Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 22:30   #2581
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Kurde i noc do Mały mi się pochorował,właśnie zrobiłam mu inhalacje i zasnął biedny mój. Pewnie nie na długo bo go zatyka to katarzysko.

Ja też czuje się nie najlepiej,wypiłam witaminy-oby jutro było lepiej
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 22:32   #2582
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
juz lepiej z pieskiem;p

moja Amelka np nie znosi białego sera;p jak widzi to wystawia tak smiesznie język jakby chciala powiedziec fuuuuuuuuuuuuuuuj ;p

A w ogóle Amelka ma nową ksywkę;p syrka;p co jej zmieniam pampka, to daje mi swoje syrki pod nos i musze je calowac;p
widziałam na fb, cudowna ona jest. Taka mała księżniczka
Nie boi się pieska już?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Przybij piątkę. U nas często obrazek jest taki, że jak np. jedziemy autobusem to Borys od razu krzy, marudzenie, wiec ja zaraz wymyślam jak go uspokoić, co mu pokazać, co dać, co powiedzieć. Cała jestem upocona, zmęczona, już tylko odliczam ptrzystanki w myślach, albo zastanawiam sie czy by nie wysiąść i nie przejśc jednego przystanku a potem wsiąść w inny, a obok .. stoi zrelaksowana mama, dziecko siedzi grzecznie w wózku, zajęte same sobną i mam wrażenie, że patrzy na mnie jak na wariatkę

haha, no ale czy zazdroszczę? .. Jak później widzę Boryska jak wyrywa się do ludzi, jak ich zaczepia, jak wszytsko go interesuje a obok siedzi dzieciak, który po prostu siedzi i to mu wystarczy, to swierdzam, że nie .. nie zazdroszczę innym matkom.

PS. My też mamy dużo trudności na codzień właśnie, ale patrzę na to przez pryzmat charakteru Borysa, po prostu taki jest i już. Nie wydaje mi się, aby to była jakaś moja wina (tzn. może w pewnym stopniu tak, ale na pewno znikomym).
PS 2. Był taki czas, ze jak w sklepie musiałam coś kupić a Borys wpadał w szał, to dawałam mu bułke / chlebek i bylo kilka/naście minut spokoju. Chociaż zawsze obiecywałam sobie, że nie będę stosować takich sztuczek jak zamykanie dziecku buzi jedzeniem / słodyczami. No ale jako, że obstawialiśmy że być może te bułki mu szkodzą, skończyło się. I teraz jakoś dajemy sobie radę inaczej.
PS3. jedyny problem z tych, które opisałaś a kory już! nas nie dotyczy to usypianie, Borys zasypia sam o 19 w łożeczku, odłożony jeszcze nieśpiący. Zawsze. Zadnego bujania, noszenia. To samo przy drzemce około godziny 11 (tylko w jakiś 20% przypadków jest drony problem i zajmuje mo to troche dłużej). A pomogła mi w tym książka, do której wiem, że niektorzy podchodzą sceptycznie (moje dziecko nie potrafi zasnać - czy jakoś tak) no i jakieś 1.5 miesiąca "nauki", która była naprawdę cięzka - płakałam razem z Borysem nie raz jak usypiałam go godzinę a on spał 30 minut. Ale patrząc na to z perspektywy czasu warto było. Skorygowałam moje wcześniejsze złe nawyki i naprawdę moja jakość życia poszła wysoko w górę a i Borys też jest szcześliwszy zasypiając bez płaczu.

Aha, dziewczyny, debrah, macie jakiś pomysł jak oduczyć dziecka krzyczenia, piszczenia? Borys bardzo ładnie mówi "daj to" ale w 50% przypadków, drugie 50% natomiast to właśnie głośny krzyk.I jest w tym moja wina, bo czasem dla świętego spokoju dawałam, żeby dokończyć prysznic, umyć zeby, zjeść śniadanie (wiadomo). Obecnie tłumaczę spokojnym, nieco ściszonym głosem, żeby nie krzyczał, bo "mama słyszy" : i proszę, żeby powiedział, co mam mu podać. Jak go tego oduczyć, czy to może normalne?
Napisałaś bardzo fajną rzecz: warto popatrzeć na zachowanie dziecka globalnie właśnie - te dzieci nie mogące usiedzieć w wózku, te mniej spokojne - są przy okazji często wygadanym i, ciekawymi świata, energicznymi ludźmi potem - to idzie ze sobą w parze, taki temperament. I jeśli widzimy jakąś cechę w dziecku warto się zastanowić że ONA TEŻ bierze udział w tym co postrzegamy jako pozytywne, ona tworzy całość, komplementarność i full pakier dziecka
Fajnie się ciebie czyta blogerko wiesz? dużą zmianę widzę, w stosunku do początków twoich, optymistycznie!

A co do piszczenia: myślę, że to w dużej mierze taki etap, i nie należy broń boże dziecka karać czy się wściekać o to (wiem, bolą uszy i głowa ), spróbuj jedynie unikać w sobie reakcji lękowej na krzyk typu "jak tylko zaczyna daję mu to co chce, bo boję się, że będzie piszczeć". Trzeba wziąć na klatę - on nie robi tego specjalnie, tylko nie do konca umie inaczej, bo to są emocje, a panowania nad nimi dopiero się nauczy. Robisz chyba fajnie bo spróbuj mówić za niego - "chciałbyś tego?", "a może to?" - i dodaj gest - pokaż palcem na to.

Na histeryjozę kiedy on czegoś chce a ty nie możesz dać - ja lekarstwa nie mam - tzn na pisk - bo on wyłazi z głębi dziecia - no trudno , ale jeśli ci chodzi, że on się komunikuje na sktóry - to pokazuj mu jak można to zrobić inaczej.

Ja tak robię z moim dzieckiem - jak się domyślę czego ona chciała to zaczyna bić mi i ma minę "no wreszcie! "
A jestem potrzebna jej na każde kłopoty, jeśli czegoś chce, albo nie potrafi zrobić to ja ją muszę wyręczyć lub dać to coś, bo inaczej jest głośne "mama!" poprzedzające krzyko-pisk..także ten - wiem o czym mówisz
Chociaż jak Was czytam to mi się wydaje, że mam mocno komunikatywne i spokojne przy tym dziecko.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
w sumie faktycznie o dozowaniu pisałaś

współczuję

a chyba Wam nie mówiłam, Kuba śpi w swoim łóżeczku odkręciliśmy jedną ściankę, przystawiliśmy łóżeczko do naszego i Kuba śpi w łóżeczku przy naszych głowach a jak się budzi to na nas wchodzi albo rzuca w nas maskotkami
super pomysł!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 22:40   #2583
nancykenator
Zakorzenienie

Mała zdrówka dla Was

dziewczyny, może pomożecie szukam kurtki wiosennej dla tz,musi byc taka bardziej elegancka, żeby pasowała do spodni garniturowych i koszuli... nie mam w ogóle pomysłu, jaka to ma być dokładnie kurtka (tż też nie wie ), macie jakieś pomysły
aaa i jakby Wam wpadły w oko:kurtka wiosenna plus czapka dla Kubuli to dajcie znać, bo szukam szukam i tylko spać mi się chce od tego szukania
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 22:41   #2584
mala_19kw
Zakorzenienie

Ajć niedobrze. Wierci się mimo że nawet dobrze mu się oddycha. Coś czuje że noc spędze dziś na fotelu. Oka nie zmruże
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2014-03-10 o 22:43
Stary 2014-03-10, 22:41   #2585
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
kompromis

patrzcie jaka genialna http://allegro.pl/kurteczka-next-pik...028500416.html

spadam spaciu
dobranocki
ino czemu tyle kosztuje :P
Stary 2014-03-10, 23:02   #2586
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Bo moda kosztuje Pikowane to hit sezonu przecież teraz

Nancy- dziękuje.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-11, 00:07   #2587
Debrah
Zakorzenienie

Zrówka wszystkim biednym chorowitkom
Mala: oby noc była spokojna.

Nasza nie jest, chyba zębulki, bo budzi się z płaczem wielkim. Teraz tatuś usypia, a mała co chwilę się śmieje i krzyczy "nie" - a oczy prawie zamknięte już.
Uwielbiam jak wtula się w niego, Tż chodzi a ona ma odlot... no ale budzi się co 30 minut z mega płaczem, obstawiam 4rki.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 00:16   #2588
YellowSheep
Rozeznanie

Poczytałam, miałam pisać i siedzę i myślę, nic nie pamiętam :P oprócz tego ze miałam zapytać Bokeh czy idziemy w tym tygodniu na rolki ale nie wiem jak się rozwinie sytuacja z moim gardłem. I ciągle czekam na jakieś spotkanko w większym gronie

Trzymajcie się dziewczyny, dobrej nocy
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 01:10   #2589
meneq
Zakorzenienie

Czesc!!
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Przybij piątkę. U nas często obrazek jest taki, że jak np. jedziemy autobusem to Borys od razu krzy, marudzenie, wiec ja zaraz wymyślam jak go uspokoić, co mu pokazać, co dać, co powiedzieć. Cała jestem upocona, zmęczona, już tylko odliczam ptrzystanki w myślach, albo zastanawiam sie czy by nie wysiąść i nie przejśc jednego przystanku a potem wsiąść w inny, a obok .. stoi zrelaksowana mama, dziecko siedzi grzecznie w wózku, zajęte same sobną i mam wrażenie, że patrzy na mnie jak na wariatkę

haha, no ale czy zazdroszczę? .. Jak później widzę Boryska jak wyrywa się do ludzi, jak ich zaczepia, jak wszytsko go interesuje a obok siedzi dzieciak, który po prostu siedzi i to mu wystarczy, to swierdzam, że nie .. nie zazdroszczę innym matkom.

PS. My też mamy dużo trudności na codzień właśnie, ale patrzę na to przez pryzmat charakteru Borysa, po prostu taki jest i już. Nie wydaje mi się, aby to była jakaś moja wina (tzn. może w pewnym stopniu tak, ale na pewno znikomym).
PS 2. Był taki czas, ze jak w sklepie musiałam coś kupić a Borys wpadał w szał, to dawałam mu bułke / chlebek i bylo kilka/naście minut spokoju. Chociaż zawsze obiecywałam sobie, że nie będę stosować takich sztuczek jak zamykanie dziecku buzi jedzeniem / słodyczami. No ale jako, że obstawialiśmy że być może te bułki mu szkodzą, skończyło się. I teraz jakoś dajemy sobie radę inaczej.
PS3. jedyny problem z tych, które opisałaś a kory już! nas nie dotyczy to usypianie, Borys zasypia sam o 19 w łożeczku, odłożony jeszcze nieśpiący. Zawsze. Zadnego bujania, noszenia. To samo przy drzemce około godziny 11 (tylko w jakiś 20% przypadków jest drony problem i zajmuje mo to troche dłużej). A pomogła mi w tym książka, do której wiem, że niektorzy podchodzą sceptycznie (moje dziecko nie potrafi zasnać - czy jakoś tak) no i jakieś 1.5 miesiąca "nauki", która była naprawdę cięzka - płakałam razem z Borysem nie raz jak usypiałam go godzinę a on spał 30 minut. Ale patrząc na to z perspektywy czasu warto było. Skorygowałam moje wcześniejsze złe nawyki i naprawdę moja jakość życia poszła wysoko w górę a i Borys też jest szcześliwszy zasypiając bez płaczu.
Otoz to!!

---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:08 ----------

Zdrowka dla Dorotki, Julaska i Oskara!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 06:06   #2590
Delicjanka
Zakorzenienie

Blogerko, moja Amelka zazwyczaj grzeczna w wózku i też zaczepia ludzi;p i tez nie zazdroszcze innym mamom ich pociech jakie to są mega ygrzeczne czy coś w ten deseń.

Jak nie Amelka mnie budziła, to piesek;] .. ale ładna pogoda za oknem wiec nie jest źle.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 06:12   #2591
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się..wczoraj miałam Was nadrabiać, ale nie dość że piękna pogoda i z małym tyle na dworzu byliśmy to potem gości miałam niespodziewanych...chylę więc czolo i zaraz siadam do nadrabiania...

Aha i dziękuję za odp odnośnie ubrania na dwór itd.

Mam jeszcze jedno pytanie, Antonio już nie płacze przy zakładaniu butów i chetniej w nich "chodzi" no i pytanie, jakie na teraz , na wiosnę najlepiej piętrze buciki....bo on już się tak wyrywa żeby go prowadzac, więc biega wręcz przy pchaczu lub za swoim autem(trzyma się oparcia)...a teraz miałam ma probe po kims zwykle trampki....jakie więc najlepsze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 06:22   #2592
hope01
Zakorzenienie

słońce tak świeci do korytarza, że myślałam, że TŻ światła nie zgasił
Młody do 3 spał w łóżeczku, później go wzięłam do siebie. Kurcze problem mam bo w pokoju ze 21 stopni, on śpi w spodenkach i krótkim rękawku i rączki zimne, a franca przecież się co rusz rozkopuje, bo moje dziecko nienawidzi spać przykryte (matka z kolei nawet jak jest 30 stopni to muszę się przykryć bo nie zasnę )

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
.

Mam jeszcze jedno pytanie, Antonio już nie płacze przy zakładaniu butów i chetniej w nich "chodzi" no i pytanie, jakie na teraz , na wiosnę najlepiej piętrze buciki....bo on już się tak wyrywa żeby go prowadzac, więc biega wręcz przy pchaczu lub za swoim autem(trzyma się oparcia)...a teraz miałam ma probe po kims zwykle trampki....jakie więc najlepsze?

kup mu po domku befado Dawid ma takie dość zabudowane że koło domu jak było ciepło też w nich chwilę chodził. W weekend mu kupiłam najki za 54 zł bo przeceny w sklepie, a mój ojciec kupił mu elefanteny takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...lter_brand_r=6
Mierzyliśmy jeszcze te http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...y-dziecieceale twarde z przodu, nie mogłam sprawdzić gdzie ma paluchy.
No i mnie osobiście bardzo się te elefanteny podobały http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...lter_brand_r=6 ale weź tu Dawidowi wiązane buty jak on jak widzi sznurówki to dawaj za nie

Dorotko, Oskarku - zdrówka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 06:24   #2593
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.
My nie śpimy już od 6. Noc w miarę ok-wiadomo że mało co spałam ale Oskar po inhalacji trochę się jeszcze kręcił a potem już mu się udrożniło i spał nawet jakoś. Humor ma dobry,apetyt póki co też-może jakoś przetrwamy.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-03-11, 06:27   #2594
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kurde i noc do Mały mi się pochorował,właśnie zrobiłam mu inhalacje i zasnął biedny mój. Pewnie nie na długo bo go zatyka to katarzysko.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45529310]Bry wieczór, Dorka prawie anginę ma, antybiotyk, witamy w wariatkowie przytulaśna strasznie się zrobiła. A więc tak wyglądało nasze świętowanie urodzin męża idę was poczytać.[/QUOTE]

o matko, nastepni... zdrowka!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Miałam się Wam pochwalić - zostałam zaproszona jako "gwiazda" ( ) na jakąś imprezę u nas w miasteczku, w długi weekend majowy, będę śpiewać. I jeszcze nie wiem, co - a muszę przygotować z 5 utworów... Na pewno Unconditionally Katy Perry.
brawo!!!!
czekamy na linka z wystepem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 06:36   #2595
YellowSheep
Rozeznanie

Zdrówka dla chorowitków! Oli znów rano kaszlał a myślałam że już mu przeszło.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 06:42   #2596
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja też swojej w nocy nie przebieram. Rano.
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nie przebieram. Bo zazwyczaj jestem nie przytomna jak się budzi na mleko.
Ja przebrałam raz bo myślałam że dzięcki temu dłużej pośpi ale niestety się nei sprawdziło. Czasem przesika ale to w nc kiedy zje mleko i jeszcze 120 herbatki doprawi. Teraz zaczęłam na noc 6 zakładac i zobacze czy będzie lepiej.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A Nancy zastanów się nad jednym : w sumie.. to może być lekko straszne jakby cię dotknął ktoś obcy prawda? Mnie reakcja Kuby nie zdziwiła - może się poczuł zaskoczony, może czymś go wystraszyła. Dzieci też mają swoje preferencje - do jednych biegną od razu, innych się boją. Dorośli podobnie. Spokojnie, przecież Was znam, Kuba to świetny mały mężczyzna, Amelki się nie boi jakoś - bo już poznał.
Tak jak czytam wypowiedź Debrah, to Olwika miała taki okres że wystarczyło że ktoś na nią popatrzył albo się odezwał do niej to już był ropaczliwy płacz. Miała nawet tak że z moja siostrą nie mogła zostać sama w jednym pokoju bo już płakała. Teraz jej przeszło, ale nie wiem czy jakby jej ktoś obcy z nienacka nie dotknął to by się nie rozpłakała.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
U nas też temperatura skacze od zeszłej nocy jutro idziemy na 16 do lekarza
Prosimy o kciuki!
Nawet nie nadrabiam, bo w nocy nie spałam prawie wcale i dzisiaj pewnie podobnie. Mała zasnela a ja drze żeby jej wysoko nie skoczylo.
Zdróweczka
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Coś mi Domcię uczula, ale nie wiem co. Na tyłku ok tygodnia temu wyszły jej krosty i robi się ich coraz więcej - może pieluchy, poci się w nich? Używam ciągle tych samych - Dad. Nie wiem co z tym robić. Miałam paczkę Huggisów i na noc dziś jej założyłam.

Po drugie wszystko było ok, przyszła z dworu, usmażyłam jej jajo, ale zjadła z 2 łyżeczki i więcej go nie chciała i gdzieś za godzinę patrzę, a ona poliki czerwone jak burak, broda też. I nie wiem czy to po jajku, tyle że już jadła i nic jej nie było :/

Po trzecie znowu w nocy zaczynają się płacze :/ Dzięki Bogu za suszarkę - przynajmniej pomaga na razie i nie muszę jej nosić. Jedna suszarka już mi wysiadła, teraz mam nową i mam nadzieję, że wytrzyma
Kurcze u mnie wczoraj to samo, poliki i broda właśńie. Mama mówi że może ją kurtka w brode podrażniła??? Musze dzisiaj przyobserwowac, tym bardziej że w nocy płacze, jęki, marudzenia, rano za to kaszel i katar...a ja musiąłam do pracy wyjść
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 06:56   #2597
charlizz
Zadomowienie

Pociąg mi sprzed nosa odjechał
Gardło mnie boli, za to z Ola już lepiej! Gorączką ustąpiła, antybiotyk do soboty jak wychodziłam z domu to jeszcze spala.

Laski, gdzie kupujecie t-shirty? Zdałam sobie sprawę, że mam tylko dwie bluzki reszta się nie nadaje do ludzi. Dodam, że ja nie chodzę w adidasach, bluzach, preferuję raczej marynarkę czy coś w ten deseń i do tego koszulka lub po prostu koszula i dżiny Gdzie są fajne, dobrej jakości i tanie bluzki?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 07:04   #2598
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Gardło mnie boli, za to z Ola już lepiej! Gorączką ustąpiła, antybiotyk do soboty jak wychodziłam z domu to jeszcze spala.

Laski, gdzie kupujecie t-shirty? Zdałam sobie sprawę, że mam tylko dwie bluzki reszta się nie nadaje do ludzi. Dodam, że ja nie chodzę w adidasach, bluzach, preferuję raczej marynarkę czy coś w ten deseń i do tego koszulka lub po prostu koszula i dżiny Gdzie są fajne, dobrej jakości i tanie bluzki?

w Sinsay sa tanie, mam pare i jak na razie się nic nie podarło itd;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 07:04   #2599
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dzieki w imieniu Dorotki i innym chorowitkom też buziaki ślemy!

Noc taka se, młoda głównie wtulona we mnie, ale za to jakie to cudne dzisiaj znów rekolekcje...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 07:06   #2600
charlizz
Zadomowienie

szaja, 35? a to heca! byłam pewna, że masz 5 mniej
naszła mnie taka refleksja - jak będę miała tyle lat, co Ty teraz... to moje dziecko będzie popylało do gimnazjum

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 07:20   #2601
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

a chciałam Wam polecić książeczkę, Hania ją uwielbia, fajnie narysowana i przez środek w tym oku jest dziura taka profilowana jak w gąsienicy
http://aros.pl/ksiazka/a-to-ciekawe-...kto-robi-hu-hu
Mam gąsienicę, ale i tak hitem u mnie jest "pranie" Konopnickiej chyba
Cytat:
Kundzia, miałam napisać - moja co prawda grzecznie jeździ w wózku, grzecznie je (no, mało, ale grzecznie) w krzesełku, z zasypianiem nie ma problemów, ale przebieranie pieluchy to jest KOSZMAR. Ucieka, wstaje, wścieka się na mnie - jeszcze jak ja ją przebieram, to pół biedy, dam radę, jakoś ją wyciszę na chwilę i jest okej, ale mój TŻ? Ło matko, on nie cierpi jej przebierać (ale oczywiście robi to, kiedy trzeba), bo ona ma go gdzieś, chce wstać, nie słucha się i krzyczy.
Kurcze a u mnie właśnie na odwrót, Tż lepiej jakoś przebiera no i w uspianiu też miszcz, wczoraj byłam w szoku tak mu szybko posłszło. Opowiada jej takie pierdoły że uszy więdną a ona zasłuchana jak nie wiem.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45529310]Bry wieczór, Dorka prawie anginę ma, antybiotyk, witamy w wariatkowie przytulaśna strasznie się zrobiła. A więc tak wyglądało nasze świętowanie urodzin męża idę was poczytać.[/QUOTE]
Ooooo zdróweczka
Cytat:
Miałam się Wam pochwalić - zostałam zaproszona jako "gwiazda" ( ) na jakąś imprezę u nas w miasteczku, w długi weekend majowy, będę śpiewać. I jeszcze nie wiem, co - a muszę przygotować z 5 utworów... Na pewno Unconditionally Katy Perry.
Wow, super

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Młody do 3 spał w łóżeczku, później go wzięłam do siebie. Kurcze problem mam bo w pokoju ze 21 stopni, on śpi w spodenkach i krótkim rękawku i rączki zimne, a franca przecież się co rusz rozkopuje, bo moje dziecko nienawidzi spać przykryte (matka z kolei nawet jak jest 30 stopni to muszę się przykryć bo nie zasnę )
Moja śpi w pajacu ale też cały czas boję się ze marznie bo nóżki ma chłodne, a rozkopuje się dziad mały. Próbowłam kołderką przykryć...a gdzie wogóle ne spała bo się przekręcić nie mogła. I wstaję kilka razy i przykrywam ją chociaż tym kocykiem.
Ja oczywiście pod kołdrą i do tego w skarpetkach
Cytat:
Nie mam pojęcia a tez musze coś kupić takiego. ostatnio chyba w NewYorkerze kupowowałam, ale teraz do pepcko zaglądnę bo jakieś sa w gazetce i muszę obczaić.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-11, 07:32   #2602
Ifwka
Zakorzenienie

Dziewczyny mam fotki z urodzin, wrzucam kilka. Najpierw dekoracje i taki ogólny pogląd na imprezę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _A6A2603.jpg (21,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2617.jpg (28,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2754.jpg (60,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2755.jpg (53,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2927.jpg (57,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2800.jpg (62,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2931.jpg (66,5 KB, 44 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-11, 07:35   #2603
Ifwka
Zakorzenienie

I reszta, moja Oliwka, Oliwka z córką Tż, i moją bratanicą, na ostatnim, ja, mój chrześniak i moja siostra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _A6A2628.jpg (44,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2636.jpg (30,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2638.jpg (57,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2672.jpg (46,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2725.jpg (48,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _A6A2914.jpg (53,8 KB, 37 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-11, 07:39   #2604
elllmi
Zakorzenienie

hej

kolejny piekny dzień, a mi zostaje tylko gapienie się w okno

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, może pomożecie szukam kurtki wiosennej dla tz,musi byc taka bardziej elegancka, żeby pasowała do spodni garniturowych i koszuli... nie mam w ogóle pomysłu, jaka to ma być dokładnie kurtka (tż też nie wie ), macie jakieś pomysły
aaa i jakby Wam wpadły w oko:kurtka wiosenna plus czapka dla Kubuli to dajcie znać, bo szukam szukam i tylko spać mi się chce od tego szukania
mój TŻ ma taki kurtko - płaszczyk, który pasuje i do eleganckich spodni i butów, i tak sam odo takich trampkowatych i dżinsów, tylko kupił go na jesień w Housie, więc już teraz nie będzie; jak znajdę gdzieś fotkę, to wstawię
a co do Kubusia, to jaki rozmiar nosi? bo teraz przeglądam dużo ciuchów allegro i pełno kurteczek jest, aż żałuję, że już mam dla Filipa

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
to samo sobie pomyslałam

Cytat:
Bo moda kosztuje Pikowane to hit sezonu przecież teraz
pikowane to już chyba w tamtym sezonie były hitem z tego co kojarzę

Cytat:

zdrówka dla Olci
a co do T-shirtów, to mamy tak samo - też jestem na kupnie, bo zostałam z niczym

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 07:50   #2605
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Siedzę u lekarza medycyny pracy :banghead: ten lekarz taki dziwny

Zuźkę odwiozlam do babci. Ile mnie stresu jazda autem kosztuje to masakra. Mam nadzieję ze jak zacznę jeździć to będzie to dla mnie bezstresowe.
Najbardziej.nie cierpię górek. A moje miasto słynie z górek. Trochę jeżdżę na około D

A w czwartek już do pracy chyba się nawet trochę cieszę już z tego powodu. Choć Zuzka się ostatnio bardzo mamusiowa zrobiła.

Aaa pobudka o 5:25. Ale wyjątkowo czuje się wyspana.

U nas słonko, choć rano było na minusie 3 stopnie.

Miłego dnia
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:11   #2606
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam fotki z urodzin, wrzucam kilka. Najpierw dekoracje i taki ogólny pogląd na imprezę
ale fajna imprezka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:15   #2607
karusia_2007
Raczkowanie

Widzę kolejne nowe mamusie więc witam się serdecznie

Mam zaległości jak stąd do kosmosu a jeszcze większego doła w wqrw.
Wiciu spi, Mimi w przedszkolu to postanowiłam, ze cos skrobnę

Zdrówka wszystkim chorowitkom. Kurde co to się teraz dzieje, że tyle szkrabów chorych??? My niestety też Od piątku mieliśmy katar i szczekający kaszel. Z soboty na niedziele doszła gorączka. Wczoraj pojechaliśmy prywatnie do całkiem innego lekarza niż chodziliśmy do tej pory. Okazało się że mamy zapalenie krtani, delikatnie schodzi już na oskrzela i zapalenie ucha. Poza tym Wituś ma takie krostki na policzkach i do tej pory 4 lekarzy( 2 pediatra, dermatolog i alergolog) stwierdzili, że to trądzik i nic z tym nie robić. A ten powiedział, że widać, że to już są stare zmiany ale ewidentnie trzeba to leczyć i, że to od alergii. Dał nam jakiś syrop na to i za 3 tyg kontrol ale powiedział, że powinna być znaczna poprawa i że potem da jakaś maść. No a tak to dostaliśmy jeszcze pulmicord i jakiś antybiotyk na ucho. Kurde dziewczyny powiedzcie czy zaufać temu lekarzowi skoro 4 innych mówiło, że samo przejdzie? Bo ja już sama nie wiem….. ten w sumie jest zastępcą ordynatora i ostatnio obronił tytuł doktora i raczej jest polecany a ci do tej pory to tacy zwykli lekarze mniej polecani do których nie ma kolejek na NFZ.

Neti my po domu mamy trampki a na spacerki adidaski.
Black gratulacje Pochwalisz się potem występem???
Ifwka super foty
Ultra jak się czujesz? Co za debil jechał na tym rowerze
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:17   #2608
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny....BOKEH..pisa łyście o tych pikówkach na wiosnę, też takiej szukam-miałam granatową nexta r. 74 z ciuchów za chyba 10 zł-piękna była...Ale licytowanie na all jest mało opłacalne-bo one poprostu są mega drogie-ludzie dostają szajby...a ja teraz takie znalazłam... ta M&S jest dla mnie świetna,jedną już taką licytowałam ale poszła coś ok.m 50 zł+ wysyłka to dla mnie szkoda kasy.
http://allegro.pl/markowa-kurtka-pik...036021937.html
http://allegro.pl/hm-jak-zara-next-p...036414936.html
http://allegro.pl/kurtka-next-khaki-...028918347.html
http://allegro.pl/george-grantaowa-k...021537249.html

HOŁP...dzięki za info...tak własnie myslałam o befado...na razie...a jak już na poważnie będzie śmigał to wiadomo..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:40   #2609
karusia_2007
Raczkowanie

Aha Deli super ta stronka z aranżacjami co zapodałaś linka.
Też bym chciała kuchnie biało-czarna tak jak Ty albo czerwono-czarną.
Masz już jakiś pomysł na łazienkę? Bo ja jakoś nie mogę się na nic zdecydować?
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:59   #2610
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
A takie pytanko, przebieracie pieluchę w nocy, jeżeli nie to dziecko nie ma "ciężkiej" pieluchy, czy przebieracie jak wstanie, czy jak. Bo ja już nie wiem. Próbowałam przenbierać w nocy żeby rano ta pielucha nie była taka przelana, ale i tak pobudka rano i tak.
Ja nie przewijam w nocy. Próbowałam jakiś czas temu ale po pierwsze młody się denerwuje i płacze z zamkniętymi oczkami a po drugie nie śpi dłużej wcale.
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Zosia się pochorowała, od nocy z piątku na sobotę gorączkuje, skacze jej do 41, wczoraj zrobiliśmy badania i w moczu (poza bakteriami itd -zapalenie ukladu moczowego) wyszedł cukier. i już nas straszyli cukrzycą ale dziś powtórzyliśmy i zrobiliśmy cukier z krwi i jest ok. Mała dostała antybiotyk na zakażenie układu moczowego i mam nadzieje że będzie lepiej bo ta gorączka strasznie ją już wyczerpała.. bieda mała, a to wszystko moja wina bo nie dopilnowałam
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Miś na dzisiejszym spacerze, ach wiosnę czuć w powietrzu!
Super! I w bluzie już, u mnie jeszcze zimno mimo że słonecznie.

Zdrówka!
Cytat:
Ale super!!!!! Mam nadzieję że ktoś nagra i będziemy mogły obejrzeć
Cytat:

Zdrówka
Cytat:
Widziałam na fb A TŻta córka jaka pannica już, wygląda na starszą!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości