Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 11:26   #2101
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
poszlam z malym do sklepu, kurde taki upal ;o lekki wetrzyk, sloneczko <3 jeszcze zimny sommersby/redss/Desperados <3 kocham to ;d

no i myslala ze maly dospi na balkonoe... taaaa 3 minuty- darzylam wstawic pranie obudzil sie- mamy nie ma i placz

ak to ten skok i on tak 4 tyg ma wygladac to xskacze z balkonu [ moze dlatego ze tamten poszedł w miare ok to ten mi nie popsuci ]
Cudnie jest

Żeby mu przeszło szybko, bo szkoda by było takiej Rybki

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No to ładnie.U rodziny tżta jelitówka. Dzieci chore szwagierka chora teraz teściowa pojechała do niej, oby mąż nie załapał..Szczęście że nie miałam czasu na spotkanie ze szwagierką bo już jej synek wymiotował, ale myślała że to zatrucie pokarmowe. Tak to już bym miała malutką załatwioną .

ale z nas HOT MAMUŚKI
Dobrze, że Was ominęło i unikajcie ich przez jakiś czas na wszelki wypadek

Lusesita

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jak najbardziej

ciut lepiej się czuję ale dycham jak gruźlik

też szukam czegoś na wiosnę i kurde widziałam na Reserved online kurtke fajną ale kurde 300zł kosztowała to trochę za dużo

heja banana!
jesteśmy po szczepieniu Nela mając 18 tygodni waży 7500g i ma 63cm [Rybko, dopiszesz? ] popłakała trochę przy ukłuciu a przez większość czasu się śmiała do pediatry i pielęgniarek a w gabinecie piszczałą [jej ulubione nowe zajęcie- wczoraj piszczała ze 20 min aż jak przestała to wraz to słyszałam ]
osłuchowo nic nie wyszło gardełko też nie zaczerwienione więc szczepiłyśmy i idziemy dzisiaj na spacer! bo tak super jest

trzymajcie kciuki o 13! mój TŻ ma drugi etap rozmowy
a ja tymczasem idę na allegro zamówię pakę chusteczek nawilżanych
To dobrze, że samopoczucie lepsze

3 stówki to trochę dużo i chyba nie dałabym tyle za wiosenną kurtkę, no chyba, że by mi się śniła po nocach

Wow!! Ale Nelusia już duża 2kg większa od Mai

Majka coś tam stękała to lecę zobaczyć co mnie czeka w pampku

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-03-11 o 11:28
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:36   #2102
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
sprzedam Ci swoją w którą miesciłam sie 3 lata temu tez z reserved haha ;p

Piękna waga!!! a jednak zaszczepili, nie bali sie ze po katarku?
tak szczepili bo pediatra powiedziała że sam katarek nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia jakby była temperatura i kaszel to już nie szczepią

Rybko, Ty wklejałaś linka do jakiegoś sklepu z czapkami, mogłabyś jeszcze raz wkleić bo muszę cieńszą czapę kupić

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

3 stówki to trochę dużo i chyba nie dałabym tyle za wiosenną kurtkę, no chyba, że by mi się śniła po nocach

no właśnie mi też szkoda tyle wydać na taką cieniznę a po nocach mi się nie śni więc odpuszczam
fajnie by musiały koło siebie z Mają wyglądać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:48   #2103
ryba91
Zakorzenienie

Lineczko, ja wrzucałam www.krochetta.pl -> od nich czapki kupuje ale w sklepie bądź na allegro. nie wiem czy z tej strony mozesz kupic bo to chyba dla sklepów no ale wybieram i babeczka mi zawsze sprowadza daną czapkę [zazwyczaj ma każde w sklepie] no i już mi tak nie zawyża jak na początku. Ale polecam ogólnie czapki tej firmy bo są fajne jakościowo znaczy zimowe bo eltnich jeszcze nie kupowałam ;p
Stary 2014-03-11, 11:51   #2104
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczko, ja wrzucałam www.krochetta.pl -> od nich czapki kupuje ale w sklepie bądź na allegro. nie wiem czy z tej strony mozesz kupic bo to chyba dla sklepów no ale wybieram i babeczka mi zawsze sprowadza daną czapkę [zazwyczaj ma każde w sklepie] no i już mi tak nie zawyża jak na początku. Ale polecam ogólnie czapki tej firmy bo są fajne jakościowo znaczy zimowe bo eltnich jeszcze nie kupowałam ;p
z tego co patrzę to zamówić można ale nie mają nic co mi się podoba

a tak jak teraz przy temperaturze 10 stopni zakładacie takie typowo wiosenne czapki cienkie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-11, 12:00   #2105
ryba91
Zakorzenienie

tzn. ja jeszcze nie mam takowej czapki, moze dzisiaj kupie bo własnie listonosz przyniósł mi kase za tą pobraniową paczke ;p
ale ubieram jedną z najcieńszych zimowych jakie mam
Stary 2014-03-11, 12:01   #2106
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie mi też szkoda tyle wydać na taką cieniznę a po nocach mi się nie śni więc odpuszczam
fajnie by musiały koło siebie z Mają wyglądać
Na pewno by była spora różnica

Cytat:

a tak jak teraz przy temperaturze 10 stopni zakładacie takie typowo wiosenne czapki cienkie?
Ja zakładam Majce bawełnianą ale nie jest z tych najcieńszych. Zastanawiam się czy jej takiej typowo wiosennej nie ubrać dziś, bo jest ciepło a ona i tak ma głowę w kapturze misiowym
Stary 2014-03-11, 12:50   #2107
ola_k11
Zadomowienie

Jest u mnie teściowa

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Blee :[

ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:05   #2108
De28
Wtajemniczenie

ryba- poczekaj az bedzie tolerowal to co juz podajesz.Bo po groszku moze byc jeszcze gorzej.

A ja dla odmiany pozarlam sie z tzetem Wynioslam sie nawet z sypialni Jak tak dalej pojdzie to sie rozwiedziemy

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:12   #2109
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadę do ortopedy trzymajcie kciuki

Najgorsze że muszę autobusem, a mała kaszle i smarka, no ale nie ma mnie kto zawieść, mąż do W-wy pojechał

Odezwe sie jak wrócę
Kciuki dalej zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!
Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć, bo cały dzień spędziłam u koleżanki i jej 2-miesięcznej Juleczki. Poszłyśmy na długi spacer i pogadałyśmy sobie za wszystkie czasy, a ostatnio widziałyśmy się po jej porodzie jak przyszłam ją odwiedzić. Dzisiaj też za bardzo nie mam czasu, bo muszę jechać z Małą do dermatologa - wyszły jej na policzkach takie dziwne krostki i zaczerwienienia, nie wiem od czego to jest i wolę to sprawdzić.
A tak poza tym to u mnie wiosna na całego, aż chce się żyć!
Obiecuję, że w wolnej chwili nadrobię i poczytam co u Was, bo już się stęskniłam.
Pozdrawiam Was serdecznie i całuję gorąco!
daj znać co to za krostki

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a ja weszlam w spodnie,ktore kupowalam jakies 3 lata temu i odstaja w pasie- lubie to!!!
krotko je nosilam,bo przestalam wchodzic,a to takie fajne rurki,ze zostawiłam
zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Tak czytam ile spia Wasze dzieci i Wam zazdroszcze. U nas pobudki w nocy co 2 godziny

Chorobsko teraz poszlo mi na zatoki. Od dwoch dni boli mnie cala glowa :/ przy okazji zeby, ucho, oko po lewej stronie :/
Nam z grubsza poprzechodzilo to tesciowa od nowa chora :/. Tak ta choroba krazy w kolko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zdrówka

Cytat:
jak najbardziej

też szukam czegoś na wiosnę i kurde widziałam na Reserved online kurtke fajną ale kurde 300zł kosztowała to trochę za dużo

heja banana!
jesteśmy po szczepieniu Nela mając 18 tygodni waży 7500g i ma 63cm [Rybko, dopiszesz? ] popłakała trochę przy ukłuciu a przez większość czasu się śmiała do pediatry i pielęgniarek a w gabinecie piszczałą [jej ulubione nowe zajęcie- wczoraj piszczała ze 20 min aż jak przestała to wraz to słyszałam ]
osłuchowo nic nie wyszło gardełko też nie zaczerwienione więc szczepiłyśmy i idziemy dzisiaj na spacer! bo tak super jest

dla Nelki
dla Tża
a Tobie zdrówka

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Jest u mnie teściowa

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

tak mi się jakoś skojarzyło, moja też dziś wpadła, bo pękła jej protezka i załatwiłam jej wizytę u technika

Kyte biedna malutka, umęczy się tylko a dzień mężczyzny świętowaliśmy oczywiście

słonko jest ładniutkie, na zewnątrz mamy 15,5 stopni, a moje młodsze dziecko śpi, mam nadzieję, że zaraz wstanie

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-03-11 o 13:14
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:17   #2110
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ryba- poczekaj az bedzie tolerowal to co juz podajesz.Bo po groszku moze byc jeszcze gorzej.

A ja dla odmiany pozarlam sie z tzetem Wynioslam sie nawet z sypialni Jak tak dalej pojdzie to sie rozwiedziemy
ok poczekamy

eeej, nie gadaj tak!!

u mnie w związku znów zawitała wiosna.

Lineczko- dla małża

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-03-11 o 13:18
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:58   #2111
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wiem durna jestem ale ja póki sie nic nie dzieje to staram się nie panikowac.Ale macie racje wszystkie prawie 2 tyg. to już lekkie przegięcie

A śmigam sobie śmigam.A te dziwne spojrzenia ludzi mnie bawią
Mam wrażenie że niektórzy chcą mi dziecko wyrwać z tego ustrojstwa

Pokaż Fifolca
Ja myślę, że masz bardzo dobre podejście. Skoro nie widzisz, że małemu coś dolega z tego powodu, to po co panikować. Tym bardziej, że to już nie pierwszy raz, więc pewnie mały tak dobrze wchłania Twoje mleczko.

Ja się czaję z tą chustą jak głupia, bo właśnie wydaje mi się, że będę wzbudzać zainteresowanie wszystkich dookoła. Z psem jak idę i z wózkiem, to już patrzą dziwnie, więc mały w chuście+pies, to już będzie bardzo interesujące

Mówisz i masz. Zdjęcia na dole. I wiesz, że dopiero niedawno je odebrałam
Cytat:
biedne dziecko by bylo w tym pampersie tyle godzin
Ja to bym najchetnej zmiemials co godzine
Ja też, ale trochę staram się jednak powstrzymywać, bo bym zbankrutowała. Co oczywiście nie oznacza trzymania dziecka 12 godzin w jednym pampku.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Helou
A w ogole to przyszla dziś naklejka do pokoju Helenki- miałam marzenie, żeby w pokoiku przylepić ogromna naklejke z afrykańskimi zwierzętami, no trochę zeszlo ale w końcu naklejka dziś zawisla, taka trochę oszukana bo sa tez ptaszki i sowki ale normalnie ciesze się jak glupia, a jak pokoik fajnie wygląda, taka ☠☠☠☠☠☠☠ka a zupełnie inaczej to wszystko się prezentuje
i chyba my mamy więcej radości niż dziecko nie ma to jak wykorzystywanie dziecka do spełniania swoich marzen
Pokaż, pokaż Ja nigdy nie miałam swojego pokoju, więc pewnie będę szaleć, jak już przyjdzie pora na urządzanie Filipciowego
Cytat:
Kurcze, fajnie Ci mały śpi. Mój kładzie sie 21:30-22 [ no chyba ze cudem to 21] i wstaje i tak kolo 6.. ;P
Nie myśl sobie, on się budzi 2 razy na szamkę jeszcze Ty przynajmniej ciągiem śpisz. Chyba

Cytat:
S
Ale wam zazdroszcze takiego spania. Marzy mi sie od 21 do 6. Ale maly wstaje dwa razy na mleko. o 2 i o 5.
Mój też dwa razy wstaje, więc nie ma czego zazdrościć. Też marzy mi się pospać ciągiem 8 godzin

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2014-03-13 o 21:08
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 14:08   #2112
dizi
Zadomowienie

Babku cudne! Wszystkie! Nie mogę się napatrzeć!
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:17   #2113
ryba91
Zakorzenienie

Fifcio <3
Stary 2014-03-11, 14:32   #2114
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
jak najbardziej

dla Neli i za męża, choć już jest po 13
Cytat:

aż tak źle?
Stary 2014-03-11, 14:33   #2115
babku
Zadomowienie

Cytat:

czytam o tym skoku:
22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny)
No ja czytałam o tym jakiś czas temu i właśnie jak pisałaś, to pierwsze co pomyślałam oho, to na pewno to.
A czytałam o tym, bo dokładnie wtedy kiedy zaczniemy ten czas, wybieram się na wesele przyjaciółki. No ciekawe jak mały zniesie wtedy noc bez mamusi.
Cytat:
Dziewczyny jadę do ortopedy trzymajcie kciuki

Najgorsze że muszę autobusem, a mała kaszle i smarka, no ale nie ma mnie kto zawieść, mąż do W-wy pojechał

Odezwe sie jak wrócę

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Jest piękna pogoda a ja odzyskuję chęć do życia!!
Miałam to samo pisać, więc tylko zacytuję

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a ja weszlam w spodnie,ktore kupowalam jakies 3 lata temu i odstaja w pasie- lubie to!!!
krotko je nosilam,bo przestalam wchodzic,a to takie fajne rurki,ze zostawilam
Ooo takie coś też by mnie bardzo ucieszyło. Niestety pooddawałam wszystkie stare spodnie, twierdząc, że pewnie i tak w nie już nie wejdę. A już dawno jestem w wadze sprzed ciąży No nic kupi się nowe

Cytat:
jesteśmy po szczepieniu Nela mając 18 tygodni waży 7500g i ma 63cm [Rybko, dopiszesz? ]

i

Cytat:
Jest u mnie teściowa

Cytat:
O co się pożarliście? Może aż tak źle nie będzie

Cytat:
A to cieszy

U mnie dziś piękny dzień. Najpierw zaspalibyśmy do lekarza. Przyzwyczajona, że Filip wstaje góra o 7, nie nastawiałam budzika. Otwieram oczy, a tu 8.30 i dziecko nadal w najlepsze sobie śpi. Szybko się wyszykowaliśmy i trzeba go było obudzić. No takie to moje dziecko złośliwe. Jutro pewnie wstanie znów o 6
Wizyta u lekarza super. Mały zważony, wszystko jest ok i cały czas trzyma się mniej więcej 50 centyla. Ryba jak możesz, to wpisz wagę Filipa 15 tydzień 6600
Pierwszy raz w życiu zadałam wszystkie pytania, które chciałam i dostałam wyczerpujące odpowiedzi. Chyba nasz doktor też miał dziś bardzo dobry humor, bo normalnie całe wykłady nam strzelał w odpowiedzi na nasze pytania. Niestety nie napisze więcej, bo mały już dopomina się o mamusię. I tak dał mi dziś już dużo czasu dla siebie, więc nie będę przeginać struny. Nakarmię go, ubiorę i lecimy na drugi spacer.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 14:34   #2116
89Beatka
Wtajemniczenie

babku to ostatnie najlepsze, brzuszek i Fifi
Stary 2014-03-11, 15:07   #2117
ryba91
Zakorzenienie

Babku- brawa za wagę Fifiego
Stary 2014-03-11, 15:17   #2118
89Beatka
Wtajemniczenie

Basiaaaaaaa jak nóżka małej? przypomnij mi ile ma tą szynę nosić?
Stary 2014-03-11, 15:55   #2119
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
oj Domii uwazaj eby Jas nie zachorował
jak on sie budzi co te 2 h to na jedzenie?? ile wtedy zjada?

poszlam z malym do sklepu, kurde taki upal ;o lekki wetrzyk, sloneczko <3 jeszcze zimny sommersby/redss/Desperados <3 kocham to ;d

no i myslala ze maly dospi na balkonoe... taaaa 3 minuty- darzylam wstawic pranie obudzil sie- mamy nie ma i placz

ak to ten skok i on tak 4 tyg ma wygladac to xskacze z balkonu [ moze dlatego ze tamten poszedł w miare ok to ten mi nie popsuci ]
Moj Jas je na raty raz zje 100 za jakis czas doje jeszcze 50 pozniej 20 po jakims czasie 40 i tak codziennie dniami i nocami

Super ze u Was w zwiazku wszystko ok

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

za udane wizyty i za wagi maluszkow

Bylismy z Jasiem na dluuuuugim spacerku

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:03   #2120
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Basiaaaaaaa jak nóżka małej? przypomnij mi ile ma tą szynę nosić?
Jesteśmy
W ogóle komputera i tv nie wyłączyłam, ale w sumie dobrze, bo było głośno, a pies został sam.

Mała ma nosić jeszcze ok 2 miesiące non stop, a potem do 3 roku życia tylko na noc i ewentualne drzemki w dzień.

Ogólnie dobrze, lekarz tak jak myśleliśmy, powiedział, ze mała ma za mocno zakładane buciki mamy tak ciasno nie zakładać, bo lepiej, żeby jej nóżka wychodziła z bucika, niż miałaby krew nie dopływać. ALe z drugiej strony, ze wychodzi tez nie dobrze, bo tracimy to co uzyskała poprzez noszenie gipsów i mamy wypośrodkować, ale jak ? wkurzyłam się bo nie potrafił sam określić jak to zrobić mamy na wyczucie
Mała w gabinecie tak strasznie płakała (((boli ją jak ściągamy buciki, ale nie wiemy czemu

Wróciłyśmy sobie do domu i przez całą drogę nie miała bucików, mogła machać, troszkę tlenu jej tam wpadło, widać że była szczęśliwa . Babka pomagająca lekarzowi, powiedziała, ze możemy nawet częśćiej w dzień jej ściągać tą szynę

Dziękuję wszystkim za kciuki
Chwilkę odpoczęłam, posprzatałam, bo pies zrobił mega bałagan jak był sam, maluchy z teściową na spacerze. Ogólnie coś mi strzykło w plecach, ledwo się ruszam, chciałam wózek wnieść po schodach i mi łupnęło, myślałam,że się wywrócę, ehhh starość nie radość a boli jak cholera
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:08   #2121
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Wróciłam niedawno z Krakowa, byłam po jeden wpis i zeszło mi pół dnia, ALE OFICJALNIE OGŁASZAM ZE ZDAŁAM SESJĘ, brakuje mi jednego wpisu tylko i pozbędę się tego ustrojstwa w dziekanacie w końcu.
Gratulacje

Cytat:
To twoj starszak jeszcze spi w dzien? wow, moj przestal jak skonczyl 2 lata. Ale o 19 30 jest juz w lozku.
Mój Kuba też nie śpi w dzień - a teraz by się przydało, żeby razem pospali z Polą o tej samej porze

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość

o teściowych- ostatnio moja gadała z Kamisiem przez telefon, no i pyta się go :
-nie głodzi Cię mama? a co Ci ugotowała? co jadłeś?
-a Kamiś :ziupkę
- i co, dobra była?
-mniam, pyśna!
- ale babci lepsza, co?
-ble, ble, ble
Padłam

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
k

Kurcze super by było gdyby wyszło z tą pracą ale najbardziej mnie martwi to że to będą delegacje, niby nie daleko ale jednak. Będę z małą dzień i noc sama, owszem moglabym mamę poprosić o pomoc ale nie chce bo już kilka razy słyszałam że sobie nie umiem poradzić bo ona przy dzieciach wszystko robiła a ja czasem palcem nie kiwne i się zaslaniam Zuzia że była nie grzeczna i nic nie byłam w stanie zrobić.
Nie martw się - może wcale nie będzie źle. Jak Kuba się urodziła mój TŻ miał taką pracę, że dużo wyjeżdżał. Byłam na początku przerażona. A jakoś wszystko się poukładało i daliśmy radę.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Chorobsko teraz poszlo mi na zatoki. Od dwoch dni boli mnie cala glowa :/ przy okazji zeby, ucho, oko po lewej stronie :/
Nam z grubsza poprzechodzilo to tesciowa od nowa chora :/. Tak ta choroba krazy w kolko

U mnie to samo - w zatokach siedzi buuuuu

Cytat:

Moja ma taki szydełkowany wełniany beret na podszewce i na to kaptur od wiosennego płaszczyka. A cieńszą czapkę jej zakładałam jak tak +5 było - wiadomo na to kaptur od kombinezonu.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:18   #2122
maomami
Wtajemniczenie

Hej mamusie jest tak ślicznie, zjedliśmy sobie dzisiaj z mężem obiad ja tarasie
Mała dzisiaj pobija rekord spania, już 3,5 godziny, chyba już nie będzie miała dzisiaj drzemki do kąpania. A jadła o 11:45 ale w sumie zjadła 150 ml z kleikiem.

Lineczka jak tam Tz? Brawo dla Neli za super wagę.

Basia super że mała była taką szczęśliwa, szkoda że lekarz tak mało pomógł no ale musicie metodą prób i błędów patrzeć kiedy będzie dobrze.

Przyszło krzesełko do karmienia, ciekawe tylko czy małej się spodoba.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1394551079957.jpg (90,3 KB, 26 załadowań)

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:54   #2123
ryba91
Zakorzenienie

Basiaaaaa no to faktycznie Wam powiedzial...

eh nie ma to jak szczesliwe dziecko

my sie zbieramy do chirurga, także licze na mocne
Stary 2014-03-11, 17:11   #2124
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

tak jest, taką średnią.
Cytat:
Jest u mnie teściowa

to wszystko wyjaśnia
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja myślę, że masz bardzo dobre podejście. Skoro nie widzisz, że małemu coś dolega z tego powodu, to po co panikować. Tym bardziej, że to już nie pierwszy raz, więc pewnie mały tak dobrze wchłania Twoje mleczko.

Ja się czaję z tą chustą jak głupia, bo właśnie wydaje mi się, że będę wzbudzać zainteresowanie wszystkich dookoła. Z psem jak idę i z wózkiem, to już patrzą dziwnie, więc mały w chuście+pies, to już będzie bardzo interesujące

Mówisz i masz. Zdjęcia na dole. I wiesz, że dopiero niedawno je odebrałam

Ja też, ale trochę staram się jednak powstrzymywać, bo bym zbankrutowała. Co oczywiście nie oznacza trzymania dziecka 12 godzin w jednym pampku.

Pokaż, pokaż Ja nigdy nie miałam swojego pokoju, więc pewnie będę szaleć, jak już przyjdzie pora na urządzanie Filipciowego

Nie myśl sobie, on się budzi 2 razy na szamkę jeszcze Ty przynajmniej ciągiem śpisz. Chyba

Mój też dwa razy wstaje, więc nie ma czego zazdrościć. Też marzy mi się pospać ciągiem 8 godzin
Cytat:
babku to ostatnie najlepsze, brzuszek i Fifi
też miałam to pisać

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Dzisiaj przyszła paczka od r_p , a w tym niekapki x2 i ten co ma lineczka to hicior. Ulka wypila z niego w ciągu kilku minut 60 ml soczku, a normalnie nie chciała pić wgl, a 60 ml soczku zajmowało jej pół dnia
Stary 2014-03-11, 17:28   #2125
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej mamusie jest tak ślicznie, zjedliśmy sobie dzisiaj z mężem obiad ja tarasie
Mała dzisiaj pobija rekord spania, już 3,5 godziny, chyba już nie będzie miała dzisiaj drzemki do kąpania. A jadła o 11:45 ale w sumie zjadła 150 ml z kleikiem.

Lineczka jak tam Tz? Brawo dla Neli za super wagę.

Basia super że mała była taką szczęśliwa, szkoda że lekarz tak mało pomógł no ale musicie metodą prób i błędów patrzeć kiedy będzie dobrze.

Przyszło krzesełko do karmienia, ciekawe tylko czy małej się spodoba.

A TZ zadowolony z rozmowy z testu ktory mial we czwartek dostal 85% i stwierdzil ze mogl dostac wiecej ale niektorych nie pouzupelnial specjalnie
Powiedzial ze ma przeczucia ze go przyjma ale do konca tygodnia maja dzwonic wiec zobaczymy

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
tak jest, taką średnią.

to wszystko wyjaśnia

też miałam to pisać

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Dzisiaj przyszła paczka od r_p , a w tym niekapki x2 i ten co ma lineczka to hicior. Ulka wypila z niego w ciągu kilku minut 60 ml soczku, a normalnie nie chciała pić wgl, a 60 ml soczku zajmowało jej pół dnia
Jaki soczek Ulce dajesz?
Ten kubek jest genialny

Bylysmy 2,5 godz na spacerze no i Nelka jadla dzisiaj dynie z ziemniakiem jako samodzielny posilek

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-11, 17:42   #2126
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
jak najbardziej

heja banana!

Noo 3 stówki sporo, ale jak ma Ci posłużyć na dłuuugo..czemu nie
Pewnie ju ż po rozmowie, jak poszło?
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Cudnie jest

Żeby mu przeszło szybko, bo szkoda by było takiej Rybki

Dobrze, że Was ominęło i unikajcie ich przez jakiś czas na wszelki wypadek

Lusesita

Majka coś tam stękała to lecę zobaczyć co mnie czeka w pampku

Cytat:
Jest u mnie teściowa

Cytat:

Aż tak?Co się dzieje?
Cytat:
ok poczekamy

eeej, nie gadaj tak!!

Lineczko- dla małża
wspaniale

babku zdjęcia cuuuuuuuudo!!!!
Stary 2014-03-11, 18:07   #2127
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesteśmy
W ogóle komputera i tv nie wyłączyłam, ale w sumie dobrze, bo było głośno, a pies został sam.

Mała ma nosić jeszcze ok 2 miesiące non stop, a potem do 3 roku życia tylko na noc i ewentualne drzemki w dzień.

Ogólnie dobrze, lekarz tak jak myśleliśmy, powiedział, ze mała ma za mocno zakładane buciki mamy tak ciasno nie zakładać, bo lepiej, żeby jej nóżka wychodziła z bucika, niż miałaby krew nie dopływać. ALe z drugiej strony, ze wychodzi tez nie dobrze, bo tracimy to co uzyskała poprzez noszenie gipsów i mamy wypośrodkować, ale jak ? wkurzyłam się bo nie potrafił sam określić jak to zrobić mamy na wyczucie
Mała w gabinecie tak strasznie płakała (((boli ją jak ściągamy buciki, ale nie wiemy czemu

Wróciłyśmy sobie do domu i przez całą drogę nie miała bucików, mogła machać, troszkę tlenu jej tam wpadło, widać że była szczęśliwa . Babka pomagająca lekarzowi, powiedziała, ze możemy nawet częśćiej w dzień jej ściągać tą szynę

Chwilkę odpoczęłam, posprzatałam, bo pies zrobił mega bałagan jak był sam, maluchy z teściową na spacerze. Ogólnie coś mi strzykło w plecach, ledwo się ruszam, chciałam wózek wnieść po schodach i mi łupnęło, myślałam,że się wywrócę, ehhh starość nie radość a boli jak cholera
ojoj ty uważaj na siebie bo będziesz pomykać na masaże jak domii. A w ogóle tachać na piętro wózek dla bliźniaków to nie lada wyczyn.Nie ma możliwości żeby został gdzieś na dolee?
Cytat:
Basiaaaaa no to faktycznie Wam powiedzial...

eh nie ma to jak szczesliwe dziecko

my sie zbieramy do chirurga, także licze na mocne

Cytat:
tak jest, taką średnią.

to wszystko wyjaśnia

też miałam to pisać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 18:11   #2128
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
No ja czytałam o tym jakiś czas temu i właśnie jak pisałaś, to pierwsze co pomyślałam oho, to na pewno to.
A czytałam o tym, bo dokładnie wtedy kiedy zaczniemy ten czas, wybieram się na wesele przyjaciółki. No ciekawe jak mały zniesie wtedy noc bez mamusi.

Miałam to samo pisać, więc tylko zacytuję

Ooo takie coś też by mnie bardzo ucieszyło. Niestety pooddawałam wszystkie stare spodnie, twierdząc, że pewnie i tak w nie już nie wejdę. A już dawno jestem w wadze sprzed ciąży No nic kupi się nowe

i

O co się pożarliście? Może aż tak źle nie będzie

A to cieszy

U mnie dziś piękny dzień. Najpierw zaspalibyśmy do lekarza. Przyzwyczajona, że Filip wstaje góra o 7, nie nastawiałam budzika. Otwieram oczy, a tu 8.30 i dziecko nadal w najlepsze sobie śpi. Szybko się wyszykowaliśmy i trzeba go było obudzić. No takie to moje dziecko złośliwe. Jutro pewnie wstanie znów o 6
Wizyta u lekarza super. Mały zważony, wszystko jest ok i cały czas trzyma się mniej więcej 50 centyla. Ryba jak możesz, to wpisz wagę Filipa 15 tydzień 6600
Pierwszy raz w życiu zadałam wszystkie pytania, które chciałam i dostałam wyczerpujące odpowiedzi. Chyba nasz doktor też miał dziś bardzo dobry humor, bo normalnie całe wykłady nam strzelał w odpowiedzi na nasze pytania. Niestety nie napisze więcej, bo mały już dopomina się o mamusię. I tak dał mi dziś już dużo czasu dla siebie, więc nie będę przeginać struny. Nakarmię go, ubiorę i lecimy na drugi spacer.

brawa za wage!
a,okazja do zakupow cieszy zawsze

Cytat:
Jesteśmy

ale lekarz...:banghead:

fajnie jak dziecko jest szczesliwe

Cytat:
tak jest, taką średnią.

to wszystko wyjaśnia

też miałam to pisać

hm...a jaki to niekapek?
moze zakupie i sprobuje,bo z butla nadal na,bakier:/
tylko nke wiem czy na kubek nie za,wczesnie

mialysmy fajny dzien
malej znow cos,sie poprzestawialo bo na spacerze nie spi juz ciegiem,tylko ratami po 20-40 minut
Stary 2014-03-11, 18:13   #2129
anulka2205
Wtajemniczenie

Sesja Fifcia miodzio

Paula- konował

Nemosek super, że Wam te nosidło tak spasowało

Córka a Wam kubeczek az spróbuję, bo Hania też nic nie chce pić z buteli

Basia się wymęczy mała

Ryba nie skacz i tez uważam, że wyjście do łazienki to dobry pomysł

Weźcie ratujcie, bo ja z tych opornych. Chce dac gluten- 2-3 g na 100 ml posiłku, a jak dziecko zjada zupki mniej lub więcej to mam przeliczyć proporcjonalnie czy mimo wszystko dac ta porcję 2-3 gram.Niech ktoś wyłoży tak jak łopatą, bo oszaleję z tą ekspozycją

Mao ciężki macie orzech z tą robotą

A u nas ostatnio szpinak robi szał- bleeee

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:34   #2130
kyte
Wtajemniczenie

maomami bardzo fajne siedzisko

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości