toksyczny trójkąt - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 17:53   #241
The Quiet One
Raczkowanie

Dot.: toksyczny trójkąt

Podczytuję wątek od dawna - oczywiście trzymam za Ciebie kciuki.

Chciałam tylko zapytać, czy rozmawiałaś ze swoją panią adwokat o tym, co teraz wyprawia Twój mąż? O wizytach kiedy mu się żywnie podoba i telefonach - jak się zachować, żeby nie mógł tego wykorzystać przeciwko Tobie?
Widzę, że kurczy Ci się cierpliwość, i wcale się nie dziwię. Gad wybrał dobrą taktykę. Ja niestety nie mogę Ci nic doradzić, dlatego pytam, czy konsultowałaś z kimś jak sobie z tym radzić. Byle tylko nie dać mu broni do ręki...

Quiet,
Please

The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 20:13   #242
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez The Quiet One Pokaż wiadomość
Podczytuję wątek od dawna - oczywiście trzymam za Ciebie kciuki.

Chciałam tylko zapytać, czy rozmawiałaś ze swoją panią adwokat o tym, co teraz wyprawia Twój mąż? O wizytach kiedy mu się żywnie podoba i telefonach - jak się zachować, żeby nie mógł tego wykorzystać przeciwko Tobie?
Widzę, że kurczy Ci się cierpliwość, i wcale się nie dziwię. Gad wybrał dobrą taktykę. Ja niestety nie mogę Ci nic doradzić, dlatego pytam, czy konsultowałaś z kimś jak sobie z tym radzić. Byle tylko nie dać mu broni do ręki...
Życie jest strasznie nie sprawiedliwe. Najlepsza taktyka to sie nie odzywać. To nawet jeśli będzie obracal przeciwko to raczej mu sie nie uda. On juz nas zostawil. Nie mam obowiązku odbierać każdego telefonu. Ciekawe, ze przez ostatnie pól roku tak nie wydzwanial. Co do kontaktow z dzieckiem, napewno będzie krecil, ale z nim naprawde ciezko cokolwiek ustalic. Mowie nie przyjeżdżaj, nas nie będzie. A i tak przyjedzie. Niewazne. Sad mu ustali kontakty i problem (mam nadzieje) sie rozwiąże. Alimenty i tak mu zasadza, bo to nie zależy od naszych relacji, tu chodzi o dziecko. Już tak cholernie zmęczona i jest mi tak bardzo wszystko jedno, ze jestem gotowa dać mu rozwód bez orzekania o winie.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Ps. Pisze, ze chce o dziecku rozmawiac. Nawet nie wiecie jakie to jest przykre, czuje sie oszukana i upokorzona. O dziecku. Ja juz dawno jestem powietrzem. Jak moglam byc tak slepa.
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 20:18   #243
patisia123
Zakorzenienie

A o czym on chce rozmawiać? W ogóle wie co u dziecka, jak się rozwija, czego potrzebuje? O wizycie u lekarza wie, interesuje się tym kiedy wizyta itp?
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 06:51   #244
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
A o czym on chce rozmawiać? W ogóle wie co u dziecka, jak się rozwija, czego potrzebuje? O wizycie u lekarza wie, interesuje się tym kiedy wizyta itp?
Niech kupi dziecku telefon i niech dzwoni do woli
O tej wizycie akurat wiedzial, bo byl u nas. Strasznie zainteresowany sie zrobil jak zorientowal sie, ze nie wycofam pozwu. Poza tym pan mecenas podnosi, ze mój mąż doskonale orientuje sie w potrzebach dziecka. Powiedzcie mi jak sie mozna orientować kiedy sie z dzieckiem nie jest i tak jak wcześniej dzwonic tylko raz w tyg. Ostatnio tez przywiozl 1 PACZKĘ mleka, którego Maly juz nie pije!!! Ostatnie mleko jakie nam zostawil to bylo 5paczek 30grudnia. Krew mnie zalewa jak o tym myślę.

Edytowane przez JakKazdaInna
Czas edycji: 2014-02-19 o 06:53
Stary 2014-02-19, 08:09   #245
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
Niech kupi dziecku telefon i niech dzwoni do woli
O tej wizycie akurat wiedzial, bo byl u nas. Strasznie zainteresowany sie zrobil jak zorientowal sie, ze nie wycofam pozwu. Poza tym pan mecenas podnosi, ze mój mąż doskonale orientuje sie w potrzebach dziecka. Powiedzcie mi jak sie mozna orientować kiedy sie z dzieckiem nie jest i tak jak wcześniej dzwonic tylko raz w tyg. Ostatnio tez przywiozl 1 PACZKĘ mleka, którego Maly juz nie pije!!! Ostatnie mleko jakie nam zostawil to bylo 5paczek 30grudnia. Krew mnie zalewa jak o tym myślę.
Przecież pan mecenas wie najlepiej wszystko
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 14:00   #246
JakKazdaInna
Zadomowienie

Czekam na wizyte u psychologa. Zastanawiam sie co bede mowic, ostatnio czuje sie jakoś.. lepiej. Spokojnie. Mam nadzieje, ze to nie jest cisza przed burza :\
Stary 2014-02-24, 14:32   #247
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na wizyte u psychologa. Zastanawiam sie co bede mowic, ostatnio czuje sie jakoś.. lepiej. Spokojnie. Mam nadzieje, ze to nie jest cisza przed burza :\
To bardzo dobrze, ze czujesz sie lepiej. a szanowny malzonek nadal tak gorliwie pisze i dzwoni?
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 21:07   #248
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
To bardzo dobrze, ze czujesz sie lepiej. a szanowny malzonek nadal tak gorliwie pisze i dzwoni?
Pani psycholog ocenila, ze nie potrzebuje terapii.
Mąż zadzwonil w końcu z zastrzeżonego. Nie przypuszczalam, ze to on i odebralam. Oczywiscie pytal dlaczego nie odpisuje i nie odbieram. I jak ja w takim razie wyobrazam sobie nasze zycie. Mowie mu, zeby dal nam spokój, bo mowilam, ze ani zyc ani dziecka z nim wychowywać nie będę na odległość. W odpowiedzi uslyszalam, ze przecież nie mówil, ze wyjeżdża na stale. Nie drazylam tematu, bo mi sie zupelnie nie chcialo. Nie wiem co on w ogóle mysli i co zamierza.
Stary 2014-02-28, 10:27   #249
loloona_79
Rozeznanie

Przeczytałam Twój wątek jednym tchem i chciałam Ci napisać, że jestem pełna podziwu do Ciebie.

Tak trzymaj i sie dalej nie dawaj.

Jak tam sprawy?
Stary 2014-02-28, 16:28   #250
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loloona_79 Pokaż wiadomość
Przeczytałam Twój wątek jednym tchem i chciałam Ci napisać, że jestem pełna podziwu do Ciebie.

Tak trzymaj i sie dalej nie dawaj.

Jak tam sprawy?
Ach... Przyjechal wczoraj, a dzis rano wstalam z takim dolem, myslalam, ze nie przestane plakac. Dzis tez przyjechal, bo siedze na zajeciach, a on z Malym. Ale juz jestem wyluzowana.

Odbylismy przed wyjściem rozmowe (jakoś spokojnie ostatnio rozmawiamy). On oczywiscie dalej, zebym wycofala pozew. Mowie, moge ale pod warunkiem, ze nigdy juz nie będziemy oddzielnie ani na odległość. Ok, moge wyjechac z nim za granice. No, dobrze ale za co ja tam będę zyc?

Sluchajcie spodziewałam sie odpowiedzi w stylu: pójdziesz na kurs języka (jest w kraju nie anglojęzycznym), Maly podrosnie. Studia masz zaoczne, będziesz przyjeżdżać co drugi zjazd, poradzisz sobie. Wynajmiemy cos, dostaniemy rodzinne, ja będę pracował , a jak juz będziesz mogla Ty zaczniesz prace.

A on mi odpowiada: jakoś sobie poradzimy Mowie, ok, ale niestety moich rodzicow nie będzie stać zeby tam mnie utrzymywać. Trudno. Gratuluje panu, mam dosc
Stary 2014-02-28, 17:20   #251
201708160922
Konto usunięte

Czy Ty na serio rozwazylabys wycofanie pozwu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 11:09   #252
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość

I wróciła do niego po tym wszystkim?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-01, 13:20   #253
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość

Tak naprawde nie biorę tego pod uwagę. Ale wiem tez, ze on nie zrobibnic w tym kierunku zebym rzeczywiście miala jakiś powod zeby wycofac. Wiec mowie ok, ok. Pod takim i takim warunkiem.

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
I wróciła do niego po tym wszystkim?
Ach.
Stary 2014-03-09, 18:36   #254
poli_333
Raczkowanie

Autorko, co słychać? Jak mały Bartuś, zdrowy? Jak sobie radzicie, ciągle tu zaglądam, ciągle trzymam kciuki...
poli_333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 21:30   #255
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poli_333 Pokaż wiadomość
Autorko, co słychać? Jak mały Bartuś, zdrowy? Jak sobie radzicie, ciągle tu zaglądam, ciągle trzymam kciuki...
Rzeczywiście dawno nie pisałam. Co u mnie? Dostałam pracę Mały pojechał do moich rodziców. Ależ jestem zmęczona, nie wiem jak to będzie jak Mały pójdzie do żlobka. Chyba będzie sam stamtąd wracał A w dodatku w weekend mam zjazd. Padnę trupem albo się przyzwyczaję Cieszę się strasznie, praca w zawodzie, niezmianowa. Ogromny plus- odpoczywam psychicznie!

W sprawie cisza. Terminu nie widać... Mąż za granicą coraz to wpada na nowy pomysł. Oczywiście cały czas mówi o wycofaniu pozwu. Ale nie mam czasu o niczym myśleć, bo rano wstaję, wybieram się, później parę godzin stresu (chyba urok bycia świeżynką) i wieczorem wracam do domu padnięta.

Kupiłam sobie parę ciuchów, pomalowałam paznokcie. W następnym tyg. chcę zapisać się na kurs językowy. Uff, chyba wracam do życia i tego było mi trzeba

Ps. Pan mąż dzwoni do mnie każdego wieczoru jak nigdy -wie, że jestem sama, może się boi, że zacznę się z kimś spotykać. Może zazdrosny

Edytowane przez JakKazdaInna
Czas edycji: 2014-03-11 o 21:33
Stary 2014-03-12, 14:36   #256
poli_333
Raczkowanie

Cytat:
Rzeczywiście dawno nie pisałam. Co u mnie? Dostałam pracę Mały pojechał do moich rodziców. Ależ jestem zmęczona, nie wiem jak to będzie jak Mały pójdzie do żlobka. Chyba będzie sam stamtąd wracał A w dodatku w weekend mam zjazd. Padnę trupem albo się przyzwyczaję Cieszę się strasznie, praca w zawodzie, niezmianowa. Ogromny plus- odpoczywam psychicznie!

W sprawie cisza. Terminu nie widać... Mąż za granicą coraz to wpada na nowy pomysł. Oczywiście cały czas mówi o wycofaniu pozwu. Ale nie mam czasu o niczym myśleć, bo rano wstaję, wybieram się, później parę godzin stresu (chyba urok bycia świeżynką) i wieczorem wracam do domu padnięta.

Kupiłam sobie parę ciuchów, pomalowałam paznokcie. W następnym tyg. chcę zapisać się na kurs językowy. Uff, chyba wracam do życia i tego było mi trzeba

Ps. Pan mąż dzwoni do mnie każdego wieczoru jak nigdy -wie, że jestem sama, może się boi, że zacznę się z kimś spotykać. Może zazdrosny
Wspaniale, gratuluję pracy! To na pewno pomoże Ci odżyć, mimo, że to wszystko jeszcze się dzieje, masz dzięki pracy mniej czasu na myślenie. Super, że możesz zostawić synka z rodzicami.
No i praca pewnie dodała Ci ochoty na te paznokcie i ubrania, dobrze, to dobrze, małe rzeczy, ale potrafią rozruszać tak trzymaj
A Twój mąż... sama chciałabym wiedzieć co on tak naprawdę myśli...
poli_333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-14, 12:43   #257
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poli_333 Pokaż wiadomość
Wspaniale, gratuluję pracy! To na pewno pomoże Ci odżyć, mimo, że to wszystko jeszcze się dzieje, masz dzięki pracy mniej czasu na myślenie. Super, że możesz zostawić synka z rodzicami.
No i praca pewnie dodała Ci ochoty na te paznokcie i ubrania, dobrze, to dobrze, małe rzeczy, ale potrafią rozruszać tak trzymaj
A Twój mąż... sama chciałabym wiedzieć co on tak naprawdę myśli...
Tez bym chciala wiedzieć
Stary 2014-03-23, 21:58   #258
morhan27
BAN stały

Na początku chciałem ci powiedzieć,że cię podziwiam.Co do męża to on raczej nie chce być z wami tylko go przerosła odpowiedzialność.A to wszystko co on robi to jest jakiś śmiech na sali,te pampersy i słoiczki raz na ruski rok.Gościu się boi tego,że jescze przez wiele lat będzie musiał płacic na dziecko,a jak nie on to jego rodzice,co napewno zniszczy jego relacje z nimi,więc tak gada,że mogłaś mieszkać u jego rodziców itd.Ale to brednie on się boi o forsę,bo z tego co tu czytam to tylko na tym mu zależy,bo by coś dołożył na dziecko,a nie jakieś 5 op.mleka od grudnia.Debil i pieprz*ny egoista.Na takiego to tylko do sądu i bez żadnych dylematów.
A teraz najważniejsze.Zbieraj wszystkie dowody na niego tzn.paragony za pampersy,jedzonko,za żłobek itd.bo sąd patrzy na dowody,a nie na słowa.Trzymam kciuki za ciebie mocno.Napisz coś jeszcze jak sprawy
morhan27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 07:04   #259
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Autorko co slychac? Jak w pracy?jak zdrowko malego?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 20:50   #260
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morhan27 Pokaż wiadomość
Na początku chciałem ci powiedzieć,że cię podziwiam.Co do męża to on raczej nie chce być z wami tylko go przerosła odpowiedzialność.A to wszystko co on robi to jest jakiś śmiech na sali,te pampersy i słoiczki raz na ruski rok.Gościu się boi tego,że jescze przez wiele lat będzie musiał płacic na dziecko,a jak nie on to jego rodzice,co napewno zniszczy jego relacje z nimi,więc tak gada,że mogłaś mieszkać u jego rodziców itd.Ale to brednie on się boi o forsę,bo z tego co tu czytam to tylko na tym mu zależy,bo by coś dołożył na dziecko,a nie jakieś 5 op.mleka od grudnia.Debil i pieprz*ny egoista.Na takiego to tylko do sądu i bez żadnych dylematów.
A teraz najważniejsze.Zbieraj wszystkie dowody na niego tzn.paragony za pampersy,jedzonko,za żłobek itd.bo sąd patrzy na dowody,a nie na słowa.Trzymam kciuki za ciebie mocno.Napisz coś jeszcze jak sprawy
Bardzo sie ciesze, ze jakiś facet rzucil na to okiem. Przeroslo go napewno, jak tak patrze to dochodze do wniosku, ze to wychuchany dzieciak i pewnie wydawalo mu sie, ze bedzie fajnie. A dziecko to przede wszystkim odpowiedzialność. Zbieram, zbieram wszystko, co moze sie przydać

Cytat:
Autorko co slychac? Jak w pracy?jak zdrowko malego?

W pracy spoko. Juz sie wyluzowalam Atmosfera jest naprawde fajna, mysle, ze nie moge narzekac. Maluszek jest ze mna, babcia do nas przyjechala. Do zlobka pojdzie od maja.

Mam jakiś dol od poniedziałku, codziennie placze rano i wieczorem, na sen biore tabletki uspakajające. Strasznie sie ciesze, ze pracuje, naprawde ta praca odciaza mnie psychicznie, bo po prostu musze skupić sie nad tym co robie a nie co u mnie slychac

Mężowi powiedzialam, ze zloze o rozwód, a w pierwszej kolejności o kontakty z dzieckiem. Zdziwiony, ze sie po roku chce rozwodzić. Ale na co ja mam czekać? slyszalam, ze przyjezdza, ale oczywiscie nie powie mi nawet kiedy i na ile. To są jakieś jaja. To co nie ma go miesiąc a my mamy siedziec na baczność i czekac. Bo sie tata zjawi i tata ma prawo zobaczyć sie z dzieckiem. A przepraszam gdzie tata ma obowiązki? Nie moze byc tak, ze bedzie przyjeżdżal i deorganizowal nam życie. We wtorek umowilam sie z kolezanka do kina. Co prawda to tylko kolezanka a co będzie jak zaczne sie z kims spotykać (choć na dzien dzisiejszy nie biore tego pod uwagę)

O, przy okazji. Moze poradzicie mi jakieś miejskie autko? Musze sie za czymś rozejrzeć, bo Maly idzie do zloba, wózkiem jezdzic nie bedzimy, bo niestety pogody nie zamówimy. Zresztą troche czasu z rana tez nam sie przyda
Stary 2014-03-26, 21:06   #261
morhan27
BAN stały

O, przy okazji. Moze poradzicie mi jakieś miejskie autko? Musze sie za czymś rozejrzeć, bo Maly idzie do zloba, wózkiem jezdzic nie bedzimy, bo niestety pogody nie zamówimy. Zresztą troche czasu z rana tez nam sie przyda [/QUOTE]

http://otomoto.pl/
Stary 2014-03-26, 21:22   #262
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo sie ciesze, ze jakiś facet rzucil na to okiem. Przeroslo go napewno, jak tak patrze to dochodze do wniosku, ze to wychuchany dzieciak i pewnie wydawalo mu sie, ze bedzie fajnie. A dziecko to przede wszystkim odpowiedzialność. Zbieram, zbieram wszystko, co moze sie przydać

W pracy spoko. Juz sie wyluzowalam Atmosfera jest naprawde fajna, mysle, ze nie moge narzekac. Maluszek jest ze mna, babcia do nas przyjechala. Do zlobka pojdzie od maja.

Mam jakiś dol od poniedziałku, codziennie placze rano i wieczorem, na sen biore tabletki uspakajające. Strasznie sie ciesze, ze pracuje, naprawde ta praca odciaza mnie psychicznie, bo po prostu musze skupić sie nad tym co robie a nie co u mnie slychac

Mężowi powiedzialam, ze zloze o rozwód, a w pierwszej kolejności o kontakty z dzieckiem. Zdziwiony, ze sie po roku chce rozwodzić. Ale na co ja mam czekać? slyszalam, ze przyjezdza, ale oczywiscie nie powie mi nawet kiedy i na ile. To są jakieś jaja. To co nie ma go miesiąc a my mamy siedziec na baczność i czekac. Bo sie tata zjawi i tata ma prawo zobaczyć sie z dzieckiem. A przepraszam gdzie tata ma obowiązki? Nie moze byc tak, ze bedzie przyjeżdżal i deorganizowal nam życie. We wtorek umowilam sie z kolezanka do kina. Co prawda to tylko kolezanka a co będzie jak zaczne sie z kims spotykać (choć na dzien dzisiejszy nie biore tego pod uwagę)

O, przy okazji. Moze poradzicie mi jakieś miejskie autko? Musze sie za czymś rozejrzeć, bo Maly idzie do zloba, wózkiem jezdzic nie bedzimy, bo niestety pogody nie zamówimy. Zresztą troche czasu z rana tez nam sie przyda
Super bardzo sie ciesze i ciesze sie, ze po tym jak spotkalo Cie tyle przykrosci to ten los w koncu zaczyna sie do Ciebie usmiechac.
Co do Twojego meza.. dlugo wierzylam, ze to glupia duma i niedojrzalosc, ale tez szczera milosc.. i wydawalo mi sie, ze on tylko czeka az w koncu bedzie mogl Cie przytulic i powiedziec, ze chce byc tylko z Wami i tylko Wy sie liczycie. Jednak widze, ze na milosc tu nie ma miejsca i zycze Ci obys trafila kiedys, kiedy juz bedziesz gotowa na najlepszego faceta na swiecie, bo zaslugujesz..
Trzymajcie sie i odzywaj sie czasem, bo bardzo duzo osob tutaj Ci kibicuje jak wiesz

Stary 2014-03-27, 16:36   #263
morhan27
BAN stały

Fajnie,że ci się poprawia sytuacja, szkoda tylko,że płaczesz Nigdy nie przypuszczałem,że będzie mi smutno na widok "literek na monitorze" a tu proszę.Myślę, że ci się to wszystko ułoży i nam tu wszystko opiszesz
Znalazłaś już jakieś auto?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 23:16   #264
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Super bardzo sie ciesze i ciesze sie, ze po tym jak spotkalo Cie tyle przykrosci to ten los w koncu zaczyna sie do Ciebie usmiechac.
Co do Twojego meza.. dlugo wierzylam, ze to glupia duma i niedojrzalosc, ale tez szczera milosc.. i wydawalo mi sie, ze on tylko czeka az w koncu bedzie mogl Cie przytulic i powiedziec, ze chce byc tylko z Wami i tylko Wy sie liczycie. Jednak widze, ze na milosc tu nie ma miejsca i zycze Ci obys trafila kiedys, kiedy juz bedziesz gotowa na najlepszego faceta na swiecie, bo zaslugujesz..
Trzymajcie sie i odzywaj sie czasem, bo bardzo duzo osob tutaj Ci kibicuje jak wiesz

Cytat:
Fajnie,że ci się poprawia sytuacja, szkoda tylko,że płaczesz Nigdy nie przypuszczałem,że będzie mi smutno na widok "literek na monitorze" a tu proszę.Myślę, że ci się to wszystko ułoży i nam tu wszystko opiszesz
Znalazłaś już jakieś auto?
Znajomy mowi, zeby poczkac do maj/czerwiec, bo dopiero wtedy spadają ceny z poprzednich roczników. Sama nie wiem. Zlobek jest dość blisko (1km), wiec mysle, ze ten miesiąc czy 2 moge przetrwać z wózkiem. Mam juz upatrzony model Tylko nie wiem jak poradze sobie z jazda, bity rok nie jezdzilam w ogole.

Lapie jeszcze dola ale chyba taka kolej rzeczy. Porazka życiowa. I o ile do tej pory nie zyczylam memu mezowi źle -tak dzisiaj mam wielka nadzieje, ze kiedys pozaluje, odbije sie mu to niezla czkawka. A teściowej.. Nie powiem, bo nieladnie . Ja wiem, ze źle sie ludziom nie życzy ale jej akurat zycze gorzej niż źle i tego nie ukrywam. To potwor nie kobieta.

Sprawa za troche ponad miesiąc...
Stary 2014-03-28, 01:14   #265
morhan27
BAN stały

Poradzisz sobie na pewno.Możesz pojechać z kimś najpierw za miasto na jakieś "zadupie" i stamtąd ty w stronę centrum.Powinno być dobrze
Podobno złe uczynki wracają po stokroć to i do nich zajrzą jak przegrają wszystkie sprawy w sądzie
O co ta sprawa teraz co będzie?
Stary 2014-03-28, 05:27   #266
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Poradzisz sobie na pewno.Możesz pojechać z kimś najpierw za miasto na jakieś "zadupie" i stamtąd ty w stronę centrum.Powinno być dobrze
Podobno złe uczynki wracają po stokroć to i do nich zajrzą jak przegrają wszystkie sprawy w sądzie
O co ta sprawa teraz co będzie?
O alimenty. Pol roku w kolejce, stałasznie dlugo. Po alimenach zloze o kontakty. Troche od konca- rozwód ostatni. No, ale pomyslalam, ze skoro na sprawę o alimenty tyle czekam, a zależy mi na ustaleniu kontaktow. A, pozniej jeszcze wniosek o paszport Ale to juz moge zlozyc o rozwód, te sprawy ze sobą nie beda kolidować.
Zobaczcie jak to jest. Z czlowiekiem, ktoremu slubowalam milość do grobowej deski, będę teraz sadzic sie o wszystko. Zupelnie nie moge sie dogadać.

A mój mąż w PL. Oczywiscie jaśnie pan nie okazal łaski i nie poinformował , ale podobno dzis chce przyjechac. Będę wnioskować o kontakty, bo Malego nie widzial juz prawie 4tyg. I napisal, ze moze dzisiaj przyjedzie ale da mi jeszcze znac. I co, mam siedzie caly dzien w domu, bo moze jasnie pan sie łaskawie zjawi. No, prosze.
Stary 2014-03-28, 13:30   #267
morhan27
BAN stały

Łoo dużo tych spraw,ale musisz być cierpliwa, bo raczej każdą wygrasz na 100%.
Napisz temu"mężowi", żeby te wizyty z tobą konsultował,bo masz pracę.To chyba nie będzie utrudnianie czy będzie,bo nie wiem?
Stary 2014-03-29, 21:01   #268
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Łoo dużo tych spraw,ale musisz być cierpliwa, bo raczej każdą wygrasz na 100%.
Napisz temu"mężowi", żeby te wizyty z tobą konsultował,bo masz pracę.To chyba nie będzie utrudnianie czy będzie,bo nie wiem?
Dla niego wszystko jest utrudnianiem kontaktu. On o niczym nie informuje. Zjawia sie srednio raz na miesiac i przyjeżdza do syna, bo ma prawo. Obowiazkow w zyciu na oczy nie widział. I nie obchodzi go, ze Mały ma wizytę u lekarza i ja będę musiała wyjśćz pracy. To jest mój problem. Dla niego liczy się to, że mamy być, bo przyjeżdza.
Generalnie to jest tak wg niego, że do tej pory pękałam z nudów, więc całe szczęście, że znalazłam pracę. Ale teraz też mi się nudzi tylko już trochę mniej

Był wczoraj, tak jak myślałam. Wszedł, nawet się ze mną nie przywitał, ani słowa, nawet "cześć", nic. Wyciągnął telefon i mówi, że nagrywa wszystko. Spoko. Wziął Małego na ręce, i gada jakieś głupoty, i jeszcze mi ten telefon pod nos podtyka. Tak mi podniósł ciśnienie, że zabrałam telefon. Złapał mnie, przy tym mało Małego z rąk nie wypuścił. Mały w krzyk, przegiął się chyba w pół. Ale pan mąż sam się przestraszył. Kazałam mu wyjść. Już mój pełnomocnik pisze wniosek o kontakty, w poniedziałek złoży w sądzie. Czara goryczy się przelała.

Byliśmy dziś z Małym pół dnia na działce u znajomych, ale czuję się zmęczona.
Stary 2014-03-30, 06:58   #269
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Dla niego wszystko jest utrudnianiem kontaktu. On o niczym nie informuje. Zjawia sie srednio raz na miesiac i przyjeżdza do syna, bo ma prawo. Obowiazkow w zyciu na oczy nie widział. I nie obchodzi go, ze Mały ma wizytę u lekarza i ja będę musiała wyjśćz pracy. To jest mój problem. Dla niego liczy się to, że mamy być, bo przyjeżdza.
Generalnie to jest tak wg niego, że do tej pory pękałam z nudów, więc całe szczęście, że znalazłam pracę. Ale teraz też mi się nudzi tylko już trochę mniej

Był wczoraj, tak jak myślałam. Wszedł, nawet się ze mną nie przywitał, ani słowa, nawet "cześć", nic. Wyciągnął telefon i mówi, że nagrywa wszystko. Spoko. Wziął Małego na ręce, i gada jakieś głupoty, i jeszcze mi ten telefon pod nos podtyka. Tak mi podniósł ciśnienie, że zabrałam telefon. Złapał mnie, przy tym mało Małego z rąk nie wypuścił. Mały w krzyk, przegiął się chyba w pół. Ale pan mąż sam się przestraszył. Kazałam mu wyjść. Już mój pełnomocnik pisze wniosek o kontakty, w poniedziałek złoży w sądzie. Czara goryczy się przelała.

Byliśmy dziś z Małym pół dnia na działce u znajomych, ale czuję się zmęczona.
O matko.. co za gnoj cofam wszystkie moje slowa, w ktorym uwazalam, ze jest w nim cokokwiek dobrego, cofam wszystko.

Stary 2014-04-02, 01:50   #270
elizka1987
Zakorzenienie

Przeczytałam cały wątek, podziwiam Cię i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy . Jesteś taką młodą, a taka silną kobietą .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości