|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45526766]tak jak powyzej napisalam prawie wszystkie ogloszenia w PUP czy UP maja najnizsza... sama bylam na takiej rozmowie gdzie bylo napisane 1600 brutto a na dawali 1900 zl netto... czesc na umowe o prace a reszta zlecenie albo inne formy...[/QUOTE]
U mnie naprawdę są takie niskie zarobki. Koleżanka dostała pracę przez pup miało być 1200 na ręke było 1045. Nie starczy mi palców u rak aby policzyć znajomych którzy pracują na czarno. Są zarejestrowani w PUP zeby mieć ubezpieczenie w razie wypadku. Inne formy- czyli pod stołem? I tak powinni wypłacać wszystkie pensje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny do tych co szukają w sklepach pracy - na podkarpaciu do Lidla przyjmują na pół etatu ( 1000zł do łapki) na umowę o pracę. 4h dziennie x 5 dni, bo praca ciężka i wiele osób rezygnuje. Ale jest.
Wiem, bo siostra się starała ![]()
#1683 |
Raczkowanie
|
Ostatnio czytałam,że w tym roku mają otworzyć mnóstwo Biedronek w całej PL,i tym samym pojawią się nowe etaty. Ja nie mogłabym pracować w markecie,jak sobie pomyślę,że jakiś klient zwyzywa mnie od idiotek a ja mam jeszcze się do niego uśmiechać i służyć mu pomocą...nie dla mnie.
Wie ktoś coś o agencji hostess Tonic Events & Conferences? Jestem ciekawa opinii o nich,gdyż miałam od nich ofertę ale jednak nie mogłam przyjąć,bo praca bez umowy a ja wcale ich nie znam i boję się ryzykować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale chciałabym pracować w biedronce. Ponoć 1500 na rekę, dla mnie i wielu mieszkańców Zamościa to kokosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4553311 4]Nowe biedronki? U mnie w malutkim mieście jest 9. Kolejne są niepotrzebne.
Ale chciałabym pracować w biedronce. Ponoć 1500 na rekę, dla mnie i wielu mieszkańców Zamościa to kokosy.[/QUOTE] Wybacz, że to napiszę, ale z każdego Twojego postu bije użalanie się nad sobą. Rozumiem, że jest to związane z ciężką sytuacją, ale takie narzekanie nic nie zmieni. Pisałaś, że za jakiś czas być może wyjedziesz za granicę na pół roku i mogłabyś przez ten czas sporo zarobić. Czy po powrocie bierzesz pod uwagę przeprowadzkę do większego miasta? Jeśli nie pomyślałabym o jakimś własnym e-biznesie, wtedy miejsce zamieszkania nie ma znaczenia ![]()
#1686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O biznesie sama myślałam z moją siostrą,ale po pierwsze że trzeba mieć ten zmysł biznesowy i pomysł,aby to co się wymyśli miało siłę przebicia a nie było kolejną w mieście podupadającą np pizzerią. Ja polecam wypełnić formularz na http://wybory.db.org.pl/okw/ Zawsze chciałam sobie w ten sposób dorobić,a nie miałam pojęcia,gdzie się na to załapać. Za siedzenie i picie kawki dostaje się niezłe pieniądze,myślę że warto spróbować. Edytowane przez BalbinaZwanzig Czas edycji: 2014-03-11 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Balbina, to jest komisja gdzie ludzie przychodzą głosować ? a ty aby dowód bierzesz i sprawdzasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1689 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomysłów na biznes miałam już kilka. Ale tu wszystko upada po kolei. Chciałam założyć sklep z naturalnymi kosmetykami oraz z kolorówką w PL niedostępną. Ktoś mnie ubiegł, założył świetny sklep stacjonarny, miał być też sklep internetowy, jedyny taki w mieście. To wszystko podziałało od czerwca a w grudniu się okazało, że plajta i wyprzedają wszystko za grosze. Myślałam o knajpie- ale w mieście turystycznym jest tego multum i co rusz też sporo zamyka działalność. Myślałam żeby utworzyć coś na wsi, są dotacje z UE, ale dla kogo otworzyć działalność? Dla starych babć? Otworzyć sklep internetowy? Tego jest multum. A i tak nie mam gdzie trzymać towaru- chyba że w tapczanie ![]() Sprzedawałam już bieliznę z UK na allegro, ale zysk z tego był marny. A teraz to już całkiem trudno, bo powstają sklepy z braffitingiem, coraz mniej osób kupuje staniki przez neta, skoro zmierzyć można. Nawet jak założę ten e- sklep to muszę jakoś te paczki wysyłać. Poczty nie ma, więc do każdej przesyłki dopłacałabym 6zł na bilet do miasta, żeby to wysłać. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Jakoś sobie takiego życia nie wyobrażam. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Już wiem. Nie doczytałam. Ale chyba sobie z tym żartujecie. Kto normalny poda swój pesel i dokładne dane? Chyba wariat Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-03-11 o 09:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4553407 6]Na razie nie biorę, bo z pewnych względów jestem tutaj uwiązana, ale nie będę się spowiadać dlaczego.
Pomysłów na biznes miałam już kilka. Ale tu wszystko upada po kolei. Chciałam założyć sklep z naturalnymi kosmetykami oraz z kolorówką w PL niedostępną. Ktoś mnie ubiegł, założył świetny sklep stacjonarny, miał być też sklep internetowy, jedyny taki w mieście. To wszystko podziałało od czerwca a w grudniu się okazało, że plajta i wyprzedają wszystko za grosze. Myślałam o knajpie- ale w mieście turystycznym jest tego multum i co rusz też sporo zamyka działalność. Myślałam żeby utworzyć coś na wsi, są dotacje z UE, ale dla kogo otworzyć działalność? Dla starych babć? Otworzyć sklep internetowy? Tego jest multum. A i tak nie mam gdzie trzymać towaru- chyba że w tapczanie ![]() Sprzedawałam już bieliznę z UK na allegro, ale zysk z tego był marny. A teraz to już całkiem trudno, bo powstają sklepy z braffitingiem, coraz mniej osób kupuje staniki przez neta, skoro zmierzyć można. Nawet jak założę ten e- sklep to muszę jakoś te paczki wysyłać. Poczty nie ma, więc do każdej przesyłki dopłacałabym 6zł na bilet do miasta, żeby to wysłać. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- nie chcę żyć w związku na odległość. Mój narzeczony ma tutaj dobrą pracę i chorą matkę którą się opiekuje. Jakoś sobie takiego życia nie wyobrażam. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- komisja fajna sprawa. Jak się do tego wkręcić? Już wiem. Nie doczytałam. Ale chyba sobie z tym żartujecie. Kto normalny poda swój pesel i dokładne dane? Chyba wariat[/QUOTE] Ja uważam, że w tej chwili otwieranie gdziekolwiek jakiegokolwiek sklepu czy knajpy nie ma żadnego sensu, bo tego i tak jest już dużo za dużo, a ludzie nie bardzo mają kasę na takie przyjemności. Dzisiaj pomysł na biznes, który mógłby wypalić, musi być naprawdę mega inny niż wszystkie. Pogrubione - mnie to dziwi. Nie w twoim przypadku, bo tutaj dochodzą jeszcze zobowiązania rodzinne i jasna sprawa, że nie wyjedziecie, ale czasami sobie myślę, że mi by było przykro gdyby mój facet, widząc że nie radzę sobie z bezrobociem, nie zechciał zaryzykować i ze mną wyjechać, poszukać szczęścia gdzieś indziej bo on ma fajną pracę i mu dobrze. W małych miastach nawet miejsca w komisji rozdają po znajomości, przynajmniej u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jest stan przejściowy. Ale jeśli dalej będzie tak jak jest to planujemy wyjazd za granicę na stałe gdzieś pod koniec roku. No i trzeba znaleźć kogoś kto zajmie się mamą. Wiesz trudno jest porzucić pracę, jeśli się nie wie, czy znajdzie się następną równie dobrą. Bo ja sama nie chciałabym tego żeby on na tym stracił. Życie w większym mieście to też są większe koszty...... Cytat:
Na razie mam zamiar ukręcić trochę palm i je sprzedawać. święta niedługo całkiem. I być może wyjdą mi korepetycje ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- no ale przyznam że ten rok jest dla mnie potworny i chyba powoli wpadam w dołek i tracę nadzieję na normalną pracę. Widzę te wszystkie układy i układziki i niedobrze mi. Nawet sposób w jaki mój facet zdobył robotę jest przerażający, no ale widocznie takie są czasy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Członkami komisji byli w większości członkowie rodziny radnych (w niektórych komisjach zasiadało nawet kilka osób o tym samym nazwisku), dyrektorzy i pracownicy jednostek organizacyjnych podlegających pod dane miasto czy gminę (czyli np. dyrektorzy szkół, ośrodków pomocy społ. itd.), ich rodziny oraz pracownicy urzędu mający lepsze układy. Czyli generalnie osoby, które pracę i stałe dochody i tak miały, a dodatkowo dorabiały sobie świadcząc pracę użyteczną społecznie. Plus za takie cos dodatkowo umowę zlecenie dostają także ci, którzy nie zasiadają w samej komisji, np. pracownicy działu księgowości i kadr danego urzędu, którzy tworzą umowy dla każdego członka komisji, wypłacają im pieniądze, wystawiają potem PIT-y itp. A co najlepsze, przychodzą następne wybory i sytuacja znowu się powtarza a na listach obwodowych komisji wyborczych mamy 90% tych samych nazwisk, które znowu za parę godzin zarobią sobie kilka stówek. Szkoda, że nie dadzą zarobić tym, którzy bardziej potrzebują i chcieliby mieć zajęcie na kilka godzin chociaż. Może u Was jest inaczej, ale u mnie tak to właśnie wyglądało i to widziałam od kuchni, a nie z opowieści. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o konflikty z innymi współpracownikami to wiadomo,że się zdarzają i na to jestem przygotowana i jakoś się tego szczególnie nie obawiam. Wspominałam wcześniej o komisjach-u mnie tak samo były obsadzone stanowiska po znajomości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- http://wyborcza.pl/1,75248,15567288,...a_oferta_.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4553580 8]Nie bałaś się podać szczegółowych danych i nr PESEL?[/QUOTE]
Też wypelnilam.. Bylam w up jest progres staż mi zaproponowali muszę jechać zapytać czy mnie przyjmą |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4553590 7]Super
![]() Ja też jeszcze popróbuję z jakimś stażem. Tak łatwo się nie poddam.[/QUOTE] Trzeba próbować, szkoda że to ma drugim końcu miasta,ale zobaczymy jak pojadę |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
Chciałam się pochwalić, że zakwalifikowałam się do bezpłatnego szkolenia ze środków UE dla przedsiębiorstw z branży handlowej w ramach projektu "Droga do nowoczesnego handlu". W ramach szkolenia są organizowane dwa bloki tematyczne: marketing internetowy oraz język angielski w biznesie. Szkolenie kończy się egzaminem TELC.
Jestem mega szczęśliwa, że mi się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Konto usunięte
|
Właśnie kuzynka mi powiedziała że w jej firmie przyjęto 3 stażystów o znajomych nazwiskach takich samych jakie mają niektórzy pracownicy
![]() ![]() Znalazłam ogłoszenie roznoszenie ulotek Szukamy do rozniesienia teczek reklamowych............ Nakład około 500 szt. Wynagrodzenie 20 zł netto. 14 zł by mi zostało. Nie opłaca się chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45525086]a sytuacja jak sie klaruje? masz cos bardziej pewnego od drugiego?[/QUOTE]
W sumie nic nie jest pewne póki nie masz umowy w ręku ![]() ![]() ![]()
#1703 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli w biurze też nie mogłabyś pracować? Czasem klient w garniturze za 5 tysięcy potrafi być bardziej chamski niż biedny klient Biedronki, który ma odliczone pieniądze na chleb i mleko... Klient nasz pan, wszędzie. I w biurze i w sklepie. Dopóki mam nad sobą szefa, nie mogę powiedzieć niemiłemu klientowi: idź już, spadaj, mam cię dość ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Co do komisji, ja dawniej zawsze, przy każdych wyborach pracowałam w komisjach, potem już z doświadczeniem udało mi się zajmować troszkę lepiej płatne stanowiska zastępcy czy przewodniczącego komisji. Praca lekka, fajna, przyjemna, kilka dni parę stówek wpadało do łapki, polecam! Zawsze też sobie dorabiałam przy wyborach w biurach poselskich - segregowanie papierów, rozdawanie gazetek, ulotek, dobrze za to płacili
![]() Cytat:
![]() Co do naszego pokolenia, ja mam dużo znajomych z Rumunii, Bułgarii - ceny prawie jak w PL, a średnia pensja w moim mieście 2700PLN brutto, a tam w dużych miastach jak Sofia, Bukareszt w przeliczeniu na nasze ok 1800PLN brutto. I dają radę! [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4552508 0] Zbiory ziemiopłodów wszelakich, praca w polu w i słońcu i w deszczu. Dużo dźwigania, praca na schyłka. Już chyba 8 raz taka przyjemność. Pewnie wcześniej umrę ![]() ale z czegoś żyć trzeba.[/QUOTE] Ale przynajmniej fajnie zarobisz, można potem zainwestować w studia podyplomowe, kursy, szkolenia, certyfikaty językowe, które zapewnią Ci dobrą pracę w przyszłości ![]()
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2014-03-11 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tutaj niszczy się CV jak szef nie widzi, aby tylko wsadzić swoich- w ten sposób mój facet znalazł pracę. Jak moja koleżanka wykreśliła studia z CV to w końcu zaczęli ją zapraszać na rozmowy. Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Oczywiście na jakiś kurs bardzo chętnie bym poszła. co do certyfikatów językowych to jestem do tego sceptycznie nastawiona- po co mam płacić za jakiś certyfikat skoro wiem że znam język. Dla papieru? Dla papieru to 70 % studentów kończy studia. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-03-11 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1708 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez redangels Czas edycji: 2014-03-11 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
Czytam Was od dawna i choć biernie to odczuwam wsparcie
![]() No ale - wygląda na to, że się udało, praca umówmy się słaba - stacja benzynowa, ale jakaś w końcu jest, na początek chociaż… I nigdy nie sądziłam, że mogłabym się z niej cieszyć - a jednak cieszę się bardzo. Jutro pierwszy dzień szkoleń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.