|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
ale dzisiaj mam humorek
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ejj no stress!! Złość piękności szkodzi. Fakt, te promocje to oni robią takie, śmieszni są że dają jedną paletę czy dwie. Przecież wiadomo że kupa ludzi przybędzie :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Magia wizażu jest niesamowita, dzisiejsza nocka sporo lepsza
ale za to od rana mam marude, o 9 dałam w końcunurofen, bo nie wiem jak mu pomóc. oj tak, ja też poprosze ! Agnes- dawaj foty ![]() Cytat:
Chociaż w sumie nie wiem czy tego chcę, boję się o swoje cyce ![]() wczoraj dziąsłami tak mnie ugrysł, że odechciało mi się kp w nocy ładnie jadł, ale dzisiaj już też trochę świrował przy cycu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale przemęczona, po nieprzespanych nockach już nie wyglądam tak dobrze bez makijażu choć latem, jak lekko się opalę, to mogę się wcale nie malować ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Bart wczoraj skończył 9mcy. Jak ten czas leci... Dłużej już jest na świecie niż w brzuszku...
A więc :-raczkuje z prędkością światła szczególnie jak w polu widzenia królik albo otwarta zmywarka -pięknie siada sam -staje przy wszystkim a mnie aż mrozi -mówi mama, baba a na tatę papa i oczywiście niam niam ![]() -robi kosi kosi i bije brawo -potrafi szeptać a nie tylko się drzeć -daje mamusi całuski ![]() -przybija piątkę -ma 2 kasowniki na dole Ogólnie dumna jestem z mojego szkraba kochanego ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Święta racja pozorne oszczędności no ale się jedzie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2377 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam dzisiaj tylko 2 plusy: -że mam obiad dla Kuby ( te spaghetti z piersią i pełnoziarnistym makaronem bardzo mu smakuje, nie ma to jak mamuni kuchnia) ![]() -idę z koleżanką na spacer do parku ![]() reszta do kitu, jeszcze świece z ikei, co pachną ananasem, po podpaleniu nie pachną i jak tu sie nie wk**wić mam ![]() Mi to kiedyś pomagała piosenka ![]() hahah http://www.youtube.com/watch?v=4EyGOBL7GgY Cytat:
, u nas jak wyszedł ząb to jak zbliżało się karmienei, to aż drżałam, bo tak mnie kąsał, ale na sutki bephanten i przeszło, a Kuba nauczył sie tak jeść ![]() Cytat:
![]() zdolne bestie z Was ![]() idę przy liroyu posprzątać salon, właćznie z kurzem
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Karota, wy wciaz na 3? Ile Kubus wazy?
Justi no ja zdecydowanie zaliczam sie do tej czesci populacji co jak sie umaluje to mniej straszy ale przez ostatnie miesiace jakos w nosie mialam wrazenia estetyczne ludzi mijajacych mnie na ulicy ale powoli staje sie na powrot bardziej troskliwa spolecznie.Xal u nas tez siatka na owoce nie sprawdzila sie zupelnie. Co do krzuszenia sie to Wam skopiuje z wywiadu z autorkami ksiazki o blw: DSW: Jak podaje się dziecku pierwszy posiłek według BLW? Pojawia się obawa, że dziecko może się zakrztusić dużym kęsem jedzenia. AM:☠To pytanie pada jako pierwsze na każdych warsztatach Babyledweaning.pl.☠Czy się nie zakrztusi?Odpowiadamy na to niezmiennie:☠Zakrztusi się, i to wielokrotnie. MS:☠Obawa jest zawsze, także przy posiłkach miksowanych. Należy umieć odróżnić zakrztuszenie od zadławienia. Pierwsze jest niegroźne i jest częścią nauki jedzenia. Dziecko samo uczy się cofać jedzenie z przełyku do ust i wypluwać. Natomiast drugie wymaga interwencji rodzica, czyli wyjęcia z krzesełka, zwrócenia buzią ku podłodze i poklepaniu po plecach; tak samo jak przy każdym innym zadławieniu. AM:☠Zwykle proponujemy rodzicom przejście kursu pierwszej pomocy medycznej – bardzo pomaga oswoić dorosły lęk, a poza tym taka wiedza może niekiedy naprawdę uratować życie. Pierwszy posiłek podajemy tak naprawdę w wielkim stresie właśnie z obawy o zakrztuszenie, ale także z ogólnego strachu przed nowościami. Dorośli boją się zmian, dzieci natomiast nie i warto się od nich uczyć spontaniczności i ekspresji podczas jedzenia. Caly wywiad jest z reszta fajny: http://dziecisawazne.pl/male-dzieci-...y-led-weaning/ U nas dzis cudna pogoda i wlasnie wybieralismy sie na spacer. Chciala tylko dac Sofii sie napic mleka po kaszce i wziela zasnela wiec Was ponadrabialam troszke przy tej okazji.Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W carrefurze te rzeczy promocyjne dają po 1 sztuce ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to jak już są dwa plusy to bardzo duzo ![]() Zapodaj se dziadek fajną farmę miał, luknij na jego posuwiste ruchy i wstydliwą babcię wyglądającą zza krzaków i humor gotowy ![]() A jakby to nie pomogło to już się poświęcę i Ci te pampki kupię i wyślę na to Twoje zakuprze ![]() Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Tiaa Paulinka coś o tym wie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
helou
Flo ma swoj pierwszy w zyciu katar... wczoraj biegal po meblowym, znaczy raczkowal, ale jak szalony taki kawal... no i pewnie sie spocil i nim weszlismy do auta to moze go tam co wyziebilo, bo juz pozno i chlodno... nie wiem... czape mial, przykryty byl (bo my jeszcze w "nosidelku" sie wozimy). coz, znosi to jak prawdziwy mezczyzna, czyli w nocy sobie nie pospalam ryczal duzo, nie dawal sie uspokoic. na poczatku myslalam, ze jaki zab sie przebija, bo ssac nie chcial. potem pokazal sie katar, gluty takie... odciaganie wyglada tak jak u wiekszosci z was teraz mu cieknie taki luzniejszy. jako ze z nim trza dmuchac na zimne, idziemy do lekarza na 15:15.
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My juz dwa razy przerabialysmy i za kazdym razem bite 2 tygodnie. Oby u Was bylo szybciutko. A odciaganie... No coz, trzeba przetrwac...Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to bardziej dlatego, ze cholernie to wydajna szminka, a tania nie byla, no i nie chce, zeby sie przeterminowala nim troche zuzyje
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W. szalał od 8.30 i dopiero ma pierwszą drzemkę - ciekawe na jak długo ? ![]() Miałam co nieco ponadrabiać w sobotę, ale mąż wrócił z pracy i... pojechaliśmy na weekend do Zakopanego z okazji Dnia Kobiet W. zniósł podróż super - prawie całą tam i z powrotem przespał No i mamy 6 ząbek ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- My też ale już pomału myślimy o kolejnym foteliku
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co lekarz na to.
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za zyczenia urodzinowe i za zyczenia zdrowka dla mlodego. ja moge go lulac po nocach, byleby to sie nie przerodzilo w nic gorszego...
|
#2388 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (żeby nie napisac zmadrzala )---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
one sa do 9kg jak dady? bo czworki sa od 7kg, a tyle już chyba macie? ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
same sukcesy! (biedny krolik ps. czym się rozni kosi kosi od brawo? ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej, właśnie wróciliśmy od chirurga dziecięcego, za miesiąc mały ma zabieg w znieczuleniu ogólnym, od 10 nic nie będzie mógł jeść o 15 dopiero zabieg,
zmiana w nosku wygląda na wadę wrodzoną ale równie dobrze może być potworniakiem złośliwym, aż mnie zmroziło jak powiedział że to może być nowotwór... także prosimy o kciuki by było wszystko ok
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę Zakopca!my tez i również myslimy...ale zupełnie nie mam pomysłu jak ulokować dwa foteliki - z czego jeden MC na bazie family (czyli iso), a drugi chciałabym tylem i najlepiej tez iso. myslalam o przednim fotelu, ale to kiepski pomysl, a jak dwa fotele zamontuje z tylu to już tam raczej nie usiade (pośrodku). i nijak nie wiem co zrobić hehe.
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synek znajomej miał niedawno zabieg usuniecia wypustka tzw. dodatkowego palca i narośli przy uszku. baaardzo to przezywala, a poszlo ekspresowo. nim zdazyla zadzwonic do meza, ze juz mały na sali operacyjnej, a już anestezjolog mowil, ze go wybudzają po narkozie maly przytulak i glodomor. chwile później już broil. także dacie rade. zaciskam kciuki i będzie ok.
|
|
|
|
|
#2393 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super !Cytat:
![]() Cytat:
dobrze będzieCytat:
![]() My dzisiaj mieliśmy wychodne, w parku, w restauracji z kolażanką , ale odpoczełaaaaam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Ash ja się chyba źle wyraziłam
Najważniejsze aby dobrze czuć się ze sobą, ja jak się nie umaluje to czuję się źle. Gdybym miala idealną cere jak dziewczyny to bym olala ![]() Diabli daj dzieciom spokój z tyłu ;p Clo zdrowka dla Flo ;* Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
myślisz, ze dadza rade? Nela jeździ sama, ale zostawić ja sam na sam z maluchem to trochę ryzykowne :P mój brat jest poltora roku starszy o siostry i mama znajdowala w becie parowki
z kolei kuzyn (2 lata starszy od kuzynki) tak bardzo chciał się z nia bawiąc, ze wyciagnal malej reke z barku i 2 miesiące lezala w polowie zagipsowana
|
|
|
|
#2396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I za umiejętnościCytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Na wylocie są jeszcze 2, zobaczymy gdzie się pojawią ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że będzie do auta pasować. Chyba że będziemy gdzieś w okolicach Wro i pan osiemgwiazdek poleci coś innego ![]() Jak u nas pojawi się 2 maluch to W. będzie jeździł z tyłu w foteliku tyłem, a maluch w Cybexie z bazą też z tyłu, a mama do przodu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- W. w końcu zasnął na drugą drzemkę... a ja mam chwilę
|
||||||
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
eeej, my tez jeszcze pieluchy 3ki uzywamy. Flo jest szczuply i ma szczupla dupcie, w 4kach sie topil, mimo ze 7 kg juz ma
do 9 kg mozna na 3kach jechac, czemu nie, skoro nie przeciekaja tansze sa ![]() Cytat:
kciuki macie zapewnione, ale prosze, nie martw sie na zapas. to cos juz jest, nie zmienisz... ale negatywnymi myslami przyciaga sie swinstwa. tak wiec: pozytywnie patrz w przyszlosc i bedzie dobrze. na razie wynika z tego wszystkiego tylko tyle, ze na dobrego chirurga trafiliscie, ktory powazniejsze zmiany moze wykluczyc dopiero po wycieciu i przebadaniu tego cholerstwa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- hehe, druga to już nocna? |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będą się świetnie bawić zwłaszcza jak Nela będzie przodem a młode tyłem, super widok na siebie będą mieli no i Nela raczej nie sięgnie ręką na drugą stronę samochodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

no i kupiła nam 2 kartony 4
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jak tu sie nie wk**wić mam
zdolne bestie z Was 

wiec Was ponadrabialam troszke przy tej okazji.

(żeby nie napisac zmadrzala
także prosimy o kciuki by było wszystko ok