|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Perse znalazłam i to jest jego 3cie dziecko z trzecią partnerką!!
![]() ![]()
#392 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dziś miałam ciężką noc. mój tż dał mi w kość. rozpychał się łokciami, ciągnął mnie za włosy, dotykał mojej twarzy, spychał z łóżka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Boże jak się ciesze!!! Udało mi się zapisać na 25 marca do kukawczyńskiej na usg serduszka
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Ja musze lusterko sobie kupić bo mi się połamało ![]() Berbie co ten Twój mąż wyczynia? ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój tż to lunatyk, to co było wczoraj to nic w porównaniu z tym co potrafi wyczyniać ![]() ![]()
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Berbie dobry ten Twój Tż ![]() Kubek współczuję alergi....często też mam tak właśnie ale 1 dzień i przechodzi ![]() http://www.pomponik.pl/plotki/news-m...em,nId,1111899 brzydką ma tą dziewczynę... ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Dziewczyny co ile kontrolować tarczycę??
![]() |
#396 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
witam się. zaliczyliśmy już basen całą rodzinką. chłopy się wypluskali, matka przepłynęła kilometr i poczuła się lepiej (na chwilę).
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Perse śliczne krzesełko!!
![]() Jojla ![]()
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to co innego mnie martwi ale boje się napisać bo w łeb dostane ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Co miesiąc byłoby super. Tsh i ft4. Berbie zawału bym dostała z lunatykiem ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaki polecacie lakier szybkoschnacy, trwaly (oprocz inglota) szukam ladnego jasnego fioletu
Zeberka - opisujasz tak Kasie jakbym slyszala to o swojej Tosce (tylko ze ja zajmuje sie nia sama od 7 do min 16 godziny) ![]() ![]()
#401 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Strasznie Was przepraszam z góry, że wtrącam się do Waszego wątku. Chciałabym się jednak z kimś obcym podzielić moją historią i może zasięgnąć jakiejś rady. Nie wiem czy dobrze trafiłam, jeśli nie to usunę moje wypowiedzi.
Zacznę może od tego, że w zeszły poniedziałek zaczęłam krwawić, ostatni okres miałam w styczniu. Byłam po chorobie, a po chorobie zawsze spóźnia mi się okres.. Nie myślałam nawet o ciąży, bo nie baraszkowaliśmy w czasie owulacji. Poszłam do ginekologa. Pani ginekolog kazała mi zrobić test ciążowy w domu. Nigdy nie chciałam dziecka. To znaczy.. chciałam, ale nie teraz. Mam 22 lata, jestem rok po ślubie. Nie zastanawiałam się nad dzieckiem. Zawsze mówiłam sobie, że jak będzie to będzie. Podświadomie wiedziałam, że jestem w ciąży, ponieważ coś dziwnego działo się ze mną.. piersi bolały przy dotyku, musiałam regularnie jeść, bo od razu ssało mnie w żołądku i byłam bardzo senna. Zrobiłam dwa testy.. jeden wieczorem jeszcze tego samego dnia, drugi rano. Dwie grube krechy na obu. Moje życie wywróciło się do góry nogami. Od razu pojechałam do szpitala. Pan doktor zrobił USG i okazało się, że w macicy nic nie ma. Doktor powiedział, że na 99% poroniłam. Płakałam całą drogę do labolatorium. Zrobiłam test beta hcg. Wyszedł pozytywny - nadzieja wróciła. Gin stwierdził, że to może być wczesna ciąża. Cieszyłam się jak dziecko. Powtórzyłam badania - wynik zmalał, czyli poronienie. Czekam teraz aż krwawienie ustanie, potem USG żeby sprawdzić, czy wszystko się oczyściło. Jestem załamana. Wszyscy w okół się dziwią i mówią: "Dziewczyno, niektórzy mają gorzej, bo ronią w 5 miesiącu i później" Wiem, że to był zaledwie 8tc.. Wiem, że inni mają gorzej..Ale jestem załamana. Mój mąż chce się starać o dziecko. Też bym chciała, ale boję się panicznie, że historia się powtórzy. Poza tym, nie chcę dziecka w zastępstwie za to które się nie urodzi. W mojej podświadomości, nawet jak zajdę w ciążę i urodzę, to będzie to moje drugie dziecko.. Mam więc kilka pytań: Po pierwsze, czy coś jest ze mną nie tak? Że tak przeżywam? Mam wrażenie, że nikt z bliskich mnie nie rozumie (oprócz mojego męża). Po drugie: kiedy mogę się zacząć starać o dziecko? Pytam, bo moja ginekolog powiedziała, że najwcześniej za pół roku. Dodam, że nie miałam łyżeczkowania. Do tej pory prowadziłam kalendarzyk i mierzyłam codziennie temp. Więc wiedziałam kiedy mam owulację. Teraz może mi się to wszystko rozregulować. Słyszałam o testach owulacyjnych, czy któraś coś o nich wie? Dziewczyny, jeszcze raz przepraszam, za to że wepchnęłam się do wątku, ale jestem zdesperowana i potrzebowałam się wypisać. Mam nadzieję, że zrozumiecie coś z tego mojego chaotycznego tekstu. Pozdrawiam serdecznie!
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj czas dzidziusiowi niech rośnie spokojnie, a Ty lubisz jak Cię ktoś ciągle podgląda? ![]() agatko- dopytuję konkretnie o to czy masz tylko dupka czy dupka i luteinę? dlatego uważam, że to matkom pomniki powinni stawiać nie presentatom lub innym oficjelom...
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
![]() Agatko zrobisz jak uważasz, w sensie sobotniej wizyty, ale wg. mnie naprawdę nie powinnaś panikować. Jest dobrze i będzie dobrze ![]() Edytta ![]() ![]() Barbi to też trochę zależy chyba od szpitala. U mnie na szkole rodzenia położne mówią, że po porodzie tylko koszula, bo należy mieć jak najlepszą cyrkulację powietrza w wiadomych miejscach. Ja kupiłam 3 koszule. Oj, tak zgadzam się - z każdym kolejnym tc czynność ta przypomina zajęcia z akrobatyki ![]() Kubek współczuję alergii. Przy kp można coś brać na złagodzenie objawów?? Agatko a Ty masz swojego endokrynologa do którego regularnie chodzisz? Ja wizyty mam co miesiąc i co 3-4tygodnie powtarzam badania - cały pakiet, prócz przeciwciał, ktore robiłam chyba w 5tc. Ale u mnie wyniki co miesiąc mimo przyjmowania leków były inne i cały czas musiałam mieć zmieniane dawki leków. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
zebra tylko dupka mam....
#405 |
Zakorzenienie
|
ladypurple- dobrze trafiłaś, chociaż okoliczności naszego spotkania bardzo przykre
przeżycia i pytania, które Ci towarzyszą pojawiały się u większości z nas więc postaramy się coś podpowiedzieć i pocieszyć ze względów psychicznych lekarze radzą odczekać pół roku ze staraniami ale są na wątku Mamy, które poroniły a w kolejny miesiąc nie dostały już okresu- były w ciąży może jednak warto zrobić jakieś badania- standardowo lekarze nie zalecają po pierwszym # (poronieniu) u nas dziewczyny podpowiadają aby w pierwszej kolejności sprawdzić tarczycę - tylko nie wiem czy nie powinno się troszkę odczekać po stracie dla każdej z nas, która doczekała się szczęśliwie kolejnego dziecka (a wiele nas tutaj takich, jesteśmy na forum nawet po 3 lata więc straty i starania, ciąże i narodziny przeżywałyśmy wspólnie) narodzone dziecko jest kolejnym...nie tym utraconym, tęsknota za aniołkiem, który odszedł pozostaje i trzeba nauczyć się z nią żyć ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- dziewczyny- szczerze nie wyobrażam sobie po porodzie piżamy założyć...zwłaszcza w ciepłe miesiące, najchętniej nago leżałabym ![]()
#406 |
Raczkowanie
|
zebrawpaski
Lekarze stwierdzili, że takie poronienia występują bardzo często u kobiet i nie zalecają mi badań. Wszystko jest takie świeże i tak bardzo boli. Cieszę się, że znalazłam zakątek w którym ktoś rozumie to co czuję. Tym bardziej, że nawet lekarze w szpitalu nie traktowali mnie poważnie, twierdząc, że to był "tylko 8tc". Lekarka stwierdziła, że trzeba czekać pół roku ponieważ trzeba dać odpocząć swojemu organizmowi. Moja znajoma jednak dwa miesiące po łyżeczkowaniu zaszła w ciążę, mimo zastrzeżeniom lekarzy. Teraz jest już praktycznie na mecie. Ja na razie daję sobie czas.. żeby z tym wszystkim ochłonąć, chociaż wiem, że nigdy nie zapomnę.. Nie wiem kiedy my zaczniemy starać się o dziecko. Mój mąż chciałby od razu po pierwszym okresie. Ja pewnie podświadomie będę unikała kontaktu fizycznego w czasie owulacji. Muszę dojrzeć do tej decyzji. Tak bardzo chciałabym mieć dzidziusia, ale boję się, że sytuacja może się powtórzyć, a kolejny raz tego nie przeżyję. Czytam te wypowiedzi i milej na sercu mi się robi, że większości wizażanek tutaj się udało i mają piękne dzieci. Cieszę się z Waszego szczęścia!
#407 |
Zakorzenienie
|
Perse- fajne krzesełko
my may takie http://allegro.pl/niezawodne-jakosc-...004278278.html Kasia ma orange, a teraz dla chrześniaczki zamówiłam pink flower u nas przydają się kółeczka niestety to nie rozkłada się na krzesełko i stolik
#408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dajesz Mała ![]() Cytat:
![]() wszystko normalnie... heh współczuję i witam ![]() ![]() Każdy lekarz ma inną teorię odnośnie kolejnych starań. My usłuszeliśmy - po pierwszej miesiączce, po 3 miesiącach i po pół roku. Byłam gotowa po 2 cyklach...
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
ladypurple- niestety różnie lekarze traktują kobiety tracące wczesne ciąże
P.S piękne rękodzieło- Twoje prace? ![]() BERBIE- wolę lunatykującego chłopa w łóżku ((chociaż mój jedynie czasem gada przez sen) niż spać bez Tz-eta, a śpię tak co trzecią noc ![]() dzisiaj miałam noc koszmarów- tak realistycznych, że szok, paliła się szkoła w której pracuję, młodzież nie chciała się ewakuować, jednego chłopaka nie mogliśmy znaleźć... ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- ladypurple- a masz swojego zaufanego gina?
#410 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie ja poczekam, aż będę gotowa psychicznie. Nie będę na siłę się starać, bo to tylko pogorszy sprawę. Byłaś gotowa i co? Udało się? ![]() Pozdrawiam ciepło! ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Trafiłam na trzech ginekologów w szpitalu, każdy miał to samo podejście, czyli przyjdź z wielkim brzuchem to potraktujemy Cię poważnie. Myślałam, że mam, bo zawsze chodziłam do jednej babki, jeśli chodzi o wizyty kontrolne zawsze była konkretna, odpowiadała na wszystkie pytania. Ale już do niej nie wrócę, bo nie była do końca profesjonalna. Przepisałam się dziś właśnie do poradni w miejscowym szpitalu, do doktora do którego chodziłam z tą ciążą. Wizytę mam dopiero na 15 kwietnia, ale myślę, że trochę czasu dobrze mi zrobi. Ps. Tak - rękodzieło to moje prace, dziękuję bardzo! Cieszę się, że się podobają! ![]()
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
rękodzieło- dobry sposób aby myśli zająć
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- dlaczego? starsza, młodsza?
#412 |
Raczkowanie
|
Około 50lat ma
![]() Raczej do niej nie wrócę, bo jak do niej przyszłam z krwawieniem, to powiedziała, że albo to jest ciąża pozamaciczna albo wyrostek robaczkowy. Później, gdy okazało się, że to ciąża, to nie chciała przekazać informacji z badania innemu lekarzowi w szpitalu (ona też pracuje w szpitalu). Nie przyznała mu się, że nie zrobiła mi usg i powiedziała, że nie pamięta czy macica była powiększona. Mimo, że przy badaniu mnie mówiła od razu, że macica powiększona. Może ma bardzo słabą pamięć, ale wątpię, bo byłam u niej dzień wcześniej jako ostatnia pacjentka. A przy rozmowie z tamtym lekarzem widać było, że chce od tego umyć ręce. Już wiem czemu do jej przychodni nigdy nie było kolejek..
#413 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego co chciałam
![]() Rena przykro mi, że wizyta u prof tak rozczarowała ![]() Edytte ![]() ![]() ![]() Iza ![]() Agatko nie gniewaj się ale "miszczem" dedukcji jestem ja i Pani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a właśnie Dziewczynki czy ma znaczenie w jakim dc zrobię prolaktynę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No jak na maj to przecież już blisko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to za co? ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystko z Tobą w najlepszym porządku i ból po stracie zawsze jest ogromny - nie ma znaczenia na jakim etapie się to stało ![]() Starania moim zdaniem możecie zacząć, gdy będziecie oboje na to gotowi. Mi lekarka kazała odczekać 2 cykle. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() P.S. masz wielki talent - śliczne rzeczy robisz ![]()
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Witam na szybko. My znowu chorzy. Tż w zeszłym tygodniu miał zapalenie krtani, przechodził, przeszło. Od soboty Jula wzięło i od niedzieli walczymy z gorączką. Trzeci raz w życiu ma podwyższoną temperaturę. Widać, że mały facet, bo ostatnie trzy dni spędzam siedząc na kanapie (a taka piękna pogoda jest). Bo nawet jak śpi to nie mogę wstać, bo jest płacz. Jak usłyszy, ze idę do łazienki albo zrobić kawę to jest płacz i 'kawa nie' albo 'siusiu nie'... Tylko czekam aż mnie złapie. Witam nowe twarze ![]() ladypurple wszystko co napisałaś jest jak najbardziej normalne ![]() Pani spóźnione życzenia dla Michała, ciężko mi uwierzyć, że to już rok. ![]() Perse niestety kasa ucieka między palcami przy dziecku. A potem wcale nie jest lepiej. Ja już się pilnuję, żeby na sklepy internetowe dziecięce nie wchodzić. mam kilka zapisanych i postanowienie, ze raz w miesiącu jedna nowa zabawka będzie. a w księgarni internetowej w koszyku książek za 200zł (i to wszystkie Julkowe ![]() Teraz mamy plan zmienić łóżeczko na łóżko i znów wydatek :/ Ale znalazłam sposób. Sprzedaję na tablicy wszystko co nie jest mi potrzebne. I o dziwo ludzie kupują. Już na łóżeczko mam uzbierane ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
inutilku- zdrowiejcie...
Cytat:
ponieważ moja przyszła chrześniaczka ma dwie starsze siosstry- zamówiłam: http://allegro.pl/malako-pl-ravensbu...045166373.html http://allegro.pl/malako-pl-ravensbu...001918687.html no i nie mogłam nie kupić nic dla swojego dziecka więc: http://allegro.pl/malako-pl-brimarex...022121838.html http://allegro.pl/malako-pl-brimarex...042491124.html http://allegro.pl/malako-pl-brimarex...978820547.html nam teraz potrzebne zabawki do zabaw "na siedząco ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- ladypurple- posłałam Ci na priw dane mojej lekarki, gdybyś była zainteresowana- przyjmuje w Twoich okolicach ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- rena- nic wczoraj nie napisałam ale myślałam o Tobie wieczorem...pewnie jesteś rozczarowana wizytą, może "stary" gin coś nowego zaproponuje, ściskam mocno
![]() |
#416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Napisałam maila do położnej czy będzie do mnie do domu przychodzić... Ciekawe. Ja to dzikus jestem i wolałabym do SR chodzić niż do domu położna przychodzić, no ale jak trzeba to trzeba ![]() Oby się zgodziła. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |||
Zakorzenienie
|
ladypurple, witaj
![]() rena, przykro mi, że profesor tak Cię rozczarował ![]() Cytat:
![]() ![]() A przy okazji mam pytanie do dziewczyn biorących leki na alergię itp. Jakiś rok temu zdiagnozowano u mnie początek astmy. Dostałam rupafin + ventolin (w jakichś nagłych atakach). Pulmonolog kazał mi brać ten rupafin cały czas, niezależnie od tego jak się czuję, zaś lekarz pierwszego kontaktu twierdzi, że absolutnie nie, bo organizm się przyzwyczaja i gdy nie ma objawów astmy to odstawić. No i sama nie wiem - brać, nie brać? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45550139] Co racja, to racja...[/QUOTE] Perse, krzesełko wygląda na całkiem niezłą maszynę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
ladypurpure witaj Kochana....szkoda że w takich okolicznościach ale dobrze trafiłaś!! Jakby coś to też moge polecić Ci jakąś ginkę
![]() Jojla oj tam ja też potrafię dedukować no ale....muszę chyba wierzyć że będzie OK... ![]() Inutil zdrówka dla Was! ![]() ![]() Anitka mam endo i tarczyce już badałam i pytam co ile ![]() ![]() I jak praca nad kołyską??? Zachciało mi się frytek i smażę ale ten olej tak mi śmierdzi!!
#419 |
Rozeznanie
|
Dołączam do Was, bylam w 8tc, dzis sie dowiedzialqm ze Malenstwo nie zyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Pannaporanna- przykro mi bardzo
![]() Zaglądaj do Nas i pisz... Moze choc troche Ci to pomoze... Anitko- mozna ![]() Wika- a alergie masz na co? Jesli pyłki to lek bierz przez cały okres pylenia, niezależnie od objawów astmy czy nasilenia samej alergii. Cos jeszcze chciałam, ale zapomniałam ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-12 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.