|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak pisze z dziewczyną którą kiedyś bajerował. Co robić?
Jestem tu nowa,wybaczcie. Od nowa robię wątek bo nie wiedziałam jak odnieść się na mój poprzedni. Oto jego treść:
Napisane przez Ollss ![]() Znam go ok.4 lat. Oficjalnie ze sobą jesteśmy 3 miesiące. Już nie raz o siebie walczyliśmy i w koncu stało się. Jestesmy ze sobą szczęśliwi, codziennie mi mowi, ze mnie kocha. To było na zasadzie,ze raz on chciał,ja nie,pozniej ja chciałam on nie i tak w kolko. I Pojawila się jedna dziewczyna,której nie cierpie. Wiem, ze ze sobą sypiali. Nie byli ze sobą,ale się spotykali. To był okres kiedy ja o niego walczyłam,ale dalam sobie spokoj. I w końcu zrobila go w bambuko i go zostawila dla swojego, wtedy miała jakiś kryzys z nim. To zwykla bladz ![]() Ale problem polega na tym,ze ona do niego caly czas pisze. Nie wkurzalo mnie,ale teraz zaczyna.. Ona sama zaczyna, on jej odpisuje i twierdzi ze są na zasadzie kolega/kolezanka. Raz mi mowil,ze zalila mu się,ze chce się bawic a jej chłopak już chciałby zalozyc rodzine. Pyta się go,co u niego,jak się czuje,itd,bedac ze swoim chłopakiem ! a najlepsze jest to,ze ma isc pracować tam gdzie ona ..ale to jeszcze nie wiadomo. Zabila bym ja jakbym mogla. Przeciez nie zabronię mu pisać z KOLEZANKAMI. Mowi mi o wszystkim, boje się ze jak się do niego przyczepie, ze mi to nie pasuje,to przestanie mi ufac i i tak będzie robil co chce, ale mi tego nie będzie mowil. Pomozcie mi błagam,co mam robic.. Boje się ,ze go strace. Przeciez jak ona zerwie ze swoim i zacznie do mojego startować,to krew się poleje.. a nie chce tego. Dziewczyny błagam.. co robić? ![]() A To już po rozmowie : Sory za opóźnienie ale dopiero dzisiaj z nim rozmawiałam. Nie miałam odwagi zacząć tematu,ale on na szczęście sam pierwszy to zrobił. powiedział,ze zapomnial mi powiedzieć, ze widział ją na mieście. Było tylko cześć,cześć.. Wiec odp że właśnie chce z nim o tym pogadać. Powiedzialam,ze źle się z tym czuje ze ze sobą piszą,meczy mnie to i czy mogli by ograniczyć ze sobą kontakt. On znow zaczął swoje,ze mu nie ufam itd. Odruchowo złapał za laptopa i chciał pokazac mi ich wiadomości. Odmowilam,bo powiedziałam,ze ufam jemu tylko nie jej. On oczywiście upewniał mnie,ze tylko mnie kocha i co by się nie dzialo, nie wroci do niej ani nie zacznie nic do niej startować, bo go zranila. Pytal,czy ja bym chciała wrocic do osoby,ktora mnie zranila. No jasne,ze nie. Zapytalam wiec czy ważniejsze jest dla niego moje dobre samopoczucie czy kontakt z nia. Powiedzial,ze zadaje mu ciężkie pytania i dalej mowil,ze jestem i będę tylko ja. W Maju ma isc tam do pracy,gdzie ona pracuje. Powiedzialam mu,ze kontakt zawodowy-owszem. Wyprzedzil mnie i zapytal, czy się boje o to,ze ona zostawi swojego i on do niej poleci. Potwierdzilam! Malo tego,dopowiedzialam,ze pewnie ze sobą zerwa i już w ogole nie wiem co będę miała zrobić. Powiedzial,ze tak będzie bo sama już mu o tym pisala, ze nie kocha swojego chłopaka! mało tego,zapraszala go na piwo,lecz on jak mowil, odpowiedział jej ze nie dziękuje, bo będzie spedzal czas ze mna. Ucieszylam się,ale dalej mam mieszane uczucia. A jak powiedziałam mu, ze powinien jej faka pokazac, za to,ze ja zranila to odpowiedział,ze pisza tylko tak o po prostu,co u ciebie co u mnie. Ehh.. co o tym myślicie dziewczyny? najchętniej to jej bym cos powiedziała. Ale nie chce awantur robić.. al.e z 2 strony, nie chce o tym myslec caly czas. Piszcie! Mam nadzieje,ze i tym razem pomożecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój chłopak pisze z dziewczyną którą kiedyś bajerował. Co robić?
Najlepsza taktyka to się nie odzywać i obserwować samca w środowisku naturalnym. Jak sam nie wie jak postępować to już go tego nie nauczysz. Zobaczy że płaczesz to zacznie wszystko zatajać. Lepiej przyłapać na gorącym uczynku i powiedzieć dowidzenia jeśli już miałoby być źle. Trochę nie rozumiem dlaczego miałby cię zdradzić, skoro nie jesteś jego żoną i może cie po prostu zostawić, zerwać i pójść do innej. Nie rozumiem w ogóle ludzi pod tym względem. Jak zechce iść do innej to po co ci on. Mówiąc mu żeby z nią przypadkiem nie kręcił to tak jakbyś prosiła go o to żeby pokochał cię bardziej. Nie masz na to w pływu. Tylko myśl logicznie, bo jeśli to jest mądry chłopak to zazdrością tylko narobisz kłopotów. Wiem że to ciężkie, ale czas was kiedyś udobrucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obserwować, słuchać i nie pokazywać po sobie zazdrości, bo nie będzie mówił o tej "znajomości" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jeżeli Ciebie tak to gryzie i porozmawiałaś z nim o tym, uargumentowałaś to, a mimo tego on nie zamierza z nią przestać pisać - bo to tylko koleżeńskie - to średnio to wygląda. Co z tego, że tylko koleżeńskie? Ty się przez to źle czujesz. Oni kiedyś ze sobą sypiali, mimo tego, że niby nie byli razem... Fajne koleżeństwo
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zapewnia mnie ze nic do niej nie czuje i nie wroci co by się nie dzialo. Mowie, ufam mu. Ale nie jej.. przecież ona go nie zgwałci. Chodzi tylko o nia,ze jest..Prezciez nie zabronię mu pisać z kimkolwiek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Kurde dziewczyny, zrozumcie w końcu że macie prawo wymagać od chłopa różnych rzeczy i zachowań. Ba, można też poprosić by zmienił swoje postępowanie bo to cię boli/krzywdzi/doskwiera. I jeśli prośba nie polega na tym by zamknął się w pustelni/uchlewał się na śmierć/wytatuował sobie twoje imię na czole to kochający facet powinien CO NAJMNIEJ przemyśleć sprawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Powiedzial,ze będzie mowil mi o każdej rozmowie z nia. Nie spotyka się z nia ani nic.. Nie chce go teraz bronic.. Nie wiem,jakos probuje to sobie tłumaczyć i to zaakceptować. No i co, widzicie jaka była jego reakcja na to.. Piszecie mi,ze jakby kochal to by ograniczyl kompletnie. I co mam teraz myslec ze mnie nie kocha? kopnac go w dupe? bo nie rozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Powiedzialam mu o tym co mnie boli. I wiecie,jaka była jego reakcja. Co mi więc pozostalo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
mimi
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli jest to dla ciebie niekomfortowe to powinien urwac taki kontakt. Jezeli udaje ze to kolezanka to klamie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Czytałyscie co mu powiedziałam. Więc co byście zrobiły teraz na moim miejscu? Co powiedziały? Bo na prawde już nie wiem co myslec! Nie chce go stracic!
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Jest ładna,ale nie jakos tam super piękna. Poza tym ona go zraniła.. I powiedział,ze nie wroci do niej .. cholera, on może sobie nie zdaje sprawy z tego,ze pisząc może dawac jej jakies nadzieje i może sobie pomyslec, ze nie czuje do mnie czegos wielkiego skoro z nia pisze. Może tak być ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym powiedziała że teraz krótka piłka. Albo urywa z nią kontakt całkowicie, czyli wywalenie ją na fb/zablokowanie numeru/brak jakichkolwiek spotkań albo koniec związku. Bo tak dalej być nie może i nie masz ochoty żyć w toksycznym trójkącie. Zwłaszcza że jesteście ze sobą bardzo krótko i powinny być u was tęcze i jednorożce, a facet powinien buchać miłością do ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie chce mu tego zabraniać ! To będzie przesada zablokowanie jej czy usunięcie ze znajomych. On szuka w ludziach pozytywnych cech. Sama nie chciałabym żeby kazal mi kogos usunąć z fb np., ale na pewno bym go zrozumiala i pisala jak najmniej! najchętniej to bym zobaczyla co pisza,chyba tylko wtedy bym się uspokoila. Ale nie chce żeby myslal,ze mu nie ufam. Oszaleje naprawdę..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to przygotuj się na rysowanie porożem sufitu ![]() Serio, nie ogarniam takiego braku stanowczości w bardzo ważnych kwestiach. Nie każesz mu zostać pustelnikiem w samotni tylko nie chcesz by spotykał się z byłą-niedoszłą z którą sypiał. No bluszcz jak jasna cholera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
nie spotyka się z nia tylko ona do niego pisze a on z grzeczności odpisuje. Rozumiesz?
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- To raz, a dwa jeżeli mu się postawie i wyjdzie tak jak ja nie chce to się chyba załamie. Boje się ze go strace |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z grzeczności to się babci miejsce w autobusie ustępuje. Jak się nie chce mieć kontaktu z kimś to bez problemu można zlać smsy/wiadomości. Pewnie załam się że nie masz metrowych rogów (chyba że to niedobór wapnia) i dla kolesia jesteś tylko laską do dymania gdy czeka na tą wymarzoną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
dobra ! przemysle to !! bo już mam tego po dziurki w nosie. Na pewno temat nie jest skończony. Dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Też uważam, że gdyby chciał urwać z nią kontakt to by to zrobił. Wie, że Tobie nie odpowiada to ich pisanie, a mimo tego i tak to robi. Zrobisz co będziesz chciała, ale nie wygląda to kolorowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
mimi
|
[1=8dffddb6e628bfb98112858 ba516cbd40bf27d07_5e28e20 31c1d9;45558288]Też uważam, że gdyby chciał urwać z nią kontakt to by to zrobił. Wie, że Tobie nie odpowiada to ich pisanie, a mimo tego i tak to robi. Zrobisz co będziesz chciała, ale nie wygląda to kolorowo.[/QUOTE]
a mnie się wydaje że jemu to wręcz schlebia, mój facet tak miał, tylko że on naprawdę był nieświadomy intrygi jaką snuła wobec niego koleżanka... tak więc kiedy przedstawiłam mu sprawę z babskiego punktu widzenia rzucał telefonem jak poparzony kiedy następnym razem do niego pisała ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Możesz jakoś bardziej się rozpisać?
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Była bym wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Nie ma czegoś takiego, jak odpisywanie "z grzeczności". Jakby nie chciał, to by nie pisał. A chce.
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.