|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta dr Ewy Dąbrowskiej
Fajne z tymi kanapkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja na sekundkę, chciałam zameldować tylko, że się trzymam dzielnie, choć nie jest łatwo.. niemal co dzień moi wspaniałomyślni chłopcy czymś mnie kuszą, chodzimy po knajpach, mój facet przywozi młodemu jakieś czekoladki, no koszmar
![]() ![]() Agaton, jesteś mistrzem świata i okolic, nie wyobrażam sobie 5 tygodni tej kuracji.. przynajmniej nie teraz. Może za jakiś czas. Jaizabela - jak wyniki, kochana?
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
Kurczę, mam jakieś parcie na kiszonki.. muszą coś w sobie mieć, czego mi brakuje
![]() ![]() ![]() ![]() Czasem sobie myślę, żeby może znów przerwać przed czasem.. ale mam parę rzeczy, których chciałabym się pozbyć, m.in taki pimpek między włosami na głowie.. strasznie mnie wkurza, a boję się go wyciąć ![]() Ale - ku pokrzepieniu - jeśli któraś ma jakieś wątpliwości odnośnie korzyści - od czasu pierwszego mojego postu, czyli dokładnie od 11.02 - nie męczy mnie już serducho ![]() ![]() Dziś dzień 5. podejścia drugiego. Jak Wam idzie?
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Żaden tam ze mnie miszczu :P choć ciesze się bardzo, ze jestem w stanie, dla wałsnego zdrowia, podjąć sie takich wyrzeczeń, które wiele ludzi uznaje za niedorzeczne ![]() ![]() Mam nadzieje, ze uda mi się wdrożyć zasady zdrowego żywienia na co dzień plus jeden dzień postu w tygodniu - robiłabym ten post w piątek, ale często są jakieś imprezy i spotkania ze znajomymi, więc chyba wybiorę sobie czwartek, oczywiście z możliwością dostosowywania tego dnia do wyjazdów itp. Ale jak juz będe miała wybrany dzień, to łatwiej przestrzegać ![]() Ja też mam ochote na kiszone bardzo. Wczoraj ukisiłam 12 kg kapusty ![]() ![]() Podjadam więc codziennie suróweczki: 1) kapusta kiszona + pietruszka natka + cebula czerwona (cebulę najpierw solę, żeby sok puściła) 2) Kapusta +papryka czerwona w kostkę + szczypiorek Pyszne te połączenia i zdrowe ![]() Dzisiaj na obiad zrobiłam sobie do tej kapustki duszonego pora - super expresowe danie, pokroić pora, wrzucić na patalnię, albo wok, posolić, poddusić (5-10 minut) i gotowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Furry Sue, Agaton5, super, że nie dajecie się pokusom
![]() U mnie 13 dzień, już mi się chce chleba z chrupiącą skórką, a dziś zapachniała mi kiełbaska. Specjalnie gotuję rodzince to, co oni lubią a ja nie przpadam - dziś są naleśniki. Agaton, a Tobie zginęły jakieś zmiany na skórze po tylu tygodniach wyrzeczeń? A jak z @? Też liczę na zanik różnych paskuctw, też mam coś we włosach, no i te polipy. Wynik histo - ok! Też miałam napady arytmii, i kiedyś - okresowo, nie cały czas i na początku diety. Teraz nie. Waga była wczoraj 62,9 (o jak miło zobaczyć 2 po 6) a dziś 63,1. Odzyskałam wcięcie w talii ![]() ![]() ![]() U mnie dziś botwinka. A na kolację szpinak z czosnkiem i pomidorem. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- A energię mam taką, że wczoraj jadąc do pracy wysiadłam z autobusu 3 przystanki wcześniej, bo mnie wkurzało, że się wlecze, stoi w korkach i na świtłach i poszłam pieszo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Hej, ja nie zauważyłam, zeby mi coś zniknęło, jakieś zmiany, ale też nie miałam nic. Mam takie coś, narośl taka za uchem, ale to od urodzenia i trochę się spłyciło, ale nie zniknęło, to by dopiero było, gdyby zniknęło :P Ale to nie nabyte, więc może nie zniknie
![]() Okresu nie mam, czekam cierpliwie, już 7 dni spóźnienia ![]() Mi też wiele rzeczy pachnie i nęci, dzisiaj np sama na pokusę sie wystawiłam, ugotowałam mężowi groch z zasmażaną cebulką, rany, moje marzenie do zjedzenia teraz, jaka ja jestem dobra żona ![]() zazdroszczę Ci Jaizabela tej energi, ja to nie wiem co z tymi moimi nogami. Dzisiaj w pracy położyłam sobie na chwile na kaloryfer wyżej nogi i posiedziałam tak i lepiej mi było, więc to jakby z krążeniem, ale miałam nadzieje, że po poście, po tych 5 tygodniach, to jednak krążenie tez się jakoś podreguluje... Te nogi to jedyna rzecz, która mi doskwiera. Dosłownie czasami nie mam siły nimi ruszyć... Zawsze miałam słabe krążenie, zimne dłonie i stopy, ale to to już ludzkie pojęcie przechodzi :P Ale mam nadzieje, ze może coś tam w tych żyłach sie dzieje, może naprawia ![]() ![]() Jaizabela, skąd Ty botwinke wzięłaś? Miłego wieczorku Kochane! Edytowane przez agaton5 Czas edycji: 2014-03-11 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczęta! Niestety nieplanowany wyjazd i kilka problemów sprawiło, że zaprzestałam diety po 10-ciu dniach
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i gratuluję energii, choć powiem Wam, że ja też nie narzekam; przedwczoraj spędziłam z młodym ponad 2h na świeżym powietrzu - on jeździł na swoim nowym nabytku, takiej śmiesznej niby hulajnodze, a ja za nim szłam/truchtałam i nie czułam się ani słabo, ani zmęczona, wręcz przeciwnie ![]() Jaizabela - a zdradź proszę swój wzrost? Jeśli już pisałaś, to sorki ![]() ![]() ![]() ![]() bajons - uszy do góry! Szkoda, że tak się stało, ale zawsze możesz wrócić ![]()
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
Bajons, myślę, że 10 dni to i tak długo. Jak nie masz problemów zdrowotnych to do zwykłego oczyszczenia z toksyn pewnie tyle wystarczy. To trudna dieta. Wiem coś o tym, bo dziś mam 14 dzień i krojąc mężowi do kanapek suchą kiełbasę po prostu mnie skręcało.
Agaton, botwinkę miałam z targu z warzywami. Zapewne szklarniana, ale muszę tę dietę urozmaicać, bo bym nie dała rady. Nawet szpinak mi tak zasmakował, że dziś zrobiłam go jeszcze na śniadanie. Lecę do pracy. Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
A! Ważne
![]() ![]() Chodzi mi o to jak często jecie, czy trzymacie się odstępów iluś tam godzinnych, czy podjadacie jak popadnie, jakie ilości żarcia, czy zdarzają się Wam odstępstwa? Wiem, że cały czas o tym gadamy, ale brakuje mi takiego kompendium.. Jeśli chodzi o mnie, to staram się zachować jakieś tam odstępy, ok 3h, ale czasem przyciśnie mnie wcześniej.. w zasadzie najczęściej jest tak, że przyciska mnie jakieś 2h po poprzednim posiłku ![]() Ilości jem takie, by się najeść, czasem nawet przesadzam.. ale momentami czuję się strasznie nienażarta ![]() A co do grzeszków, to właściwie trzymam się zasad. Wczoraj miałam tylko schizę, bo wyjadłam dziecku pomidora z zupy (taki pomidor z puszki, moje dziecię nie lubi jak się okazało).. zupa była gotowana na kostce i z makaronem w środku i naprawdę długo się zastanawiałam, czy te parę miligramów tłuszczu z kostki i skrobia z makaronu, które NA PEWNO osadziły się na pomidorze, nie zaburzyły mojej diety ![]() ![]()
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Furry Sue, mam 174, z tych drobnokościstych i bez muskułów, teraz 62,8 kg. Przy 55 kg wyglądam za chudo, po 65 kg za duży brzuch i zanika talia, więc okolica 60 jest jak najbardziej ok.
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Furry Sue, jak jestem w domu to jem co jakieś 2-3 godz., ale do 19-tej, jak w pracy to tyle, ile mi jedzenia starczy, bo kupić w naszej stołówce nie mam co. Jem tylko do zaspokojenia głodu, małe porcje, i mam nadzieję, że mi tak zostanie, bo E.D. właśnie mówi w wykładzie na you tube, żeby w ogóle nie jeść ponad potrzebę, gdyż stąd choroby cywilizacyjne. Staram się być konsekwentna i nie podjadać zakazanych rzeczy, zwłaszcza tłuszczy i białek (też, aby poćwiczyć charakter i trochę poczuć na sobie, jak to jest z czymś walczyć). Raz zdarzyło mi się kawałek pizzy, czyli trochę mąki i troszkę tłuszczu i raz łyżkę dżemu jagodowego (cukier). Postaram się wytrzymać jeszcze tydzień. 10-ta już teraz muszę naprawdę gnać do roboty! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
O ile tu postów przybyło
![]() Bajons - pamiętasz, jak na początku mówiłam, że 2 tygodnie chcę dietować i ewentualnie wydłuzyć nawet do 6 tygodni hehe, a tu się tak złożyło, że muszę te 6 tygodni zrobić, żeby się cera polepszyła, bo dopiero teraz zaczynam wyglądać jak człowiek, choć jeden policzek nie chce odpuścić i nadal mam krostki na nim. Myślę, że gdybym chciała tylko dla oczyszczenia dietować, to też bym nie wytrwała 6 tygodni. Jaizabela, miło, jak tak ktoś zauważy poprawę sylwetki ![]() ![]() ![]() Aha i nadal nie wiem ile ważę, nie mam się gdzie zważyć :P Ja z tą energią to mam różnie, bo albo jej nie mam w ogóle, albo normalną jej ilość mam, nie, żebym tryskała energią, ale nie mam problemu z podstawowymi czynnosciami, oprócz momentów "ołowianych nóg" :P Ja też jem warzywa szklarniowe, bo trzeba sobie urozmaicać, dokładnie! A od czasu do czasu nie zaszkodzi ![]() Co do diety, to ja jem jak jestem głodna, rano dopiero ze 2-3 godziny po wstaniu, wieczoram też kilka godzin przed pójściem spać. Staram się nie pić kiedy jem (z 20 minut przed jedzeniem i z pół godziny, 40 minut po jedzeniu) i tak mi schodzi od posiłku, przez herbatkę/wodę do kolejnego posiłku. Wcześniej jadłam przyzwoite ilości jedzenia, ale przed okresem mnie napadło obżarstwo i przesadzałam z ilościami (potrafiłam zjeść talerz zupy, a niedługo potem talerz warzyw z surówką ![]() ![]() No to się rozpisałam :P ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Myślę Furry Sue, że pomidorem nie masz się co martwić. To co się tam osadziło nawet, to się osadzi w układzie pokarmowym i nie wystarczy tego na wchłonięcie i przerobienie, bo przecież przy każdym procesie są jakieś straty, a te węglowodany mają długą drogę do pokonania ;P Oto i moja teoria :P ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Jaizabela, podziwiam, że nie poddałaś się pokusie kiełbaski. Ja się takich rzeczy nie tykam, bo najłatwiej plasterek ukroić i zjeść (zawsze tak robię, jak robię kanapki). Ja zapowiedziałam mężowi, że sam sobie gotuje, jeśli nie chce ze mną na dietę przejść ![]() ![]() Edytowane przez agaton5 Czas edycji: 2014-03-12 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ugotowałam bigos ![]() ![]() Miłego dnia, kobitki!
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Co do sylwetki, to cieszę się, że trochę zrzuciłam i to jeszcze przed prawdziwą wiosną. Przez ogrom pracy od jesieni do grudnia zapuściłam się przez jedzenie byle czego i tylko siedzenie przy komputerze, że czułam się w swoim ciele na 10 lat więcej, a jak dzisiaj założyłam sukienkę i płaszczyk z paskiem do pracy to jadąc tramwajem czułam, jakbym miała o 10 lat mniej
![]() Co do chudnięcia to nie chcę za bardzo, bo jak w okresie młodzieńczym ważyłam poniżej 55 kg to się wstydziłam moich kości, a poza tym lubię moje okrągłości kobiece, a i zmarszczek nie chciałabym mieć za dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Konto usunięte
|
Melduję się po przerwie ale niestety już z drugiej strony barykady
![]() w poniedziałek przerwałam dietę, tak mi jakoś dziwnie w pn było z tą dietą, organizm wysyłał zupełnie inne info niż przez poprzednie dni trwania diety (albo mi się tak wydawało). i stwierdziłam, że na siłę nie ma co się męczyć, z resztą mówiła o tym p. Ewa więc zrezygnowałam z diety i jest mi z tym bardzo dobrze. Tak chyba musiało być. No ale chyba też trochę sobie odpuściłam, mogłabym wytrwać chociaż te 14 dni. ale jeszcze będzie okazja ![]() ![]() Powodzenia życzę! na pewno będę was podczytywać od czasu do czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
Kasmi spoko, miałam dokładnie to samo
![]() ![]() ![]() Tak więc wracając do przerywania diety - myślę, że jeśli tak czułaś, to trzeba było to zrobić, zawsze masz szansę wrócić ![]() ![]() Przy drugim podejściu jest o tyle łatwiej, że temat już znajomy, a o tyle trudniej, że pojawia się parcie, by tym razem wytrzymać i móc się tym pochwalić ![]()
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Witam was Dziewczyny wieczorową porą!
![]() Ja dzisiaj namówiłam mamę na spacer marszobiegiem ![]() ![]() ![]() ![]() Kasmi, też miałam to samo z tymi sygnałami, nie wiedziałam, czy to znak, żeby zapauzowac z dietą, czy to mój apetycik się odzywa, tylko u mnie było to o tyle proste, że dopóki widziałam krosty na swojej twarzy, to wiedziałam, że to jednak tylko apetyt :P Jasna sytuacja ![]() ![]() Dąbrowska piszę, że czasem trzeba do tych 6 tygodni dojśc małymi kroczkami, a niektórzy nawet nie potrzebują pełnych 6 tygodni ![]() Furry Sue, nie wiem co to guacamole, ale zaraz sobie poczytam ![]() Ja mam długa listę rzeczy, które chce zjeść po poście, dzisiaj doszła kiełbaska swojska, która mamy w zamrażalniku od Świąt i mąż sukcesywnie podjada, a ja jeszcze nie jadłam, bo wcześniej, przed WO nie jadłam mięsa i nabiału :P Eh wyczekana to będzie kiełbaska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
witam Was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
Springa - gratki! Planujecie 14 dni, czy więcej? I jak samopoczucie i rezultaty póki co? Ja też powoli zmieniam zdanie o moim żołądku
![]() ![]() ![]() Agaton - guacamole to pasta z awokado ![]() ![]() ![]()
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Ten 10 dzień to chyba jakiś przełomowy, bo jedna z moich koleżanek też zakończyła w tym dniu i pamiętam, że mnie też wtedy było jakoś szczególnie ciężko. Cały czas jednak myślę, że 10 dni to i tak dużo i do zwykłego oczyszczania wystarczy, poza tym można w dalszym ciągu nie rezygnować z warzyw i nie jeść jakichś przetworzonych paskuctw.
Springa, czekamy na więcej szczegółów, jakie objawy, czego więcej w Waszym wyglądzie i samopoczuciu a czego mniej? Agaton, szkoda, że ja moich polipów nie mogę zobaczyć, bo nie będę wiedziała kiedy przestać ![]() Edytowane przez Jaizabela Czas edycji: 2014-03-12 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Od poniedziałku chcę zacząć dietę Dąbrowskiej. Mam 28 lat a już niedoczynność tarczycy, haschimoto, astmę, przeróżne alergie, zmiany na tle alergicznym na skórze ![]() ![]() Za 16 tygodni mam ślub, chciałabym jeszcze 19kg zgubić do tego czasu. Odchudzam się od 3 lutego i do dziś spadło mi 6kg. Dieta Dąbrowskiej to moja nadzieja na polepszenie się zdrowia i pozbycie się zbędnego balastu. Ogólnie to chciałabym jeszcze 35kg zgubić i była bym w siódmym niebie...
"FITNESS ZMIENIA CIAŁO, ZUMBA® ZMIENIA TAKŻE DUSZĘ." Edytowane przez Wronia3 Czas edycji: 2014-03-13 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Springa, gratuluje ósmego dnia (dzisiaj to już 9
![]() Furry Sue, nie wiem, czy ja dobrej drodze jestem do obkurczenia żołądka :P Fakt, zawsze miałam niezły spust, jak zaczęłam dietę, to jadłam mniej, szybko się najadałam, ale teraz wchłaniam dużo (tzn sumarycznie w ciągu dnie, to nie dużo, ale jednorazowo dużo, szczególnie na obiadek ![]() Nadal z utęsknieniem czekam na okres, bo wtedy apetyt mam mniejszy ![]() Taką pastę z awokado często robię (do smarowania chleba). Jest pyszna to prawda, tylko muszę sobie mocno doprawić (czosnkiem, cytryną, pietruszką), bo samo awokado, to raczej takie mdłe jest ![]() ![]() Jaizabela, ja jednak liczę, że organizm nam sam podpowiada co i kiedy jeść, także mam nadzieje, że jak już wszystko będzie zaleczone, to poczujesz mega-głód na pyszne zdrowe rzeczy ![]() Wronia, witamy i zapraszamy! W 16 tygodni -19 kg, to z dietą WO może się udać ![]() ![]() ![]() Z tymi wizytami to szok, ja dwa dni nie byłam w WC i świrowałam :P Więcej błonnika, surowych warzyw, kapusty kiszonej i ruchu i powinno być ok! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
Agaton, dzięki
![]() 3-4 razy w tygodniu chodzę na zumbę + 4-5 razy w tygodniu na rollmasaż ![]() ![]()
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Wow, to jesteś aktywna, nie wiem, jak będzie na WO, ja byłam słaba i często nie miałam siły na ćwiczenia, ale wtedy robiłam zumbę, bo na to akurat jakoś miałam wystarczająco dużo energii
![]() Brakowało mi jej na ćwiczenia siłowe, które swoją drogą, nie wiem, czy sa najlepszym pomysłem podczas diety ![]() P.S. a dzisiaj idę na aerobik, zobaczymy jak będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Witaj Wronia, 16 tygodni, fakt to dużo, ale wiesz, że można maksymalnie być 6 tyg. na tej diecie. A potem wychodzenie z diety i już dużo-warzywne menu i małe porcje do końca życia
![]() Ubytek wagi jest szybko widoczny, choć, bynajmniej u mnie, jakoś strasznie potem nie galopuje. Co do energii to u mnie jest cały czas więcej niż zwykle, pierwszy tydzień słabo się czułam, kręciło mi się w głowie, no, ale przedtem straciłam też dużooo krwi z powodu @ i zabiegu. A teraz mnie nosi, miałam wolny dzień, więc dziś byłam na basenie i potem jeszcze na dwugodzinnym spacerze ![]() Piszcie, co jecie dziewczyny, przy moim trzecim tygodniu cały czas poszukuję inspiracji. U mnie dziś na śniadanie ... leczo, bo się spieszyłam, a miałam od wczoraj. Potem po basenie duża szklana soku marchwiowego, zupka warzywna (brokuły, marchew, seler, pietruszka, kalafior, brukselka - przetarta, bo nie zjem w całości brukselki), na kolację jakaś sałatka - kupiłam w Biedronce za namową przyjaciółki kiełki z rzodkiewki, zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Hej, ja właśnie po obiedzie i zaraz jadę na aerobik (jade oczywiście rowerem, nie autem;P).
Co co menu to dzisiaj zrobiłam pyszną rzecz - jakby leczo (cukinia, cebula pomidory z puszki), to w woku uduszone z ziołami, piperzem cayenne i solą. I to jest nadzienie do połówek papryki - tak nadziane papryczki piekłam 15 minut, można troszkę dłużej może ![]() Zajadaliśmy się, że hej - na górę papryczki położyłam jeszcze listki świeżej bazyli ![]() U mnie właśnie czeka ziemia i skrzynki do zasiania ziół różnych i zieleniny, ale nie mam czasu za bardzo ostatnio, może jutro się uda ![]() Kiełki od lat hoduję sama w domu (w kiełkowniku) i polecam jak najbardziej - sa pyszne. Rzodkiewka trochę ostra, ja uwielbiam tez kiełki brokuła, fasoli mung (ale teraz niedozwolone dla nas, ale zawierają dużo kwasu foliowego, więc warto jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja chyba odpuszczę od jutra..
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Furry Sue, i co postanowiłaś? Pamiętaj, zawsze te kilka dni to coś, na pewno się oczyściłaś, a przecież i tak możesz jeść dużo warzyw i owoców i się nie przejadać, tym samym eliminować zbyt dużo białka i tłuszczu.
Mnie też jest dziś jakoś szczególnie ciężko, ale postanowiłam wytrwać choć 3 tygodnie, czyli do środy. Potem jadę na 4 dni w delegację, i pracuję po 8 godzin, więc byłoby trochę trudne i przygotowywanie jedzenia i utrzymanie formy, no ale jeszcze zobaczę. Rodzinie przygotowuję to, co ja jem, ewentualnie np. łączę szpinak z jajkiem a ja sam szpinak lub to, co oni lubią a ja nie przepadam ![]() Dziś 62,1. Czyżbym miała niebawem zobaczyć 61? To mi się chyba ostatnio zdarzyło z 5 lat temu ![]() Idę pracować, dziś robię to w domu, więc jeszcze do Was zajrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Postanowiłam przerwać. Na bank będę wracać do takich postów, bałam się, że teraz po drugim razie odwidzi mi się totalnie, ale nie - świetnie się na nich czuję. Kombinuję sobie w głowie, żeby następnym razem zrobić nieśmiałe podejście do totalnej głodówki, czyli np 2-3 dni Dąbrowskiej, potem 1-3 dni stricte post i powrót przez Dąbrowską.. ciągnie mnie, żeby spróbować wreszcie prawdziwego postu
![]() ![]() Jaizabela - tak właśnie zamierzam zrobić, jak piszesz. Nie chodzi mi o opychanie się niewiadomo czym, tylko o poszerzenie spektrum dozwolonych produktów.. będę jeść teraz głównie warzywa i owoce, ale i inne rzeczy, tyle że w dużo mniejszej ilości niż kiedyś. Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że po poście Dąbrowskiej dieta wegańska to buła z masłem, a kiedyś wydawało mi się to meeega ograniczeniem ![]()
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
Trzymam więc kciuki za Twe zdrowe jedzenie w małych porcjach
![]() Najgorzej to siedzieć w domu, siedzę przy komputerze, sprawdzam studentom prace licencjackie i ciągle mnie ssie w żołądku. Zjadłam już przecież śniadanie (pomidor, ogórek i kiełki z rzodkiewki), przecier pomidorowy do picia. Idę więc zapchać się kiszoną kapustą, zrobię tę sałatkę z papryką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.