|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
hej miss venflon szkoda,jestem kosmetyczka rok czasu w salonie w bogatynia i duzo ludzi pyta mnie o to czy bym przebiła im pepek,lub brew ale nie mam zamiaru przez swoja niewiedze zrobić komus krzywdy
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
cieszy ze jestes na tyle odpowiedzialna ze nie robisz tego na wlasna reke :brawo:
|
|
|
|
#843 |
|
Przyczajenie
|
hej!! bylam wczoraj w studiu i przkulam sobie język. samo przebicie nic nie boli a bylo robione bez znieczulenia.. teraz jest troszeczke spuchniety, ale mam nadzieje ze szybko opuchlizna zejdzie.
mam takie pytanie co moge jeść wątek jest troche dlugi więc prosze o odpowiedź.. |
|
|
|
#844 |
|
Przyczajenie
|
hej!! bylam wczoraj w studiu i przkulam sobie język. samo przebicie nic nie boli a bylo robione bez znieczulenia.. teraz jest troszeczke spuchniety, ale mam nadzieje ze szybko opuchlizna zejdzie.
mam takie pytanie co moge jeść wątek jest troche dlugi więc prosze o odpowiedź.. |
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
duzo kostek lodu z szalwia na przyklad. nic mlecznego. a reszta to jesli mozesz cos zjesc to jedz. i uwazaj na gorace.
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
A ja przeczytałam cały wątek i dużo sie dowiedziałam. Ale teraz już nie wiem, czym mam płukac i z czego zrobić kostki lodu z rumianku czy z szałwi? Bo zdania są podzielone... Byłam juz w studio i pytałam. Teraz wiem że mają kolczyki z tytanu z wildcata (czy jak to się pisze) i jestem pewna, że tam przebiję. Zgodę rodziców również posiadam... I jadę przekłuwać 22 czerwca, jeszcze tylka zadzwonię i sie dokładnie umówię... Trochę straszy mnie wizja tego że będzie tak gorąco bo to lato a ja będę siedziala z napuchniętym jęzorkiem... Ale chyba nie będzie tak źle...
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
szałwią.
|
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
ale przynajmniej nie będzie Ci za zimno cały czas jeść lód
ja siedziałam pod kocem, w jednej ręce książka a w drugiej miska z kostkami lodu - ojciec miał ze mnie ubaw po pachy ![]() natalczak - przebiłaś już jęzor?
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie gdzie w warszawie jest dobre miejsce do przekłucia języka i jaki to jest koszt razem z kolczykiem?!
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#851 |
|
Przyczajenie
|
Łee, z rodzicami, hie hie ^
Hymm a kolczyk lepiej kupić samemu czy u piercera ?? |
|
|
|
#852 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hie hie, Moja koleżanka [Kasia] zrobiła sobie kolczyk po kryjomu przed rodzicami. Ale zaczęła seplenić i rodzice ją odkryli, na szczęście kolczyk im sie spodobał. (; |
|
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
hehe... moja mama dalej nie wie - tata wiedział od początku, bo mi pokrzyżował plany i musiał szybciej wrócić z majówki a wtedy się kułam
brat też by nie zauważył ale sama Mu powiedziałam, na wszelki wypadek by nie walnął jakimś tekstem przy mamie, bo byłby sajgon... ![]() tyle że ja miałam "fory" - 3 dni puchłam sobie w spokoju, a potem samego seplenienia nie było aż tak słychać, zwł że i tak większość dnia na uczelni spędzam...
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
SARKAZM:najlepiej samemu przekłuwać sobie wszystko, samemu leczyć sobie zęby, samemu obcinać sobie włosy-no jacy głupi ci fachowcy,że tyle sie uczą i inwestują w siebie jak przecież każdy może samemu
język przekłuwa się u piercera
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
Hmm a mam jeszcze jdno pytanko,w sumie takie teoretyczne bo wiem ze u kazdego jest inaczej,no ale zadam je: czy wy (albo osoby ktore sie kłuły) zawsze seplenily?
nie wiem czy jak jezyk jest spuchniety to zawsze sie sepleni? nie znam sie to pytam
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie sepleniłam wogóle.
|
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Hm...ja troszkę sepleniałam. Na początku tylko. Język nie jest przyzwyczajony do ciała obcego, sztanga jest długa(z 20mm) i język puchnie. Jak sobie drugi raz przekłułam języczek to w ogóle potem nie sepleniłam...
Osobiście kolczykuję się sama:P Mam 9 kolczyków w lewym uchu(6 standardowych w płacie ucha),1 u góry w chrząstce, jeden helix i 1 conch...miałam kiedyś przed uchem(surface), ale cholerstwo ciągle się zachaczało, więc wyciągnęłam:/ a w prawym uchu 4 standardowe przekłucia( nie noszę kolczyków, bo wolę mieć wszystkie w jednym uchu) Mam tez kolczyk w wędzidełku, czasami go noszę, a czasami nie( wędzidełko po przekłuciu się nie goi-kolczyk na początku przez rok nosiłam bez przerwy). Miałam też przekłuty w inny sposób język, w poprzek:P i wyciągnęłam:P Mam tez w nosku po prawej stronie, w prawej brwi, w pępku i miejscu intymnym ![]() W planie(na przyszły tydzień) monroe po lewej stronie. Już zamówiłam sobie kolczyk labret w turkusową cyrkonią(8/1,2/3) W przyszłości sutki ![]() Kiedyś(tydzień temu) przekłułąm je, ale okazało się, że wenflon jest minimalnie za cienki i kolczyk nie chciał przejśc:/ Żadnych powikłań nie mam:P Matka wie o wszystkich kolczykach, a ojciec nie(nie wie o intymnym, języku i brwi). Dobrze mieć w domu pielęgniarkę, przynajmniej wszystko jest sterylne do przekłuwania
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
ja troche i krotko. indywidualna kwestia
|
|
|
|
#859 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Teraz przynajmniej wiem w co mam się zaopatrzyć... Szałwia i duuuużo lodu... Heh A mam pytanie czy jest tutaj ktoś z Nysy i przebijał w studiu na Norwida? Bo ono teraz jest przeniesione na Rynek... Jest ktoś taki? |
|
|
|
#860 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Raczkowanie
|
wnioskujac z:
Cytat:
![]() w poprzek to fajne przeklucie, sama sie zastanawiam ciagle - venomy czy tak. albo moze surface? chociaz to chyba gorsza opcja... ![]() maly offtop: z tym kolczykiem fakt, ze w wiekszosci przypadkow bylby za krotki. i na takie przeklucie tym bardziej, okolice ust itp. chociaz mi w zyciu spuchl tylko jezyk, w uchu swego czasu kupilam dluzszy pret, ale w efekcie slabo sie oplacalo (bioplastu nie lubie, juz 3-ci dzien probuje septum odkrecic ). wiec przy drugim kluciu tragusa bylo 7mm na poczatek - na styk, ale dla mnie idealnie. uszy mi kompletnie nie reaguja na wszelkie ingerencje ewentualnie siniaka mam, ale to maly problem szybko znika
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
hehh roznie bywa z tymi labretami..wiekszosc moich znajomych ma 8-9mm a ja chyba jako jedyna mam 6mm i jest idealny,nie uciska a i nawet wystaje
przez dluzszy czas nosilam 5mm ale troche jednak stopka sie wbijala ale 6mm tak jak teraz mam obydwa sa idealne dla mnie![]() tak jak tutaj czytam niektore wypowiedzi to mnie troche przerazaja..wszyscy sobie sami wszystko robia...tylko szkoda ze 80% sie na tym nie zna znajac zycie
|
#863 |
|
Rozeznanie
|
Ale ona zamówiła 8 mm na przekłucie, a wara może jej spuchnąć do 12 nawet, tego sie akurat nie przewidzi.
jezeli zrobiła horizontala w języku sama, to zrobie jej figurke z gliny, postawie na ołtarzyku i zaczne sie do niej modlić. Z tego co wiem, to xbanditax miała problem ze znalezieniem piercera w londynie, który by to zrobił, w końcu kłuła sama. A w polsce to nie wiem kto robi. Może Blacha, nigdy się nie interesowałam tym. Edytowane przez Yaza Czas edycji: 2007-06-14 o 15:52 |
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
teraz mysle, ze nie byloby az takich problemow ze znalezieniem piercera do tego - Blacha na pewno, Smerf
paru jeszcze by sie znalazlo
|
|
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
Nikt mi nieczego nie robił....sama się przekłuwam. Horizontala zrobiłam jak miałam standardowy kolczyk....i bydwa były za blisko siebie przez co kanały przekłucia mi się połączyły:/ musiałam horizontala wyciągnąć....zagoiło się, ale na języku mam małą dziurkę, która już nigdy mi się nie zrośnie:/ takie wgniecenie jakby mam...
Spoko, można sie do mnie modlić:P A poza tym mam cienką wargę, po przekłuciu prawie nic mi nie puchnie. Przyłożyłam sobie do wargi sztangę 12mm i 2x za długa była, więc uważam, że 8mm powinno byc dobrym wyjśiem, nawet jeśli warga opuchnie
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki..ja tez sobie dzisiaj zrobilam kolczyk razem z kumpela..wszystko jest okej..jezyczek troszke boli ale nie mam wiekszych probemow z mowieniem ani jedzeniem..moja kolezanka za to ma duzy problem..caly czas jej ten jezyk krwawi i nie wie co robic..moze wy pomozecie..bardzo bym byla wdzieczna
|
|
|
|
#867 |
|
Rozeznanie
|
Jest to sprawa indywidualna, że jej język krwawi....ma przebita jakąś żyłkę, która może mocno krwawić. Jeśłi to się będzie utrzymywało to niech idzie z tym do lekarza lub salonu gdzie przekłuwała język.
A t ak to niech płucze buzię szałwią, ssie kostki lodu i niech nie je zimnych posiłków, zero papierosów i lakoholu....i całowania się(to się wszystkich tyczy!) I tak ja sie do tego nie stosowałąm...albo powikłania moga być albo dłużej się będzie język goić:P |
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez nic nie puchlo a przeklulam warge i mi spuchla jak balonik wiec lepiej miec dluzszego niz krotszego kolca. a horizontala ciezko samemu zrobic ..malo ktory piercer u nas sie na to zdecyduje ale samemu robic to ja nie wiem jak to mozna..chyba ze bardzo powoli ale to juz masochizm ;P
|
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
Jaki tam masohizm?
Właśnie miałam najpierw horizontala... ale ja nie miałam z boku do boku. Miałam na górze zrobiony...coś takiego: http://www.bmezine.com/pierce/02-ton...mepb464210.jpg A do wargi nie wiem, sądzę, że nie będzie za krótki... |
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
yyy jakos nie kapuje o tym horizontalu Twym, ale coz
![]() edit: o, widze jakies zdjecie. na jakim kolcu robilas? a co do kolezanki sylvi_86 - moze zzarla jakas aspiryne przed przekluciem? albo inne cos rozrzedzajace krew? albo ma problemy z krzepliwoscia? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

). wiec przy drugim kluciu tragusa bylo 7mm na poczatek - na styk, ale dla mnie idealnie. uszy mi kompletnie nie reaguja na wszelkie ingerencje