|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 |
|
Matka buldoga
|
Wyszukiwarka sie klania
![]() Posty od numeru 298: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690381&page=10
|
#783 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Ten post widziałam. JEDNA osoba potwierdziła, że kupiła w Parfems. Z całym szacunkiem, jedna osoba/jedno doświadczenie - to słaba podstawa do weryfikacji wiarygodności. Zważywszy, że na temat innych perfumerii wypowiada się WIELE osób, należałoby się spodziewać, że Parfems też zbierze "jakiekolwiek" opinie. Tym bardziej, że ceny ma naprawdę atrakcyjne. A tu co? Nic więcej ciekawego nie znalazłam. Dlatego pytałam o INNE i NOWE doświadczenia związane z Parfems.
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#785 |
|
Przyczajenie
|
Odnoszę wrażenie, że odsyłanie do przeglądarek - to ulubiony tekst osób tutaj bywających, a które niestety nie mają nic konkretnego do powiedzenia.
Zdecydowanie milej i bardziej konstruktywnie, jest porozmawiać z kimś, kto ma swoje doświadczenia, niż czytać zachęty do korzystania z przeglądarki. Gwoli ścisłości... internet, to moje narzędzie pracy i wiem do czego służą przeglądarki. Jeśli pytam tutaj, to nie dlatego, że nie zadałam sobie trudu poszukiwań, a dlatego, że chcę porozmawiać. W związku z tym, kolejnych chętnych do pouczenia typu: "zajrzyj do wyszukiwarki"- proszę o wstrzymanie się od zbędnego klepania w klawiaturę. I zachęcam do udzielania odpowiedzi, z których wszyscy odniosą korzyść. |
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odsyłamy do wyszukiwarki - jeśli na dany temat informacje pojawiały się często. W takim wypadku nie ma sensu abarot klepać tego samego - kiedy czyta się enty raz pytania o coś, co zostało rozwałkowane wiele razy, traci się cierpliwość - dla Ciebie taka rozmowa może być nowością, dla stałych bywalców nie - i dlatego odsyłamy do szukajki. Do ceneo etc nie odsyłamy - użytkownika, który to wyżej zaproponował, nie kojarzę w ogóle z naszego forum. Jeśli nie otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytanie - znaczy, że albo temat pojawiał się wiele razy i nikt nie chce się powtarzać, albo - po prostu nikt nie ma na dany temat nic sensownego do napisania. Jeśli nie wiemy, nie znamy etc - nie piszemy "ja nic nie wiem" - bo to nic nie wnosi, tylko zaśmieca forum. edit - dobbinka była pierwsza
|
|
|
|
|
#788 |
|
Przyczajenie
|
Dobbinka - czytaj ze zrozumieniem proszę. PYTANIA są rzeczywiście pod tymi linkami. ODPOWIEDŹ znalazłam JEDNEJ osoby, która korzystała z w/w perfumerii.
Jeśli się mylę - miło byłoby, gdybyś mi pokazała że jest inaczej. VI4 - rozumiem doskonale, że odpowiedzi na powtarzające się pytania mogą być irytujące. Wierz mi, jednak, ze uparte odsyłanie do linku, gdzie jest tylko jedna opinia, jest również irytujące. Wiarygodność buduje się na bazie doświadczeń. Tutaj mamy tylko jedną wypowiedź. I naprawdę nie znalazłam więcej, a uważnie przeczytałam obie cześci tematu. Gdyby zdefiniowanie wiarygodności tej perfumerii było tak jasne i czytelne, można by ją było znaleźć na jednej z list. A tak nie jest. Szkoda, bo gdybyśmy zdołali to zdefiniować, zamiast bawić w przepychanki słowne - można byłoby skorzystać z oferty sklepu bez obaw. Na marginesie rozumiem również, że jak nikt nic nie ma do powiedzenia - to nic nie mówi
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#790 |
|
Przyczajenie
|
Dobbinka - naprawdę rozumiem, że możesz być zmęczona ciągłymi pytaniami o tematy oczywiste i łatwe do odnalezienia. Skoro jednak jest temat założony, należy się liczyć, że ludzie pytać będą - choć mogliby na czacie :P.
Masz rację - na temat innych perfumerii jest sporo. I super. Na temat TEJ nie ma. I nie chodzi tu o JEDEN link, który ktoś mi podesłał. Ja prześledziłam WSZYSTKIE strony w tym temacie. I nic. Dlatego, proszę o nie odsyłanie mnie do wyszukiwarki. Dlatego też pytam czy ktoś zdobył NOWE doświadczenia. I nie pytam ogólnie. Pytam KONKRETNIE. Czy ktoś kupował w PARFEMS i czy można ufać, że towar jest oryginalny? NIe oczekuję mega rozmów. Wystarczą krótkie odpowiedzi - na temat .
|
|
|
|
#791 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypowiadam się na innych ten czytam. Nie rozumiem oburzenia odsyłaniem do wyszukiwarki Ceneo miało to za zadanie pomóc co Ceneo nie jest wiarygodne? Może na wątku kupowały 1-2 osoby, ale jak widać ludzie kupują tam i są zadowoleni.
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ma do tego, że osoba znana z forum jest bardziej wiarygodna niż ktoś, kto wpadł i napisał 3 posty. Ja też wolę rekomendacje osób które kojarzę z forum, najlepiej tego o perfumach. To nic dziwnego przecież ani złego. Tak samo Ceneo jest mniej wiarygodne niż to, co napiszą osoby stąd.
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiedziałeś/aś mi, DOKŁDNIE to, co ja przez całą stronę wątku próbuję „zakorzenionym” bywalcom powiedzieć. Naprawdę, miło, żeśmy znaleźli wspólny język .Pytanie - skierowane jest, do tych, którzy być może mają doświadczenia, ale nie napisali o tym JESZCZE na forum. Każde inne odpowiedzi, łącznie z oceną mojego „uporu” i szczegółową instrukcją, tego co mogę zrobić - wykraczają po za zadane pytanie. I nie wnoszą nic do tematu. Edytowane przez Aldaker Czas edycji: 2014-03-13 o 10:11 |
|
|
|
|
#796 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
I zycze powodzenia w czekaniu.
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
nie polecam sklepu polecanego przez maxineczke
kosmetyki z ameryki sprzedaja podrobki perfum ja sie nacielam na chopard casmir , niestety reklamowanie nie zawsze oznacza = profesjonalizm |
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#800 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Aldaker, dwa razy były brane perfumy z parfems na rozbiórkę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post43064534 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post45346384 Nikt z biorących udział w rozbiórce nie zauważył, aby coś miało być "nie tak" z zapachami, wg mnie to też jest jakiś wskaźnik. |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie z innej beczki.
Skąd wiadomo, że e-glamour = perfumy-perfumeria? Przecież dane na stronach są inne, jedyne co ich łączy to adres do korespondencji. Aha i jeszcze jedno. Po co niektóre perfumerie się tak mnożą pod różnymi adresami na przykład prostezakupy i iperfumy, mojezapachy i twojezapachy etc? Ktoś wie?
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2014-03-13 o 19:04 |
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupowałam kilka razy w perfumy-perfumeria i zawsze paczki przychodziły z Czech z czeską fakturą. Poza tym to dość droga perfumeria. Z e-glamour dostawałam paczki z innego adresu i z polską fakturą |
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Zobacz pierwszy post.
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mnie to zastanawia dlaczego na forum uważa się, że to jedno. Może ktoś wie coś więcej?
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponadto mam takie spostrzeżenia, że zazwyczaj w perfumy-perfumeria.pl jest trochę drożej niż w e-glamour. Asortyment podobny. A jak coś znika z jednej perfumerii to i w drugiej akurat wykupione.
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2014-03-13 o 20:11 |
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jest w końcu polska firma czy czeska? I pewnie nie wiesz dlaczego mają różne dane na stronach?
|
#810 | |
|
Wtajemniczenie
|
z tego co wiem to obie perfumerie należą do tej samej firmy.
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

. Na liście polecanych nie odnalazłam
. Może coś się zmieniło, ktoś nabył doświadczenia? Pytam o oryginalność produktów

co Ceneo nie jest wiarygodne? Może na wątku kupowały 1-2 osoby, ale jak widać ludzie kupują tam i są zadowoleni.
.