Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 20:25   #1921
mikonada
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Cytat:
Napisane przez kropka2904 Pokaż wiadomość
Ja też należę do św. Krzyża, tutaj miałam chrzest, bierzmowanie (mój narzeczony mieszkał sam i nie przyjmował księdza przez 4 lata, a rodzice niepotrzebnie powiedzieli ze już z nimi nie mieszka, więc nie należał do żadnej parafii, nie ważne jest miejsce zameldowania tylko tam gdzie przyjmujesz księdza i to jest Twoja parafia w danej chwili) teraz wynajmujemy mieszkanie na Herbach i narzeczony przyjął tu księdza (sam), żeby nie było problemów przed ślubem - więc teraz należymy do tej samej parafii, a ślub będziemy mieć w Miłosierdziu Bożym, bo bardzo mi się podoba ten kosciół. W naszej sytuacji wystarczyło tylko jedno zaświadczenie, czyt. zgoda na ślub w obcej parafii - nie zgadniecie ile za to zapłaciłam (i akt chrztu z dopiskiem o bierzmowaniu) !!! 20 zł!!!!!!!! Zapytałam księdza jaki to jest wydatek finansowy i mi powiedział, że to jest ofiara na Kościół, dałam 20 zł, bo tyle mniej wiecej kosztują takie rzeczy w urzędach i zapytałam czy tak może być i powiedział, że to jest ofiara i daje ile chce... Bałam się, że będziemy musieli płacić ten półślubek ale na szczeście zostały już tylko zapowiedzi...
U mnie w bloku duzo osob jest wynajmujących ale to male prawdopodobienstwo ze moglybysmy mieszkac w tym samym

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
też bym wolała brac ślub w Miłosierdziu niż św. Krzyżu- byłam w tym drugim pare azy i za bardzo mi do gustu nie przypadł za to Miłosierdzie piękne A to Ty już niedługo w takim razie- skoro już zaświadzenia wzięte? PS wiecie, ile jest ważne świadectwo chrztu? w necie wszędzie inaczej- jedni piszą 3 inni 6 m-cy a ja bym chciała załatwić w przyszłą sobotę czyli byłoby niecałe 4m-ce do ślubu
Ha i ja tez będę ślubowala w Milosierdziu nam proboszcz powiedzial zebym na 3 miesiace przed slubem poszla do swojej parafii po dokumenty. Dlatego ze sa one wazne wlasnie 3 miesiące.
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:27   #1922
kropka2904
Raczkowanie

Cytat:
też bym wolała brac ślub w Miłosierdziu niż św. Krzyżu- byłam w tym drugim pare azy i za bardzo mi do gustu nie przypadł za to Miłosierdzie piękne A to Ty już niedługo w takim razie- skoro już zaświadzenia wzięte? PS wiecie, ile jest ważne świadectwo chrztu? w necie wszędzie inaczej- jedni piszą 3 inni 6 m-cy a ja bym chciała załatwić w przyszłą sobotę czyli byłoby niecałe 4m-ce do ślubu
3 miesiące, przynajmniej u mnie tak jest. Ślub 07.06 czas tak leci, że szok!!! Teraz jesteśmy na etapie zapraszania gości i załatwiania formalności

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość
Byłam na weselu, gdzie tak było. W środku był michałek. Spoko pomysł, nie wykosztujesz się a jedna rzecz pełni dwie funkcje

ann1507 piękna sukienka , sama początkowo czegoś takiego szukałam, ale w końcu zostało na koronce

Hm też się obawiam jak u mnie będzie z tym półślubkiem. Bo, ja chrzest miałam w Św. Krzyżu, bierzmowanie na ślichowicach, teraz należę do innej parafii a ślub będzie jeszcze w innej, do której TŻ nie należy. Z tego co mówił nam proboszcz wystarczy jedno pozwolenie. Nie mam zamiaru płacić żadnego półślubka, ewentualnie dam 20 zł jako ofiarę. Ile wcześniej trzeba dać na zapowiedzi ??
Na zapowiedzi daje się, po wypełnieniu tych wszystkich formalności w Kosciele którym bedzie ślub. Tam dostaniecie karteczki gdzie trzeba będzie uzupełnić czy były zapowiedzi i chyba spowiedz ale tego nie jestem pewna.
kropka2904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:37   #1923
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:

Na zapowiedzi daje się, po wypełnieniu tych wszystkich formalności w Kosciele którym bedzie ślub. Tam dostaniecie karteczki gdzie trzeba będzie uzupełnić czy były zapowiedzi i chyba spowiedz ale tego nie jestem pewna.
Tak, na max. 3 miesiace przed slubem nalezy udac sie do wlasnej parafii po dokumenty, pozniej idziemy do parafii w ktorej bedzie slub spisać protokól i wtedy otrzymujemy karteczki i mozemy isc z powrotem placic zapowiedzi do parafii-matki :p

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Kropka, to juz lada dzień ślub
Stary 2014-03-11, 20:37   #1924
ann1507
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny bardzo miło czyta się takie komentarze
tylko plissssss poradźcie!
z trenem czy bez??? i co na górę?generalnie mi też nie podobają się bolerka, etole, itp... bo welonu nie będę miała tylko gładką woalkę bez kwiatków czy innych pierdół.
Stary 2014-03-11, 20:43   #1925
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann1507 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny bardzo miło czyta się takie komentarze
tylko plissssss poradźcie!
z trenem czy bez??? i co na górę?generalnie mi też nie podobają się bolerka, etole, itp... bo welonu nie będę miała tylko gładką woalkę bez kwiatków czy innych pierdół.
Osobiscie trenu nie lubię i jest mega nie wygodny, jesli jest źle podpięty tworzy się nieprzyjemny kuperek.. w sumie tren jest tylko na wejście do kościola i sesje zdjęciową..
Sama mam suknię bez trenu. Choć nie mówię, że treny są nie ładne, ale to już decyzja należy do Ciebie
Stary 2014-03-11, 20:52   #1926
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:13   #1927
ann1507
Przyczajenie

[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;45543792]Treść usunięta[/QUOTE]

Włosy chcę krótkie, gładkie bez żadnych tapirów czy loczków. Coś takiego jak na 1 zdj. A woalkę coś w stylu 2 lub 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krotkie22.jpg (52,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg woalka.jpg (48,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg woalka2.jpg (55,7 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-03-11, 22:16   #1928
milka777
Raczkowanie

też bym do tej sukni nie brała trenu... jest sama w sobie tak elegancka, że nic do niej nie trzeba- a na górę, jeśli coś chcesz- to ładnie tu szal pasuje dodasz ta woalkę i będzie REWELACJA!!!

Kropka łaaał to już taaak blisko!!!

Zamarzyła mi sie taka fryzurka, ale chcę też welon- gdzie byście go upięły? tzn w którym miejscu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzurka_upiecie_wlosow_20130203_1872709495.jpg (31,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez milka777
Czas edycji: 2014-03-11 o 22:24
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 23:36   #1929
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość

ann1507 piękna sukienka , sama początkowo czegoś takiego szukałam, ale w końcu zostało na koronce

?
a co masz do koronkowej sukni na glowie? zanim wybralam suknię myslalm o woalce, ale teraz wydaje mi sie, ze to nie gra ze sobą?

nie wiem co wybrac, a slub tuz, tuż

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:33   #1930
kropka2904
Raczkowanie

Cytat:

Kropka łaaał to już taaak blisko!!!

?
Pamiętam jak dopiero załatwialiśmy salę, chodziliśmy za kamerzystą itd. i wszyscy się śmiali, że 1,5 roku przed weselem załatwiamy :P a Tu już niecałe 3 miesiące zostały... Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że przed samym weselem będzie tyle spraw do załatwiania...
Stary 2014-03-12, 07:37   #1931
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Zamarzyła mi sie taka fryzurka, ale chcę też welon- gdzie byście go upięły? tzn w którym miejscu?
do tej fryzury to w miejscu kokardki widziałabym welon tylko i wyłącznie

Cytat:
Pamiętam jak dopiero załatwialiśmy salę, chodziliśmy za kamerzystą itd. i wszyscy się śmiali, że 1,5 roku przed weselem załatwiamy :P a Tu już niecałe 3 miesiące zostały... Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że przed samym weselem będzie tyle spraw do załatwiania...
faktycznie leci my to zaczęliśmy w styczniu tego roku organizować więc nie tak znowu wcześnie

czy któraś ma coś do powiedzenia na temat firmy od wideofilmowania Art Studio?
Stary 2014-03-12, 09:55   #1932
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
W NMP będziecie ślubować? Tak w tym roku mamy Kwiaciarni jeszcze nie wybrałam - waham się między esflores, allium i adonisem.
Ps. salę też mamy tą samą
Na Piaskach
Ja słyszałam tak że jak wiązanka ślubna to adonis na stawkach zresztą obok mojego bloku :P że robia dokładnie takie jak chcesz ale wiem że do najtańszych nie należą.

Hyh No w Ostrowcu to za dużego wyboru nie ma , mi się Pasja bardzo podobała ale niestety nie mają noclegów a hutnik odpada.
Allium mi się podoba jak patrzyłam na fotkach bardzo ale ja to mam dużo czasu jeszcze
A i jest jakaś Pani z targowicy która podobno jest rewelacyjna ale nie wiem jak się nazywa :/
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 13:44   #1933
milka777
Raczkowanie

[QUOTE=mikonada;45547576]do tej fryzury to w miejscu kokardki widziałabym welon tylko i wyłącznie

Dziekuję- bardzo mi pomogłaś, bo właśnie zastanawiałam sie, jak to z kokardą upiąć, a nie pomyślałam, że jej może przecież nie być... myślę, że na weselu odepnę welon a w jego miejsce wepnę kokardę albo jakąś biżuterię...

Co do czasu- mega szybko- pod koniec marca rezerwowaliśmy salę, a tu już... swoją drogą pamiętam, jak poszliśmy do księdza sie zapisać w listopadzie 2012 na 2014 - ksiądz lekko zaskoczony, że tak wzesnie, ale wpisał Nas do zeszytu, a potem powiedział: "noo, ale mam i zapisaną parę na sierpień 2015" noo na ponad 2 lata to rozumiem salę rezerwować, ale kościół chyba za wcześnie
Stary 2014-03-12, 14:03   #1934
mogg
Zakorzenienie

dziewczyny znacie dobrego fryzjera w ck do podcięcia włosów i ewentualnie zrobienie grzywki.. bo nie chcę płacić 80/100 zł :// i nie chcę by mi ktoś skrócił włosy o 5 cm zamiast o 2 cm... chciałabym zapłacić tak ok 50 zł.
Stary 2014-03-12, 17:24   #1935
iskierka_88ck
Przyczajenie

Kochane....
A ja nadal mam dylemat co do sukienki - uszyć w salonie czy szukać jakieś krawcowej? Byłoby wszystko jasne gdyby nie pieniążki...:/ Moja wymarzona to klasyczna suknia bez tiulów kokardek....
A może znacie jakąś dziewczynę, która ma podobną do sprzedaży?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (16,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a83e863331347384c9f97355d108bfd1.jpg (28,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia-slubna-anny-guzik-NEWS_MAIN-54954.jpg (34,9 KB, 66 załadowań)
iskierka_88ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:41   #1936
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskierka_88ck Pokaż wiadomość
Kochane....
A ja nadal mam dylemat co do sukienki - uszyć w salonie czy szukać jakieś krawcowej? Byłoby wszystko jasne gdyby nie pieniążki...:/ Moja wymarzona to klasyczna suknia bez tiulów kokardek....
Ja bym zapytała w salonie i zapytała u jakiejś polecanej krawcowej najpierw. Będziesz wtedy już widziałą różnicę cenową.
Szukaj na portalach :
-tablica
-szafa
-allegro
Stary 2014-03-12, 17:56   #1937
iskierka_88ck
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Ja bym zapytała w salonie i zapytała u jakiejś polecanej krawcowej najpierw. Będziesz wtedy już widziałą różnicę cenową.
Szukaj na portalach :
-tablica
-szafa
-allegro

W salonie koszt takiej sukni 70 ok 2,5- 3 tys. A na sukienkę mam przeznaczone 2 tys - wiadomo jak sie uprę to zamówię w salonie, ale tym samym ucierpią na tym inne rzeczy :/. A co do krawcowej to jak na razie brak zaufanej.... codziennie przeglądam portale - ale 99% sukienek to tiule, koronki....
iskierka_88ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:07   #1938
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
W salonie koszt takiej sukni 70 ok 2,5- 3 tys. A na sukienkę mam przeznaczone 2 tys - wiadomo jak sie uprę to zamówię w salonie, ale tym samym ucierpią na tym inne rzeczy :/. A co do krawcowej to jak na razie brak zaufanej.... codziennie przeglądam portale - ale 99% sukienek to tiule, koronki....
To sporo rzeczywiście.. hm na Kościuszki dziewczyny bardzo chwaliły ją
Stary 2014-03-12, 18:37   #1939
milka777
Raczkowanie

Cytat:
Kochane....
hmm ładna suknia, ale niestety nie widziałam takiej u nikogo. Jeśli chodzi o szycie to mogą Ci uszyć niedrogo w Zgórsku albo w Artystycznej Pracowni Krawieckiej na Leśnej w Kielcach... ja szyję w Zgórsku płacę 1300 a na Leśnej za taką samą policzyli mi 800-1000zł... mimo ceny wybrałam Zgórsko bo ma doświadczenie krawcowa...
Stary 2014-03-12, 19:04   #1940
AisaK231
Raczkowanie

A ja szyję w salonie Prestiż w Kielcach. Zobaczę jaki bedzie efekt końcowy. Trochę się boję,ale teraz to już trudno. zaliczka wpłacona. dziewczyny, a gdzie można zrobić kurs do życia w rodzinie, czy to w parafii trzeba robić?
AisaK231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:47   #1941
nikaaa_87
Raczkowanie

Cześć
Dawno mnie tu nie było, ale teraz non stop siedzę w pracy, czas pędzi jak szalony. Zostało 4,5 miesiąca
Zaczęliśmy zapraszać gości, jutro idę skrócić krótką wersję mojej sukni i od razu dobiorę welon Nie mogę się doczekać, bo pierwszy raz przymierzę suknię z butami
Poza tym ciągle polujemy na promocje - udało nam się już kupić soki 2 l z Hortexu 100% jabłkowe i pomarańczowe, wyszło 4 zł za karton, a w poniedziałek kupiliśmy Pepsi w Lidlu
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:50   #1942
kropka2904
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
Cześć
Dawno mnie tu nie było, ale teraz non stop siedzę w pracy, czas pędzi jak szalony. Zostało 4,5 miesiąca
Zaczęliśmy zapraszać gości, jutro idę skrócić krótką wersję mojej sukni i od razu dobiorę welon Nie mogę się doczekać, bo pierwszy raz przymierzę suknię z butami
Poza tym ciągle polujemy na promocje - udało nam się już kupić soki 2 l z Hortexu 100% jabłkowe i pomarańczowe, wyszło 4 zł za karton, a w poniedziałek kupiliśmy Pepsi w Lidlu

A soki gdzie kupowaliście, dawno? :P
Stary 2014-03-12, 21:02   #1943
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Na Piaskach
Ja słyszałam tak że jak wiązanka ślubna to adonis na stawkach zresztą obok mojego bloku :P że robia dokładnie takie jak chcesz ale wiem że do najtańszych nie należą.

Hyh No w Ostrowcu to za dużego wyboru nie ma , mi się Pasja bardzo podobała ale niestety nie mają noclegów a hutnik odpada.
Allium mi się podoba jak patrzyłam na fotkach bardzo ale ja to mam dużo czasu jeszcze
A i jest jakaś Pani z targowicy która podobno jest rewelacyjna ale nie wiem jak się nazywa :/
Osobiście byłam bardzo zaskoczona (pozytywnie ) po wizycie w Adonisie. Pierwsze miejsce gdzie bukiety tworzy mężczyzna, nie kazali mi przyjść z gotowymi propozycjami tylko sami przedstawili koncepcje dekoracji sali - w różnym zakresie cenowym. Jednak nie widziałam żadnej kompozycji kwiatowej w ich wykonaniu.
Allium i es flores - podejście takie samo - wyceny nie będzie dopóki nie pokażę czego od nich oczekuję. Allium miała znajomej córka na swoim ślubie i nie byli do końca zadowoleni.
Będziesz zmieniała dekorację Pod Różą czy zostawisz jak jest? Ja wolałabym żywe kwiaty zamiast sztucznych

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:35   #1944
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście byłam bardzo zaskoczona (pozytywnie ) po wizycie w Adonisie. Pierwsze miejsce gdzie bukiety tworzy mężczyzna, nie kazali mi przyjść z gotowymi propozycjami tylko sami przedstawili koncepcje dekoracji sali - w różnym zakresie cenowym. Jednak nie widziałam żadnej kompozycji kwiatowej w ich wykonaniu.
Allium i es flores - podejście takie samo - wyceny nie będzie dopóki nie pokażę czego od nich oczekuję. Allium miała znajomej córka na swoim ślubie i nie byli do końca zadowoleni.
Będziesz zmieniała dekorację Pod Różą czy zostawisz jak jest? Ja wolałabym żywe kwiaty zamiast sztucznych
Ja też zdecydowanie żywe kwaity tylko nie wiem jakie oni mają wazony. Bo z pewnością nie chcę takich długich i wysokich co były modne X lat temu. Chciałabym coś normalnego by wstawić kwiaty.
Wiesz może czy mają kubełki na alkohol żeby np. lód wrzucić ??
Ja z Adonisa zawsze brałam kwiaty mieszkam w bloki obok także wiązanki robią naprawdę ładne a nie mają jakiś zdjęć ??
Znalazłam http://www.adonis.ostrowiec.pl/galeria.php - ale te foty to kiepskie zdecydowanie :/
Ja chyba będę brała tulipany bo tanie i zastanawiam sie skąd same wazony wynająć bo widziałam że w allium mają taką opcje.

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-03-12 o 21:40
Stary 2014-03-13, 00:55   #1945
nikaaa_87
Raczkowanie

Cytat:
A soki gdzie kupowaliście, dawno? :P
W carrefourze była promocja jeden za 7,99 , a drugi za 1 grosz A jabłkowe normalnie przecenili na 3,99 Z 2 tyg. temu to było
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:50   #1946
lauracrow
Rozeznanie

Hej hej hej. Znalazłam w sieci fajna stronę z zaproszeniami, winietkami itp...wszystko hand-made. Postanowiłam wkleić tu- może się którejś przyda-
https://www.facebook.com/LilladecorK...szenia?fref=ts
lauracrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:10   #1947
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też zdecydowanie żywe kwaity tylko nie wiem jakie oni mają wazony. Bo z pewnością nie chcę takich długich i wysokich co były modne X lat temu. Chciałabym coś normalnego by wstawić kwiaty.
Wiesz może czy mają kubełki na alkohol żeby np. lód wrzucić ??
Ja z Adonisa zawsze brałam kwiaty mieszkam w bloki obok także wiązanki robią naprawdę ładne a nie mają jakiś zdjęć ??
Znalazłam http://www.adonis.ostrowiec.pl/galeria.php - ale te foty to kiepskie zdecydowanie :/
Ja chyba będę brała tulipany bo tanie i zastanawiam sie skąd same wazony wynająć bo widziałam że w allium mają taką opcje.
Właśnie długie wazony mają na sali (widać na zdjęciach na stronie)
Nie mają kubełków ani szczypców do lodu Uzyskałam tylko informację, że lodówka bardzo dobrze chłodzi i nie są potrzebne My prawdopodobnie kupimy w Ikei a później zobaczymy co z nimi zrobimy
Wazony można wypożyczyć również w esflores i adonisie

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:31   #1948
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie długie wazony mają na sali (widać na zdjęciach na stronie)
Nie mają kubełków ani szczypców do lodu Uzyskałam tylko informację, że lodówka bardzo dobrze chłodzi i nie są potrzebne My prawdopodobnie kupimy w Ikei a później zobaczymy co z nimi zrobimy
Wazony można wypożyczyć również w esflores i adonisie
No ja bym chciała też kubełki do lodów bo jednak byłoby to ekstra
lód to najmniejszy problem tak naprawdę
No będę tak musiała zrobić.
Masz jakiś plan na kwiaty na stół dla młodych ??
Stary 2014-03-16, 13:09   #1949
mikonada
Zakorzenienie

udało nam się załatwić kolejną rzecz a mianowicie video to podsumuję:

video: Art Studio
foto: Marek Majewski- MajewscyFoto
DJ: Piotr Kurowski
Zaproszenia: Galeria ślubna (Kielce)
kościół: Miłosierdzie Boże
sala: Stangret
wizaż: _Ciastko_
fryzjer: szwagierka
Stary 2014-03-16, 13:22   #1950
honeychild
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
udało nam się załatwić kolejną rzecz a mianowicie video to podsumuję:

video: Art Studio
foto: Marek Majewski- MajewscyFoto
DJ: Piotr Kurowski
Zaproszenia: Galeria ślubna (Kielce)
kościół: Miłosierdzie Boże
sala: Stangret
wizaż: _Ciastko_
fryzjer: szwagierka

My też ślubujemy w Miłosierdziu
A w piątek odebraliśmy obrączki

Zaręczona 14.02.2013
Ślub 05.07.2014
honeychild jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości