Mamusie sierpień 2014 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 10:00   #4201
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Moni , ale twój TŻ chce chodzić na USG a mojej znajomej nie chciał, a Ona potrzebowała wsparcia. Teraz ich maluszek ma już 4 miesiące a On może z raz przebrał pieluszkę czy wykąpał . O spacerach już nie wspomnę. To jest smutne ;-(

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:01   #4202
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Wiesz co? To też nie jest tak, mój maz też ze mna nie był na usg, bo zawsze pracował, a jednak on nie może sobie za bardzo pozwolić na wolne wole aby trzymał urlop jak urodzi się maluch Ale mi to nie przeszkadza nie czuję sie przez to samotna...Chociaż na ostatnie badanie chciał pójść, ale nie mógł Jednak jak miałam robiony cukier to prawie 3 gdz przesiedział ze mną w przychodni To też było dla mnie dużo, większość jest pewnie przed badaniem na poziom cukru, ja byłam pierwszy raz i słyszałam ze organizm różnie reaguje, ja mało nie fiknęłam. Dlatego cieszyłam sie ze był ze mną
Zazdroszcze jak wasi Tż zawsze mogą być z wami zawsze Ale ja czuje wsparcie mojego męża i wiem że jest ze mną. A z usg też jest zawsze dumny Czasem to śmiać mi sie chce bo budzi się w nocy, jak jestem delikatnie odkryta to mnie przykrywa. Jak rano do pracy wychodzi to też sprawdza czy się nie odkryłam. Bawi mnie to bo przed ciaża nie był taki przewrażliwiony, a teraz...a to za cienko sie ubrałaś, zmarźniesz itp...A o do zachcianek, on nawet nie pyta co chce tak dobrze mnie zna ze zawsze trafi Jak wraca z pracy zawsze coś mi kupi wariat
Moni i super
Przecież wsparcie to nie tylko bycie z kimś osobiście. To też to, że wiesz, że on myśli o Tobie, że jest z Toba 'duchem', że wspiera, pomaga, jak potrzebujesz itp (a wiem, co mówię, pisze pracę mgr o wsparciu hihi )

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:09   #4203
daisy dot
Rozeznanie

Hej
Przebrnęłam przez część wątku, obym nadrobiła. Widzę, że większość z Was już wie jaka płeć. Ja niestety nie mogę iść do lekarza, bo jestem chora. Biorę antybiotyk DUOMOX 3x dziennie, ale powiem Wam, że kaszel mnie męczy straszny, pół nocy się męczyłam. Pierwszy tydzień leczyłam się domowymi sposobami i nic to nie dało, wręcz było coraz gorzej i rodzinna się zdecydowała na antybiotyk. Cierpię niemiłosiernie boję się, że ten kaszel może źle wpłynąć na Bobka...
W piątek pójdziemy z Mężuśkiem do gina, mamy zaległości bo poprzednia ciągle odwoływała wizyty i chodziliśmy na usg do innego i nam się bardzo spodobał i poprosimy go by był naszym prowadzącym.
Widzę, że tu też imię Marcel popularne - tego się boję, Dorian nam się spodobał ale wszyscy krytykują Przeczucie mam na chłopca ciekawe czy się sprawdzi.
Poduszka do spania bardzo mi się spodobała, czy polecacie jakieś konkretne? Ja co prawda nie mam jeszcze brzuszka, tylko troszkę zaokrąglony Ale lubie mieć coś między nogami, najczęściej zarzucam swoją nogę na plecy Męża
Jak ja się cieszę, że jest taki wątek! Wracam do czytania, Dziewczyny jesteście wspaniałe!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Wiesz co? To też nie jest tak, mój maz też ze mna nie był na usg, bo zawsze pracował, a jednak on nie może sobie za bardzo pozwolić na wolne wole aby trzymał urlop jak urodzi się maluch Ale mi to nie przeszkadza nie czuję sie przez to samotna...Chociaż na ostatnie badanie chciał pójść, ale nie mógł Jednak jak miałam robiony cukier to prawie 3 gdz przesiedział ze mną w przychodni To też było dla mnie dużo, większość jest pewnie przed badaniem na poziom cukru, ja byłam pierwszy raz i słyszałam ze organizm różnie reaguje, ja mało nie fiknęłam. Dlatego cieszyłam sie ze był ze mną
Zazdroszcze jak wasi Tż zawsze mogą być z wami zawsze Ale ja czuje wsparcie mojego męża i wiem że jest ze mną. A z usg też jest zawsze dumny Czasem to śmiać mi sie chce bo budzi się w nocy, jak jestem delikatnie odkryta to mnie przykrywa. Jak rano do pracy wychodzi to też sprawdza czy się nie odkryłam. Bawi mnie to bo przed ciaża nie był taki przewrażliwiony, a teraz...a to za cienko sie ubrałaś, zmarźniesz itp...A o do zachcianek, on nawet nie pyta co chce tak dobrze mnie zna ze zawsze trafi Jak wraca z pracy zawsze coś mi kupi wariat
Moni 26 mój TŻ też dużo pracuje i był tylko raz na USG ze mną i nie może być zawsze, więc Cię rozumiemy. Najważniejsze, że nas wspierają nawet na odległość a widzę, że Twój TŻ się stara. Wsparcie to nie tylko wspólne wizyty ale opieka w domu.

Ja nie mam zachcianek! Jak to?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:33   #4204
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

Wiesz chyba to zalezy od szpitala. Ja rodzilam na Polnej w Poznaniu I tam nie trzeba bylo, tylko na wyjscie. Wiec tez tak zrobilam, ze ciuszki zabralam tylko na wyjscie
Kochana możesz napisać coś więcej o tej porodówce w Poznaniu?? Jesteś z Poznania właśnie?

Ja mieszkam koło Leszna czyli trochę km jest ale biorę Poznań pod uwagę jeśli chodzi o poród

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Właśnie dziewczyny, jak Wasi mężowie się czują 'w ciąży'? Szczególnie Ci, dla których to pierwsze dziecko?
Mój mąż tyje razem ze mną

A tak to jest kochany Rano zawsze wstaje wcześniej, ja sobie jeszcze śpię a on robi mi kawkę, przynosi kocyk i poduszkę przed tv i mnie budzi no to się przenoszę do salonu Taki leniuch ze mnie ostatnio

Na śniadanie jemy duplo od jakiegoś czasu bo strasznie mi smakuje

Mówi do brzuszka Melasia i zawsze mnie tak słodko głaszcze

24 idziemy pierwszy raz razem na wizytę na usg 3d, od razu będzie to połówkowe także sobie wszystko poogląda bo do dzisiaj nie może uwierzyć jak mu opowiadam, że mała tak wywija w brzuchu i że to normalnie wszystko widać Także pewnie będzie zszokowany

Co do nazwy wątku to trzeba ją przede wszystkim pogrubić bo tak to nasz wątek ginie wśród innych Ja jestem za rymowanką ale dostosuję się do większości albo można to jakoś połączyć na przykład:

Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:39   #4205
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Hej
Dorian nam się spodobał ale wszyscy krytykują Przeczucie mam na chłopca ciekawe czy się sprawdzi.
Poduszka do spania bardzo mi się spodobała, czy polecacie jakieś konkretne? Ja co prawda nie mam jeszcze brzuszka, tylko troszkę zaokrąglony Ale lubie mieć coś między nogami, najczęściej zarzucam swoją nogę na plecy Męża
Oj bidulko, mam nadzieje ze ten kaszel na dniach Ci przejdzie i nie bedziesz sie tak meczyla

No i co z tego ze krytykuja.
Ja tam krytyke wpuszczam i wypuszczam drugim uchem

JA TEZ musze miec cos zawsze miedzy nogami bo jak czegos nie mam to spac nie moge zazwyczaj jest to poduszka ciazowa albo druga koldra
moj mezulek ma juz dosc ze moja noga jest na jego klacie bo mu nie wygodnie ale dzielnie to przemilcza

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014!

Super

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:43   #4206
papryczka160
Wtajemniczenie

Zuken twój tytuł też super ;-)

Stary 2014-03-12, 10:51   #4207
kasia_ruda
Zakorzenienie

Zuken najlepszy tytuł ever

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:22   #4208
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

czuje sie gruba i nieatrakcyjna

jakas chandra mnie zlapala

Nasze szczescie
Stary 2014-03-12, 11:25   #4209
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Moni , ale twój TŻ chce chodzić na USG a mojej znajomej nie chciał, a Ona potrzebowała wsparcia. Teraz ich maluszek ma już 4 miesiące a On może z raz przebrał pieluszkę czy wykąpał . O spacerach już nie wspomnę. To jest smutne ;-(
To rzeczywiście sytuację ma nie fajną...To jej współczuje...Myślę że takie rzeczy wynosi sie głównie z domu...Mój mąż zawsze był opiekuńczy. może dlatego że jeden syn wśród sióstr sie wychował...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:27   #4210
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

A mnie leń, piękna pogoda a ja dalej pod kołderką.

I mam to samo, idę do sklepu chcę sobie coś kupić , mierzę i masakra . Wielorybek nic mi się na mnie nie podoba

Stary 2014-03-12, 11:27   #4211
Moni 26
Zadomowienie

Ciesze sie ze was dziewczynki wasi TŻ też wspierają To jest bardzo dla nas ważne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 11:29   #4212
papryczka160
Wtajemniczenie

No ale muszę się zwlec i chociaż po jakieś zakupy iść, bo mam światło w lodówce. A TŻ w pracy na wyjeździe do piątku .

Stary 2014-03-12, 11:30   #4213
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to samo. Szczególnie, że zaczęłam chodzić jak kaczka z powodu tego ciągnięcia po bokach brzucha... masakra. Dziś też pierwszy raz się ubrałam w ciążowe spodnie.

Stary 2014-03-12, 11:32   #4214
Moni 26
Zadomowienie

fajne hasła dziewczyny super zuken a ja wydumałam takie " Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjda z nich maluszki"...2014
Stary 2014-03-12, 11:38   #4215
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

I mam to samo, idę do sklepu chcę sobie coś kupić , mierzę i masakra . Wielorybek nic mi się na mnie nie podoba
Ja też tak mam, ale miałam tak nawet przed ciaża
Chociaż widzę jeden plus, nie muszę już ciagle wciagać brzucha

Hania

Stary 2014-03-12, 11:54   #4216
Moni 26
Zadomowienie

Ja jakoś mam odwrotnie...ciesze sie z mojego brzuszka i nie mam z tego powodu kompleksów Ogólnie sie sobie podobam A brzuszek jest słodki i specjalnie go eksponuje, zakladajc rzeczy w których go pieknie widac Mam jakąs wenę dziś wymyśliłam drugie hasło :" Jeszcze goszcza w naszych brzuszkach, a od sierpnia w naszych łóżkach :P he he Lecę kochane na miasto moze coś kupię maluszkowi Piekna jest pogoda przespaceruje się Miłego i słonecznego dzionka dziewczyny !
Stary 2014-03-12, 11:56   #4217
UmiZumi
Rozeznanie

dzień dobry

u mnie piękna pogoda
czytałam dzisiaj książkę w ogródku

teraz piekę karczek na obiad, a po obiedzie wybieram się na spacer

czytałam, że rozmawiacie o wspieraniu przez TŻ. Mój jest w stanie robić za mnie wszystko, ale mu nie pozwalam też muszę coś robić. TŻ w przeciwieństwie do mnie przewijał już kiedyś dziecko (ma brata o 18 lat młodszego, ale z niego to już też 12-sto letni kawaler). Zajmował się bratem i nie może doczekać się własnego potomstwa
Stary 2014-03-12, 11:56   #4218
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja poszłam do parku z zamiarem poczytania książki na ławce, ale gdzieś po 20 min zachciało mi się siku i musiałam wracać do domu... zwariować można...ile można sikać???

Stary 2014-03-12, 11:58   #4219
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mam to samo. Szczególnie, że zaczęłam chodzić jak kaczka z powodu tego ciągnięcia po bokach brzucha... masakra. Dziś też pierwszy raz się ubrałam w ciążowe spodnie.
Cytat:
Ja też tak mam, ale miałam tak nawet przed ciaża
Chociaż widzę jeden plus, nie muszę już ciagle wciagać brzucha
Ja niestety ale też się często tak czuję tym bardziej ,że mam wrażenie ,że mój brzuch to średnio na ciążowy wygląda no chyba ,że to ciąża spożywcza
Zbieram się właśnie ostatnio do zakupu spodni ciążowych i myślałam też kupić też jakieś fajne tuniczki ale na nic nie mogę się zdecydować

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-03-12 o 12:01
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 12:00   #4220
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja niestety ale też się tak czuję tym bardziej ,że mam wrażenie ,że mój brzuch to średnio na ciążowy wygląda no chyba ,że to ciąża spożywcza
Zbieram się właśnie ostatnio do zakupu spodni ciążowych i myślałam też kupić jakieś fajne tuniczki ale na nic nie mogę się zdecydować
Mam to samo... w ogóle chyba tuniki wyszły z mody, nic fajnego nie mogę znaleźć nawet na moim ukochanym nieocenionym allegro. Przeglądam te ciuchy i tylko się frustruję, bo nic mi się nie podoba...

Stary 2014-03-12, 12:09   #4221
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

dziewczyny przed nami jeszcze 5miesięcy przynajmniej w moim przypadku, u niektórych trochę krócej...co to będzie za te 5miesięcy to ja nie wiem...trochę zaczynam być przerażona czy sobie poradzę, czy wszystko będzie ok...musi być ale jak ja to ogarnę to nie wiem

buziaki!!
W weekend rozpocznę 21 tydzień ... więc to będą chyba 2 ostatnie tygodnie i zaczynam 6 miesiąc? Chyba tak
Też się boje. Mam wrażenie, że sobie zupełnie nie poradzę. Te body, śpiochy, pajacyki, rożki, kaftaniki w głowie mi się mieszają i nie ogarniam
Nie mam jeszcze nic kupionego nawet nie byłam w sumie też nie miałam okazji być gdzieś żeby wejść do dziecinnego sklepu i oglądać i kupować pierwsze ciuszki dla mojego pierwszego dzidziusia. Co ze mnie za przyszła matka? Ja pitolę.

W sypialni stopniowo robię porządki. Z szafy już 3/4 niepotrzebnych rzeczy wywaliłam i posortowałam co do PCK a co do koleżanki do jej lumpeksu....może uda się opchnąć i wpadnie mała lewizna.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
A moze

Czy to chlopczyk czy dziewczynka fajna w sierpniu bedzie z nas rodzinka

Moze dawajcie jakies propozycje I zrobimy ranking I glosowanko
wzruszyłam się jak to przeczytałam.

Cytat:

Moj też jest kochany, choc na początku bylo nerwowo, troche sie klocilismy ach ten 1 trym.
A teraz tyje ze mna, ma zachcianki i zgage ;-) a dzisiaj rano napisał ze bardzo kocha swoje dziewczynki. ;-)
Tylko pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Od poniedziałku jestem na Nospie 3x2tabletki/doba. Dziś obudziłam się z większym bólem prawej strony podbrzusza. Wydaje mi się, że boli mnie jajnik. Nie wiem już co mam robić ;(. Gin w poniedziałek dokładnie je oglądał i powiedział, że są ok.

W poniedziałek w szpitalu też miałam robiony posiew z pochwy, ale nie znam jeszcze wyników. Mam zadzwonić jutro do mojego Gin, żeby je odebrał..
Ojć! Co było przyczyną do zrobienia posiewu?

Cytat:
Co do męża to mój oczywiście przeszczęśliwy
Najchętniej to nic by mi nie pozwalał robić spełnia wszystkie moje zachcianki A najbardziej lubię jak gada z brzuchem
dla męża.

Cytat:
To urocze
Mi się bardzo podoba to, że współcześni młodzi tatusiowie są tacy zaangażowani. Kiedyś tak nie było.
Podoba mi się, że mój mąż chce być na każdej wizycie, chce oglądać zdjęcia, chwali się znajomym. Widać tę radość i że jest taka autentyczna

Cytat:
Moj jest ze mna na kazdej wizycie i sie nie moze doczekac kiedy zobaczy malenstwo
Rozmawia z brzuchem glaszcze
strasznie pomaga uwaza ze za bardzo mnie rozpieszcza
dumny jest to widac i sie cieszy ale do konca jeszcze to do nas nie dotarlo
Niech rozpieszcza....tego nigdy nie jest za mało !

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn zażywających żelazo w tabletkach. Poprawiły Wam się wyniki? Jesli tak to proszę podajcie mi jakie żelazo brałyście tzn nazwę tabletek.
Pytam bo od prawie 4 tygodni łykam żelazo w tabletkach Femiferal 2 razy dziennie a dziś odebrałam wyniki i hemoglobina spadła mi z 11,3 do 10,7
Ja od miesiąca mam odstawione suplementy i zalecony z dodatkowych witamin MAGNEVIT B6 2x1 i żelazo TARDYFERON-FOL 1x1 mnie też spadła hemoglobina wyniki odebrałam w poniedziałek i wczoraj gin kazał wrócić do suplementów i dalej kontynuacja magnez/zelazo (żelazo dostałam za darmo od gina bo miał od przedstawicieli i jestem jakieś 20 zł do przodu )
Powiedział, że moja mała "pijawka" ściąga ze mnie widocznie więcej niż trzeba i dlatego anemia się zrobiła.

Cytat:
Fajnie, że przy tym badaniu mógł być z Tobą i miałaś pewną podporę przy sobie.

Jak zobaczyłam te wasze wpisy o mężach i o wsparciu, które od nich dostajecie i miłość, do brzuszka jak mówią...... popłakałam się. Trzasnęłam laptopem i pół godziny ryczałam w łazience.

Chciała bym się wygadać co mi leży na wątrobie ale to chyba nie miejsce na to ....może jak kiedyś dostanę zaproszenie do klubu to będzie mi łatwiej.

~~~~

A zapomniałam Wam napisać, że mój mały wstydzioch waży 320.34 g !!!!!!

Gin zapytał czy czuję ruchy i powiedział, że jak skończę ten tydzień czyli w sobotę to powinnam czuć przynajmniej raz dziennie jeżeli nie będę to mam to zgłosić.

Taka piękna pogoda a ja mam leżeć......chyba sobie wezmę krzesło i posiedzę w ogrodzie z pieskiem. Może zrobi mi się trochę lepiej.

Miłego dnia kobietki.

Aaaa gotowanie mam z głowy. Wczoraj zrobiłam zapiekankę i zostało jeszcze na dzisiaj....więc lenistwo.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:11   #4222
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

WIdzę, że nie tylko ja mam problemy z moim brzuszkiem Powiem Wam, że ja ogólnie zawsze byłam zgrabna i miałam kobiecą figurę, myślałam że ciąża mi będzie służyć a jest odwrotnie! Czekam aż brzuch urośnie jeszcze bardziej bo póki co wyglądam jakbym przytyła a nie była w ciąży

Niektórzy mają takie śliczne okrąglutkie brzuszki, że od razu widać, że to ciążowy Ja do takich osób niestety nie należę... A jak ubiorę jakieś legginsy albo spodnie na gumie to mi się robi "podwójny brzuch" i się wszystko wylewa... Eh masakra teraz z kupowaniem rzeczy

Fajna jest ta stronka bo ciuszki są mega śliczne http://www.happymum.pl/ ale niestety nie na mój portfel
Stary 2014-03-12, 12:11   #4223
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poszłam do parku z zamiarem poczytania książki na ławce, ale gdzieś po 20 min zachciało mi się siku i musiałam wracać do domu... zwariować można...ile można sikać???

Z doświadczenia powiem - dużo
Ja wychodzę z domu, a zanim dojedziemy do sklepu już mi się chce siku

Cytat:
Ja niestety ale też się często tak czuję tym bardziej ,że mam wrażenie ,że mój brzuch to średnio na ciążowy wygląda no chyba ,że to ciąża spożywcza
Zbieram się właśnie ostatnio do zakupu spodni ciążowych i myślałam też kupić też jakieś fajne tuniczki ale na nic nie mogę się zdecydować
Ja chyba pójdę w stronę legginsów ciażowych. Mam jedne po siostrze i sa super wygodne. Zamówię coś na allegro. A gór mam sporo, więc pewnie nie będę za wiele kupować

Hania

Stary 2014-03-12, 12:35   #4224
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Mam to samo... w ogóle chyba tuniki wyszły z mody, nic fajnego nie mogę znaleźć nawet na moim ukochanym nieocenionym allegro. Przeglądam te ciuchy i tylko się frustruję, bo nic mi się nie podoba...

ja też patrzyłam na allegro ale niewiele rzeczy mi pasuje ,chyba jeszcze przejdę się do sklepów stacjonarnych zanim coś zamówię

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
W weekend rozpocznę 21 tydzień ... więc to będą chyba 2 ostatnie tygodnie i zaczynam 6 miesiąc? Chyba tak
Też się boje. Mam wrażenie, że sobie zupełnie nie poradzę. Te body, śpiochy, pajacyki, rożki, kaftaniki w głowie mi się mieszają i nie ogarniam
Nie mam jeszcze nic kupionego nawet nie byłam w sumie też nie miałam okazji być gdzieś żeby wejść do dziecinnego sklepu i oglądać i kupować pierwsze ciuszki dla mojego pierwszego dzidziusia. Co ze mnie za przyszła matka? Ja pitolę.

Kochana nic się nie martw na pewno sobie poradzisz
Myślę ,że takie obawy to normalna rzecz ja też się czasem zastanawiam jak to będzie czy uda mi się to wszystko ogarnąć
Nie mam zupełnie doświadczenia z takimi malutkimi dziećmi ale myślę ,że jak przyjdzie co do czego to zadziała ten instynkt macierzyński i jakoś to będzie
Co do ciuszków i wyprawki to ja również kompletnie się nie łapę w tym co trzeba kupić ,zresztą jak na początku siedziałam i oglądałam te dziecięce rzeczy tak teraz kompletnie nie mam do tego zapału

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam te wasze wpisy o mężach i o wsparciu, które od nich dostajecie i miłość, do brzuszka jak mówią...... popłakałam się. Trzasnęłam laptopem i pół godziny ryczałam w łazience.

Chciała bym się wygadać co mi leży na wątrobie ale to chyba nie miejsce na to ....może jak kiedyś dostanę zaproszenie do klubu to będzie mi łatwiej.

~~~~

A zapomniałam Wam napisać, że mój mały wstydzioch waży 320.34 g !!!!!!

Gin zapytał czy czuję ruchy i powiedział, że jak skończę ten tydzień czyli w sobotę to powinnam czuć przynajmniej raz dziennie jeżeli nie będę to mam to zgłosić.

Taka piękna pogoda a ja mam leżeć......chyba sobie wezmę krzesło i posiedzę w ogrodzie z pieskiem. Może zrobi mi się trochę lepiej.

Miłego dnia kobietki.

Aaaa gotowanie mam z głowy. Wczoraj zrobiłam zapiekankę i zostało jeszcze na dzisiaj....więc lenistwo.
Co do klubu to zapytaj dziewczyn z tego co widzę to ty już sporo się udzielasz więc może uda ci się uzyskać dostęp do klubu

Cytat:
WIdzę, że nie tylko ja mam problemy z moim brzuszkiem Powiem Wam, że ja ogólnie zawsze byłam zgrabna i miałam kobiecą figurę, myślałam że ciąża mi będzie służyć a jest odwrotnie! Czekam aż brzuch urośnie jeszcze bardziej bo póki co wyglądam jakbym przytyła a nie była w ciąży

Niektórzy mają takie śliczne okrąglutkie brzuszki, że od razu widać, że to ciążowy Ja do takich osób niestety nie należę... A jak ubiorę jakieś legginsy albo spodnie na gumie to mi się robi "podwójny brzuch" i się wszystko wylewa... Eh masakra teraz z kupowaniem rzeczy

Fajna jest ta stronka bo ciuszki są mega śliczne http://www.happymum.pl/ ale niestety nie na mój portfel

Ja tez czekam aż brzuch urośnie i zrobi się typowo ciążowy

Cytat:
Z doświadczenia powiem - dużo
Ja wychodzę z domu, a zanim dojedziemy do sklepu już mi się chce siku
To fakt ja też czasem chodzę co 20 minut i o ile wcześniej przynajmniej w nocy nie wstawałam tak ostatnio mam średnio dwie pobudki również w nocy na sikanie Cóż takie uroki ciąży , dobrze ,że to już prawie półmetek
Stary 2014-03-12, 13:01   #4225
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Angelika wysłałam Ci zaproszenie także mam nadzieję, że do nas dołączysz
I oczywiście tam możesz nam się wygadać, jesteśmy po to żeby się wspierać i na pewno każda Cię wysłucha i spróbuje coś doradzić! Także wal śmiało
Stary 2014-03-12, 13:05   #4226
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
fajne hasła dziewczyny super zuken a ja wydumałam takie " Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjda z nich maluszki"...2014
Też jestem za rymowanką

Cytat:
Głowa do góry, mnie się wydaje, że mój brzeszek sięjakby obtłuścił chociaż rzeczywiście się powiększa. Ale moja waga stoi w miejscu.

Cytat:
mi się też wylewa, niby brzusio lekko urósł a taki wałek mi się zrobił...
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 13:05   #4227
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ja sobie leze przed TV i ogladam Ranczo

moj TZ dostal duza liste zakupow do zrobienia i wstapienia do HMu po torebke i baleriny ktore sobie upatrzylam ciekawe czy podola

Nasze szczescie
Stary 2014-03-12, 13:15   #4228
kamilast
Raczkowanie

Dzień dobry wszstkim. Ja w klubie tych co czytają a mało piszą.
Ja 8 kg na plus i jak rozumiem jestem rekordzistką
U nas z imion wersje Antoni/Franciszek, Antonina/Zofia, jeszcze nie wiadomo tylko w jakiej konfiguracji. Tosię będzie napewno bo ja mam hopla na punkcie tego imienia.
W szpit gdzie ja rodziłam dziecko jest od momentu porodu w swoich ubrankach, samemu się przebiera i zabiera do prania, położne właściwie tylko kąpią, chociaż w innym szpit w mieście nie robią nawet tego i trzeba mieć swoje kosmetyki. Najlepiej się dowiedzieć tam gdzie macie rodzić jakie zwyczaje panują.
Ja nie mam przekonania do rożków, wydają mi sie sztywne, my na początek mieliśmy kwadratowy bawełniany kocyk (taki nie kudłaty), na początku w szpit zawijaliśmy w niego jak w fasolkę. Testowaliśmy śpiworek potem w domu ale też nam sie nie przyjął. Młody spał w pajacu przykrywany kocykiem przynajmniej teoretycznie bo w praktyce i tak się rozkopywał
Mój TŻ też nie chodzi na USG. Chodził w Iciąży i jakoś nie był miłośnikiem, mówił że trochę to dla niego upiorne i że go stresuje. Chociaz dziś mnie zaskoczył bo jak powiedziałam że idę podglądać to zapytał czy będzie film. Za to młody który był ze mną na prenatalnym ciągle się dopytuje kiedy może iść zobaczyć dzidziusie. Chyba go na połówkowe wezmę, mam nadzieje że się doktor na mnie nie wkurzy za taką widownie
Mam pytanie czy macie skurcze? Mam dni, zwłaszcza te bardziej pracowite, że napina mi się brzuch, nie boli ale jest nieprzyjemne. Zakładam że to te braxtona-hixa ale czy to normalne że tak szybko?
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 13:19   #4229
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:

w dzień średnio co 15-30 min a podobno w II trymestrze miało być lepiej z sikaniem Wczoraj jak byłam na spacerze, to myślałam, że się posikam, jak już wracałam. Rzadko udaje mi się dłużej nie iść do łazienki. W nocy nadal wstaję 2-3 razy do toalety.

Idę korzystać ze słoneczka
Stary 2014-03-12, 13:23   #4230
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszstkim. Ja w klubie tych co czytają a mało piszą.
Ja 8 kg na plus i jak rozumiem jestem rekordzistką
U nas z imion wersje Antoni/Franciszek, Antonina/Zofia, jeszcze nie wiadomo tylko w jakiej konfiguracji. Tosię będzie napewno bo ja mam hopla na punkcie tego imienia.
Moja kuzynka ma właśnie Tosię Imię bardzo ładne ,szczególnie zdrobnienie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości