![]() |
#3991 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- i coś na poprawe humoru ![]() ![]()
![]() |
#3992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hamulec u mnie chodzi cacy, nie ma z nim żadnych problemów. Co do spacerówki, to no wlasnie - jeszcze nie korzystam wiec nie chce sie wypowiadać. A co do wertepow, to u mnie sa meeega wertepy i jedo sunie Łomnicy bez problemów, a mały śpi jak zabity ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3993 |
Rozeznanie
|
wózek wybrany... nie jest to żaden z tych o które pytałam we wcześniejszych swoich postach...
po wizycie w sklepie miałam trzy typy - mutsy evo, jane muum i... peg perego book plus s pop up completo. wygra ten ostatni mimo iż jego cena przewyższa założoną przeze mnie na początku kwotę. napiszę kilka słów nt każdego z tych wózków wg mojego odczucia. Mutsy Evo - lekki, fajny, ładny design, gondola z rączką przy budce co ułatwia przeniesienie gondoli, spacerówka montowana przodem jak i tyłem do kierunku jazdy, budka od spacerówki wcale nie jest taka mała jak wygląda na zdjęciach czy filmikach - w sklepie byłam mile zaskoczona jej wielkością bo nawet przy rozłożonej na maxa spacerówce budka zakrywa na prawdę dużo wózka a na pewno dziecko w nim leżące - budka przy opcji rozpiętej. Stelaż lekki, łatwo się rozkłada i składa. Wszystko ładnie pięknie ale.. w moim odczuciu wózek był strasznie sztywny? zero amortyzacji? nie wiem takie odniosłam wrażenie w dwóch różnych sklepach "jeżdżąc" tym modelem. Ja potrzebuje wózka zarówno na chodniki w mieście jak i leśne dróżki. Myślę że ten wózek by się w takim terenie nie sprawdził. Przy podbijaniu tego wózka kiedy go opuszczałam słyszałam takie jakby "łup" o ziemię i zero amortyzacji... nie wiem może to tylko moje odczucie... no i koszyk pod wózkiem płytki i jakoś tak pochylony - miałam wrażenie że jak coś się tam więcej włoży będę ganiać bo będzie wypadać... aha no i do wózka trzeba dokupić wszystko - fotelik - maxi cosi pasuj więc pół biedy, ale śpiworek, folie p-d, torbę - wszystko jest dodatkowo płatne nie ma w zestawie. Jane Muum Reverse- hm ten wózek jak tylko dotknęłam zakochałam się - leciutki jak piórko, do tego amortyzacja w porównaniu do Mutsy bajka, ładny design - o wiele lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach, i akurat trafiłam na super kolorki - fuksja/fiolet mniamm ![]() mój wybór padł na peg perego. dlaczego? eh na pewno nie ze względu na cenę bo ta jest faktycznie wysoka...no ale... jest to wózek który w porównaniu z tymi akurat dwoma pozostałymi modelami które wpadły mi w oko i pasowały mi bo miały to czego szukałam - jest najlżejszy(tak mi sie wydaje) najłatwiej się składa - tak na prawdę jednym ruchem ręki jedną ręką łapie się za taki uchwyt i wózek się składa - do tego po złożeniu można go postawić w pionie i sobie sam stoi, jest wykonany z najlepszych -wg mnie oczywiście - materiałów i samo jego wykonanie jest jak dla mnie nieporównywalne do dwóch pozostałych... od tego roku pojawił się model pop up - czyli możliwość złożenia stelaża razem z gondolą lub spacerówką - nie trzeba ich demontować. myślę że to dla niektórych również przydatna opcja. stelaż wersja S jest na kołach piankowych ale koła te zachowują się jak pompowane - tzn wypełnione są pęcherzykami powietrza przez co stelaż jest lekki jak z piankowymi ale bardziej miękki - coś jak przy pompowanych - porównywałam wózek ze stelażem book plus a book plus S czyli z tymi kołami ala pompowanymi - jest różnica - stelaż S jest bardziej miękki i ma lepszą amortyzację... gondola składa się na płasko czyli zajmuje mniej miejsca niż ta która się nie składa. oparcie w gondoli również można regulować - nie pamiętam jak to było w evo i muum ale chyba w evo nie ma takiej opcji... gondola posiada uchwyt do noszenia... budka składa się bezgłośnie - czyli nie ma żadnych klików przy jej składaniu i rozkładaniu...spacerówka montowana przód tył do tego ogrooomna budka która po rozłożeniu (rozpięciu) zakrywa cały wózek...wielki i głęboki! koszyk na zakupy. blokada przednich kółek znajduje się na stelażu wózka - nie trzeba brudzić się grzebiąc przy kółkach. fotelik - no i właśnie moje założenie maksi cosi odpada ponieważ wózek ten posiada możliwość montowania tylko fotelika tego producenta ale... fotelik który jest w zestawie w testach adac w zeszłym roku uzyskał pierwsze miejsce w tabeli - uzyskując ocenę 4 - niższą ocenę dostał tylko za czyszczenie fotelika bo..nie da się go wyprać w pralce... z bazą fotelik otrzymał ocenę 5. do tego ma on regulowaną wkładkę w zależności od tego jak duże jest już dziecko... no i kolory i materiały - kolory może nie powalają ale są na oko i dotyk;p dobre jakościowo ładnie kolorystycznie połączone - raczej taka stonowana kolorystyka bez szaleństw - no i wydaje się że wszystko jest ładnie fajnie uszyte obszyte etc... do tego w zestawie jest śpiworek na nóżki do spacerówki, folia p-d i torba - a wydaje mi się to już bardzo dużo - tymbardziej patrząc że oryginalna torba do tego wózka kosztuje jakieś 260zl... no ale cena ogólna też jest wyższa niż dwóch pozostałych modeli.... z wad podałabym właśnie cenę...co więcej? szczerze nie wiem...na pewno jeśli kupimy ten wózek to znajdziemy coś co nie będzie nam odpowiadało - na razie po dwóch wizytach w sklepie i porównaniu modeli ten jest dla nas idealny.... lekki, funkcjonalny, łatwo się składa, ładny design, kolory również nam odpowiadają... a dlaczego modele o które wypytywałam we wcześniejszych postach odpadły - bo wystraczyło w sklepie podejść do takiego wózka i go dotknąć spróbować podnieść etc... jak dla mnie te trzy modele były najodpowiedniejsze - zwłaszcza pod względem wagi...i tego że spacerówka montowana jest przód-tył. ehh ale się rozpisałam...ale mam nadzieję że komuś coś może pomogę ![]() buziaki ![]() Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2014-03-13 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
Super opis!!! Bardzo pomocny. ![]() Osobiście jestem nastawiona na jane muum i cienki materiał mi nie przeszkadza, bo dziecko będzie jeździć gondolą w lecie (termin na początek czerwca) i nawet lepszy lżejszy materiał. Potem dojdzie śpiworek, a zimą i tak przesiądziemy się do spacerówki z porządnym śpiworkiem. I można dokupić adaptery do fotelika maxi cossi. Ale dobrze wiedzieć, że jest alternatywa, zwłaszcza, że piszesz, że peg perego jest tak samo lekki. Porównam ceny i wózki na żywo, może też zdecyduję się na peg perego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-03-12 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
megusiaa chodzę z Mutsy po lesie i jest ok, z gondolą też chodziłam, gondola amortyzuje się poprzez jej ruch na zaczepach, jak nieobciążona nie widać tego; co do kosza to jest niesamowicie pakowny mimo skosu, nieraz wiozłam tam wózkową torbę i jeszcze ikeową siatę wyładowaną zakupami - wszystko kwestia odpowiedniego ułożenia
natomiast nigdy w życiu nie kupiłabym fotelika bez zdejmowanego pokrycia - dziecko w foteliku leży dość zgięte, czasem papers się nieco przesunie, ja miałam 2-3 wpadki z "przelotem" kupy czy sików przez ciuchy na fotelik. co wtedy zrobisz? kupisz nowy?
#3996 |
Raczkowanie
|
oj to też mogę zdecydowanie potwierdzić, że amortyzacja w Jane Muum bije wszystkie inne wózki na głowę... pierwszy wózek w którym młody mi nie podskakiwał w lesie na każdym korzeniu tylko fajnie i zgrabnie na tyle na ile się da sobie spacerujemy (a nie wybieram najprostszych terenów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się sprawdził materiał? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
jane w ogole ma super amortyzacje, moj rider ma regulowane zawieszenie, jak jedziemy na miekkim to jest super, jestem normalnie w stanie bujac wozkiem jak by byl na paskach, oczywiscie nie az z taka miekkoscia ale chodzi mi akurat o zobrazowanie ruchu jaki wykonuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm fotelik w peg jest wykonany z materiału ktory wydaje sie byc bardzo łatwy do czyszczenia / zaprania / zaczyszcxenia także mysle ze z tym akurat problemu nie ma...poza tym jakos jesli chodzi o fotelik bezp jest dla mnie na pierwszym miejscu - a skoro ten fotelik znalazł sie na pierwszym miejscu w teście to chyba jednak jest lepszy niz choćby wymieniane tu maxi cosi na ktore sama bylam praktycznie zdecydowana... Jesli chodzi o jane i peg - peg jest lekkie ale jane jest jednak mimo wszystko lżejsze - jednak dla mnie odpadło z wymienionych w poście wyżej powodów... Kazdy musi dotknąć wózka ktory go interesuje bo na prawde to wiele daje... Ja np jesli chodzi jeszcze o mutsy nigdy w życiu nie kupiłabym igo - ale dop po jego dotknięciu i pojezdzeniu - takie samo odczucie jak w evo - takto podobał mi sie...navington cadet / śliczny zgrabny etc - dopóki nie zobaczyłam go na żywo - porazka - to chyba wozek dla karłów - nie jestem wysoka moj facet tez nue ale mi juz było niewygodnie schylic sie do gondoli a co dopiero jemu - poza tym on bardzooo komicznie wyglądał z tym wózkiem...także mowie ja mając do porównania w jednym sklepie dane modele wybrałam peg - jak dla mnie wygrał...moze tak jak pisałam ktos dałby mi stelaż od jane i resztę od evo w cenie 2-2.5tys z fotelikiem- wzielabym bez zastanowienia...ale niestety ideałów nie ma hehe:p P.S. Odnalazłam info ze tapicerkę w foteliki PP mozna prac - wiec moze jednak mozna ja zdjąć - musze dopytac o to w sklepie ![]() Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2014-03-12 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Raczkowanie
|
Zrobiłam filmik wózka Implast Bolder Neon bo nigdzie nie ma może komuś sie przyda
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4001 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A moja opinia mam nadzieje ze komuś sie przyda hehe tylko jak juz napisałam to moja opinia a juz widac ze niekoniecznie musi sie ona pokrywać z czyjaś - także dotknąć i porównać nieocenione ![]() Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2014-03-13 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie sie tyle o tym pisze, a teraz sobie myślę, że nie spotkałam dziecka, które by lubiło jak trzęsie, więc może jednak lepiej mieć dobrą amortyzację i w razie czego szukać wertepów.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
no to mamy całkowicie inne spostrzeżenia, wszyscy znajomi mówili, żeby na bajery typu amortyzacja w ogóle uwagi nie zwracać.... dla mnie, a raczej córki Mutsy był za bardzo amortyzowany powiedziałabym. spacerując po osiedlu najbardziej lubiła jazdę po takich betonowych kratach, którymi wyłożone są zjazdy do hal garażowych, wtedy była cała happy
#4005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2014-03-13 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4007 |
Zakorzenienie
|
A ma ktoś może Espiro Magic? Jakieś opinie?
#4008 |
zielony stworek
|
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-wozek-magic-4
Wygląda kiepsko i takie też ma opinie. Za podobne pieniądze można kupić lepsze wózki np http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego-pliko-mini_p1707 http://www.sklep-tosia.pl/britax-b-agile-4_p496 http://www.sklep-tosia.pl/quinny-zapp-xtra_p1814 bo jak mniemam szukasz czegoś lekkiego i zwrotnego dla swojego pasażera. |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
Szukam wózka na wyjazdy, lekkiego, zwrotnego, zajmującego mało miejsca, ale z regulowanym zagłówek i podnózkiem i w miare dużą budką chroniąca przed słońcem.
To ma być dodatkowy wózek.
#4010 |
Rozeznanie
|
Z tego co zdarzyłam sie zorientować patrząc na wozki parasolki ktory z pewnością w niedalekiej przyszłości bede musiała zakupić to pliko mini ma na prawde pozytywne opinie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Przyczajenie
|
Czy jest ktoś może użytkownikiem wózka Zagma x6 ?
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-3x...056648057.html Jestem na etapie orientacyjnym (wózek będzie mi potrzebny za 4 miesiące) i jak na razie ten mi się najbardziej podoba, kółka pompowane, kolor beżowo-brązowe kółeczka ![]() Co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Raczkowanie
|
zbyt długo go szukałam wreszcie udało się więc się dziele idealnym śliniaczkiem
Metoda BLW a może śliniaczek?
<ciach_reklama> Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-08-29 o 11:55 Powód: usunięto link do zarobkowego bloga |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny. Bardzo dawno tu nie zaglądałam, ale maj coraz bliżej i teraz juz tak na poważnie zaczęłąm szukać wózka. Byliśmy w dwóch sklepach i w obu bardzo zachwalano Baby Design Lupo Comfort. Przyznam, że całkiem fajny wózek, mojemu mężowi bardzo sie spodobał. Mnie nie podobał sie jedynie brak siatki wentylacyjnej w budce spacerówki. Ale czy w spacerowce jest ona aż tak bardzo potrzebna? Dziewczyny może któraś z Was miała jakieś doświadczenia związane z tym wózkiem, a może jest jego posiadaczką i zechcialaby sie podzielic ze mna swoimi spostrzeżniami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Raczkowanie
|
megusiaa, dziękuję za odpowiedź. Ale jeżeli tylko waga wózka jest zastrzeżeniem, to dla nas nie ma to aż tak szczególnego znaczenia (przynajmniej teraz tak mi sie wydaje :\), nie będę musiała go wnosic po schodach do domu. No tylko czasami na wyjazdy będziemy go zabierać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4017 |
Przyczajenie
|
Witam, chciałabym zapytać co sądzicie na temat wózka Tako Laret? Bardzo się nam spodobał, ale nie wiemy jak będzie z nim w praktyce.
Proszę o rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Raczkowanie
|
a wózek City move firmy Tako? Polecacie, czy raczej odradzacie?
Edytowane przez isabel8512 Czas edycji: 2014-03-21 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź pod uwagę, że czasami będziesz musiała wejść do jakiegoś urzędu, sklepu, gdziekolwiek, gdzie nie ma podjazdu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podobał ten wózek, ale został zdyskwalifikowany po tym, jak odkryłam, że waży 17 kg, a spacerówka 18. Ma bardzo ładną kolorystykę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.