|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
ale to male prawdopodobienstwo ze moglybysmy mieszkac w tym samym ![]() Cytat:
nam proboszcz powiedzial zebym na 3 miesiace przed slubem poszla do swojej parafii po dokumenty. Dlatego ze sa one wazne wlasnie 3 miesiące.
|
|
#1922 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czas tak leci, że szok!!! Teraz jesteśmy na etapie zapraszania gości i załatwiania formalności ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Kropka, to juz lada dzień ślub
|
|
#1924 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny
bardzo miło czyta się takie komentarze tylko plissssss poradźcie! z trenem czy bez??? i co na górę?generalnie mi też nie podobają się bolerka, etole, itp... bo welonu nie będę miała tylko gładką woalkę bez kwiatków czy innych pierdół.
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam suknię bez trenu. Choć nie mówię, że treny są nie ładne, ale to już decyzja należy do Ciebie
|
|
#1926 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1927 |
|
Przyczajenie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;45543792]Treść usunięta[/QUOTE]
Włosy chcę krótkie, gładkie bez żadnych tapirów czy loczków. Coś takiego jak na 1 zdj. A woalkę coś w stylu 2 lub 3
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
też bym do tej sukni nie brała trenu... jest sama w sobie tak elegancka, że nic do niej nie trzeba- a na górę, jeśli coś chcesz- to ładnie tu szal pasuje
dodasz ta woalkę i będzie REWELACJA!!!Kropka łaaał to już taaak blisko!!! ![]() Zamarzyła mi sie taka fryzurka, ale chcę też welon- gdzie byście go upięły? tzn w którym miejscu? Edytowane przez milka777 Czas edycji: 2014-03-11 o 22:24 |
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co wybrac, a slub tuz, tuż
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętam jak dopiero załatwialiśmy salę, chodziliśmy za kamerzystą itd. i wszyscy się śmiali, że 1,5 roku przed weselem załatwiamy :P a Tu już niecałe 3 miesiące zostały... Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że przed samym weselem będzie tyle spraw do załatwiania...
|
|
|
|
#1931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my to zaczęliśmy w styczniu tego roku organizować więc nie tak znowu wcześnie ![]() czy któraś ma coś do powiedzenia na temat firmy od wideofilmowania Art Studio?
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam tak że jak wiązanka ślubna to adonis na stawkach zresztą obok mojego bloku :P że robia dokładnie takie jak chcesz ale wiem że do najtańszych nie należą. Hyh No w Ostrowcu to za dużego wyboru nie ma , mi się Pasja bardzo podobała ale niestety nie mają noclegów a hutnik odpada.Allium mi się podoba jak patrzyłam na fotkach bardzo ale ja to mam dużo czasu jeszcze ![]() A i jest jakaś Pani z targowicy która podobno jest rewelacyjna ale nie wiem jak się nazywa :/ |
|
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mikonada;45547576]do tej fryzury to w miejscu kokardki widziałabym welon tylko i wyłącznie
![]() Dziekuję- bardzo mi pomogłaś, bo właśnie zastanawiałam sie, jak to z kokardą upiąć, a nie pomyślałam, że jej może przecież nie być... myślę, że na weselu odepnę welon a w jego miejsce wepnę kokardę albo jakąś biżuterię... Co do czasu- mega szybko- pod koniec marca rezerwowaliśmy salę, a tu już... swoją drogą pamiętam, jak poszliśmy do księdza sie zapisać w listopadzie 2012 na 2014 - ksiądz lekko zaskoczony, że tak wzesnie, ale wpisał Nas do zeszytu, a potem powiedział: "noo, ale mam i zapisaną parę na sierpień 2015" noo na ponad 2 lata to rozumiem salę rezerwować, ale kościół chyba za wcześnie
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znacie dobrego fryzjera w ck do podcięcia włosów i ewentualnie zrobienie grzywki.. bo nie chcę płacić 80/100 zł :// i nie chcę by mi ktoś skrócił włosy o 5 cm zamiast o 2 cm... chciałabym zapłacić tak ok 50 zł.
|
|
|
|
#1935 |
|
Przyczajenie
|
Kochane....
A ja nadal mam dylemat co do sukienki - uszyć w salonie czy szukać jakieś krawcowej? Byłoby wszystko jasne gdyby nie pieniążki...:/ Moja wymarzona to klasyczna suknia bez tiulów kokardek.... A może znacie jakąś dziewczynę, która ma podobną do sprzedaży? |
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukaj na portalach : -tablica -szafa -allegro |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W salonie koszt takiej sukni 70 ok 2,5- 3 tys. A na sukienkę mam przeznaczone 2 tys - wiadomo jak sie uprę to zamówię w salonie, ale tym samym ucierpią na tym inne rzeczy :/. A co do krawcowej to jak na razie brak zaufanej.... codziennie przeglądam portale - ale 99% sukienek to tiule, koronki.... |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
A ja szyję w salonie Prestiż w Kielcach. Zobaczę jaki bedzie efekt końcowy. Trochę się boję,ale teraz to już trudno. zaliczka wpłacona. dziewczyny, a gdzie można zrobić kurs do życia w rodzinie, czy to w parafii trzeba robić?
|
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dawno mnie tu nie było, ale teraz non stop siedzę w pracy, czas pędzi jak szalony. Zostało 4,5 miesiąca ![]() Zaczęliśmy zapraszać gości, jutro idę skrócić krótką wersję mojej sukni i od razu dobiorę welon Nie mogę się doczekać, bo pierwszy raz przymierzę suknię z butami Poza tym ciągle polujemy na promocje - udało nam się już kupić soki 2 l z Hortexu 100% jabłkowe i pomarańczowe, wyszło 4 zł za karton, a w poniedziałek kupiliśmy Pepsi w Lidlu
|
|
|
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A soki gdzie kupowaliście, dawno? :P |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) po wizycie w Adonisie. Pierwsze miejsce gdzie bukiety tworzy mężczyzna, nie kazali mi przyjść z gotowymi propozycjami tylko sami przedstawili koncepcje dekoracji sali - w różnym zakresie cenowym. Jednak nie widziałam żadnej kompozycji kwiatowej w ich wykonaniu.Allium i es flores - podejście takie samo - wyceny nie będzie dopóki nie pokażę czego od nich oczekuję. Allium miała znajomej córka na swoim ślubie i nie byli do końca zadowoleni. Będziesz zmieniała dekorację Pod Różą czy zostawisz jak jest? Ja wolałabym żywe kwiaty zamiast sztucznych
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz może czy mają kubełki na alkohol żeby np. lód wrzucić ?? Ja z Adonisa zawsze brałam kwiaty mieszkam w bloki obok także wiązanki robią naprawdę ładne a nie mają jakiś zdjęć ??Znalazłam http://www.adonis.ostrowiec.pl/galeria.php - ale te foty to kiepskie zdecydowanie :/ Ja chyba będę brała tulipany bo tanie i zastanawiam sie skąd same wazony wynająć bo widziałam że w allium mają taką opcje.
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-03-12 o 21:40 |
|
|
|
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej hej. Znalazłam w sieci fajna stronę z zaproszeniami, winietkami itp...wszystko hand-made. Postanowiłam wkleić tu- może się którejś przyda-
https://www.facebook.com/LilladecorK...szenia?fref=ts |
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(widać na zdjęciach na stronie)Nie mają kubełków Uzyskałam tylko informację, że lodówka bardzo dobrze chłodzi i nie są potrzebne My prawdopodobnie kupimy w Ikei a później zobaczymy co z nimi zrobimy![]() Wazony można wypożyczyć również w esflores i adonisie
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lód to najmniejszy problem tak naprawdę ![]() No będę tak musiała zrobić. Masz jakiś plan na kwiaty na stół dla młodych ??
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
udało nam się załatwić kolejną rzecz
a mianowicie video to podsumuję:video: Art Studio foto: Marek Majewski- MajewscyFoto DJ: Piotr Kurowski Zaproszenia: Galeria ślubna (Kielce) kościół: Miłosierdzie Boże sala: Stangret ![]() wizaż: _Ciastko_ fryzjer: szwagierka
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My też ślubujemy w Miłosierdziu A w piątek odebraliśmy obrączki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

ale to male prawdopodobienstwo ze moglybysmy mieszkac w tym samym
za to Miłosierdzie piękne
Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014
czas tak leci, że szok!!! Teraz jesteśmy na etapie zapraszania gości i załatwiania formalności

Kwiaciarni jeszcze nie wybrałam - waham się między esflores, allium i adonisem.
Uzyskałam tylko informację, że lodówka bardzo dobrze chłodzi i nie są potrzebne
My prawdopodobnie kupimy w Ikei a później zobaczymy co z nimi zrobimy