|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Cytat:
Ja właśnie czekam na tę koszulę z tym, że wylicytowałam ją na ebayu nieco taniej.
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapamiętam,żeby się zgłosić do Ciebie jak coś ![]() |
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze zakupy na ali Trzymajcie kciuki ![]() Będę dawac znać co i jak
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj zamówiłam torebkę u tego sprzedawcy
http://www.aliexpress.com/store/939255 i też dzisiaj dostałam już informację o wysyłce. |
|
|
|
#3966 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie skończyłam czytać caaalutki wątek, widzę, że niektóre rzeczy są warte zamówienia i tu pojawia sie ale.
Także więc nie mam konta bankowego, czyli żadnych kart, więc przeraża mnie zamawianie na tej stronie. Założyłam paypala, ale nie wiem o co w nim chodzi ;< pomożecie? |
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam problem sama nie wiem co zrobić. Kupiłam 04.02 buty znane tutaj gz, jednak nie te czarne, tylko inny model. I teraz sprzedawca twierdzi,że on je wysłał 2 tygodnie temu. Ja w ogóle ich nie widzę w śledzeniu. Już go straszyłam, że jeśli nie wyśle to zakładam mu spór i koniec. Ale twierdzi święcie,że już to zrobił.A poczta nie aktualizuje :/ Sama nie wiem co zrobić. podobno oni robią tak, że rezerwują sobie po prostu numer paczki to tłumaczyłoby że mam numer, ale czemu nic się nie dzieje:/ sama nie wiem. Minęło już trochę czasu
w_o_m zamówiłam tę czapkę z daszkiem z uszami jest już wysłana zobaczymy co przyjdzie ten model był jesieni 2013 w zarze za około 80 zł
Edytowane przez goleczka Czas edycji: 2014-03-11 o 20:23 |
|
|
|
#3969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przewalutowanie ze PLN na Euro a potem na $ kosztuje ok 4% wartości transakcji, czyli niewiele.
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sam może sobie z tego kiedyś skorzystać, a nóż widelec trafi że akurat cos będzie na karcie. Jeśli sprzeda 100 takich kart to ma 100 razy szansę przy każdej próbie płatności że trafi u kogoś na pieniążki Dla mnie taka drukowana karta kupiona na allegro to bezsens totalny jeśli kupiona na stronie banku to ok, ale nie na allegro. |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
hej
czy kupowała któraś z Was ten żakiet i może podzielić się opiniami? ![]() http://www.aliexpress.com/item/2014-...691027347.html |
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1931 Proszę
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was moje Drogie! Na Wizażu jestem już zalogowana długo, ale byłam baaardzo przyczajona, ale w końcu postanowiłam napisać
Od dłuższego czasu czytam ten wątek (udało mi się przeczytać cały i teraz jestem na bieżąco). Jestem z siebie dumna, bo jestem już po swoich pierwszych zakupach na Ali, bez większych problemów, więc dziękuję Wam za wszystkie pomocne rady, które pisałyście na tych wszystkich 133 stronach ![]() Coś czuję, że przez Ali mój biżuteriowy odwyk popadnie w zapomnienie, tu jest tyle pięknych rzeczy
Edytowane przez madziaaaa_ Czas edycji: 2014-03-11 o 22:41 |
|
|
|
#3979 |
|
Przyczajenie
|
Ja dostałam właśnie dzisiaj te okulary. Tylko z innej aukcji dokładnie takie jak na zdjęciu. Jakość tez całkiem niezła. Przyszły opancerzone w takie steropianowe pudełeczko, także nic sie nie zagniotło
|
|
|
|
#3980 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jesteś kochana , specjalnie żeby mi sprawdzić? ;p... Nie, no wiem, że nie . Ale koniecznie daj znać, niesamowicie mi się podoba, a wiem, że szkoda byłoby ją zamawiać i dostać zmiętą... No bo jak rozmiar się nie sprawdzi to zawsze można komuś oddać. ![]() --- Co do tego, o czym mówisz o przesyłce. Oni tak sobie właśnie rezerwują (chyba) ja zamawiałam kiedyś sukienkę i numer miałam przez 3 tyg. a nie działał,a Pan mi mówił cały czas że wysłał... Jedyne pocieszenie, że jak już faktycznie wysłał (numer działał) to już wiadomo, że naliczało już ten czas dostarczenia ... A nie, tak jak niektórzy, że najpierw czekasz na wysyłkę 60 dni (nawet) a potem dostajesz numer - znów czekasz... i dopiero potem możesz otworzyć spór. Więc jest jak jest, ale z dwojga złego wolę już mieć taki numer 3 tyg. żeby czas leciał, niż czekać 4 tyg. na numer dopiero. ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Też mam z bzwbk, zwykła do 30 lat, nie kredytówkę. tylko z opcją visa , i też nic nie płacę . Także jest tanio ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
Ty "zła" kobieto ;p.... ten pompon jest taki fajny, że teraz szukam sobie breloczka do kluczy... A wcześniej nawet nie czułam potrzeby zakupu nowego :p. ------------- Nie wiem czemu nikt o niej nie wspomina nigdzie ... Ale niesamowicie mi się podoba. http://www.aliexpress.com/item/2014-...607126176.html Nie jest, aż tak droga wyjdzie do 40 zł, nawet mniej.... Macie jakieś informację co do niej? Cokolwiek Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-03-12 o 01:23 |
||
|
|
|
#3981 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kartę virtual mbanku rozliczaną w usd już posiadam od dawna, zapłaciłam 25 zł za aktywację i uważam że to wcale nie jest duża zapłata ( roczna) jak za mój święty spokój i bezpieczeństwo finansowe A ty za te karty które kupujesz na allegro tez musisz płacić przecież. Wpisałam z ciekawości "prepaid bzwbk" i znalazło mi dwie aukcje, jedna za 25 zł jedna za 29.99 a osoba która sprzedaje za 25 nie ma nawet jednego komentarza, dlatego bym nie zaufała tym bardziej. Przypuszczam też że przy tych kartach bank bierze sobie podwójny spread, jak to przy takich kartach bywa. Wyjaśnij mi w takim razie w czym ta karta jest niby lepsza ? Bo opłata taka sama i spread większy niż przy karcie walutowej. Więc wciąż nie rozumiem tego fenomenu. Poza tym koleżanka której polecałaś ta kartę pisala że nie posiada żadnego konta w banku ani innej karty więc jak miałaby wpłacać na tą kartę kasę ? Biegać na pocztę i płacić za przelew na tą kartę czy szukać banku? Dużo lepiej jej wyjdzie założyć najzwyklejsze konto w jakimkolwiek banku i dostanie zwykłą kartę kredytową, którą sobie wykorzysta do płatności. U mnie w m-banku np. to opłata 2 zł miesięcznie za prowadzenie konta i kartę, poza tym w moim mieście jest kilka miejsc z wpłatomatami więc nie ma problemów z wpłacaniem kasy na to konto. Są też banki oferujące darmowe konta i karty tylko trzeba poprzeglądać oferty ---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ---------- Cytat:
Sama takie mam w domu i chętnie bym jeszcze dokupiła Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-12 o 02:28 |
||
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamawiała któraś te koszule?
http://www.aliexpress.com/item/2013-...203062866.html http://www.aliexpress.com/item/New-2...904134428.html W ogóle dostałam numer trackingowy na mój płaszczyk jakoś czw/pt i dalej nie ma go w trackingu, wiem, że to normalne i się zdarza jednak nigdy tak nie miałam. :/ Nie umiem czekać i się niecierpliwię. :P Ale poczekam te 10 dni i najwyżej wtedy napiszę do sprzedawcy. Edytowane przez Kdjdfn Czas edycji: 2014-03-12 o 07:32 |
|
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu zamawiałam tą bluzkę.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6009494104.html Mam ją już chyba z 2 tygodnie i dzisiaj miałam ją założyć pierwszy raz w sumie... Niestety. Porwała się. W miejscu tych oczek. Nawet nie wiem jak. Musiałam ją mocniej pociągnąć pewnie... ![]() Może macie pomysł jak to skleić, zszyć czy co z tym zrobic ? |
|
|
|
#3984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję, jesteście bardzo pomocne <3
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, dzisiaj odebrałam z poczty buty gz, są świetne! po pracy wrzucę foto. na szczęście obeszło się bez zatrzymania
jednak jeżeli chodzi o przesyłkę z naszyjnikami, to odebrałam pismo w sprawie dołączenia dokumentów do wydania przesyłki: muszę zrobić zrzut ekranu aukcji, wpłaty na konto oraz skan dowodu |
|
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
mam problem z użytkownikiem, zamówiłam buty, nie zwróciłam uwagi, że czas oczekiwania na wysyłkę to 18 dni. Sprzedawca wysłał w ostatnim dniu, podał numer przesyłki: RC705655724CN.
Wczoraj odpisał w końcu na moją wiadomość, przeprosił, że musiałam tyle czekać i podał inny numer wysyłki: RC686291879CN . Teraz w statusie w ramce obok prawidłowego numeru (w uwagach) mam coś takiego: " Fill in the wrong tracking number ,correct tracking number is RC686291879CN " Czy to było celowe ominięcie terminu wysyłki?? wysłał dopiero wczoraj, a powinien 2 marca |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
ja z dowodu spisywalam tylko dane bo nie mam jak zrobić skanu (mam skaner ale cholera nie chce się zainstalować na lapku i nie działa).
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś dotarła koszula w kropki: 798660268_655.jpg real: DSC_0028(2).jpg Edytowane przez sanndras Czas edycji: 2014-03-12 o 12:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Ja właśnie czekam na tę koszulę z tym, że wylicytowałam ją na ebayu nieco taniej.

, specjalnie żeby mi sprawdzić? ;p...
Dużo lepiej jej wyjdzie założyć najzwyklejsze konto w jakimkolwiek banku i dostanie zwykłą kartę kredytową, którą sobie wykorzysta do płatności.