|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]()
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Pojechałysmy dzisiaj z wózkiem po pampki do lidla, a tam klops - karton nie zmiescił nam sie do koszyka w wózku
![]() ![]() Dziewczyny czy duża ilość cukru w diecie matki karmiącej może szkodzić dziecku ![]() ![]() ![]() Moje dziecie zassało smoka. Wow! Nas dalej męczą bąki ![]()
![]() |
#4293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro zdania na temat tej przepukliny są podzielone to chyba pójdę do chirurga z własnej inicjatywy. forester, Sheperdess dzięki za rady w sprawie zielonych kupek. mala098 ja też się bardzo stresuje jak mały płacze. Jak widać jednak po Twoim opisie, zdystansowanie i spokój są bardzo potrzebne w takich sytuacjach i chyba też tak spróbuję. Ja od jutra będę sama z Jasiem. Teraz, im bliżej godziny "zero", trochę się boję. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Hosenko fajny kokonik
![]() Ja mam już chustę elastyczna, muszę ja tylko wyprać w naszym proszku i jutro może uda mi sie uczyć wiązać. Waleria już drugi raz sie dzisiaj do mnie uśmiechnęła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- ![]() Ja sie właśnie przymierzam do zakupu drugiej sztuki LOVI, bo chce mieć w zapasie, gdyby ten sie gdzieś zgubił. U nas tez są baczki cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem. Zauwazylismy z mezem, ze jak wychodze z Alkiem na spacer, to po powrocie jest strasznie wkurzony i niespokojny. Nie wiem o co chodzi
![]() ![]() ![]() Na spacerach troche spi, troche obserwuje swiat i troche sie drze ![]() ![]() ![]()
#4296 |
Zakorzenienie
|
Zasnęła....mam nadzieję że trochę pośpi
![]() Muszę jej teraz kupić na allegro jakieś balerinki do sukienki na chrzest, mamy takie body sukienkę baletnicę w pudrowym kolorze na przebranie do restauracji, teraz potrzebuje właśnie bucików i przepaski na główkę ![]() A do kościoła kupiłam polarowy żakiecik ze spodenkami i kapelusikiem...jeden jedyny raz jej to założę bo nie lubię takich ubrań ![]() Spokojnej nocy mamuśki ![]()
#4297 |
Zakorzenienie
|
Milka:
fajny jest z serii Night & day (czy na odwrót) - uchwyt świeci w ciemnosci i można łatwo znaleźć, a kosztuje tyle samo co inne.
#4298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Magnusia współczuję przeżyć.
Dziewczyny ja od początku myje płatkami kosmetycznych i woda pupe syncia. Używam takich http://allegro.pl/cleanic-kindii-dzi...028609080.html A wy co możecie polecić? ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Lolita zakupoholiczko może coś dla chłopca wypatrzylas ładnego na chrzest, bo mam z tym problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Raczkowanie
|
Ja się tylko przywitam, bo na nic więcej nie mam siły.
Trochę Was podczytywałam w trakcie karmienia, ale pisać jedną ręką nie dałam rady. Antoś od wczoraj ma chyba skok rozwojowy..wygląda to tak jakby nam ktoś dziecko podmienił.. Nie płacze tylko wtedy kiedy je i śpi. A poza tymi momentami jest taki wrzask jakby go ze skóry obdzierali i nic nie pomaga na dłużej niż kilka minut ![]() Jestem wykończona i boję się nocy, a tym bardziej jutrzejszego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
Ja do pupy i buzi i w kąpieli . Kupuje 10 paczek na 2 tyg, i myślałam, że macie jakąś alternatywę. Niestety chusteczkę nawiązujących mam zapas 10 dużych paczek jeszcze przed porodem kupiłam, ale na wyjścia je zużyje .
A czym myjecie w kąpieli? Odpływam, dobranoc do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Raczkowanie
|
Ja myję małą końcem pieluchy tetrowej jeśli to dzień kupy
![]() ![]() ponawiam pytanie dziewczyny bo gdzieś umknęło: czy któraś z Was wybielała zęby?
![]() |
#4304 |
Raczkowanie
|
forester, daję mu Microflor 8 od kilku dni. Póki co żadnej poprawy.
em ma, do alergologa się przejdę, tylko że na wizytę (prywatnie) czeka się kilka tygodni bo do mojej pipidówki alergolog przyjeżdża 1 w miesiącu. Jutro będę wiedzieć więcej jak zadzwonię i się umówię. Przejdę się, niech zobaczy czy ta wysypka to uczuleniowa, może jakieś rady da. Moja ciocia (pediatra, onkolog dziecięcy) widziała Smerfa i wg niej to łojotokowe a nie uczuleniowe. Nie wiem, skonsultuję to jeszcze bo nogi wyciągnę na tej diecie. Swoją drogą od trzech dni włączam nowe produkty i Smerfa nie boli brzuch, nie wysypuje go bardziej niż przedtem. Kupy takie jak i były. Także nie wiem, zobaczymy. Może zadzwonię do innego miasta zapytam jak tam kolejki wyglądają ![]() Idę spać do od 5.40 na nogach jestem, uchodzona jestem strasznie, po 2 h spaceru pojechaliśmy na obiad na działkę, gdzie przez kolejne 2h nosiłam Smerfa w chuście. Czuję się padnęta ![]() Dobrej nocy Dziewczyny ![]()
#4305 |
Rozeznanie
|
guapissima- mam nadzieję ,że ten stały element dnia ci pozostanie
magnusia- współczuję szpitala. Adaś jest w dobrych rękach więc na pewno wszystko będzie dobrze ![]() perfuzja- no Emil rośnie ci jak na drożdżach ![]() celin10- zdjęcie Arturka cudne Hey dziewczyny , jak dawno mnie nie było.Niestety jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam, ale na prawdę postaram się do was wrócić. Do niedzieli popołudnia jest u nas mama, a i tak nie mam zbyt wiele czasu. Mój Beni to bardzo absorbujący typ ![]() Spacerujemy codziennie po 2 godzinki , a po myciu to jedyny czas kiedy nie da się nakarmić tylko zasypia na 2,3 godzin. ![]() Ogólnie jestem padnięta, mam mega wory pod oczami i osłabienie,ale nie zamieniłabym tego co jest na tego co było. Kocham tego małego człowieka bardzo i jestem szczęśliwa ,że go mam .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-03-11 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45535100] Czy jest jeszcze ktoś kto czeka na uśmiech dziecka czy będę ostatnia? ![]() My też czekamy na uśmiech. Na razie pojawia się tylko jako grymas w trakcie snu... Spokojnie, niedługo na pewno się uśmiechnie ![]() Cytat:
Co do testów to w ogóle wątpię w ich wiarygodność. Mi samej wyszło uczulenie na wiele produktów spożywczych, które jem cały czas i nic mi po nich nie jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magnusiu, współczuję sytuacji z Adasiem... Ważne, że wszystko już dobrze! Trzymajcie się ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio rozmawiałam ze znajomą i jej dziecko miało okropne problemy z brzuszkiem i wysypkę. Chodziła z nim do setki lekarzy, oczywiście wszyscy kładli nacisk na kp. Ona była na diecie eliminacyjnej, prawie nic nie jadła, a dziecko ciągle miało problemy. W końcu trafiła do lekarki, która kazała odstawić dziecko od piersi i podawać odpowiednią mieszankę. Powiedziała mi, że od razu kłopoty z brzuchem minęły, a po tygodniu odeszła wysypka. Z perspektywy czasu stwierdziła, że żałuje, że tyle czasu męczyła siebie i dziecko. U nas na szczęście po diecie wysypka zaczęła schodzić. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Ufff ledwo żyje Adaś nakarmiony wykąpany opatrunki pozakładane ma i teraz usypia w paskudnym szpitalnym łóżeczku. Mi zabrali normalne łóżko bo jest dużo pacjentów i dali taką leżankę
![]() Co do kąpieli my kąpiemy w oilantum ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Zobaczyłam sie w lustrze ![]()
#4308 | |||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() wczoraj po moim dokładnie w czasie wysyłania posta zbudził się mój rozbójnik (a miałam nadzieję że prześpi całą noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurde jak to takie małe dziecko faktycznie lubi schematy i powtarzalność a jak coś niespodziewanie zakłóci to od razu rozpierducha całego dnia albo nocy... sadlaczyca, Hosenka super macie te otulone dzieciaki!!! świetne te otulacze! ja już się boję wyrośnięcia z rożka i kocyk coraz mniejszy ![]() Cytat:
![]() nie na moje nerwy i zdrowie nocne "walki z cyckiem" ![]() wolę dać butelkę (albo zlecić to ![]() Cytat:
![]() szybkiego powrotu do domu i zdrowia dla synka! i nie wyrzucaj sobie z chusteczkami, każdemu mogło się zdarzyć. ja mogę polecić Ci termos z pompką - bardzo ułatwia mycie przy przewijaniu i bardzo sługo trzyma ciepłą wodę, nawet do dwóch dni!. długo szukałam stacjonarnie i miałam zamawiać z neta a moi rodzice przez przypadkek kupili z społemowskim (przemysłwym) sklepie ![]() Cytat:
apropo laktatorów to muszę kupić menbranki do swojego bo już drugą zajechałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() (ja owijałam w ..... wełnianą skarpetkę hehe albo kładłam butelkę na kaloryderze w drugim pokoju, bo u mnie na noc wyłączam) miałam kupować ten styropianowy "termos" ale ostatecznie zdecydowałam się na zwykły, po wyjazdach do lekarzy z podgrzewaczem - muszę mieć też taki "na wychodne" a nie tylko na noc. idę w kimę, mąż wrócił ![]() zatrzymałam się na str. 57. dobranoc ![]() dobrych nocy ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-03-11 o 22:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Korzystając z tego, ze mój syn chodzi nieprzyzwoicie wczesnie spać, tuż po tym jak zasnął wyrwalam się ze znajomymi do kina
![]() ![]()
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Kacper jednak nie lubi takiego scisniecia. Sciagnelam mu kokon i przespal 4 godziny, jak nie on. Na noc znowu mu zalozylam, patrzył mi przy tym prosto w oczy jakby pytajac- mamusiu,za co? Nie mogę patrzeć na takiego skrepowanego, nie mając miesiąca przestał lubić kocyk, a rozku spał jedną noc po wyjściu że szpitala, potem z nami całkiem "luzem" mimo, że taka kruszynka był (2510, 49cm)
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Nie myje już niczym dodatkowo.
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
O ludzie na tej dostawce nie idzie spać! Cały kręgosłp mnie boli i biodra a spałam ( właściwie czuwałam) ze 3h niecałe. Najgorzej że nie mam jak teraz karmić małego na leżąco i zmuszona jestem karmic na fasolce co nie jest ulubioną pozycją.
Ja chce do domu....
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzis o ile pogoda pozwoli ie na pierwszy spacer w chuscie ![]() Udalo mi sie kupic wczoraj czape, ubranie do chrztu i chustki na szyje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() U nas noc udana a wczoraj mielismy chyba skok rozwojowy . Dzisiaj za to ide z mala do pediatry bo pojazaly jej sie krostki na buzi i boje sie ze to skaza bialkowa. Send from my IPhone ![]()
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dodaję do kąpieli małego Emolium, a po kąpieli smaruję łuszczęce się miejsca balsamem z tej serii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |||
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() odnotować: kiedy dzieci śpią ty też śpij, nigdy nie wiesz kiedy zaskoczy Cie pobudka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |||||
Raczkowanie
|
Witam z rana, z dzieckiem na klacie
![]() Wczoraj był pediatra na wizycie patronażowej, oczywiście się zapowiedział, jak stał już w bramie to zadzwonił . Na szczęście jest spoko. Zbadał ją, poradził i pojechał, na szczęście jest ok. Zaparcia ma, ale Delicol zaczął pomagać ![]() ![]() Zaczęłam rozszerzać dietę. Co 3 dni mam coś nowego wprowadzać, więc wczoraj buraczki zasmażane były grane ![]() Cytat:
Cytat:
Moja tak samo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Więc moje marzenia o bieganiu z wózkiem poszły w las. Cytat:
![]() A to nie czasem trądzik niemowlęcy? Wczoraj pokazałam pediatrze krosty Alicji i stwierdził, że to nie skaza. Choć ja nabiału nie jem wcale, bo mam dietę eliminacyjną ze względu na zaparcia. Posmarowałam maścią Ziaji z cynkiem i jest ok. Chyba, że mała się po tym drapie, bo ją swędzi, to wtedy jest skaza, bo alergiczne krosty swędzą. (wiem po sobie)
![]() |
#4317 | |||
Gang Iren
|
Hej.
Wczoraj byliśmy u znajomych,którzy mają 2-tygodniowego maluszka. Było fajnie,tylko zamiast mojego męża do domu wróciły zwłoki ![]() Cytat:
Cytat:
No i dobrze,bo ![]() Cytat:
Bardzo współczuję tych przeżyć...
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2014-03-12 o 09:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj po raz pierwszy dowiedziałam się co oznacza kłaść spać zbyt zmęczone dziecko. Biedactwo, miała taki problem żeby się wyciszyć, w kąpieli darła się jakby ją ze skóry obdzierali ![]() ![]() My dziś z TŻ mamy randkę ![]() ![]() ![]() Aha , dziewczęta mam jeszcze pytanie, wiem że już ostatnio padło, no ale... ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-03-12 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Witam
Moje wyluzowane dziecko dało mi w nocy w kość a raczej jej bąki ![]() Zaraz z rana zamówiłam w DOZ-ie windi, mam nadzieję że pomoże, bo mała nawet spać przez te bąki cholerne nie może ![]() A jak mam to stosować, jakieś sprawne metody dziewczyny macie?
#4320 |
Wtajemniczenie
|
Marcelkowi rozszerzyła się baby egzema na brzuszek i rączki. Ma takie jakby szorstkie plamki. Smaruję go ciągle kremem z parafiną i kąpię w Oilatum, ale jakoś nie widzę zanikania. Ehh...maści ze sterydami mu nie dam. Znacie jakieś inne sposoby? Chyba zamówię masło shea. A może olejek arganowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.