|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Hipsterstwo?
Zdarzało wam się spotkać kogoś takiego? jakiś czas temu nad ranem w Warszawie -kilka stopnia na minusie a dziewczyna idzie przede mną w trampkach, zimno jak cholera ale cóż...ale te trampki były.....porwane, podeszwa i w jednym i drugim była oderwana od buta aż całe stopy było widać....co myślicie o takich osobach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: Hipsterstwo?
Cytat:
Mnie tam się hipsterzy kojarzą z brodą, czapką, makbukiem i ajfonem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A poniżej co mogłabym sobie pomyśleć gdyby mnie to obchodziło: pewnie nie ma kasy żeby sobie coś kupić/ to są jej ukochane, szczęśliwe trampki i nigdy ich nie wyrzuci/ uważa że strój nie jest ważny i ubiera co znajdzie w szafie/ ukradli jej buty i te znalazła na śmietniku/ kolega na tańcach jej podeptał, rozwalił i teraz wraca do domu umierając ze wstydu żeby nikt znajomy nie zobaczył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() A co sądzę o takich ludziach? Nic, nie znam każdego, ich sprawa jak się ubierają.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
W sumie mogła być to osoba bezdomna, wszak często, gęsto hipstera od kloszarda odróżnia się po nadgryzionym jabłku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Znam parę osób bezdomnych czy bardzo biednych i po nich też tego zbytnio nie widać. Są czyści, umyci, tylko ubrania mają mocno znoszone (choć czyste). Zresztą trampki potrafią się w minutę zozpipczyć na pięć części, adidasy takoż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
sissy that walk
|
A pociągiem nie mogla wracać skądś..?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wielki wątek o lasce, która miała podarte trampki
![]() ![]()
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę lat temu kupiłam śliczne balerinki i już pierwszego dnia złapała mnie ulewa. Też wracałam do domu z odklejającymi się podeszwami ![]() Niedawno był o przewadze bokserek nad slipami czy tam odwrotnie. Ludziom się chyba nudzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() fakt że jeszcze mi stóp przez dziury nie widać .... może dlatego że noszę skarpetki ... ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
mysle, ze trzeba miec wybitnie nudne zycie by tak interesowac sie cudzymi trampkami ( albo jeszcze gorszy problem
![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Nie wierzę w to, co czytam... Niektórzy czasem noszą się bardzo dziwnie, ale nic mi do tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mi też nic do tego, ale może mogłaś zapytać po prostu? Jak mi się strasznie podoba czyjś ciuch, albo torebka, to po prostu podchodzę, przepraszam i pytam gdzie kupiła. Być może to trochę nachalne, ale pewnie coś by ci odpowiedziała. (W ostateczności przekleństwo).
![]() |
#20 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja mam takiego hipstera w grupie na zajęciach, zwraca trochę uwagę stylem
![]() ![]() Ogólnie ten styl jest dla mnie lekko zabawny, ale sam chłopak jest dość sympatyczny i miły, to jak się ubiera nie ma dla mnie znaczenia. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-03-12 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Tak zwane hipsterstwo oznacza zachowywanie się i ubieranie się w niekonwencjonalny sposób. Często spotykam się z tym, że hipsterzy ubierają się inaczej, jednak tylko po to by zwrócić na siebie uwagę. Natomiast ja, uwielbiam ubierać się w to co lubię i co nie ma nic wspólnego z obecną modą, gdyż chcę się czuć inna, i tę inność też czasem na siłę pokazuję..
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie hipster to ktos taki co obnosi sie jakas nisza np. muzyczna czy swiatopogladowa. On robi to celowo by sie wyrozniac przed swiatem, a tak naprawde to potrafi bawic sie przy disco polo albo obejrzec lige mistrzow kiedy deklaruje barwy legii warszawa
![]() Hipster to czlowiek sam sobie zaprzeczajacy, w wiekszosci posiadajacy podwojna moralnosc standardy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mialam znajoma która na impreze zawsze brała jakies umeczone trampki na przebranie ze szpilek na powrót.
Poza tym czasami chodze do starbucksa i widze tam normalnych ludzi. Tak samo z applem, nie wydaje mi sie zeby to był atrybut tylko hipsterów.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ale co to za temat XD
jak byłam w gimnazjum nosiłam trampki dopóki były funkcjonalne... czyli dopóki podeszwa nie odpadła całkiem/na piętach nie zrobiła się dziura na wylot ;] ale jak tu wyrzucić buty które tyle z tobą przeszły! moze tamta dziewczyna też jest do swoich przywiązana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a ja dalej nie wiem jak wygląda hipster? Nie rozumiem tego troche, za moich czasow to byly dzieci kwiaty
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wg wiki
![]() Hipster – przedstawiciel współczesnej subkultury, funkcjonującej zarówno wśród nastolatków, jak i ludzi po 20. i 30. roku życia i starszych. Wyznacznikiem stylu hipsterów jest deklarowana niezależność wobec głównego nurtu kultury masowej (tzw. "mainstreamu") i ironiczny stosunek do niego oraz przesadne akcentowanie swojej oryginalności i indywidualności. Hipsterzy silnie podkreślają swój wizerunek, rozumiany zarówno poprzez wyrazisty i "artystyczny" strój (m. in. w stylu vintage), jak i poprzez wyjątkowe, nieszablonowe zainteresowania |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Az wygooglowalam sobie w grafice słowo hipster. Teraz połowa blogerek sie tak ubiera.
![]() |
#29 |
Zasiedzenie
|
Hipsterka
![]() Ja w liceum (kiedy nikt nie słyszał jeszcze o hipsterach) nosiłam trampki, aż od jednego podeszwa nie odpadła. Skleiłam go taśmą na okrętkę i tak wracałam do domu. Na szczęście nie padało.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.