Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 20:13   #4051
emdzik
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A grawer to:

Na mojej: 26.04.2014 umowa...
Na TŻ: ... to umowa 26.04.2014
Super obrączki i oryginalny grawer

gornek a co kupujecie dla rodziców i na podziękowania dla gości ?

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:15   #4052
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Super są w ogóle to mamy prawie identyczne pierścionki zaręczynowe tylko ja mam z białego zlota i mam mniejszy brylant
Mój też jest z białego złota - nie wygląda?
Żeby była jasność obrączka również.

Nie noszę żółtego złota w żadnej postaci.

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Świetny!!!! ) bardzo pomysłowy i taki Wasz )

A można wiedzieć ile daliście za obrączki i czy one są w najwyższej wadze ? mają soczewkę?
Mieliśmy nasze złoto (nawet odrobina została), więc daliśmy niewiele - 370zł (robocizna + grawer).
Obrączki nie mają soczewek i ważą ciut ponad 11g (są bez kamieni).

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:17   #4053
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Mój też jest z białego złota - nie wygląda?
Żeby była jasność obrączka również.

Nie noszę żółtego złota w żadnej postaci.
O kurcze myślałam , że to żółte złoto
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:19   #4054
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ijaa śliczne obrączki!
Grawer robi furorę, a nie byłaś na początku przekonana
Nie byłam?
Grawer mam zapisany chyba od czterech lat - jak go gdzieś kiedyś znalazłam, to widziałam, że będzie ten i żaden inny. Byliśmy wtedy z TŻ na początku związku zapisaliśmy go i jak zaczęło się o obrączkach to od razu wiedziałam co będzie i do niego wróciliśmy.

Stary 2014-03-12, 20:21   #4055
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Nie byłam?
Grawer mam zapisany chyba od czterech lat - jak go gdzieś kiedyś znalazłam, to widziałam, że będzie ten i żaden inny. Byliśmy wtedy z TŻ na początku związku zapisaliśmy go i jak zaczęło się o obrączkach to od razu wiedziałam co będzie i do niego wróciliśmy.
Upss to chyba coś mi się pomieszało Przepraszam
Stary 2014-03-12, 20:23   #4056
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
O kurcze myślałam , że to żółte złoto
Serio?
Może to kwestia słońca (zachodzącego).

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Upss to chyba coś mi się pomieszało Przepraszam
Nie no luz.. weź mnie nie przepraszaj.
Tyle nas jest, że ja połowy - wybaczcie, to nie kojarzę której jest która kiecka, a co dopiero grawery i inne drobiazgi.

Stary 2014-03-12, 20:26   #4057
lexie42
Zakorzenienie

ijaa śliczne obrączki bardzo podobne do naszych

Za tydzień czeka mnie pierwsza przymiarka sukni
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:26   #4058
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Nie no luz.. weź mnie nie przepraszaj.
Tyle nas jest, że ja połowy - wybaczcie, to nie kojarzę której jest która kiecka, a co dopiero grawery i inne drobiazgi.
Macie tak charakterystyczny grawer że zapamiętałam, tylko coś mi się ubzdurało, że to był pomysł twojego TŻ a ty nie byłaś przekonana Ach ta moja bujna wyobraźnia!
Stary 2014-03-12, 20:29   #4059
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Macie tak charakterystyczny grawer że zapamiętałam, tylko coś mi się ubzdurało, że to był pomysł twojego TŻ a ty nie byłaś przekonana Ach ta moja bujna wyobraźnia!
To mnie się coś takiego kojarzy z KaEs(). Ale zabij mnie nie pamiętam na jaki się w końcu grawer zdecydowali.

Stary 2014-03-12, 20:35   #4060
adziia13
Rozeznanie

normalnie Was nie znoszę, pędzicie na złamanie karku, a ja mam czas tylko chwilę rano i wieczorem, dziś nadrobiłam o 10 i myślałam, że teraz będę na bierząco, ale nic bardziej mylnego.

Witam wszystkie nowe PMki

Jutro przyjdą do mnie książki, które muszę przeczytać i przemyśleć na nauki. Najzabawniejsze jest to, że musiałam je kupić, bo Pani, która wysłąłą mi listę "lektur" do przeczytania zapomniała wspomnieć, że nie dostanę ich w żadnej bibliotece w mieście

A może, któraś z was czytała "Małrzeńskie drogowskazy" lub " Nas dwoje. Przed nami małżeństwo" obie Jerzego Grzybowskiego? Muszę je przeczytać do 18.03, a jedna ma 180str druga 260str a mam co robić poza tym
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:38   #4061
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
To mnie się coś takiego kojarzy z KaEs(). Ale zabij mnie nie pamiętam na jaki się w końcu grawer zdecydowali.
Sprawdziłam w klubie i faktycznie wątpliwości miała KaES

Adzia jakiś egzamin wam tam szykują, czy co??
Stary 2014-03-12, 20:39   #4062
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
normalnie Was nie znoszę, pędzicie na złamanie karku, a ja mam czas tylko chwilę rano i wieczorem, dziś nadrobiłam o 10 i myślałam, że teraz będę na bierząco, ale nic bardziej mylnego.

Jutro przyjdą do mnie książki, które muszę przeczytać i przemyśleć na nauki. Najzabawniejsze jest to, że musiałam je kupić, bo Pani, która wysłąłą mi listę "lektur" do przeczytania zapomniała wspomnieć, że nie dostanę ich w żadnej bibliotece w mieście

A może, któraś z was czytała "Małrzeńskie drogowskazy" lub " Nas dwoje. Przed nami małżeństwo" obie Jerzego Grzybowskiego? Muszę je przeczytać do 18.03, a jedna ma 180str druga 260str a mam co robić poza tym
Na nauki? Czy do poradni?
Ja szczerze mówiąc pierwsze słyszę.. I nie wiem na jakie nauki Ty chodzisz?
Stary 2014-03-12, 20:40   #4063
annic
Wtajemniczenie

Cytat:

O matko, zadali ci na naukach lektury Masakra, nasze nauki trwają mega długo, ale chyba wolę to niż jakbym miała jeszcze książki na nie czytać Trzeba było kobietce powiedzieć, żeby ci pożyczyła. Ale sobie wymyśliła
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:43   #4064
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

Mi Pani pożyczyła książke, żebym przeczytała... na następnym spotkaniu i tak jej powiedziałam że nie miałam czasu tego przeczytać ani nawet zajrzeć, ale że sobie spisałam tytuł i kiedyś przeczytam :P
Tylko u mnie to była ksiązka "Seks jakiego nie znacie. Dla małżonków kochających Boga" :P

27.01.2015 <3
Stary 2014-03-12, 20:46   #4065
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Ktoś pytał bodajże w poniedziałek o obrączki, żebym się pochwaliła ja odbierzemy, więc czynię to z przyjemnością:

Jeśli nie będzie mi za ciasno, w sensie nie wygodnie, bo mam dość krótką tą część miedzy podstawą dłoni, a kostką to planuję nosić razem z pierścionkiem.
Super prezentuje się zarówno sama obrączka, jak i w zacnym towarzystwie pierścionka! Bardzo ładne!
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:49   #4066
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Podobno taka uroda.
Jak byłam dzieckiem to moja mama to sprawdzała, bo np. małe palce to mam wręcz jakby wygięte/łamane - najbardziej to widać jak przyłożę dłonie jedna do drugiej stykając małymi palcami, ale.. nic nie znaleźli. Nie boli to, nie pogłębia się od dziecka. Chyba po prostu tak mam.
Też tak mam a nawet bardziej mama żartowała że brat który miał 4 lata jak się urodziłam ciągnął mnie za paluszki i mi je powyginał:P
Stary 2014-03-12, 20:49   #4067
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Sprawdziłam w klubie i faktycznie wątpliwości miała KaES

Adzia jakiś egzamin wam tam szykują, czy co??
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Na nauki? Czy do poradni?
Ja szczerze mówiąc pierwsze słyszę.. I nie wiem na jakie nauki Ty chodzisz?
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
O matko, zadali ci na naukach lektury Masakra, nasze nauki trwają mega długo, ale chyba wolę to niż jakbym miała jeszcze książki na nie czytać Trzeba było kobietce powiedzieć, żeby ci pożyczyła. Ale sobie wymyśliła
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Mi Pani pożyczyła książke, żebym przeczytała... na następnym spotkaniu i tak jej powiedziałam że nie miałam czasu tego przeczytać ani nawet zajrzeć, ale że sobie spisałam tytuł i kiedyś przeczytam :P
Tylko u mnie to była ksiązka "Seks jakiego nie znacie. Dla małżonków kochających Boga" :P
Generalnie z nami jest tak, że TŻ ma nauki jeszcze z LO i ksiądz powiedział, że to starczy, ja z LO nie mam, ksiądz powiedział, że wystarczy świadectwo z 3klasy LO z oceną z pozytywną oceną z religii, ale ja niestety na religię nie chodziłam. Kazał iść się dowiedziec o nauki dla mnie.
Poszłąm i okazało się, że sa owszem skrócone nauki weekendowe, tyle że akurat w te weekendy kiedy ja pracuję.
Musiałam się z babką dogać, więc po cięzki namowach zgodziła się zrobic mi indywidualne nauki jednodniowe (1h z księdziem i 3-4h z nią), ale musze przeczytać książki, albo chociaż jedną i przemyśleć.
Stary 2014-03-12, 20:58   #4068
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam problem. Nie wiem jaka biżuteria pasowałaby do mojej sukienki
Góra i ramiączka są zdobione cyrkoniami, kamyczkami mocno błyszczącymi. Zastanawiam się czy zakładać do tego naszyjnik, a jak tak to jaki? Kolczyków nie noszę, więc odpadają
Góra sukienki w załączniku
Jeśli chciałabyś coś na szyję to może jakiś cieniutki łańcuszek? Musisz poprzymierzać. Może w salonie Ci pomogą? Zawsze możesz spróbować założyć klipsy Ja tak robiłam jak nie miałam uszu przekutych.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nadrobiłam po łebkach - gratuluje obrączek i zaproszeń! Na prawdę wsyzstkie bardzo ładne

Witam nowe PMki

U nas oprócz życiowego zapieprzu spokój ślubny. A no tak! W piątek odbieramy obrączki już się nie moge doczekać. A jutro przyjeżdza kurier z reszta zamówienia na dekoracje kościoła. Wstawię zdjęcia i zrelacjonuje wszystko

Trzymajcie się laski
Czekamy na relacje

Cytat:
Nie no, u nas to będzie ze zdecydowanie mniejszym rozmachem - sala tak mi się podoba saa w sobie, że nic więcej do szczęścia nie potrzebuję. Będziemy mieć tylko cięte kwiaty (białe tulipany ) w okrągłych wazonach + świeczki (ale je mamy z sali), ale mimo to trzeba by było mieć to na głowie w sobotę z saaaaamego rana (na giełdzie kupić kwiaty) i później biegiem przed fryzjerem jechać to układać. Chyba podziękuję za takie akcje w dniu ślubu i dam zarobić florystce.

Ktoś pytał bodajże w poniedziałek o obrączki, żebym się pochwaliła ja odbierzemy, więc czynię to z przyjemnością:

Jeśli nie będzie mi za ciasno, w sensie nie wygodnie, bo mam dość krótką tą część miedzy podstawą dłoni, a kostką to planuję nosić razem z pierścionkiem.

P.S TAK - mam krzywe palce!
Bardzo ładne

Cytat:
Dziękuję.

A grawer to:

Na mojej: 26.04.2014 umowa...
Na TŻ: ... to umowa 26.04.2014
Świetny grawer możliwe, że ukradnę
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:59   #4069
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie z nami jest tak, że TŻ ma nauki jeszcze z LO i ksiądz powiedział, że to starczy, ja z LO nie mam, ksiądz powiedział, że wystarczy świadectwo z 3klasy LO z oceną z pozytywną oceną z religii, ale ja niestety na religię nie chodziłam. Kazał iść się dowiedziec o nauki dla mnie.
Poszłąm i okazało się, że sa owszem skrócone nauki weekendowe, tyle że akurat w te weekendy kiedy ja pracuję.
Musiałam się z babką dogać, więc po cięzki namowach zgodziła się zrobic mi indywidualne nauki jednodniowe (1h z księdziem i 3-4h z nią), ale musze przeczytać książki, albo chociaż jedną i przemyśleć.
Czyli negocjacje były W sumie fajnie, że poszli ci na rękę, ale z drugiej strony potraktowali trochę po szkolnemu z tymi lekturami. Szkoda, że nie mogli wybrać z czegoś, co mogłabyś pożyczyć z parafii.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:05   #4070
adziia13
Rozeznanie

już nawet pal licho, że musiałm kupic te książki - nie kosztowały majątku. Najgorsze, że muszę je ogarnąć, a na necie nie bardzo mogę znaleźć jakieś standardowe streszczenia jak to do szkolnej lektury .
A jak będę sam na sam z księdzem, a potem babką, to w moment wyczają, że nie czytałąm i nie ogarniam co jest w środku.
Stary 2014-03-12, 21:05   #4071
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe PM
witaj

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
W klubie się już chwaliłam ale pochwalę się i tu Kupiłam buciki do ślubu
wypaśne !

Cytat:
Z minusów: nadal nie mamy auta! Wydawałoby się, że znalezienie czegoś klasycznego nie będzie problemem, a jednak - jak nie ceny zaporowe to odległość (auta np. 1,5h drogi od nas, a w ogłoszeniu tego nie było )
masz racje, wydawałoby sie my tak samo, niby mamy swoje ładne, moglibyśjmy nim jechać, ale i tak mimo to szukamy czegos lepszego, a jak cos sie znajdzie to zaraz zmieniamy zdanie i tak wkółko

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-12, 21:06   #4072
ewaden
Raczkowanie

Dziewczyny, ja wiem że ten temat był już dziesiątki razy tu wałkowany, ale ja nadal nie wiem co zrobić. Pisać uwagę o prezentach pieniężnych czy nie? Czy moi goście się domyślą, że skoro mieszkamy w Stanach to transport prezentów wyniesie nas więcej niż prezenty same w sobie, nie mówiąc już o kłopocie? Czy może im podpowiedzieć inne rozwiązanie?
Nie wiem czy ten tekst się już pojawiał, ale myślę o czymś takim:
Niech się goście nie obrażą, że tak Młodzi słowa ważą,
By prezentów nie dublować, lepiej coś w kopertę schować.
I żeby nie było, ja nie uruchomiłam już maszyny do liczenia pieniędzy weselnych, ale jak ktoś chce, to nie będę powstrzymywać przed wolnymi datkami
A jak chcą kwiatki wraz z życzeniami wręczać, to niech śmiało przynoszą, mama się ucieszy z takiej, nawet jeśli tylko kilkudniowej, ozdoby domu (ona kocha kwiaty). Tu sugestii dla nich żadnych nie mam.

Poza tym, czy uznane będzie za nietakt dać tylko mój kontakt (mailowy i tel) do potwierdzania przybycia? Ew. moge dodać np mamę, żeby starsze pokolenia czuły się może bardziej komfortowo podczas rozmowy. Nie sądzę by ktoś chciał dzwonić do mojego anglojęzycznego męża za oceanem (jego dam jako kontakt dla gości amerykańskich)
paula600324, jeśli chodzi o biżuterie dla Ciebie, skoro kolczyki odpadają, a góra sukienki sama w sobie jest bogata, ja bym się ograniczyła do ozdobnej spinki do włosów lub opaski (nie wiem jaką fryzurę planujesz), + ew. cienki łancuszek z bardzo drobną zawieszką- ale i tu ciężko jednoznacznie stwierdzić- musisz poprzykładać/ popróbować czy nawet taka drobinka nie przeleje czary

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2014-03-12 o 21:09
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:09   #4073
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Witajcie, znów nie nadrobię aż tylu stron

paula600324
Proponuję jakiś delikatny łańcuszek i mały wisiorek, ewentualnie zrezygnować z tego na rzecz jakiejś bransoletki pasującej do bardzo bogatej góry

Le_lena, jia, Buczorek
gratuluję obrączek!

21klaudyna
śliczne buciki!
Postanowiłam zmierzyć sukienkę z butami by wiedzieć ile skrócić bo już czas... Przytyłam w tym tygodniu idę do krawcowej żeby coś pokombinować. W 2 miesiące nie schudnę...

Robimy nauki. Ksiądz jakiś młody przyszedł na okres Wielkiego Postu, zabawny, omówił dokładnie przebieg ceremonii co jak i dlaczego .
Stary 2014-03-12, 21:20   #4074
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę

Cytat:

Wczoraj odebraliśmy obrączki. Cudowne są - już bym chciała założyć. Kazałam TŻ schować, bo co pół godziny chodziłam i je oglądałam i macałam.
bardzo ładne! a grawer świetny
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:29   #4075
ana909
Erudycja

Cytat:
Wczoraj odebraliśmy obrączki. Cudowne są - już bym chciała założyć. Kazałam TŻ schować, bo co pół godziny chodziłam i je oglądałam i macałam.
Pstryknęłam kilka fotem na biegu po pracy, ale ściemniało się powoli, więc nie wiem czy coś ostrego wyszło. Zaraz zobaczę.
Aaaaa.. jubiler zachwycał się ponownie naszym grawerem. Powiedział, że nawet sobie spisał (i kartkę na ścianie powiesił) i będzie innym polecał bo jest mega oryginalny i bardzooo u się podoba.
moglabys przypomniec, jaki macie grawer?

edit: juz znalazłam

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2014-03-12 o 21:34
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:31   #4076
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
już nawet pal licho, że musiałm kupic te książki - nie kosztowały majątku. Najgorsze, że muszę je ogarnąć, a na necie nie bardzo mogę znaleźć jakieś standardowe streszczenia jak to do szkolnej lektury .
A jak będę sam na sam z księdzem, a potem babką, to w moment wyczają, że nie czytałąm i nie ogarniam co jest w środku.
A to współczuję
Postaraj się chociaż przejrzeć .. czy przeczytać co parę stron.. i będziesz improwizować

27.01.2015 <3
Stary 2014-03-12, 21:32   #4077
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja wiem że ten temat był już dziesiątki razy tu wałkowany, ale ja nadal nie wiem co zrobić. Pisać uwagę o prezentach pieniężnych czy nie? Czy moi goście się domyślą, że skoro mieszkamy w Stanach to transport prezentów wyniesie nas więcej niż prezenty same w sobie, nie mówiąc już o kłopocie? Czy może im podpowiedzieć inne rozwiązanie?
Nie wiem czy ten tekst się już pojawiał, ale myślę o czymś takim:
Niech się goście nie obrażą, że tak Młodzi słowa ważą,
By prezentów nie dublować, lepiej coś w kopertę schować.
.
My mamy taki wierszyk

Ku naszej radości
prosimy Szanownych Gości,
zaoszczędźcie nam dźwigania
i paczek transportowania,
do koperty włóż banknocik,
a rozwiążesz ten kłopocik.
Stary 2014-03-12, 21:41   #4078
cude
Zadomowienie

Szwagier TŻ lubi robić drinki i jest w tym świetny! Zawsze mnie jakimś poczęstuje Trzy mi wystarczają Są pyszne!

Rozmiary obrączek: ja 8, TŻ chyba 21

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Za pół roku, zostanę żoną najcudowniejszego faceta na ziemi

anka1897, dla mnie też to trochę dziwne Moi Rodzice trochę oczekują zaproszenia, więc skoro im to i teściom też. Zapraszamy wraz z rodzicami

docik10

zakrecona_kropka tak jak ja

hihihi, piękne

activelifestyle,Buczorek, witajcie

21klaudyna, bardzo ładne dziś jednak się uświadomiłam, że koniecznie muszę mieć z paskiem

Le_lena, ciekawy wzór podoba mi się

Buczorek, widziałam właśnie łączone z trzech kolorów i się zastanawiamy czy może takich nie wziąć, bez kamyczków

ijaa, pięknie wyglądają razem też mam krzywe palce

adziia13, może w zamian poczytaj Wisłocka "Sztuka kochania". Nie czytałam, ale podobno godna polecenia. Nie mam na razie czasu, ale pdf już mam na pulpicie
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:42   #4079
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

A mi się podoba
Mi też się podoba, po prostu jestem zdziwiona, że sieciówka bierze się za suknie. Chociaż może nie ma się co dziwić, chcą zarobić i tyle

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
hihihi, piękne zaproszenia, mój typ nr 2

Kaigara, ładna, stylu greckiego w sieciówkach coraz więcej Znalazłam tam artykuł o poradach : jak znaleźć męża?

Robusta ,
Te artykuły ponoć piszą znudzeni studenci w większości, nie ma się co dziwić, że piszą bzdury.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:43   #4080
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja bym albo zrezygnowała z naszyjnika, albo założyła delikatny łańcuszek z niewielką zawieszką.
Mam w domu delikatny srebrny łańcuszek, zobaczę jak to wygląda razem z suknią

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Jeśli chciałabyś coś na szyję to może jakiś cieniutki łańcuszek? Musisz poprzymierzać. Może w salonie Ci pomogą? Zawsze możesz spróbować założyć klipsy Ja tak robiłam jak nie miałam uszu przekutych.
Muszę poszukać wygodne i nieuciskające klipsy
Jak robiłam sama kolczyki i kupiłam zaciski do klipsów to strasznie uciskały, nie dało się w tym wytrzymać dłużej niż 5 min

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
paula600324, jeśli chodzi o biżuterie dla Ciebie, skoro kolczyki odpadają, a góra sukienki sama w sobie jest bogata, ja bym się ograniczyła do ozdobnej spinki do włosów lub opaski (nie wiem jaką fryzurę planujesz), + ew. cienki łancuszek z bardzo drobną zawieszką- ale i tu ciężko jednoznacznie stwierdzić- musisz poprzykładać/ popróbować czy nawet taka drobinka nie przeleje czary
Planuję upięte włosy, aby odkryć ładny tył sukni

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

paula600324
Proponuję jakiś delikatny łańcuszek i mały wisiorek, ewentualnie zrezygnować z tego na rzecz jakiejś bransoletki pasującej do bardzo bogatej góry
Bransoletka musi być. Tylko szukam i szukam i nic mi się nie podoba

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ostatnio pojechała na salą omówić jakieś szczegóły (w styczniu, a wesele w czerwcu). Ustaliła tyle, że wesele odwołane, bo oni bankrutują i im nie zrobią! I na gwałt szukała jakiejś sali, w końcu mają coś kilkadziesiąt kilometrów dalej (koło 40...). Znajdzcie przyzwoitą salę na wesele w dobrym czerwcowym terminie w lutym...
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości