|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ambitne wizażanki część V
Cytat:
mnie najbardziej "zamiata" piwo/wino, a najbardziej "do rzeczy" jestem po wódce śmieją się ze mnie, że "prawdziwa Polka" Cytat:
Jogurt to dla mnie we Francji podstawowy deser, więc dam radę ![]() Czeka mnie trudny tydzień ![]() Co tutaj tak cicho? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=16bp6ucvVNs piękne
![]() U mnie sie tyle dzieje.. Mam nadzieję, że w czwartek będę mogła siąść w końcu i na spokojnie napisać Wam wszystko
|
#2194 | |||
|
Imperatorowa Undi I
|
D. jest tak ambitny, że nabijam się z niego, że niedługo założy sobie konto na wizażu i będzie Was męczył bardziej ode mnie
a w ogóle to zostałam wychu*ana na allegro i jestem wściekła Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co się stało? Szacun Jestem w dołku nic się nie układa, nic mi nie wychodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2196 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
dzięki, przekażę
ale gdzie wyrazy współczucia dla mnie? zamówiłam sobie stanik... dostaję maila, że pracownik pomylił przesyłki i dostanę złą przesyłkę i żebym odesłała to zwrócą mi koszta. Rzeczywiście, przyszło totalnie coś innego niż zamawiałam (inny model i inny rozmiar), odesłałam, podałam nr konta bankowego i czekam na zwrot za przesyłkę i przysłanie tego, co zamówiłam. Minęły dwa tygodnie - ani stanika, ani przelewu. Piszę maila - brak odpowiedzi. A dziś jak już postraszyłam sprzedawcę zgłoszeniem sprawy do Allegro dostaję tekst że z tego co pamięta to dostałam 2 staniki i jeden odesłałam, a drugi sobie zatrzymałam i tylko za tą przesyłkę musi mi zwrócić Cytat:
chcę dalej robić karierę w księgowości, a we Francji nie dostałabym pracy w zawodzie... Może na emeryturze choć kto wie, dostałam ostatnio maila od tej górnej "góry", że w związku z tym, że Polska jest w strefie zagrożenia (chyba o sytuację na Ukrainie im chodzi ) mam być przygotowana na ewentualną ewakuację do innego państwa i cała rozpiska rzeczy, jakie muszę zrobić/sprawdzić tulę mocno zobaczysz, dziś może jest źle, ale niedługo będzie lepiej, na pewno! Trzymam mocno za to kciuki, jeśli będziesz się potrzebowała wygadać czy coś to służę
|
|
#2197 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nienawidze antybiotykow, dla mnie to ostatecznosc; mam nadzieje ze szybko staniesz na nogi ![]() Cytat:
za kilka lat będziesz stara na takie nocki (nie no, żartuję oczywiście ); uwielbiam tequile i ostatnio to moj ulubiony trunek na wszelakich wyjsciach, w domu to winko/piwo czasem drink z wodka. ale ja to lubie wszelki alkohol, sesese ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
masz jakieś perełki zapisane??? chciałąbym to usłyszeć fajnie że się uczy ![]() Cytat:
co się nie obejrzę to ktoś narzeka na all ;/ miejmy nadzieję, że jednak zwrócą Ci kasę ;/ grr, ażmnie się ciśnienei podniosłoCytat:
ylko pastis nie ;pCytat:
ja się na pewn wyniosę z PL, ale nie wiem dokąd... xD Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie czytałam, ze Krym się odłączył i jest niezależnym państwem, ale co z tego jak żadne inne go nie uznało... ale cóz, ułatwi to przeprowadzenie referendum i może być tak, że Krym bedzie czescia Rosji. myslalam ze nigdy nie doczekam takich czasow, jakos tak obco i źle ze świadomością, że gdzięs obok się coś dzieje i mogą być zamieszki
|
|
#2198 | ||||||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
No, chyba, że D. będzie zarywał zamiast mnie Cytat:
wszyscy piwo / whisky zamawiają a ja jedyna wódkę, miny barmanów bezcenne ![]() e tam, wcale nie wrażliwy Cytat:
Cytat:
Cytat:
no bo pastis jest obrzydliwy Cytat:
|
|
#2200 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ty się ciesz, że się w końcu za to wziął
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wiesz jakie ewentualne kraje Ci "grożą"?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja właśnie chcę wrócić, tylko coraz bardziej mi się przesuwa w czasie ten powrót ![]() Cytat:
![]() Za dużo mi się nazbierało popsuty komputer, problem z biletami na Święta, tęskniące serduszko, ważne decyzje do podjęcia... Niby pierdoły, ale jak się je zbierze do kupy, to ciężko udźwignąć.Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2201 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na siłownię to ja na razie niezbyt - po sobotnich ćwiczeniach doszłam do siebie dopiero na zumbie Obawiam się że przy jakimś biegu czy wyciskaniu to musiałaby po mnie karetka przyjechać ![]() Cytat:
![]() Jak się czujesz? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej, został mi już tylko katar, resztki kaszlu i ogromne zmęczenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzie chcą Cię w pracy ewakuować i jakie zagrożenie macie? ![]() Kciuki za D. z nauką polskiego
|
|
|
|
|
#2204 | |||||||
|
Imperatorowa Undi I
|
ale on nie robi tego z dobrej woli, tylko dlatego, że musi
W mojej korpo wszyscy obcokrajowcy nieznający polskiego mają 2 x w tygdodniu zajęcia z polskiego, normalnie wliczane do czasu pracy Cytat:
Sądząc po tym, że na liście rzeczy do "zrobienia" nie mam wystąpienia o wizę to nie będą to niestety Stany W umowie mam napisane, że będzie to najbliższy kraj, w którym znajduje się oddział mojej korpo i w którym dane zagrożenie nie występuje... Najpewniej będą więc to Niemcy... albo Rosja Cytat:
moim zdaniem najlepsze rozwiązanie ![]() Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, takie przytłoczenie wszystkim nie jest nigdy dobre Ale zobaczysz, pomalutku wyjdziesz z tego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no właśnie nie, wiem, że głupia jestem, ale dałam babce szansę, choć wiem, że powinnam od razu założyć spór na allegro a nie bawić się w polubowne załatwianie sprawy Niby kurier ma być u mnie do piątku, zobaczymy... Cytat:
już wolałam nie pytać w jakim banku ma konto, że przelew ze zwrotem pieniędzy za odesłanie idzie dwa tygodnie no właśnie nie wiadomo co tym Amerykańcom w głowach siedzi, możemy jedynie przypuszczać, ale czy nasze przypuszczenia są słuszne? a gdzie kciuki za U. , żeby nie oszalała?
|
|
#2205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie tu, to fakt ![]() 1533790_10201838582100207_555061168_n.jpg Cytat:
![]() Tylko trochę szkoda życia ![]() Cytat:
Najbardziej się cieszę z tego, że jako tako udało się rozwiązać kwestię biletów i zamiast 7 dni spędzę w domu 12! Cytat:
![]() Cytat:
Trzymamy, trzymamy i wspieramy
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Błagam o kciuki jutro o 14
Kciuki, różańce, modlitwy, czary wszystko byle skuteczne
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2208 | ||
|
Imperatorowa Undi I
|
nie, pewnie dlatego tak strasznie przeklina, jak musi zadanie domowe odrobić
achhhh no ba, wujek Putin nie pozwoli skrzywdzić małej Undi ![]() nie można mieć wszystkiego ![]() Cytat:
z czasem na pewno póki co czekam... ![]() Cytat:
Ale mam nadzieję, że się udało ![]() Ja tak nieśmiało poproszę o kciuki jutro Pierwszy raz będę prowadzić takie profesjonalne szkolenie i jestem przerażona nawet tym, że ludzie chcą sami z siebie przyjść i mnie posłuchać... a ja się do tego nie nadaję kompletnie ![]() A jakbym jutro nie dała rady tu zajrzeć -> w sobotę publikacja mojego badziewnego artykułu.
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Undi
![]() Mi się nie udało. I CH&*89*(&.
|
#2210 |
|
Imperatorowa Undi I
|
ojej, przykro mi
Masz możliwość spróbowania jeszcze raz?
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
co z tego, że mam jak to rozwala wszystko inne.
I wszystkie moje plany (konferencja, wyjazd, szkolenie) pójda prawdopodobnie w ch..lere
|
#2212 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Prowadzenie szkoleń to zdecydowanie nie jest coś, w czym jestem dobra. Kosztowało mnie to tyle stresu, że więcej się nie zgodzę
![]() EDIT: zapomniałam powiedzieć... Stanik dotarł. Koszty przesyłki co prawda nadal nie zostały zwrócone, ale pal licho, najważniejsze, że jest stanik (a jest cudowny, taki wiosenny Cytat:
![]() ja się zawsze pocieszam, gdy mi coś nie wychodzi tak, jakbym tego chciała, że los ma po prostu w stosunku do mnie inne plany i czeka mnie coś o wiele bardziej "wow" niż to co "stracilam". Jedne drzwi prawdopodobnie się zamknęły, ale tuż obok są inne, warte zauważenia, które nieśmiało się otwierają i tylko czekają, by otworzyć je szerzej
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2014-03-15 o 10:00 |
|
|
|
|
#2214 |
|
Imperatorowa Undi I
|
a takie cudeńko od Panache: http://images.asos-media.com/inv/med...t/image1xl.jpg
Ogólnie to uważam, że zwariowałam Zawsze byłam zwolenniczką takich uniwersalnych staników czyli kolory typu czerń, biel, beż, po prostu coś co pasuje praktycznie do wszystkiego. A ostatnie moje nabytki (poza tym powyżej) to stanik błękitny oraz beżowy w czarne kropeczki z czarnymi ramiączkami D. mnie zabrał na zakupy "na poprawę humoru po ostatnich stresach"... Skończyło się na sukience i 2 bluzkach, pieprzona zakupoholiczka ze mnie ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Jest i mój artykuł http://magazyn-zmiana.pl/project/numer-3/
|
#2216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja jednak wybieram życie ![]() Cytat:
Super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj 23stopnie i cudowne słońce, a ja cały weekend "w pracy"
|
|
#2217 | |||
|
Imperatorowa Undi I
|
Jeju wczoraj omal nie zapadłam się pod ziemię ze wstydu
i weź tu wytłumacz, że na silnych lekach jadę i dlatego pić nie mogę... Dzięki Nie no, pilnie się uczy, ale strasznie łatwo zniechęca i najdrobniejsze niepowodzenie to dla niego życiowa porażka, normalnie trochę za ambitnie się do tego zabiera np. wczoraj tak siedzi, coś tam sobie w zeszycie skrobie, i nagle takie: "k...wa, k...wa". Ja do niego "What happened?" On: "Nie rozumiem to, k...wa". Zaproponowałam, że mu pomogę, wytłumaczę czy coś to nie, bo on sam musi Słuszny wybór Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to znaczy owszem, są tu ładne staniki, ale z reguły kończą się na miseczce D, E jest wielkim osiągnięciem Ostatnio dorwałam stanik w swoim rozmiarze (75G ), ale jest bardzo zwyczajny, a na dodatek miseczka składa się z jednego kawałka materiału, nie ma żadnych przeszyć, drutów itp. i to w ogóle nie modeluje biustu ![]() Nie mam już siły ale jeszcze tylko 4 dni i weekend
|
|
#2219 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Na stronie http://www.freyalingerie.fr/trouver-un-magasin.aspx możesz sobie wyszukać sklepy, może akurat się uda coś znaleźć Ewentualnie może spróbuj zaryzykować z zamówieniem przez internet? W razie czego przecież można w większości sklepów zwrócić, a jak nie to bez problemu sprzedasz dasz radę
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę jeszcze raz i tym razem poproszę o pomoc panią ekspedientkę ![]() No ba, kto jak nie ja?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Byliśmy wczoraj ze znajomymi w pubie i nie dość, że panowie wpadli na genialny pomysł picia tequili zamiast piwa/wódki
mnie najbardziej "zamiata" piwo/wino, a najbardziej "do rzeczy" jestem po wódce
śmieją się ze mnie, że "prawdziwa Polka"
dużo zdrowia! Tylko pamiętaj, by jakieś jogurty jeść czy coś, żeby sobie żołądka nie rozwalić.

) mam być przygotowana na ewentualną ewakuację do innego państwa i cała rozpiska rzeczy, jakie muszę zrobić/sprawdzić