Aliexpress - chińskie allegro - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 18:19   #3961
hanusia505
Zakorzenienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
Ta super też się nad nią zastanawiam

Przede mną pierwsze zakupy i chce kupić tą bluzkę:
http://www.aliexpress.com/item/Frees...422010742.html

Czy któraś z Was ją już może zamawiała ?
Będę wdzięczna za każdą rade przed zamówieniem bo jakoś tak się boję
Nie ma się czego bać, w razie problemów otworzysz spór Ja właśnie czekam na tę koszulę z tym, że wylicytowałam ją na ebayu nieco taniej.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:21   #3962
izus_zag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
ja bym kupiła ma komentarze ogólnie 100% wiec myślę warto zaryzykowac
namówiłaś mnie....kliknęłam :P
izus_zag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:12   #3963
Krafcik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez w_o_m Pokaż wiadomość
1 - sukienka
JA ją zamówiłam, ale będę ją mieć pewnie dopiero do 20 dni (już dostałam numer).. Jeżeli nikt się nie wypowie, to dam Ci znać. Mam rozmiarówkę xxs (wysokość osobnika ;p : 164) więc będziesz miała dość dobre porównanie jeżeli chodzi o wiszenie . Trzeba być dobrej myśli, nie wolno jej wisieć ;p.

zapamiętam,żeby się zgłosić do Ciebie jak coś
Krafcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:13   #3964
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Nie ma się czego bać, w razie problemów otworzysz spór Ja właśnie czekam na tę koszulę z tym, że wylicytowałam ją na ebayu nieco taniej.
No to kupiłam
Moje pierwsze zakupy na ali

Trzymajcie kciuki
Będę dawac znać co i jak

kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:14   #3965
otai
Raczkowanie

Ja wczoraj zamówiłam torebkę u tego sprzedawcy
http://www.aliexpress.com/store/939255
i też dzisiaj dostałam już informację o wysyłce.
otai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:00   #3966
_Magdalenaa_
Przyczajenie

Właśnie skończyłam czytać caaalutki wątek, widzę, że niektóre rzeczy są warte zamówienia i tu pojawia sie ale.
Także więc nie mam konta bankowego, czyli żadnych kart, więc przeraża mnie zamawianie na tej stronie. Założyłam paypala, ale nie wiem o co w nim chodzi ;<
pomożecie?
_Magdalenaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:16   #3967
piratte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Magdalenaa_ Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam czytać caaalutki wątek, widzę, że niektóre rzeczy są warte zamówienia i tu pojawia sie ale.
Także więc nie mam konta bankowego, czyli żadnych kart, więc przeraża mnie zamawianie na tej stronie. Założyłam paypala, ale nie wiem o co w nim chodzi ;<
pomożecie?
Niestety musisz mieć konto z kartą z możliwością płatności internetowych, na ali nie da się płacić paypalem
piratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:20   #3968
goleczka
Przyczajenie

Dziewczyny mam problem sama nie wiem co zrobić. Kupiłam 04.02 buty znane tutaj gz, jednak nie te czarne, tylko inny model. I teraz sprzedawca twierdzi,że on je wysłał 2 tygodnie temu. Ja w ogóle ich nie widzę w śledzeniu. Już go straszyłam, że jeśli nie wyśle to zakładam mu spór i koniec. Ale twierdzi święcie,że już to zrobił.A poczta nie aktualizuje :/ Sama nie wiem co zrobić. podobno oni robią tak, że rezerwują sobie po prostu numer paczki to tłumaczyłoby że mam numer, ale czemu nic się nie dzieje:/ sama nie wiem. Minęło już trochę czasu
w_o_m zamówiłam tę czapkę z daszkiem z uszami jest już wysłana zobaczymy co przyjdzie ten model był jesieni 2013 w zarze za około 80 zł

