|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
No więc bedzie córcia Tylko mam za dwa tyg przyjść znowu na Usg słabo widoczne serduszko ♥ i się zaczęłam martwic choć lekarz powiedział ze może byc przyczyna że za szybko badanie zrobione oby . Jest duża jak w 24 tyg. ![]() A ja musze isc do endokrynologa i kardiologa . Moje TSh 4.19 na granicy normy . Za wysokie tetno mam zrobic ekg i jak będzie źle to do szpitala. . Ehh zawsze cos. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() Przełączał z 2 D na 3 D . Przez te dwa tyg chyba umrę ze stresu, ale wiem że będzie dobrze .
|
|
#4083 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brzuch mnie nic nie boli. Tylko czasem mam wrażenie, że jak zbyt szybko wstanę lub się przekręcę z prawego na lewy bok to mnie strasznie kuje przez pare sekund. Cytat:
ZUKEN mam nadzieję, że nie macie takich dylematów i spokojnie sobie zrobicie dobudówkę. Cytat:
PAPRYCZKA gratulacje córci !!!!!!! Też bym chciała jutro na wizycie usłyszeć, że ten wstydniś co się tak sprytnie ukrywa to dziewczyneczka .... chyba bym podskoczyła na tej kozetce pod sufit nooo ale oczywiście równie wysoko będę skakać jeżeli to będzie synuś i mój mężulek będzie chodzić dumny jak paw bo w pracy będzie jedynym, któremu udało się spłodzić syna. Gdzieś czytałam, że nie zawsze dobrze da się podejrzeć jak pracuje serduszko. Bobasek tak się potrafi ułożyć, że jego widoczność i słyszalność jest MOCNO ograniczona. Więc się kochana niczym nie przejmuj bo to tylko będzie napędzało złe myślenie... Duża kobietka skoro wyrosła na 24 tydzień A jakie masz tetno?
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tętno w spoczynku mam 120 wiec dużo, a TSH wyszło mi 4,19 . A u Was jak z tętnem mierzycie, ja mam mierzyć ciśnienie i tętno 3 razy na dobę . A krew z nosa może mi lecieć właśnie przez te zaburzenia. A malutka niech rośnie , jak tak dalej pójdzie to cesarka będzie bo ja jestem drobna , i średnio tyję 1 kg na miesiąc , mam 3 na plusie.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-10 o 20:48 |
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówiąc o tym, że Wy jak już rodzice będą starsi będziecie musieli dbać o całość i pielęgnować a siostry będą miały to za przeproszeniem gdzieś Ja jestem zdania, że nie każdy musi dostać po równo tylko tak, żeby było dobrze no bo skoro Twoje siostry będą już mieszkać gdzieś indziej ze swoimi rodzinami i będzie im dobrze to Twoi rodzice powinni zadbać o Twoją przyszłość i zapewnić Ci, żebyś tutaj gdzie teraz mogła mieszkać ze swoją rodziną do końca życia![]() Ewentualnie jeśli zrobicie tą dobudówkę i będziecie mieli w niej już wszystko to przecież rodzice mogą Wam przepisać tylko tą dobudówkę na własność a resztą nie będziecie się przejmować ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Tamten skok był chyba spowodowany nerwami przed wizytą Tętno mam zazwyczaj koło 80... aha a TSH mam 3.08 więc chyba też dobrze!Ty masz wysokie tętno! Lepiej, żebyś się za bardzo nie przemęczała... A ciśnienie jakie masz? Powiedz mi jak Twoja maluda jest taka duża jak na 24 tydzień to nie przesuną Ci jakoś TP?? Ja mam dopiero 2,5 kg na plusie więc mnie nie strasz tą cesarką ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Aha Papryczka a według OM który masz dokładnie tydzień i dzień ?
|
||
|
|
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PS Chyba nie dam radę Was nadrobić. Remont jeszce sie nie zaczął na dobre a ja już jestem wykończona. Po pracy jeździmy po sklepach w poszukiwaniu Paneli, płytek, mebli itp. Cenowo też nas szarpnie jednak więcej niż założyłam.... cóż.... Mam nadzieję, że u Was wszystko OK i maluszki zdrowo się rozwijają. Ja czuję się dobrze i oby do wizyty 19 marca |
|
|
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciśnienie mam w normie jak mi położna mierzy, lekarz powiedział że najwyższe może być w nocy ( ale kto mierzy ciśnienie w nocy ;-) ) stąd mogą być moje krwawienia ranne z nosa. Ale muszę iść do kardio o endo.
Według OM 19 tydz i 6 dzień czyli poród 29.07, a według USG 19 tydz i 3 dz , a termin porodu przesunął się na 1.08 . Dzidziuś jest już na wysokości pępka ;-)
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-10 o 22:21 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
Spóźnione podziękowania
![]() Niestety nie mam siły siedzieć na forum teraz, bo jakoś strasznie śpiąca jestem, więc uciekam spać, dobranoc Wam Dziewczyny
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do serduszka, to jak lekarz uspokajał, to nie stresuj się na zapas! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Ja też po wizycie. Wszystko jest w porządku to najważniejsze. No i lekarka potwierdziła info z prenatalnych, że dziewczynka ![]() Chociaż wiadomo, że na 100% będzie wiadomo w sierpniu Mała waży 161 gramów i jeśli chodzi o wymiary to jest taka, jak wg OM
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będziemy miały córeczki jupiiii ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Tak wiem nie powinnam sie martwić. Tylko po poronieniu taj jakoś zawsze mam stresa przed wizytami . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie zazdroszcze ze juz wiesz i ze bedzie coreczka ![]() na pewno wszystko bedzie dobrze gdyby cos bylo powaznego to by cos powiedzial po prostu chucha na zimne
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień DObry.
Cytat:
Gratuję Dziewczyny Córeczek Papryczka trzymałam kciuki za wizytę i maiłam taką myśl, że powiesz, że będzie córcia . To niesamowite, że ona jest większa o jakieś 4 tygodnie Ile waży? COd o serduszka to nie stresuj się zbytnia będzie dobrze. Rozumiem Twój strach po poronieniu.Wczoraj robiłam wiosenne porządki w szufladach i szafach, zmęczyło mnie to, jednak nie mam tyle sił co zwykle. A dzisiaj rano Moje Małe tak wyraźnie dało mi znać. Zrobiła się po prawej stronie brzucha taka twarda okrągła piłka, wyraźnie czułam, że to moje dziecko się wyciąga lub głową lub nogami odbija od brzucha, gdzieś w okolicy tuż pod pępkiem. Trochę to bolało, położyłam się na boku i poczułam że zmienia pozycje Cieszę się, że znowu ruchliwe jest
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi dziadkowie maja sporo ziemi no i dom. Moja mama przeprowadzila sie do nich bo zaczeli chorowac, mama ma 2 braci i siostre ( 22 lata ) Bracia maja swoje zycie, ale jak tylko dowiedzieli sie ze mama miala zaczac sie budowac to od razu chcieli zeby dom i ziemie zostaly podzielone na wszystkich Bracia nigdy nie przyjezdzali zeby pomoc przy polu czy ogrodku tylko ze tak powiem na gotowe. Dobrze ze mama stamtad uciekla bo do tej pory sie kloca. Ja wychodze z tego zalozenia ze lepiej robic interesy z obcymi niz z rodzina a ty powinnas to uregulowac prawnie albo wedlug mnie zrezygnowac z budowania jak nie wiesz na czym stoisz. bo tak jak piszesz nie wiesz co bedzie za kilka lat nie wiadomo jak twojemu rodzenstwu zycie sie ulozy a pozniej moga cos od ciebie oczekiwac powinnas to przemyslec i uporzadkowac to zeby nikt ci nie mogl niczego zarzucic ani czegos oczekiwac |
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usg połówkowe potwierdziło dziewczynkę nie zapamiętałam dokładnie (może na wydruku usg można to jakoś odnaleźć?) ale waży coś koło ćwierć kilo więc chyba moja to dopiero jest duża ale nic pani doktor nie mówiła o jakiejkolwiek zmianie terminu albo żeby coś było nie tak. Chociaż dla mnie to takie chudziutkie że żeberka można liczyć. Serduszko też pięknie pokazała i wszystkie parametry jak trzeba, wierzgała nóżkami, ściskała piąstki i było pięknie widać jak połyka wody płodowe, poza tym leżała sobie z jedną ręką pod główką z tyłu, pełen relaks pytałam czy nie za dużo przytyłam i kazała się niczym nie martwić, bo jestem szczupła. Poza tym badałam przed wizytą TSH i wyszło ok 1,5, na początku ciąży jak badałam miałam jakieś 2,7, pytałam czy taki spadek to coś złego i też mówi że wszystko w normie.
|
|
#4096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze ważne jest tez ile przyszli rodzice ważyli i mierzyli jak byli noworodkami....Ja ważyłam 4,100 kg, a mierzyłam 56 cm, w weekend sie dowiedziałam, ze mój maż też był spory, 3,900kg i 57 cm. Jednak jak na razie nic nie wskazuje że moja dzidzia bedzie duża...Jak dziewczyny pisza wymiary czy wage to trochę odstaję przy nich...Jednak jeszcze 5 miesięcy przede mną przez które może sie sporo zmienić he he Moja mam ze mną przytyła 10 kg a byłam najwieksza i najgrubsza z rodzeństwa Z moją siora 8 kg, a ważyła tylko 2900. Więc to różnie bywa jak widać. A dwójka pozostała miała po 3300( z tym ze mamy pierwszy maż był niski, równy z nią- ona jakieś 166 cm miała) Ale potem się nie sprawdziło, bo brat ma ponad 180, a jedna z sióstr 176 cm. A ja byłam małym gigantem a teraz z ledwością 168 cm ![]() Nie przejmuj się nadrabianiem, spokojnie zajmij sie remontem. Jak będziesz miała więcej czasu nadrobisz nas spokojnie Teraz urządzanie gniazdka jest najważniejsze ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Zazdroszczę że większość z was już wie
|
||
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj 19 +0
![]() a za 8 dni wizyta !!!! |
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
papryczka gratuluję córci i standardowo zazdroszczę, ze już wiesz i ze córeczka
Nie martw sie wszystko na pewno będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Angelika wg mnie musisz pogadać dokłanie, abyś potem nie została na lodzie. Ewentualnie rzeczywiście możesz się pobudowac np, a resztą niech się dzielą. U mojego męża np moja teściowa wszystko przepisała na niego, bo po pierwsze myślała ze tam zostanie i bedzie prowadził gospodarkę, a po drugie siostrą ziemie nie były na reke, bo jedna ma męza z gospodarką, to stwierdziła że jej wystarczy, a drugiej nie pasowało bo jak ma sie na sobie ziemie to nie można dostać renty, a brała po ojcu...(o przepraszam jedna ma na współkę z mężem)ale z tym tez będą jaja bo któreś od któregos będzie musiało odkupić część aby w ogóle to sprzedać....A u mnie jest jeszcze inna sytuacja...Moja mama mieszka z bratem, który dokłada do domu, ale i ona też...Jednak cała 3 z nas chce spłatę ewentualnie ...Mama powiedziała, ze na nikogo tego nie przepisze, bo wszyscy jesteśmy jej dziećmi i każdemu sie należy. Ewentualnie bratu wiecej. Ja powiedziałam, to co włożył w dom po prostu mniejsze części my dostaniemy i tyle...Sam powiedział że nas spłaci i że rachunki zbiera aby mieć dowód że wkładał w dom...A to ze on z nią został to nie jest tak ze to wybór, nie miał wyjścia, bo laska go wycyckała, odnowił jej dom i znalazła sobie innego...Dlatego uważam, ze jak już z kimś żyjemy to ślub trzeba mieć, bo czasem jak widać zostajemy na lodzie, a jak chcemy zyć tak sobie to lepiej nic nie wkładać. Na podwórku jest spora działka z tym ze musi być wspólny wjazd, nigdy mama mi nie zaproponowała budowy czy zamieszkania u niej...a mieszka od nas 20 min drogi, a my już tyle wynajmujemy....A teściowa od razu po ślubie chciała abyśmy do niej przyszli, ale niestety okolice siedlec to wielkie bezrobocie, mąż by zarobił mare groszę, a dojeżdzać codziennie do Minska co dziennie nie kalkuluje się... Chociaż nie powiem że taką opcję rozważaliśmy, ale akurat wynajem to było by to samo co wydał by na paliwo...A miasto to zawsze miasto... |
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa.
Nam akurat płeć była całkiem obojętna, co więcej większość obstawiała chłopaka. A tu jednak dziewczynka ![]() Dziś zaczynam 18 tc, czyli 5 mc. Ale ten czas leci
|
|
|
|
#4100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super że wszystko dobrze
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak sobie pomyślałam, nie wiem co wy na to, ale coraz więcej z nas poznaje płeć, może ujawnimy, jakie imiona nam się podobają? Niekoniecznie te, które mamy wybrane, ale tak w ogóle, co byśmy chciały... my mamy dla dziewczynek całą listę, chyba z 10 pozycji, a dla chłopaka... szukamy jakiegoś kompromisu, bo nie podobają nam się te same imiona. Mi się podoba Jerzy, Franek itp takie polskie, a mój mąż by chciał Maksym... z dziewczynką byłoby łatwiej, ale ma być u nas synek (co prawda wg usg z 12 tyg więc nie jest to pewne).
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja kocham poranne wymioty
|
|
|
|
#4103 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Papryczko, gratulację córeczki Co do serduszka, to nie martw. Pewnie maluszek źle się ułożył i nie można było dokładnie obejrzeć serduszka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytęTo tak jak ja ![]() za 5 miesiącMój synek coraz częściej przytula się mojego brzuszka, dotyka go rękami. Rozczula mnie tym ogromnie ![]() Dziś, gdy wstał przyszedł do mnie, wdrapał się na łóżko mówiąc "Hania", odkrył kołdrę, podniósł moją koszulkę do góry i przyłożył ucho do brzucha Po czym skomentował "fika" ![]()
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz bym chciala miec swoje malenstwo przy sobie ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- w koncu mamy tego samego dnia termin ![]() ciekawe czy u mnie sie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
a wiec bedzie na drugie jezeli chodzi o chlopaka to my sie nie zgadzamy z mezem w tej kwestii ja chcialabym Antos ale on sie upiera ze mu sie nie podoba wiec sprawa w tej kwestii jest otwarta aczkolwiek dla mnie jest Antos ![]() mojemu sie podoba Wojtek Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-03-11 o 10:01 |
||
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny dziekuje za wsparcie i przepraszam ze wam truje .
Twin i Zaczarowana Gratuluję kolejnego tygodnia .;-) Angelika nie zazdroszczę sytuacji z rodzinka tak ja dziewczyny pisaly z rodziną najlepiej wychodzi sie na zdjęciach. Właśnie czekam do lekarza pelno ludzi zobaczymy ile przyjdzie mi tu siedzieć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- A jesli chodzi o imiona to zawsze podobala mi sie Anastazja ale jeszcze nie wiem ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Tez wczoraj widzialam jak moja mala polyka wody plodowe cudny widok. Mam kilka zdjec w 3 d może później uda mi się wam pokazać małego ufoludka ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie się Twój synek zachowuje Pewnie nieświadomy, co go czeka, jak siostra się pojawi ![]() Moja siostrzenica młodsza (3 lata) od czasu do czasu tylko wypytuje, czy ten dzidziuś dalej jest u cioci w brzuszku i żeby jej go pokazać ![]() A ostatnio znalazła zdjęcie Maluszka i pyta co to, więc ją spytałam, jak myśli, a ona na to 'cioci dzidziuś, ale ma buzieeeee' ![]() Kasia_ruda, pytałaś o imiona U nas, jak u Twin, będzie Hania. A dokładnie Hanna Eleonora. Mi się jeszcze podoba Marysia i Dorota, ale mężowi nie. Jemu za to Maja i Julia, ale to mi się nie podobają do końca. Inne imiona, które nam sie podobały, są już zajęte
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
ButterBear a powiedz jakie jeszcze imiona Wam się podobaja , szukam natchnienia ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Tez mi sie Hania podoba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4108 |
|
Przyczajenie
|
Hej Laseczki. Mam dziś do lekarza. Martwię się trochę. Trzymajcie Kciuki;]
Jak byłam 4 tygodnie temu powiedział, że dziewczynka. Zobaczymy jak wyjdzie dziś. Jeśli się potwierdzi będzie Michalina Majka ładne Julka też, ale chyba dużo już Julek a najładniejsze Dorota- Dorotka
|
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Ja już kiedyś pisałam, ale chyba tylko to które ewentualnie bedzie dla córci, miała być Wiktoria, ale przerzuciłam sie na Sandrę i chyba tak zostanie. Mężowi bardziej się podoba niż Wiktoria. A też na pewno jest rzadsze niż Wiki.A podobają mi się : Julia, Maja, Natalka, Lenka, Nikola,Malwina, Kornelia, Amelia, Hania też ładnie(moja siostra ma tak na imie
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się jeszcze Zuzanna, Zofia, Agata, Alicja, Anna, Ewa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

No i nie wiem ile mi przybyło przez ten tydzień