Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 20:08   #3721
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Super nawilża Bielenda Sexy Mama

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:12   #3722
Blondi Banana
Raczkowanie

Zimno mi dziś wyskoczyło i zaczyna dokuczać ;( Pani w aptece powiedziała, że nie mogę maści stosować, tylko plasterki compeed, ale one z kolei nic nie leczą tylko zapobiegają rozprzestrzenianiu się I to cholerstwo mi się zawsze odkleja szybko... Może by tak napisać do ginekolog, czy pozwala zastosować coś innego? Bo będę 2 tygodnie z tym chodzić
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:14   #3723
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które męczyły się z kaszlem i katarem w ciąży: czy po smarkaniu i kaszlaniu też bolały Was brzuchy? Męczę się z tym przeziębieniem, a teraz jeszcze zaczął mnie brzuch boleć na dole po lewej stronie (tak jakby jajnik ) I tak się zastanawiam czy to o tego, że lewa dziurkę w nosie mam zatkaną i jak smarkam, to strasznie się męczę żeby ją choć trochę odetkać Myślicie, że od tego może mnie ten brzuchol boleć? Wizytę mam dopiero 19 marca...

Aaa, i jeszcze takie jedno pytanko: co ze świnką w czasie ciąży? Czy jest groźna? U mnie w przedszkolu panuje teraz świnka i trochę się obawiam... Koleżanka (żona doktorka) mówiła, że mam się nie martwić, bo świnka nie jest niebezpieczna, ale ja już nic nie wiem Z tego co pamiętam ( a raczej nie pamiętam ) to raczej nie przechodziłam świnki....
O śwince w ciąży wiem niewiele, ale podczas kaszlu brzuch mnie bardzo bolał. Możesz tu co nieco przeczytać na ten temat: http://ciaza-strach-sie-bac.blogspot...pl-x-none.html Życzę dużo zdrowia!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:17   #3724
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Zimno mi dziś wyskoczyło i zaczyna dokuczać ;( Pani w aptece powiedziała, że nie mogę maści stosować, tylko plasterki compeed, ale one z kolei nic nie leczą tylko zapobiegają rozprzestrzenianiu się I to cholerstwo mi się zawsze odkleja szybko... Może by tak napisać do ginekolog, czy pozwala zastosować coś innego? Bo będę 2 tygodnie z tym chodzić
a maśc cynkowa ? podobno można w ciazy ja stosować.

albo :

- Wymieszaj ze sobą 10 dag wazeliny i 2 łyżeczki suszonego ziela melisy. Podgrzewaj na małym ogniu przez dwie godziny. Ostudź, a następnie smaruj co jakiś czas swędzące miejsca.

- Rozgnieć witaminę B2, zmieszaj z kroplą wody i przyłóż w narażone miejsce.

- Smaruj swędzące miejsce kremem Nivea.

- Stosuj okłady z rumianku i septosanu.

- Rób sobie okłady z dziurawca.

- Smaruj miejsca pastą do zębów (odradzane przez wielu).

- Wacik + spirytus, to też sposób.

- Przyłóż do chorego miejsca zmoczoną we wrzątku i ostudzoną torebkę herbaty lub posmaruj wacikiem nasączonym kawą.

- Kostka lodu może pomóc, przyłóż ją do ust.

- Przyłóż do ust pokrojoną cebulę.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:18
88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:23   #3725
carolciuska
Zadomowienie

Kazdej widze cos dolega.... Ja tez przeziebiona kicham, gluty po kolsna wisza, glowa boli. Zapisalam doe na piatek fo lekarza, bo juz mie wiem czym sie moge leczyc. Ile mozna pic herbate z miodem
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:25   #3726
justyna_1202
Raczkowanie

Dzięki za sugestie. W takim razie będę się smarować tym. Może nie codziennie, na zmianę z oliwka bo nie wytrzymam inaczej

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:28   #3727
Aliszcze
Zakorzenienie

Miminek, trzymam kciuki, by antybiotyk nie był potrzebny

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:33   #3728
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
a maśc cynkowa ? podobno można w ciazy ja stosować.

albo :

- Wymieszaj ze sobą 10 dag wazeliny i 2 łyżeczki suszonego ziela melisy. Podgrzewaj na małym ogniu przez dwie godziny. Ostudź, a następnie smaruj co jakiś czas swędzące miejsca.

- Rozgnieć witaminę B2, zmieszaj z kroplą wody i przyłóż w narażone miejsce.

- Smaruj swędzące miejsce kremem Nivea.

- Stosuj okłady z rumianku i septosanu.

- Rób sobie okłady z dziurawca.

- Smaruj miejsca pastą do zębów (odradzane przez wielu).

- Wacik + spirytus, to też sposób.

- Przyłóż do chorego miejsca zmoczoną we wrzątku i ostudzoną torebkę herbaty lub posmaruj wacikiem nasączonym kawą.

- Kostka lodu może pomóc, przyłóż ją do ust.

- Przyłóż do ust pokrojoną cebulę.
Wow, dzięki za rady Maść cynkowa pomaga tylko w gojeniu niestety. Nie powstrzymuje wzrostu, a to jeszcze rośnie... Z tych wszystkich rzeczy na miejscu mam tylko cebulę i herbatę Chyba się skuszę na cebulę.
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:42   #3729
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
O

Witam się z Wami dziś rozpoczynamy 15 tydzień :-D człowiek chce się wyspać budzi się a tu proszę ranne ptaszki juz tyle naskrobaly :-D i super juz się Paulinko trzeba zgłębiać temat Masz rację :-D
Macie może na telefonie asystent.ciąży z androida? Jeśli nie to zobaczcie sobie może nie ma dużo funkcji ale odlicza dni do porodu i tydzień po tygodniu pokazuje jak maleństwo się rozwija.

Paulinka ja lubię disco ponad wszystko :-D zależy od piosenki :-D

Gratuluje 15.

Ja mam Windows Phone,ale chętnie skorzystalabym z takiej aplikacji.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Kazdej widze cos dolega.... Ja tez przeziebiona kicham, gluty po kolsna wisza, glowa boli. Zapisalam doe na piatek fo lekarza, bo juz mie wiem czym sie moge leczyc. Ile mozna pic herbate z miodem

Mnie też dopadło.
Zdrówka życzę.

Odnośnie zimna i ciąży. W pierwszej ciąży normalnie używałam zovirax,chociaż nie wolno. Nie pomyślałam wtedy,ze moze zaszkodzić,na szczęście wszystko bylo ok.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja od godziny leżę bo coś mnie brzusio rozbolał. Nie wiem co się dzieje ale boli tak jak na okres No może bardzo podobnie bo chwilami ciągnie Jest to delikatny ból ale wolę poleżeć niż potem żałować

Oby to nic poważnego!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:58   #3730
Niestabilna
Wtajemniczenie

Aaaaaaaaaaaa
Jutro o 10:30 zobacze swoja dzdzie... strasznie się denerwuje . .. i jutro zaczynam 14 tydzień. ...

Brzuch mi wywalilo

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-12, 21:37   #3731
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaa
Jutro o 10:30 zobacze swoja dzdzie... strasznie się denerwuje . .. i jutro zaczynam 14 tydzień. ...

Brzuch mi wywalilo

Kochana na pewno wszystko będzie dobrze :-* trzymam mocno kciuki <3

Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 21:41   #3732
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaaa

Brzuch mi wywalilo

To raczej dobry objaw, ze wywalilo, znaczy ze rosnie. U mnie nic... A usg w poniedzialek, dygaam

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Jedyne co mi wywalilo to cyce!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 05:29   #3733
Szoonka
Raczkowanie

Cytat:
Ja mialam na poczatku ciazy i jedyne co moge ci polecic to smarowanie pAsta do zebow, albo mascia cynkowa.

Szoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:33   #3734
Darkangel24
Przyczajenie

Cytat:
Znam ten ból, bo mi zimno wychodzi raz na 2 miesiące. Miałam na początku ciąży a przy pierwszej wyskoczyło mi dzień przed porodem ;/ ja dostałam w aptece krem nazywa się "na zajady i opryszczkę" ma naturalne składniki i mi pomaga ale ja zawsze mam zimno w nosie.

Cytat:
Aaaaaaaaaaaa

Brzuch mi wywalilo

Ja też dziś zobaczę swoją kruszynkę i już nie mogę się doczekać a do 15.50 tyle czasu.... u mnie 12 t2d

dobrego dnia dziewczynki
Darkangel24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:02   #3735
etusiaaa
Wtajemniczenie

na moje gardło pomogły mi tableteki dla kobiet w ciąży - prenalen, mąż mi kupił
troszke jeszcze mam katar ale to moze bardziej alergiczny

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:03   #3736
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkangel24 Pokaż wiadomość
Znam ten ból, bo mi zimno wychodzi raz na 2 miesiące. Miałam na początku ciąży a przy pierwszej wyskoczyło mi dzień przed porodem ;/ ja dostałam w aptece krem nazywa się "na zajady i opryszczkę" ma naturalne składniki i mi pomaga ale ja zawsze mam zimno w nosie.

Ja też dziś zobaczę swoją kruszynkę i już nie mogę się doczekać a do 15.50 tyle czasu.... u mnie 12 t2d

dobrego dnia dziewczynki
ooo to tak jak u mnie
w takim razie czekam na relacje z wizyty bom ciekawa jak duże dzidzi jest w tym czasie

Witam przy śniadanku
Zajadam paróweczki nadziewane serem na gorąco

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:07   #3737
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej
Dziewczyny nie piszcie tyle

Yyyy coś miałam pisać i zapomniałam

Cytat:
Wątpię właśnie żeby inny mi się spodobał bardziej, bo żaden nie waży tyle co ten (8-10 kilo w zależności co na górze). A że mam spore problemy ze stawami, to zależy mi na jak najlżejszym. Wózek to bugaboo frog, a fotelik do niego to zwykły maxicosi z adapterem do wózka. Trochę mnie faktycznie zmartwiłaś z tym wypadkiem
Jak jestes pewna swojej decyzji to może bierz. Jak wozek jest na miejscu to możesz go poogladac, pomacac. A potem pomyśleć gdzie go schować.
No i własnie z używanymi fotelikami to roznie bywa. Bardzo często ludzie samochody po poważnych wypadkach sprzedają jako bezwypadkowe - nie ważne że pół samochodu wymienione. Z fotelikami może być podobnie. Tu już sami musicie podjąć decyzję.

Też mam często opryszczke. Btw jak zaszlam w ciążę - a jeszcze o tym nie wiedziałam wyskoczyly mi cztery gigantyczne, na które nic nie pomogło.
Mi na ogół pomagają właśnie plasterki compeed, a na dłuższą metę tabletki heviran. Ale one sa na receptę i nie wiem czy w ciaży można stosować. Ja nie stosowałam.

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które męczyły się z kaszlem i katarem w ciąży: czy po smarkaniu i kaszlaniu też bolały Was brzuchy? Męczę się z tym przeziębieniem, a teraz jeszcze zaczął mnie brzuch boleć na dole po lewej stronie (tak jakby jajnik ) I tak się zastanawiam czy to o tego, że lewa dziurkę w nosie mam zatkaną i jak smarkam, to strasznie się męczę żeby ją choć trochę odetkać Myślicie, że od tego może mnie ten brzuchol boleć? Wizytę mam dopiero 19 marca...

Aaa, i jeszcze takie jedno pytanko: co ze świnką w czasie ciąży? Czy jest groźna? U mnie w przedszkolu panuje teraz świnka i trochę się obawiam... Koleżanka (żona doktorka) mówiła, że mam się nie martwić, bo świnka nie jest niebezpieczna, ale ja już nic nie wiem Z tego co pamiętam ( a raczej nie pamiętam ) to raczej nie przechodziłam świnki....
Chyba nie może być niebezpieczena.
Groźna w ciąży jest rozyczka.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:50   #3738
małaPaulina
Wtajemniczenie

Witam Dziewczyny co to za epidemia? mnie wczoraj trochę przewiało bo jak zaszło słonce to nie było tak ciepło i jakoś tak się właśnie slabo czuje
Generalnie padlam wczoraj spac po 22 a od 5 rano tylko drzemałam i jestem nieprzytomna
Co do opryszczki ja tez mialam ją zawsze kilka razy w roku a co dopiero jak wyjezdzalam gdzies na wakacje,koszmar,wywalało mi na całe usta okropne to jest moja mama to samo.
Ale juz 2 razy lekarze przepisywali mi heviran i powiem wam ze nie mam opryszczki od bardzo dawna,no chyba że przeziębiona gdzieś wyjade w gory to jak najbardziej mi wtedy wywali!ale tak to mam spokoj takze polecam!
Heviran jest tylko na recepte i bierze się go raz na 2lata,nie częściej ale w ciązy to pewnie nie mozna,takze polecam na przyszłosc!

Zajadam właśnie płatki z mlekiem i musze isc do fryzjera chyba bo mi grzywka do oczu wchodzi ech a w ogole to sie zastanawiam czy z lozka dzisiaj wychodzic...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:57   #3739
humant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Humant - a Ty o tych zaworkach to tak poważnie? sn mnie przeraża... CC to mały pikuś widzę.
No poważnie. Mnie się to przytrafiło i jak się później dowiedziałam jest to częste po sn. Mogą też potem występować problemy z nietrzymaniem moczu, ale trening kegli załatwia problem. Po prostu wszystko podczas porodu się rozszerza, rozluźnia i takie są efekty.

Co do tego który poród jest lepszy sn czy cc, to ile kobiet tyle poglądów. Ja nie żałuję, że rodziłam sn, choć mogłam naciągnąć lekarzy na cc ze względu na astmę, na którą wtedy chorowałam. Ostatecznie stwierdziłam, że co natura, to natura, a cc niech będzie w ostateczności. I udało się (no poza posikaniem w gacie)
humant jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:17   #3740
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
No poważnie. Mnie się to przytrafiło i jak się później dowiedziałam jest to częste po sn. Mogą też potem występować problemy z nietrzymaniem moczu, ale trening kegli załatwia problem. Po prostu wszystko podczas porodu się rozszerza, rozluźnia i takie są efekty.

Co do tego który poród jest lepszy sn czy cc, to ile kobiet tyle poglądów. Ja nie żałuję, że rodziłam sn, choć mogłam naciągnąć lekarzy na cc ze względu na astmę, na którą wtedy chorowałam. Ostatecznie stwierdziłam, że co natura, to natura, a cc niech będzie w ostateczności. I udało się (no poza posikaniem w gacie)
ja jak chodzę na zajęcia dla przyszłych mam to instruktorki wlasnie mowily ze kobiety mają problem z nietrzymaniem moczu po porodzie dlatego my juz teraz cwiczymy te mięśnie zeby tego uniknac.
Moja kolezanka w 8miesiacu ciazy tez powoli odczuwa ten problem,mowi ze jak kichnie to nigdy nie wie czy nie popuści...;/

Stary 2014-03-13, 08:20   #3741
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Witam się w 16tc niestety dopadlo mnie przeziebienie i jedyne o czym marze to zaszyc się pod kolderka i nie wychodzić z pod niej przez caly dzień :/ a dzisiaj o 14:45 mam wizyte u gin i przez to jak się czuję wcale mnie to nie cieszy. Jedyne co mnie pociesza to to ze zobaczę moją kruszynke.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:35   #3742
małaPaulina
Wtajemniczenie

http://www.tvn24.pl/w-tym-wieku-wcza...,406920,s.html
boję się porodu jak cholera

perelka_np no wiele mamusiek tu dopada przeziębienie właśnie

Stary 2014-03-13, 08:41   #3743
agnes 20
Zadomowienie

I ja niestety dołączam do przeziębionych mamusiek Gardło boli jak diabli i katar straszny, jak kicham to mało mi jajników nie powyrywa.Jutro mam usg genetyczne mam nadzieję że mnie nie rozłoży do końca.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:45   #3744
patkami
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Pewnie mnie nie pamiętacie bo się odzywałam tylko kilka razy na początku wątku ale z braku czasu nie mam jak się udzielać.
Widzę że borykacie się z zimnem i nie macie lekarstwa a mnie już dopadło dwa razy dlatego też polecam wam jedyną maść którą można stosować w ciąży Erazaban zimno jest mniej więcej tydzień przy stosowaniu maści a na samym końcu żeby sie dobrze wysuszyło to maść cynkowa.
Pozdrawiam i miłego dnia życze.
patkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:49   #3745
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,właśnie z tego powodu też boję się rodzić. Szkoda dzieciaczka A i tak ordynator ani pielęgniarki będą czyste. Teraz strach przebywać w tych szpitalach,bo zdrowa i wzorowa ciąża kończy się czasem tragicznie :/

Wczoraj się chwaliłam,że nic mnie nie bierze a tu od rana łeb boli i chyba gorączkę mam... Na szczęście gardło nie boli ani kataru brak,ale już od kilku dni bolały mięśnie,więc może to był symptom...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:52   #3746
zazdrosnica0
Zadomowienie

Nadrobiłam wszystko, ale już cytować nie będę

Ja o dziwo nie jestem przeziębiona, ale mnie alergia złapała i mam mega katar. Śmieszne jest to, że dopiero jak wstanę z łóżka zaczyna lecieć, tak do ok południa, a potem jak ręką odjął
Co do opryszczki mi wyskoczyła wczoraj i teraz to już całkiem niewyjściowo wyglądam....dość, że zimno to jeszcze cała twarz w ropnych krostkach jedynie na głowę i dopiero można z domu wyjść.. już nawet Tż się pyta czy nic nie da się z tym zrobić i to może po moich witaminach tak mnie zsypuje

a jak u was z energią ? ja mam jej tyle, że dziś znowu idę na długaśny spacer minimum 10km
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:02   #3747
Aliszcze
Zakorzenienie

też słyszałam wczoraj w tv o tym zmarłym dziecku, za dużo takich nieszczęść się dzieje. A jeszcze powiedzieć kobiecie, że w tym wieku na wczasy a nie rodzić to masakra najgorsze jest, że lekarze zwlekają z cc, ktore często mogłoby uratować życie dziecku. Dlatego ja rodziłam i będę rodzić w szpitalu, gdzie pracują moje dwie dobre znajome panie ginekolog, dzięki którym zaszłam w ciążę. Wiem, że jak zadzwonię do którejś z nich, jakby w szpitalu coś się działo to zareagują odpowiednio. Tak miałam już zapowiedziane przed pierwszym porodem. Na szczęście obyło się bez interwencji, bo żadnych komplikacji nie było.

a ja dziś zdrowe śniadanko: żytni chleb, twarożek, szczypiorek i plasterki ogorka od razu czuję wiosnę w brzuszku

u mnie z energią różnie, najbardziej to zalezy od mojego żolądka, jak nawala to zero energii, ale jak się dobrze czuję, to i energia się pojawia, i nawet nabrałam ochoty na seks, co mąż zauważył z radością

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:11   #3748
God Of War 20
Zakorzenienie

Hej właśnie co za epidemia? Mi tam nic nie dolega
Oficjalnie dziś wchodzę w II trymestr
Stary 2014-03-13, 09:12   #3749
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Ja mam katar od września i od tego czasu bez przerwy używam otrivinu, inaczej nie potrafię.To już jest zapewne uzależnienie od kropli ale cóż zrobić, jak ich nie użyję to nie idzie oddychać😞

Stary 2014-03-13, 09:16   #3750
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Ja mam katar od września i od tego czasu bez przerwy używam otrivinu, inaczej nie potrafię.To już jest zapewne uzależnienie od kropli ale cóż zrobić, jak ich nie użyję to nie idzie oddychać😞

Oj o katarze to ja wiem bardzooo dużo, jestem alergiczką i 5 lat się odczulałam... katar miałam taki, że nos zapchany masakrycznie, nie szło oddychać nie mówiąc o wyjściu na zewnątrz... jednakże teraz już jest dobrze, zobaczymy jak w tym sezonie będzie...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości