|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Ja łykam od jakiegoś tygodnia 2_3 razy w tygodniu czasem raz prenatal witaminy i dha..
Piję pokrzywę Magnez z b6 czasem wit c Obecnie odstawiam nospe bo skurcze ustały.. Mój tż też jest mięsożerca ale jak robię coś bez mięcha to też wciąga.. |
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Mamaya dzięki!
Zobaczę co mi się uda wykombinować dzieki |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co Celebrinfea, rosnącego ciśnienia w ciąży nie należy lekceważyć
|
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam na forumowej aplikacji wizazowej sms do tż :sciana: sorki
Pojechał sam z małą do tesciow ależ się dziko czuję... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-03-11 o 16:36 |
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Kto ma ochotę na wuzetkę zrobiłam ale przez ząb nie zjem
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ja "już" po wizycie u endokrynologa. Czekania godzina, a wizyty 5 minut ![]() no, ale spoko, zmieniła mi dawkę leków, tzn. na zmianę euthurox 25 i 50 mam brać i kontrola w połowie maja dopiero zaraz poczytam
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu dzisiaj cisza!
kupiłam sobie w H&m stanik dziś- maja dobre gatunkowe i nie aż takie drogie i ku mojemu zsiwieniu biust mi urósł aż o 1 rozmiar z miseczki B do miseczki C wielgachne to C Musze jeszcze dokupić majtki- mam za małe wszystkie do wymiany! bo mnie ucieskają. Już się ciesze po obiedzie lece na zakupy A na wuzetkę się pisze jejku dziewczyny jak wy pieczecie ja lubię słodkie, lubię piec ale dla kogo? sama z tż mam jeśc? całą blachę ?a w tygodniu nikogo nie zaproszę - bo TŻ pracuje , ja tez mam zajęcia ale naprawdę szacun - takie macie te obiady swojskie domowe i zawsze deserek mniam Co do szczepień- jestem absolutna zwolenniczką szczepień ale nie w pierwszej dobie nie z ta paskudną rtęcią. będę szczepionki kupowała chyba prywatnie na szczęście mam znajomą któa pracuje w aptece i poproszę ja o liste bezpiecznych preparatów. Na rodzinnego lekarza i jego kompetencję nie mam za coliczyć straszna idiotka z nieij
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak za paczkę wychodzi 12 zł mniej niż w najtańszej u nas aptece jak coś daję linka ![]() https://www.apteka-melissa.pl/apteka...-kapsulek.html Cytat:
![]() zresztą koleżanka, która mi je poleciła i brała rodziła wszystkie dzieci max. 3 kg, więc to chyba nie reguła ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- a co do obiadku, to wreszcie dzisiaj zrobiłam to co za mną chodziło - szybkie leczo czyli cukinia, cebula, papryka i pomidory z puszki + kawałek kiełbaski. Jestem wielką wielbicielką cukinii i już myślę kiedy bu tu placuszki posmażyć. a teraz mam 2-3 dni spokój z gtowaniem, bo jutro robię spory gar zupy gulaszowej
|
|
#3309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ps. uwielbiam cukinię pod każdą postacią a najbardziej smażona jak kotlety....mhmmm dusia ja chcę wuzetkę chyba zdrowieję bo coś mi apetyt wraca.... chyba zaraz tz wyślę po makaron ser i cynamon niach niach niach ja moje nieszczęsne ósemki smarowałam maścią dla niemowlaków na wyżynające się zęby - dawało ulgę na jakieś 40 minut, a jak nie pomaga to umów się prywatnie bo to może ozn., że trzeba po prostu wyciąć kawałek dziąsła a to nie powinno dużo kosztować a ulga na drugi dzień, że człowiek zapomina co to 8
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-03-11 o 17:50 |
|
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
zastanawiam się właśnie nad prywatną wizytą bo do soboty nie dam rady a koszty już się przyzwyczaiłam że tu w Polsce muszę za wszystko płacić
|
|
|
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znam
ja mam na serniki na zimno i wszelkie makarony... Spaghetti etc...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
ale co wuzetki nie znasz????????
|
|
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam wiadomości i to jest śmieszne płaczą że coraz mniej rodzi się dzieci ale fakt załatwić becikowe które jest śmieszne graniczy z cudem w moim przypadku nie realne rodzinne to już całkowita klapa parę złoty o które trzeba żebrać Nie nie no wyrzuciłam to z siebie
|
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
masakra . Ale zrobione tylko, że następne to już do kosmetyczki będę musiała iść chyba bo ledwo, ledwo dałam radę . Tż zaproponował, że wypiłuje mi paznokcie ale obawiałam się że razem z palcami Piękna pogoda i cisza na forum Mamaya chętnie spotkanie aktualne , wsiadaj w trolejbusa i do nas ![]() Sunfire i Roksanka czyli 15.30 wejście przed kaskadą będę Malwiska nie nakręcaj się bo poświęcę się i przyjadę do ciebie ![]() Wy cały czas o jedzeniu ciasta , lody , obiady ach jestem już wielka, a jeszcze ponad 3 miesiące Miłego wieczoru wam życzę kochane
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna możesz wpaść, ale jak zrobie łazienkę bo teraz bałagan a mi się nie chce sprzątać codziennie... no i jestem chora więc nie polecam hehe...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam te placuszki z bananami co któraś polecała..
Pychotka..mniam mniam Boże jak mnie boli pod prawym cyckiem, te żebra..już nie wiem jak mam siedzieć... ehhh.. Dusia...nasza Polska rzeczywistosć jak ci nie zabiorą to nie dadzą.. Mało dzieci sie rodzi..a dziwia się.. Kołyska już stoi Czy zostawić lite drewno..ehh dał mi tż zagwostkę.. |
|
|
|
#3319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łazienka śni mi się po nocach Zajadasz czosnek na choróbsko? ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak chlorem ostatnio wysprzątałam całą łazienkę to aż miałam dość zapachu
a przy dwójce dzieci nie ma zmiłuj
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
Malwiska, odpoczywasz jutro w domu czy pracujesz?
bo nie wiem czy mam przyjść i Ci wlać czy nie
|
|
|
|
#3323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja też kicham strasznie po włożeniu do nosa ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj jeszcze raz, nie zniechęcaj się |
|
|
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
Ależ spokój na forum, wszystkie mamusie wybywają z domu. Trzeba się cieszyć ciepełkiem bo właśnie obejrzałam pogodę w piątek 15 stopni a w niedzielę 2
![]() Ja kolejny dzień sama w domu na szczęście Nadusia jakby wiedziała że nie można mamy zamęczyć i zmieniła się w istnego anioła. Rano wstaje przed czasem z uśmiechem nie trzeba jej poganiać, oby tak pozostało Dużo zdrówka dla naszych chorowitek Chyba mi się waga popsuła przez weekend złapałam kilogram ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Dzisiaj mam 22 tydz 2 dzień czyli miesiąc szósty uważam za otwarty |
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Powiedziałam szefowi ze jak będę się źle czuła to wezmę wolne i powiedział ze ok. Ale już się czuje lepiej a tyle pracy jest ze nie mogę nie przyjść. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie korzystałam nigdy z niedrapek, a w ogóle 4 pary to za dużo, - zdecydowanie odpada puder, oliwka, mydło i szampon - wystarczy tylko jakiś płyn do mycia (u mnie Hipp pielęgnacyjny płyn do kąpieli) i w pierwszych dniach emolient (Oilatum) - 60 pieluszek tetrowych to za dużo (będę używała jednorazowych) - pokrowiec na przewijak jest niepraktyczny, ja kładłam pieluszkę tetrową - na kołdrę i tak za wcześnie, można ją spokojnie kupić później. - ceratka też nie jest najtrafniejszym wyborem, nie przepuszcza powietrza i dziecko strasznie się na niej poci, lepsze takie duże podkłady jak mają w szpitalu - przy zakupie majtek koniecznie trzeba zwrócić uwagę, by były siateczkowe (tak jak wpisane jest na liście) zdecydowanie odradzam te z tzw. przewiewnego materiału np. http://twojedziecko.nazwa.pl/canpol/canjednomajpop.jpg Tyle ode mnie, ale jak już wspominałam, każda i tak wybierze według siebie
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny polecam wam apteke internetową gemini, mozna trafic na fajne promocje. Ja biorę Wita-miner prenatal +dha i opakowanie na miesiac wychodzi jakies 15zł taniej niz w aptece.
Bardzo pomocna ta lista z zakupami, narazie nie wpadłam jeszcze w szał kupowania ale mysle ze juz najwyzszy czas wybrac sie na wieksze zakupy dla maluszka ![]() Mam pytanko, jak radzicie sobie ze zgagą w ciąży? od kilkunastu dobrych dni punktualnie o 20tej mnie dopada. Masakra! Życze miłej nocki
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam apteka gemini jest godna polecenia
ceny mają niskie i szybka wysyłka Ja dziś cały dzień spędziłam u Rodziców bo Tz w pracy, wzięłam mojego 3bita wszyscy sprawili mi przyjemność i powiedzieli że dobre chociaż zepsułam budyń bo dałam za dużo mleka, a któraś z Was ostrzegała , ale następnym razem już będę wiedziała co poprawić Jutro jadę na 14 do lekarza do nowej przychodni, zobaczymy czy pociągnie mnie na l4 ![]() życzę Wam miłego wieczorku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Zobaczę co mi się uda wykombinować dzieki 

chyba zdrowieję bo coś mi apetyt wraca.... chyba zaraz tz wyślę po makaron ser i cynamon niach niach niach

ja mam na serniki na zimno i wszelkie makarony... Spaghetti etc...
bo nie wiem czy mam przyjść i Ci wlać czy nie