Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 14:59   #3691
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

a ja od godziny leżę bo coś mnie brzusio rozbolał. Nie wiem co się dzieje ale boli tak jak na okres No może bardzo podobnie bo chwilami ciągnie Jest to delikatny ból ale wolę poleżeć niż potem żałować

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:39   #3692
nmartyna
Zadomowienie

Hejo dziewczynki
podczytuje Was cały czas na telefonie, jak dzieciaki w przedszkolu śpią... Ale czasu na odpisywanie kompletnie brak...
Tydzień byłam na zwolnieniu bo brzuch trochę bolał, dostałam luteinę i teraz jest już ok No ale wróciłam do pracy i od razu przeziębienie złapane... :-/

Co do klubu, to również się z Wami zgadzam... Nie każdy chce na forum publicznym pokazywać swoje zdjęcia i opisywać intymne szczegóły z życia... Choć do klubu nie należę, jakoś nikomu nie mam tego za złe Pójdę na zwolnienie, będę się częściej udzielać i może wtedy dostanę zaproszenie

Co do brzuchola to mi już jakieś 2 tygodnie temu wywaliło Ja to zawsze wklęsła byłam a teraz mam małą piłeczkę z przodu tylko patrząc na Wasze brzuchy, to mój jest jakiś taki pełniejszy i bardziej okrągły jem mało, wagowo też niewiele przytyłam więc tłuszczyk raczej odpada :P
Co do szczepień, to moją siostra synka szczepiła na Wszystkie obowiązkowe szczepienia. Nie chciała żadnych dodatkowych, ale gdy mały zaczął chorować i przez dwa tygodnie był na antybiotyku, to lekarz (bardzo dobry pediatra w naszym rejonie) zaproponował szczepienie na pneumokoki i rotawirusy. Mały został zaszczepiony i do pójścia do przedszkola w ogóle nie chorował... A w przedszkolu to wiadomo :/

uff... znowu się rozpisałam :-D

Nie zauważyłam zaproszenia do klubu dziękuję :-*

Edytowane przez nmartyna
Czas edycji: 2014-03-12 o 15:45
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:07   #3693
Metamfetaminax
Zakorzenienie

A my z Tż podobni: on ciemny blond-ja też.Oboje jasna karnacja,zielone oczy i na tym samym oku mamy brązową plamkę Więc może po nas dziecko coś odziedziczy
Bo u mnie w rodzinie wszyscy mają czarne włosy,są ciemni i mają brązowe oczy a ja jedyna zielonooka,w blond włosach i biała jak mąka. Ale od listonosza raczej nie jestem,bo jestem podoba do obojga rodziców

Monia,leż,leż i odpoczywaj! Mnie czasem jak tak boli,to poleżę sobie i jestem o niebo spokojniejsza

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:04   #3694
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupow

Kupiłam sobie spodnie dresowe Co z tego że z działu dla puszystych ale czy rozmiar 40/42 to odrazu puszystość ? Przynajmniej są luźne i nie obciskaja jak te same w tym rozm. z normalnego działu
Do tego doszły dwa topiki takie do ćwiczenia co jedna z Was wklejała w nim foto z brzuszkiem akurat były w dwupaku i mam 2 szt I jeszcze 3 tuniczki bawelnane w pasy takie szersze rozm. L I trochę luźnawe, ale pytam sie tż czy może kupic rozm. M, ale ten zakazał Bo mowi że za 2 tygodnie bede płakać, że mniejsze kupiłam Także zakupy udane
Teraz pije herbatkę piramidkę i zajadam dounaty

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:13   #3695
małaPaulina
Wtajemniczenie

jeeeej ja tez sie obawiam rudzielca brat TŻta jest rudy ech...ja szatynka,ciemne oczy,TŻ ciemny blondyn,zielone oczy?chyba
i niestety(nie obrazając nikogo!) osobiscie nie znam zadnego ladnego rudzielca

Co do kupy to gadałam z kumpelą i śmiała się ale mowila ze ona w sumie nie wie czy przy po rodzie czasem nie poszedł klocek,mowila ze pielegniarki szybko zmieniały jej te wkladki spod tylka wiec bardzo mozliwe ale za i tak tego nie czuc czyli jak sie posram to sie nawet pewnie nie skapne,super
Do tego jak mnie zobaczyla to powiedziala ze brzucha tak bardzo nie widac ale w tyłek mi faktycznie poszło

88Ekaterina88 szczerze mówiąc myslalam ze w takich sklepach to są rozmiary większe 48,50 itd
no coz jestes puszysta ech co zrobic lepiej juz nie bedzie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-12 o 17:16
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:39   #3696
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,w czasie porodu będziesz miała więcej do roboty niż przejmowanie się czy popuściłaś czy nie W sumie to lepiej,bo jakbyś się skapnęła to byś zaczęła myśleć o czymś innym niż poród

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-12, 17:42   #3697
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ja bym jeszcze nie kupowala bo do porodu zdążysz obejrzeć inne wozku i może inny spodoba Ci się bardziej.
I rozważylabymkwestie samego fotelika. Jak kupujesz używany to nie masz pewności czy fotelik nie brał udzialu w wypadku. Poza tym na ogół te sprzedawane razem z wózkami są kiepskie.
Za jakim wózkiem się rozgladasz.?
Wątpię właśnie żeby inny mi się spodobał bardziej, bo żaden nie waży tyle co ten (8-10 kilo w zależności co na górze). A że mam spore problemy ze stawami, to zależy mi na jak najlżejszym. Wózek to bugaboo frog, a fotelik do niego to zwykły maxicosi z adapterem do wózka. Trochę mnie faktycznie zmartwiłaś z tym wypadkiem

U mnie też może być rudzielec - ja niebieskooka blondyna z prostymi włosami, a mąż czarny z kręconymi. Może wyjdzie dziewczynka z pięknymi blond loczkami Mam nadzieję, że oczu przynajmniej nie będzie mieć po mężu, bo są w kolorze za przeproszeniem sraczkowatym (po kochanej teściowej) Teściu ma piękne oczy - głęboko niebieskie Mój tata jest czarny, mama blondyna, a obydwie z siostrą jesteśmy blondynkami
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 17:49   #3698
88Ekaterina88
Zakorzenienie

małaPaulina a były 50/52 i większe ale znalazlam jedna parę akurat na mnie no ale czy 65 kg to juz puszystość przy takim dużym wzroście ... hmmm
Żyć nie umierać

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-12, 18:03   #3699
martek
Raczkowanie

ojjjj dziewczynki Was nadrobić to normalnie Piękne macie brzuszki, u mnie mało co widać, ale od przyszłego tyg zamierzam się co 3 tyg fotografować,żeby mieć pamiątkę i jak już coś będzie widać wyraźnie, to wrzucę tu albo do klubu Jeśli chodzi o zrobienie "czegoś" w trakcie porodu, to jestem pewna, że ja coś zrobię, ale mam to gdzieś
Byłam dziś u lekarza, widzieliśmy naszego szkrabka kochanego, jejkuu jaki cudowny widok zakochaliśmy się oboje, fikał, skakał, ruszał tak fajne nóżkami i rączkami Wg usg to równiutki 12 tydz., mały ma prawie 6 cm, kość nosowa jest, przezierność 1,3 także wszystko super
Też kupiłam dresy, a raczej takie spodnie,z fajną gumką i nie są one takie typowo domowe, będę w nich hasać jak już będzie naprawdę ciepło

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:05   #3700
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja od godziny leżę bo coś mnie brzusio rozbolał. Nie wiem co się dzieje ale boli tak jak na okres No może bardzo podobnie bo chwilami ciągnie Jest to delikatny ból ale wolę poleżeć niż potem żałować
Mnie też dziś bolał trochę rano tak jak przed okresem. Poleżałam z godzinkę i przeszło. A potem do pracy, na szczęści na razie nie boli.

MARTYNA: też mam ten problem ze pracuje z dzieciakami więc ciągle któreś coś przyniesie do mnie:-/ od tygodnia już chodzę z katarem, dzisiaj nawet lekarz przepisał mi jakieś leki na to- niby ziołowe ale na ulotce pisze że nie zalecane dla kobiet w ciąży. Więc już sama nie wiem czy je brać czy nie:-/

Też dzisiaj byłam na małych zakupach. Niedługo chyba też będę kupować w dziale dla puszystych (choć ważę 51kg:-P) bo kupiłam majtki w rozmiarze L i takie opięte a drugie w XL i idealne do tego leginsy też L jak zawsze szukałam S albo nawet XS. ;-) ale co tam, dzidziuś najważniejszy

A propos prasowania. Dorzucę komuś i moje, cała sterta czeka, a najwięcej w niej koszul:-/

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:30   #3701
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Dziewczyny, nawet jeśli rude ,to będą wasze dzieci i będziecie je kochać z całego serca 😊

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 18:44   #3702
nmartyna
Zadomowienie

Dziewczyny, które męczyły się z kaszlem i katarem w ciąży: czy po smarkaniu i kaszlaniu też bolały Was brzuchy? Męczę się z tym przeziębieniem, a teraz jeszcze zaczął mnie brzuch boleć na dole po lewej stronie (tak jakby jajnik ) I tak się zastanawiam czy to o tego, że lewa dziurkę w nosie mam zatkaną i jak smarkam, to strasznie się męczę żeby ją choć trochę odetkać Myślicie, że od tego może mnie ten brzuchol boleć? Wizytę mam dopiero 19 marca...

Aaa, i jeszcze takie jedno pytanko: co ze świnką w czasie ciąży? Czy jest groźna? U mnie w przedszkolu panuje teraz świnka i trochę się obawiam... Koleżanka (żona doktorka) mówiła, że mam się nie martwić, bo świnka nie jest niebezpieczna, ale ja już nic nie wiem Z tego co pamiętam ( a raczej nie pamiętam ) to raczej nie przechodziłam świnki....
Stary 2014-03-12, 19:01   #3703
Amelie
Raczkowanie

Hejka dziołszki
Jutro jadę do lekarza w końcu, z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej aż z nerwów ściska mi gardło... mam nadzieję że to rozwarstwienie kosmówki ładnie się zagoiło i nie ma już ani jednego powodu do obaw i kropeczka ładnie się rozwija i mam nadzieję, co najważniejsze że jest zdrowa (jutro mam usg genetyczne, jestem chyba najmłodszą wrześniówką u Was )

Chyba poproszę lekarza o l4 już comiesięczne bo nie uśmiecha mi się wracać teraz do pracy w związku ze stresem jaki tam na mnie czyha, na moje miejsce przyjęli dziewczynę która po jednym dniu pracy drugi dzień przepłakała i poszła na l4 tygodniowe....więc sprawy leżą odłogiem, ale raczej nie będę się pracą przejmować, bo teraz stres to jest mój najgorszy wróg i ani myślę narażać maleństwo na jego skutki.

Ja już ładnie się zaokrągliłam, przed ciążą miałam taki delikatny fałdkowy brzuszek (efekt nagłego odchudzania przed ślubem bo kiecka mi się przestała na przymiarkach dopinać ) ale teraz jest zupełnie inny, taki okrąglutki strasznie ciężko mi jest myśląc że jeszcze tyle czasu trzeba czekać na kropeczkę ;(

A Wy dziołszki co myślicie o monitorze oddechu, mój kolega od męża miał taką sytuację że dzięki temu monitorowi uratował swojemu dziecku życie... a taki monitor można kupić już od 300 zł i chyba jednak go kupię. Chociaż pieron wie czy takie za trzy stówki to nie jakiś bubel...
Stary 2014-03-12, 19:03   #3704
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które męczyły się z kaszlem i katarem w ciąży: czy po smarkaniu i kaszlaniu też bolały Was brzuchy? Męczę się z tym przeziębieniem, a teraz jeszcze zaczął mnie brzuch boleć na dole po lewej stronie (tak jakby jajnik ) I tak się zastanawiam czy to o tego, że lewa dziurkę w nosie mam zatkaną i jak smarkam, to strasznie się męczę żeby ją choć trochę odetkać Myślicie, że od tego może mnie ten brzuchol boleć? Wizytę mam dopiero 19 marca...

Aaa, i jeszcze takie jedno pytanko: co ze świnką w czasie ciąży? Czy jest groźna? U mnie w przedszkolu panuje teraz świnka i trochę się obawiam... Koleżanka (żona doktorka) mówiła, że mam się nie martwić, bo świnka nie jest niebezpieczna, ale ja już nic nie wiem Z tego co pamiętam ( a raczej nie pamiętam ) to raczej nie przechodziłam świnki....
Ja mam katar, staram się nie smarkać bardzo mocno bo raz w nocy dostałam aż krwotoku z nosa takiego jak chyba nigdy. Więc też radzę uważać bo w ciąży podobno się to często zdarza. Co do bólu brzucha myślę że mogą boleć mięśnie ale to chyba powinny bardziej przy poruszaniu cię boleć. Bo to tak jakbyś zakwasy miała, albo taki 'zszarpany' jeśli to od kaszlu lub kataru.
Co do świnki nie mam pojęcia ale ja bym pewnie już poszła na l4 żeby nie ryzykować

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-12, 19:07   #3705
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

Świnka może być niebezpieczna w pierwszych tygodniach ciąży, ze względu na wystąpienie ryzyka poronnego, ale tak kiedyś chyba czytałam że po 10 tygodniu ciąży nie ma już takiego wpływu, jednak lepiej się chyba wybrać na l4, bo szkoda ryzykować i samemu się z chorobą potem męczyć a chociaż ze względu na gorączkę która jej towarzyszy (gorączka też może być niebezpieczna).

Edytowane przez Amelie
Czas edycji: 2014-03-12 o 19:09
Amelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:13   #3706
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Mo_onika_ika hihi
Ja dziewczyny raz juz sie posikalam...
Zemdlałam kiedyś u znajomych jak byłam z TŻtem,jak się ocknęłam to się posikałam...masakra,na szczescie był przy tym tylko TŻ a ja nie wiedzialam że przy omdleniach się tak dzieje...
Pamiętam też ze mama zawsze opowiadala że na porodowce się nie darła bo się wstydzila więc skoro ona się wstydziła krzyczec to ja sie wstydze posrać i tyle piszę to i jednocześnie jem
We wrześniu się okaże
a mnie dziecko osikałow czasie porodu co do krzyczenia...to jak lezalam jak na sali czekając na poród to slyszałam krzyki kobiet,obiecałam sobie nie krzyczeć...obietnicy nie dotrzymałam

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
hehe słyszałam,że laska tłumaczyła się facetowi ( w USA),że dziecko jest czarne bo smarowała się samoopalaczem
dobre

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja słyszałam historię, że kobieta urodziła czarne dziecko mimo że była wierna swojemu bialemu mężowi A urodzila dlatego,bo jej babcia czy mama kiedyś spikła sie z czarnoskórym ale mimo to z tego nic nie wyszło, jednak w organizmie coś zostało i było to przenoszone z pokolenia na pokolenie i w końcu wyszło u tej kobiety i jej dziecka
mina faceta pewnie bezcenna

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
jak się czujesz? w 1 ciaży sporo brzuch mnie bolał, w razie co można nospę brać. Mi zawsze pomagała

Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość
MARTYNA: też mam ten problem ze pracuje z dzieciakami więc ciągle któreś coś przyniesie do mnie:-/ od tygodnia już chodzę z katarem, dzisiaj nawet lekarz przepisał mi jakieś leki na to- niby ziołowe ale na ulotce pisze że nie zalecane dla kobiet w ciąży. Więc już sama nie wiem czy je brać czy nie:-/
na większości leków jest, że nie dla kobiet w ciąży bo nikt nie testuje leków na kobietach w ciąży i wolą się asekurować, dlatego najważniejsze to postępować zgodnie z zaleceniem swojego lekarza

ja już chyba do końca ciaży będę mieć jakieś dolegliwości żolądkowe, nie jest źle, ale nie czuję się komfortowo na żołądku. A jem lekkostrawne jedzenie.

Mój mąż brunet o ciemnej karnacji, ja jasna karnacja, blond włosy. Corka urodzila się z czarnymi włosami, po paru miesiącach jej czarne włosy zmienily się na złoty blond ale cerę ma ciemnejszą od mojej.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-03-12 o 19:15
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:21   #3707
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mój mąż brunet o ciemnej karnacji, ja jasna karnacja, blond włosy. Corka urodzila się z czarnymi włosami, po paru miesiącach jej czarne włosy zmienily się na złoty blond ale cerę ma ciemnejszą od mojej.
Moi rodzice - ojciec włosy czarne, matka brązowe a ja prawie białe włosy przez kilka pierwszych lat, postronni mogliby się jakiejś zdrady doszukać a jednak gen blond włosów przekazany został po babci ze strony ojca, która też blond włosy jako jedyna miała . Mam nadzieję że kropeczka będzie miała jednak kolor włosów po którymś z nas a nie będzie fikała sobie z genetyką po pradziadach, bo już widzę minę mojego mężora na widok rudych loczków
Stary 2014-03-12, 19:27   #3708
Blondi Banana
Raczkowanie

Ja mam nadzieję przede wszystkim, że dziecko odziedziczy końskie zdrowie po tatusiu, a nie wiotkość i ulotność po mnie

Jeszcze co do włosów: ja urodziłam się z czarnymi, długimi na 5 cm. Potem wypadły i wyrosły blond Mam nawet te swoje czarne włosy gdzieś w woreczku - rodzice je przechowali
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:30   #3709
Miminek
Raczkowanie

Byliśmy z Radkiem u lekarza, okazało się, że zaczynają się świsty w oskrzelach. Na razie będziemy go leczyć wziewami, jeżeli się nie poprawi w przeciągu 3 dni to antybiotyk...

Blondi Banana - jeżeli to naprawdę TEN wózek to ja bym brała jeżeli jest taka okazja to czemu nie... Co do ciuszków ja tak jak pisałam też będę musiała wszystko kupić od nowa, dlatego będę kupować unisexy w miarę możliwości.

Kujon - ja też jestem przekonana, że to dziewczynka a mam ochotę na wszystko Co do wagi - na razie +0,5kg (zaczęłam 15 tc)

Humant - a Ty o tych zaworkach to tak poważnie? sn mnie przeraża... CC to mały pikuś widzę.

Etusia - Na gardełko tylko roztwór wody z solą!

Ana - kurcze, nie widziałam tego artykułu. Jeżeli możesz i masz go gdzieś jeszcze po ręką to wklej proszę.

Ekaterina - 40/42 puszyste?! Ja ważąc niecałe 60 kg miałam taki rozmiar spodni więc...! Ja też bym chciała pojechać na zakupy. Może jutro się uda. Myślałam o takich spodniach dresowych:
http://www.hm.com/pl/product/27306?article=27306-B

Donut z czekoladą

małaPaulina - widzę, że temat stolca nadal na topie ja bardziej martwię się o to, że popękam, że będę miała kleszcze/vaccum czy jeszcze inne pieroństwo, martwię się, że będę rzygać jak kot (ponoć to też normalna reakcja przed porodem)... Dużo tych zmartwień

Martek - ja mogłabym wciąż patrzeć na bąbelka. To takie niesamowite, że siedzi sobie w brzuchu macha rączkami i nóżkami

Nmartyna - ja tak miałam kilka tygodni temu. To mięśnie brzucha się nadwyrężają. Kuruj się herbatką z cytrynką i miodem. Jeżeli to nie pomoże to dzwoń do lekarza niech poleci coś co możesz brać bo takie infekcje w ciąży lepiej wyleczyć jak najszybciej.

Amelie - nie wiem co myśleć o monitorach oddechu - dla mnie przy pierwszym dziecku to był zbędny wydatek.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 19:36   #3710
Metamfetaminax
Zakorzenienie

nmartyna,ja mimo,że jeszcze(tfu,tfu) nie byłam przeziębiona od 3 miesięcy to czasem jak to były palacz zakaszlę sobie to czasem tak zakłuje mnie właśnie w jajnikach. Albo jak kicham,a kicham co chwilę to tak samo. Podobno normalne i najlepiej w takich momentach się skulić lekko,wtedy mnie boli

Mam 3 zdjęcia zrobione odkąd zaczęli inni u mnie widzieć brzuch i widzę w końcu różnicę W sumie kolega Tż,który nie widział mnie dawno i dopiero niedawno się dowiedział o ciąży powiedział,że wyglądam jakbym była w ciąży i tym sposobem został oświecony

Stary 2014-03-12, 19:40   #3711
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Miminek

był donut z czekoladą razy 2 a przed chwila precelek plus polski kabanos Jak to czasem fajnie zjeśc polską kiełbasę, w tej dojczladi nie wiedzą co to znaczy

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-12, 19:42   #3712
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
a mnie dziecko osikałow czasie porodu co do krzyczenia...to jak lezalam jak na sali czekając na poród to slyszałam krzyki kobiet,obiecałam sobie nie krzyczeć...obietnicy nie dotrzymałam

dobre

mina faceta pewnie bezcenna

jak się czujesz? w 1 ciaży sporo brzuch mnie bolał, w razie co można nospę brać. Mi zawsze pomagała

na większości leków jest, że nie dla kobiet w ciąży bo nikt nie testuje leków na kobietach w ciąży i wolą się asekurować, dlatego najważniejsze to postępować zgodnie z zaleceniem swojego lekarza

ja już chyba do końca ciaży będę mieć jakieś dolegliwości żolądkowe, nie jest źle, ale nie czuję się komfortowo na żołądku. A jem lekkostrawne jedzenie.

Cytat:

Pewnie masz rację. Zadzwonię jeszcze jutro do mojej ginekolog, bo to dostałam od rodzinnego więc dla pewności.
A powiedzcie mi, mam koszmarnie suchą skórę. Oliwka w ogóle nie pomaga. Kupiłam sobie dzisiaj balsam z Garniera intensywnie nawilżający. Ale wszyscy mi mówią że nie powinno się w ciąży smarować takimi balsamami. :-o na prawdę? Nie jest to przesada znowu?:-o
Stary 2014-03-12, 19:44   #3713
nmartyna
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny:-* bede meczyc mojego gina o zwolnienie, dzidziol najwazniejszy

Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
08.09.2014 Lenka jest już z nami
Stary 2014-03-12, 19:45   #3714
Miminek
Raczkowanie

Ekaterina - Ty małpo

Justyna - a moim zdaniem to trochę przesadzone gadanie znowu. Ja smaruję się tym czym przed ciążą (La roche posay Lipikar) z tym że suchość skóry też bardzo mi się nasiliła....

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:46   #3715
nmartyna
Zadomowienie

Kontynuuj czytanie ....

Kontynuuj czytanie ....

Pewnie masz rację. Zadzwonię jeszcze jutro do mojej ginekolog, bo to dostałam od rodzinnego więc dla pewności.
A powiedzcie mi, mam koszmarnie suchą skórę. Oliwka w ogóle nie pomaga. Kupiłam sobie dzisiaj balsam z Garniera intensywnie nawilżający. Ale wszyscy mi mówią że nie powinno się w ciąży smarować takimi balsamami.  na prawdę? Nie jest to przesada znowu?

Ja tez mam mega suchą skore... najgorzej na dloniach, ale kremuje zwykla nivea i pomaga. Na reszte stosuje balsam z ziaji mamma mia:-(

Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
08.09.2014 Lenka jest już z nami
Stary 2014-03-12, 19:56   #3716
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie mi, mam koszmarnie suchą skórę. Oliwka w ogóle nie pomaga. Kupiłam sobie dzisiaj balsam z Garniera intensywnie nawilżający. Ale wszyscy mi mówią że nie powinno się w ciąży smarować takimi balsamami. :-o na prawdę? Nie jest to przesada znowu?:-o
A to niby czemu nie można??? Ja zakupiłam xerial 10 svr, raz użyty a jaka ulga.Myślałam też na ISO - Urea La Roche Posay też z mocznikiem, podobno też super nawilża.

Stary 2014-03-12, 20:00   #3717
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja smaruje się masłem shea, bardzo dobrze nawilża

Wrażenia po wczorajszej wizycie bardzo dobre, maluch się rozwija prawidłowo, ponad 6cm już ma bardzo ruchliwy, machał nóżkami i rękami, obracał się w każdą stronę a najwięcej to pupką do nas
Dostałam witaminy prenatalne bo już jutro II trymestr zaczynamy a na następną wizytę tylko mocz powtórzyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 20:02   #3718
Krumcia
Raczkowanie

Co wy chcecie - rudzielce fajne są.

Cytat:
Napisane przez kujon001 Pokaż wiadomość
a jak u was z waga?
U mnie na razie bez większych zmian w wadze, a centymetrów nie mierzę.
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:03   #3719
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ja smaruje się masłem shea, bardzo dobrze nawilża

Wrażenia po wczorajszej wizycie bardzo dobre, maluch się rozwija prawidłowo, ponad 6cm już ma bardzo ruchliwy, machał nóżkami i rękami, obracał się w każdą stronę a najwięcej to pupką do nas
Dostałam witaminy prenatalne bo już jutro II trymestr zaczynamy a na następną wizytę tylko mocz powtórzyć
U mnie masło się nie sprawdza, używam czasem tego od Loccitane, ale słabo nawilża.

Stary 2014-03-12, 20:07   #3720
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
U mnie masło się nie sprawdza, używam czasem tego od Loccitane, ale słabo nawilża.

U każdego sprawdza się co innego i na własnej skórze trzeba się przekonać co i jak

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości