|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
a ja od godziny leżę bo coś mnie brzusio rozbolał. Nie wiem co się dzieje ale boli tak jak na okres
![]() ![]() ![]()
#3692 |
Zadomowienie
|
Hejo dziewczynki
![]() podczytuje Was cały czas na telefonie, jak dzieciaki w przedszkolu śpią... Ale czasu na odpisywanie kompletnie brak... Tydzień byłam na zwolnieniu bo brzuch trochę bolał, dostałam luteinę i teraz jest już ok ![]() Co do klubu, to również się z Wami zgadzam... Nie każdy chce na forum publicznym pokazywać swoje zdjęcia i opisywać intymne szczegóły z życia... Choć do klubu nie należę, jakoś nikomu nie mam tego za złe ![]() ![]() Co do brzuchola to mi już jakieś 2 tygodnie temu wywaliło ![]() ![]() ![]() Co do szczepień, to moją siostra synka szczepiła na Wszystkie obowiązkowe szczepienia. Nie chciała żadnych dodatkowych, ale gdy mały zaczął chorować i przez dwa tygodnie był na antybiotyku, to lekarz (bardzo dobry pediatra w naszym rejonie) zaproponował szczepienie na pneumokoki i rotawirusy. Mały został zaszczepiony i do pójścia do przedszkola w ogóle nie chorował... A w przedszkolu to wiadomo :/ uff... znowu się rozpisałam :-D Nie zauważyłam zaproszenia do klubu ![]() Edytowane przez nmartyna Czas edycji: 2014-03-12 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zakorzenienie
|
A my z Tż podobni: on ciemny blond-ja też.Oboje jasna karnacja,zielone oczy i na tym samym oku mamy brązową plamkę
![]() ![]() Bo u mnie w rodzinie wszyscy mają czarne włosy,są ciemni i mają brązowe oczy a ja jedyna zielonooka,w blond włosach i biała jak mąka. Ale od listonosza raczej nie jestem,bo jestem podoba do obojga rodziców ![]() Monia,leż,leż i odpoczywaj! Mnie czasem jak tak boli,to poleżę sobie i jestem o niebo spokojniejsza ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupow
![]() Kupiłam sobie spodnie dresowe ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego doszły dwa topiki takie do ćwiczenia co jedna z Was wklejała w nim foto z brzuszkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz pije herbatkę piramidkę i zajadam dounaty ![]()
#3695 |
Wtajemniczenie
|
jeeeej ja tez sie obawiam rudzielca
![]() ![]() i niestety(nie obrazając nikogo!) osobiscie nie znam zadnego ladnego rudzielca ![]() Co do kupy to gadałam z kumpelą i śmiała się ![]() ![]() ![]() Do tego jak mnie zobaczyla to powiedziala ze brzucha tak bardzo nie widac ale w tyłek mi faktycznie poszło ![]() 88Ekaterina88 szczerze mówiąc myslalam ze w takich sklepach to są rozmiary większe 48,50 itd no coz jestes puszysta ech ![]() ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-12 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Zakorzenienie
|
Paulina,w czasie porodu będziesz miała więcej do roboty niż przejmowanie się czy popuściłaś czy nie
![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też może być rudzielec - ja niebieskooka blondyna z prostymi włosami, a mąż czarny z kręconymi. Może wyjdzie dziewczynka z pięknymi blond loczkami ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
małaPaulina a były 50/52 i większe ale znalazlam jedna parę akurat na mnie
![]() ![]() Żyć nie umierać ![]()
#3699 |
Raczkowanie
|
ojjjj dziewczynki Was nadrobić to normalnie
![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dziś u lekarza, widzieliśmy naszego szkrabka kochanego, jejkuu jaki cudowny widok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też kupiłam dresy, a raczej takie spodnie,z fajną gumką i nie są one takie typowo domowe, będę w nich hasać jak już będzie naprawdę ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MARTYNA: też mam ten problem ze pracuje z dzieciakami więc ciągle któreś coś przyniesie do mnie:-/ od tygodnia już chodzę z katarem, dzisiaj nawet lekarz przepisał mi jakieś leki na to- niby ziołowe ale na ulotce pisze że nie zalecane dla kobiet w ciąży. Więc już sama nie wiem czy je brać czy nie:-/ Też dzisiaj byłam na małych zakupach. Niedługo chyba też będę kupować w dziale dla puszystych (choć ważę 51kg:-P) bo kupiłam majtki w rozmiarze L i takie opięte a drugie w XL i idealne ![]() ![]() A propos prasowania. Dorzucę komuś i moje, cała sterta czeka, a najwięcej w niej koszul:-/ Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nawet jeśli rude ,to będą wasze dzieci i będziecie je kochać z całego serca 😊
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3702 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które męczyły się z kaszlem i katarem w ciąży: czy po smarkaniu i kaszlaniu też bolały Was brzuchy? Męczę się z tym przeziębieniem, a teraz jeszcze zaczął mnie brzuch boleć na dole po lewej stronie (tak jakby jajnik
![]() ![]() Aaa, i jeszcze takie jedno pytanko: co ze świnką w czasie ciąży? Czy jest groźna? U mnie w przedszkolu panuje teraz świnka i trochę się obawiam... Koleżanka (żona doktorka) mówiła, że mam się nie martwić, bo świnka nie jest niebezpieczna, ale ja już nic nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Raczkowanie
|
Hejka dziołszki
![]() Jutro jadę do lekarza w końcu, z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej aż z nerwów ściska mi gardło... mam nadzieję że to rozwarstwienie kosmówki ładnie się zagoiło i nie ma już ani jednego powodu do obaw i kropeczka ładnie się rozwija i mam nadzieję, co najważniejsze że jest zdrowa (jutro mam usg genetyczne, jestem chyba najmłodszą wrześniówką u Was ![]() Chyba poproszę lekarza o l4 już comiesięczne bo nie uśmiecha mi się wracać teraz do pracy w związku ze stresem jaki tam na mnie czyha, na moje miejsce przyjęli dziewczynę która po jednym dniu pracy drugi dzień przepłakała i poszła na l4 tygodniowe....więc sprawy leżą odłogiem, ale raczej nie będę się pracą przejmować, bo teraz stres to jest mój najgorszy wróg i ani myślę narażać maleństwo na jego skutki. Ja już ładnie się zaokrągliłam, przed ciążą miałam taki delikatny fałdkowy brzuszek (efekt nagłego odchudzania przed ślubem bo kiecka mi się przestała na przymiarkach dopinać ![]() ![]() A Wy dziołszki co myślicie o monitorze oddechu, mój kolega od męża miał taką sytuację że dzięki temu monitorowi uratował swojemu dziecku życie... a taki monitor można kupić już od 300 zł i chyba jednak go kupię. Chociaż pieron wie czy takie za trzy stówki to nie jakiś bubel...
#3704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do świnki nie mam pojęcia ale ja bym pewnie już poszła na l4 żeby nie ryzykować ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Feel the heat below my heart ![]() Edytowane przez Amelie Czas edycji: 2014-03-12 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już chyba do końca ciaży będę mieć jakieś dolegliwości żolądkowe, nie jest źle, ale nie czuję się komfortowo na żołądku. A jem lekkostrawne jedzenie. Mój mąż brunet o ciemnej karnacji, ja jasna karnacja, blond włosy. Corka urodzila się z czarnymi włosami, po paru miesiącach jej czarne włosy zmienily się na złoty blond ![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-03-12 o 19:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3708 |
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieję przede wszystkim, że dziecko odziedziczy końskie zdrowie po tatusiu, a nie wiotkość i ulotność po mnie
![]() Jeszcze co do włosów: ja urodziłam się z czarnymi, długimi na 5 cm. Potem wypadły i wyrosły blond ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Raczkowanie
|
Byliśmy z Radkiem u lekarza, okazało się, że zaczynają się świsty w oskrzelach. Na razie będziemy go leczyć wziewami, jeżeli się nie poprawi w przeciągu 3 dni to antybiotyk...
Blondi Banana - jeżeli to naprawdę TEN wózek to ja bym brała ![]() Kujon - ja też jestem przekonana, że to dziewczynka a mam ochotę na wszystko ![]() ![]() Humant - a Ty o tych zaworkach to tak poważnie? ![]() Etusia - ![]() Ana - kurcze, nie widziałam tego artykułu. Jeżeli możesz i masz go gdzieś jeszcze po ręką to wklej proszę. Ekaterina - 40/42 puszyste?! ![]() http://www.hm.com/pl/product/27306?article=27306-B Donut z czekoladą ![]() małaPaulina - widzę, że temat stolca nadal na topie ![]() ![]() Martek - ja mogłabym wciąż patrzeć na bąbelka. To takie niesamowite, że siedzi sobie w brzuchu macha rączkami i nóżkami ![]() Nmartyna - ja tak miałam kilka tygodni temu. To mięśnie brzucha się nadwyrężają. Kuruj się herbatką z cytrynką i miodem. Jeżeli to nie pomoże to dzwoń do lekarza niech poleci coś co możesz brać bo takie infekcje w ciąży lepiej wyleczyć jak najszybciej. Amelie - nie wiem co myśleć o monitorach oddechu - dla mnie przy pierwszym dziecku to był zbędny wydatek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Zakorzenienie
|
nmartyna,ja mimo,że jeszcze(tfu,tfu) nie byłam przeziębiona od 3 miesięcy to czasem jak to były palacz zakaszlę sobie to czasem tak zakłuje mnie właśnie w jajnikach. Albo jak kicham,a kicham co chwilę to tak samo. Podobno normalne i najlepiej w takich momentach się skulić lekko,wtedy mnie boli
![]() Mam 3 zdjęcia zrobione odkąd zaczęli inni u mnie widzieć brzuch i widzę w końcu różnicę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zakorzenienie
|
Miminek
był donut z czekoladą razy 2 ![]() ![]() ![]()
#3712 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A powiedzcie mi, mam koszmarnie suchą skórę. Oliwka w ogóle nie pomaga. Kupiłam sobie dzisiaj balsam z Garniera intensywnie nawilżający. Ale wszyscy mi mówią że nie powinno się w ciąży smarować takimi balsamami. :-o na prawdę? Nie jest to przesada znowu?:-o |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny:-* bede meczyc mojego gina o zwolnienie, dzidziol najwazniejszy
![]() Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3714 |
Raczkowanie
|
Ekaterina - Ty małpo
![]() Justyna - a moim zdaniem to trochę przesadzone gadanie znowu. Ja smaruję się tym czym przed ciążą (La roche posay Lipikar) z tym że suchość skóry też bardzo mi się nasiliła.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zadomowienie
|
Kontynuuj czytanie ....
Kontynuuj czytanie .... Pewnie masz rację. Zadzwonię jeszcze jutro do mojej ginekolog, bo to dostałam od rodzinnego więc dla pewności. A powiedzcie mi, mam koszmarnie suchą skórę. Oliwka w ogóle nie pomaga. Kupiłam sobie dzisiaj balsam z Garniera intensywnie nawilżający. Ale wszyscy mi mówią że nie powinno się w ciąży smarować takimi balsamami.  na prawdę? Nie jest to przesada znowu? Ja tez mam mega suchą skore... najgorzej na dloniach, ale kremuje zwykla nivea i pomaga. Na reszte stosuje balsam z ziaji mamma mia:-( Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrażenia po wczorajszej wizycie bardzo dobre, maluch się rozwija prawidłowo, ponad 6cm już ma ![]() ![]() Dostałam witaminy prenatalne bo już jutro II trymestr zaczynamy a na następną wizytę tylko mocz powtórzyć ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.