Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-03-10, 11:41   #4501
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
W pierwszej chwili pomyslalam, ze jestes wegetarianka, a potem zobaczylam poledwice sopocka Na czym byla robiona zupa pomidorowa? Z uwag "upier.liwych":
1. Nie widze w ogole tluszczy w Twoim jadlospisie - nie piszesz ich (typu maslo na kanapkach, oliwa do warzyw czy whatever) czy nie jesz?
2. Z 6 posilkow w 4 masz bialko z nabialu - nie chce robic nagonki na nabial, bo nie o to chodzi, ale przesada w zadna strone nie jest dobra, jedzenie powinno byc jednak bardziej urozmaicone.

joanstark, olik - co do tych wegli po treningu to ile osob tyle teorii Ja trzymam sie (i trzymalam bedac na redu) takiej zasady: jesli w ciagu godziny-poltorej po treningu nie bylam w stanie zjesc pelnego posilku potreningowego, to bezposrednio po nim wciagalam na szybko troche wegli, a potem normalnie jadlam potreningowke. W redukcji mi to nie przeszkodzilo. Z tym ze zamiast wafli ryzowych z miodem polecam jednak jakis owoc Odzywki bialkowej sama uzywam, wiec bylabym hipokrytka krytykujac ten pomysl, ale mimo wszystko uwazam ja za zasadna dopiero wtedy, kiedy z roznych powodow ciezko jest pokryc zapotrzebowanie na bialko z normalnego jedzenia

Dok³adnie, my¶lê ¿e dopóki nie budujemy a¿ takiej masy, ¿e ilo¶æ potrzebnego bia³ka po prostu jest ciêzka fizycznie do zjedzenia, to od¿ywki bia³kowe mo¿na sobie darowaæ, za tem Erena- pogl±dowa pi±teczka heheheh

zerknê³aby¶ na moje jad³o ;* odk±d zastosowa³am siê do nowego planu który pomog³a¶ mi uformowaæ - z ograniczeniem wêgli spoza warzyw i owoców (nie licz±æ sniadania i oko³otreningowych) nikt mi nie komentuje jad³ospisów, samotna ¿em!!
Stary 2014-03-10, 12:15   #4502
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 671

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka¿ wiadomo¶æ
Niedzielna, lu¼na redukcja:

I: owsianka z 5³. p³atków na mleku z jab³kiem, cynamonem i serkiem wiejskim (150g).
II: dwie kromki domowego chleba z mas³em, ³ososiem wêdzonym, pomidorem i serem hit z ryk; ma³y kawa³ek sernika
25km przeja¿d¿ka na rowerze, podczas której wpad³o jab³ko i kilka suszonych moreli.
III: dwa spore ziemniaki, pieczony filet z kurczaka, ogórki konserwowe.
IV: serek homo naturalny (200g) z orzechami w³oskimi.
Up wczorajszy i od razu dzisiejszy - redukcja:

I: owsianka - 4³. p³atków, 2³. domowego musli, mleko, jajko, ma³a gruszka.
II: trzy wafle ry¿owe z wêdzonym indykiem, papryk± i serem hit z ryk (zapomnia³am upiec chleb ).
III: pier¶ z kurczaka pieczona w pesto z makaronem gryczanym i fasolk± szparagow±.
IV: sa³atka - lodowa, ogórek, papryka, oliwki, odrobina kukurydzy, pó³ puszki tuñczyka w sosie w³asnym i sos na oliwie.
V: wiejski z pomidorem i bazyli±.

Bêdê wdziêczna za ocenê
Maddie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:50   #4503
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Cytat:
Na pewno jest lepiej ni¿ poprzednio. Nie, nie wydaje mi siê, ¿eby by³o za du¿o wêgli. Niektórzy na wy¿szych lepiej funkcjonuj± i nie wp³ywa im to na redukcjê. Jedyne, co mnie uderza, to to, ¿e poza ziemniakami masz wêgle praktycznie tylko z pieczywa. Niby nie jest to nic strasznego, ale trochê mi wieje nud±, no i by³oby jednak bardziej warto¶ciowo, jakby¶ spróbowa³a wrzuciæ zamiast czê¶ci chleba ry¿, kaszê czy co¶. Chyba ¿e to jednorazowo tak, bo np. masz ganiany dzieñ i wolisz kanapki mi ¿ pojemniki z jedzeniem - to wtedy cofam marudzenie
Co do "za ma³o-za du¿o" - ode mnie ka¿dy mo¿e liczyæ na kopniaka w zad, je¶li za bardzo obetnie porcje A czy nie jest za du¿o albo czy nie za du¿o wêgli, moim zdaniem najpro¶ciej siê przekonaæ jedz±c przez pewien czas na podobnym bilansie (nie mówie, ¿eby wyliczaæ co do grama, tylko orientacyjnie) - wtedy sama zobaczysz, czy na tym chudniesz/stoisz w miejscu/puchniesz.

A z takich ogólnych uwag to:
1. ¦niadanie ca³kiem ok. Tego wêdzinego indora sobie nie ¿a³uj Jedno, do czego mog³abym siê przyczepiæ - nie ³±cz pomidora i ogórka w jednym posi³ku, bo pozbawisz pomidora witaminy C.
2. ¦led¼ z chlebem jest ok. ale dodaj do niego jakie¶ warzywa koniecznie.
3. Co to jest "mega mieszanka"? To mieszanka warzywna czy jaki¶ miks orzechów? je¶li to drugie, to spoko. Je¶li pierwsze - dodaj do zupy choæby oliwy.
jak mi³o , ¿e kto¶ kuknie m±drym okiem :P dziêki
ogólnie siê nie wa¿ê odk±d zaczê³am dietê tz. miesi±c bo wiem ¿e sie wystraszê jak wejdê na ni± , a ostatni raz siê wa¿y³am gdzie¶ na pocz±tku wakacji i na pewno nigdy nie wa¿y³am tyle co teraz.

btw mega mieszanka to znaczy ze zupa warzywna ze wszystkim , ziemniaki , kalafior , marchewka , trochê makaronu (nie mam pojêcia po co mama go da³a) pieczarki

a dzi¶ tak... :

I
2 kromki grahama , jedna z serkiem naturalnym almette , pomidorem i cebul± a druga z mas³em , sa³at± lodow± , indykiem wêdzonym i ogórkiem + zielona herbata

II
Owsianka truskawkowa z activii i jab³ko

III
Zupka ry¿owa na 2 skrzyde³kach i na po³owie kostki roso³owej + vegety troche , soli , pieprzu . I oczywi¶cie skrzyde³ka zjad³am

1,5 h cardio i zajêcia cellu stop

IV
Jajko gotowane , trochê wêdzonego indyka i ogórek .

--i masa zielonej hebratki i wody

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:38   #4504
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶æ, wrzucam dwa jad³ospisy R - z wczoraj, i na dzisiaj

NIEDZIELA

I - 2 jajka sadzone, 2 plastry polêdwicy, kromka chleba wieloziarnistego, pomidor

II - piada pszenna, kurczak grillowany, pesto hand made z rukoli,oliwy z oliwek i pra¿onych pestek dyni i s³onecznika, pomidorki koktajlowe zgrillowane, dressing jogurtowo czosnokowy, kapary, ser typu ba³kañskiego

III - 2 kabanosy drobiowe Tarczyñski, 500 ml soku warzywnego z chilli

PONIEDZIA£EK

I - 2 jajka sadzone, kawa³ek malutki grillowanej piersi kurczaka,kawa³ek bagietki wieloziarnistej posmarowany pesto z rukoli, pomidor

II - sa³atka a'la Caesar (sa³±ta lodowa, spzinak baby, pier¶ kurczaka, ogórek, pomidor, ³y¿ka parmezanu, dressing jogurtowy)

III - szczawiowa z jajkiem

IV - kotlet mielony wieprzowo-drobiowy, ziemniak gotowany, surówka z pekinki

trening dolnych partii (unoszenie tu³owia w podporze, przysiady,wykroki i martwy ci±g ze sztang±, wspiêcie na palce z obci±¿eniem) + ZUMBA

V - fili¿anka fasoli, oraz shake z malin, mleka i jogurtu naturalnego
No to rzucam okiem
Zak³adam, ¿e t³uszcze jakie¶ dodajesz (np. do sma¿enia, marynowania itp.)? Z wielko¶ci± porcji wierzê w Twój rozs±dek, bo jako¶ciowo jest ok.

Jedyne, za co da³abym opiernicz - ta ostatnia potreningówka Jaka¶ taka mi siê bidnawa wydaje, a po takim treningu (nie do¶æ, ¿e nogi dosta³y w ko¶æ, to jeszcze doprawi³a¶ zumb±) to nale¿a³oby opêdzlowaæ porz±dn± porcjê obiadow±, nawet na R Chyba ¿e znowu ¼le oceniam wielko¶æ porcji.
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-10, 17:13   #4505
Maddie
Wtajemniczenie

Ily ma³o bia³ka, ma³o t³uszczu, ma³o jedzenia ogólnie mi siê wydaje.. kolacja marna, tym bardziej, ¿e po æwiczeniach, owsiankê lepiej zrobiæ samemu, a kostki roso³owe to te¿ tak ¶rednio. Liczysz kalorie?
Stary 2014-03-10, 18:24   #4506
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

U z trzech ostatnich dni. Mózgownica mi paruje od nat³oku wiedzy do przyswajania, apetyt mam jak smok.

Sobota

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, orzechami w³oskimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
Do kawy: 50 g mlecznej czekolady z mielon± kaw± i ziarnami kawy
II Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; broku³y i kalafior gotowane na parze polane oliw± z oliwek
III 4 kromki ziarnistego chleba graham:
1. z jajem na twardo, serkiem pomidorowo-oliwkowym, rzodkiewk± i sa³at±
2. z szynk±, kremem chrzanowym, ogórkiem kiszonym, pomidorem i sa³at±
3. z kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, kremem chrzanowym, ogórkiem kiszonym, pomidorem i sa³at±
4. z grzybowym serem brie, pomidorem i sa³at±
Wieczór z T¯: 200 ml imperialnego stoutu

Niedziela

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, orzechami w³oskimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
Do kawy: 50 g mlecznej czekolady miodowej z ziarnami kakaowca
Przek±ska: jab³ko
II Makaron z pszenicy durum z miêsem mielonym z ³opatki wieprzowej, cukini±, pieczarkami, sosem pomidorowym i papryczkami chili
III Makrela wêdzona; ogórek kiszony

Poniedzia³ek (12 godzin poza domem - praca )

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serekiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
Do kawy: 20 g mlecznej czekolady miodowej z ziarnami kakaowca
Przek±ska: jab³ko
II Grahamka z szynk±, rzodkiewk±, ogórkiem kiszonym i sa³at±; grahamka z serem camembert, pomidorem i sa³at± (2 bu³y na raz, bo nie mia³am czasu rozdzieliæ tego na 2 posi³ki, a poza tym bardzo zg³odnia³am)
Przek±ska: kilka suszonych ¶liwek
III Kopiasty talerz zupy jarzynowej (kalafior, marchew, fasola szparagowa, ziemniaki, brukselka, pietruszka, por, seler) z miêsem z æwiartki kurczaka i zio³ami

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2014-03-10 o 18:25
Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-10, 18:34   #4507
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Cytat:
Ily ma³o bia³ka, ma³o t³uszczu, ma³o jedzenia ogólnie mi siê wydaje.. kolacja marna, tym bardziej, ¿e po æwiczeniach, owsiankê lepiej zrobiæ samemu, a kostki roso³owe to te¿ tak ¶rednio. Liczysz kalorie?
Maddie , kochana wiem , ¿e jest tego wszystkiego ma³o. Ale ogólnie to nie odczuwam ¿adnej satysfakcji z diety jak du¿o jem , zanim zaczê³am diete to sobie nie ¿a³owa³am wiêc potrzebuje odskoczni . Wiem , ¿e to ¼le ale od jutra do³o¿ê wiêcej wszystkiego i nie bêdê przesadzaæ . Dzi¶ ogólnie w³a¶nie wróci³am z fitnessu , jednak 2h by³o.. 1 godz zajêæ " cellu stop" a druga godz bie¿nia na 2 partie i dos³ownie jak tylko wesz³am do domu zrobi³o mi sie niedobrze , opad³am z si³ a przede wszystkim z apetytu i zjad³am na si³e jab³ko i pó³ drugiego i od razu padam plackiem spaæ .. wiem , wiem masakra , niezdrowo , paskudnie ale ide spaæ

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 19:03   #4508
201606270916
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 832

Cytat:
W pierwszej chwili pomyslalam, ze jestes wegetarianka, a potem zobaczylam poledwice sopocka Na czym byla robiona zupa pomidorowa? Z uwag "upier.liwych":
1. Nie widze w ogole tluszczy w Twoim jadlospisie - nie piszesz ich (typu maslo na kanapkach, oliwa do warzyw czy whatever) czy nie jesz?
2. Z 6 posilkow w 4 masz bialko z nabialu - nie chce robic nagonki na nabial, bo nie o to chodzi, ale przesada w zadna strone nie jest dobra, jedzenie powinno byc jednak bardziej urozmaicone.
Pomidorowa jest robiona na udkach. Popatrz na inne moje jad³ospisy, tam jest wiêcej miêsa

1. Jajka bêd± robione na oliwie z oliwek, do tego mam pieczarki które na tym podsma¿ê. Wiem, ¿e t³uszcze te¿ trzeba je¶æ. Nie lubiê raczej warzyw z oliw± z oliwek (z jakimi¶ wyj±tkami bo czasem np. suszone pomidory w oliwie zjem), dlatego zwykle u¿ywam ok. 2-3 ³y¿ek dziennie do sma¿enia miêsa. Mas³a u¿ywam sporadycznie bo nie lubiê mieszania mas³a z twarogiem a twaróg na chlebie jest dla mnie bardziej syc±cy od mas³a
2. O nabiale dopiero co pisa³am. Nie jestem w stanie z niego zrezygnowaæ i tyle. Raz zjem wiêcej raz mniej a nie widzê w zwi±zku z tym ¿adnego problemu. Skoro ma byæ urozmaicenie to zwykle jest i miêso i nabia³, dzisiaj wysz³o gorzej (przez to chocia¿ ta pomidorowa na miêsie i jajka na kolacjê bo chyba problem by by³ gdybym napisa³a ¿e jem same jogurty zreszt± dla mnie brak urozmaicenia to raczej kilka razy dziennie ten sam produkt a nie ró¿ne formy nabia³u) ale wczoraj wróci³am pó¼no z wyjazdu dzisiaj od rana zajêcia i dopiero przysz³am do domu
201606270916 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:16   #4509
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

R:

1. kasza jaglana gotowana na mleku ry¿owym z serkiem wiejskim, orzechami i jab³kiem

2. 2 kromki chlebka cukiniowego z gravlaxem, olejem lnianym, papryk± i kie³kami cebuli

3. pulpety z mozzarell± gotowane na parze, surówka z marchwi, cukinii i selera naciowego, ogórki z zalewy

4. jogurt naturalny z mro¿onymi owocami le¶nymi, 2 kostki czekolady 90%

5. wrap z siemienia z tofu, avocado, pomidorem oraz past± z soczewicy i czerwonego pesto

+ do filmu: seler naciowy, gar¶æ pestek dyni, sok wielowarzywny

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:49   #4510
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
No to rzucam okiem
Zak³adam, ¿e t³uszcze jakie¶ dodajesz (np. do sma¿enia, marynowania itp.)? Z wielko¶ci± porcji wierzê w Twój rozs±dek, bo jako¶ciowo jest ok.

Jedyne, za co da³abym opiernicz - ta ostatnia potreningówka Jaka¶ taka mi siê bidnawa wydaje, a po takim treningu (nie do¶æ, ¿e nogi dosta³y w ko¶æ, to jeszcze doprawi³a¶ zumb±) to nale¿a³oby opêdzlowaæ porz±dn± porcjê obiadow±, nawet na R Chyba ¿e znowu ¼le oceniam wielko¶æ porcji.

taaak jest oliwa z oliwek a zjadlam jednak na tej potreningowce 100 g tunczyka z puchy surówke z marchewki z porem i dwa ziemniaki )
Stary 2014-03-11, 00:09   #4511
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Solidne utrzymanie:

¶niadanie: owsianka ( 4 czubate ³y¿ki) na mleku migda³owym, z bananem, truskawkami, ³y¿k± mas³a migda³owego i twarogiem pó³t³ustym.

II ¦niadanie: bu³a razowa z ziarnami z mas³em, jajkiem na pó³twardo, sa³at± rzymsk±, pomidorem, szczypiorkiem i rze¿uch±. Sok wyciskany z pomarañczy.

Godzina basenu

Obiad: spaghetti razowe z sosem z cukini±, szpinakiem, pomidorkami cherry i pieczonym ³ososiem

Podwieczorek: sa³atka z sa³aty rzymskiej, rukoli, fety, jab³ka, oliwek, pomidorów, papryki i avocado. Kawa³ek ciemnej czekolady z nugatem do kawy z mlekiem.

Kolacja : porcja barszczu ukraiñskiego z ziemniakami, fasol±, i mas± warzyw, na ¶wie¿ych burakach (pyszka, dawno nie jad³am )

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-03-11 o 00:10
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 05:58   #4512
OliwiaAnita
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 478

Proszê o ocenê
Moje R :

I ¦ : 5 ³y¿ek p³. owsianych , po³owa pomarañczy,po³owa jab³ka, 1 kiwi, ³y¿ka pestek dyni, 4 migda³y, 2 ¶liwki suszone, 5 ³y¿ek jogurtu naturalnego, pó³ ³y¿eczki miodu
II ¦ : kromka chleba pe³noziarnistego z twarogiem pó³t³ustym i po³owa banana
O : 1/2 woreczka kaszy jêczmiennej z piersi± z kurczaka i warzywami posypane ³y¿k± sezamu
P : Kromka pe³noziarnistego chleba z 1/2 wie¶niaka
K : 3 gar¶cie szpinaku z ³y¿k± oliwy z oliwek i octem, po³owa piersi z kurczaka , jajko sadzone , szklanka soku marchwiowego .
Stary 2014-03-11, 08:43   #4513
agaczini
Zadomowienie

jad³ospis R, dzieñ treningowy

I - placuszki owsiane (5 ³y¿ek p³atków owsianych, ³y¿ka ¿urawiny suszonej, jajko, 2 ³y¿ki serka wiejskiego, szczypta soli), kiwi, odrobina miodu

II - makrela wêdzona, rzozdkiewki

III - jab³ko, kefir z koperkiem

IV - kotlet mielony z indyka i ³opatki wieprzowej, puree z korzenia selera, z ³y¿k± jogurtu naturalnego, pomidor

TRENING PLECÓW (wios³owanie sztang±, wyprost tu³owia w opadzie podpartym, maszyna na najszerszy grzbietu i biceps ) + TRENING BRZUCHA, zumba

V - puszka tuñczyka 100g, puree z selera, trochê fasoli czerwonej

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:34
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:22   #4514
201606210914
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 279

R / (t± szynkê piek³am sama by³o pó³ na pó³ (0,5kg) drobiu i karczka)

Erena, agaczini proszê zerknijcie

9 kajzerka wieloziarnista smarowana ³y¿eczk± oliwy, cienki plasterek pieczonej szynki drob-wieprz., 1/2 pomidora, jajecznica z 2 jaj z cebulk± na ³y¿ce oliwy

11 przek±ska gar¶æ ziaren: s³onecznik i p³atki w migda³ach

13 szklanka ug. ciemnego makaronu, ³y¿ka oliwy, grubszy plaster pieczonej szynki drob-wieprz., æwik³a, ogórek kiszony
szklanka soku ¶wie¿o wyciskanego z buraka, ma³ego jab³ka i 2 marchewek

16 plaster szynki, ok 60g serka wiejskiego, 1/2 pomidora

18 przed treningiem/ owsianka: 5 ³y¿ek, jajko, ³y¿ka budyniu, 100g serka wiejskiego

20:20 pa³ka z kurczaka, kromka ¿ytnia cienko z szynk±
201606210914 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:31   #4515
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superkas Poka¿ wiadomo¶æ
R / (t± szynkê piek³am sama by³o pó³ na pó³ (0,5kg) drobiu i karczka)

Erena, agaczini proszê zerknijcie

9 kajzerka wieloziarnista smarowana ³y¿eczk± oliwy, cienki plasterek pieczonej szynki drob-wieprz., 1/2 pomidora, jajecznica z 2 jaj z cebulk± na ³y¿ce oliwy

11 przek±ska gar¶æ ziaren: s³onecznik i p³atki w migda³ach

13 szklanka ug. ciemnego makaronu, ³y¿ka oliwy, grubszy plaster pieczonej szynki drob-wieprz., æwik³a, ogórek kiszony
szklanka soku ¶wie¿o wyciskanego z buraka, ma³ego jab³ka i 2 marchewek

16 plaster szynki, ok 60g serka wiejskiego, 1/2 pomidora

18 przed treningiem/ owsianka: 5 ³y¿ek, jajko, ³y¿ka budyniu, 100g serka wiejskiego

20:20 pa³ka z kurczaka, kromka ¿ytnia cienko z szynk±
do ostatniego posi³ku dodaj jakie¶ warzywo je¶li masz, fajnie by wygl±da³o warzywo+kasza+ta pa³ka kurczaka w³a¶nie, ju¿ by³a tego dnia m±ka w makaronie i w kajzerce
przed treningiem mo¿esz te¿ dorzuciæ owoc jako ¼ród³o wêgli prostych do owsianki. Jak wygl±da Twój trening tego dnia? uwielbiam sok z buraka i jab³ek <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 09:32   #4516
Erena
Zadomowienie

Jakosciowo super, wielkosc porcji na moje oko ok, zreszta to samo wyjdzie w praniu
Chyba tylko ewentualnie zamienilabym miejscami obiad (z makaronem) i potreningowke, ale to kwestia przyzwyczajenia so duuuzych posilkow potreningowych. Agaczini dobrze gada, warto urozmaicic zrodla wegli, no i warzywa so kazdego posilku, a tak to ok

Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2014-03-11 o 09:34
Stary 2014-03-11, 10:15   #4517
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

wrzucam eRkê, zerknie kto¶?
ograniczam nabia³ jak tak na to patrzê, to wydaje mi siê sporo, ale chudnê powoli i ma³o do zrzucenia mam, wiêc nie ucinam

1. Owsiany pudding truskawkowo-bananowy (zblendowane 5 ³y¿ek p³atków owsianych + ma³y banan + truskawki) posypany ³y¿k± pra¿onych p³atków migda³ów i kawa³kiem gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym.

2. 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em: sa³atami, kotlecikiem z ciecierzycy, ogórkiem kiszonym i musztard± / szynk± i plasterkiem ¿ó³tego sera; kawa z mlekiem sojowym (wiem, ¿e sojowe to nie najlepszy wybór, ale dosta³am kartonik, wykoñczê i bêdzie jakie¶ domowe ro¶linne).

Jillian Michaels: Yoga Meltdown level 1

3. 2 pe³noziarniste nale¶niki z gotowanymi warzywami (broku³y, kalafior, fasolka), piersi± kurczaka i sosem z pomidorów z puszki, czosnku i zió³.

4. Gar¶c mieszanki studenckiej, 2 mandarynki.

5. Sa³atka z parowanych broku³ów, ³ososia wêdzonego na gor±co i kukurydzy.

poza tym oko³o 2 litry wody i jakie¶ herbatki owocowe.

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:27   #4518
hoe
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 474

Witam, proszê o ocenê R.

¦: Owsianka (3 ³y¿ki p³atków, pó³ szklanki wody, pó³ szklanki mleka, 3 suszone ¶liwki,pó³ jab³ka)
II ¦: KOKTAJL szpinak, pó³ banana i pó³ jab³ka
O: zupa krem z groszku i marchewki
P: gar¶æ suszonych owoców
K: sa³atka broku³owa

¦: 4 placuszki owsiane z jab³kiem i serkiem nat.
II ¦: twaro¿ek z ogórkiem
O: dorsz pieczony, 3 ³y¿ki ry¿u, brukselka
P:serek wiejski z sa³ata
K:gotowany kalafior z przyprawami

¦: jogurt naturalny z otrêbami, ³y¿ka ¿urawiny i 3 daktylami
II ¦: pó³ jab³ka i pó³ pomarañczy z cynamonem
O: szklanka razowego penne ze szpinakiem, kurczakiem i fet±
P: sa³ata,kie³ki rzodkiewki, ogórek plus jogurt nat.
K: twaro¿ek z jajkiem plus 2 kromki wasy

¦: owsianka ze ¶liwk±
II ¦: koktajl bananowo-mleczny plus pó³ jab³ka i pó³ ma³ej pomarañczy
O: makaron razowy z sosem brokulowo-pieczarkowym
P: serek wiejski i kromka vasy
K: sa³atka z pomidorem i rukol±

¦: jogurt naturalny z jab³kiem i wyci¶niêtym sokiem grejphrutowym
II ¦: koktajl szpinak plus marchew plus jab³ko
O: 4 ³y¿ki pêczaku plus warzywa w curry z kurczakiem i sosem jogurtowym
P: brukselka
K: sa³atka z kalafiora,jajka,sloneczni ka i rukoli

oczywi¶cie æwiczenia, zielona herbata i kawa z cykori±.

hoe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:17   #4519
201606210914
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 279

dziêki dziewczyny
agaczini , co¶ w stylu fitness blender 45 minut+ abs mel b
201606210914 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 11:29   #4520
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
ograniczam nabia³ jak tak na to patrzê, to wydaje mi siê sporo, ale chudnê powoli i ma³o do zrzucenia mam, wiêc nie ucinam

1. Owsiany pudding truskawkowo-bananowy (zblendowane 5 ³y¿ek p³atków owsianych + ma³y banan + truskawki) posypany ³y¿k± pra¿onych p³atków migda³ów i kawa³kiem gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym. Mniam! Tylko o ile w ciagu dnia sie o to nie czepiam, o tyle rano jednak przydaloby sie jakies konkretne zrodlo bialka "po nocy"

2. 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em: sa³atami, kotlecikiem z ciecierzycy, ogórkiem kiszonym i musztard± / szynk± i plasterkiem ¿ó³tego sera; kawa z mlekiem sojowym (wiem, ¿e sojowe to nie najlepszy wybór, ale dosta³am kartonik, wykoñczê i bêdzie jakie¶ domowe ro¶linne).

3. 2 pe³noziarniste nale¶niki z gotowanymi warzywami (broku³y, kalafior, fasolka), piersi± kurczaka i sosem z pomidorów z puszki, czosnku i zió³.

Jakie sporo, gdzie tu sporo? Sama mowisz, ze chudniesz na tym, wiec jest dobrze. Porcje wydaja mi sie ok. Jedyna uwaga to to, co napisalam o sniadaniu - sama pewnie do podobnej kombinacji dodalabym jajko i usmazyla placuszki i problem bylby z glowy (no dobra, bez truskawek, nimi bym posypala placki z platkow i banana ), ale poza tym super. Brzmi bardzo smakowicie
Stary 2014-03-11, 12:29   #4521
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
Maddie , kochana wiem , ¿e jest tego wszystkiego ma³o. Ale ogólnie to nie odczuwam ¿adnej satysfakcji z diety jak du¿o jem , zanim zaczê³am diete to sobie nie ¿a³owa³am wiêc potrzebuje odskoczni . Wiem , ¿e to ¼le ale od jutra do³o¿ê wiêcej wszystkiego i nie bêdê przesadzaæ . Dzi¶ ogólnie w³a¶nie wróci³am z fitnessu , jednak 2h by³o.. 1 godz zajêæ " cellu stop" a druga godz bie¿nia na 2 partie i dos³ownie jak tylko wesz³am do domu zrobi³o mi sie niedobrze , opad³am z si³ a przede wszystkim z apetytu i zjad³am na si³e jab³ko i pó³ drugiego i od razu padam plackiem spaæ .. wiem , wiem masakra , niezdrowo , paskudnie ale ide spaæ
Skoro to wszystko wiesz, to czekam dzi¶ na lepszy jad³ospis

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ

1. Owsiany pudding truskawkowo-bananowy (zblendowane 5 ³y¿ek p³atków owsianych + ma³y banan + truskawki) posypany ³y¿k± pra¿onych p³atków migda³ów i kawa³kiem gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym.

Ale pyszno¶ci wszystko jest, mi siê podoba.

No to moja eR:

I: owsianka z serkiem homo naturalnym, truskawkami i p³atkami migda³ów.
II: dwie kromki domowego chleba z mas³em, ³ososiem wêdzonym, jajkiem na twardo i pomidorem; jab³ko.
III: makaron ry¿owy z indykiem i pieczarkami w sosie pomidorowym.
IV: wiejski z ³y¿k± domowego mas³a migda³owego.
V: sa³atka z lodowej, papryki, ogórka, oliwek i wêdzonego kurczaka z sosem na oliwie.
Stary 2014-03-11, 12:30   #4522
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Skoro to wszystko wiesz, to czekam dzi¶ na lepszy jad³ospis

Ale pyszno¶ci wszystko jest, mi siê podoba.

No to moja eR:

I: owsianka z serkiem homo naturalnym, truskawkami i p³atkami migda³ów.
II: dwie kromki domowego chleba z mas³em, ³ososiem wêdzonym, jajkiem na twardo i pomidorem; jab³ko.
III: makaron ry¿owy z indykiem i pieczarkami w sosie pomidorowym.
IV: wiejski z ³y¿k± domowego mas³a migda³owego.
V: sa³atka z lodowej, papryki, ogórka, oliwek i wêdzonego kurczaka z sosem na oliwie.
pychota, super jad³ospis, warto¶ciowy, ró¿norodny. nie ma do czego siê przyczepiæ
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:48   #4523
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
pychota, super jad³ospis, warto¶ciowy, ró¿norodny. nie ma do czego siê przyczepiæ
Dziêkujê bardzo
Stary 2014-03-11, 16:49   #4524
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

U:
I: ciemna bu³ka z ziarnami na ciep³o z mas³em, serem ¿ó³tymi i ¶wie¿ymi warzywami(ogórek, pomidor, rzodkiewka, czerwona cebula, szczypiorek), ³y¿ka keczupu, ma³a sa³atka z wy¿ej wymienionych warzyw z serem feta
II: dwa du¿e pieczone ziemniaki, du¿y talerz sa³atek(marchewka z pietruszk±,grecka etc.) (na mie¶cie )
III: soczewica zielona z warzywami(jaka¶ mro¿onka plus wkrojona papryka, pomidory z puszki), ser ¿ó³ty do posypania, sa³atka(sa³ata lodowa, ogórek, ser feta, cebula, rzodkiewka, papryka)
IV: resztka soczewicy z obiadu pewnie bêdzie i tarta marchewka

Oceni kto¶?
bzebze jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:23   #4525
forsvinn
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 884

Oceni kto¶ moje R? Proszê bardzo ³adnie
¦niadanie: kasza jaglana (nie liczê ³y¿kami ;]) + trochê ¿urawiny, trochê rodzynek, sezamu, 3 kiwi i pó³ banana
II ¶niadanie: jab³ko + bu³ka grahamka z sa³at±, wêdlin± i 2 pomidorkami suszonymi
Obiad: kuskus z filetem gotowanym na wodzie i porz±dn± porcj± szpinaku
Podwieczorek: dwie kromki chleba pe³noziarnistego z sa³at±, wêdlin±, bardzo lekko posmarowane pastell± grzybow±, bardzo leciutko
Kolacja: NIE mam pomys³u. Tak dzisiaj marnie z bia³kiem, mo¿e omlet z dwóch jajek i t³uszczu nie by³o to na oliwie?

Ca³y dzieñ woda + herbata zielona.
forsvinn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:40   #4526
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forsvinn Poka¿ wiadomo¶æ
Oceni kto¶ moje R? Proszê bardzo ³adnie
¦niadanie: kasza jaglana (nie liczê ³y¿kami ;]) + trochê ¿urawiny, trochê rodzynek, sezamu, 3 kiwi i pó³ banana
II ¶niadanie: jab³ko + bu³ka grahamka z sa³at±, wêdlin± i 2 pomidorkami suszonymi
Obiad: kuskus z filetem gotowanym na wodzie i porz±dn± porcj± szpinaku
Podwieczorek: dwie kromki chleba pe³noziarnistego z sa³at±, wêdlin±, bardzo lekko posmarowane pastell± grzybow±, bardzo leciutko
Kolacja: NIE mam pomys³u. Tak dzisiaj marnie z bia³kiem, mo¿e omlet z dwóch jajek i t³uszczu nie by³o to na oliwie?

Ca³y dzieñ woda + herbata zielona.
Z bia³kiem faktycznie marnie, z t³uszczem te¿. Dodaj koniecznie bia³ko do ¶niadania. Pastella na r to tak nie bardzo, ale czasami nie zabije Omlet na kolacjê jak najbardziej, z warzywami. Poza tym smacznie jesz, mo¿e troszkê za du¿o owoców jak na redukcjê, ale je¶li na tym chudniesz to ok.
Stary 2014-03-11, 17:46   #4527
forsvinn
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 884

Cytat:
Z bia³kiem faktycznie marnie, z t³uszczem te¿. Dodaj koniecznie bia³ko do ¶niadania. Pastella na r to tak nie bardzo, ale czasami nie zabije Omlet na kolacjê jak najbardziej, z warzywami. Poza tym smacznie jesz, mo¿e troszkê za du¿o owoców jak na redukcjê, ale je¶li na tym chudniesz to ok.
Bia³ko... zacznê robiæ kaszê jaglan± na mleku sojowym. Tej pastelli jest tak tyci, tyci, a i tak nie smakowa³a mi xD a co do owoców, to tylko pó³ banana i jab³ko, naprawdê to du¿o xD?
Ok, dziêki. Omlecik z warzywami na wieczór.
forsvinn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:52   #4528
Maddie
Wtajemniczenie

I trzy kiwi jeszcze widzê, plus rodzynki i ¿urawina Owoce s± zdrowe i w ogóle, ale to jednak wêgle proste, na R warto je lekko ograniczyæ. A mleko to nie jest ¼ród³o bia³ka - dodaj serek wiejski, twaróg, homo naturalny, jajko.
Stary 2014-03-11, 17:58   #4529
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

Cytat:
Napisane przez bzebze Poka¿ wiadomo¶æ
U:
I: ciemna bu³ka z ziarnami na ciep³o z mas³em, serem ¿ó³tymi i ¶wie¿ymi warzywami(ogórek, pomidor, rzodkiewka, czerwona cebula, szczypiorek), ³y¿ka keczupu, ma³a sa³atka z wy¿ej wymienionych warzyw z serem feta
II: dwa du¿e pieczone ziemniaki, du¿y talerz sa³atek(marchewka z pietruszk±,grecka etc.) (na mie¶cie )
III: soczewica zielona z warzywami(jaka¶ mro¿onka plus wkrojona papryka, pomidory z puszki), ser ¿ó³ty do posypania, sa³atka(sa³ata lodowa, ogórek, ser feta, cebula, rzodkiewka, papryka)
IV: resztka soczewicy z obiadu pewnie bêdzie i tarta marchewka

Oceni kto¶?
Prooszê o ocenê
bzebze jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:46   #4530
zetuzetia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 926
GG do zetuzetia

Dzisiaj u mnie:
I. kasza jaglana z jab³kiem+olej kokosowy
II. Sa³atka: sa³ata lodowa, rukola, pomidorki koktajlowe, ogórek, oliwki i ³oso¶ wêdzony + oliwa z oliwek
III. Paella: ry¿, bulion, pier¶ z kurczaka, pomidory, groszek konserwowy, krewetki, z niewielk± ilo¶ci± oliwy
IV. Koktajl: szpinak, banan, kiwi, trochê oleju lnianego + 2 wafle ry¿owe
V. Sa³atka jak na drugie ¶niadanie, ale dodatkowo z jajkiem.
zetuzetia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.