![]() |
#451 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Cytat:
![]() ![]() Wycałuj Natalkę ![]() Dragusia - ojej... A co jest? Mam nadzieję, że nic poważnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
katar, kaszel, czasem gorączka
![]()
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, przepraszam, że tak nic nie pisałam ale miałam tydzień z życia wyjęty...dopiero teraz zawziełam się w sobie by wam wszystko opisać.
27 lutego poszliśmy na te badania prenatalne zintegrowane do kliniki in victa. Bardzo miły lekarz przeprowadził badania, pobrali krew i powiedzili, że jak wszystko będzie ok to wysle smska, a jak coś nie tak to zadzwoni. Czekałam na smsa, a tu telefon "no niestety jest Pani w grupie zagrożenia i wychodzi na 1:163 na trisomię 21" mnie poprostu słabo się zrobiło, umówiłam się do genetyka jak radzili, niedługo po bo we czwartek miałam wizytę u genetyka. Genetyk powiedziała, że to od przezierności, wychodzi na granicy 5,19cm CRL, 2,24mm NT, co kwalifikuje się do amniopunkcji do tego wyniki krwi nie za dobre. 11 marca miałam zaplana wizyte u swojego lekarza i stwierdziłam, że poczekam na jego zdanie. W między czasie umówiłam się na amnio, na nfz bo mi przysługuje, jak mój lekarz da mi skierowanie. Wczoraj byłam u mojego lekarza, on powiedział, że według niego jest ok i gdybym nie poszła na te badania to sam by mnie nie wysłał na dodatkowe z krwi, ale w takim stanie to się wykończę, ciśnienie 160 na 80, położna groziła szpitalem i dali mi skierowanie na amnio abym się uspokoiła. . . powiem wam , że się trochę uspokoiłam ale nie do końca, ciągle niepewność, a teraz na to wszystko ta amniopunkcja, która przeprowadzona przez konowała może skończyć się tragicznie....nie życze nikomu czegoś takiego...chcę wiedzieć żeby nie zamęczać dziecka, a znam siebie, że to nie byłoby wesołe 5 miesięcy, już teraz mnie nic nie cieszy, jestem jak taki zombiak i dobrze, że mam pracę bo wtedy za bardzo nie myślę... Odpowiadając na pytanie jestem w 14 tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to kiedy ta amnio? a my dziś świętujemy ROCZEK! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Prymaza -
![]() Dragusia - ![]() ![]() Słoneczny Wrocław pozdrawiaaa wszystkich!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#457 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dragusia wycałuj Florka - sto lat ![]() A mój synek dziś 17 miesięcy kończy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
Wszystkie pomiary dobrze, kość nosowa obecna, robił to certyfikowany specjalista na bardzo dokładnym sprzęcie. We wtorek idę na amnio. Bardzo się boję i cały czas biję się z myślami czy nie zwiać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() halo jak ty z wrocka to musimy sie kiedys umowic. jak juz bedzie cieplej na rynek czy cos ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Głupie pytanie ale zdecydowałybyście się na amnio?? Normalnie mam taki mętlik w głowie...masakra jakaś!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
Prymaza ..nie wiem co napisać.. współczuje
![]() ![]() Dragusia 100lat dla Florka!! ![]() ![]() ![]() ![]() ewelinka buziak dla synka ![]() Naszej Natalci rośnie kolejny ząbek, dziś zauważyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Raczkowanie
|
Wiesz, chyba nie zakładam takiej możliwości, chcę poprostu mieć spokojną ciąże, to co dziecko już przeszło to przechodzi ludzkie pojęcie. Niech nie będe miała takich zastanowień...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
Przeprasza, ze tak rzadko się udzielam ale od dwóch tygodni nie mamy Neta... Dragusia- usciski i
![]() Paulinka- ![]() Ewelinka- mocno trzy mam ![]() Prymaza- nie jestem w stanie wyobrazić sobie co przezywacie... Napewno podejmiesz odpowiednia decyzje ![]() ![]() A u nas 29 dc wczoraj wg ovufriend owulka moglabyc w 14 dc... ale dziś juz zostala przeniesiona 25 dc ale jeśli to prawda to znów kolejny cykl na straty bo przez remont i prace nawet czasu na przytulanki nie mamy... a jeszcze zapierdziel w pracy niesamowity mamy bo jedna koleżanką odchodzi od nas i teraz wszystkie jej obowiązki spadną na mnie... Pozdrawiam Was serdecznie
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#465 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie mam nadzieję że wszystko jest dobrze chociaż i tak towarzyszy mi niepokój na codzień... W najbliższy czwartek idę do gina - mam nadzieję, że wszystko będzie w normie. Do pracy chodzę już tylko do pomocy - kiedy chcę. W tym tygodniu byłam tylko raz bo się przeziębiłam. Mój dzidziuś już mnie kopie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#466 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szczerze - ja bym się chyba nie zdecydowała, ale ale mi się łatwo mówi nie będąc w Twojej sytuacji. Ale wiem, że Twoja decyzja będzie najlepsza dla Waszej Trójki - nie rozmyślaj już, tylko wsłuchaj się w siebie, a na pewno postąpisz słusznie. Trzymam mocno kciuki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wygłaskany ![]() Prymaza, jak tam??? Hellooo, staraczki, co nowego??!!
![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, jestem już po, jednak zdecydowałam, że zrobię. Sam zabieg masakrycznie wpływa na psychikę matki, o mały włos tam nie zemdlałam z kłębiącymi się myślami. W ogóle nie patrzylam na to. Później leżałam cały dzień obchodząc się ze sobą jak z jajkiem i mam tak zamiar do końca tygodnia. Teraz 3-4 tygodnie oczekiwań, ale nie myślę o tym tak bardzo jak o tym co z moim kosmitą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wrzuciłam do klubu zdj z roczku ![]()
![]() |
![]() |
#471 |
Rozeznanie
|
Prymaza, wszystko będzie dobrze
![]() Jutro idę do lekarza na wizytę, zawsze się bardzo stresuję, żeby nie usłyszeć niczego złego. Buziaki dla Was wszystkich
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Jutro zaczynam 16 tydzień. Wiecie co, za nic w świecie nie powtórzyłabym tego badania! Nigdy nie pójdę już na żadne screeningi prenatalne. Tylko mój lekarz i nic więcej. Tak się kończy nadgorliwość...teraz już po wszystkim ale jak sobie przypomnę co przeszłam i ile czasu będe czekać na wynik to mi słabo...(3-4tygodnie)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
White Cafe, jak tam po wizycie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
a co u Kasi? Mokki? haneczki? dhali?
![]() |
#475 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz lecę popatrzeć ![]() Cytat:
Melduję -2 cm kolejne -w sumie -60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, u lekarza niby spoko ale powiedziałam doktorowi ze pobolewa mnie brzuch i jak pokazalam gdzie to mowi ze niedobrze. No wziął mnie na badanie szyjki palcami i mowi ze glowka się pcha! Potem zrobil usg dopochwowe i mówi ze tutaj w sumie szyjka jednak dluga. Dal mi duphaston 3 razy dziennie. Jestem troche wystraszona ale jak usg pokazalo dluga szyjka to chyba nie jest zle. No i dzidzius jest malutki w sensie wagowo. Musze lepiej sie odzywiac i wiecej jesc bo w sumie tykko 2 kg przytylam a to juz 20 tydz. 2 kwietnia ide na drugie genetyczne. Mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze.
Mamuski ale jestescie szczesciarami ze juz macie swoje dzidziusie. Snilo mi sie ze spotkalysmy sie w realu i Patusia (chyba Patusia) powiedziala ze jest w ciazy. ![]() ![]() I jeszcze śniło mi sie ze poszlam do obcego lekarza i poloznikiem byl tak karol Strasburger ![]() Aaaaaa no i będzie chlopiec na 99%. Upewnie sie jeszcze na tym genetycznym ![]()
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-03-21 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wagi, mam znajomą, która w ciąży przytyła 1 kilogram! Zdrowo się odżywiała, troszkę wiadomo musiała schudnąc, bo mała ważyła prawie 3 kg przy porodzie, ale generalnie chodzi mi o to, że każdy jest inny i czasem się tak zdaża, że mamy mało tyją. A jak malutki jest dzidziuś? Lekarz Ci powiedział, że to kwestia tego jak się odżywiasz? Z tego co wiem, to dziecko i tak wszystko dla siebie wyciągnie, nawet jakby się mama głodziła, o co Ciebie oczywiście nie podejrzewam ![]() Ale na pewno wszystko jest ok ![]() Gratuluje wstępnie synka! ![]() A sny niezłe ![]() ![]() Edytowane przez ewelinka2210 Czas edycji: 2014-03-21 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
Hej kochane
![]() ![]() Ewelinka tradycyjnie gratuluje strat w obwodach :echem: Prymaza nie martw się kochana, na pewno będzie dobrze ![]() White przyjmuj leki tak jako mówi lekarz i nie przejmuj sie ![]() ![]() U mnie 37 dc (12dpo) no i tempka dziś juz zaczela spadać wiec max do niedzieli przyjdzie @ ale to dobrze bo na ten cykl nie liczylam nawet choć jak i po moim wykresie widać owulka raczej by la ok 25 dc ale my tym razem odpuscilismy przytulanki. Praca, remont itp Daly nam się we znaki i najzwyklej w świecie nam się nie chcialo... dziś z reszta zrobilam test nie poczekalam nawet do niedzieli no i tradycyjnie I kreska... powiem Wam szczerze, ze chyba nawet nie mogę sobie wyobrazić co będzie jak juz w końcu zobacz pozytywny wynik... Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() różnica malutka może być rozbieżność 2 tyg i to jest norma wiec spoko
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.