Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 17:05   #4381
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Miałam pokazać Wam ubranka, jakie kupiłam w lumpku. Część zdjęć już mam, ale nowe ubranka się suszą, więc na razie pokażę Wam te 2 zabawki, za które zapłaciłam w sumie 1,55

zdj 1:
pluszowa kostka z czymś terkoczącym w środku

Pod nosem jest lusterko.

zdj 2: tył
Woooooooow, genialne
I cena powala na kolana
Stary 2014-03-12, 17:06   #4382
Le La
Zadomowienie

Ło matko, w koncu uspokoilam wyjca U nas znowu pospacerowy koncert byl, nie wiem jak to ogarnac, zeby bylo dobrze, przecieznie bede z nim ciagle w domu siedziec

A z dobrych wiadomosci to Alek dzisiaj smial sie w glos i to przez dluzszy czas a mnie az sie cieplo w serduchu robilo, ze on taki szczesliwy

magnusia dobrze, ze u Was coraz lepiej

Ide w koncu cos zjesc
Stary 2014-03-12, 17:08   #4383
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Część zdjęć już mam, ale nowe ubranka się suszą, więc na razie pokażę Wam te 2 zabawki, za które zapłaciłam w sumie 1,55
Swietne no i cena niezla

Send from my IPhone
Stary 2014-03-12, 17:11   #4384
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam pokazać Wam ubranka, jakie kupiłam w lumpku. Część zdjęć już mam, ale nowe ubranka się suszą, więc na razie pokażę Wam te 2 zabawki, za które zapłaciłam w sumie 1,55

zdj 1:

Pod nosem jest lusterko.

Świetne, cena boska

Odebrałam dziś wyniki po teście obciążenia glukozą. i i i cukrzyco żegnaj
na czczo 76, po 2h 81

Magnusia, współczuje Wam strasznie oby szybko zleciało...
Stary 2014-03-12, 17:13   #4385
celin10
Rozeznanie

mangusia współczuję pobytu w szpitalu i za Was.szbkiego powrotu do zdrowia dla malszka co do chusteczek to u nas była podobna sytuacja z córką,dostawała podrażnień po chusteczkach(pupa wyglądała jak ogień),jedyne które jej skóra akceptowała to Huggies pure.nam w takim przypadku pomógł tormentiol stosowany przez dwa dni(miałam trochę opory przed smarowaniem nim ale pomógł i to było najważniejsze)

mój syn pomylił noc z dniem i tak to przespał wczoraj od 13tej do 22giej z przerwami na cyca a później meczył mamę do 1 w nocy pospał do 7mej też z przerwami na amciu i pilnował mnie do 11ej udając że usypia i takim sposobem śniadanie zjadłam o 10tej dziś nie ma juz tak dobrze i wybudziłam go o 17tej przytrzymam do 19tej do kapania,dam cyca i może iść spać alez ze mnie wyrodna matka
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:25   #4386
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
(...)
A z pozytywnych rzeczy to w poniedziałek Zuzia miała ważenie i mój mały niejadek w 3 tygodnie nadrobił 1 kg od najniższej wagi pourodzeniowej. Z czego przez ostatnie 10 dni utyła 650 gramów i waży teraz prawie 4300. Tym samym jestem z córki zadowolona
Jednak widać że dziecko lubi się z cyckiem

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45556586]Może zwykła wata?
(...)[/QUOTE]
Jak nie znajdę gdzieś taniej tych wacików to skończy się na zwykłej wacie - mój wąż w kieszeni cierpi za każdym razem jak widzę je w sklepie

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:

zdj 1:

Pod nosem jest lusterko.

Świetna ta zabawka ze spiralą, a za taką cenę to jak za darmo
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:27   #4387
vacuity
Rozeznanie

U nas też rytm dnia nie wygląda za specjalnie. Przed południem Mała jest aktywna a jeśli śpi to jak mysz pod miotłą (czy jak to się tam mówi), za to popołudniu jak uśnie to snem kamiennym - np teraz śpi już prawie trzy godziny i nie przeszkadza jej żaden hałas. Potem trochę aktywności, karmienie koło 22-23, potem koło 1-2 i koło 5. O piątej niestety dzień się dla niej zaczyna. Wczoraj wzięłam ją do siebie i po 6 jeszcze usnęła na dwie godziny, ale dziś już nie dała się na to nabrać i kwękała do 7 aż w końcu dałam za wygraną i zwlekłam się z łóżka.

A co Wy robicie jak dzieci Wam nie śpią w nocy? Bo ja z reguły odpalam na komórce szum burzy albo melodię relaksacyjną i dalej przysypiam...
Stary 2014-03-12, 17:44   #4388
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Zgodzicie się na to?
Wydaje mi sie ze nie mamy wyjścia, pieluchowanie nie pomogło to mam nadzieję że to pomoże. Jeszcze będziemy konsultować to z innymi lekarzami, ale póki co temu zaufam.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Tak bo podawany jest dożylnie i mały ma wenflon w dłoni założony

Biedulek. Oby te kilka dni szybko minęło i żebyście zdrowi i szczęśliwi wrócili do domku.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Świetne, cena boska

na czczo 76, po 2h 81

.
Brawo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:49   #4389
vacuity
Rozeznanie

Korzystając z tego, że moje dziecko jeszcze śpi, napiszę Wam co moja teściowa zrobiła gdy byliśmy u niej w weekend (jakoś nie mogła się zebrać by odwiedzić wnuczkę, więc wnuczka odwiedziła ją).

1. Napaliła w piecu tak jak na największe mrozy
2. Zakazała chodzić szybko po pokoju w którym znajduje się Zuzia, bo tworzy się w ten sposób wiatr
3. Wyraziła dezaprobatę, że nie zakryliśmy niczym dziecku buzi przenosząc je z samochodu do domu (pomijając fakt słonecznej pogody - do drzwi domowych było całe 5 kroków)
5. I teraz najlepsze: próbowała przekonać mnie, bym nie rozbierała Małej po wniesieniu jej do domu, bo to będzie szok termiczny, czy coś w tym stylu. I powinnam poczekać (chyba aż się uparuje). No bo kto to widział, by rozbierać się po wejściu do domu?
Stary 2014-03-12, 17:54   #4390
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kacper osrał się aż po skarpetki,przy okazji też moją bluzkę i spodnie
Beni zafajdolił się po szyję wczoraj i w nocy napotkała mnie strzelająca kupka

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Korzystając z okazji, że Marcel miał drzemkę umyłam okno w kuchni i balkonowe, umyłam podłogi w mieszkaniu TŻ ma do umycia okno w salonie i sypialni

i pranie zrobiłam ... :P

łooooo kurcze. Mam nadzieje ,że też będę dawała radę choć trochę ogarniać jak ty. Póki co nie wiem jak ja obiady będę gotować, a co dopiero sprzątać

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45553967]Kupiłam bilety i pod koniec maja lecimy na wakacje do rodziców
[/QUOTE]

Super, a gdzie dokładnie ??

Cytat:
Gosia mam to samo, mam wrazenie ze zaraz pawia puszcze, mam migrenowy bol... taki ze az mi oczy zamyka..eeeh
Cytat:
Głowa mi pęka. Tabletki nie pomagają.
Na szczęście dzieciaki śpią,może zanim wstaną to mi minie.
Super słoneczko wyszło,więc popołudniu zaliczymy długi spacer.

A na ogrodzie już druga partia prania się suszy.
Ja też ledwo żyję dzisiaj, tak mnie głowa boli, a nie wiem czy można coś brać przy kp, a nawet jeśli tak to i tak bym się bała..

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylismy na kontroli bioderek i niestety nie poprawiło się i czeka nas poduszka Frajki.
Współczuję bardzo. ,żeby po tym miesiącu wszystko się unormowało.

magnusia- dobrze ,że wszystko się polepsza. Adaś malutki to nic nie będzie pamiętać.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A z dobrych wiadomosci to Alek dzisiaj smial sie w glos i to przez dluzszy czas a mnie az sie cieplo w serduchu robilo, ze on taki szczesliwy
Super, oby więcej takich dni

Cytat:
na czczo 76, po 2h 81
Czekolada wraca ??

U nas nocka z 3 albo 4 pobudkami. Mały 3 noc daje się odłożyć do kosza, mam nadzieję ,że tak pozostanie. Jedynie raz od karmienia do karmienia przespał ze mną w łóżku bo usnęłam karmiąc małego.
Na dobre wstaliśmy po 9 , a później odwiedziliśmy pracę TŻ. Mały zrobił furorę
Teraz męczyło go chyba przejedzenie, ale wreszcie się ululał w koszu i śpi.
A mnie się tak chce spaaaaaaać i mi mózg pęka.....
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:05   #4391
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już mają maluszki starsze niż 5-6 tygodni - czy Wasze dzieci jakoś odczuły ten pierwszy skok rozwojowy?
Przyznam, że mnie trochę przeraziło jak dziecko może się z dnia na dzień zmienić w rozwrzeszczaną istotkę, której absolutnie NIC nie jest w stanie ukoić.
W okresie I skoku mój syn był trochę marudny, ale do wytrzymania. II skok minął nam raczej bezobjawowo i mam nadzieję, że już tak zostanie.
Stary 2014-03-12, 18:07   #4392
vacuity
Rozeznanie

Muminku, paracetamol przy kp jest bezpieczny - lepiej wziąć niż się męczyć, dziecko musi mieć szczęśliwą mamę
Stary 2014-03-12, 18:16   #4393
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Czekolada już dawno wróciła :P ale za to święty spokój powraca
U nas oba skoki były odczuwalne dość mocno. Najgorsze, że to kończyło się mniejszą ilością pokarmu bo stres plus cyc co chwila. Obłęd.
Stary 2014-03-12, 18:26   #4394
krolowa_nilu
Rozeznanie

MUMINKU, oczywiście, że będziesz ogarniać! Dasz radę ugotować obiad i to dwudaniowy Dla mnie najgorszy był pierwszy miesiąc, totalny chaos. Na szczęście teraz jest już zupełnie normalnie. OLCIU, pytam, bo wiem, że teraz już się odchodzi od szerokiego pieluchowania i tym podobnych, ortopedzi i fizjoterapeuci mówią, że to robi więcej szkody niż pożytku. Sam dr Sionek wypowiadał się, że to stare praktyki. Jestem trochę w temacie, moja przyjaciółka walczyła z bioderkami córki. Dobrze, że chcesz się jeszcze skonsultować, im więcej opini, tym lepiej.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:36   #4395
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Tak bo podawany jest dożylnie i mały ma wenflon w dłoni założony
O rany Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Zaraz chyba wyskocze przez balkon juz nie wiem co zrobic zeby to moje dziecko uspokoic. Od wczoraj tylko krzyk i placz na zmiane z marudzenien i jeszcze wiekszym krzykiem. Oby ten skok sie juz skonczyl bo nie wyrobie. Jeszcze moj TZ dzisiaj ma testy alergologiczne wiec po pracy tylko wpadl jak burza zeby sie ogarnac i rownie szybko wypadl

Send from my IPhone
Przejdzie, trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać

Cytat:
Świetne, cena boska

na czczo 76, po 2h 81
yeah!!

Cytat:
Korzystając z tego, że moje dziecko jeszcze śpi, napiszę Wam co moja teściowa zrobiła gdy byliśmy u niej w weekend (jakoś nie mogła się zebrać by odwiedzić wnuczkę, więc wnuczka odwiedziła ją).

2. Zakazała chodzić szybko po pokoju w którym znajduje się Zuzia, bo tworzy się w ten sposób wiatr
3. Wyraziła dezaprobatę, że nie zakryliśmy niczym dziecku buzi przenosząc je z samochodu do domu (pomijając fakt słonecznej pogody - do drzwi domowych było całe 5 kroków)
5. I teraz najlepsze: próbowała przekonać mnie, bym nie rozbierała Małej po wniesieniu jej do domu, bo to będzie szok termiczny, czy coś w tym stylu. I powinnam poczekać (chyba aż się uparuje). No bo kto to widział, by rozbierać się po wejściu do domu?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Super, a gdzie dokładnie ??
Lecimy do Belgii i stamtąd jedziemy z rodzicami robimy wycieczkę do Francji, zamki nad Loarą
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:50   #4396
perfuzja
Zakorzenienie

Mój syn dzisiaj pobił rekordy - zaczal marudzić o spanie w okolicach 17h30 Udało mi sie go uśpić w chuscie, ale obudził się po 20 minutach. Wiec od 18h30 był ryk slyszalny chyba aż w Honolulu.
O 18h50 poddalismy się i zaczęliśmy szykować kąpiel. Dziecko po przekroczeniu progu łazienki magicznie ucichło i było zadowolone aż do wyjścia z wanny. Potem standardowo ryk przy ubieraniu i jedzeniu, odłożony do łóżeczka odleciał w sekundę.
Nie mam pomysłu co zrobic z tym moim synem, zeby zaczal spać normalnie. Ostatnio nie dość, ze wczesne chodzenie spać, to jeszcze pobudki co 2-3 godziny
Stary 2014-03-12, 19:20   #4397
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mój syn dzisiaj pobił rekordy - zaczal marudzić o spanie w okolicach 17h30 Udało mi sie go uśpić w chuscie, ale obudził się po 20 minutach. Wiec od 18h30 był ryk slyszalny chyba aż w Honolulu.
O 18h50 poddalismy się i zaczęliśmy szykować kąpiel. Dziecko po przekroczeniu progu łazienki magicznie ucichło i było zadowolone aż do wyjścia z wanny. Potem standardowo ryk przy ubieraniu i jedzeniu, odłożony do łóżeczka odleciał w sekundę.
Nie mam pomysłu co zrobic z tym moim synem, zeby zaczal spać normalnie. Ostatnio nie dość, ze wczesne chodzenie spać, to jeszcze pobudki co 2-3 godziny
No, ale może dla niego 19:00 to własnie normalnie. Może on sam sobie narzucił taki rytm? Mój syn zrobił identycznie jak Twój i nie wzbraniam się. Chcę mieć spokojne dziecko, wiec pozwalam mu spać o 19:00
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:24   #4398
tridentina
Raczkowanie

Cytat:

na czczo 76, po 2h 81
super

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jak nie znajdę gdzieś taniej tych wacików to skończy się na zwykłej wacie - mój wąż w kieszeni cierpi za każdym razem jak widzę je w sklepie
a TŻ Ci nie może z Polski teraz zapasu przywieźć? One się chyba ładnie sprasują i są lekkie

Cytat:

A co Wy robicie jak dzieci Wam nie śpią w nocy? Bo ja z reguły odpalam na komórce szum burzy albo melodię relaksacyjną i dalej przysypiam...
u nas mało jest takich momentów ODPUKAĆ, ale jak już się zdarzy, to głaszczę po główce i szumię do ucha - pomaga

Cytat:

<plask_w_czoło>

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
W okresie I skoku mój syn był trochę marudny, ale do wytrzymania. II skok minął nam raczej bezobjawowo i mam nadzieję, że już tak zostanie.
oby kolejne były lepsze

Cytat:
U nas oba skoki były odczuwalne dość mocno. Najgorsze, że to kończyło się mniejszą ilością pokarmu bo stres plus cyc co chwila. Obłęd.
oo, tak to nie chcemy

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Zaraz chyba wyskocze przez balkon juz nie wiem co zrobic zeby to moje dziecko uspokoic. Od wczoraj tylko krzyk i placz na zmiane z marudzenien i jeszcze wiekszym krzykiem. Oby ten skok sie juz skonczyl bo nie wyrobie. Jeszcze moj TZ dzisiaj ma testy alergologiczne wiec po pracy tylko wpadl jak burza zeby sie ogarnac i rownie szybko wypadl
rozumiem Cię doskonale, wczoraj też byłam bliska wyskoczenia przez okno.
Przy małym trzymałam nerwy i emocje na wodzy, ale jak go mąż przejął koło 19 po powrocie z pracy, to nerwy puściły i się poryczałam z bezsilności. Pomogło, pozbierałam się potem szybciej do kupy.
No i pomoc TŻ niezastąpiona. Szkoda tylko, że tak późno z pracy wraca.
Trzymaj się dzielnie, powinno niedługo minąć.
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:26   #4399
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Świetne, cena boska

na czczo 76, po 2h 81
ooo marzy mi się taki wynik A skierowanie dostałaś od gina czy poszłaś prywatnie?

Cytat:

U nas szum suszarki z telefonu to stały element dnia i nocy Czasami wystarczy, że włączę suszarkę, a mała odlatuje w 5 sekund

Znów cały dzień i całą zeszłą noc małą męczyły wybudzające bąki Cholera noooo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 19:28   #4400
forester
Zadomowienie

Cytat:

Może to źle zabrzmi, ale wiecie, gdy piszecie o tym, że Wasze dzieci nie są idealne - mają humory, płaczą, nie możecie ogarnąć o co im chodzi - czuję się lepiej W takim znaczeniu, że nie jestem sama w trudach macierzyństwa - że gdzieś są dziewczyny z forum, które przeżywają podobnie/tak samo trudności. Bo muszę przyznać, że chwilami czuję się osamotniona, a czasem mocno sfrustrowana....
mam tak samo, że jak już nie wyrabiam to myślę, że gdzieś tam w Polsce któraś też walczy ze swoim kojotkiem i od razu mi lepiej
Cytat:
na czczo 76, po 2h 81
za wyniki
Cytat:
odpalam szum morza i słuchamy, najczęściej ja szybciej odpadam

Cytat:
łooooo kurcze. Mam nadzieje ,że też będę dawała radę choć trochę ogarniać jak ty. Póki co nie wiem jak ja obiady będę gotować, a co dopiero sprzątać
ogarniesz wszystko bez problemów. na początku jest ciężko, potem z każdym dniem coraz łatwiej
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45558549]
Lecimy do Belgii i stamtąd jedziemy z rodzicami robimy wycieczkę do Francji, zamki nad Loarą [/QUOTE]
super wakacje, zazdroszcze!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:30   #4401
tridentina
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45558549]
Lecimy do Belgii i stamtąd jedziemy z rodzicami robimy wycieczkę do Francji, zamki nad Loarą [/QUOTE]

ale super!

Nam się marzy Hiszpania we wrześniu..zobaczymy co da się zrobić.
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:43   #4402
gosia261282
Gang Iren

Moje dzieciaki przechodzą dziś same siebie,
Chyba trafię do domu wariatów...
A głowa to mi chyba eksploduje.
Stary 2014-03-12, 19:57   #4403
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Moje dzieciaki przechodzą dziś same siebie,
Chyba trafię do domu wariatów...
A głowa to mi chyba eksploduje.
Łączę się w bólu -mnie jeden wykańcza a co dopiero jak Ty z trójką!

Choć muszę przyznać Ci rację w tym jak pisałaś, że kiedy trzeba to się daje radę- wczoraj mnie mały przyprawił prawie o zawał, kiedy rano podczas rannego karmienia (półśpiąco) zorientowałam się, że ma krew w oczku i o ile przez 2 dni wekendu razem z mężem we dwójkę nie radziliśmy sobie z obcięciem małemu paznokci tak po tym w 5 minut sama obcięłam...

My chyba mamy znów jakiś skok rozwojowy...
Stary 2014-03-12, 20:09   #4404
isia4891
Zadomowienie

Akma też mi się wydaje, że kark i główką późna być lepiej zabezpieczona w chuście.

Le la a nie idą mu pierdki po spacerze, a może spróbuj nim nie telepac wózkiem tylko usiąść gdzieś w parku, u nas idą pierdki po spacerze . U mnie dziś był ryk ale chyba się wybudzil i nie wiedział co się dzieje.

Magnusia szybkiego powrotu do domku.

Ejani pocielam dziś płatki zobaczę czy to się sprawdzi

Kocham to moje dziecko i macierzyństwo , ale wkurza mnie to niewyspanie , zeby funkcjonować powinnam już spać, a z drugiej strony tylko wieczorem mam czas dla siebie i chwilę spokoju.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:09   #4405
JustiLbn
Raczkowanie

Boszzz moje dziecko dziś ma dzień cycka. Nie chciała spać, płakała i dało się ją tylko na cycku uspokoić. Dopiero o 17 padła, ja z nią o 18 i spałyśmy do 19.25, aż się ogarnęłam, że czas wstawać na kąpiel . Zjadła cyca i znów śpi, nie wiem na jak długo, więc zaraz spadam do łóżka. W ogóle zaczęła płakać łzami, czy to już ten czas? Ma 3 tygodnie, jaki szok
Cytat:

Czy Twoja teściowa jest moim ojcem? W sobotę odwiedzałam rodziców i tata to samo zrobił. Krzyczał na mnie, że dziecko sine jest z zimna, a ona ma żółtaczkę jeszcze

Cytat:
Ja też ledwo żyję dzisiaj, tak mnie głowa boli, a nie wiem czy można coś brać przy kp, a nawet jeśli tak to i tak bym się bała..
Spokojnie apap lub paracetamol. Ja zużyłam 3 opakowania jeszcze w szpitalu. Z bólu głowy i brzucha, brałam co 4h, tak kazały położne i mała ssała bez problemu. Z ogóle przy szyciu w szpitalu podali mi Poltram, a to lek silnie wpływający na świadomość, a i tak mi kazali dziecko do piersi przystawić. W efekcie mała pierwszą noc raz się obudziła tylko, bo byłyśmy naćpane po prostu

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
No, ale może dla niego 19:00 to własnie normalnie. Może on sam sobie narzucił taki rytm? Mój syn zrobił identycznie jak Twój i nie wzbraniam się. Chcę mieć spokojne dziecko, wiec pozwalam mu spać o 19:00
Moja zasypia ok 20 i jest wtedy zmęczona, Próbowałam ją przestawić, ale bez szans. I tak zasnęła, a kąpieli nie było, bo obudziła się o 22

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
W załączniku wrzucam moją zachustowaną córkę
słodko wyglądacie
Cytat:

zdj 1:

Pod nosem jest lusterko.

Świetne zabawki za tą cenę Ja się muszę wybrać do ciucha w moim rodzinnym mieście, mają tam super zabawki

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:17   #4406
isia4891
Zadomowienie

Może przesilenie wiosenne i was głowy bolą.

Ja skoku rozwojowego nie zauważyłam, chyba był w nocy bo moje dziecko całą wanienke już zajmuje z dnia na dzień tak urósł

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Hehe moja mama też mi mówi żebym mu wiatru nie robiła...o co im chodzi?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cholera pepek mi odstaje boję się, że to przepuklina ...
Stary 2014-03-12, 20:18   #4407
ejani
Zadomowienie

Cytat:

Brak słów. Mój brat na takie sugestie zawsze mówi "i jeszcze na 3 zdrowaśki do pieca"

Cytat:
Muminku, paracetamol przy kp jest bezpieczny - lepiej wziąć niż się męczyć, dziecko musi mieć szczęśliwą mamę

mi paracetamol każą brać na wszystko-od kości (i tego spojenia) po cycki

Cytat:
Czekolada już dawno wróciła :P ale za to święty spokój powraca

u mnie pokarm jest, co mnie aż dziwi zważywszy ile ten mój chłopak je... Przyznaję się, że czasem nawet jak nie jestem pewna o co chodzi a mały tak płacze to już mu daję cycka w zamyśle, żeby przestał płakać, a on dalej je i je...
Ale prawie nie ulewa (ostatnio z raz co rano) i rośnie, więc może tyle potrzebuje?

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
U nas szum suszarki z telefonu to stały element dnia i nocy Czasami wystarczy, że włączę suszarkę, a mała odlatuje w 5 sekund

Znów cały dzień i całą zeszłą noc małą męczyły wybudzające bąki Cholera noooo
U nas rządzi biały szum. Małego wycisza a u mnie potęguje ból głowy...

I bąki też mamy, ale zauważyłam, że czasem Kazio płacze jak idą (wtedy mamy ten bobotic) a w ostatnich dniach częściej już po- myślicie że coś mu z tym może być, czy raczej się ptzestrasza (tak samo reaguje na nagłe stuknięcia)

I podaje któraś z Was enterol? Nam wczoraj lekarz kazała po ptzestudiowaniu zdjęć kup małego na moim telefonie(czy to już ozm?) Oprócz tego nadal biogaję i bobotic doraźnie

Na koniec podzielę się pewnym spostrzeżeniem... Mimo terroru laktacyjnego o którym się tyle słyszy ja odbieram coś odwrotnego- ciągle mam wrażenie, że muszę się tłumaczyć, że karmię piersią albo że na żądanie, mimo że nawet na wypisie ze szpitala jest takie wskazanie... A jak to i Was wygląda?
Stary 2014-03-12, 20:21   #4408
isia4891
Zadomowienie

MARCEL

Co z tymi piastkami , bo mnie przerażają te wasze artykuły o odruchach ...
Stary 2014-03-12, 20:23   #4409
maruda80
Zakorzenienie

Wróciliśmy z wizyty od neurologa.
Dzisiaj, w dzień moich urodzin dowiedziałam się że nasz Krzyś jest niewidomy, a jego stan jest bardzo poważny- wszystko wskazuje na 4 kończynowe porażenie dziecięce.
Jeszcze do mnie do końca nie dociera.
Boję się że jak dotrze to się rozsypię a przecież muszę być silna dla małego.... Wiem tylko że bardzo go kocham, właśnie śpi...
Życie bywa bardzo brutalne.

Jeszcze problemy z pomocą - ośrodek zdrowia odmówił bo nie mieli takiego przypadku i pielęgniarki nie miały styczności z karmieniem sondą. Lekarz pediatra też nic nie wie o żywieniu i nie umie doradzić. Mały od urodzenia przybrał tylko 900 gram. Hospicja też bo Krzyś nie jest dzieckiem chorym terminalnie i zostajemy z tym sami.
Z rehabilitacją też problemy bo w ośrodku ma tylko 2 razy w tyg, a to za mało, prywatnie nikt nie jest w stanie dojechać do nas, a mąż w pracy a ja nie mam prawa jazdy. Koszmarny dzień dzisiaj.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:27   #4410
krolowa_nilu
Rozeznanie

Pi**a z wąsem a nie randka Czy dziecko zawsze musi wyczuć, że mama z tatą mają zamiar podreperować swój związek i wyrwać się na chwilę z domu??!! I czy to samo dziecko musiało zasnąć w dwie minuty po tym, gdy rodzice podjęli decyzję, że nigdzie nie idą i zamówili żarcie na wynos??!!

Jezus, Maruda, tak mi przykro. Co ja ☠☠☠☠☠☠☠ę o jakiś randkach. Nawet nie wiem co ci napisać. Przesyłam w waszą stronę tonę sił i mocy do walki.

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:34
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości