|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Iza kurcze nie ciekawa ssprawa. Ale ja też bym spróbowała iść do innego lekarza
Kucyk niezła jesteś w tym schizowaniu :p
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Iza zawsze dobrze się skonsultować i zorientować, kto faktycznie dobrze się takimi sprawami zajmuje. Kucyku ![]() Ja się w końcu @ doczekałam....
|
|
#273 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.pippin.pl/environment/cac...200ccb005b.jpg Z Canpola, zmieniają kolor pod wpływem temperatury ![]() Cytat:
2. body+pajac to zestaw najlepszy, u nas wciąż na topie, ja jeszcze zakładam np. półśpiochy, żeby miał dwie warstwy. Przepraszam, że tak po łebkach, ale jestem padnięta. Byłam na zakupach, ale musiałam szybko wracać, bo Mały marudził. Potem kąpanie, itd., odciąganie, a zaraz muszę szukać krzesełka do karmienia. Czarnula zdrówka dla Was! Iza współczuję
|
|||
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Perse, dzieki! Wygladaja fajnie!
Jak poszukiwania krzesełka? Kurcze, nie wyspalam sie. T. nie dość ze dopiero o 21 poszedł spać, to pobudkę na karmienie zrobił sobie przed północą a dzien zaczął dzien o 5
|
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jakie to męczące. Moja córka w młodszym wieku codziennie rozpoczynała dzień o 5. Dzisiaj o 6 wstała, ale to i dobrze, bo trzeba ją do przedszkola odstawić. Perse zdecydowałaś się już na jakieś krzesełko? Widziałam, że chcesz takie rozkładane na stolik i krzesełko, czy koncepcja się zmieniła? |
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mama rozmawiała ze znajomą lekarką i ta jej powiedziała że da się to zrobić na nfz tylko musze mieć skierowanie.Jutro ide do innego gina na nfz zobacze co powie,oby dała skierowanie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wygląda takie wprowadzanie pokarmów? jakie to ilości przy takiej profilaktyce? Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaż J. też się teraz budzi, bolą go dziąsła.. dziś wzięłam go na ręce, chciałam ululać jak się wybudził, płakał a on się przytulał, wykrzywiał do płaczu a był tak zmęczony, że nie miał siły płakać i tak przysypiał i od nowa, dziąsła gryzł przez sen, wybudzał się.
|
||||
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, ale piękne słońce
![]() No i meldujemy się z Córcią w 35 tygodniu ciąży !!! Dzisiaj chyba mam dzień wizyt, tak??? Tylko nie wiem czy na pewno dobrze kojarzę: Rena, Edytta, Agatka??? Któraś jeszcze? Tak czy inaczej trzymam za wszystkie ![]() ![]() Izka współczuję Kurcze, jednak matka natura nie do końca dobrze wymyśliła z tym porodem naturalnym. Tyle możliwych komplikacji ![]() Kucyk wg. odstawienie leku należy konsultować z lekarzem. Jojla dobrze, że @ nareszcie się zjawiła. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-03-11 o 08:57 |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edytte to chyba miała mieć dziś i wczoraj wizytę. a wczoraj się nie zameldowała
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i Rena u profa Agatka też dzisiaj? A ja jutro...
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Już, już
Torba jeszcze nie spakowana, ale rzeczy, które mam do niej spakować są już sukcesywnie gromadzone w jednym miejscu. Z wózkiem oczywiście są pewne problemy, konkretnie z dostępnością koloru, ale mam nadzieję, że uda się to rozwiązać. A Ty jak się dzisiaj czujesz? spałaś dobrze? jak ten ból pachwin? ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Waderko będzie dobrze!!! Jak Twoje samopoczucie? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Anita 35 tydzień? Wow
leci ten czas. U mnie 26 ![]() No to mamy tydzień wizyt. Ja mam w czwartek.... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
czyli pełno wrażeń...
jak ty sie dziś czujesz? komu już powiedzieliście? spałam w miarę dobrze, tylko trochę głupich snów pachwina coraz lepiej. myślę, że te wyleżenie doradzone przez filuśka (![]() a jaki kolor wózka chcecie? łóżeczko już przygotowane? coś już kupiliście?jak ja bym chciała być już w Twoim tygodniu i się szykować. my wczoraj nieśmiało otrzymane ubranka przejrzeliśmy.... u nas wczoraj tż wrócił z pracy i powiedział, że kolega mu polecił świetną firmę wózków i taki kupujemy. wszedł na cennik i od razu zmienił zdanie, wózki były po 3-4 tys. stwierdził, że lepiej jednak żebym ja wybrała wózek
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ciuszki przeglądaj bo nie wiem czy wiesz ale zostały nam trzy miesiące... ![]() Ja bym chciała mieć na początek maja już wszystko gotowe.. Oprócz wózka oczywiście. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Kucyku między naszymi ciążami jest 10tygodni różnicy, tylko, że ja podaję te skończone a Ty te zaczęte
Barbi zdecydowaliśmy się na granat. Łóżeczko już skręcone, oczekuje na materacyk. W sb sporo kupiliśmy, dzisiaj zamierza to trochę pogrupować i domówić resztę rzeczy chyba przez neta. Kochana zobaczysz jak szybko teraz będą uciekać tygodnie. Jak przekroczysz 30 to już w ogóle teraz fajniej dni będą mijać, bo słonecznie, ciepło i długo jasno, więc nastrój też będzie przyjemniejszy.
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-03-11 o 09:29 |
|
|
|
#286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosidełko i bujak -huśtawkę powinnam dostać dziś. jak za tydzień lekarz powie, że wszystko jest ok to zacznie się szycie. z większych rzeczy musimy kupić jeszcze materacyk i przewijak. ale to zrobimy po wizycie w 32 tygodniu po świętach. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
masz jakąś listę wyprawkową? podzielisz się? jaki masz materacyk?
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Barbi fajnie, że tak dużo rzeczy dostaniecie
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#289 |
|
Konto usunięte
|
U mnie od wczoraj dołek... Mała sprzeczka z TŻ i wyłam wieczorem
A dzisiaj miesiąc od cholernego USG, po którym usłyszałam, że nie ma akcji serca ![]() ![]() ![]() źle mi ![]() ![]() ![]() Jestem cały czas obok, czytam Was, trzymam kciuki, ale jakoś nie mam nastroju na więcej... Michałku 100 lat na roczek - przepraszam, że tak późno
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie no to dużo już macie
Ja w tym miesiącu chce torbę do szpitala przygotować. Szukam jakiś koszul i szlafroka na allegro. No i majtek poporodowych i podkładów. Jakbym miała iść teraz (odpukać) do szpitala, to nie wiem w czym bym spała... W domu śpię w koszulkach męża i majtkach (albo bez, bo pupsko urosło i się wrzynają) Anita no każdy liczy inaczej Ja liczę jak mój ginekolog. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A i materacyk w tym miesiącu. bo promocja w ikea jest do końca marca Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Gryzelda przytulam mocno ![]() U mnie za 6 dni minie rok Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
No jeszcze trochę brakuje
no i muszę jeszcze wszystko poprać i poprasować. A i nie mam żadnej "swojej" listy wyprawkowej, bo ostatecznie znalazłam kilka na forach i wybierałam sobie z nich to co nam jest potrzebne.[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45533973] U mnie od wczoraj dołek... Mała sprzeczka z TŻ i wyłam wieczorem A dzisiaj miesiąc od cholernego USG, po którym usłyszałam, że nie ma akcji serca ![]() ![]() ![]() źle mi ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Gryzeldo Kochana przytulam, dużo sił dla ciebie... |
|
|
|
#292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domiś kiepsko Bardzo go męczy ten katar i kaszel.![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie nie opuszcza myśl ze mam WYJĄTKOWEGO PECHA ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45533973]U mnie od wczoraj dołek... Mała sprzeczka z TŻ i wyłam wieczorem A dzisiaj miesiąc od cholernego USG, po którym usłyszałam, że nie ma akcji serca ![]() ![]() ![]() źle mi ![]() ![]() ![]() Jestem cały czas obok, czytam Was, trzymam kciuki, ale jakoś nie mam nastroju na więcej... Michałku 100 lat na roczek - przepraszam, że tak późno [/QUOTE]Kochana przytulam cie ![]() Cytat:
Agatko jak się czujesz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieto nie bluźnij masz przy sobie synka, męża. teraz zdrowie trochę nie dopisuje, ale powoli wszystko wróci do normy ja zaczęłam porządki na regałach książkowych robić, bo mi tż w sobotę poprzestawiał meble tak, żeby było wygodniej jak Krzyś przyjdzie na świat.
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, od rana siedzę w kuchni co by czas szybciej zleciał .... i coby za wiele nie myśleć...a czuję się ok tylko troszkę katar taki mini mam i kaszel ale już OK pozatym objawów brak i zaczyna mnie to martwić....nawet brzuch mnie nie boli.....
Edytte Waderka to pod jutro ale wiem że u Ciebie jest OK! Anitka, Kucyk o matko jak ten czas leci i za tc!!Anitka no no no to nieźle się uwinęliście z tymi zakupami ale fajnie!! Coraz bliżej święta!! ![]() Iza Kobieto! To nie pech! Po prostu tak czasem się dzieje! A największe szczęście masz przy sobie!! Berbie u Ciebie też leci no i też fajnie że tak dużo dostaniecie....ja mam na strychu 3 duże worki z ciuchami po bratanku... Robie dziś wołowe z sosem i makaronem i tak miałam ochotę ale jak to mi tak śmierdzi to nie wiem czy zjem....zawsze mi mięso śmierdzi ale dziś to masakra jakaś, znaczy że katar ustępuje bo czuję już zapachy....
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
umówiłam się na badanie usg w 31 tygodniu ciąży i akurat w dzień urodzin tż., aby było wszystko dobrze
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prysznicu chociaż na 15 minut szlafrok musze ubrać Mam jeden letni z hello Kitty ma na dodatek plamy które nie schodzą w praniu. Iza ... Jakiego pecha? Takie rzeczy się zdarzają. Przykre ale to przeżycia. I to pikuś w porównaniu, ze szczęściem jakie Cię w życiu spotkało... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a jak teraz?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kocyki mam 78/100 cm i 75/100 cm. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45533973]U mnie od wczoraj dołek... [/QUOTE]ale dziś będzie lepiej! ![]() Cytat:
objaw ![]() ![]()
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny wiadomo że Domiś jest największym skarbem
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też. ale w szpitalu jakoś nie mogłam ![]()
|
|
|
#300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tak, plastikowe 2 w 1. Zaraz ponawiam poszukiwania ![]() Wiesz co, też tak myślałam, ale potem jak musiałam przejść na USG na inne piętro w samej koszuli, to mi było głupio, a jak już urodziłam i mi się lało z cycków (dosłownie), to za cieniutkim, bawełnianym szlafrokiem kryłam te plamy. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

zawsze dobrze się skonsultować i zorientować, kto faktycznie dobrze się takimi sprawami zajmuje.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i nie wiem? a różnica w cenie spora. Jakbyście mogły coś napisać to byłabym bardzo wdzięczna. 

chociaż J. też się teraz budzi, bolą go dziąsła.. dziś wzięłam go na ręce, chciałam ululać jak się wybudził, płakał a on się przytulał, wykrzywiał do płaczu a był tak zmęczony, że nie miał siły płakać i tak przysypiał i od nowa, dziąsła gryzł przez sen, wybudzał się.