|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
Gratuluję!!Cytat:
|
|
#3842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
sukienka ładna ! Kupiłabym sobie na poprawiny Tylko ciut droga Choć jeśli to ma być ślubna, to z kolei tania
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obcas 6 cm slim http://www.akces2.com/carla-obuwie-d...-standard.html mi tż mówi ze będzie mi za ciepło i żeby zakupiła sandałkowate buty taneczne co myślicie?? mam na myśli tu albo odkryte palce albo i nie PRZYKŁADY: http://www.akces2.com/amanda-obuwie-...lstandard.html http://www.akces2.com/elena-obuwie-damskie-latino.html druga sprawa to najlepiej jaki skład garnituru żeby się nie gniótł ani nic ![]() trzecia sprawa czy mamy na wątku polonistkę? czwarta sprawa któraś dziewczyna mówiła ze ma buty z akces2 i ze slizga się na panelach.. jaka masz podeszwę?? piąta sprawa macie gdzieś teksty zaproszeń ale dla rodziców??
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2014-03-12 o 08:54 |
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Za pół roku, zostanę żoną najcudowniejszego faceta na ziemi
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2014-03-12 o 09:08 |
|
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!!!
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam właśnie Carla X, tylko obcas szeroki flare 6cm Już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia, jak wrażenia po przysłaniu sukienek? Dobrze wykonane? Czy zdjęcia wiernie odwzorowują rzeczywistość?
ewaden Gratuluję nowego uśmiechu bez biżuterii ![]() hihihi Piękne zaproszenia - bardzo eleganckie i starannie wykonane ![]() iliy A jakiego kursu tańca szukacie? Typowo choreografia do pierwszego tańca czy taniec użytwkoy/ towarzyski? emdzik Gratulacje Jakie obrączki wybraliscie?Robusta Ale fajnie z mieszkaniem - bezproblemowego ogarniania życzę Kaigara Całkiem ładna ta sukienka, jestem ciekawa jak się prezentuje na żywo. Kasiulenkowo, stabilnośc zależy od samego buta (tego, z jakiej formy go wykonano). Po zdjęciach wygląda na stabilny model. Co do sandałków - ja się na takie zdecydowałam, dla mnie buty są wygodniejsze i nie obcierają (mniej niż zakryte). Jeśli masz podobnie, wzięłabym sandałki. A nad jakim kolorem się zastanawiasz? Co do garnituru - raczej wysokiej jakości wełna, bez domieszek. Garniak jest wtedy bardzo lekki i przewiewny. Przy dobrej wełnie zagniecenia szybko się rozprostowywują. krooliczek
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() garnitur miał w składzie 80% i 20% domieszki lub 70% na 30% źle dobrze? |
||
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
My mamy takie, tylko, że dla mam.
|
#3852 |
|
Rozeznanie
|
ależ pędzicie - ciężko mi się wbić.
U mnie aktualnie cały czas na topie "formalności kościelne". Daliśmy już na zapowiedzi, będą wisiały od 9-16.03. Teraz musimy iść do pierwszej spowiedzi przedślubnej, we wtorek idę na jeden dzieńindywidualnych nauk przedmałżeńskich. Potem odbieramy kartkę o wygłoszonych zapowiedziach i wracamy do kancelarii na spisanie licencji. Uffff... Na tą spowiedź to aż mnie przechodzą ciarki, a na indywidualne nauki, na które jeszcze muszę przeczytać książki i przemyśleć je to już w ogóle. brrr
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- super !
|
|
#3854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam:
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2014-03-12 o 09:25 |
|
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
myboyismine
![]() madziara889, tutaj też są właśnie skierowania i to chyba na 3 miesiące wcześniej :/ Zobaczę czy w każdej poradni w mieście. anka1897, podoba mi się przejście kolorów, jest extra ![]() cornflower_girl, Lemon_Drop, mojakaren, jeszcze nie do końca, ale chyba to ze słonecznikami. Jest takie żywe, wprawia mnie w dobry nastrój Zobaczymy z czego będziemy mogli wybierać po wpłaceniu pieniążków, bo to nie jest jedyny wybór Dziś po południu będzie przelew, a jutro po południu się tym zajmiemy jak znajdę czas (kończę praktyki i na piątek wszystko musi być na tip top![]() TŻ oznajmił, że nie zobaczę go w ślubnym garniaku Jak go nie zaprowadzę, to nawet nie kupi![]() Zastanawiamy się czy gości wypisywać ręcznie, czy nie. I co z zaproszeniami dla rodziców? Przewijało się to, ale nic nie pamiętam - wtedy o tym nie myślałam. Jedna strona się dokłada finansowo, druga nie, ale jak jednym dam to i drugim. Dawać czy nie dawać? Lecę na zajęcia, hej! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za ten tekst..
![]() jak myślicie? moi rodz robią mi wesele ale tż za swoje sprawy płaci sam. i teraz pytanie w zaproszeniach nie będe pisać że mają zaszczyt zaprosić Narzeczeni z rodzicami Panny Młodej tylko ogólnie ze z rodzicami zaproszenia dać tylko rodzicom TŻ? skoro moi są organizatorami poniekąd więc nie muszą dostawać zapro (sami tak mówią) |
|
|
|
#3857 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://sklep.giacomo.pl/marynarki/39...go-1355sm.html
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-12 o 09:31 |
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W treści zaproszeń podpisujemy, że zapraszają narzeczeni wraz z rodzicami. Może to trochę dziwnie brzmi, bo mamy tylko mamy (nasi ojcowie zmarli).
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
Ad rem
bardzo się cieszę z przepriowadzki, jednak teraz będe miała mało czasu nawet na podczytywanie forum. W weekend jedziemy odwiedzić rodziców i moja malutka bratanicę (ma 1 msc )Musze w końcu wysłać formularz do zaproszeń bo będę je robić miesiąc !! Ja też koniecznie ciągne mojego TŻ na kurs, od kwietnia ![]() Ciekawa jestem jak nam pójdzie, no i będziemy spedzać więcej czasu ze sobą bo tak to jesteśmy zarobieni ciągle, ja na fitness mój S. ciagle "PRACUJE" jak wróci do domu i uczy się róznych rzeczy do pracy i tak nam leci, mamy tylko weekendy dla siebie i noce
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Moje zdanie jest takie- ślub i wesele to ważny dzień dla nas i dla naszych rodziców , my sami finansujemy wesele ale oczywiście piszemy ze K i Ł zapraszają wraz z rodzicami. To dzięki nim doszliśmy do tego punktu i to wraz z nimi zapraszamy . A rodzicom dajemy tak jak większość dziewczyn na wątku nie typowe zaproszenie a takie podziękowanie dla nich w którym napiszemy że chcemy dzielić z nimi ten dzień.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
Kasiulenkowo podeszwe mam taneczną-ślizga się fleczek
![]() hihihi śliczne zaproszenia-możesz mi przypomnieć gdzie zamawiałaś Ale mam dzisiaj okropny dzień-moje kochanie jedzie do domu i znowu będę miała problem by zasnąć,dodatkowo wiem,że wieczorem będzie mu bardzo przykro bo sprzedaje swój ukochany motor-po części dla mnie bo wie jak bardzo się o niego boje,a z drugiej strony szkoda wydawać co roku pieniądze na opłaty i przeglądy bo i tak teraz mieszkamy u mnie i planujemy się przeprowadzić do jego domu dopiero za 3 lata A w ogóle to dzień dobry |
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj dzwoniłam do restauracji, aby zapytać jak ceny na ten rok się kształtują - mieliśmy zapis w umowie, że mogą się zmienić - ale na szczęście się nie zmieniły
Powiedziałam mu, że rezygnujemy z poprawin - nie było z tym problemu. Mamy się spotkać w połowie maja i uzgodnić wszelkie szczegóły oraz podpisać aneks do umowy.W połowie maja mam też się spotkać z moją florystką i omówić szczegóły dekoracji w kościele (salę dekoruje nam inna firma - polecana przez restaurację). 23 marca idziemy spisać protokół, a 28 marca idę na poprawki sukienki. No i zaczynamy rozdawać zaproszenia od 29 marca
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2014-03-12 o 09:44 |
|
|
|
#3864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W naszym przypadku rodzice dokładają się, w różnych częściach, ale jednak. Z tego względu zrezygnowaliśmy z zaproszeń dla nich, dopisujemy na zaproszeniach,że Narzeczeni wraz z rodzicami. Dziwne jet dla mnie zapraszanie rodziców na uroczystość którą sami opłacają ![]() Cytat:
)
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-03-12 o 10:19 |
||
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulenkowo Z reguły im więcej wełny, tym lepiej. Niestety nie wiem, jakie tkaniny dodają do wełny - jeśli to np. poliester, to unikać go jak ognia.
A czerwone czerwone sandałki wg mnie obłędnie wyglądają - zresztą, wystarczy popatrzeć na zdjęcie z Twojego avka ![]() Co do tekstów na zaproszenie - nie wiem, jaka u Was jest sytuacja z rodzicami TŻ-ta. Jeśli decyzja o finansowaniu wesela nie wynikała z trudnej sytuacji między nim a jego rodzicami, to chyba można napisać, że zapraszają młodzi z rodzicami. A stricte zaproszenia dla rodziców - któraś z Was wklejała bardzo ładny tekst dla rodziców (dla mnie idealny, będe robić coś podobnego) - może coś takiego dla nich zrobicie? Kishlaczkowa Anka Ci dobrze podpowiada ![]() adziia Powodzenia ze sprawami kościelnymi; mam nadzieję że trafisz na mądrego księdza przy spowiedzi. Asia A masz nakładki na obcasy, np. takie jak tutaj ? Mała rzecz, a pomaga. Niulka Same dobre wiadomości Super, że ceny się nie zmieniły, a menu lepsze ![]() Cytat:
Dziewczyny, widziałyście galerię ślubnych zdjęć po photoshopie? Galeria tutaj
|
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to takie trochę sprowadzenie rodziców tylko do roli sponsorów . Zaproszenia dla rodziców są inne niż dla gości i wydaje mi się że wyrażają szacunek do nich - przecież nawet w sytuacji finansowania wesela przez rodziców to własnie w tym "zaproszeniu " możecie podziękować że dzięki nim możecie mieć swój ślub marzeń i że chcielibyście aby z wami dzielili radość tego dnia
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-12 o 10:08 |
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zapisane takie, jedne z nich wykorzystamy, mimo, że rodzice Tż sporo nam dokładają
1. "Z wielu dróg którymi może pójść człowiek wybraliśmy tę jedną - wspólną" Bardzo bysmy chcieli, żebyście byli z nami w chwili, kiedy sami przed soba, wobec Boga i osób nam bliskich przyznawac sie bedziemy do gotowości pójcia wspólna droga i bycia dla siebie na zawsze Madzia i Bartek data i miejsce ślubu i adres przyjęcia weselnego 2. To kim jesteśmy, to jak się kochamy to Wam jesteśmy wdzięczni, za wszystko co mamy Uczyliście nas zyć i kochać człowieka Wam jesteśmy wdzięczni za wszystko co nas czeka Tą jedną z najważniejszych chwil w naszy życiu chcemy spędzić z najbliższymi nam osobami dlatego X i Y serdecznie zapraszają kochanych rodziców 3. Zawsze byliście z nami zawsze nas kochaliście. Dzięki Wam wiemy co to jest miłość Dzięki Waszej miłości potrafimy kochać Tą jedną z najważniejszych chwil w naszy życiu chcemy spędzić z najbliższymi nam osobami dlatego X i Y serdecznie zapraszają kochanych rodziców 4. Kochana Mamo, Kochany Tato, Szliście z nami przez całe nasze życie, chroniliście przed złem, dawaliście ciepło i otuchę, uczyliście trudnej sztuki życiowej mądrości, zaszczepialiście w nas Wasze piękno i wartość, kochaliście, wspieraliście oddając nam swe serce. Bądźcie też u naszego boku w tym szczególnym dniu, gdy będziemy ślubować sobie miłość, wierność oraz pragnienie spędzenia ze sobą reszty życia, abyśmy mogli dzielić nasze szczęście z osobami dla nas najważniejszymi. Kochający i pełni wdzięczności – Madzia i Bartek Uroczystość naszych Zaślubin odbędzie się dnia ..... o godzinie .... w Kościele ....., zaś przyjęcie weselne w ..... 5. Drodzy Rodzice, Będziemy bardzo szczęśliwi, wiedząc, że jesteście obok nas w tym szczególnym dla nas dniu, kiedy to sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą i bycia ze sobą na zawsze. Tym samym mamy zaszczyt zaprosić X i Y |
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale same zaproszenia do rodziców damy tylko rodz TŻ bo nie dokładają się do imprezy wiec nie są organizatorami
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od podejścia rodziców tak na prawdę. Moi są bardzo młodzi, płacą nam za wesele.. i raczej mój tata padł by ze smiechu jakbym mu dała zaproszenie. Albo by powiedział, że bez sensu kase stracilismy bo oni i tak przyjda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

mam nadzieję, że uda Nam się je na tyle ogranąć żeby od razu zostać na noc
Gratuluję!!
30.08.2014 
Tylko ciut droga
Choć jeśli to ma być ślubna, to z kolei tania