|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Ramona od niedzieli to ja nawt nie zlicze
dzisiaj do wizyty - milky way, kinder bueno, 2 kawalki ciasta a co to by bylo, jakby mi nic nie wspomnial...w domu mam jeszcz pol czekolady, ptasie, rurki, biszkopty, nutelle, twixa takze na pewno bym cos zjadla z tych zapasow..Wysłane z mojego LG-P710 ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Pater bedzie ciezko, ale damy rade ja juz odczuwam brak slodyczy, alez to jest straszny nałóg Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
poziomkka będziemy się wspierać... Ale już myślę, że w weekendy zrobimy sobie troszkę "wolnego" i zjemy coś słodkiego
nie można od razu tak całkiem słodyczy odrzucić, ograniczmy P.S. ja też wczoraj zjadłam kebaba |
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocy kochane
Ja juz w lozku jutro rano pobudka bo jade na badania... Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór, witam się przy sałatce
![]() Zacznę może od pępka - mnie co prawda nie szczypie ale boli jakoś tak dziwnie, tuż pod skórą obok pępka jakby mi tam coś miało pęknąć. Już drugi tydzień tak boli, tłumaczę sobie że to rozchodzące się mięśnie, jutro mam wizytę to zapytam ginkę ;/ A swoją drogą - używam od pewnego czasu tego Palmersa przeciwko rozstępom... MASAKRA. Nie dość że śmierdzi niemiłosiernie, to rano skóra już jest sucha, jestem rozczarowana. Lirene Będę Mamą był o niebo lepszy, rano skóra była jak zaraz po nasmarowaniu. Ja ciuszki mam już posegregowane, w zasadzie szafeczka dzidziusia już gotowa na jego przybycie, jeszcze tylko wypiorę raz w płatkach mydlanych i gotowe, a w garderobie już czeka kosz z rozmiarem 62cm. A ile ja mam tych najmniejszych (od 56cm bo mniejszych to chyba nie ma sensu)?
Te wałeczki ze zdjęcia to są po to, żeby dzidziuś się nie przekręcał, wkłada się go np na boczku między nimi. To ponoć jest o tyle fajne, że maluchy nie mają poczucia perspektywy, a dzięki wałeczkom mają wrażenie że są przytulone. Położna w SR chwaliła. Ale pomyślałam, że zrolowany koc też się nada ![]() Pisałyście też o biustonoszach - ostatnio była akcja w Lidlu na bieliznę - podkusiło mnie żeby kupić ten zwykły miękki biustonosz i mówię Wam: JAKI WYGODNY! Ma elastyczne miseczki więc jestem pewna, że do porodu będzie rósł razem ze mną. Świetnie są uszyte, słowo daję. Wyglądają jak kaftan ortopedyczny, ale nic nie uwiera, nie przesuwa się.... jestem zachwycona. I koszt: 17,99zł
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-03-12 o 21:54 |
|
|
|
#2226 | ||||
|
Konto usunięte
|
Byłam dziś na fitnessie, dałam radę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam ostatnio chyba w DDTVN, żeby zmieniać kremy na rozstępy co jakiś czas, żeby nie przyzwyczajać skóry do danego typu kremu. Można też np rano smarować się emulsją, wieczorem np oliwką. Ja do tej pory w 1 trym smarowałam się Babydream oliwką, teraz już kończę 2 op. Elancylu i nie wiem, czy sobie nie zmienić, tylko na jaki...ciekawe czy ta Mustela jest warta swojej ceny, muszę chyba przeszukać KWC. Trochę przyzwyczaiłam się do tego Elancylu i boję się, że jak zmienię krem to od razu mi rozstępy wywali
|
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny.. co ja mam powiedzieć jutro na wizycie, by pani dr przedluzyła mi l4?Mam prace w 100% stojacą w perfumerii i nie ma w ogole opcji bym wrociła. Są juz zatrudnieni nowi ludzie, poza tym nie ma mnie juz pare miesiacy, musialabym sie szkolic od nowa doslownie, bo co chwile nowe procedury i produkty, na bieżąco trudno ogarniać a co dopiero po długiej nieobecności. Po prostu nie ma takiej opcji, ale ona mi powie: co ją to interesuje..
Nie cgce kłamać, ze Bóg wie co mi się dzieje, ale jakieś powody podac musze, bo ona coś musi wpisac w kompa itd.. Nie moge długo stać, spacerować, ciagnie mnie w tedy brzuch, szybko się męczę, no i nie ma opcji bym wytrzymała te zapachy tam, nawet moje perfumy teraz mnie męcza a co dopiero kilkadziesiat flakonow i prezentacja ich klientom.. jeszcze jutro 13sty jak na złość ;( wymyslcie coś mądrego co ją przekona...
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja, ja myślę, że powinnaś powiedzieć dokładnie to co nam piszesz.
|
|
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Witam się pierwsza jak nigdy
przy Ince i zdrowych kanapeczkach Kręcę się już od 6.00 i nie mogę zasnąć. Emilka się wierciła, chyba nie będzie tak źle jak jej rytm dnia zaczyna się o 6.00
|
|
|
|
#2231 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Widziałyście, że w niedzielę zapowiadają śnieg z deszczem
Dziewczyny jak to jest z tym III trymestrem. Zaczyna się od skończonego 26tyg czy 27? Na każdej stronie jest inaczej i już się pogubiłam :p Cytat:
liczę jednak, że pogoda dopisze i już czerwiec będzie ciepły.W pepco widziałam małe kaftaniki i chyba kupię 2 sztuki na wypadek. Cytat:
![]() Cytat:
ja idę dzisiaj na lumpeksy, może jednak coś znajdę co się na mnie dopnie. Szczerze mówiąc głupio się czuje tak z brzuchem na wierzchu. Mam wrażenie, że wszystkie starsze panie patrzą się na mnie jak na jakąś nienormalną co się ubrać nie umie tylko z tym brzuchem na wierzchu lata. A wiem, że tak myślą bo moja babcia i Tż-ta też mi trują, żeby obcisłych bluzek nie nosiła,. tylko takie co ukrywają brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jak ja mam niby przytyć ![]() A może te 4kg to też woda i zalegające jedzenie. Jak zaczniesz regularniej jeść to pewnie trochę zejdzie i nie ma co się martwić ![]() Cytat:
Też mam ostatnio smak na słodkie ale staram się hamować Ja mam smak od soboty może w sobotę na obiad się skusimy, żeby zachować jakieś pozory ![]() Cytat:
mała też się nauczyła, jak wstaje to jeszcze śpi a wystarczy, że ciepłej herbaty się napije i od razu pobudka
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-03-13 o 07:43 |
||||||||
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka Kochane
![]() Ja juz po badaniach i lzejsza o 80 zl bo nie mialam skietowania na tarczycowe... Eh... Obudzilam sie o 5 i juz nie moglam zasnac takze do 6:20 sie przewracalam z boku na bok a maz smacznie spal... Wampirki zabraly mi 3 fiolki krwi... Wyniki dzis po 16 Teraz czekam 30 minut bo dopiero wzielam tabletke... I dopiero sniadanie a glodna juz jestem niemilosiernie... Milego dnia za wizyty i badania wszelakie Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krem nie pomógł, dopiero jak nałożyłam mojego Palmersa... nie wiem co się stało, bo ten olejek normalnie tak nie działał ![]() Cytat:
![]() Co do kaftaników i śpiochów - to mam tego mase po siostrze, ale nie zamierzam używać, wydaje mi się że wygodniejsze są body +półspiochy, albo ewentualnie pajace/rampersy... musi byc przynajmniej łatwo ściągalne albo odpinane w nóżkach, a ja mam wszystkie te śpiochy nieodpinane ![]() dzień dobry dziś znowu piękny dzionek
|
||
|
|
|
#2234 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładne rzeczy podostawaliście Cytat:
no ale ja też uwielbiam słodycze a powinnam się ograniczać bo waga leci jak oszalała do góry ja sobie postanowiłam że jem 1 wafelka, drożdżówkę, cokolwiek za dzień i nie mogę zjeść nic więcej a jak silną wolę to jedynie możesz w weekend jeść trochę słodyczy będziemy się wspierać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to robiłas tylko tarczycowe i aż 2 fiolki czy coś więcej ?? ![]() mnie ostatnio w lab szpitalnym pobrała do jednej fiolki, a zrobiła mi z tego i TSH i glukoze na czczo
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończony 27 czyli rozpoczęty 28 ![]() a Ty nie masz dzisiaj nowego tygodnia?
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę powodzenia wszystkim dzisiaj wizytującym
Przyznaje się nie nadrabiam dzisiaj nie mam siły jakoś, biorę się za śniadanko i muszę ogarnąć mieszkanie, a mam ogromnego lenia No właśnie nic nie jest tutaj takie łatwe jak by się mogło wydawać, nie raz bardzo ludziom pomagają, a nie raz trafi się na takiego służbistę i nic nie poradzimy, no ale cieszę się że mam takie osoby w swoim otoczeniu, teściowa nawet zaproponowała szefowej że ona odda mi jej urlop, no ale wiadomo że tak nie można a i sama nie chciałabym żeby tak zrobiła, no jej też się coś należy, ale to bardzo miłe z jej strony ![]() A i świętujemy studniówkę
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona
za nowy tydzienRobilam tarczycowe TSH FT3 FT4 toxo morfologie retikulocyty no i mocz chyba tyle... A to w luxmedzie zalezy jak masz skerowania wypisane itp a ze jakoas mialam oddzielnie toxo i morfo to poszlo na 2 a 3 bez skierowania tarczyca... Najlepeij jak robilam pierwsze wyniki jakos chyba to mi 6 zabraly fiolek ! Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wczoraj Was czytałam, ale nie mogłam się wbic więc nie cytuje wczorajszych wpisów bo nawet nie ogarnę tego wszystkiegoJa dzisiaj mam usg Poziomka-nie martw się lekarzem, tez mam takiego który strasznie uważa na wagę, ale też już dużo przytyłam, mimo tego że prawie od miesiąca nie jem słodyczy w ogóle, jem lekkie rzeczy, nie pamiętam kiedy się naprawdę najadłam a waga leci, wiec w moim przypadku to chyba pisane mi jest przypakowanie ![]() Co do balsamów na rozstępy to ja muszę zmieniac co jedno opakowanie bo najzwyczajniej mi się nudzą ![]() Ramona- za tydzieńAnteria-współczuje akcji ze zwolnieniem, nie wyobrażam sobie teraz wrócic do pracy i stac po 8 godzin za studniówkę![]() Karolkya-sprytna jesteś
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-03-13 o 08:47 |
|
|
|
#2241 |
|
Konto usunięte
|
Nie wyspałam się
Obudził mnie pęcherz, po czym (nie wiem dlaczego), zaczęłam rozmyślać o mojej pracy licencjackiej , a nawet jeśli, to może pomyśli, że biedna aż spać nie mogę przez to i łagodniej na to spojrzy ). W końcu tematów do zatwierdzenia jeszcze nie trzeba oddawać. Napisałam, że nic nie mogę znaleźć, że stresuje mnie ten problem, że jestem przecież w ciąży i mam termin na początek czerwca, czyli tak na prawdę mam 2 miesiące na napisanie całej pracy. I że proszę o zmianę na pracę o Inspekcji Sanitarnej. Mniej więcej patrzyłam na necie i jest dużo więcej o tym, jest sporo książek na ten temat i myślę, że łatwiej będzie mi o tym napisać. Dlatego teraz proszę Was bardzo o kciuki, aby przeczytała jak najszybciej tego maila, odpisała i przede wszystkim zgodziła się na tą zmianę tematu Potem śniło mi się to, ale że ustnie ją o to prosiłam, a ona na to, że nie ma takiej możliwości i że zaraz wszyscy będą chcieli zmienić... Mam nadzieję, że sen się nie spełni... |
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() to gratulacje ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45564248]Nie wyspałam się Obudził mnie pęcherz, po czym (nie wiem dlaczego), zaczęłam rozmyślać o mojej pracy licencjackiej , a nawet jeśli, to może pomyśli, że biedna aż spać nie mogę przez to i łagodniej na to spojrzy ). W końcu tematów do zatwierdzenia jeszcze nie trzeba oddawać. Napisałam, że nic nie mogę znaleźć, że stresuje mnie ten problem, że jestem przecież w ciąży i mam termin na początek czerwca, czyli tak na prawdę mam 2 miesiące na napisanie całej pracy. I że proszę o zmianę na pracę o Inspekcji Sanitarnej. Mniej więcej patrzyłam na necie i jest dużo więcej o tym, jest sporo książek na ten temat i myślę, że łatwiej będzie mi o tym napisać. Dlatego teraz proszę Was bardzo o kciuki, aby przeczytała jak najszybciej tego maila, odpisała i przede wszystkim zgodziła się na tą zmianę tematu Potem śniło mi się to, ale że ustnie ją o to prosiłam, a ona na to, że nie ma takiej możliwości i że zaraz wszyscy będą chcieli zmienić... Mam nadzieję, że sen się nie spełni... no to kciuki
|
|
|
|
|
#2243 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ramona_85 skorzystałam z rady i położyłam się na plecach jednak za długo tak nie poleżałam bo później mam mega problem z obróceniem się na bok. Moja babcia szybciej się obróci niż ja. Tak mnie wtedy kręgosłup boli że nie idzie wyrobić. Teraz to już nawet spię głównie tylko na bokach a jak się obracam (za każdym razem się budzę
Jak już urodzę to będę spać na brzuchu aż mi zbrzydnie ![]() Kakusia ja stwierdziłam wczoraj że jednak żadnej kurtki wiosennej nie kupuję. Jakoś się przemęczę. Jak będzie chłodniej tak jak zapowiadają na weekend to wskoczę w zimową a jak pogoda będzie taka jak teraz to narzucę tą moją wiosenną tylko po prostu jej nie zapnę. W ostateczności w zanadrzu mam jeszcze polar i bluzę. Cytat:
wózka jeszcze nie mamy, dopiero w sobotę jedziemy zamówić. No i jeszcze całą resztę dla Milenki poza ciuszkami, butelki, smoczki, kosmetyki itp. wtedy będziemy mieli prawie wszystko. Niby takie pierdoły ale pewnie z 500-600 zł pójdzie Ale cieszę się strasznie bo ja na zakupach mogłabym całe dnie spędzać Sklep otwarty od 10 i na 10 rano chcemy już tam być. I muszę się obrobić tam w godzinkę max 1,5 bo na 12 jestem umówiona z przyszłym szwagrem w sprawie orkiestry na wesele. No a że ja już po i mam wprawę to mam młodym wszystkiego przypilnować bo siostra już do Niemiec wyjechała a on z końcem miesiąca jedzie.A z rzeczy dla Milenki zostanie nam jeszcze fotelik do samochodu, rożek i łóżeczko z baldachimem i tymi osłonkami od szwagra. Bo to od kolegi będę mieć u rodziców, ew. zobaczę czy dostaniemy leżaczek/bujaczek i mata edukacyjna. Ale to muszę pogonić małża niech z bratem rozmawia bo mi jakoś tak głupio się wprost zapytać (choć z drugiej strony nie wiem czy nie lepiej żebym ja zapytała bo mój mąż jest na tyle genialny że dzwoni i mówi pytam bo mnie Beata męczy o to No i z ciuszków ew. muszę dokupić jakiegoś pajacyka ew. śpioszki na rozm 56 bo jak ostatnio przeglądałam to uświadomiłam sobie że mam jedynie same bodziaki z długim bądź krótkim rękawem. Ale z tym to poczekam tak prawie do końca bo za miesiąc niecały rodzi kuzynka i szwagierki bratowa a ta druga już zapowiedziała że będzie musiała nam oddać ciuszki bo nie ma gdzie tego trzymać. Więc może dostanę w spadku a jak by co to na biegu na szybko się coś kupi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tymi wałeczkami, klinami to fajna sprawa. Koleżanka mi tłumaczyła do czego one są ale jakoś tak chaotycznie że do końca sama nie wiedziałam. W ogóle póki ona mi tego nie dała to nie wiedziałam nawet że coś takiego jest ![]() Dzięki wam dopiero rozkminiłam do czego te wałeczki Cytat:
W takim razie to trzeba wykorzystać te 2 dni ciepła. Jutro biorę się za odplamianie niektórych ciuszków i tych rzeczy co dostałam od znajomych. Bo później to nie wiadomo kiedy będzie ciepło i będzie dłużej schło. Choć może jak się w miarę szybko ogarnę dziś to jeszcze dzisiaj to zrobię ![]() Co do ciuchów to jak zrobię z kurtką napisałam a w dalszej kwestii to się nie przejmuję. Jaki bym sweter nie ubrała to ostatecznie i tak układa mi się tak na brzuchu że mi go opina. Jak nałożę jakiś luźniejszy to też się tak ułoży że opina i przylega choć troszkę mniej. Opinią starszych ludzi się nie przejmuję bo oni żyli w troszkę innych czasach i są inaczej nauczeni. To co dla nich jest nie do pomyślenia dla nas jest normalne. Moja babcia na szczęście pod tym kątem mi nie marudzi. Co innego gdybym ubierała się tak że brzuch na wierzchu/wystaje spod koszulki, bluzki. W lecie to co chwilę widywałam dziewczyny tak chodzące Chodziły w końcówce ciąży w bluzkach w których chodziły przed ciążą i te koszulki w żaden sposób nie dało się naciągnąć tak żeby cały brzuch był zakryty. Takie coś to mnie strasznie raziło.Berenika, mam nadzieję że zgodzi się na zmianę. Trzymam kciuki, żeby jeszcze dziś ci odpisała
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-03-13 o 08:52 |
||||||
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
IZETKA - Aldrin ma racje, na glukoze jak najwczesniej zeby nie czuc golodu, bo potem bardziej mdli
![]() Ale nie martw sie nie jest to takie straszne Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin, Karolkya-to jutro wstaje skoro świt i pojadę
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Wez meza wez, wazne zeby czas szybko minal ja mialam ksiazke meza i jeszcze znajomych kilka osob spotkalismy wiec bylo do pogadania... Szybko dosc mi te 2 godzinki minely... Wez sobie tez troszke czystej wody i cytrynke. Ja co. Jakis czas plukalam sobie usta woda bo mi slodko bylo
![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na śniadanie zjadłam owsiankę, ale na słodko nie umie inaczej... Ale później już tylko jakieś owocki, obiadek i nic słodkiego!Berenika_26 trzymam kciuki, żeby kobieta była w miarę wyrozumiała i pozwoliła pisać Ci na inny temat, jakby to był facet to ze względy na to, że jesteś w ciąży na pewno by się zgodził bez mrugnięcia okiem a baby są wredne...A ja dziś idę do SR, później na spektakl do teatru (w czwartki są bilety po 15zł) ![]() Udanego dnia
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym padła, jakby mi tyle krwi pobrali ![]() ja przy tych pierwszych miałam 3 fiolki, a robiłam 9 albo 10 badań ![]() dziękuję za gratki hehe dziękuję ![]() |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz męża bierz, czas szybciej zleci bo jednak 2 godz to długo i tak jak mówi karolkya nie zapomnij o wodzie, co chwile przepłukać usta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

dzisiaj do wizyty - milky way, kinder bueno, 2 kawalki ciasta
ja juz odczuwam brak slodyczy, alez to jest straszny nałóg 

Na szczęście w robocie też mnie nie chcą
i idę od jutra na urlop na dwa tyg, a później znowu pokombinuje z chorobowym bo w sumie do urlopu macierzyńskiego zostało mi już tylko 5 tyg, no ale konował musiał stwierdzić że przecież z ciążą wszystko ok a że plecy mnie bolą to dam rady pracować, no nie będę się z debilem kłócić bo szkoda moich nerwów, nawet w robocie się szefowa dziwiła bo przecież nie wolno w Austrii i ogólnie nigdzie pracować w nocy, że już nie wspomnę że mam pracę fizyczną
Cała szafka ze słodyczami zostaje dla mojego męża 

krem nie pomógł, dopiero jak nałożyłam mojego Palmersa... nie wiem co się stało, bo ten olejek normalnie tak nie działał 

Ale cieszę się strasznie bo ja na zakupach mogłabym całe dnie spędzać