Edytowane przez goleczka
Czas edycji: 2014-03-11 o 20:23
goleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:25   #3969
otai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Magdalenaa_ Pokaż wiadomość
pomożecie?
Paypal-em nie można płacić na Ali. Moim zdaniem jeśli nie masz kart ani konta, najprostszym sposobem jest zakupienie np. na Allegro lub bezpośrednio na str banku BZWBK karty internetowej prepaid, którą można doładowywać w zależności od potrzeby. Kartę drukujesz masz na niej wszystkie wymagane do transakcji numery, przypisane konto i wpłacasz na nie tyle kasy ile akurat chcesz wydać. Nawet jeśli ją zgubisz czy wpadnie w niepowołane ręce, to stracisz tylko to co przeznaczyłaś na najbliższe zakupy, a nie oszczędności całego życia Przewalutowanie ze PLN na Euro a potem na $ kosztuje ok 4% wartości transakcji, czyli niewiele.
Stary 2014-03-11, 20:32   #3970
dennyrose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem sama nie wiem co zrobić. Kupiłam 04.02 buty znane tutaj gz, jednak nie te czarne, tylko inny model. I teraz sprzedawca twierdzi,że on je wysłał 2 tygodnie temu. Ja w ogóle ich nie widzę w śledzeniu. Już go straszyłam, że jeśli nie wyśle to zakładam mu spór i koniec. Ale twierdzi święcie,że już to zrobił.A poczta nie aktualizuje :/ Sama nie wiem co zrobić. podobno oni robią tak, że rezerwują sobie po prostu numer paczki to tłumaczyłoby że mam numer, ale czemu nic się nie dzieje:/ sama nie wiem. Minęło już trochę czasu
w_o_m zamówiłam tę czapkę z daszkiem z uszami jest już wysłana zobaczymy co przyjdzie ten model był jesieni 2013 w zarze za około 80 zł
W moim jednym zamówieniu paczka w trackingu pojawiła się po prawie 20 dniach więc może jeszcze poczekaj parę dni.
dennyrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:37   #3971
goleczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dennyrose Pokaż wiadomość
W moim jednym zamówieniu paczka w trackingu pojawiła się po prawie 20 dniach więc może jeszcze poczekaj parę dni.
Dziękuje, pozostaje czekać. przy takich ryzykownych paczkach ciśnienie skacze hehe
Stary 2014-03-11, 20:55   #3972
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez otai Pokaż wiadomość
Paypal-em nie można płacić na Ali. Moim zdaniem jeśli nie masz kart ani konta, najprostszym sposobem jest zakupienie np. na Allegro lub bezpośrednio na str banku BZWBK karty internetowej prepaid, którą można doładowywać w zależności od potrzeby. Kartę drukujesz masz na niej wszystkie wymagane do transakcji numery, przypisane konto i wpłacasz na nie tyle kasy ile akurat chcesz wydać. Nawet jeśli ją zgubisz czy wpadnie w niepowołane ręce, to stracisz tylko to co przeznaczyłaś na najbliższe zakupy, a nie oszczędności całego życia Przewalutowanie ze PLN na Euro a potem na $ kosztuje ok 4% wartości transakcji, czyli niewiele.
A nie zastanawia Cię to że sprzedawca który oferuje Ci ta kartę na allegro ma też wszystkie z niej dane ? Przecież do płatności w internecie wykorzystuje się tylko numer karty i kod.
Sam może sobie z tego kiedyś skorzystać, a nóż widelec trafi że akurat cos będzie na karcie. Jeśli sprzeda 100 takich kart to ma 100 razy szansę przy każdej próbie płatności że trafi u kogoś na pieniążki
Dla mnie taka drukowana karta kupiona na allegro to bezsens totalny jeśli kupiona na stronie banku to ok, ale nie na allegro.
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:04   #3973
dennyrose
Zadomowienie

Wstawiłam zdjęcia na wątku zdjęciowym -----> TUTAJ

Nie chcę kopiować wpisu i zdjęć do tego wątku żeby to nie zostało uznane za zaśmiecanie forum wiec podaję bezpośredni odnośnik
Stary 2014-03-11, 21:10   #3974
otai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
A nie zastanawia Cię to że sprzedawca który oferuje Ci ta kartę na allegro ma też wszystkie z niej dane ? Przecież do płatności w internecie wykorzystuje się tylko numer karty i kod.
Sam może sobie z tego kiedyś skorzystać, a nóż widelec trafi że akurat cos będzie na karcie. Jeśli sprzeda 100 takich kart to ma 100 razy szansę przy każdej próbie płatności że trafi u kogoś na pieniążki
Dla mnie taka drukowana karta kupiona na allegro to bezsens totalny jeśli kupiona na stronie banku to ok, ale nie na allegro.
To bank oferuje sprzedaż na Allegro i jest to tylko jedna z opcji, poza tym dostajesz tylko częściowy numer konta i karty, resztę otrzymujesz od serwisu bzwbk po zarejestrowaniu karty, kod bezpieczeństwa dostajesz również od serwisu BZWBK jeszcze inną drogą bo smsem. Sprzedawca nawet znając tych kilka cyfr wyjętych z numeru karty nie jest w stanie nic z nimi zrobić... Jeśli uważasz to za bezsens to nie kupuj, ja tego nie sprzedaje... Oczywiście możesz sobie zamówić kartę kredytową i płacić za nią 25zł, co kto lubi.
Stary 2014-03-11, 21:51   #3975
BebeLilyy
Raczkowanie

hej czy kupowała któraś z Was ten żakiet i może podzielić się opiniami?
http://www.aliexpress.com/item/2014-...691027347.html
BebeLilyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:07   #3976
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
.. Oczywiście możesz sobie zamówić kartę kredytową i płacić za nią 25zł, co kto lubi.
A ja mam karte kredytowa w bzwbk i nic za nia nie place..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez BebeLilyy Pokaż wiadomość
Ktos kupowal,ale nie wiem czy akurat od tego sprzedawcy. W kazdym razie zakiet byl polecany

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-11, 22:29   #3977
dennyrose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebeLilyy Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1915

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1931

Proszę
Stary 2014-03-11, 22:35   #3978
madziaaaa_
Raczkowanie

Witam Was moje Drogie! Na Wizażu jestem już zalogowana długo, ale byłam baaardzo przyczajona, ale w końcu postanowiłam napisać Od dłuższego czasu czytam ten wątek (udało mi się przeczytać cały i teraz jestem na bieżąco). Jestem z siebie dumna, bo jestem już po swoich pierwszych zakupach na Ali, bez większych problemów, więc dziękuję Wam za wszystkie pomocne rady, które pisałyście na tych wszystkich 133 stronach Na początek i na próbę zamówiłam to http://www.aliexpress.com/snapshot/6027509141.html, wg trackingu paczka już idzie, wyślę zdjęcie, jak okulary dojdą w dobrym stanie, bo boję się, że mogą zostać uszkodzone

Coś czuję, że przez Ali mój biżuteriowy odwyk popadnie w zapomnienie, tu jest tyle pięknych rzeczy

Edytowane przez madziaaaa_
Czas edycji: 2014-03-11 o 22:41
madziaaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 23:26   #3979
goleczka
Przyczajenie

Ja dostałam właśnie dzisiaj te okulary. Tylko z innej aukcji dokładnie takie jak na zdjęciu. Jakość tez całkiem niezła. Przyszły opancerzone w takie steropianowe pudełeczko, także nic sie nie zagniotło
Stary 2014-03-12, 01:17   #3980
w_o_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goleczka Pokaż wiadomość
OOO . Jesteś kochana , specjalnie żeby mi sprawdzić? ;p...
Nie, no wiem, że nie . Ale koniecznie daj znać, niesamowicie mi się podoba, a wiem, że szkoda byłoby ją zamawiać i dostać zmiętą... No bo jak rozmiar się nie sprawdzi to zawsze można komuś oddać.

--- Co do tego, o czym mówisz o przesyłce. Oni tak sobie właśnie rezerwują (chyba) ja zamawiałam kiedyś sukienkę i numer miałam przez 3 tyg. a nie działał,a Pan mi mówił cały czas że wysłał... Jedyne pocieszenie, że jak już faktycznie wysłał (numer działał) to już wiadomo, że naliczało już ten czas dostarczenia ... A nie, tak jak niektórzy, że najpierw czekasz na wysyłkę 60 dni (nawet) a potem dostajesz numer - znów czekasz... i dopiero potem możesz otworzyć spór. Więc jest jak jest, ale z dwojga złego wolę już mieć taki numer 3 tyg. żeby czas leciał, niż czekać 4 tyg. na numer dopiero.

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
A ja mam karte kredytowa w bzwbk i nic za nia nie place..
Też mam z bzwbk, zwykła do 30 lat, nie kredytówkę. tylko z opcją visa , i też nic nie płacę . Także jest tanio

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:

Nie chcę kopiować wpisu i zdjęć do tego wątku żeby to nie zostało uznane za zaśmiecanie forum wiec podaję bezpośredni odnośnik

Ty "zła" kobieto ;p.... ten pompon jest taki fajny, że teraz szukam sobie breloczka do kluczy... A wcześniej nawet nie czułam potrzeby zakupu nowego :p.

-------------

Nie wiem czemu nikt o niej nie wspomina nigdzie ...
Ale niesamowicie mi się podoba.
http://www.aliexpress.com/item/2014-...607126176.html

Nie jest, aż tak droga wyjdzie do 40 zł, nawet mniej....
Macie jakieś informację co do niej?
Cokolwiek

Edytowane przez w_o_m
Czas edycji: 2014-03-12 o 01:23
w_o_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 02:35   #3981
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
To bank oferuje sprzedaż na Allegro i jest to tylko jedna z opcji, poza tym dostajesz tylko częściowy numer konta i karty, resztę otrzymujesz od serwisu bzwbk po zarejestrowaniu karty, kod bezpieczeństwa dostajesz również od serwisu BZWBK jeszcze inną drogą bo smsem. Sprzedawca nawet znając tych kilka cyfr wyjętych z numeru karty nie jest w stanie nic z nimi zrobić... Jeśli uważasz to za bezsens to nie kupuj, ja tego nie sprzedaje... Oczywiście możesz sobie zamówić kartę kredytową i płacić za nią 25zł, co kto lubi.
Napisałaś wcześniej że kartę się drukuje wiec uznałam że sprzedawca wysyła jakiś skan czy coś. Ja w kwestiach finansów nie zaufałabym allegro bo wiem że różni sprzedawcy się tam pojawiają, jeden jest uczciwy inny nie.

Kartę virtual mbanku rozliczaną w usd już posiadam od dawna, zapłaciłam 25 zł za aktywację i uważam że to wcale nie jest duża zapłata ( roczna) jak za mój święty spokój i bezpieczeństwo finansowe

A ty za te karty które kupujesz na allegro tez musisz płacić przecież. Wpisałam z ciekawości "prepaid bzwbk" i znalazło mi dwie aukcje, jedna za 25 zł jedna za 29.99 a osoba która sprzedaje za 25 nie ma nawet jednego komentarza, dlatego bym nie zaufała tym bardziej.
Przypuszczam też że przy tych kartach bank bierze sobie podwójny spread, jak to przy takich kartach bywa.

Wyjaśnij mi w takim razie w czym ta karta jest niby lepsza ? Bo opłata taka sama i spread większy niż przy karcie walutowej. Więc wciąż nie rozumiem tego fenomenu.

Poza tym koleżanka której polecałaś ta kartę pisala że nie posiada żadnego konta w banku ani innej karty więc jak miałaby wpłacać na tą kartę kasę ? Biegać na pocztę i płacić za przelew na tą kartę czy szukać banku? Dużo lepiej jej wyjdzie założyć najzwyklejsze konto w jakimkolwiek banku i dostanie zwykłą kartę kredytową, którą sobie wykorzysta do płatności.
U mnie w m-banku np. to opłata 2 zł miesięcznie za prowadzenie konta i kartę, poza tym w moim mieście jest kilka miejsc z wpłatomatami więc nie ma problemów z wpłacaniem kasy na to konto. Są też banki oferujące darmowe konta i karty tylko trzeba poprzeglądać oferty

---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

Cytat:

Łaaa słodziutki ten twój breloczek a w dodatku na zdjęciach z aukcji breloczki wiszą na ślicznych koronkowych osłonkach do doniczek Sama takie mam w domu i chętnie bym jeszcze dokupiła

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-03-12 o 02:28
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:24   #3982
Kdjdfn
Zakorzenienie

Dziewczyny zamawiała któraś te koszule?

http://www.aliexpress.com/item/2013-...203062866.html

http://www.aliexpress.com/item/New-2...904134428.html

W ogóle dostałam numer trackingowy na mój płaszczyk jakoś czw/pt i dalej nie ma go w trackingu, wiem, że to normalne i się zdarza jednak nigdy tak nie miałam. :/ Nie umiem czekać i się niecierpliwię. :P Ale poczekam te 10 dni i najwyżej wtedy napiszę do sprzedawcy.

Edytowane przez Kdjdfn
Czas edycji: 2014-03-12 o 07:32
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:28   #3983
lipstick
Raczkowanie

Jakiś czas temu zamawiałam tą bluzkę.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6009494104.html
Mam ją już chyba z 2 tygodnie i dzisiaj miałam ją założyć pierwszy raz w sumie...
Niestety. Porwała się. W miejscu tych oczek. Nawet nie wiem jak. Musiałam ją mocniej pociągnąć pewnie...

Może macie pomysł jak to skleić, zszyć czy co z tym zrobic ?
lipstick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:57   #3984
musszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość

W ogóle dostałam numer trackingowy na mój płaszczyk jakoś czw/pt i dalej nie ma go w trackingu, wiem, że to normalne i się zdarza jednak nigdy tak nie miałam. :/ Nie umiem czekać i się niecierpliwię. :P Ale poczekam te 10 dni i najwyżej wtedy napiszę do sprzedawcy.
Tą pierwszą ktoś zamawiał ale nie było informacji czy doszła czy jeszcze nie
musszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:11   #3985
_Magdalenaa_
Przyczajenie

Dziękuję, jesteście bardzo pomocne <3
_Magdalenaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:19   #3986
gosica
Zadomowienie

dziewczyny, dzisiaj odebrałam z poczty buty gz, są świetne! po pracy wrzucę foto. na szczęście obeszło się bez zatrzymania

jednak jeżeli chodzi o przesyłkę z naszyjnikami, to odebrałam pismo w sprawie dołączenia dokumentów do wydania przesyłki: muszę zrobić zrzut ekranu aukcji, wpłaty na konto oraz skan dowodu
gosica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:36   #3987
Marta a
Raczkowanie

mam problem z użytkownikiem, zamówiłam buty, nie zwróciłam uwagi, że czas oczekiwania na wysyłkę to 18 dni. Sprzedawca wysłał w ostatnim dniu, podał numer przesyłki: RC705655724CN.
Wczoraj odpisał w końcu na moją wiadomość, przeprosił, że musiałam tyle czekać i podał inny numer wysyłki: RC686291879CN .

Teraz w statusie w ramce obok prawidłowego numeru (w uwagach) mam coś takiego:
" Fill in the wrong tracking number ,correct tracking number is RC686291879CN "

Czy to było celowe ominięcie terminu wysyłki?? wysłał dopiero wczoraj, a powinien 2 marca
Marta a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:38   #3988
bzyczka1
Zakorzenienie

ja z dowodu spisywalam tylko dane bo nie mam jak zrobić skanu (mam skaner ale cholera nie chce się zainstalować na lapku i nie działa).

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:51   #3989
gosica
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja z dowodu spisywalam tylko dane bo nie mam jak zrobić skanu (mam skaner ale cholera nie chce się zainstalować na lapku i nie działa).
można spisać też, tak jest w liście.
wysłałam dokumenty, ciekawe ile teraz potrwa odprawa i ile doliczą
gosica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:15   #3990
sanndras
Zakorzenienie

GG do sanndras

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość

Na 1 w kratkę nadal czekam, a ta druga jest naprawdę fajna, noszę xs/s i S mi pasuje idealnie, materiał nieprzeźroczysty, taki śliski bardziej

dziś dotarła koszula w kropki:
798660268_655.jpg

real:
DSC_0028(2).jpg

Vinted: sanndras

Edytowane przez sanndras
Czas edycji: 2014-03-12 o 12:18
sanndras jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości