|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Mąż też myślał o automacie ale zostało na tradycyjnym 1,9 TDI z manualem. Auto mi się też bardzo podoba, ma fajną opcje AutoHold i jest bardzo wygodne w prowadzeniu. Ale póki jestem wkur...na męża niech sobie sam jeździ i się wypcha. Ja albo autobus albo starego małego Citroena do jazdy. I do póki nie zmądrzeje i mnie nie przeprosi nic dla niego robić nie będę. On się teraz niby do mnie normalnie odzywa, ale mi tak szybko nie przejdzie. Ja też zbieram siły żeby posegregować ciuszki dla małego, te większe gdzieś głębiej wstawić a małe pod ręką. Ale jeszcze coś dokupuje, a że mam fioła na punkcie poukaładanych rzeczy w szafie to muszę to jakoś zorganizować. I chciałabym wyrzucić połowe rzeczy z szafy żeby był w niej luz, ale szkoda mi tych rzeczy. Muszę już zimowe rzeczy na strych wynieść i zrobić selekcję. A czekam aż koleżanka która ma sh wróci z macieżyńskiego wtedy do niej oddam w komis rzeczy w których nie chodzę. Często tak robiłam i zawsze jakaś kaska mi wpada za sprzedane rzeczy.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-12 o 15:41 |
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie, i mam dość tutejszej służby zdrowia, lekarz stwierdził że spokojnie mogę do pracy wracać i nie przedłużył mi chorobowego
Na szczęście w robocie też mnie nie chcą i idę od jutra na urlop na dwa tyg, a później znowu pokombinuje z chorobowym bo w sumie do urlopu macierzyńskiego zostało mi już tylko 5 tyg, no ale konował musiał stwierdzić że przecież z ciążą wszystko ok a że plecy mnie bolą to dam rady pracować, no nie będę się z debilem kłócić bo szkoda moich nerwów, nawet w robocie się szefowa dziwiła bo przecież nie wolno w Austrii i ogólnie nigdzie pracować w nocy, że już nie wspomnę że mam pracę fizyczną
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dokładnie
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam się na przyszłość ![]() Cytat:
![]() a resztę jakos się załatwi ![]() słuchajcie, nasmarowałam sobie brzuch olejkiem arganowym i nie wiem teraz czy od tego, czy od koszulki, ale strasznie zaczęła piec mnie skóra wokół pępka, jakaś masakra
|
||
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła paczka od Styl-Tex Turek i ten ochraniacz na materac, wrzucam foty jak to wygląda od spodu ta membrana
![]() ochraniacz z tej aukcji jakby co wklejam linka ![]() http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...018976022.html Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-03-12 o 17:19 |
|
|
|
#2197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja dziś miałam akcje "wyprzedaż" w Lidlu no więc ruszyłam o 8 rano! 2,5h zakupów, po czym wróciłam do domu zjeść II śniadanie i znów wróciłam do Lidla ![]() Co tam było to masakra! wszystko po 1zł, 2zł, 3zł, 5zł, 10zł i 20zł obkupiłam Dominikę w letnie sukienki, tuniki z legginsami, bluzeczki - i wszystko max po 5zł dałam ![]() Sobie kupiłam legginsy a'la dzinsy za 3zł ![]() TŻta w koszulki, spodenki itp ![]() Mamę w tuniki ![]() Tatę w ogrodowe sprawy ![]() No szał pał ![]() A poszłam tylko po moskietierę do drzwi balkonowych ![]() Potem po Dominikę do przedszkola i 1,5h na placu zabaw - padam! ja jutro z łóżka nie wstanę taka połamana jestem... ![]() I tu a propos sprzątania a uważania na siebie - ja np sprzątam razem z TŻtem i gorsze rzeczy On robi, myć okna też będziemy razem z tym, że ja tylko pucować będę nie wyobrażam sobie nic kompletnie nie robić. Jak ktoś ma zagrożoną ciążę no to wiadomo, ale jak nie to czemu miałabym nie polatać z mopem np ? ![]() I jeszcze nawiązując do uważania na siebie - będąc z Małą na placu zabaw - ciężko patrzeć na każde zakazy dla ciężarnych, no bo jak tu dziecko nie asekurować, nie posadzić na huśtawkę itp? No trzeba czasem robić coś "ponad" ciążę ![]() Bluesky "uspokajające" tak nazywają się bo zaspokajają zbyt duży odruch ssania i tak jak dziecko uspokaja się przy piersi tak smoczek to zastępuje ![]() Cytat:
i do 6-7 r.ż oczka mają czas na korektę ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
większość świeżych tatusiów przecina pępowinę i nie uzależniałabym Jego braku fachowości w przecinaniu do ciężko gojącego się kikuta mojemu mimo drżących rąk bez problemu przeciął jednym ruchem a przecież nigdy wcześniej nie miał z tym doświadczenia ![]() Cytat:
Cytat:
widzę, że u Was to to samo co w naszym zusie - święte krowy! Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-12 o 17:18 |
||||
|
|
|
#2198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja swojego muszę sama angażować, zachęcać, podtykać laptopa ze zdjęciem jakimś/pomysłem, czaić się na dobry moment itd ![]() Cytat:
albo z wypakowaniem wszystkiego na ziemię i dopiero cykaniu zdjęć cyknę jak już popiorę i uporządkuję w komodzie ![]() My od rodziny też zero jakiś ubranek żeby Nam pożyczyli, nic. Więcej dobrego od znajomych zazna człowiek ![]() Ja się czaję na spacerówkę samą Cytat:
TŻ jeszcze chyba nie wie co Go czeka ![]() Cytat:
też myślę czy nie zamawiać tam I nie ma za co - widzisz jak zgadałam po latach
|
|||||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam cos takiego w lumpku, ale to Ty zrobiłas lepszy interes ![]() wkleję zaraz foty, jak to wygląda ![]() kurczę, szkoda że u mnie nie ma lidla wyprzedażowego
|
|
|
|
|
#2200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja bym chyba ściemniała ze mnie brzuch boli, twardnieje czy nie wiem co tam jeszcze bo szkoda by mi było macierzyńskiegoCytat:
nigdy nie widziałam takiej wyprzedaży w Lidlu
|
|||||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
To moje ostatnie sh łupy i kolekcja jegginsów Primark
![]() zakochałam się w nich ![]() ale wyszło dużo drożej niż Kakusi wyprzedażowe ![]() za parę gdzie ok. 20 zł dałam
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Padnięta jestem. Wróciłam z miasta. Niby poszłam tylko do urzędu auto siostrze wyrejestrować a pond 3 godziny mi zeszło. No i na dodatek nic w urzędzie nie załatwiłam bo okazało się że muszę mieć upoważnienie i opłatę za to trzeba wnieść 17 zł. No więc jutro szwagier pojedzie sam. Człowiek chciał dobrze, chciał pomóc a wyszło jak zwykle.
Kurtkę wiosenną ubrałam. Oczywiście nie zapięłam się bo w brzuchu już się nie da ale lepsze to niż kurtka zimowa. No a i tak cała morka do domu dotarłam. Aż musiałam sobie usiąść na ławeczce w parku żeby chwilę odpocząć no bo kurtki przecież nie ściągnę. No a na dokładkę coś mnie od rana brzuch dziś boli, z tym że jakoś tak wyżej. Jakiś taki napięty mam. Jeszcze jak siedzę to jest ok i tego tak nie odczuwam ale jak stoję to już jest gorzej. Mam nadzieję że to nic takiego i mi do jutra przejdzie bo to nic miłego. Pół dnia się po brzuchu masuję tak mnie to męczy Pochwalę się od razu naszym spadkiem od kolegi co dostaliśmy Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-03-12 o 17:46 |
|
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te wydziały komunikacji są chore. Za to że np nie jesteś żoną właściciela pojazdu musisz płacić za upoważnienie. Ale jak by to był twój mąż albo syn właścicielem to już nie. Super ten spadek. Ile przydatnych rzeczy. A powiedz mi bo kiedyś tak myślałam- te wałeczki dla niemowlaka to w jakichś szczególnych przypadkach się użwywa czy jak?
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziś też masz dzien prześcieradłowy ![]() za prezenty
|
|
|
|
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie miałyście takiej akcji w Lidlu? Jeden dzień wyprzedaży wszystkiego co im pozostawało - nawet z zeszłego roku!
Taki duży plakat był dodawany do normalnej gazetki z informacją Cytat:
![]() Ale za to Ty śliczne bluzeczki upolowałaś! Cytat:
A pisałyście jeszcze o kurtkach na wiosnę - ja postanowiłam nic już więcej nie kupować. Teraz rano jak wychodzę ubieram jeszcze kurtkę zimową - zapinam się już cudem ale rzadko muszę z samego rana wychodzić ![]() A od południa jak już jest ciepło to mam od taty (też z Lidla ) kurtkę trekkingową na lepsze płaszcz flauszowy Jakby co mam też gruby wełniany kardigan ![]() A i tak jestem dobrej myśli, że już będzie wiosna
|
||
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu mężowi pokazali dokładnie gdzie ma przeciąć i też zrobił to na jeden raz. Z tym, że u nas personel był trochę zaskoczony, że tak szybko mu poszlo. Ale ja go uświadomiłam, że pępowina nie jest delikatna i nie ma co się bać i najlepiej wykonać zdecydowany ruch. Mój mąż porównuje ją trochę do węża ogrodowego ![]() Poza tym nie przecina się przecież przy samym dziecku, ale kilka cm dalej i kikut od końca szybko robi się suchy. Ewentualne problemy są przecież przy tej części gdzie potem jest pępuszek, a tam nożyczki nie dotykają. Chyba, że o czymś nie wiem ![]() Nie wiem jak to ma się jedno do drugiego, u mnie sami zachęcali to przecięcia. |
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masuj się po brzuchu te wałeczki to chyba tzw klin dla malucha żeby się nie przekręcał na brzuszek czy plecki leżąc na boczku |
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku podkłada się pod łopatkę np. zrolowany kocyk czy pewnie ten klin ( nie wiem jak to wygląda, ale podejrzewam, że o to chodzi). Chodzi o to, żeby dziecko nie leżało centralnie na plecach z buzią to góry, bo może się ulać i nieszczęście gotowe. Dzieci nie mają wtedy jeszcze kontroli nad rączkami, nie potrafią przekręcać główki. Kładzie się tak zatem bardziej na boczku.
Ale nie wiem czy inwestowałabym w jakieś specjalne kliny, bo moja dosyć szybko zaczęła mi się zsuwać z kocyka. Także co położyłam to za jakiś czas i tak już na tym nie leżała. Także już dałam sobie z tym spokój, zwracałam tylko uwagę, żeby buzia była przekręcona na bok. |
|
|
|
#2209 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie... usg mi nie robił, zbadał tętno, z szyjką niby "wszystko pięknie", skierował mnie na krew, mocz, powtórkę z tokso (wcześniej wyszły mi dwa minusy) i obciążenie glukozą. Tego obawiam się najbardziej i to nie chodzi o smak a o wynik
Cała szafka ze słodyczami zostaje dla mojego męża też dzisiaj o tym myślałam, tym bardziej, że po wizycie jestem ogolona może jutro się wybiorę ![]() Cytat:
Cytat:
Tobie już chyba mało co brakuje, chyba jedynie wózka Czy wózek też już macie?
|
||
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mąż po 4 dniach wolnego poszedł dziś na popołudniu do pracy No ale co zrobić..Dziś byliśmy odebrać chodniki na schody Poziomka, a dużo przytyłaś ogólnie od początku? Bo ja też teraz przez miesiąc przytyłam 4 kg, ale nie miałam takiej reprymendy od lekarki Kakusia, dziękuję za wyjaśnienie Kupiliśmy tylko pakę pampersów dla bratanicy, bo były za 88 zł taka giga paka Beat@, super rzeczy dostaliście! |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--------- Ja właśnie przeglądam co ma ta margotkrakowpl i jeśli ktoś z Was będzie tam zamawiać to polecam to: http://allegro.pl/pieluszko-ceratki-...014663747.html niby bajer a przydawało się nie jeden raz do wózka jako prześcieradełko (nie przemokło nawet jak pieluchę przesikała), jako przewijak turystyczny w plenerze, nie raz na łóżku jak trzeba było u kogoś przewinąć czy jak ulewała Nam itd itd
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-12 o 19:53 |
|
|
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
11 kg
na poczatku mnie ochrzaniał, ze tyję za mało, a teraz, ze za dużo...muszę się pilnowac, bo powiedział, ze na kolejnej wizycie ma nadzieje, ze nie bedzie musiał mnie upominac... :/Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale teraz nawet jakbym chciala to juz nie moge,zoladek mi sie zmniejszyl ponad tydz temu.I juz 3 dzien nie mam wogole ochoty na kolacje,podjadam jedynie owoce.Takze Poziomka jesli wiesz,ze waga poszla glownie przez slodycze,to sprobuj je chociaz troche zminimalizowac.A jesli tak poprostu idzie sama do gory,to nie stresuj sie az tak bardzo.Tak jest,ze jedne przybieraja wiecej,drugie mniej,inne szybciej,inne pozniej.Takie uroki ciazy.Grunt taki,zeby nie objadac sie za 3.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-03-12 o 20:10 |
||
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym je ograniczyła lub zamieniła na takie co wnoszą do organizmu jakieś wartości odżywcze, dla zdrowia dziecka, zeby z tych kalorii równiez ono cos miało. |
|
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
przyznaje sie bez bicia,ze poraz pierwszy odpuszczam sobie nadrabianie.Nie mialam wczoraj czasu na wizaz i dzis i uzbieralo sie 6 stron.
A nie chce kazdego wieczoru spedzac na necie,wiec sobie odpuszczam. Ogolnie juz coraz mniej mam czasu,za tydzien bedzie przeprowadzka i juz z Mezusiem,wiec coraz mniej mnie bedzie. Ja juz nie moge nosic takich dluzszych zwyklych bluzek,bo mi wystaje brzuch-co mnie bardzo irytuje.Juz odstawilam wszystkie ciuchy przedciazowe. I chyba powoli bede musiala sie przerzucic na zwykle bawelniane biustonosze bez fiszbinow,bo staniki uwieraja mnie.Mam zamiar nosic te co sie uzywa do karmienia.
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie same kg nie przybywają, ja się po prostu obżerałam słodyczami i w ogóle moje odżywianie do zdrowych nie należało
ale od wizyty jem zdrowo także proszę o kciuki zebym wytrzymała chociaż te kilka dni bez słodkiego ![]() Bazile mnie tez już staniki uwieraja, przerzucilam sie na te bezszwowe poki jeszcze nie mam tych do karmienia ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#2218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A prezenty super ![]() Cytat:
![]() poziomkka łączę się z Tobą w niejedzeniu słodyczy i niesłodzeniu herbaty!!! ![]() Też już jestem po wizycie, wszystko dobrze, szyjka w porządku, mały waży niecały kilogram lekarz zrobił USG mój słodziak sobie ziewał i chyba mu się nie podobało, że go ktoś podgląda i od razu po wizycie pojechaliśmy na basen, czas się coś ruszać bo ja w miesiąc też prawie 4 kilo przytyłam |
||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie gin nic nie mówiła, że tyję za mało/za dużo, tylko położna mnie pilnuje ![]() a ile pochłaniasz tych słodyczy?? Ja od niedzieli wciągnęłam 1,5 tabliczki czekolady ![]() ale u mnie najgorzej się sprawdzają produkty mączne, typu drożdżówki, pączki itd. a nie raz mąz kupi do kawy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

13.07.2013 

Na szczęście w robocie też mnie nie chcą
w poniedziałek zaczynam spotkania. Będzie do mnie przychodzić położna 
widzę, że u Was to to samo co w naszym zusie - święte krowy! 

na poczatku mnie ochrzaniał, ze tyję za mało, a teraz, ze za dużo...muszę się pilnowac, bo powiedział, ze na kolejnej wizycie ma nadzieje, ze nie bedzie musiał mnie upominac... :/