|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23
Cytat:
Cytat:
bo chodzi o to ze musze wyjsc z domu a nie wiem czy kurier ma nr telefonu do mnie? powinien zadzwonic? czy ona bedize na poczcie do odebrania? akurat mieszkam w budynku poczty nigdy nie mialam tak ze kurier z poczty jest wysylany stad tyle moich pytan
|
|
#4322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niekore poczty wysyłają tylko awizo a inne poczty wysyłają poczciarza z paczką
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak masz pocztę w budynku to podejdź i się spytaj ale paczki raczej jeszcze nie będzie. Poza tym oni pierwsze co robią z paczką to ją wydają doręczycielowi. Aha no i te komunikaty ze strony nie są idealnie zgrane czasami - nie wszystko się od razu wyświetla. Paczkę powinien przynieść kurier a jak Cię nie zastanie to będzie do odebrania na poczcie. To taki kurier pocztowy, no ![]() Czy zadzwoni to nie wiem. Niektórzy kurierzy dzwonią, inni nie, nawet w obrębie jednej firmy się z tym spotkałam.
|
|
#4324 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie mam
. Osoba zawsze była wysokociśnieniowcem, przeszła poważne leczenie, schudła z 85 kg do 55 kg, później przytyła do 80 kg. W rodzinie wszyscy wysokociśnieniowcy. Teraz na badaniach wychodził dosyć wysoki puls, nawet przekraczający 100 (osoba prawie 60 lat). Lekarz przepisał Bisocard. W ciągu 2 lat bardzo spadło ciśnienie tej osobie, z jakichś 135-140/80 dochodzi do nawet 90-110/60-70. Do tego oczywiście dochodzi złe samopoczucie, szybkie zmęczenie. Ostatnia wizyta u kardiologa była ok. 2 miesiące temu i był zgłaszany problem dosyć niskiego ciśnienia. Lekarz zalecił tylko zmniejszenie przyjmowania leku do pół tabletki dziennie. Do tego były przeprowadzane różne testy na serce (nie pamiętam nazw, ale to były szerokie badania, m. in. całodzienne badanie serca, testy w szpitalu itd.), wykluczyły poważniejsze choroby. Wysłać tę osobę do rodzinnego czy znów do kardiologa? Wizyty u kardiologa nie dam rady załatwić z dnia na dzień, raczej będzie to minimum miesiąc (to chyba istotne, by iść do tego samego?) ;/ Martwię się ![]() Podnoszenie ciśnienia takim sposobem jak picie kawy to nie do końca dobre wyjście ze względu na chory układ trawienny tej osoby ;/ |
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4327 |
|
Konto usunięte
|
Cirrus jest podobny skladem do sudafedu w tabletkach, wiec na pewno dziala
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4328 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czym odkamienić żelazko?
Zęby nitkuje się przed czy po umyciu?
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze po umyciu
|
#4331 |
|
Konto usunięte
|
Dlaczego nie wyswietlaja mi sie zdjecia na aplikacji Wizaz Forum, gdy ktos publikuje pod swoja wypowiedzia?
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;45553431]Dlaczego nie wyswietlaja mi sie zdjecia na aplikacji Wizaz Forum, gdy ktos publikuje pod swoja wypowiedzia?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Niestety ona już tak ma Liczę na to, że kiedyś ją udoskonalą i będzie można wyświetlić zdjęcie.
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;45553390]A to jest watek dotyczacy pytan i odpowiedzi czy nauka polszczyzny? Wybacz, ale mnie nie interesuje jak pisza inni ludzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Podziękowałabyś za zwrócenie uwagi na błąd i byłoby po dyskusji, a brniesz w to nie mając racji.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie sklepu Inglot. On jest bardziej samoobsługowy czy ekspedientki podają Ci to czego szukasz?
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklep? Wszystko jest wystawione, w sensie testery ale towar podają zza lady więc mówisz sprzedawczyni co chcesz i ile a ona przynosi.
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2014-03-12 o 15:00 |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4338 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie odbierzesz to awizo zostawi i spokojnie jutro będziesz mogła na poczcie odebrać.
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
co robicie ze sznurówkami w takich: https://wizaz.pl/szafa/wieszak,44896,Botki albo takich: https://wizaz.pl/szafa/wieszak,44900,Nowe%20buty butach? do środka? na zewnątrz? kokardka? wokół buta? ciasno zawiązane czy góra luźno?
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Góra luźno, nigdy nie wiążę takich butów ciasno i na ostatnią dziurkę. Potem...dowolnie albo chowam końcówki, albo robię kokardkę i chowam albo puszczam luźno i w ogóle nie wiążę.
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy warto zainwestować w spodnie z Big Stara czy innego Wranglera? W sensie czy faktycznie posłużą na tyle długo, żeby się to opłacało?
|
|
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z wyższymi trampkami? Też nie sznurować do ostatniej dziurki? I co ze spodniami: włożyć do środka, czy jednak na but? ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy jakie spodnie bo bootcutów raczej do środka nie wepchniesz ![]() Ja rurki i wszelkie obcisłości wkładam do środka, wyjątkiem są klasyczne trampki, z tkaniny, lekko za kostkę - tutaj czasem wkładam do środka a czasem wykładam na zewnątrz. Mowa oczywiście o jakiś skinny czy obcisłych rurkach bo bootcuty na zewnątrz.
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli spodnie wkładasz do środka to trampki sznurujesz do ostatniej dziurki czy nie? |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie, czasami te takie tylko ciut, ciut za kostkę a nie do połowy łydki. Wiesz o co chodzi? Ale ja lubię taki trochę nieporządny styl i takie sznurowanie butów do końca jakoś mi się nie widzi. Lubię jak są nieco rozmemłane i w ogóle
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też lubię coś takiego, ale głównie u innych. Nie lubię jak mi but "kłapie" na nodze, w ogóle czuć, że jest zbyt luźny Dlatego w tym sezonie kupię sobie szmaciane krótkie i po problemie
|
|
|
|
|
#4348 |
|
tree hugger
|
Moim zdaniem nie warto - wytrzymują mi mniej więcej tak samo długo i w podobnym stanie, co tańsze niemarkowe modele.
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiałem jakiś tydzień temu z allegro, dzisiaj spoglądam leży awizo nie wiem czy na mnie ale tak mi się zdaje. Da się jakoś odebrać przesyłkę bez tego awizo? Bo nie mam kluczyka a współlokator siedzi aktualnie w domu.
Da się jakoś sprawdzić w której placówce jest ta przesyłka? Czy zostaje mi bez tego awizo latać po najbliższych placówkach?
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-03-12 o 17:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

niekore poczty wysyłają tylko awizo a inne poczty wysyłają poczciarza z paczką
. Osoba zawsze była wysokociśnieniowcem, przeszła poważne leczenie, schudła z 85 kg do 55 kg, później przytyła do 80 kg. W rodzinie wszyscy wysokociśnieniowcy. Teraz na badaniach wychodził dosyć wysoki puls, nawet przekraczający 100 (osoba prawie 60 lat). Lekarz przepisał Bisocard. W ciągu 2 lat bardzo spadło ciśnienie tej osobie, z jakichś 135-140/80 dochodzi do nawet 90-110/60-70. Do tego oczywiście dochodzi złe samopoczucie, szybkie zmęczenie. Ostatnia wizyta u kardiologa była ok. 2 miesiące temu i był zgłaszany problem dosyć niskiego ciśnienia. Lekarz zalecił tylko zmniejszenie przyjmowania leku do pół tabletki dziennie. Do tego były przeprowadzane różne testy na serce (nie pamiętam nazw, ale to były szerokie badania, m. in. całodzienne badanie serca, testy w szpitalu itd.), wykluczyły poważniejsze choroby. Wysłać tę osobę do rodzinnego czy znów do kardiologa? Wizyty u kardiologa nie dam rady załatwić z dnia na dzień, raczej będzie to minimum miesiąc (to chyba istotne, by iść do tego samego?) ;/ Martwię się