|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już to widze jak w trakcie porodu nagle krzycze "o kur**,chyba sie zesralam" ![]() ![]() Ja wiem że moja mama jak miala jakis zabieg ginekologiczny w szpitalu to sama musiala sobie zrobic lewatywe. Ja sie tego bardzo boje ze nie zdaze i bedzie kleks ![]()
![]() |
#3513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz podczytuję rożne relacje z porodów i nikt nie piszę że coś popuścił ![]()
![]() |
#3515 |
Rozeznanie
|
Straszycie od rana :P a takie piękne słońce
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz [/QUOTE] Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez Aneta??? Czas edycji: 2014-03-11 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zadomowienie
|
Witam sie z Wami jeszcxe spod koldry! Od kilku dni mam katar i ciagle kucham. Nawet nie wiem czy jakies leki wchodza w gre, ide dzis do lekarza. Dziwne, bo sam mi umowil wizyte, o czym zostalsm powiadomiona sms z medicoveru. No ciekawe... Pewnie mu sie wyniki badan nie podobaly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeżeli pamiętacie pierwszy dzień ostatniego cyklu i dzień w którym współżyłyscie to polecam ten kalkulator. Oparty jest na metodzie Dr Schettlesa która ma bardzo wysoką sprawdzalnosc. Mi wychodzi że idealnie wstrzelilismy się w dziewczynkę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Tutaj link http://t-time.pl/dni-plodne?fertilex=true Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie ten kalkulator nic nie wyjaśnia bo kochaliśmy się równo w owulacje dzień przed i po :P (miałam cykl jak w zegarku od ponad 6 lat) według tego kalkulatora to może być i chłopiec i dziewczynka ![]() Jak sprawdzałam na kalendarzu chińskim wychodziła dziewczynka a raczej ma być chłopiec ![]()
23.08.2014 MIKOŁAJEK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 21.08.2017 TYMEK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15.02.2020 MAŁY KTOŚ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ania9106 Czas edycji: 2014-03-11 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Raczkowanie
|
Hej hej będę Wam odpisywać na raty bo oszalałyście i piszecie tyle, że nadrobić ciężko
![]() W ogóle dzisiaj mam chęć udusić młodego. Drugi dzień siedzi w domu bo okrutnie kaszle (wczoraj na wizycie Pani dr stwierdziła, że można go puścić ale ja już odmówiłam posiłki na dziś...). Rozumiem, że mu się nudzi ale to nie powód żeby aż tak marudzić. Byliśmy już od rana na spacerze to się nie podobało bo bez roweru. A ja jak idę z nim sama to nie biorę bo nie mogę za nim zdążyć a nie chcę za nim biegać. Ekaterina - ja nie uznaję takich zdjęć na fb i w sumie zawsze mnie to śmieszy ![]() ![]() Zresztą mój fb też jest śmiechu warte - mam 2 znajomych bo jedna chciała żeby wysłać jej zaproszenia a druga sama wysłała, a tak to praktycznie nie korzystam, nie mam żadnych zdjęć ani informacji. Był i jest mi potrzebny do szukania różnych konferencji itd. Tak btw gdzie Ty masz brzuch na pierwszym zdjęciu? ;> wiem, że to przed ciążą ale przed ciążą ludzie też mają brzuchy? ![]() ![]() God of War - ja o ciąży też informuję tylko rodzinę. Zresztą ostatnio była śmieszna sytuacja bo pojechaliśmy w odwiedziny do ciotki u której już chyba z pół roku nie byliśmy, była tam też moja chrzestna, kuzynka itd. No i widzę, że jak staję profilem to tak na mnie patrzą śmiesznie. W końcu kuzynka wzięła mnie na stronę i pyta czy "tam w brzuszku ktoś zamieszkał?" hehe Aneta - mądry tż - mój też nie chce słyszeć o fb ![]() Niestabilna - ja jedyne co na razie mam ciemne na brzuchu to kłaki ![]() Mandragorrka - "brzuch widać ale wygląda bardziej na spasiony" hahaha ![]() ![]() Ana - widzę, że pojawił się temat szczepień. Gdzieś mi umknął. Ja uważam, że dziecko na obowiązkowe trzeba zaszczepić i tyle. Na dodatkowe niekoniecznie. My z dodatkowych szczepiliśmy tylko na pneumokoki z tego względu, że ja panicznie boję się zapalenia opon mózgowych (sama na to zachorowałam mają 3 lata, o mało nie umarłam) a u nas w przedszkolach pojawiają się od czasu do czasu przypadki takich chorób. Co do szycia - też tak uważam. Jeżeli będzie konieczność to niech to zrobi byleby maluch siedział tam do terminu porodu. W ogóle ostatnio się tak uśmiałam na wizycie u mojego gina - próbował mnie przekonać do sn. Argumenty miał zabójcze. Nawet zaczął opowiadać jak wygląda cc ![]() ![]() Aliszcze - widzę, że mamy dzieci z tego samego roku ![]() ![]() Dobra, czytam dalej i nadrabiam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Miminek pisałam, że brzuch ktorego nie było , czasami był nawet wklęsły
![]() ![]() Ide do piekarni przewietrzyć tyłek, czuję jak sie rozciągam, taki dziwny bół nie ból, plecy na dole i brzuszek ![]() ![]()
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak rodziłam to na ip trafiłam z rozwarciem 6 cm, jak doszlam na porodowke było 7, a poród trwał jeszcze prawie 4 godziny. No, chyba że Ty będziesz szczęśliwa pierworodka u której pójdzie błyskawicznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3527 |
Raczkowanie
|
God of War - ja też jak na razie tylko jedne wyniki mam.
Niestabilna - Grubas? hahahahaha ![]() ![]() Ja tam swojego brzucha nie wrzucam bo Wasze są zgrabne. Mój jest niestety rozlazły. Pocieszam się tym, że kiedyś będzie mnie stać na plastykę brzucha ![]() małaPaulina - oj tam oj tam - trochę kupy nikomu nie zaszkodzi ![]() Mnie mój gin ostatnio nastawił poród sn. Na razie jestem za. Na razie... ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ekaterina - ponoć dużo dziewczyn mimo wszzytsko nie decyduje się na lewatywę ![]() ![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-03-11 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nadrobie was później a teraz tylko szybko napiszę. Byłam u ginka dzisiaj i widziałam moją niunie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reszte odpiszę później ![]()
![]() |
#3530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest tyle pięknych sukieneczek w sklepach.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rzeczywiście organizm się przygotowuje do porodu. ja po lewatywie prawie nic nie wykupkałam A ja teraz żyję planowaniem naszego weekendowego wypadu. Chcieliśmy jechać w Bieszczady. Ale koncepcja się zmieniła Beskidy mamy bliżej - odwiedzimy Magurski Park Narodowy. Dziś rano byliśmy kupić używane nosidełko turystyczne. Nocleg przed chwilą tż załatwił. Ja wyszukałam, on dzwonił - zwykle właśnie taki podział jest ;-) Tylko kondycja nie ta... Ciężko mi na 4 piętro wyjść... A dlatego już ten weekend bo ma być cieplutko. A ja chciałam przed majem jechać bo potem to już brzuchola bedę dźwigać ![]()
![]() |
#3533 |
Raczkowanie
|
Niestabilna - słuchaj no, gdybyś była gruba to żaden makijaż (nawet najlepszy) i żadne ustawianie się do fotografii nic by nie zmieniło. Jak ktoś jest gruby to jest i tyle. Ty jesteś szczupła.
![]() btw. planuję zakup szczoteczki elektrycznej - czy któraś ma, używa? Myślę o takiej - http://www.empik.com/oral-b-triumph-...FaoewwodxaQAHg |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Miminek musze sie zorientowac jak to jest w de, ale tutaj poród rodzinny czy poród w wanie jest za free także nic tylko rodzić, chociaż znając mnie i moje staromodne podejście to do wanny pewnie nie wejde ![]()
![]() |
#3535 |
Raczkowanie
|
Ekaterina - ale wiesz, zawsze to jakiś wybór. A u nas w szpitalu jedyne co możesz to chodzić po korytarzu i stękać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() carolciuska Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki piękne macie brzuszki ![]() ![]() ![]() Dzisiaj w nocy o 3 obudziła mnie ciężkość podbrzusza, aż się zmartwiłam. Ciężki, napięty... nie wiem od czego. Być może to jeszcze skutki że w niedzielę się przeforsowałam chodzeniem? a jak w nocy się obudziłam to leżałam na plecach, gdzieś czytałam że ktoś od tego miał twardnienie brzucha, ale nie wiem... czy to możliwe. Dopiero po nospię trochę odpuściło, ale czuję że znów mi się coś napina, idę poleżeć. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie to każda z nas pewnie bedzie tak łazić i stekać i jękać i się wkurzac na biednych tżtow ![]() ![]()
![]() |
#3538 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie wiem czy mnie pocieszylyscie z tą kupą
![]() mnie to przeraża ![]() Miminek Ja uzywam od lat tylko szczoteczki elektrycznej,wczesniej mialam braun oral B i teraz tez i jestem zadowolona ![]() ![]() Ja bardzo bym chciala rodzic w wodzie,ale w Polsce się tego nie stosuje...
#3539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do szczoteczki to ja mam elektryczna z oral b najzwyklejsza za 10 euro jak chce to poprostu kupuje inne koncowki. A dzisisj jedna z nas ma urodziny ? Gzie solenizantka ?? Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Chciałam nieśmiało spytać, czy mogę jeszcze do was dołączyć
![]() ![]() Co do ostatnich waszych postów - koleżanka jak rodziła to w jej szpitalu nie robią nigdy lewatywy, bo jak się zdarzy wpadka podczas porodu to łatwiej złapać coś twardego (jak to powiedzieli: położna stoi z pojemniczkiem, robi myk, wyrzuca i nawet nikt nie zauważył), a po lewatywie będzie "rzadko" i ciężej to posprzątać ![]() ![]() Co do szczoteczki elektrycznej - w ciąży są czasami duże problemy z krwawieniem dziąseł (ta sama koleżanka w II trymestrze krwawiła jak wściekła), a szczoteczka elektryczna jest twarda i może być z nią problem ![]() Edytowane przez Blondi Banana Czas edycji: 2014-03-11 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.