|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Tż ustawił Kacprowi zabawkę grającą pod nogi i już cztery razy sobie włączył
![]() Znowu piękna pogoda
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Magnusia wszystko bedzie dobrze!! A moze skoro juz tam jesteście to ktos sie przyjrzy temu wezlowi?
Perfuzja poczekaj aż zacznie sie tez interesować dziewczynami... Dominik w klinice ogląda sie za innymi kobietami! Wczoraj na tapecie były 4 miesięczna Kornelia ubrana w biedrone! Serce mi pekalo! Em ma skierowała do neurologa bo to neurolog musi podjąć decyzje jaki rodzaj rehabilitacji wybrać. Nadal jestem zdania ze WSZYSTKIE wczesniaki powinny byc rehabilitowane do 1 r.ż. Ciesze sie wymontowalam to lusterko do obserwowania dziecka w aucie przynajmniej jestem skupiona na drodze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
A masz tkana? Czy elastyczna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4203 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
SuperDzidziuś chyba wyczuł że matka stresuje się samodzielną nocą, bo postanowił być dzieckiem-aniołkiem. Poszedł spać koło północy, obudziłam go koło 5 na papu (stwierdziłam że za długo żeby takie małe dziecko nic nie jadło, jakbym nie obudziła to cholera wie do której by spał), po jedzeniu natychmiast beknął, zafajdał się i po kwadransie zasnął spowrotem, i śpał do 8-mej. Zdążyłam nawet TŻowi śniadanie zrobić
Teraz tylko zastanawiam się czy ryzykować samodzielny spacer, czy iść popołudniu jak TŻ z pracy wróci. Nie wiem czy czuję się wystarczająco śmiało ![]() Wogóle czekam dzisiaj na położną. Ma zważyć małego, i obejrzeć mu główkę. Chyba zrobiło mu się jakieś powikładnie po kleszczach - taki malutki kancik ma z tyłu głowy mu delikatnie wystaje TŻ z nią gadał, opisał sytuację, stwierdziła że są niewielkie szanse na to że to coś poważnego, ale jeszcze dzisiaj go obejrzy. Mam nadzieję że wszystko gra, staram się nie martwić na zapas, takie drobne zniekształcenia są podobno standardowe po kleszczach i znikają same, bo kości są miękkie itp.Cytat:
![]() Cytat:
Wkładek jednorazowych też używam TT i też jestem zadowolona.Cytat:
Też nie jestem w stanie karmić prosto z piersi w nocy - mój mały zwykle ssie maks 10 minut i zasypia, więc noce bezpośrednio na cycku wyglądały tak: 5-10 minut ssania, 15-60 minut spania, zmiana pampka, 5-10 minut ssania.... i tak w koło macieju. Ja nie jestem w stanie w takim trybie żyć. Cytat:
![]() Ja się właśnie zastanawiam czy nie mam zwidów. Wczoraj trzymałam małego na rękach, a obok na kanapie leżała moja piżama w dużą, czarno-białą kratkę. Przysięgłabym że młody się na nią gapił. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
W chuście jest mega wygodnie
|
|||||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Iwantyou--- węzeł jest ok nic sie nie dzieue nie ma zmian ropnych itp a nawet troche sie echłonął. To podwyższonevcrp bylo pewnie dlatego że to cholerstwo sie kluło.
Teraz mały śpi mi na brzuchu przytulony- mój królewicz Aha lekarka powiedziała że mają kupe takich przypadków przez wycieranie przy przewijaniu chustecskami. Zwykła woda i mucie pod kranem jest najlepsze a ja głupiq tych chusteczek używałam
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Pilotka:
Ja podgrzewam porcję mleka przed położeniem się spać, butelkę wkładam do styropianowego termosu i owijam kocem Po tych 3-4 godzinach jest lekko ciepłe.
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Iwant mam tkana.
Roane, próbowałam, chwila spokoju i ryk, chwila spokoju i ryk. i tak w kółko.... Chciałabym, żeby moje dziecko polubiło chustę. Teraz znów dylemat iśc na spacer czy polać sprawę? Na myśl o wyprawie z cholernie ciężkim wózkiem w dół i górę to mi się odechciewa. Po raz kolejny naderwałam jakiś mięsień w ręce po wczorajszym.
|
#4207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A macie balkon? Moze wystaw małego na balkon Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
|
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja, noc baardzo znosna. Jak dziecię usnelo o 20 po kąpieli tak obudziło sie dopiero o 3:30. Kolejna pobudka już o 5:30 i brak snu do 7:30.
Magnusia strasznie współczuje Ci przeżyć i trzymam mocno kciuki żeby wszystko bylo już w porządku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Jest ok. Adaś je i śpi cieszy się i posyła uśmiechy więc chyba się dobrze czuje i go nie boli. Dostaje antybiotyk do wenflona a pieluszki zmieniają pielęgniarki i przemywają, dezyjfekują, smarują i zakładają opatrunki. Na szczęcie nie widze żadnych skutków ubocznych narkozy nie ma za to ja czuje sie koszmarnie po wczorajszym dniu
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
#4214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm to nie pomogę. Dominik zasypia jak tylko poczuje wozek pod tyłkiem. Cytat:
Nas tez czeka narkoza . najważniejsze ze mały sie dobrze czuje Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja jak zeby Emila?
Podalas mu jakaś masc? Bo u nas dziś apogeum. To juz chyba ostatnie podrygi zdechlej ostrygi i wreszcie wyjdą. ( blaaaagam) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
I want u nas było tak smo wystrczyło wsadzić w wózek i nagle zasypiał. A teraz pfff..... zapomnij, nie wiem co mu się stało...
Uwaga teraz się przełamałam i dociągałam bardzo długo, słuchając wrzasku Borysa i.. zasypia. Ale samo dociąganie trwało dobre kilka minut akurat sąsiad wychodził z psem więc oni chyba myślą, że dziecko katujemy ![]() Ubrałam go tylko w body z krótkim rękawem i półśpiochy teraz, żeby się nie grzał. Ja teraz nie czuję, żeby mi było gorąco przez niego więc chyba jemy też ok. Wszytskie macie jakieś specjalne bluzy/ kurtki do chusty? W czym wychodzicie? Uuuu zasnął!! HUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
A masz jakaś kurtkę, pod którą możesz go wsadzić? Albo cieplejszy polar?
Ja zakładam Emilowi bawełniany pajacyk, bawełnianą czapeczkę i za duze skarpetki, tak zeby zakrywaly wystająca cześć nóżek. I pod kurtkę. Albo pod polar, w zależności od tego do ja bym na siebie założyła. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Na razie jest spokój, cały czas siedzą w dziąsłach. Oczywiscie silni się potwornie (bez śliniaka nie wychodzę) i pakuje ręce do buzi non stop, ale nie boli go. Tylko jeden dzien był hardcorowy, wtedy daliśmy paracetamol. Poza tym luz. Ale bardzo lubi jak mu masuję dziąsła Dlaczego Dominik bedzie miał narkozę? My za 10 dni mam wizytę u chirurga onkologa i już sikam w gacie. Zaczynam się poważnie obawiać, ze Emil ma jakaś mutacje w genach odpowiadzialnych za produkcje melaniny i już mam wizję, ze bedzie cały w plamach za chwilę i bedzie mu trzeba wyciąć pol ciała ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- migotka gratulacje! mam kurtkę, ale jak jest ciepło to chodzę w zwykłym polarze z decathlonu - jest na tyle rozciągliwy, ze Emil się tam mieści. A po domu zakładam Emilowi tylko body z krótkim i skarpetki.
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz lecę po bobodenta. U nas z zębami było znośnie tzn wiadomo potoki śliny wszystko do buzi , ale dziś kiedy prawie trafił do niej ogon psa i generalnie dość marudzimy muszę czymś posmarować. W czerwcu mam przepukliny naprawiane dlatego narkoza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4220 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia, współczuje bardzo
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Peruzja, myślałam właśnie o jakimś zapinany polarze z decathlonu. Choć znalazłam też coś takiego: http://www.juniorkowo.pl/bluza-polar...cie-p-742.html
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Bianeczka pobiła dziś wszelkie rekordy... po lekkim bólu brzuszka o 22 zasnęła o godz 23, obudziła się o 4.30 na jedzenie, usnęła od razu i wstałyśmy o 8.40. Ja chcę tak zawsze!!!!!! Co prawda pobawiła sie 10 minut rano, zjadła i usnęła mi przy odbijaniu na rekach, odłożyłam ją zjadłam śniadanie i od razu słyszę taki ryk jakby ją ktoś bił no i od teraz śpi tylko na rękach a odłożona płacze strasznie na śnie...czyżby zapowiadał się straszny dzień, a taka piekna pogoda na poczte miałam iść z małą. Dla męża obiadu dziś nie mam, niby jest zupa moja z wczoraj ale mąż krupniku się nie tknie
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mialam pisac to co juz Perfuzja napisala- w domu Leon wytrzyma maks 15 min w chuscie, czy nosidelku...pozniej zaczyna sie ryk, ale jak tylko wyjdziemy na klatke schodowa cisza jak makiem zasial i tak jest do konca spaceru... Ja mam pytanie odnosnie nosidelka. TZ nie chce malego nosic w chuscie. Mamy nosidelko ( dostalismy od tesciowej), ale nie jestem do konca przekonana, czy ten model jest ok dla takiego malucha. Moze ktoras z Was sie orientuje?? http://www.consobaby.com/avis-porte-...babybjorn.html |
|
|
|
|
#4224 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka, a odnośnie przepukliny pepkowej. Emi tez ma i pediatra powiedziała: zostawić, ale nieugięta
poszłam tez do chirurga i powiedział: plastrujemy. I tak już dwa tygodnie ma ja zaklejoną. Dr powiedział, ze zazwyczaj 4-6 tygodni wystarcza. A dla niej jest to zupełnie obojętne, nie boli, nie przeszkadza, jedyny problem, ze kąpiemy w mini ilości wody, żeby plastra nie zamoczyć. A bałam się uwięźnięcia, bo ściana jelita wchodzi.
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2014-03-11 o 10:23 |
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzedalabym ("bo lekarz powiedział, ze najnowsze badania, mówią ze to nie jest dobre dla bioderek" ) i kupiła ergonomiczne. Dla malucha nie jest idealne, ale na pewno lepsze niz wisiadlo.
|
|
#4227 |
|
Raczkowanie
|
My po godzinnym spacerze bo Smerf bardzo marudzil w domu. Nie dziwne - wstał o 5.40 ;/ tz dziś po nocce więc wybylismy żeby mógł pospać. Smerf wsadzony do nosidelka i zabujany dwa razy zasnął
polazilismy trochę i teraz siedzimy na podwórku na tarasie. Pomyślałam, że dzis skoczymy na działkę. Weźmiemy obiad i zrobimy.sobie piknik ooo albo grila! Taki łosoś z grila mniam... Taka pogoda że grzech siedzieć w domu, niech się Smerf wietrzy oo wezmę chustę to noe będzie cały czas siedział w foteliku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
magnusia ooo matko
ale mieliscie przezycie.... Wlasnie tak sie wczoraj zastanawialam co u Was, bo Cie nie bylo, a tu takie cos... Ale najwazniejsze, ze juz po i jestescie w dobrych rekach. Wspolczuje przezyc, trzymajcie sie tam emma Dorotka juz kawal panny, ale ten czas zachrzania Tylko my ,dziewczynki, ciagle piekne i mlode ![]() sadlaczyca super brzdac ![]() perfuzja Alelk tez coraz bardziej kontaktowy. Oglada zabawki, uwielbia sie patrzec na karuzele, czy na zabawki na macie, ogolnie jest o wiele bardziej kumaty, chociaz oczywiscie sa momenty, ze marudzi, albo ryczy, a ja nie wiem o co mu chodzi Hosenka a Kacper ma duza ta przepukline? Bo Alek ma spora i lekarka kazala ja zaklejac, tak zeby pepek wszedl do srodka i byl "zakryty" brzuszkiem. Nie wiem jak to wytlumaczyc U nas remont bloku i robotnicy mi laza po rusztowaniach za oknem w salonie A w ogole juz od 7 rano juz zrywali jakimis mlotami udarowymi, czy pieron wie czym, stara warstwe ocieplenia bloku. Byl taki halas, ze myslalam , ze oszaleje...
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Perfuzja- tak pewnie zrobie, ale juz widze komentarze w stylku, ze od kiedy "kawalek" hippi szmaty jest lepszy...
Jak na jakiej wysokosci konczy sie chusta u Emila?? Zawijam brzeg, tak jak mi radzilas, zeby usztywnic kark, ale nadal glowa mu :lata: Czy dziecko powinno miec mozliwosc rozgladania sie, czy chusta ma byc tak dociagnieta, ze glowa nie ruszy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

ogladalam filmiki wczoraj ibdzis z enegria znow zabralam sie za zawijanie. Najgorzej idzie mi dociaganie przy glowce i tlow i tu hyba problem jest....
TŻ z nią gadał, opisał sytuację, stwierdziła że są niewielkie szanse na to że to coś poważnego, ale jeszcze dzisiaj go obejrzy. Mam nadzieję że wszystko gra, staram się nie martwić na zapas, takie drobne zniekształcenia są podobno standardowe po kleszczach i znikają same, bo kości są miękkie itp.
Wkładek jednorazowych też używam TT i też jestem zadowolona.
). dlatego też mam zamiar kupić termos i podgrzewać sobie mleko wcześniej żeby mieć już ciepłe i tylko przelewać do butelki no i dawać dziecku.
. no sorry ja w nocy mniej więcej chce mieć regularny rytm...więc w każdym razie takie karmienie u mnie trwało o wiele więcej. a jeszcze jak nie daj Boże się rozkrzyczy przy piersi:/ . inna sprawa kiedy dziecko dobrze ssie itp. chociaż nawet wtedy dla mnie takie karmienie w nocy dzień w dzień to udręka.
16.06.2012 

mam kurtkę, ale jak jest ciepło to chodzę w zwykłym polarze z decathlonu - jest na tyle rozciągliwy, ze Emil się tam mieści.