Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 09:47   #781
srama
Przyczajenie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Cytat:
Napisane przez Aldaker Pokaż wiadomość
Kilka dni temu, znalazłam kilka interesujących mnie pozycji na http://www.parfems.pl/ Przeszukałam obie części wątku "Wiarygodne perfumerie" i hymnów pochwalnych nie widziałam . Na liście polecanych nie odnalazłam . Może coś się zmieniło, ktoś nabył doświadczenia? Pytam o oryginalność produktów
Przyłączam się do pytania.
srama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:16   #782
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez srama Pokaż wiadomość
Przyłączam się do pytania.
Wyszukiwarka sie klania

Posty od numeru 298: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690381&page=10
Stary 2014-03-12, 16:36   #783
Aldaker
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Wyszukiwarka sie klania

Posty od numeru 298: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690381&page=10
Jakoś nadmiernie się nie ukłoniła - ta przeglądarka rzecz jasna . Ten post widziałam. JEDNA osoba potwierdziła, że kupiła w Parfems. Z całym szacunkiem, jedna osoba/jedno doświadczenie - to słaba podstawa do weryfikacji wiarygodności. Zważywszy, że na temat innych perfumerii wypowiada się WIELE osób, należałoby się spodziewać, że Parfems też zbierze "jakiekolwiek" opinie. Tym bardziej, że ceny ma naprawdę atrakcyjne. A tu co? Nic więcej ciekawego nie znalazłam. Dlatego pytałam o INNE i NOWE doświadczenia związane z Parfems.
Aldaker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:43   #784
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nadmiernie się nie ukłoniła - ta przeglądarka rzecz jasna . Ten post widziałam. JEDNA osoba potwierdziła, że kupiła w Parfems. Z całym szacunkiem, jedna osoba/jedno doświadczenie - to słaba podstawa do weryfikacji wiarygodności. Zważywszy, że na temat innych perfumerii wypowiada się WIELE osób, należałoby się spodziewać, że Parfems też zbierze "jakiekolwiek" opinie. Tym bardziej, że ceny ma naprawdę atrakcyjne. A tu co? Nic więcej ciekawego nie znalazłam. Dlatego pytałam o INNE i NOWE doświadczenia związane z Parfems.
Google też ma wyszukiwarkę http://www.ceneo.pl/14649-0a
Stary 2014-03-12, 20:33   #785
Aldaker
Przyczajenie

Odnoszę wrażenie, że odsyłanie do przeglądarek - to ulubiony tekst osób tutaj bywających, a które niestety nie mają nic konkretnego do powiedzenia.
Zdecydowanie milej i bardziej konstruktywnie, jest porozmawiać z kimś, kto ma swoje doświadczenia, niż czytać zachęty do korzystania z przeglądarki. Gwoli ścisłości... internet, to moje narzędzie pracy i wiem do czego służą przeglądarki.
Jeśli pytam tutaj, to nie dlatego, że nie zadałam sobie trudu poszukiwań, a dlatego, że chcę porozmawiać. W związku z tym, kolejnych chętnych do pouczenia typu: "zajrzyj do wyszukiwarki"- proszę o wstrzymanie się od zbędnego klepania w klawiaturę. I zachęcam do udzielania odpowiedzi, z których wszyscy odniosą korzyść.
Stary 2014-03-12, 20:41   #786
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Odnoszę wrażenie, że odsyłanie do przeglądarek - to ulubiony tekst osób tutaj bywających, a które niestety nie mają nic konkretnego do powiedzenia.
Zdecydowanie milej i bardziej konstruktywnie, jest porozmawiać z kimś, kto ma swoje doświadczenia, niż czytać zachęty do korzystania z przeglądarki. Gwoli ścisłości... internet, to moje narzędzie pracy i wiem do czego służą przeglądarki.
Jeśli pytam tutaj, to nie dlatego, że nie zadałam sobie trudu poszukiwań, a dlatego, że chcę porozmawiać. W związku z tym, kolejnych chętnych do pouczenia typu: "zajrzyj do wyszukiwarki"- proszę o wstrzymanie się od zbędnego klepania w klawiaturę. I zachęcam do udzielania odpowiedzi, z których wszyscy odniosą korzyść.
Pytanie, czy sprzedawca jest wiarygodny, czy nie ma podróbek i czy inni kupowali i są zadowoleni znajdują sie właśnie pod wspomnianymi linkami. Jeśli ktoś chce sobie pogawędzić, to są czaty i inne samosie od tego, można pogadać o zapachach z różnego punktu widzenia, a czytanie niektórych boli po prostu. Nie widzę, o czym tu rozmawiać, i wierz mi, że nie każdemu chce się pisać to samo dla co piątej osoby, której nie chce się czytać, która sobie wpada tu co kilka godzin. Powtarzam, linki zawierają konkretne informacje.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:43   #787
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Trochę się zapędziłeś.

Odsyłamy do wyszukiwarki - jeśli na dany temat informacje pojawiały się często. W takim wypadku nie ma sensu abarot klepać tego samego - kiedy czyta się enty raz pytania o coś, co zostało rozwałkowane wiele razy, traci się cierpliwość - dla Ciebie taka rozmowa może być nowością, dla stałych bywalców nie - i dlatego odsyłamy do szukajki.

Do ceneo etc nie odsyłamy - użytkownika, który to wyżej zaproponował, nie kojarzę w ogóle z naszego forum. Jeśli nie otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytanie - znaczy, że albo temat pojawiał się wiele razy i nikt nie chce się powtarzać, albo - po prostu nikt nie ma na dany temat nic sensownego do napisania. Jeśli nie wiemy, nie znamy etc - nie piszemy "ja nic nie wiem" - bo to nic nie wnosi, tylko zaśmieca forum.

edit - dobbinka była pierwsza
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:33   #788
Aldaker
Przyczajenie

Dobbinka - czytaj ze zrozumieniem proszę. PYTANIA są rzeczywiście pod tymi linkami. ODPOWIEDŹ znalazłam JEDNEJ osoby, która korzystała z w/w perfumerii.
Jeśli się mylę - miło byłoby, gdybyś mi pokazała że jest inaczej.

VI4 - rozumiem doskonale, że odpowiedzi na powtarzające się pytania mogą być irytujące. Wierz mi, jednak, ze uparte odsyłanie do linku, gdzie jest tylko jedna opinia, jest również irytujące. Wiarygodność buduje się na bazie doświadczeń. Tutaj mamy tylko jedną wypowiedź. I naprawdę nie znalazłam więcej, a uważnie przeczytałam obie cześci tematu. Gdyby zdefiniowanie wiarygodności tej perfumerii było tak jasne i czytelne, można by ją było znaleźć na jednej z list. A tak nie jest. Szkoda, bo gdybyśmy zdołali to zdefiniować, zamiast bawić w przepychanki słowne - można byłoby skorzystać z oferty sklepu bez obaw.

Na marginesie rozumiem również, że jak nikt nic nie ma do powiedzenia - to nic nie mówi
Stary 2014-03-12, 21:42   #789
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobbinka - czytaj ze zrozumieniem proszę. PYTANIA są rzeczywiście pod tymi linkami. ODPOWIEDŹ znalazłam JEDNEJ osoby, która korzystała z w/w perfumerii.
Jeśli się mylę - miło byłoby, gdybyś mi pokazała że jest inaczej.

VI4 - rozumiem doskonale, że odpowiedzi na powtarzające się pytania mogą być irytujące. Wierz mi, jednak, ze uparte odsyłanie do linku, gdzie jest tylko jedna opinia, jest również irytujące. Wiarygodność buduje się na bazie doświadczeń. Tutaj mamy tylko jedną wypowiedź. I naprawdę nie znalazłam więcej, a uważnie przeczytałam obie cześci tematu. Gdyby zdefiniowanie wiarygodności tej perfumerii było tak jasne i czytelne, można by ją było znaleźć na jednej z list. A tak nie jest. Szkoda, bo gdybyśmy zdołali to zdefiniować, zamiast bawić w przepychanki słowne - można byłoby skorzystać z oferty sklepu bez obaw.

Na marginesie rozumiem również, że jak nikt nic nie ma do powiedzenia - to nic nie mówi
Nie odnosiłam się do Twojego poprzedniego postu, tylko do cytowanego, w którym piszesz ogólnie o odsyłaniu do linków. To nie jest za bardzo wątek na 'porozmawianie' , tylko do konkretów. Jeśli ktoś wstawił Ci link z jednym tylko postem jednej osoby, to możesz faktycznie czuć się sfrustrowana, ale większość postów z linkami przedstawia LICZNE informacje dotyczące danych perfumerii lub sprzedawców. Dziś mnie rozłożyło na łopatki pytanie o iperfumy, które są jedną z najczęściej omawianych i polecanych, znanych perfumerii tu na forum. Ogólnie piszesz, więc ogólnie odpowiadam.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:00   #790
Aldaker
Przyczajenie

Dobbinka - naprawdę rozumiem, że możesz być zmęczona ciągłymi pytaniami o tematy oczywiste i łatwe do odnalezienia. Skoro jednak jest temat założony, należy się liczyć, że ludzie pytać będą - choć mogliby na czacie :P.

Masz rację - na temat innych perfumerii jest sporo. I super. Na temat TEJ nie ma. I nie chodzi tu o JEDEN link, który ktoś mi podesłał. Ja prześledziłam WSZYSTKIE strony w tym temacie. I nic.
Dlatego, proszę o nie odsyłanie mnie do wyszukiwarki. Dlatego też pytam czy ktoś zdobył NOWE doświadczenia. I nie pytam ogólnie. Pytam KONKRETNIE.
Czy ktoś kupował w PARFEMS i czy można ufać, że towar jest oryginalny?
NIe oczekuję mega rozmów. Wystarczą krótkie odpowiedzi - na temat .
Stary 2014-03-13, 08:57   #791
zania
Matka buldoga

Cytat:
Dobbinka - naprawdę rozumiem, że możesz być zmęczona ciągłymi pytaniami o tematy oczywiste i łatwe do odnalezienia. Skoro jednak jest temat założony, należy się liczyć, że ludzie pytać będą - choć mogliby na czacie :P.

Masz rację - na temat innych perfumerii jest sporo. I super. Na temat TEJ nie ma. I nie chodzi tu o JEDEN link, który ktoś mi podesłał. Ja prześledziłam WSZYSTKIE strony w tym temacie. I nic.
Dlatego, proszę o nie odsyłanie mnie do wyszukiwarki. Dlatego też pytam czy ktoś zdobył NOWE doświadczenia. I nie pytam ogólnie. Pytam KONKRETNIE.
Czy ktoś kupował w PARFEMS i czy można ufać, że towar jest oryginalny?
NIe oczekuję mega rozmów. Wystarczą krótkie odpowiedzi - na temat .
NIE! Poza 1-2 osobami, nikt wiecej tam nie kupowal. Jak sie uparlas na owa perfumerie, to sama tam kup, sama ja przetestuj, a potem zdaj nam relacje.

Cytat:
Napisane przez VI4
Jeśli nie otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytanie - znaczy, że albo temat pojawiał się wiele razy i nikt nie chce się powtarzać, albo - po prostu nikt nie ma na dany temat nic sensownego do napisania. Jeśli nie wiemy, nie znamy etc - nie piszemy "ja nic nie wiem" - bo to nic nie wnosi, tylko zaśmieca forum.
Dokladnie
Stary 2014-03-13, 09:11   #792
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Trochę się zapędziłeś.

Odsyłamy do wyszukiwarki - jeśli na dany temat informacje pojawiały się często. W takim wypadku nie ma sensu abarot klepać tego samego - kiedy czyta się enty raz pytania o coś, co zostało rozwałkowane wiele razy, traci się cierpliwość - dla Ciebie taka rozmowa może być nowością, dla stałych bywalców nie - i dlatego odsyłamy do szukajki.

Do ceneo etc nie odsyłamy - użytkownika, który to wyżej zaproponował, nie kojarzę w ogóle z naszego forum. Jeśli nie otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytanie - znaczy, że albo temat pojawiał się wiele razy i nikt nie chce się powtarzać, albo - po prostu nikt nie ma na dany temat nic sensownego do napisania. Jeśli nie wiemy, nie znamy etc - nie piszemy "ja nic nie wiem" - bo to nic nie wnosi, tylko zaśmieca forum.

edit - dobbinka była pierwsza
Co to ma do tego czy ja sie wypowiadam tutaj na wątku
Wypowiadam się na innych ten czytam.
Nie rozumiem oburzenia odsyłaniem do wyszukiwarki Ceneo miało to za zadanie pomóc co Ceneo nie jest wiarygodne? Może na wątku kupowały 1-2 osoby, ale jak widać ludzie kupują tam i są zadowoleni.
Stary 2014-03-13, 09:29   #793
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Nie rozumiem oburzenia odsyłaniem do wyszukiwarki Ceneo miało to za zadanie pomóc co Ceneo nie jest wiarygodne? Może na wątku kupowały 1-2 osoby, ale jak widać ludzie kupują tam i są zadowoleni.

No to ma do tego, że osoba znana z forum jest bardziej wiarygodna niż ktoś, kto wpadł i napisał 3 posty.

Ja też wolę rekomendacje osób które kojarzę z forum, najlepiej tego o perfumach. To nic dziwnego przecież ani złego.

Tak samo Ceneo jest mniej wiarygodne niż to, co napiszą osoby stąd.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:29   #794
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
ja się nie oburzam - stwierdzam fakt - nie kojarzę, czy kiedykolwiek ktoś tu odsyłał do tego typu stron - choćby dlatego, że mnóstwo ludzi kupi i pochwali, bo "ładnie pachnie i zapach się długo utrzymuje". Forum wizaż ma tą przewagę nad ceneo itp, że są tu osoby obeznane z tematem - i na ich opiniach, w przeciwieństwie do innych, można naprawdę polegać.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:09   #795
Aldaker
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
NIE! Poza 1-2 osobami, nikt wiecej tam nie kupowal. Jak sie uparlas na owa perfumerie, to sama tam kup, sama ja przetestuj, a potem zdaj nam relacje.
No brawo .
Powiedziałeś/aś mi, DOKŁDNIE to, co ja przez całą stronę wątku próbuję „zakorzenionym” bywalcom powiedzieć.

Naprawdę, miło, żeśmy znaleźli wspólny język .
Pytanie - skierowane jest, do tych, którzy być może mają doświadczenia, ale nie napisali o tym JESZCZE na forum.

Każde inne odpowiedzi, łącznie z oceną mojego „uporu” i szczegółową instrukcją, tego co mogę zrobić - wykraczają po za zadane pytanie. I nie wnoszą nic do tematu.

Edytowane przez Aldaker
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:11
Stary 2014-03-13, 11:19   #796
zania
Matka buldoga

Cytat:
No brawo .
Powiedziałeś/aś mi, DOKŁDNIE to, co ja przez całą stronę wątku próbuję „zakorzenionym” bywalcom powiedzieć.

Pytanie - skierowane jest, do tych, którzy być może mają doświadczenia, ale nie napisali o tym JESZCZE na forum.

Każde inne odpowiedzi, łącznie z oceną mojego „uporu” i szczegółową instrukcją, tego co mogę zrobić - wykraczają po za zadane pytanie. I nie wnoszą nic do tematu.
Powiedzialam ci, zebys sama tam kupila.
I zycze powodzenia w czekaniu.
Stary 2014-03-13, 15:43   #797
52arotka
Raczkowanie

GG do 52arotka

nie polecam sklepu polecanego przez maxineczke
kosmetyki z ameryki sprzedaja podrobki perfum ja sie nacielam na chopard casmir , niestety reklamowanie nie zawsze oznacza = profesjonalizm
52arotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 15:46   #798
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 52arotka Pokaż wiadomość
nie polecam sklepu polecanego przez maxineczke
kosmetyki z ameryki sprzedaja podrobki perfum ja sie nacielam na chopard casmir , niestety reklamowanie nie zawsze oznacza = profesjonalizm
A co to za sklep?

Stary 2014-03-13, 16:18   #799
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
A co to za sklep?
http://kosmetykizameryki.pl/
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:37   #800
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
No brawo .

Tak, zadawaj to pytanie minimum dwa razy dziennie, to na pewno się ktoś taki znajdzie

Cytat:
No paczajta jaka modka się znalazła
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:46   #801
elizziak
Zakorzenienie

Aldaker, dwa razy były brane perfumy z parfems na rozbiórkę:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post43064534
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post45346384

Nikt z biorących udział w rozbiórce nie zauważył, aby coś miało być "nie tak" z zapachami, wg mnie to też jest jakiś wskaźnik.
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:56   #802
kuki9
Zakorzenienie

A ja mam pytanie z innej beczki.

Skąd wiadomo, że e-glamour = perfumy-perfumeria? Przecież dane na stronach są inne, jedyne co ich łączy to adres do korespondencji.

Aha i jeszcze jedno. Po co niektóre perfumerie się tak mnożą pod różnymi adresami na przykład prostezakupy i iperfumy, mojezapachy i twojezapachy etc? Ktoś wie?

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2014-03-13 o 19:04
Stary 2014-03-13, 19:51   #803
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd wiadomo, że e-glamour = perfumy-perfumeria? Przecież dane na stronach są inne, jedyne co ich łączy to adres do korespondencji.

Aha i jeszcze jedno. Po co niektóre perfumerie się tak mnożą pod różnymi adresami na przykład prostezakupy i iperfumy, mojezapachy i twojezapachy etc? Ktoś wie?
A ktoś sugerował, że to jedna firma? Kupowałam kilka razy w perfumy-perfumeria i zawsze paczki przychodziły z Czech z czeską fakturą. Poza tym to dość droga perfumeria. Z e-glamour dostawałam paczki z innego adresu i z polską fakturą
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:54   #804
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
A ktoś sugerował, że to jedna firma? Kupowałam kilka razy w perfumy-perfumeria i zawsze paczki przychodziły z Czech z czeską fakturą. Poza tym to dość droga perfumeria. Z e-glamour dostawałam paczki z innego adresu i z polską fakturą
Zobacz pierwszy post.

Stary 2014-03-13, 19:59   #805
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz pierwszy post.
Faktycznie Nie mam pojęcia czemu - według mnie to dwie różne firmy
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:06   #806
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie mnie to zastanawia dlaczego na forum uważa się, że to jedno. Może ktoś wie coś więcej?

Stary 2014-03-13, 20:07   #807
Aldaker
Przyczajenie

elizziak - dziękuję - za przydatną odpowiedź w temacie . Tak masz rację. Przyjrzałam się tym rozbiórkom wcześniej i też przyjmuję to za jakiś wskaźnik.
Stary 2014-03-13, 20:08   #808
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dowiedziałam się u źródła - w perfumerii Ponadto mam takie spostrzeżenia, że zazwyczaj w perfumy-perfumeria.pl jest trochę drożej niż w e-glamour. Asortyment podobny. A jak coś znika z jednej perfumerii to i w drugiej akurat wykupione.

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2014-03-13 o 20:11
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:09   #809
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ja dowiedziałam się u źródła - w perfumerii
Ale to jest w końcu polska firma czy czeska? I pewnie nie wiesz dlaczego mają różne dane na stronach?

Stary 2014-03-13, 20:13   #810
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co wiem to obie perfumerie należą do tej samej firmy.
Cytat:
może żeby zwiększyć swoje szanse na rynku
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości