Mamy z kielc 2013 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 21:42   #2671
żyrafka_19
Raczkowanie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez kasimarika Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dawno mnie nie bylo, zlapalam angine i zapalenie ucha takze bylam ledwo zywa, ale od jutra mam zamiar zaczac spacery w sobote idziemy z marika pierwszy raz na basen na krakowska? moze ktos dolaczy ? trzeba by zorganizowac jakies spotkanko, wymienimy sie doswiadczeniami, wyrwiemy sie z domu, co Wy na to/ pozdrawiam
Ja tez mam chodzic na krakowska ale pod koniec marca.jeszcze sie zastanawiamy bo moja gwiazdka ma 3 miesiace teraz a i ten chor nie jest obojetny dla dzieci...
Stary 2014-03-12, 10:44   #2672
niqqq87
Przyczajenie

becik_4 mnie kolezanka po cc na prostej odradzala twierdzi ze nie zajmowano się jej dzieckiem.Nie mam pojęcia co zrobićrzeczywiście jak w ktoryms ze szpitali będzie za dużo rodzących wtedy opieka spada chcąc nie chcąc...moja bratowa w lipcu rodzi na Prostej już drugi raz.Zobacze może mój dr.polozy mnie kiedyś na pare dni to zobaczę jak to tam wygląda.
niqqq87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 10:54   #2673
czarne
Zakupowy odwyk :)

niqqq87 kiedy masz termin? Nie martw się,każdy ma inne odczucie i trafisz super Może masz ochotę pójść na warsztaty mamo to ja? Są jeszcze wolne miejsca,kilka mamusiek stąd będzie
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 19:12   #2674
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niqqq87 Pokaż wiadomość
becik_4 mnie kolezanka po cc na prostej odradzala twierdzi ze nie zajmowano się jej dzieckiem.Nie mam pojęcia co zrobićrzeczywiście jak w ktoryms ze szpitali będzie za dużo rodzących wtedy opieka spada chcąc nie chcąc...moja bratowa w lipcu rodzi na Prostej już drugi raz.Zobacze może mój dr.polozy mnie kiedyś na pare dni to zobaczę jak to tam wygląda.
wiesz każda z nas ma inne oczekiwania ale dzieckiem to sie samemu zajmuje pielegniarki tylko myly i zabieraly na badania no chyba ze mowisz o opiece po cc ale trudno powiedziec czy sie dobrze opiekiowaly malenstwami czy zel bo one byly w innej sali ale w ciagu dnia przynosily dzieci do nas do lozek a zabieraly na noc no i na badania czy dokarmiania bo wiadomo nie kazda z nas ma od razu pokarm ale pomagaly dostawic do piersi i zachecaly do takiego karmienia no trudno mi cie cos doradzic moze trafilam na takie fajne polozne ale watpie bo w sumie lezalam tam 10 dni wiec pewnie wszystkie zmiany mnie oblecialy
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 22:56   #2675
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żyrafka_19 Pokaż wiadomość
dziewczyny polecacie jakis lokal w ck na chrzciny? bedzie min.12 osob doroslych + troje dzieci wiek 2,5 6 i 5 oraz 7 miesieczne moje 4 miesieczne i 2 miesieczne wiec chcialabym taki aby bylo sporo miejsca i cos ustronnego do karmienia.
Ja polecam antresole na piekoszowskiej
Cytat:
Napisane przez kasimarika Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dawno mnie nie bylo, zlapalam angine i zapalenie ucha takze bylam ledwo zywa, ale od jutra mam zamiar zaczac spacery w sobote idziemy z marika pierwszy raz na basen na krakowska? moze ktos dolaczy ? trzeba by zorganizowac jakies spotkanko, wymienimy sie doswiadczeniami, wyrwiemy sie z domu, co Wy na to/ pozdrawiam
moja siostrzenica chodzi od 3 msc na basen, ja od 5 ( bo była przerwą wakacyjna) i wszystko jest ok.

My też na warsztatach będziemy
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 18:08   #2676
żyrafka_19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
niqqq87 kiedy masz termin? Nie martw się,każdy ma inne odczucie i trafisz super Może masz ochotę pójść na warsztaty mamo to ja? Są jeszcze wolne miejsca,kilka mamusiek stąd będzie
dziewczyny co do warsztatow to sa dwie edycje?na wiosne i na jesien?wybralabym sie ale moj mala ma 3 miesiace i mysle ze troche za mala jest jeszcze zeby na tyle czasu byc poza domem tym bardziej ze na cycu jestesmy bywaly mamy z takimi maluszkami?
Stary 2014-03-13, 20:46   #2677
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny co do warsztatow to sa dwie edycje?na wiosne i na jesien?wybralabym sie ale moj mala ma 3 miesiace i mysle ze troche za mala jest jeszcze zeby na tyle czasu byc poza domem tym bardziej ze na cycu jestesmy bywaly mamy z takimi maluszkami?

ja byłam na poprzedniej i były mamy z mniejszymi nawet kilkutygodniowymi już nie pamiętam ile miał mój kuba ale tez coś koło 3 moze 3,5 i tez był na cycu karmiłam normalnie jak większość wiec spokojnie mozesz isc jak mu sie chcialo spac to zasnął w wózku jest na tyle miejsca zeby z wózkami spokojnie wjechać
Stary 2014-03-13, 20:58   #2678
marta1985_85
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie dziewczyny,jestem tutaj nowa.Mam do Was pytanko na temat Czarnowa.Na Prostej bylam dwa razy(raz na laparoskopii a raz poronilam)wczesniej chodzilam do dr.Kowalik ale potem musialam zmienic lekarza na dr.Ziółkowskiego w konsekwencji wreszcie jestem w ciazyZastanawiam sie nad porodem na Czarnowie bo slyszalam ze maja super wyposażenie.Napiszcie jak to wszystko tam wyglada.Czy mialyscie swoja polozna???chodzilyscie tam do szkoly rodzenia???jak to wszystko zalatwic???ile kosztuje taka szkola i swoja polozna??Przepraszam ze mam milion pytan ale nie mam pojecia jak sie zabrac za ten temat.pozdrawiam
Ja rodziłam na Czarnowie w listopadzie. Najpierw leżałam na patologii, później poszłam na porodówkę. Powiem szczerze, że ja jestem zadowolona - personel na patologii bardzo fajny - na drugiej stronie trochę gorzej, jeśli chodzi o uprzejmość, ale nie było źle. Powiem tak - jak masz lekarza z Czarnowa, lepiej tam rodzić - Twój lekarz jeśli będzie chciał, w każdej chwili do Ciebie zajrzy, a nawet będzie miał kontrolę nad Twoją sytuacją. Jeśli uważasz Go za dobrego specjalistę, to warto, bo co On będzie mógł zrobić, jeśli będziesz w innym szpitalu??
Stary 2014-03-13, 22:02   #2679
wiewi
Raczkowanie

Hej
mnie niestety nie będzie na warsztatach :-( nie mam jak się wyrwać z pracy :-(
Stary 2014-03-13, 22:03   #2680
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie dziewczyny,jestem tutaj nowa.Mam do Was pytanko na temat Czarnowa.Na Prostej bylam dwa razy(raz na laparoskopii a raz poronilam)wczesniej chodzilam do dr.Kowalik ale potem musialam zmienic lekarza na dr.Ziółkowskiego w konsekwencji wreszcie jestem w ciazyZastanawiam sie nad porodem na Czarnowie bo slyszalam ze maja super wyposażenie.Napiszcie jak to wszystko tam wyglada.Czy mialyscie swoja polozna???chodzilyscie tam do szkoly rodzenia???jak to wszystko zalatwic???ile kosztuje taka szkola i swoja polozna??Przepraszam ze mam milion pytan ale nie mam pojecia jak sie zabrac za ten temat.pozdrawiam
Ja też się zastanawiałam nad tymi dwoma szpitalami i ostatecznie wybrałam Czarnów, zapisałam się też już tam do szkoły rodzenia. Jeśli masz jakieś pytania to pisz Na kiedy masz termin porodu?

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 10:05   #2681
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Może koleżanka zażyczyła sobie by mieć dzieciątko cały czas przy sobie na sali pooperacyjnej i oczekiwała pomocy przy zmianie pieluszki itp., itd. A tak serio, to tak jak napisała becik - na sali pooperacyjnej nie masz dziecka, ono jest w innym pokoju, z innymi noworodkami, więc nie wiesz, czy się nim zajmują. Tam, gdzie ty leżysz jest jedna pielęgniarka i ona, jak poprosisz, to trochę pomoże, ale zajmować się ma pacjentkami po operacjach, a nie noworodkami. A potem to już leży się na normalnej sali i tam to Ty zajmujesz się dzieckiem. Pielęgniarki je kąpią, ważą i zabierają na badania. Raczej żadna nie będzie za każdym razem mu zmieniać pieluszki, czy przebierać, bo mama się źle czuje po porodzie. Nie starczyło by im czasu
A w kwestii szpitala, to jak masz lekarza, który pracuje w szpitalu, to idź rodzić właśnie tam, gdzie on

Cytat:
Spokojnie możesz iść z 3miesięcznym dzieciątkiem. Nawet lepiej, że na cycu, bo w każdej chwili nakarmisz - na butli byłby problem z przygotowaniem mleka
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 14:08   #2682
czarne

Kobitki,od którego miesiąca zaczęłyście podawać dzieciaczkom chrupki kukurydziane ?
Stary 2014-03-14, 15:58   #2683
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Kobitki,od którego miesiąca zaczęłyście podawać dzieciaczkom chrupki kukurydziane ?
mój miał 8 miesiecy jak mu zaczelam dawac
Stary 2014-03-14, 18:47   #2684
niqqq87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiałam nad tymi dwoma szpitalami i ostatecznie wybrałam Czarnów, zapisałam się też już tam do szkoły rodzenia. Jeśli masz jakieś pytania to pisz Na kiedy masz termin porodu?

ja termin mam na 18 pazdziernika dopiero a ty???ale juz mysle co jak i gdzie bo niby sporo czasu a minie w sekundzie.Ile placisz za szkole???i w ktorym miesiacu trzeba sie tam zapisac??
Stary 2014-03-15, 12:51   #2685
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
ja termin mam na 18 pazdziernika dopiero a ty???ale juz mysle co jak i gdzie bo niby sporo czasu a minie w sekundzie.Ile placisz za szkole???i w ktorym miesiacu trzeba sie tam zapisac??
aaaa... miałam nadzieje, że może wcześniej to byśmy razem były Ja mam na czerwiec termin. Szkołe rodzenia zaczyna się nie wcześniej niż po 28 tygodniu ciąży. Mniej więcej jest 6 spotkań raz w tygodniu. Na czarnowie szkoła jest płatna 300zł łącznie już z porodem rodzinnym. Lekarza też mam z Czarnowa i myśle, że lepiej będzie jeśli będe tam rodziła dlatego na szkołe też zapisałam się tam. Jeśli byś się zdecydowała na Czarnów to mam numer do babki która zapisuje do szkoły rodzenia i ona chyba prowadzi te zajęcia.

Stary 2014-03-16, 21:26   #2686
niqqq87
Przyczajenie

napisz mi namiar oczywiscie.Mam maly dylemat bo moja bratowa bedzie rodzila na prostej i tam ma chodzic do szkoly i chciala zebym poszla z nia...nie bedzie to jakis problem ze poszlabym na prosta a rodzilabym na czarnowie???kogo pytac o to???nie wiem sama co robic w zwiazku z tym,fajnie byloby chodzic razem...tylko czy jak pojde na prosta to wtedy musze zaplacic za porod rodzinny tak???ile to wtedy kosztuje???
Stary 2014-03-17, 11:05   #2687
kinia8906
Raczkowanie

Wiesz, to już Twoja decyzja, ale nie wygląda to tak prosto do końca. Dzwoniłam też na prostą i tam niby jest za darmo szkoła, ale nie wydają żadnego zaświadczenia więc idąc tam do szkoły najpewniej byś musiała zdecyzować się też tam na poród, poza tym już nie dopytywałam, ale wydaje mi się, że jeśli szkoła za darmo to poród rodzinny ( jeśli bierzesz taki pod uwage) może być płatny.Dodatkowo na tych zajęciach poznajesz szpital, a po co oglądać szpital w którym i tak rodzić nie będziesz.
Jedna z dziewczyn pisała, że robiła szkołe na Prostej a poszła rodzić na Czarnów i powiedziała, że zapomniała papierka o ukończonej szkole, ale ja jakoś nie widze tego bo bym sie stresowała tylko nie potrzebnie czy sie uda czy nie. Poza tym jak dzwoniłam na Czarnów to Pani powiedziała, że na najbliższy termin już nie zapisuje bo ma 50 os.! Jak dla mnie zdecydowanie za dużo żeby czegokolwiek się nauczyć czy zapytać o coś. Ostatecznie wybrałam Czarnów i Tobie radze to samo jeśli masz lekarza tam bo zawsze to jakaś dodatkowa kontrola w tym ważnym momencie. Też ide sama, ale w końcu idziesz tam żeby się czegoś dowiedzieć, nauczyć a nie plotkować. Numer do tej z Czarnowa: 668-528-335.

Stary 2014-03-17, 18:25   #2688
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Jedna z dziewczyn pisała, że robiła szkołe na Prostej a poszła rodzić na Czarnów i powiedziała, że zapomniała papierka o ukończonej szkole, ale ja jakoś nie widze tego bo bym sie stresowała tylko nie potrzebnie czy sie uda czy nie. Poza tym jak dzwoniłam na Czarnów to Pani powiedziała, że na najbliższy termin już nie zapisuje bo ma 50 os.! Jak dla mnie zdecydowanie za dużo żeby czegokolwiek się nauczyć czy zapytać o coś. Ostatecznie wybrałam Czarnów i Tobie radze to samo jeśli masz lekarza tam bo zawsze to jakaś dodatkowa kontrola w tym ważnym momencie. Też ide sama, ale w końcu idziesz tam żeby się czegoś dowiedzieć, nauczyć a nie plotkować. Numer do tej z
Czarnowa: 668-528-335.
Ta dziewczyna to byłam akurat ja. Nikt mnie o zaświadczenie nie pytał, sama powiedziałam że go nie wzięłam. Także żadnego stresu nie miałam bo nie wyobrażam sobie że mieli by rodzącej odmówić, tym bardziej że powiedziałam że szkołę skończyłam. Tak doradził mi mój lekarz i jak widać, działa. A później przynajmniej nie szkoda wydanych 300 zł na SR jak nie zdążysz na poród rodzinny lub sala będzie zajęta.

Napisane.... paluchem po szybce

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2014-03-17 o 18:26
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 09:37   #2689
żyrafka_19
Raczkowanie

Hej dziewuszki jak tam po warsztatach? u nas czas mija na mysleniu nad chrzcinami i nad wczasami w wakacje.a Wy wubieracie sie gdzies z dzieciaczkami? co do chrzcin to u nas w kosciele w miedziele chrzcxa i ponoc jest juz 10 dzieci co wydaje mi sie ze kupa ludzi bedzie i chyba nie zdecydujemy sie. bo bedzie taki tlok ze hej, a moze z drugiej syrony i lepiej bo czlowiek nie bedzie taki osamotniony. ale jak cora bedzue koncertowac to.dopiero bedzie miala sluchaczy
Stary 2014-03-18, 09:57   #2690
czarne

żyrafka_19 cześć na warsztatach było całkiem ok,ale mnie więcej nie było niż byłam. Nie miałam tylko okazji poznać trooskavy i Matyldy ae może kiedyś się nadrobi. My planujemy chrzest na czerwiec,chcę mieć piękną pogodę
Stary 2014-03-18, 10:14   #2691
żyrafka_19
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
żyrafka_19 cześć na warsztatach było całkiem ok,ale mnie więcej nie było niż byłam. Nie miałam tylko okazji poznać trooskavy i Matyldy ae może kiedyś się nadrobi. My planujemy chrzest na czerwiec,chcę mieć piękną pogodę
A ja jednak nie bylam bo nie mialam jak.dojechac-maz w pracy. pozatym co do pogody to wlasnie nigdy nie wiadono- tydzien temu bylo tak pieknie a w ta niedziele taka beee pogoda i kolezanka chrzcila swoje blizniaczki. i powiem szczeze ze buciki im letnie kupila a ja na swieta chce chrzcic i myslalam o takich cieplejszych za kostke ale moze ja mam schize na temat dosc cieplego ubierania dzievka.
Stary 2014-03-18, 10:37   #2692
czarne

Trzeba było pisać bo ja autkiem byłam,mogłam Was zabrać
Stary 2014-03-18, 13:02   #2693
niqqq87
Przyczajenie

Cytat:
Wiesz, to już Twoja decyzja, ale nie wygląda to tak prosto do końca. Dzwoniłam też na prostą i tam niby jest za darmo szkoła, ale nie wydają żadnego zaświadczenia więc idąc tam do szkoły najpewniej byś musiała zdecyzować się też tam na poród, poza tym już nie dopytywałam, ale wydaje mi się, że jeśli szkoła za darmo to poród rodzinny ( jeśli bierzesz taki pod uwage) może być płatny.Dodatkowo na tych zajęciach poznajesz szpital, a po co oglądać szpital w którym i tak rodzić nie będziesz.
Jedna z dziewczyn pisała, że robiła szkołe na Prostej a poszła rodzić na Czarnów i powiedziała, że zapomniała papierka o ukończonej szkole, ale ja jakoś nie widze tego bo bym sie stresowała tylko nie potrzebnie czy sie uda czy nie. Poza tym jak dzwoniłam na Czarnów to Pani powiedziała, że na najbliższy termin już nie zapisuje bo ma 50 os.! Jak dla mnie zdecydowanie za dużo żeby czegokolwiek się nauczyć czy zapytać o coś. Ostatecznie wybrałam Czarnów i Tobie radze to samo jeśli masz lekarza tam bo zawsze to jakaś dodatkowa kontrola w tym ważnym momencie. Też ide sama, ale w końcu idziesz tam żeby się czegoś dowiedzieć, nauczyć a nie plotkować. Numer do tej z Czarnowa: 668-528-335.
masz racje tak bedzie chyba najlepiej skoro nie znam szpitala w ktorym chce rodzic to wartaloby go poznac chociaz przez szkole rodzenia...co do Prostej tam jest tak ze szkola jest za darmo i wtedy porod rodzinny tez jest za darmo.Decyduje sie na Czarnow i zobaczymy jak nie bedzie mi sie podobalo to nastepny bedzie na Prostej.Kosciuszki nigdy nie bralam pod uwage.Dziekuje za namiar bardzo serdecznie
Stary 2014-03-18, 13:26   #2694
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewuszki jak tam po warsztatach? u nas czas mija na mysleniu nad chrzcinami i nad wczasami w wakacje.a Wy wubieracie sie gdzies z dzieciaczkami? co do chrzcin to u nas w kosciele w miedziele chrzcxa i ponoc jest juz 10 dzieci co wydaje mi sie ze kupa ludzi bedzie i chyba nie zdecydujemy sie. bo bedzie taki tlok ze hej, a moze z drugiej syrony i lepiej bo czlowiek nie bedzie taki osamotniony. ale jak cora bedzue koncertowac to.dopiero bedzie miala sluchaczy
warsztaty takie sobie troche nudne ale przynajmniej moje dziecko wyrwalo sie do wiekszego zgromadzenia ludzi no i bylam w szoku ze tak pozytywnie zareagowal poszlam za tym ciosem i wzielam go dzisiaj do pracy gdzie tez kazdy go chcial zobaczyc tyle bab a on sam i rowniez sie nie bal nawet sie usmiechal w koncu moge z nim chodzic do ludzi

co do chrzcin to faktycznie sporo 10 dzieci a czemu masz sie czuc osamot iona jak zmienisz termin ? podejdz do tego w ten sposób ze twoje dzieco bedzie wtedy najwazniejsze w kościele

Cytat:
my też chrzcimy w czerwcu i licze na ladna pogode
Stary 2014-03-18, 16:00   #2695
majka8686
Przyczajenie

hejka dziewczyny, podczytuje Was na bieżąco
Urodziłam miesiac temu
Co do wyboru szpitala to ja prawie całą ciazę myslałam rodzic na Kosciuszki, bo mój lekarz był stamtąd ale przeniósł sie na Czarnów, wiec poszłam za nim i nie załuje. Położne w wiekszosci sa pomocne, jedyny minus to to ze ciasno jest, jak ja byłam to odsyłali rodzace do innych szpitali bo msc nie było. W tym szpitalu rodzilam tez 5 lat temu i jest duza zmiana na plus pod wzgledem opieki jak i warunków np odnowione łazienki.
Moim zdaniem trzeba isc rodzic tam gdzie ma sie swojego lekarza, to jest naprawde wazne w razie gdyby cos bylo nie tak ma kto pomoc.
majka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 17:44   #2696
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Lasssssski ale my byłysmy!!!!!! Tylkow tej małej salce bez okien, moze wy bylyscie w tej wiekszej? Weszłam tam na przerwie, bo szukałam becik ale jakos nie mogłam jej wypatrzec. Widziałam jakiegos pomaranczowego xlandera ale nie pamietałam czy taki wózek miała..... nooooo i przy x landerze na pewno becik nie bylo akurat.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
warsztaty takie sobie troche nudne ale przynajmniej moje dziecko wyrwalo sie do wiekszego zgromadzenia ludzi no i bylam w szoku ze tak pozytywnie zareagowal poszlam za tym ciosem i wzielam go dzisiaj do pracy gdzie tez kazdy go chcial zobaczyc tyle bab a on sam i rowniez sie nie bal nawet sie usmiechal w koncu moge z nim chodzic do ludzi

tez takie nudnawe byly. wydaje mi sie ze na jesieni lepsze byly.... no ale ja torbę wygrałam .... choc czailam sie na chustę

Matylda szalała na macie z dzieciaczkami, podkradała chrupki i smiała sie do obiektywu chociaz dziecko sie wyszalało
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 08:50   #2697
becik_4
Zadomowienie

trooskava my z dziewczynami bylysmy na tej wiekszej sali co poprzednim razem i były tam dwa x landery pomarańczowe po prawej stronie a my bylysmy bardziej po lewej no szkoda ze sie nie wyczaiłyśmy
Stary 2014-03-19, 10:18   #2698
czarne

trooskava wiem,wiem bo pytałam Beatki. Szkoda,że na siebie nie wpadłyśmy jak minął roczek Matyldki? Ukochaj ją i złóż życzenia od nas
Stary 2014-03-19, 10:41   #2699
żyrafka_19
Raczkowanie

Cytat:
Trzeba było pisać bo ja autkiem byłam,mogłam Was zabrać
Wiem, wiem kochana że na Ciebie mozna liczyc z podwózka ale moja to jeszcze taka dzika jest i nie chcialam robic cyrkow jakby sie okzalalo ze musimy wracac zaraz po wejsciu wczoraj bylam na usg bioderek i po wejsciu do budynku byl placz a nie wspomne co u doktora. dzisiaj moze byc koncert bo przez [przypadek zjadlam meza pierogi z mięsem i kapusta zamiast swoich miesnych a mojemu dziecku duzo nie potrzeba bo na codzien ma wydety brzuch
Stary 2014-03-19, 14:32   #2700
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
masz racje tak bedzie chyba najlepiej skoro nie znam szpitala w ktorym chce rodzic to wartaloby go poznac chociaz przez szkole rodzenia...co do Prostej tam jest tak ze szkola jest za darmo i wtedy porod rodzinny tez jest za darmo.Decyduje sie na Czarnow i zobaczymy jak nie bedzie mi sie podobalo to nastepny bedzie na Prostej.Kosciuszki nigdy nie bralam pod uwage.Dziekuje za namiar bardzo serdecznie
Nie ma za co Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało
Co do wyboru szpitala myśle, że kościuszki to niestety stary zaniedbany troche szpital ,a mimo to są osoby które tam rodziły i są zadowolone, co do pozostałych to Czarnów jak i Prosta są na podobnym poziomie. To jak będzie wyglądał poród zależy też od danej sytuacji i jeśli będzie trudny poród to szpital nie wiele tu zmieni i tyle. Zdania co do szpitali są podzielone bardzo, zależy jak kto trafił tak ocenia. Będzie dobrze napewno, nie zamartwiaj się na zapas

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości