Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 15:13   #3991
pierwszabryka
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez itka85 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie koloru wózka. Wózek bardzo mi się odpowiada, kolor również. Wydaję mi się, że ten fiolet ma raczej uniwersalny odcień. Będzie odpowiedni zarówno dla chłopca jak i dziewczynki (wszystko wskazuje na synka, ale wolałabym, tak na wszelki wypadek, wybrać neutralny kolor) Do wyboru są również dwa kolory stelaża: srebrny i czarny. Który bardziej pasuje dla chłopca? Zawsze dobrze jest się poradzić, więc czekam na opinie
w tym wózku czarny

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

i coś na poprawe humoru nasze kochane dzieci i bałągan https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1
Stary 2014-03-11, 17:51   #3992
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Dzięki za opinię Szkoda tylko, że tak krótko go użytkujesz, bo wiem, że gondolą Jedo zwykle się zachwycają a ze spacerówką jest już gorzej Sporo mam narzeka, że dziecko w spacerówce zjeżdża Chociaż widziałam wczoraj malucha w spacerówce Jedo Fyn i nie zsuwał się, siedział normalnie
Ludzie narzekają też na hamulec, ponoć ciężko go odblokować. Jak to u Ciebie wygląda?

Ja mam w pobliżu sporo wertepów, po których będę spacerować, więc jakoś się boję lekkich wózków na piankowych kołach.
Nie wiem, może przesadzam? Ale jak patrzę na kółka np. w Jane Muum, to naprawdę aż mnie ciarki przechodzą.

Hamulec u mnie chodzi cacy, nie ma z nim żadnych problemów. Co do spacerówki, to no wlasnie - jeszcze nie korzystam wiec nie chce sie wypowiadać. A co do wertepow, to u mnie sa meeega wertepy i jedo sunie Łomnicy bez problemów, a mały śpi jak zabity

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:23   #3993
megusiaa
Rozeznanie

wózek wybrany... nie jest to żaden z tych o które pytałam we wcześniejszych swoich postach...
po wizycie w sklepie miałam trzy typy - mutsy evo, jane muum i... peg perego book plus s pop up completo.
wygra ten ostatni mimo iż jego cena przewyższa założoną przeze mnie na początku kwotę.
napiszę kilka słów nt każdego z tych wózków wg mojego odczucia.

Mutsy Evo - lekki, fajny, ładny design, gondola z rączką przy budce co ułatwia przeniesienie gondoli, spacerówka montowana przodem jak i tyłem do kierunku jazdy, budka od spacerówki wcale nie jest taka mała jak wygląda na zdjęciach czy filmikach - w sklepie byłam mile zaskoczona jej wielkością bo nawet przy rozłożonej na maxa spacerówce budka zakrywa na prawdę dużo wózka a na pewno dziecko w nim leżące - budka przy opcji rozpiętej. Stelaż lekki, łatwo się rozkłada i składa. Wszystko ładnie pięknie ale.. w moim odczuciu wózek był strasznie sztywny? zero amortyzacji? nie wiem takie odniosłam wrażenie w dwóch różnych sklepach "jeżdżąc" tym modelem. Ja potrzebuje wózka zarówno na chodniki w mieście jak i leśne dróżki. Myślę że ten wózek by się w takim terenie nie sprawdził. Przy podbijaniu tego wózka kiedy go opuszczałam słyszałam takie jakby "łup" o ziemię i zero amortyzacji... nie wiem może to tylko moje odczucie... no i koszyk pod wózkiem płytki i jakoś tak pochylony - miałam wrażenie że jak coś się tam więcej włoży będę ganiać bo będzie wypadać... aha no i do wózka trzeba dokupić wszystko - fotelik - maxi cosi pasuj więc pół biedy, ale śpiworek, folie p-d, torbę - wszystko jest dodatkowo płatne nie ma w zestawie.

Jane Muum Reverse- hm ten wózek jak tylko dotknęłam zakochałam się - leciutki jak piórko, do tego amortyzacja w porównaniu do Mutsy bajka, ładny design - o wiele lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach, i akurat trafiłam na super kolorki - fuksja/fiolet mniamm spacerówka też montowana przód - tył, ale tu już budka o wiele mniejsza niz...w EVO! co było dla mnie dużym zaskoczeniem. poza tym fotelik pasuje tylko jane ale jest w zestawie a cena była sensowna. akcesoria wszystkie trzeba dokupić oddzielnie. ogólnie wózek jest na prawdę baaardzo leciutki zgrabny i ładny.aa i hamulec jest przy stelażu co bardzo ułatwia też życie - nie trzeba w lato gołymi stopami męczyć się żeby hamulec odbezpieczyć stopą...tu wystarczy ręką zaciągnąć... co mnie od niego odrzuciło? materiał z jakiego jest wykonany - przecież - mimo iż pani w sklepie zapewniała mnie że jest to materiał impregnowany - jakoś mnie nie przekonał - cieniutki jak nie wiem - jak dla mnie od razu dyskwalifikacja- pani w sklepie stw ze to wózek hiszpański a tam jest ciepło - nie przekonuje mnie coś takiego na prawdę...jak i to że przecież jak już zdarzy się iść gdzieś w deszcz to zakłada się folię na wózek... do tego budka w gondoli składa się tragicznie! ona w ogóle nie jest sztywna i nawet przy wyciągnięciu gondoli ze stelaża i wzięciu jej do ręki - a pałąka do złapania jak przy evo nie ma - budka z jednej strony mi się złożyła! nie dziękuję... z tych dwóch modeli jak mogłabym wziąć stelaż od jane i resztę od evo na pewno miałabym wózek idealny...
mój wybór padł na peg perego. dlaczego? eh na pewno nie ze względu na cenę bo ta jest faktycznie wysoka...no ale... jest to wózek który w porównaniu z tymi akurat dwoma pozostałymi modelami które wpadły mi w oko i pasowały mi bo miały to czego szukałam - jest najlżejszy(tak mi sie wydaje) najłatwiej się składa - tak na prawdę jednym ruchem ręki jedną ręką łapie się za taki uchwyt i wózek się składa - do tego po złożeniu można go postawić w pionie i sobie sam stoi, jest wykonany z najlepszych -wg mnie oczywiście - materiałów i samo jego wykonanie jest jak dla mnie nieporównywalne do dwóch pozostałych... od tego roku pojawił się model pop up - czyli możliwość złożenia stelaża razem z gondolą lub spacerówką - nie trzeba ich demontować. myślę że to dla niektórych również przydatna opcja. stelaż wersja S jest na kołach piankowych ale koła te zachowują się jak pompowane - tzn wypełnione są pęcherzykami powietrza przez co stelaż jest lekki jak z piankowymi ale bardziej miękki - coś jak przy pompowanych - porównywałam wózek ze stelażem book plus a book plus S czyli z tymi kołami ala pompowanymi - jest różnica - stelaż S jest bardziej miękki i ma lepszą amortyzację... gondola składa się na płasko czyli zajmuje mniej miejsca niż ta która się nie składa. oparcie w gondoli również można regulować - nie pamiętam jak to było w evo i muum ale chyba w evo nie ma takiej opcji... gondola posiada uchwyt do noszenia... budka składa się bezgłośnie - czyli nie ma żadnych klików przy jej składaniu i rozkładaniu...spacerówka montowana przód tył do tego ogrooomna budka która po rozłożeniu (rozpięciu) zakrywa cały wózek...wielki i głęboki! koszyk na zakupy. blokada przednich kółek znajduje się na stelażu wózka - nie trzeba brudzić się grzebiąc przy kółkach. fotelik - no i właśnie moje założenie maksi cosi odpada ponieważ wózek ten posiada możliwość montowania tylko fotelika tego producenta ale... fotelik który jest w zestawie w testach adac w zeszłym roku uzyskał pierwsze miejsce w tabeli - uzyskując ocenę 4 - niższą ocenę dostał tylko za czyszczenie fotelika bo..nie da się go wyprać w pralce... z bazą fotelik otrzymał ocenę 5. do tego ma on regulowaną wkładkę w zależności od tego jak duże jest już dziecko... no i kolory i materiały - kolory może nie powalają ale są na oko i dotyk;p dobre jakościowo ładnie kolorystycznie połączone - raczej taka stonowana kolorystyka bez szaleństw - no i wydaje się że wszystko jest ładnie fajnie uszyte obszyte etc... do tego w zestawie jest śpiworek na nóżki do spacerówki, folia p-d i torba - a wydaje mi się to już bardzo dużo - tymbardziej patrząc że oryginalna torba do tego wózka kosztuje jakieś 260zl... no ale cena ogólna też jest wyższa niż dwóch pozostałych modeli.... z wad podałabym właśnie cenę...co więcej? szczerze nie wiem...na pewno jeśli kupimy ten wózek to znajdziemy coś co nie będzie nam odpowiadało - na razie po dwóch wizytach w sklepie i porównaniu modeli ten jest dla nas idealny.... lekki, funkcjonalny, łatwo się składa, ładny design, kolory również nam odpowiadają...
a dlaczego modele o które wypytywałam we wcześniejszych postach odpadły - bo wystraczyło w sklepie podejść do takiego wózka i go dotknąć spróbować podnieść etc... jak dla mnie te trzy modele były najodpowiedniejsze - zwłaszcza pod względem wagi...i tego że spacerówka montowana jest przód-tył.
ehh ale się rozpisałam...ale mam nadzieję że komuś coś może pomogę
buziaki

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:13
megusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:40   #3994
wika82
Zakorzenienie

Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez megusiaa Pokaż wiadomość
wózek wybrany... nie jest to żaden z tych o które pytałam we wcześniejszych swoich postach...

po wizycie w sklepie miałam trzy typy - mutsy evo, jane muum i... peg perego book plus s pop up completo.

wygra ten ostatni mimo iż jego cena przewyższa założoną przeze mnie na początku kwotę.

Mutsy Evo - lekki, fajny, ładny design, gondola z rączką przy budce co ułatwia przeniesienie gondoli, spacerówka montowana przodem jak i tyłem do kierunku jazdy, budka od spacerówki wcale nie jest taka mała jak wygląda na zdjęciach czy filmikach - w sklepie byłam mile zaskoczona jej wielkością bo nawet przy rozłożonej na maxa spacerówce budka zakrywa na prawdę dużo wózka a na pewno dziecko w nim leżące - budka przy opcji rozpiętej. Stelaż lekki, łatwo się rozkłada i składa. Wszystko ładnie pięknie ale.. w moim odczuciu wózek był strasznie sztywny? zero amortyzacji? nie wiem takie odniosłam wrażenie w dwóch różnych sklepach "jeżdżąc" tym modelem. Ja potrzebuje wózka zarówno na chodniki w mieście jak i leśne dróżki. Myślę że ten wózek by się w takim terenie nie sprawdził. Przy podbijaniu tego wózka kiedy go opuszczałam słyszałam takie jakby "łup" o ziemię i zero amortyzacji... nie wiem może to tylko moje odczucie... no i koszyk pod wózkiem płytki i jakoś tak pochylony - miałam wrażenie że jak coś się tam więcej włoży będę ganiać bo będzie wypadać... aha no i do wózka trzeba dokupić wszystko - fotelik - maxi cosi pasuj więc pół biedy, ale śpiworek, folie p-d, torbę - wszystko jest dodatkowo płatne nie ma w zestawie.

Jane Muum Reverse- hm ten wózek jak tylko dotknęłam zakochałam się - leciutki jak piórko, do tego amortyzacja w porównaniu do Mutsy bajka, ładny design - o wiele lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach, i akurat trafiłam na super kolorki - fuksja/fiolet mniamm spacerówka też montowana przód - tył, ale tu już budka o wiele mniejsza niz...w EVO! co było dla mnie dużym zaskoczeniem. poza tym fotelik pasuje tylko jane ale jest w zestawie a cena była sensowna. akcesoria wszystkie trzeba dokupić oddzielnie. ogólnie wózek jest na prawdę baaardzo leciutki zgrabny i ładny.aa i hamulec jest przy stelażu co bardzo ułatwia też życie - nie trzeba w lato gołymi stopami męczyć się żeby hamulec odbezpieczyć stopą...tu wystarczy ręką zaciągnąć... co mnie od niego odrzuciło? materiał z jakiego jest wykonany - przecież - mimo iż pani w sklepie zapewniała mnie że jest to materiał impregnowany - jakoś mnie nie przekonał - cieniutki jak nie wiem - jak dla mnie od razu dyskwalifikacja- pani w sklepie stw ze to wózek hiszpański a tam jest ciepło - nie przekonuje mnie coś takiego na prawdę...jak i to że przecież jak już zdarzy się iść gdzieś w deszcz to zakłada się folię na wózek... do tego budka w gondoli składa się tragicznie! ona w ogóle nie jest sztywna i nawet przy wyciągnięciu gondoli ze stelaża i wzięciu jej do ręki - a pałąka do złapania jak przy evo nie ma - budka z jednej strony mi się złożyła! nie dziękuję... z tych dwóch modeli jak mogłabym wziąć stelaż od jane i resztę od evo na pewno miałabym wózek idealny...

mój wybór padł na peg perego. dlaczego? eh na pewno nie ze względu na cenę bo ta jest faktycznie wysoka...no ale... jest to wózek który w porównaniu z tymi akurat dwoma pozostałymi modelami które wpadły mi w oko i pasowały mi bo miały to czego szukałam - jest najlżejszy, najłatwiej się składa - tak na prawdę jednym ruchem ręki jedną ręką łapie się za taki uchwyt i wózek się składa - do tego po złożeniu można go postawić w pionie i sobie sam stoi, jest wykonany z najlepszych -wg mnie oczywiście - materiałów i samo jego wykonanie jest jak dla mnie nieporównywalne do dwóch pozostałych... od tego roku pojawił się model pop up - czyli możliwość złożenia stelaża razem z gondolą lub spacerówką - nie trzeba ich demontować. myślę że to dla niektórych również przydatna opcja. stelaż wersja S jest na kołach piankowych ale koła te zachowują się jak pompowane - tzn wypełnione są pęcherzykami powietrza przez co stelaż jest lekki jak z piankowymi ale bardziej miękki - coś jak przy pompowanych - porównywałam wózek ze stelażem book plus a book plus S czyli z tymi kołami ala pompowanymi - jest różnica - stelaż S jest bardziej miękki i ma lepszą amortyzację... gondola składa się na płasko czyli zajmuje mniej miejsca niż ta która się nie składa. oparcie w gondoli również można regulować - nie pamiętam jak to było w evo i muum ale chyba w evo nie ma takiej opcji... gondola posiada uchwyt do noszenia... budka składa się bezgłośnie - czyli nie ma żadnych klików przy jej składaniu i rozkładaniu...spacerówka montowana przód tył do tego ogrooomna budka która po rozłożeniu (rozpięciu) zakrywa cały wózek...wielki i głęboki! koszyk na zakupy. blokada przednich kółek znajduje się na stelażu wózka - nie trzeba brudzić się grzebiąc przy kółkach. fotelik - no i właśnie moje założenie maksi cosi odpada ponieważ wózek ten posiada możliwość montowania tylko fotelika tego producenta ale... fotelik który jest w zestawie w testach adac w zeszłym roku uzyskał pierwsze miejsce w tabeli - uzyskując ocenę 4 - niższą ocenę dostał tylko za czyszczenie fotelika bo..nie da się go wyprać w pralce... z bazą fotelik otrzymał ocenę 5. do tego ma on regulowaną wkładkę w zależności od tego jak duże jest już dziecko... no i kolory i materiały - kolory może nie powalają ale są na oko i dotyk;p dobre jakościowo ładnie kolorystycznie połączone - raczej taka stonowana kolorystyka bez szaleństw - no i wydaje się że wszystko jest ładnie fajnie uszyte obszyte etc... do tego w zestawie jest śpiworek na nóżki do spacerówki, folia p-d i torba - a wydaje mi się to już bardzo dużo - tymbardziej patrząc że oryginalna torba do tego wózka kosztuje jakieś 260zl... no ale cena ogólna też jest wyższa niż dwóch pozostałych modeli.... z wad podałabym właśnie cenę...co więcej? szczerze nie wiem...na pewno jeśli kupimy ten wózek to znajdziemy coś co nie będzie nam odpowiadało - na razie po dwóch wizytach w sklepie i porównaniu modeli ten jest dla nas idealny.... lekki, funkcjonalny, łatwo się składa, ładny design, kolory również nam odpowiadają...

a dlaczego modele o które wypytywałam we wcześniejszych postach odpadły - bo wystraczyło w sklepie podejść do takiego wózka i go dotknąć spróbować podnieść etc... jak dla mnie te trzy modele były najodpowiedniejsze - zwłaszcza pod względem wagi...i tego że spacerówka montowana jest przód-tył.

buziaki

Super opis!!!
Bardzo pomocny. ))
Osobiście jestem nastawiona na jane muum i cienki materiał mi nie przeszkadza, bo dziecko będzie jeździć gondolą w lecie (termin na początek czerwca) i nawet lepszy lżejszy materiał. Potem dojdzie śpiworek, a zimą i tak przesiądziemy się do spacerówki z porządnym śpiworkiem. I można dokupić adaptery do fotelika maxi cossi.
Ale dobrze wiedzieć, że jest alternatywa, zwłaszcza, że piszesz, że peg perego jest tak samo lekki. Porównam ceny i wózki na żywo, może też zdecyduję się na peg perego.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2014-03-12 o 12:42
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:37   #3995
scarlett26
Zakorzenienie

megusiaa chodzę z Mutsy po lesie i jest ok, z gondolą też chodziłam, gondola amortyzuje się poprzez jej ruch na zaczepach, jak nieobciążona nie widać tego; co do kosza to jest niesamowicie pakowny mimo skosu, nieraz wiozłam tam wózkową torbę i jeszcze ikeową siatę wyładowaną zakupami - wszystko kwestia odpowiedniego ułożenia

natomiast nigdy w życiu nie kupiłabym fotelika bez zdejmowanego pokrycia - dziecko w foteliku leży dość zgięte, czasem papers się nieco przesunie, ja miałam 2-3 wpadki z "przelotem" kupy czy sików przez ciuchy na fotelik. co wtedy zrobisz? kupisz nowy?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:49   #3996
apis25
Raczkowanie

oj to też mogę zdecydowanie potwierdzić, że amortyzacja w Jane Muum bije wszystkie inne wózki na głowę... pierwszy wózek w którym młody mi nie podskakiwał w lesie na każdym korzeniu tylko fajnie i zgrabnie na tyle na ile się da sobie spacerujemy (a nie wybieram najprostszych terenów )
apis25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:52   #3997
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apis25 Pokaż wiadomość
oj to też mogę zdecydowanie potwierdzić, że amortyzacja w Jane Muum bije wszystkie inne wózki na głowę... pierwszy wózek w którym młody mi nie podskakiwał w lesie na każdym korzeniu tylko fajnie i zgrabnie na tyle na ile się da sobie spacerujemy (a nie wybieram najprostszych terenów )

A jak się sprawdził materiał?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 20:23   #3998
bajka1807
Zakorzenienie

jane w ogole ma super amortyzacje, moj rider ma regulowane zawieszenie, jak jedziemy na miekkim to jest super, jestem normalnie w stanie bujac wozkiem jak by byl na paskach, oczywiscie nie az z taka miekkoscia ale chodzi mi akurat o zobrazowanie ruchu jaki wykonuje
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 23:14   #3999
megusiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
megusiaa chodzę z Mutsy po lesie i jest ok, z gondolą też chodziłam, gondola amortyzuje się poprzez jej ruch na zaczepach, jak nieobciążona nie widać tego; co do kosza to jest niesamowicie pakowny mimo skosu, nieraz wiozłam tam wózkową torbę i jeszcze ikeową siatę wyładowaną zakupami - wszystko kwestia odpowiedniego ułożenia

natomiast nigdy w życiu nie kupiłabym fotelika bez zdejmowanego pokrycia - dziecko w foteliku leży dość zgięte, czasem papers się nieco przesunie, ja miałam 2-3 wpadki z "przelotem" kupy czy sików przez ciuchy na fotelik. co wtedy zrobisz? kupisz nowy?
Ja opisałam tylko swoje odczucia w porównaniu tych trzech modeli wózków i uważam ze peg ma najlepsza amortyzację - porównywalna do jane jednak w jane nie odpowiada mi zupełnie materiał i miękka budka dlatego dla mnie odpada - porównując evo i peg - tego porównania po prostu nie ma - bo evo wypada tragicznie - jesli chodzi o amortyzację ...moze i gondola sie buja - dla mnie chyba bardziej przekonująca jest amortyzacja rownież na stelażu - evo jest dla mnie sztywny i odgłos jaki wydaje przy podbiciu i opuszczeniu wózka to jakby sam jakis tandetny plastik...nie wiem ja to tak odbieram...i na prawde gdyby nie to to pewnie zdecydowalabym sie na evo- bo jest tańsze i rownież mi sie podoba...
Hmm fotelik w peg jest wykonany z materiału ktory wydaje sie byc bardzo łatwy do czyszczenia / zaprania / zaczyszcxenia także mysle ze z tym akurat problemu nie ma...poza tym jakos jesli chodzi o fotelik bezp jest dla mnie na pierwszym miejscu - a skoro ten fotelik znalazł sie na pierwszym miejscu w teście to chyba jednak jest lepszy niz choćby wymieniane tu maxi cosi na ktore sama bylam praktycznie zdecydowana...

Jesli chodzi o jane i peg - peg jest lekkie ale jane jest jednak mimo wszystko lżejsze - jednak dla mnie odpadło z wymienionych w poście wyżej powodów...

Kazdy musi dotknąć wózka ktory go interesuje bo na prawde to wiele daje... Ja np jesli chodzi jeszcze o mutsy nigdy w życiu nie kupiłabym igo - ale dop po jego dotknięciu i pojezdzeniu - takie samo odczucie jak w evo - takto podobał mi sie...navington cadet / śliczny zgrabny etc - dopóki nie zobaczyłam go na żywo - porazka - to chyba wozek dla karłów - nie jestem wysoka moj facet tez nue ale mi juz było niewygodnie schylic sie do gondoli a co dopiero jemu - poza tym on bardzooo komicznie wyglądał z tym wózkiem...także mowie ja mając do porównania w jednym sklepie dane modele wybrałam peg - jak dla mnie wygrał...moze tak jak pisałam ktos dałby mi stelaż od jane i resztę od evo w cenie 2-2.5tys z fotelikiem- wzielabym bez zastanowienia...ale niestety ideałów nie ma hehe:p
P.S. Odnalazłam info ze tapicerkę w foteliki PP mozna prac - wiec moze jednak mozna ja zdjąć - musze dopytac o to w sklepie

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2014-03-12 o 23:22
Stary 2014-03-13, 08:14   #4000
pierwszabryka
Raczkowanie

Zrobiłam filmik wózka Implast Bolder Neon bo nigdzie nie ma może komuś sie przyda https://www.youtube.com/watch?v=7Ok_II_mYRg

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:

mój wybór padł na peg perego. dlaczego? eh na pewno nie ze względu na cenę bo ta jest faktycznie wysoka...no ale... jest to wózek który w porównaniu z tymi akurat dwoma pozostałymi modelami które wpadły mi w oko i pasowały mi bo miały to czego szukałam - jest najlżejszy, najłatwiej się składa - tak na prawdę jednym ruchem ręki jedną ręką łapie się za taki uchwyt i wózek się składa - do tego po złożeniu można go postawić w pionie i sobie sam stoi, jest wykonany z najlepszych -wg mnie oczywiście - materiałów i samo jego wykonanie jest jak dla mnie nieporównywalne do dwóch pozostałych... od tego roku pojawił się model pop up - czyli możliwość złożenia stelaża razem z gondolą lub spacerówką - nie trzeba ich demontować. myślę że to dla niektórych również przydatna opcja. stelaż wersja S jest na kołach piankowych ale koła te zachowują się jak pompowane - tzn wypełnione są pęcherzykami powietrza przez co stelaż jest lekki jak z piankowymi ale bardziej miękki - coś jak przy pompowanych - porównywałam wózek ze stelażem book plus a book plus S czyli z tymi kołami ala pompowanymi - jest różnica - stelaż S jest bardziej miękki i ma lepszą amortyzację... gondola składa się na płasko czyli zajmuje mniej miejsca niż ta która się nie składa. oparcie w gondoli również można regulować - nie pamiętam jak to było w evo i muum ale chyba w evo nie ma takiej opcji... gondola posiada uchwyt do noszenia... budka składa się bezgłośnie - czyli nie ma żadnych klików przy jej składaniu i rozkładaniu...spacerówka montowana przód tył do tego ogrooomna budka która po rozłożeniu (rozpięciu) zakrywa cały wózek...wielki i głęboki! koszyk na zakupy. blokada przednich kółek znajduje się na stelażu wózka - nie trzeba brudzić się grzebiąc przy kółkach. fotelik - no i właśnie moje założenie maksi cosi odpada ponieważ wózek ten posiada możliwość montowania tylko fotelika tego producenta ale... fotelik który jest w zestawie w testach adac w zeszłym roku uzyskał pierwsze miejsce w tabeli - uzyskując ocenę 4 - niższą ocenę dostał tylko za czyszczenie fotelika bo..nie da się go wyprać w pralce... z bazą fotelik otrzymał ocenę 5. do tego ma on regulowaną wkładkę w zależności od tego jak duże jest już dziecko... no i kolory i materiały - kolory może nie powalają ale są na oko i dotyk;p dobre jakościowo ładnie kolorystycznie połączone - raczej taka stonowana kolorystyka bez szaleństw - no i wydaje się że wszystko jest ładnie fajnie uszyte obszyte etc... do tego w zestawie jest śpiworek na nóżki do spacerówki, folia p-d i torba - a wydaje mi się to już bardzo dużo - tymbardziej patrząc że oryginalna torba do tego wózka kosztuje jakieś 260zl... no ale cena ogólna też jest wyższa niż dwóch pozostałych modeli.... z wad podałabym właśnie cenę...co więcej? szczerze nie wiem...na pewno jeśli kupimy ten wózek to znajdziemy coś co nie będzie nam odpowiadało - na razie po dwóch wizytach w sklepie i porównaniu modeli ten jest dla nas idealny.... lekki, funkcjonalny, łatwo się składa, ładny design, kolory również nam odpowiadają...
buziaki
bardzo fajna opinia : z pewnością przyda się jakiejś mamie. Co do Peg perego myślę, że będziesz zadowolona ja mam ich wózek Pliko p3 spisał się na 5 oczywiście ma swoje minusy, np. zamontowanie spacerówki na stelaż grr bez śrubokręta nie da rady, no ale założyłam że przechodzi się tylko raz więc można się pomęczyc i u nas były pasy beznadziejne bo zahaczało się je o taki skrawek materiału i często wypadały, oczywiście dziecko jest zabezpieczone dolną częścią ale mimo to jakieś dziwne rozwiązanie u Ciebie tego problemu nie będzie - pasy są już w otworkach
Stary 2014-03-13, 10:05   #4001
megusiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pierwszabryka Pokaż wiadomość
Zrobiłam filmik wózka Implast Bolder Neon bo nigdzie nie ma może komuś sie przyda https://www.youtube.com/watch?v=7Ok_II_mYRg

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

bardzo fajna opinia : z pewnością przyda się jakiejś mamie. Co do Peg perego myślę, że będziesz zadowolona ja mam ich wózek Pliko p3 spisał się na 5 oczywiście ma swoje minusy, np. zamontowanie spacerówki na stelaż grr bez śrubokręta nie da rady, no ale założyłam że przechodzi się tylko raz więc można się pomęczyc i u nas były pasy beznadziejne bo zahaczało się je o taki skrawek materiału i często wypadały, oczywiście dziecko jest zabezpieczone dolną częścią ale mimo to jakieś dziwne rozwiązanie u Ciebie tego problemu nie będzie - pasy są już w otworkach
Noo my problemu z montowaniem spacerówki nie mieliśmy - wszystko wpina sie tak samo i gondola i spacerówka i fotelik - w otworki trzeba trafić i juz mysle ze nie powinno byc z tym problemu mam nadzieje ze tak bedzie bo spacerówka montowana jest i przodem i tyłem także chyba by mnie szlag trafił jakbym musiała cos tam jeszcze kombinować ze śrubokrętem:p jesli chodzi o wozek ten model co Ty masz ja zast sie nad tym mini - bo czytałam same pozytywne opinie nt tej parasolki - alee u mnie to za kilka lat - i pewnie przez ten czas znając mnie wynajde cos innego chociaż nie powiem ale pliko mini tez mi sie podoba jest małe lekkie funkcjonalne no i mozna kupic w ciekawym wzorze siedziska

A moja opinia mam nadzieje ze komuś sie przyda hehe tylko jak juz napisałam to moja opinia a juz widac ze niekoniecznie musi sie ona pokrywać z czyjaś - także dotknąć i porównać nieocenione

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 10:28   #4002
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja opisałam tylko swoje odczucia w porównaniu tych trzech modeli wózków i uważam ze peg ma najlepsza amortyzację - porównywalna do jane jednak w jane nie odpowiada mi zupełnie materiał i miękka budka dlatego dla mnie odpada - porównując evo i peg - tego porównania po prostu nie ma - bo evo wypada tragicznie - jesli chodzi o amortyzację ...moze i gondola sie buja - dla mnie chyba bardziej przekonująca jest amortyzacja rownież na stelażu - evo jest dla mnie sztywny i odgłos jaki wydaje przy podbiciu i opuszczeniu wózka to jakby sam jakis tandetny plastik...nie wiem ja to tak odbieram...i na prawde gdyby nie to to pewnie zdecydowalabym sie na evo- bo jest tańsze i rownież mi sie podoba...
doświadczenie uczy, że i tak skończysz z tą super amortyzacją jeżdżąc po największych dziurach, bo jak wózek będzie gładko sunął to będą protesty pasażera.... a moim żadnych odgłosów nie ma, może trafiłaś na jakiś wymęczony sklepowy egzemplarz - po roku użytkowania nie robi żadnych hałasów... a jeszcze co do wielkości kosza, potrzebowałam drugiego wózka i kupiłam maclarena - tam to jest dopiero mały kosz...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-13, 14:00   #4003
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
doświadczenie uczy, że i tak skończysz z tą super amortyzacją jeżdżąc po największych dziurach, bo jak wózek będzie gładko sunął to będą protesty pasażera.... a moim żadnych odgłosów nie ma, może trafiłaś na jakiś wymęczony sklepowy egzemplarz - po roku użytkowania nie robi żadnych hałasów... a jeszcze co do wielkości kosza, potrzebowałam drugiego wózka i kupiłam maclarena - tam to jest dopiero mały kosz...

W sumie sie tyle o tym pisze, a teraz sobie myślę, że nie spotkałam dziecka, które by lubiło jak trzęsie, więc może jednak lepiej mieć dobrą amortyzację i w razie czego szukać wertepów..

Stary 2014-03-13, 14:24   #4004
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
W sumie sie tyle o tym pisze, a teraz sobie myślę, że nie spotkałam dziecka, które by lubiło jak trzęsie, więc może jednak lepiej mieć dobrą amortyzację i w razie czego szukać wertepów..

no to mamy całkowicie inne spostrzeżenia, wszyscy znajomi mówili, żeby na bajery typu amortyzacja w ogóle uwagi nie zwracać.... dla mnie, a raczej córki Mutsy był za bardzo amortyzowany powiedziałabym. spacerując po osiedlu najbardziej lubiła jazdę po takich betonowych kratach, którymi wyłożone są zjazdy do hal garażowych, wtedy była cała happy

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-13, 16:26   #4005
megusiaa
Rozeznanie

Cytat:
Mutsy porównywalam w dwóch rożnych sklepach i moje odczucia były takie same - sory nie wierze ze obydwa były az tak wymęczone jak piszesz....poza tym nie ma to żadnego znaczenia bo porównywać mutsy do pp wiecej nie bede bo nie ma to sensu - zupełnie inna klasa? jakość wykonania? Samo to ze pp ma koła piankowe zachowujące sie i działające jak pompowane a mutsy ma niestety tylko pianki - i pewnie dlatego jest taka różnica w odczuciach co do tych dwóch wózków i taka różnica w amortyzacji i przepraszam ale jesli ktos tego nie porówna to nie bedzie mógł sie wypowiadać ze np mutsy ma super dobra amortyzację - tzn inaczej sa po prostu lepsi od niego i pp jest lepszy - na pewno pod względem amortyzacji... jest mniej sztywny...a wagowo wydaje mi sie ze sa porównywalne - moze pp byc nieznacznie lżejszy

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2014-03-13 o 16:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 17:05   #4006
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
no to mamy całkowicie inne spostrzeżenia, wszyscy znajomi mówili, żeby na bajery typu amortyzacja w ogóle uwagi nie zwracać.... dla mnie, a raczej córki Mutsy był za bardzo amortyzowany powiedziałabym. spacerując po osiedlu najbardziej lubiła jazdę po takich betonowych kratach, którymi wyłożone są zjazdy do hal garażowych, wtedy była cała happy
Wychodzi na to, że nie ma reguły.
Stary 2014-03-16, 07:27   #4007
kraven
Zakorzenienie

A ma ktoś może Espiro Magic? Jakieś opinie?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:19   #4008
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A ma ktoś może Espiro Magic? Jakieś opinie?
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-wozek-magic-4
Wygląda kiepsko i takie też ma opinie.
Za podobne pieniądze można kupić lepsze wózki np
http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego-pliko-mini_p1707
http://www.sklep-tosia.pl/britax-b-agile-4_p496
http://www.sklep-tosia.pl/quinny-zapp-xtra_p1814
bo jak mniemam szukasz czegoś lekkiego i zwrotnego dla swojego pasażera.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:52   #4009
kraven
Zakorzenienie

Szukam wózka na wyjazdy, lekkiego, zwrotnego, zajmującego mało miejsca, ale z regulowanym zagłówek i podnózkiem i w miare dużą budką chroniąca przed słońcem.
To ma być dodatkowy wózek.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 21:17   #4010
megusiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Szukam wózka na wyjazdy, lekkiego, zwrotnego, zajmującego mało miejsca, ale z regulowanym zagłówek i podnózkiem i w miare dużą budką chroniąca przed słońcem.
To ma być dodatkowy wózek.
Z tego co zdarzyłam sie zorientować patrząc na wozki parasolki ktory z pewnością w niedalekiej przyszłości bede musiała zakupić to pliko mini ma na prawde pozytywne opinie...
Stary 2014-03-20, 10:33   #4011
kate_bur
Przyczajenie

Czy jest ktoś może użytkownikiem wózka Zagma x6 ?
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-3x...056648057.html
Jestem na etapie orientacyjnym (wózek będzie mi potrzebny za 4 miesiące) i jak na razie ten mi się najbardziej podoba, kółka pompowane, kolor beżowo-brązowe kółeczka , cena też ok.
Co sądzicie?
kate_bur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:19   #4012
grazia1984
Raczkowanie

zbyt długo go szukałam wreszcie udało się więc się dziele idealnym śliniaczkiem

Metoda BLW a może śliniaczek?

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-08-29 o 11:55 Powód: usunięto link do zarobkowego bloga
grazia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:32   #4013
isabel8512
Raczkowanie

Witam Dziewczyny. Bardzo dawno tu nie zaglądałam, ale maj coraz bliżej i teraz juz tak na poważnie zaczęłąm szukać wózka. Byliśmy w dwóch sklepach i w obu bardzo zachwalano Baby Design Lupo Comfort. Przyznam, że całkiem fajny wózek, mojemu mężowi bardzo sie spodobał. Mnie nie podobał sie jedynie brak siatki wentylacyjnej w budce spacerówki. Ale czy w spacerowce jest ona aż tak bardzo potrzebna? Dziewczyny może któraś z Was miała jakieś doświadczenia związane z tym wózkiem, a może jest jego posiadaczką i zechcialaby sie podzielic ze mna swoimi spostrzeżniami?
isabel8512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:05   #4014
megusiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isabel8512 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny. Bardzo dawno tu nie zaglądałam, ale maj coraz bliżej i teraz juz tak na poważnie zaczęłąm szukać wózka. Byliśmy w dwóch sklepach i w obu bardzo zachwalano Baby Design Lupo Comfort. Przyznam, że całkiem fajny wózek, mojemu mężowi bardzo sie spodobał. Mnie nie podobał sie jedynie brak siatki wentylacyjnej w budce spacerówki. Ale czy w spacerowce jest ona aż tak bardzo potrzebna? Dziewczyny może któraś z Was miała jakieś doświadczenia związane z tym wózkiem, a może jest jego posiadaczką i zechcialaby sie podzielic ze mna swoimi spostrzeżniami?
ja tylko "jeździłam" nim w sklepie - i jak dla mnie jest za ciężki... wizualnie mi się podoba nawet bardzo - kolorki fajne, zgrabny etc, ale 15kg sam wózek plus bobas w nim na początek jakieś 3-4 kg a to już prawie jest 20kg - a później wcale nie będzie lżej bo z tego co mówiła nam sprzedawczyni w sklepie i gondola i spacerówka ważą praktycznie tyle samo także dziecko później ok 8-9kg to już prawie 30 kg z wózkiem...:/ przekopałam miliony chyba stron, postów, forów nt wózków i jednak dużo dziewczyn pisze że kupując drugi wózek na pewno kierowały by się ich wagą...
Stary 2014-03-21, 08:22   #4015
isabel8512
Raczkowanie

megusiaa, dziękuję za odpowiedź. Ale jeżeli tylko waga wózka jest zastrzeżeniem, to dla nas nie ma to aż tak szczególnego znaczenia (przynajmniej teraz tak mi sie wydaje :\), nie będę musiała go wnosic po schodach do domu. No tylko czasami na wyjazdy będziemy go zabierać...
Stary 2014-03-21, 08:47   #4016
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
megusiaa, dziękuję za odpowiedź. Ale jeżeli tylko waga wózka jest zastrzeżeniem, to dla nas nie ma to aż tak szczególnego znaczenia (przynajmniej teraz tak mi sie wydaje :\), nie będę musiała go wnosic po schodach do domu. No tylko czasami na wyjazdy będziemy go zabierać...
oj, wydaje Ci się, przy najbardziej fizjo ciąży może się okazać, że skończy się przez CC - ja mam niby dość lekki wózek, a i tak podbicie go żeby wjechał na krawężnik np. powodowało, że widziałam gwiazdy

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 09:02   #4017
wisienka_na_torciku
Przyczajenie

Witam, chciałabym zapytać co sądzicie na temat wózka Tako Laret? Bardzo się nam spodobał, ale nie wiemy jak będzie z nim w praktyce.

Proszę o rady I z góry za nie dziękuję
wisienka_na_torciku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:20   #4018
isabel8512
Raczkowanie

a wózek City move firmy Tako? Polecacie, czy raczej odradzacie?

Edytowane przez isabel8512
Czas edycji: 2014-03-21 o 19:26
Stary 2014-03-21, 20:27   #4019
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Weź pod uwagę, że czasami będziesz musiała wejść do jakiegoś urzędu, sklepu, gdziekolwiek, gdzie nie ma podjazdu.

Stary 2014-03-22, 07:39   #4020
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Matka WaRiatka Pokaż wiadomość
Polecam Navington Caravel - zwłaszcza dla wysokich matek, które nie chcą się zginać w pół za każdym zaglądnięciem do dziecka Jest co prawda duży i ciężki, ale świetnie się prowadzi, a można dokupić mniejszą ramę

Bardzo mi się podobał ten wózek, ale został zdyskwalifikowany po tym, jak odkryłam, że waży 17 kg, a spacerówka 18.
Ma bardzo ładną kolorystykę.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości