogale) do spania? Jestescie zadowolone?

U nas dzis piekne lato,19 stopni.W sloncu mozna spokojnie chodzic jak latem
Ja mam rogala i jestem mega zadowolona

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
beat@ szafa robi wrażenie, ja nie mam nawet 1/8 z tego co Ty pięknie
A ja mam jakiś spadek formy, poczarujcie coś żeby mi szybko przeszło, bo nawet piękna pogoda za oknem nie pomaga...

lepiej??
Stary 2014-03-10, 15:01   #1994
beat@
Zakorzenienie

poduszka(rogal) do spania/karmienia, ja wczoraj dopiero dostałam. Muszę ją jakoś wyprać żeby odświeżyć i dopiero będę w spaniu testować. Nie wiem czy się sprawdzi, czas pokaże. Do karmienia na pewno będę używać bo będzie pewnie wygodniej

pater86, ślę fluidki :mag ia:

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-03-10, 15:10   #1995
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Ja też używam rogala, takiego samodzielnie zrobionego. I super mi się z nim śpi. Jedną nogę zakładam na tą poduszkę, przeginam się trochę na brzuch, nie całkiem na boku i w takiej pozycji mogę dopiero zasnąć. Gorzej bo mąż nie raz jak się w nocy przebudzi i go moja poduszka zdenerwuje to wyrzuca ją poza łóżko

Ja się trochę poschylałam i czuje że mały mi nieźle żołądek znowu obkłada. Aż musiałam usiąść bo coś dziwnie się czuje.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:43   #1996
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Piękna pogoda dziś u nas ja już wyniosłam pościel na wietrzenie, okna pootwierane w domu, siedzę na słoneczku, ptaszki ćwierkają, super

muszę was nadrobić z całego weekendu, bo podczytywałam ale nie odpisywałam nic...
No i pochwalę się, że wczoraj byłam na randce z mężem. Zabrał mnie na obiad do hiszpańskiej restauracji Potem poszliśmy na krótki spacer, bo brzuch mi trochę twardniał, więc oszczędnie

I witam się w 29 tc (wczoraj)
No i mój brzuchol
cudny brzuszek malusi

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Karolkya-śliczny brzuszek za nowy tydzień

Rybka-i jak termometr???fajny???bo ja tez muszę kupic a nie wiem jaki

Kucyk-u mnie z zastrzykami spoko, chociaż bywają dni, że się wbijam po parę razy bo skórę mam bardzo elastyczną, i igła jakby się odbijała od niej pytałam lekarza jak będzie później to mówił, że można w ramię albo w udo od środka, ale lepiej łapac gdzieś za boczki i w okolicach brzucha robic ja dużych siniaków nigdy nie miałam ale czasem zostają mi takie małe kropeczki-siniaczki acardu nie biorę

Pradip-dziękuję

Poziomka- zapisałam nas na poniedziałek na 19 do Aktywnej, więc dzisiaj idę, ale chyba sama bo maż chory znowu będę się samotnie czuła, ale lepiej niech nie idzie bo jeszcze kogoś zarazi szkoda, że nie zaczepiłyście mnie bo ja ślepak nie poznałam Was co do dziąseł mi krwawiły wcześniej i kupiłam pastę i płyn do płukania MERIDOL, po dwóch dniach ani śladu po wrażlwych dziąsłam..teraz stosuje raz na jakiś czas profilaktycznie ale baaardzo polecam taki zestaw

co do tych zastrzyków to na co to,chyba cos przeoczyłam ?

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
no nareszcie się udało to się chwale łupami z coccodrlio, r_p77 oraz od chrzestnej
woow piekne
Stary 2014-03-10, 16:02   #1997
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A jak przyszła położna i zauważyła, że nie dokładnie osuszałam tam pod spodem- bo nie wiedziałam, że można tak mocniej odciągnąć kikut to poleciła spirytus. Jej zdaniem Octenisept to wyciąganie pieniędzy od rodziców. Pępek opadł jakoś chyba po 2 tygodniach od urodzenia W każdym razie nie było to jakoś długo.
to u mnie położne znowu odwrotnie, nie zalecają już używania spirtusu, tylko własnie ten octenisept, wręcz krzyczą jak ktoś tam spirytusem robi, mówiły, że spirytus to bardziej odkaża, a octenispet jeszcze przeciwzapalnie działa i przyspiesza gojenie... tak jak nie każą juz używać wazeliny
Stary 2014-03-10, 16:07   #1998
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

co do tych zastrzyków to na co to,chyba cos przeoczyłam ?
Główne ich zastosowanie to działanie przeciwzakrzepowe, w ciąży poprawiają ukrwienie macicy, przepływy w łożysku. Także przy chorobach autoimmunologicznych przeciwdziałają odrzuceniu zarodka/płodu przez organizm matki (ale co do tego nie jestem pewna). W ciąży przepisywane zapobiegawczo po poronieniach (nawet jeżeli układ krzepnięcia, działa wg wyników badań bez zarzutu).

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:10   #1999
karolkya
Wtajemniczenie

Mam rozplanowane 3 dni już w tym tyg:
czwartek - badania: morfologia, mocz, toxo, TSH, FT3, FT4 ( znowu będą się wampirki znęcać nade mną )
piątek - pierwsze zajęcia SR
sobota - wizyta

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Główne ich zastosowanie to działanie przeciwzakrzepowe, w ciąży poprawiają ukrwienie macicy, przepływy w łożysku. Także przy chorobach autoimmunologicznych przeciwdziałają odrzuceniu zarodka/płodu przez organizm matki (ale co do tego nie jestem pewna). W ciąży przepisywane zapobiegawczo po poronieniach (nawet jeżeli układ krzepnięcia, działa wg wyników badań bez zarzutu).
Ja nie brałam, dostałam tylko Acard przed zajściem i do 24 tygodnia. no i ten cały arsenał typu luteina, duphaston....
Stary 2014-03-10, 16:19   #2000
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie brałam, dostałam tylko Acard przed zajściem i do 24 tygodnia. no i ten cały arsenał typu luteina, duphaston....
ja to w ogóle nic nie dostałam extra
tak jak czytam, to dziewczyny własnie na hashi dostaję luteinę, duphaston czy clexane
Stary 2014-03-10, 16:21   #2001
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
to u mnie położne znowu odwrotnie, nie zalecają już używania spirtusu, tylko własnie ten octenisept, wręcz krzyczą jak ktoś tam spirytusem robi, mówiły, że spirytus to bardziej odkaża, a octenispet jeszcze przeciwzapalnie działa i przyspiesza gojenie... tak jak nie każą juz używać wazeliny
Jeśli chodzi o takie nowe zalecenia to ogólnie nie zaleca się spirytusu i tu masz rację. Dlatego też wcześniej zakupiłam Octenisept i do tej pory mam.
Ale ja z kolei słyszałam, że Octenisept powoduje, że może się babrać czyli goić i później ten kikut odpada. Ja sama się nie znam aż tak. Ale rzeczywiście mam znajome co przez dłuższy czas używały Octeniseptu i potem i tak skończyło na spirytusie, bo goiło sie tygodniami i kikut nie mógł odpaść. Ale były też takie co normalnie sie wygoiło.
Także niestety jak z każdą rzeczą - każda musi już sama zdecydować
Stary 2014-03-10, 16:33   #2002
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak czytam, to dziewczyny własnie na hashi dostaję luteinę, duphaston czy clexane

Cytat:
No ja mam acard od początku i biorę dalej. Musze zapytać gina kiedy go odstawić. Bo podobno w 3 trymestrze jest nie zalecany.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:37   #2003
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Witam się w 28 tygodniu zaraz jedziemy na wizytę, troszkę się stresuje, zresztą jak przed każdą wizytą, ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze odezwę się później, buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-10, 16:39   #2004
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli chodzi o stosowanie chusteczek,hmm ja jakos uzywam i nie widze w tym nic strasznego.Aczkolwiek przy wiekszych sprawch idziemy pod prysznic,umyc pupe.Albo koncze tak dzien,zeby skora byla dobrze oczyszczona po calym dniu,ale to myje tylko pupe i pisiorka.
U mnie też już to przewijanie inaczej wygląda, bo młoda bardzo go nie lubi i mam kilkanaście sekund, żeby zrobić to szybko i sprawnie.
Ja osobiście nie lubię tej warstwy co chusteczki zostawiają. Kiedyś próbowałam robić demakijaż takimi chusteczkami i skóra była taka jakas lepka i podrażniona i od tamtej pory nie kojarzą mi się z delikatnością Zresztą jak była mniejsza to robiły się zaczerwienienia jak dłużej byliśmy poza domem i nie było możliwości zrobić to po domowemu.

--
A w ogóle kupiłam z ciekawości i aktualnie używam tych Tescowych chusteczek. Jeśli chodzi o mycie to bardzo dobrze czyszczą co dla mnie jest dużym plusem, ale mają coś z czym pierwszy raz się spotykam - mam wrażenie jakby lekko sie pieniły. Sama nie wiem, ale jakoś mam wątpliwości czy będą odpowiednio delikatne do skóry noworodka - ale to moje subiektywne odczucie, bo z tego co pisałyście skład mają dobry.
Stary 2014-03-10, 16:40   #2005
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Witam się w 28 tygodniu zaraz jedziemy na wizytę, troszkę się stresuje, zresztą jak przed każdą wizytą, ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze odezwę się później, buziaki

Będzie dobrze

Dziewczyny robicie jakieś sosy do ryby? dzisiaj na obiad piekę taką gotową rybkę z ziemniaczkami i zastanawiam się jaki sos do tego dorobić?
Stary 2014-03-10, 16:40   #2006
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dziękuje Kucyku za wyjaśnienie.

Stary 2014-03-10, 17:57   #2007
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o takie nowe zalecenia to ogólnie nie zaleca się spirytusu i tu masz rację. Dlatego też wcześniej zakupiłam Octenisept i do tej pory mam.
Ale ja z kolei słyszałam, że Octenisept powoduje, że może się babrać czyli goić i później ten kikut odpada. Ja sama się nie znam aż tak. Ale rzeczywiście mam znajome co przez dłuższy czas używały Octeniseptu i potem i tak skończyło na spirytusie, bo goiło sie tygodniami i kikut nie mógł odpaść. Ale były też takie co normalnie sie wygoiło.
Także niestety jak z każdą rzeczą - każda musi już sama zdecydować
możliwe, bo siostrzenicy przy octenisepcie odpadł późno, ale nie babrało się potem, tak jak siostrzeńcowi po spirytusie

ja kupiłam tą duża butlę 250 ml, bo się bardziej opłacało kosztowała 33 zł, gdzie mała 50 ml 22 zł. a Przyda nam się na pewno, mąż mechanik-elektryk, to zawsze się skaleczy, coś sobie przebije (ostatnio nos śrubokrętem ), to będzie na gojenie ran
no i dla mnie na ranę krocza, ewentualnie po cc
Cytat:
Cześć
Witam się w 28 tygodniu .
gratulacje
Blue to już III trymestr

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Dziewczyny to odnośnie kosmetyków dla dziecka dzielę się info o zamówieniu z Gemini, jakby któraś była zainteresowana, co tam zamówiłam
większosc to tutaj mi doradziłyście, także mam nadzieję, ze zakupy dobre zrobiłam

http://www.aptekagemini.pl/katarek-p...r-do-nosa.html
http://www.aptekagemini.pl/termometr...ontaktowy.html
http://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-10-saszetek.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...jne-350ml.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html
http://www.aptekagemini.pl/disnemar-...nosa-25ml.html
http://www.aptekagemini.pl/octenisep...zownikiem.html
http://www.aptekagemini.pl/infacol-z...0ml-11209.html
http://www.aptekagemini.pl/dapis-zel...wadow-40g.html
http://www.aptekagemini.pl/linomag-m...-g-1g-30g.html
http://www.aptekagemini.pl/linomag-k...wlat-50ml.html
http://www.aptekagemini.pl/bepanthen...g-1g-100g.html
http://www.aptekagemini.pl/bialy-jel...pka-500ml.html
http://www.aptekagemini.pl/mustela-s...pf50-50ml.html

nie wiem, czy coś jeszcze będzie mi potrzebne z kosmetyków??
Stary 2014-03-10, 18:09   #2008
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja po poronieniu dostałam od gina od razu na podtrzymanie, jak tylko usłyszał co i jak było... po zmieniłam lekarza po tamtym zajściu...

Cytat:
Cześć

No to dobrze będzie i gratulacje III trym
Stary 2014-03-10, 18:22   #2009
Sola1
Zakorzenienie

Ramona jeśli chodzi o mydło bialy jelen to najlepsze jest w kostce. To w płynie to takie sobie.
Stary 2014-03-10, 18:23   #2010
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się poniedziałkowo Pół dnia przeleżałam, mały jakoś wysoko się ułożył, że naciskał mi na żołądek, tak że bolał i było mi niedobrze. I dodatkowo z prawej strony tuż pod żebrami próbuje chyba wyjść, bo strasznie się wypina i boli.... Ale byliśmy z tżtem w galerii, kupiliśmy Adasiowi trampki na wiosnę przecudne

Dziś rano jestem sobie w łazience i nachylam się nad wanną myjąc zęby (nie mam umywalki). W mieszkaniu mamy piec, taką małą kozę i w niej się pali, a od niej odchodzi rura do takiego kaflowego, który w większej części jest w ścianie między pokojem a łazienką, a częściowo wychodzi też w łazience przy wannie akurat. Pomiędzy tymi kaflami jest wiadomo fuga, ale przez zimę na dole trochę popękała i porobiły się małe dziurki. No więc myję te zęby, aż tu nagle z jednej takiej dziurki wychodzi taki wielki, włochaty pająk No myślałam, że na zawał zejdę!! Zaczęłam się drzeć, tż przybiegł i go zabił... Ale od tej pory już się chyba w spokoju nie wykąpie....

Co do szyjki, ja nie miałam nigdy mierzonej przez usg, tylko na fotelu, więc mam nadzieję, że rzeczywiście jest ok...

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Jestem po weekendzie hardcorowego, poremontowego sprzątania- totalnie wykończona. Oficjalnie mogę powiedzieć, że łazienka wstępnie skończona.

W czwartek miałam glukoze, byłam z koleżanką.
Wynik na czczo: 79 mg/dl, po obiązeniu, po 2h: 97 mg/dl.
Jeśli ktoś jeszcze nie miał wykonanego tego badania, to uspokajam! Naprawde nie jest tak źle jak mówią i piszą!!!
(Chciałabym, żebym tak mogła napisac o porodzie. Wszyscy starszą, piszą, że to rzeźnia najgorsza, boje się i chciałabym wrocić ze szpitala i napisac. Dziewczyny- wcale nie było tak źle haha)

Pozostałe wyniki tak sobie: we krwi rozjechane oczywiście hemoglobina (11), hamatokryt i erytrocyty. Niby te wyniki mieszczą się w normach dla kobiec cieżarnych, ale zobaczymy jeszcze co powie lekarz.
W moczu standardowo bakterie (od początku cały czas wychodza mi bakterie i nic lekarz z tym nie robi, bo twierdzi, ze to normalne :[ ). Nie mam żadnych objawów. Bólu, pieczenia itd.
Czy u Was też tak? Nie żebym chciała brać antybiotyk, ale moim zdaniem powinni zlecić mi posiew, by zobaczyć co to za bakterie itd. Bo dostane jakiejs infekcji, zapalenia kanalików nerkowych i wtedy będzie problem.
Chociaż nie wiem. Może to normalne. 13.03 mam wizytę.
Biore femisept uro zapobiegawczo
Miłego wieczoru
super, że remont łazienki w końcu skończony Brawa za glukozę A co do bakterii, to też mi wychodzą lekko powyżej normy, ale gin twierdzi tak samo, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ja tez nie znam płci
I juz chyba zostanie do konca niespodzianka.A jeszcze ostatnio jak byłam z TŻ miałam nadzieje ze pokaze co tam ma :p
Teraz juz nie pytam nawet...
ale przecież sama nie chciałaś znać płci

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Gratuluję kolejnych tygodni Ja dziś zaczynam 26
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Mój też póki co mówi że wszystko pięknie trzyma chociaż się szyjka skraca ale bada na samolocie tylko
to skąd wiesz, że się skraca??

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Tętno małego sprawdzam trzy razy dziennie i jest zawsze ok
Mam nadzieje że to tylko jednorazowy incydent z tym spadkiem tętna.
super, że tętno ok
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości