|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Moje dziecie spi juz 2,5 godziny :O zdazylam poprasowac 4 prania posprzatalam lazienke kuchnie salon i u Malej w pokoju :O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Wróciłam niedawno z Krakowa, byłam po jeden wpis i zeszło mi pół dnia, ALE OFICJALNIE OGŁASZAM ZE ZDAŁAM SESJĘ, brakuje mi jednego wpisu tylko i pozbędę się tego ustrojstwa w dziekanacie w końcu.
Moja mama zajmowała się Liwią, a jak wróciłam to taki uśmiech mi strzeliła, Liwia nie mama poznała mamusieCo do odzywek, to u mnie etż są te co u was ![]() Oleńka jakie Leoś ma włoski
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za sesje nie ma to jak ten szczerbaty uśmiech po powrocie do domu |
|
|
|
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
BEATKA GRATULUJE
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko tak sie przewietrzylo na spacerze ze spi juz 3 godziny ![]() Oo wlasnie wstalo ![]() EDIT zjadl z zamknietymi oczami i spi dalej ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-10 o 18:09 |
|
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow, moj przestal jak skonczyl 2 lata. Ale o 19 30 jest juz w lozku.maomami-ja bym sie nie zastanawiala i brala oferte. Musicie myslec o swojej przyszlosci. kyte- ja tez robie porzadki.Przycinam, opryskuje, bo mam chorobe grzybowa na wisniach, przesiewam kompost i szykuje grzadki warzywne. Niedlugo biore sie za wertykulacje i nawozenie trawnika, ale to jeszcze dwa tygodnie. Normalnie Christian zasypia bez problemu ale teraz walczy juz od 45 minut i nie moze zasnac za to placze jakby go ze skory obdzierano. W foteliku to samo |
|
|
|
|
#2018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A właśnie mam do Ciebie pytanko de. Kiedyś oglądałam "Maje w ogrodzie" i oni tam radzili aby na wiosne na trawnik zastosować środek na mrówki. Dobre to?
|
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-03-10 o 18:27 |
|
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
kyte- a po co??
No jezeli na mrowki to mozna stosowac bo innego zastosowania nie znam A liscie to ja grabilam jesienia.Nie mozna ich zostawiac na zime, bo niszcza pod sniegiem trawnik.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-03-10 o 18:28 |
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za płotem mamy las, duże drzewa, non stop są liście.. Jak zobaczyłam ostatnio co się dzieje u mnie to masakra
|
|
|
#2022 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
za wagęo teściowych- ostatnio moja gadała z Kamisiem przez telefon, no i pyta się go : -nie głodzi Cię mama? a co Ci ugotowała? co jadłeś? -a Kamiś :ziupkę - i co, dobra była? -mniam, pyśna! - ale babci lepsza, co? -ble, ble, ble ![]() niestety gadali na głośnomówiącym, więc teściowa słyszała mój atak śmiechu , ale od tej pory już go nie wypytuje![]() Cytat:
kamień z serca, co? córeczka na pewno jest dumna z mamusi![]() Mao, ja na miejscu męża wybrałabym jednak ta ofertę, wydaje się być korzystna |
||
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka napiszę najpierw co na wizycie a później nadrobię....wku...się na maksa na tego doktorka
Badał ją hindus i chyba moja córka jest rasistką bo tylko go zobaczyła to się rozpłakała, zaczeło się od ważenia a Majka nie lubi jak ją kładę na wagę i zawsze się drze, tym razem to jakaś histeria była a nie płacz...prawie cała wizytę się darła i kawałek drogi powrotnej, na dodatek co chwila łapało nas czerwone światło Majka wrzeszczała i ledwo słyszałam o co mnie pyta... pokazał tabelkę z centylami i mi mówi, że ona za mało przybiera i zamiast linia iść wyżej to idzie w dół...na co ja zdziwiona, bo 2 tyg temu było ok a ten patafian zamiast wpisać, że waży 5490 to wpisał o kilogram mniej ja nie zobaczylam gdzie zaznaczył, bo już byłam wnerwiona tą histerią Majki...najpierw nie umiał włączyć wagi a potem odczytać ile pokazała!! Mówi mi, że za 4 miesiące kontrola wagi i naczyniaka, a tu też mało poinformowany był bo tak patrzy i mówi, że nic nie urosł a widoczna różnica jest od ostatniej wizyty 3 miesiące temu...a tego naczyniaka to możliwe, że usuniemy w Polsce, ale to jeszcze do przemyślenia jest. No więc wychodząc zapytalam jeszcze raz czy ona waży 5, 5 i to za mało a ten mi, że 4, 5 na co ja, że chyba się pomylił, bo 2 tyg temu ważyła 5, 2 to kazał ją jeszcze raz na wagę położyć ale już w ciuchach i pokazało 5660. Okazało sie, że ładnie przybiera i wszystko jest ok ale i tak za 4 miechy kontrola...niech im będzie ale wiecej zachodu tylko z dojazdem niż to warte, bo zważyć to ja mogę u siebie w przychodni 5 minut od domu Sorry, że tak chaotycznie ale mała mi tu marudzi trochę... Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-03-10 o 19:30 |
|
|
|
#2024 |
|
Raczkowanie
|
miło że zauważyłaś
nie oglądałam kompa od 2 tygodni, Bubcia zajmuje cały mój dzień, a jak śpi to zaległe roboty realizuję. Czasem się zastanawiam co u Was słychać, jak się rozwiązały kłopoty u tej czy u tamtej
|
|
#2025 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ma długaśne włoski i buziak ślicznie umorusany Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ach te uśmieszki Mąż jak przychodzi z pracy i bierze małą na ręce to Majka cały czas zaciesza do mnie a on mówi wtedy popatrz sobie na mamę z innej perspektywy Cytat:
Jedną reką trzymam Majce zabawkę a drugą piszę coś nie chce zasnąć ta moja koza...Dziś próbowała ziemniaka i krzywiła się, miny stroiła ale zjadła ![]() Rybko zmień proszę wagę Mai -5490 22tydz (15korygowany) |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dziwie sie ze sie wkurzylasWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam dopiero poweekendowo.Dzisiaj bylismy na spacerku 2 razy taka piekna pogoda.Uwielbiam to-rozpoczął sie czas w którym zaczynam żyć i chce się z domu wychodzić na cały dzień.Wiosna Beatka Gratki ![]() PaulinaLekarz do bani Idę poczytać
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ach ci lekarze są bardziej zakreceni niż my, fajnie że wsio ok jest . A gdzie Maja ma naczyniaka?Cytat:
nie kombinuj już, nie każda ma czas, a tu chodzi o relaks wiec wiesz, zaglądaj częściej![]()
|
|
#2029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
mao dla was lepiej jak mąz załapie się na tą prace z delegacjami. Kiedyś tzreba się odbić i tak jak piszesz , w jednym pokoju u rodziców się nie da.
Także trzymam kciuki za prace męża i za spokojne rozwiazanie tej kwestii w rodzinie
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Olenka
za 1 marczewczkę.Ale ma długie włosiska.Maomami brałabym ta pracę.Delegacje nie są straszne a i kasa wieksza.Teraz takiej pracy ze świeczką szukać.W tym przypadku patrzyłabym tylko i wyłącznie na Wasza przyszłość. KtosiulaAle Miki dlugi!I waży też sobie Jest tylko na piersi?Znowu piję Karmi ![]() Czy tylko mojemu małemu wypadło tyle włosów Urodził sie z długaśnymi a teraz ma króciaki.Mam nadzieję że nie będzie łysy jak tatuśCzytam dalej... |
|
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
słyszałaś o tym facecie co szalał po waszych drogach pod prąd? Beatko postaram się
|
|
#2033 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a pozatym co u ciebie? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
może jak rzucisz to do mnie dorzucisz, w końcy mieszkamy w mairę niedaleko![]() Włoski urosną. U ans wypadły już te pierwsze, i pojawły się nowe i sa blond po mamusi
|
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Anoula Trzymam kciuki żeby z główka Natalki było ok
![]() Fajna torebka ![]() Nanusia Dla WAS mocne ![]() LineczkaSię Nela wozi Zdrówka!!!Ktosiula Super że chrzciny udane i fajne przenty dostal Miki.Mały elegancik![]() Co do ciuchów ja na razie zostawiam,siostra odziedziczy. Chciałabym dziewczynkę, a jak sie trafi drugi chłopak to będzie jak znalazł Na razie odkładam Czytam dalej... ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Nie słyszałam. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu mają takie dziwne systemy, że jest lekarz prowadzący i on ma swój team złożony z kilku młodszych podlegających mu lekarzy i ten alibaba to właśnie z jego teamu...ostatnio jeszcze inny był na oddziale neo nie widziałam ich ani razu a byłam codziennie i wydawało mi się, że już wszystkich możliwych lekarzy poznałam.Z ciążą tak samo miałam swoją prowadzącą a ciągle ktoś inny się mną zajmował...zgłupieć idzie, bo za każdym razem kto inny Cię bada, pyta o to samo itp. Dałam z 5 łyżeczek ale takich niepełnych ![]() Cytat:
Na główce. Kiedyś o tym wspomniałam i pisałaś, że Ty też miałaś. |
||
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
My od samego początku śpimy tylkow pajacu,ewentualnie w kaftaniku i półspiochach(jak był mniejszy).Pajace jednak najwygodniejsze
Komorowska nie no zakupy męża super Paulina Ja teraz tez rzadko zabieram "swoja"torebkę. MissNo pewnie jeśli lekarz twierdzi że mała ładnie przybiera to po co dokarmiać.Mojemu od niedawna zaczeły się robić takie fałdki udkowe.Ale do pultasków nie należy ![]() Jak samopoczucie męża? ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- BeatkaDoleciało???????????????? ? |
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
W końcu ktoś pisze o tych tygodniach skorygowanych Cytat:
Mao- - oferta pracy fajna, najważniejsze, żeby mąż chciał tam pracować i żebyś chociaż w jakimś stopniu się podobała Jak pozbyć się kaszlu u malucha? W ogóle dzisiaj na rehabilitacji Mała miała sine nóżki po ściągnięciu bucików, płakała jakbyśmy ją ze skóry obdzierali, rehabilitant powiedział, ze nie miała dopływu krwi do nóżek i teraz płacze bo ją boli jak krew dociera do palców do tego miała białe kropeczki, myśleliśmy ze to odciski, a okazuje si e ze takie kropki są jak brakuje tlenu i nie ma krążenia nie myśleliśmy ze tak mocno jej ściskamy, nie płakała, normalne dziecko jutro jadę z nią do kontroli, zapytam co i jak, bo nie możemy jej lekko zakładać bo nóżka wychodzi,a za mocno to wiadomo.....
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze ogólnie za wszystkie wagi
![]() Rybko Trzymam kciuki za pracę! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

poznała mamusie

A liscie to ja grabilam jesienia.Nie mozna ich zostawiac na zime, bo niszcza pod sniegiem trawnik.
Jak zobaczyłam ostatnio co się dzieje u mnie to masakra

ja nie zobaczylam gdzie zaznaczył, bo już byłam wnerwiona tą histerią Majki...najpierw nie umiał włączyć wagi a potem odczytać ile pokazała!! Mówi mi, że za 4 miesiące kontrola wagi i naczyniaka, a tu też mało poinformowany był bo tak patrzy i mówi, że nic nie urosł a widoczna różnica jest od ostatniej wizyty 3 miesiące temu...a tego naczyniaka to możliwe, że usuniemy w Polsce, ale to jeszcze do przemyślenia jest. No więc wychodząc zapytalam jeszcze raz czy ona waży 5, 5 i to za mało a ten mi, że 4, 5 

Urodził sie z długaśnymi a teraz ma króciaki.Mam nadzieję że nie będzie łysy jak tatuś

do tego miała białe kropeczki, myśleliśmy ze to odciski, a okazuje si e ze takie kropki są jak brakuje tlenu i nie ma krążenia nie myśleliśmy ze tak mocno jej ściskamy, nie płakała, normalne dziecko jutro jadę z nią do kontroli, zapytam co i jak, bo nie możemy jej lekko zakładać bo nóżka wychodzi,a za mocno to wiadomo.....