Gdzie na podróż poślubną w czerwcu ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 09:11   #1
patutka
Przyczajenie

Talking

Gdzie na podróż poślubną w czerwcu ?

Witam

Jest to mój pierwszy wątek, także proszę o wyrozumiałość

Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy Otóż w połowie czerwca mamy wesele, a około tydzień/ 2 tygodnie później, mamy zamiar polecieć w podróż poślubną - pytanie tylko gdzie
Marzymy o wczasach egzotycznych... Nie należymy do osób które uwielbiają zwiedzać - wolimy pobyczyć się na plaży, ewentualnie skorzystać z jednej lub dwóch wycieczek Najlepiej gdyby było to miejsce z pieknymi widokami..hehe Jeżeli chodzi o budżet to chcemy wydać nie więcej jak 6tys na osobę... Może macie jakieś pomysły? Nie zależy nam, aby było to miejsce tłoczne i pełne rozrywek - ten czas chcemy przeznaczyć dla siebie)))

Pozdrawiam
patutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 12:01   #2
jullka23
Przyczajenie

Smile Dot.: Gdzie na podróż poślubną w czerwcu ?

Cytat:
Napisane przez patutka Pokaż wiadomość
Witam

Jest to mój pierwszy wątek, także proszę o wyrozumiałość

Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy Otóż w połowie czerwca mamy wesele, a około tydzień/ 2 tygodnie później, mamy zamiar polecieć w podróż poślubną - pytanie tylko gdzie
Marzymy o wczasach egzotycznych... Nie należymy do osób które uwielbiają zwiedzać - wolimy pobyczyć się na plaży, ewentualnie skorzystać z jednej lub dwóch wycieczek Najlepiej gdyby było to miejsce z pieknymi widokami..hehe Jeżeli chodzi o budżet to chcemy wydać nie więcej jak 6tys na osobę... Może macie jakieś pomysły? Nie zależy nam, aby było to miejsce tłoczne i pełne rozrywek - ten czas chcemy przeznaczyć dla siebie)))

Pozdrawiam

Za 6 tys na osobe to mozna juz na Maladiven. Sprawdzalam teraz i w tym okresie od 17 czerwca na 13 dni All Inclusive kosztuje 1400 euro to jakies 56oo zl. Wylot z Frankfurtu. oferta jest w

http://www.ab-in-den-urlaub.de/ibe/o...ected/flattrip

Wszystkiego najlepszego i wspanialej podrozy slubnej!
jullka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-13, 18:34   #3
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie na podróż poślubną w czerwcu ?

za taką kasę to macie duże możliwości, myślę że spokojnie w dalsze zakątki nawet Dominikana, Meksyk, Tajlandia itd... a wy co byście chcieli??
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 20:53   #4
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
za taką kasę to macie duże możliwości, myślę że spokojnie w dalsze zakątki nawet Dominikana, Meksyk, Tajlandia itd... a wy co byście chcieli??
a ja bym powiedziala, ze troche bez sensu wydawac taka kase i nie zwiedzac w miejscach, ktore podalas.

takimi krajami turystycznymi, pelnymi ludzi sa na pewno hiszpania czy wlochy. z miejsc, gdzie bedzie wtedy juz cieplo - grecja, w tym kreta, egipt, cypr, turcja.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 21:06   #5
Malgos_12
Zakorzenienie

Ale Patutka podała kwotę, więc pod tym względem ja bym wolała poleżeć na dominikanie na plaży niż w hiszpanii bo tam czy do włoch można pojechać w "każdej" chwili i przy duuuużo mniejszym nakładzie... są dużo bardziej osiągalne. Za 6 tys na osobę do na prawdę duży wybór ale okazja na dalszą podróż może się nie trafić. Chyba, że Patutka nie brała pod uwagę dalekich podróży...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Jeśli chodzi o Cypr to ma swoje szczególne miejsce w moim sercu

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-04-16 o 21:03
Stary 2012-04-17, 16:54   #6
malaaa91
Raczkowanie

Polecam Meksyk- Playa del Carmen, oferty zaczynają sięod coś około 6tyś. Ja za pobyt w lutym w bardzo dobrym hotelu dałam 8500zł za os ale jakby nie patrzć warto było Po za tym za okolo 1000zł w przeliczeniu byłam na dwudniowej wycieczce ze spaniem po jukatanie, więc zwiedzanie najważniejszych rzeczy też było. Taksóweczką można podjechać na zakupy do cancun i na plaże do Tulum. W okresie w którym ja byłam to był dla nich sezon, jesli chcesz tak daleko lecieć w czerwcu to to już bd po za sezonem, więc pewnie można spodziewać się, że bd troche taniej Najgorsze, że to pora huraganów dla tamtego regionu ale trzeba być dobrej myśli Jak coś to zawsze zostaje Azja, też fajnie i raczej taniej niż ameryka płd.
malaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 11:30   #7
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ale Patutka podała kwotę, więc pod tym względem ja bym wolała poleżeć na dominikanie na plaży niż w hiszpanii bo tam czy do włoch można pojechać w "każdej" chwili i przy duuuużo mniejszym nakładzie... są dużo bardziej osiągalne. Za 6 tys na osobę do na prawdę duży wybór ale okazja na dalszą podróż może się nie trafić. Chyba, że Patutka nie brała pod uwagę dalekich podróży...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Jeśli chodzi o Cypr to ma swoje szczególne miejsce w moim sercu
ale po co wydawac gore kasy, zeby pobyczyc sie na plazy? autorka sama napisala, ze nie zalezy jej na zwiedzaniu. to co, maly szpan "bylam w x", ale nic nie widzialam? dla mnie to bez sensu.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 20:40   #8
Malgos_12
Zakorzenienie

Pewnie się powtórzę ale ... wizażanka podała kwotę i zapytała gdzie może pojechać, nie pytała gdzie najtaniej będzie w czerwcu, tylko podała, że ma 6 tys na osobę... i nie nam oceniać i jak chcę wydać tą kasę, to może chce się mieć luksusową podróż, super hotel, najlepsze drinki itd itd (w końcu to podróż poślubna)... chodzi o to że Patutka ma wiele możliwości jesli chodzi o wyjazd i na pewno nie ogranicza się to Europy, chciała piękne widoki, ale napisała również, że na jedną lub dwie wycieczki może się skusi więc coś zobaczy jednak... poza tym nie zależy jej żeby było dużo tłoczno, więc chyba odwrotnie zrozumiałaś.
Mam koleżankę, która już 7 raz z kolei leci na kubę, tylko przez to, że lubi tamten klimat, ludzi i wygodę, a raczej też nie należy do takich co zwiedzają... więc dla ciebie czy dla mnie (bo ja nie wyobrażam sobie jedynie leżeć na plaży) to bez sensu, ale dla innych nie...
Stary 2014-03-09, 07:38   #9
Arche1982
Raczkowanie

Odświeżam wątek - mnie interesuje podróż poślubna na początku czerwca, wyjazd na dowód osobisty, kwota - bez szaleństw. Myślałam o Cyprze, ale tam podobno brudno... Może coś doradzicie?
Arche1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 21:25   #10
Malgos_12
Zakorzenienie

Brudno na Cyprze? a skąd takie wiadomości? plaże piękne, jest co zwiedzać, gdzie poimprezować - ja tam kocham Cypr i uważam, że jest tam pięknie
Stary 2014-03-11, 08:08   #11
atsenka
Zadomowienie

Moim zdaniem brudne plaze sa wszedzie... zanim sie je sprzatnie

A co do tematu w czerwcu cieplutko juz bedzie w pd Europie, polecilabym Greckie wyspy, Cypr, Sycylie, Wyspy Kanaryjskie, Hiszpania oraz Turcja, Tunezja, Egipt. Te miejsca polecam ze wzgledu na temperature. Piekne plaze sa np na Fuerteventurze. Zalaczam fotke plazy w Corralejo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (46,4 KB, 32 załadowań)

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_

Edytowane przez atsenka
Czas edycji: 2014-03-11 o 08:10 Powód: Dopisek
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 05:51   #12
Arche1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Zalaczam fotke plazy w Corralejo.

Bajka...
Arche1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 12:45   #13
anetkabaran
Przyczajenie

Obecnie są tanie loty (z przesiadkami np. w Paryżu) do Ameryki Południowej i można np. wyhaczyć rio de janerio w dwie strony za mniej niż tysiąc złotych... może warto poszukać tak?
anetkabaran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 12:04   #14
paola8811
Przyczajenie

Co mogę polecić, gdzie byłam to grecką wyspę Zakynthos. Nieskazitelna woda, jeszcze nie do końca okryte rejony, pełno miejsc do zabaw, przemili ludzie, a czerwiec już gorący z chłodniejszymi wieczorami, co daje ukojenie po całym dniu Mieszkałam tam i pracowałam przez dwa sezony i dalej mnie ciągnie w to miejsce. Polecam.
I zdjęcie zatoku wraku :P robi wrażenie...
http://static1.tapetyczne.pl/big/52-...e-zakintos.jpg

Edytowane przez paola8811
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:15
paola8811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości