Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 08:32   #3211
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
stąd pytanie do dziewczyn biorących euthyrox - zapisuje go Wam ginekolog czy musicie się fatygować do endo?
jeszcze nigdy nie brałam, więc nie wiem ...
Mi wypisuje endo, co 1,5 miesiąca mam kontrole ze świeżymi badaniami.
Gin mi powiedział, że on tego nie tyka, bo specjalista lepiej wyleczy.

No i właśnie dzisiaj mam wizytę u endo jakoś nie lubię tych wizyt, mimo, że lekarka b.miła.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:35   #3212
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

mi ząb mądrości się wyżyna
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:38   #3213
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
mi ząb mądrości się wyżyna
współczuję ja mam wszystkie, na szczęście w dobrej kondycji, ale wyżynały mi się z rok jak nie lepiej, bo zęby mądrości mają to do siebie, że się trochę wyżynają, później chowają i tak kilka razy nawet
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:45   #3214
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
współczuję ja mam wszystkie, na szczęście w dobrej kondycji, ale wyżynały mi się z rok jak nie lepiej, bo zęby mądrości mają to do siebie, że się trochę wyżynają, później chowają i tak kilka razy nawet
no kurcze aż jestem opuchnięta mam nadzieje że za długo nie będę się męczyć bo nie chce tabletek brać...

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-03-11 o 08:48
Stary 2014-03-11, 08:50   #3215
zzuzzik
Przyczajenie

Witam się z wami serdecznie
od jakiegoś czasu regularnie staram się Was podczytywać, ale tak gonicie z tematem że nie zawsze mi się to udaje
Postanowiłam do was dołączyć (jeśli mogę oczywiście) bo w grupie zawsze raźniej
coś o mnie:
23 tydzień rozpoczęty, termin porodu wstępnie mam na 11 lipca i czekam na synusia

Pozdrawiam dziewczyny i życzę miłego dzionka
zzuzzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:52   #3216
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mi wypisuje endo, co 1,5 miesiąca mam kontrole ze świeżymi badaniami.
Gin mi powiedział, że on tego nie tyka, bo specjalista lepiej wyleczy.
dzięki
ale ginka mogłaby wypisać? wiem że nawet rodzinny może ... a do mojego endo to sobie trochę poczekam ...
szlag by to

widzę że rozmawiałyście o szczepionkach - nie rozwijając tematu to mam zamiar szczepić dziecko, jest to dla mnie oczywiste

Caramel gratuluję "mamy" to musi być magiczna chwila

dusia
współczuję ... to boli jak cholera, znam z autopsji

ale mało napisałyście widać że korzystacie z ładnej pogody.
A ja się kiszę w pracy coraz bardziej mnie to frustruje.

ale nie narzekam
Stary 2014-03-11, 08:53   #3217
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zzuzzik Pokaż wiadomość
Witam się z wami serdecznie
od jakiegoś czasu regularnie staram się Was podczytywać, ale tak gonicie z tematem że nie zawsze mi się to udaje
Postanowiłam do was dołączyć (jeśli mogę oczywiście) bo w grupie zawsze raźniej
coś o mnie:
23 tydzień rozpoczęty, termin porodu wstępnie mam na 11 lipca i czekam na synusia

Pozdrawiam dziewczyny i życzę miłego dzionka
Witaj.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-11, 08:53   #3218
i like it
Rozeznanie

Cytat:
witam porannie wskoczyłam do Was na chwilę i co ja paczę:
celebrinfea, gratuluję córeczki!
Jagódka - piękne imię, byłoby nasze gdyby nie TŻ
też mam niedoczynność, niestety wczoraj odebrałam wyniki i tarczyca tak dobrze mi się trzymała, ale przestała

stąd pytanie do dziewczyn biorących euthyrox - zapisuje go Wam ginekolog czy musicie się fatygować do endo?
jeszcze nigdy nie brałam, więc nie wiem ...

resztę nadrobię potem, bo obowiązki wzywają

wymiękam już w tej pracy
mi obecnie przepisuje gin ale wcześniej chodziłam regularnie do endo i miałam porobione wszystkie badania łącznie z usg więc wydaje mi się,że może cię skierować do endo za pierwszym razem

Sunfire gratuluję córeczki!osobiście bardzo podoba mi się Jagna, Jagoda kojarzy mi się obecnie z tą próżną laską z Na Wspólnej
Vegetka tym guzkiem to aż tak się nie przejmuj moja koleżanka i znajoma mojej mamy też takie miały(koleżanka nawet kilka) i miały robiona biopsję i itp. zamartwiały się bidulkę a okazało się, że guzki są bo taka ich uroda nic się z nimi nie dzieje trzeba je tylko raz na rok kontrolować czy oby czasem nie rosną ale póki co nie stwarzają większego zagrożenia.
Malwiska wracaj do domu bo skończysz tak jak ja!też myślałam, że kozak jestem i jeden dzień leżenia wystarczy... i chyba przez to choruje od zeszłego wtorku a od soboty to leże plackiem i zdycham i nie wiem czy i jutro czasem nie zostanę w domu

Kochane połączyłam Wasze lity wyprawko we z pierwszej strony i stworzyłam tabelkę... nie wiem czy tylko czasem czegoś nie pokićkałam. Możecie na to looknąć lub dodać coś jeszcze (szczególnie o jakieś sprawdzone/polecane produkty , marki)???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page-0.jpg (90,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg page-1.jpg (97,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg page-2.jpg (107,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg page-3.jpg (93,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg page-4.jpg (97,1 KB, 25 załadowań)
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:53   #3219
mamaya
Zakorzenienie

dusia, ja bym na Twoim miejscu podeszła do stomatologa, bo jak się wyżynają zęby mądrości to często pojawia się też gorączka, więc jakaś konsultacja byłaby wskazana

zzuzzik,

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-11 o 08:57
Stary 2014-03-11, 08:54   #3220
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ale ginka mogłaby wypisać? wiem że nawet rodzinny może ... a do mojego endo to sobie trochę poczekam ...
szlag by to

widzę że rozmawiałyście o szczepionkach - nie rozwijając tematu to mam zamiar szczepić dziecko, jest to dla mnie oczywiste

Caramel gratuluję "mamy" to musi być magiczna chwila

dusia
współczuję ... to boli jak cholera, znam z autopsji

ale mało napisałyście widać że korzystacie z ładnej pogody.
A ja się kiszę w pracy coraz bardziej mnie to frustruje.

ale nie narzekam
Dla mnie tez szczepienie jest oczywiste i pewnie dla każdej znas, tu bardziej chodzi o wybór szczepionek i kiedy

Stary 2014-03-11, 08:55   #3221
i like it
Rozeznanie

wybaczcie błędy ale tabelkę robiłam wczoraj wieczorem a katar skuteczni e utrudniał pisanie oraz ograniczał widoczność (zapalenie spojówek)
Stary 2014-03-11, 08:56   #3222
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
mi obecnie przepisuje gin ale wcześniej chodziłam regularnie do endo i miałam porobione wszystkie badania łącznie z usg więc wydaje mi się,że może cię skierować do endo za pierwszym razem

Sunfire gratuluję córeczki!osobiście bardzo podoba mi się Jagna, Jagoda kojarzy mi się obecnie z tą próżną laską z Na Wspólnej
Vegetka tym guzkiem to aż tak się nie przejmuj moja koleżanka i znajoma mojej mamy też takie miały(koleżanka nawet kilka) i miały robiona biopsję i itp. zamartwiały się bidulkę a okazało się, że guzki są bo taka ich uroda nic się z nimi nie dzieje trzeba je tylko raz na rok kontrolować czy oby czasem nie rosną ale póki co nie stwarzają większego zagrożenia.
Malwiska wracaj do domu bo skończysz tak jak ja!też myślałam, że kozak jestem i jeden dzień leżenia wystarczy... i chyba przez to choruje od zeszłego wtorku a od soboty to leże plackiem i zdycham i nie wiem czy i jutro czasem nie zostanę w domu

Kochane połączyłam Wasze lity wyprawko we z pierwszej strony i stworzyłam tabelkę... nie wiem czy tylko czasem czegoś nie pokićkałam. Możecie na to looknąć lub dodać coś jeszcze (szczególnie o jakieś sprawdzone/polecane produkty , marki)???
Sunfire ma synka :-P ja jestem w domu i leze, ale o 14 pewnie będę jechać do pracy. Ubiorę się ciepło i będę tylko siedzieć w biurze...

Stary 2014-03-11, 09:00   #3223
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Sunfire ma synka :-P ja jestem w domu i leze, ale o 14 pewnie będę jechać do pracy. Ubiorę się ciepło i będę tylko siedzieć w biurze...

przepraszam oczywiście chodziło mi o celebrinfea, coż ta choroba robi z głową
Stary 2014-03-11, 09:03   #3224
malwiska
Zakorzenienie

Ja też jestem rozkojarzona... wczoraj nie potrafiłam wytłumaczyć nowej dziewczynie prostych rzeczy bo brakło mi słów. Hehe

Stary 2014-03-11, 09:05   #3225
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
dzięki wielkie za odpowiedź czyli przepisuje Ci, ale ustaloną przez endo dawkę, tak? sam jej nie ustala?

kurczę, to mi mocno komplikuje życie
Stary 2014-03-11, 09:05   #3226
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
dusia, ja bym na Twoim miejscu podeszła do stomatologa, bo jak się wyżynają zęby mądrości to często pojawia się też gorączka, więc jakaś konsultacja byłaby wskazana

zzuzzik,
no byłam rano spytać to ona mnie może przyjąć za 2tyg ale w weekend pojadę do dyżurnego stomatologa
Stary 2014-03-11, 09:08   #3227
mamaya
Zakorzenienie

Eydrith, a nie masz możliwości podejść do przychodni, w której pracuje Twój endo, przedstawić sytuację i poprosić o możliwość wejścia do gabinetu między pacjentami albo po pacjentach jako ostatnia? jesteś w ciąży, więc powinnaś zostać potraktowana szczególnie myślę, że każdy rozumie, że problemy z tarczycą w ciąży, jeśli są nieuregulowane, są niebezpieczne i nie możesz pozwolić sobie na czekanie

dusia, słusznie, bo jak pojawi się gorączka to naprawdę może być niefajnie
Stary 2014-03-11, 09:11   #3228
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
no byłam rano spytać to ona mnie może przyjąć za 2tyg ale w weekend pojadę do dyżurnego stomatologa
A mówiłas ze jesteś w ciąży i tutaj mogłas scenic ze trochę masz podwyższona temp.
Pamiętam jak 4 dni przed ślubem rozchorowalam się. Poszłam do lekarza a babka taka niechętna do antybiotyku. Mówię jej ze za 4 dni mam swój własny slub i muszę się wyleczyć a nie czekać jak ze stanu zapalnego gardła zrobi mi się angina. Babka się zasmiala i powiedziała ze da mi 3 dniowy antybiotyk ale to w drodze wyjątku, aby czasem mnie ze stresów nie rozlozylo.

Stary 2014-03-11, 09:11   #3229
i like it
Rozeznanie

Cytat:
dzięki wielkie za odpowiedź czyli przepisuje Ci, ale ustaloną przez endo dawkę, tak? sam jej nie ustala?

kurczę, to mi mocno komplikuje życie
raczej na jej podstawie, jak nie byłam w ciąży to brała 50 euthyroxu i wyniki oscylowały wokół 3,40, mój gin po pierwszych badaniach tsh podniósł mi dawkę do 75 i tak już zostało a wyniki są super ok. 1,7
Stary 2014-03-11, 09:26   #3230
simka234
Wtajemniczenie

Tabelka wymiatacz na pewno sie przyda

Ja łapie oddech ogarnełam dół jeszcze podłogi mi zostały..
Ide zaraz sypialnie ogarnąć, pściel na powietrze wyrzucić..
I przyszykuje sobie obadek
Robię dziś gołabki bez zawijania z kasza jaglaną..miniam

Zuzzat witaj

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Jak ja bym chciala mnie już mojego dziecia przy sobie... napilam się kawy i ciągle mi się.przelewa. ale już wątpię bo czuje tylko na wysokości pępka i ciut niżej, a czasami wyżej ale przecież dziecka nie ma aż tak wysoko... co mi się przesunęło teraz nad pepek? żołądek??

Kochana jest wysoko jest mi potrafi kopać ze 4 palce nad pępkiem albo uciskać na żebra...
A przelewanie to może być dzieciątko
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:27   #3231
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

Zuzzat witaj
ja tylko zrobiłam tabelkę główną robotę zrobiły party girl, nautiz i mamaya
jakby doświadczone mamy na nią zerknęły to bym ją jeszcze podrasowała aby każda z nas miała taką uniwersalną check listę, bo nie wiem jak Wy ale ja jak wchodzę do jakiegoś sklepu dziecięcego to się totalnie rozpraszam i zamiast kupić jakieś konkretne rzeczy to oglądam śliczne aczkolwiek mało praktyczne ubranka, zestawy,zabawki itp. ps. na liście łóżeczko i akcesoria widnieją w wersji x2 bo jedno łóżeczko będzie u nas w domu a drugie u mojej mamy bo myślę, że ze względu na okres wakacyjny każdą wolną chwilę będziemy spędzać na wsi
Stary 2014-03-11, 09:27   #3232
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
A mówiłas ze jesteś w ciąży i tutaj mogłas scenic ze trochę masz podwyższona temp.
Pamiętam jak 4 dni przed ślubem rozchorowalam się. Poszłam do lekarza a babka taka niechętna do antybiotyku. Mówię jej ze za 4 dni mam swój własny slub i muszę się wyleczyć a nie czekać jak ze stanu zapalnego gardła zrobi mi się angina. Babka się zasmiala i powiedziała ze da mi 3 dniowy antybiotyk ale to w drodze wyjątku, aby czasem mnie ze stresów nie rozlozylo.

Nasza przychodnia jest tak cofnięta że nawet mój stan jej nie przekonał Jak ostatnio dzwoniłam że córka ma 39gorączki i ani syropy ani czopki nie pomagają to lekarz kazał wykąpać w zimnej wodzie bo on ma już limit pacjentów a z gin było to samo
Stary 2014-03-11, 09:28   #3233
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

Zuzzat witaj

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Kochana jest wysoko jest mi potrafi kopać ze 4 palce nad pępkiem albo uciskać na żebra...
A przelewanie to może być dzieciątko
No ale dno macicy niby w 22 tyg jest na wysokości a nawet ponniżej pepka. Więc jak może tak wysoko być

Stary 2014-03-11, 09:31   #3234
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z serii kosmetycznej wychodzi słoneczko, nadchodzi wiosna - przywiązujecie uwagę do tego, żeby smarować się filtrami ?
Ja mam jasną skórę, poza tym przed ciążą jesienią i wiosną robiłam sobie kuracje kremami z kwasami, więc zawsze krem na dzień był z filtrem. Nie kupuję jednak oddzielnie filtru typu 50+, tylko krem nawilżający z filtrem, np. iwostin sensitia i to wystarczało - nigdy nie miałam przebarwień. Na ten rok na lato też kupię coś takiego ale to trzeba podkreślić - ja się opalać nie lubię, jak siedzę na dworze to w cieniu.

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale znalazłam stronę z wypiekami http://www.mojewypieki.com/posty/1
raz próbowałam upiec babkę i słabo mi poszło, druga próba to były ciasteczka świąteczne - wyszły dobre chciałabym się w końcu nauczyć jakichś pyszności

Możecie mi polecić jakąś dobrą formę do tarty ?
Ja z tej strony lubie korzystać. Robiłam babeczki mocno czekoladowe - pycha, babeczki rudolfy, paluchy wiedźmy a tarta budyniowa na kwaśnej śmietanie to u nas hit. Ja formy do tarty nie mam, sama się czaję na nią. Szukam silikonowej albo ceramicznej.

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje wszystkim weekendu, płci danych badań i wizyt - hurtowo,.
Mam zagwozdkę - będziecie szczepić dzieci zaraz po urodzeniu? jak się na to zapatrujecie na związek szczepień z autyzmem?
Ja nie wiem sama. W rodzinie TŻ jest dziecko z nie zdiagnozowanym autyzmem a jednak coś na rzeczy jest- matka twierdzi że mały rozwijał się dobrze do3 mc życia, w tej chwili ma 8-9 miesiecy i nie podnosi główki... wodzi tylko oczkami i jakoś tak ... krzyczy.
Nie potępiam szczepień uważam że są ważne i więcej dają pożytku niż szkody ale szczepienie maleństwa i ładowanie w nie chemii sztucznej szkodliwe rtęci która ma wielki wpływ na kom. nerwowe mnie przeraża.
Po rozmowie z położna dowiedziałam się że mogę przynieść własna szczepionkę do szpitala - bez rtęci ale musi być przechowywana w lodówce ( przeciw wzw B i gruźlicy) Boję się tż jako dziecko tez miał problemy, płakał nadpobudliwy był nie wiem co zrobić. A wy? jak się zapatrujecie na szczepionki?

MOja znajoma pracuje w poradni autystycznej - mówi żeby jak najbardziej opóźniać te szczepienia.
Ja tez nie wiem co z tymi szczepieniami.... dzięki za linka, poczytam z chęcią.

i like it świetnie te listy przerobiłaś! czy to jest plik w excelu? Czy możesz go udostępnić do ściągnięcia? o ile oczywiście zechcesz się podzielić.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:31   #3235
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza przychodnia jest tak cofnięta że nawet mój stan jej nie przekonał Jak ostatnio dzwoniłam że córka ma 39gorączki i ani syropy ani czopki nie pomagają to lekarz kazał wykąpać w zimnej wodzie bo on ma już limit pacjentów a z gin było to samo
A co oni łaskę robią? ja bym chyba pojechala na pogotowie jakby moje dziecko miało taka gorączkę.... ja jak miałam 39 , 7 to myślałam ze zejde z tego swiata a co dopiero dziecko.

Stary 2014-03-11, 09:33   #3236
mamaya
Zakorzenienie

dusia, tak szczerze to na wysoką gorączkę kąpiel w chłodnej wodzie jest najlepsza
a nie masz gdzieś niedaleko innej przychodni? albo niepublicznej mającej podpisaną umowę z NFZ na POZ? teraz nie ma rejonizacji, więc wydaje mi się, że jedynym ograniczeniem jest odległość przychodni od miejsca zamieszkania

ja czuję bejbika bardzo nisko, maksymalnie wysoko to dwa palce pod pępkiem

Vegetka, ja nie używam kremów z filtrami, wychodząc na słońce smarowałam się zawsze olejkiem przyspieszającym opalanie (jeśli są tu jakieś fanki opalania to po ciąży polecam olejek Mariza, naprawdę działa, ja mam ciemną karnację i po 30 minutach leżenia na plaży jestem dosłownie czarna ). teraz nie planuję również niczego używać, pewnie nawet jak będzie cieplej i będzie można chodzić bez okryć wierzchnich będę smarować buzię i ręce oraz nogi Marizą. oczywiście nie wyobrażam sobie wystawiania brzucha na słońce, ale poza tym nie mam zamiaru rezygnować ze słońca. wiem na ile mogę sobie pozwolić, wiem, kiedy trzeba ze słońca zejść, noszę nakrycia głowy, nie doprowadzam do poparzeń (z resztą przy mojej karnacji o poparzenia jest bardzo, bardzo trudno).
zmarszczkami się nie martwię, patrząc po genach jestem odporna (mama uwielbia się opalać, ma 44 lata i praktycznie gładką skórę, kilka kurzych łapek przy oczach wynikających głównie z tego, że jest osobą uśmiechniętą, więc siłą rzeczy te zmarszczki się pojawiły, nigdy nie używała filtrów)

poza tym, nawet jeśli te zmarszczki kiedyś się pojawią to, kurczę, nie dajmy się zwariować, nie będę całe życie piękna i młoda, kiedyś się zestarzeję, osiwieję, pojawią się zmarszczki

absolutnie nie namawiam do stosowania moich metod, bo wiem, że mając jasną karnację można zrobić sobie dużą krzywdę nie używając filtrów, wystawiając skórę na kilka godzin na słońce bez odpowiedniego "zabezpieczenia"
ja wiem na co mogę sobie pozwolić przy moim typie urody i korzystam z tego jak nie teraz to kiedy? jak będę miała 60, 70 lat?

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-11 o 09:42
Stary 2014-03-11, 09:33   #3237
malwiska
Zakorzenienie

Ja nie widzę żadnej tabelki bo leże w łóżku.... buuu chyba się pofatyguje bo zżera mnie ciekawość

Stary 2014-03-11, 09:36   #3238
i like it
Rozeznanie

Nautiz no jasne że się podziele po to go wrzucam na wątek, plik w oryginale jest w open officie (do ściągnięcia za free z neta) ale nie wiem jak go wrzucić w takiej edytowalnej wersji na wątek jak mi któraś wytłumaczy to zaraz to zrobię
Stary 2014-03-11, 09:39   #3239
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
dusia, tak szczerze to na wysoką gorączkę kąpiel w chłodnej wodzie jest najlepsza
a nie masz gdzieś niedaleko innej przychodni? albo niepublicznej mającej podpisaną umowę z NFZ na POZ? teraz nie ma rejonizacji, więc wydaje mi się, że jedynym ograniczeniem jest odległość przychodni od miejsca zamieszkania

ja czuję bejbika bardzo nisko, maksymalnie wysoko to dwa palce pod pępkiem
30km mam do najbliższej przychodni........oprócz mojej Co do zimnej kąpieli 3latkowi zrobić takie coś może skutkować niechęciom do kąpieli

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
A co oni łaskę robią? ja bym chyba pojechala na pogotowie jakby moje dziecko miało taka gorączkę.... ja jak miałam 39 , 7 to myślałam ze zejde z tego swiata a co dopiero dziecko.

Ja od razu dzwonie do NFZ i jak ktoś od nich skontaktuje się z przychodnią to od razu jest jakieś okienko taka paranoja
Stary 2014-03-11, 09:46   #3240
mamaya
Zakorzenienie

dusia, być może, dlatego alternatywą są okłady z ręczników zamoczonych w chłodnej wodzie
jako dziecko w ten sposób zbijano u mnie gorączkę, bo żadne Paracetamole i inne nie działały. wylegiwać się w wannie uwielbiam od zawsze
i ten sposób również polecała mojej mamie pediatra, osoba z ogromnym doświadczeniem, bardzo ceniona w środowisku lekarskim

ale oczywiście rozumiem, że ignorancja ze strony przychodni jest nie na miejscu i należy interweniować

szykuję się i lecę na spacerek jest pięknie a rano była mgła, którą też uwielbiam ale ta pogoda mi dobrze robi

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-11 o 09:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości