|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biega, skacze i wariuje, bunt dwulatka się szykuje. Mamusie XI-XII 2012
Cytat:
mamy jeszcze jeden pokój, ale póki co babcia w nim mieszka i na tyle młoda, ze nie wybiera się jeszcze na tamten świat kuźwa dom prawie 150 metrów i nie można się pomieścić w 5 osób
|
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jednak jak się człowiek może wyleżeć porządnie to się o wiele szybciej kuruje. Już mi zdecydowanie lepiej niż było rano, mam nadzieję, że do jutra stanę na nogi bo ileż się może takie goowno ciągnąć za człowiekiem
![]() Cytat:
![]() Nocnik czy pielucha ![]() Niech się chłopak regeneruje ![]() Cytat:
A ta babcia to Twoja babcia czy mama czy tżta
|
||
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama:/
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Z ta praca to roznie duzych szans nie mam bo studiow zadnych nie robilam tylko srednie mam.
A co z tego ze zajmuje sie dzieckiem skoro juz nie raz w klotni uslyszalam ze jestem zla matka i sobie z dzieckiem nie radze. Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Czarus mi zasnal godz temu, normalnie juz bym mu nie pozwolila na drzemke, ale tak marudzil, ze nie wiem
![]() ciekawe o ktorej pojdzie spac wieczorem
|
|
|
|
#156 | |||
|
Zakorzenienie
|
w hurtowni odzieżowej
300% no name Sama znalazłam tylko bluzę, sukienkę i bluzkę pokazała mi koleżanka, kurtka wisiała obok przymierzalni, znalazłam ją przypadkiem ![]() bluzkę mierzyłam dla jaj i okazało się że dobrze leży i fajnie wyglądam ![]() Cytat:
![]() Poza tym wyobraź sobie że mam borki na koturnie, nawet stoją za mną na zdjęciu, ale z w.w. powodów ich nie założyłam. Obcasy są niestety dla mnie tylko do siedzenia ![]() toż to cały dom w środku rozprujesz ![]() Cytat:
![]() ![]() to tak jak u mnie ![]() Cytat:
![]()
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Zeżarliśmy pizzę na obiad. Dopycham sernikiem od mamy. Okocę się zaraz
![]() M dogorywa na kanapie, jest tak ciężko chory, że aż musi iść do sklepu po wino bo tylko grzaniec go postawi na nogi. Z kim ja się związałam ![]() Lepiej z własną niż z teściową ![]() Cytat:
) w kadrach a studiowałam zarządzanie zasobami ludzkimi czyli kierunki zbieżne.W kłótni można dużo wykrzyczeć, niekoniecznie z sensem. Ale szczerze to coraz mniej mi się ten Twój mąż podoba ![]() Muszę jeszcze dzisiaj przelecieć chałupę odkurzaczem |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jakim zawodzie się w ogóle widzisz? Pracowałaś już gdzieś wczesniej? (1000 pytań )
|
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się z kolei boję, że mi się będzie niewygodnie wózek prowadziło w obcasach - w cybexie nie ma regulowanych rączek i na płaskim jest mi idealnie więc z obcasem będzie problem. Po ziemi ja też nie puszczam ale na klatce po schodach pozwalam jej raz na jakiś czas wejść bo ma z tego straszliwą radochę ![]() Kurcze u mnie w domu rodzinnym jest ok 120m. i było idealnie dla naszej czwórki. Ale dom jest bardzo ustawny bo na planie kwadratu, pośrodku korytarz i każdy miał swój pokój na oddzielnym końcu więc i spora intymność była. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() A gdzie jest Moonie? Jeszcze się nie meldowała w nowym wątku ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- powiem Wam, że moje dziecko nie umie jeść jabłka w kawałku ![]() Pogryzie, pogryzie i nie połknie tylko wypluwa takie pomemlane
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nocnik, uffffffffff taka typowo zębowa ![]() Cytat:
te rozmowy akurat na których byłam - wykształcenie preferowali inne ale zaprosili ze względu na doświadczenie i angielski zawsze też można do jakiejś dużej firmy trafić na jakieś powiedzmy mało ambitne stanowisko a potem możliwe są awanse, czasem oferują szkolenia itd kwestia taka -czego ty byś chciała a co do męża ![]() Cytat:
my po lekarzu powiedział że i tak się długo dziecko uchowało bez choróbsk bo nas pamiętał z przychodni ze szczepień jakiś wirus w typie 3-dniówki a gorączka spotęgowana od zębów dostaliśmy syrop, kropelki na kaszel i spray do nosa pytałam o szczepienie to takie ząbkowanie z gorączką faktycznie jest przeciwwskazaniem a jeśli chodzi o wirucha to 2 tygodnie mamy poczekać i wtedy idę na mmr, mój przystojny pan guru rozwiał moje wątpliwości trochę coś dla was witaminę D mam dawać do 18 roku życia zimą, latem nie przeciwbólowe - jak pisałyśmy, patrzeć raczej na zachowanie dziecka bo przy temp 37 może tak marudzić i płakać że się nie da tego znieść ![]() i w razie tragedii taki ibum można dawać i co 4h ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- tydzień Jasiek ma być w domu Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2014-03-10 o 18:07 |
|||
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo cały fun w gryzieniu ![]() Ewa tak ostatnio z winogronami robi co któraś kulka. Memła memła i wypluwa Laki ju ![]() Mnie ostatnio taka przyatakowała w pieluszce. 3 razy... Trzy! W taką pogodę?! ![]() Poszaleli! |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no muszę się uzbroić w cierpliwość, tudzież zadzwonić ze 2 razy po mamę co bym miała z kim pogadać ![]() oczywiście nie dopytałam czy ma siedzieć w chacie ale wysłałam smsa do miłego pana doktora i już wiem ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- a chorowitek dziś śpi czwarty raz |
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do 18 r.ż ![]()
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowka dla Jana
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
oby, by
![]() no do piątku na pewno posiedzimy, a weekend sama ocenię jak nie będzie gorączki itd to może chociaż do kogoś na kawę albo na 20 min przed blok ![]() |
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Pracowalam glownie w sklepach.
Adas spi. Tz kupil pampersy pierwszy raz 5 uzyje bo z dady 5 juz uzywalismy ale z pampersow jeszcze nie. Adam dzis wsunal cala pomarancze razem z bananem na raz. Oczywiscis babcia z dziadkiem odwiedzili Adasia i go calego wycmokali pobawili sie z nim i sie odkleic od niego nie mogli. Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brało ją coś kiedyć, walnęła sobie grzane wino i jej przesło Tyle że ona mówiła o inhalacji z gorącego wina, wypiła je potem, żeby sie nei zmarnowało![]() no niby tak ![]() nie jest to nie o praktyke chodzi ale o skłonności do halluksów. W tym momencie jak pochodzę chwilę w obcasach od razu mnie stopy bolą. I zaznaczę tu, że nie kupuje już takich za 20 zł ![]() a jak może to jakaś nisza dla mnie![]() Cytat:
Ulak też tak czasami robi ![]() Cytat:
po 3-4 razy dziennie sąno tak jak wspomniała, koleżanka mi ją podała Ale kupiłam sobie też tak kiedyś spodnie. Dzinsy w różowe róże zmierzone dla szydery, a siadły aż miło ![]() moja pediatra też mi mówiła że witD powinno się do 18r.ż., ale jak to ona - stwierdziła że bez przesady, i żeby dawać do 3 r.ż. Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- No a pozatym, to Ula już śpi, a ja sie zabieram za allegrowanie Lista na dziś: naczynia dla Uli, sztućce dla Uli, rajtuzki dla Uli, jakieś butki dla Uli, biały bodziak z dł rękawem dla Uli ![]()
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym akurat stwierdził że tak długo z wami to wiadomo ale przyda się ktoś kto chwilę zajmie się Jaśkiem zwłaszcza że jak się domyślacie chce być ciągle na rękach kiedy akurat nie śpi ![]() ja muszę dokupić skarpetek i niedługo buty na wiosnę dla mnie i Jaśka, ale jak P usłyszał "musimy kupić" to się zamknął w pokoju ![]() naczynia używam te z ikei plastikowe wyobraźcie sobie że w lidlu były tylko pampersy trójki a chorowitek wstał o 18.30 i poszedł spać o 19.20 - nie przeczytałam pół strony a już oczy miał zamknięte Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2014-03-10 o 19:37 |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko je takie ilości, że mnie to przeraża
![]() Cytat:
![]() takie? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50192959/ Właśnie się nad nimi zastanawiam ![]() Dzikus kiedy planujesz ozdrowieć i pójść dla mnie do ikei ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Ew. te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00137574/ droższe i mniej ich. Może jakie lepsze? ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Chyba się na to skuszę: http://allegro.pl/plac-zabaw-place-w...031100779.html
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś tu słyszałam ma urlop i kupę wolnego czasu ![]() o właśnie ja mam te pierwsze plus takie też miseczki cały czas używam i do wszystkiego od czasu do czasu jeszcze ten talerz http://allegro.pl/tommee-tippee-tale...971951991.html ale go dostałam od sąsiadki akurat w prezencie |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche daleko, ale co tam ![]() a sztućce też z tej serii masz? Bo nad tym również myslę![]() Ide wyprodukować coś do zjedzenia, albowiem jestem głodna jak zwierz. Dziki zwierz
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz zjadlam tosty. Wypilam ciepla herbatke i zjadlam dwa ciasteczka. Ogladam sobie na wspolnej.
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam, jakieś z canpola co wcześniej kupiłam
w ogóle mnie dziecko ostatnio zaskoczyło bo podaję jajecznicę a ten "yyyyy" i "yyyy" i na suszarkę pokazuje musiałam widelec podać szkoda tylko że ja muszę nabierać ![]() już 3 razy się zbudził
|
|
|
|
#176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w pracy byłam
a co jakiś biznes ![]() no no ![]() ![]() ![]() ja tam wychodziłam, nawet przy lekkiej temperaturze, oczywiście jak Malec był na siłach, bo z tego co piszesz, to dzisiaj Jasiek absolutnie się nie nadawał Cytat:
![]() Cytat:
dużo zdrówka Cytat:
am am, mniam, mniam, buła, para, bamam, am am, mniam mniam ![]() i tak na cały regulator ![]() mam te pierwsze łyżeczki są super, mają idealny rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
no mówię że ma maxa na jedzenie
|
||||
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Mi też mówili że wit D do 18 r ż bo większość ludzi w naszym klimacie ma niedobór. Ja jednego dnia daję witaminę w kapsułkach, innego tran (ma o połowę mniej wit D) ale jak zapomnę to tyż tragedii nie ma.
Dzika co do książek mogą być i morderstwa, nie czytam tylko SF Lady, wstawiałaś dziś te zdjęcia wózkowe bo nie przyuważyłam? Bo ja to raczej szybciej na spacer niż po 2 tyg, zwłaszcza jak taka ładna pogoda będzie. Kurczę a pamiętam że w zeszłym roku do połowy kwietnia śnieg leżał jak na święta sypnął 1/04. A dziś tak ładnie normalnie wiosnę poczułam
|
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() te kubki, talerzyki i miseczki bo sztućce mam. Swoja drogą jakie przebicie cenowe na all
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo On i ty też Cytat:
nie widziała fotorelacji ![]() hehe ja też ![]() ![]() Najgorsze że się jej straszne pućki robią, ale zakłądam że jak ruszy z kopyta to spali ![]() oo to kupię ![]() Dzikus!! Zdrowiej!! Do ikei trza ruszać
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2014-03-10 o 21:06 |
||
|
|
|
#180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma opcji póki co, on tragicznie wygląda plus prawie 38 tempo wszystko się obija, przewraca... Jasiek nie umie jeszcze nabić na widelec ale chce go mieć czasem w lewej ręce go trzyma a prawą palcami je ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() mnie przez 28 lat pućki nie zginęły
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

Nie da się zrobić tak, żeby salon był coś koło 35 a sypialnia dla Was 15? Spokojnie Ci się w takiej zmieszczą duże szafy i wyro, będziecie mieli intymność a salon będzie nadal duży i rodzinny.
mamy jeszcze jeden pokój, ale póki co babcia w nim mieszka i na tyle młoda, ze nie wybiera się jeszcze na tamten świat
kuźwa dom prawie 150 metrów i nie można się pomieścić w 5 osób
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

po 3-4 razy dziennie są
dużo zdrówka