Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 18:04   #2821
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
A czym go leczysz? Rozumiem Cię, ja też tyle lat leczyłam zanim nie pojechałam do lekarki do Tarnowa, która po śmierci klinicznej dostała jakiś dar że patrzy na człowieka i wie co mu dolega, kazała jeść bezglutenowo. Popukałam się w czółko, u dermatologa dostałam koński lek, wyleczyłam się na ślub i oczywiście po paru miechach zaczęło wolno wracać, więc ograniczyłam pszenne rzeczy, potem wymęczona do nich wracałam, teraz będę stosowała zamienniki nawet placki wymyślam bezglutenowe już się odzwyczaiłam od pszenicy, bardzo szybko poszło myślałam że będzie gorzej coś tam czasem jeszcze wpadnie ale pojedyncze rzeczy i żołądek mi reaguje wtedy więc coraz rzadziej grzeszę

A na niedzielę będzie ciasto czekoladowe na kaszy jaglanej, nie powiem mężowi ciekawe czy pozna co je
Niczym go nie leczę, ale polepszyło się znacznie od kiedy myję buźkę delikatnym myjadłem lub olejkami i kremuję jedynie kremem z olejami lub olejuję, czasem sobie jakąś domową maseczkę smignę, ostatnio robiłam mikrodermabrazję i fajna paszcza po tym ;D
Glutenu nie mogę usunać bo póki co mieszkam z mamą, tudzież jem co mi dadzą Mocny wysyp mam jedynie podczas miesiączki, a tak to jest w miarę fajnie. Dorastanie i takie sprawy to sie odbija, ale już jest mega różnica to może mi zniknie bo moje siostry też miały a po takim dojrzewaniu im przeszło. Mam tylko bardzo wrażliwą buzię i w tym problem, raz jak użyłam maseczki anty trądzikowej to gęba czerwona 2 dni i tydzień łuszczenie się, porażka.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 18:17   #2822
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Mnie ludzie często pytają o dowód jak kupuję rzeczy +18 nie powiem, że to miłe nie jest, bo jest ale jednak chyba wyglądam na ponad 18

Mnie też zawsze pytają ale ja się tam sieszę będę dłużej młoda
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:00   #2823
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ludzie często pytają o dowód jak kupuję rzeczy +18 nie powiem, że to miłe nie jest, bo jest ale jednak chyba wyglądam na ponad 18
Ja w tym roku kończę 23 lata i też się mnie jeszcze czasem pytają, choć już nie tak często jak jeszcze z 2 lata temu. Może dlatego że zmarchy na czole mi się zrobiły.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:15   #2824
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no ale ja nie, szkoda żartuję, wolę mężczyzn mimo wszystko
No ja chyba jednak też
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Mnie też zawsze pytają ale ja się tam sieszę będę dłużej młoda
Widzisz, same plusy
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja w tym roku kończę 23 lata i też się mnie jeszcze czasem pytają, choć już nie tak często jak jeszcze z 2 lata temu. Może dlatego że zmarchy na czole mi się zrobiły.
No to jestem rok młodsza od Ciebie oj nie smuć się, zawsze zostaje botox
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:42   #2825
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już na te urodziny sobie zafunduję, bo nie cierpię tych zmarszczek...
Ale co się dziwić, że mi się zrobiły, jak tyle się trzeba czasem nadziwić (i namarszczyć czoła) nad głupotą niektórych ludzi.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:53   #2826
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
"Włos Ci schudnie"
hahahaha chyba marzenie większosći włosomaniaczek 'ze jak coś ma tyć to włosy... np od czekolady...'
Nie jem zwykłej czekolady, ale jakby mi włosy miały tyć, to bym żarła

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Eee tam, przesadzają ludzie, ładną masz buzię i dziewczęcą, do tego oczy duże to młodo wyglądasz. Ja mam 17 lat a mi raz ktoś dał 24, przysięgam bo nie to że staro, ale poważnie i buźka od trądziku wymęczona bo już mam go z 10 lat.
Też się prawie 10 lat męczyłam z trądzikiem, ale pigułki anty załatwiły mi problem prawie całkowicie. Resztę dobiła właśnie dieta bezglutenowa

Cytat:
Albo masaż twarzy Zdziwiłam się jak łatwo prawie całkowicie rozprostowałam sobie mimiczne na czole
Stary 2014-03-12, 19:56   #2827
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Też się prawie 10 lat męczyłam z trądzikiem, ale pigułki anty załatwiły mi problem prawie całkowicie. Resztę dobiła właśnie dieta bezglutenowa
A powiedz mi krótko, bardzo tego glutenu unikasz? Bo on wszędzie jest i w proszkach do pieczenia choćby, no we wszystkim, w jogurtach też, ale w biedronce jedne są podobno bezglutenowe, tylko nie wiem jeszcze które ale znajdę je
Stary 2014-03-12, 20:06   #2828
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
A powiedz mi krótko, bardzo tego glutenu unikasz? Bo on wszędzie jest i w proszkach do pieczenia choćby, no we wszystkim, w jogurtach też, ale w biedronce jedne są podobno bezglutenowe, tylko nie wiem jeszcze które ale znajdę je

Chyba jedyny produkt jaki olewam to sos sojowy do sushi A tak to jest mi bardzo łatwo, bo praktycznie nie jem nic pakowanego, moja dieta ostatnio to głównie warzywa, owoce, kasza jaglana i jakiś kawałek mięsa 2 razy w tygodniu (obniżam jak mogę moje męskie hormony). Proszek do pieczenia mam bezglutenowy Natomiast jeśli jadłabym więcej "normalnych" rzeczy to pewnie nie zwracałabym uwagi na "może zawierać śladowe ilości glutenu", bo nie mam celiakii, a nietolerancja to jednak co innego

Przysmarowałam sobie pół łba rycyną Kciukać proszę za wielki busz na mej głowie.
Nie wiem czy sie chwaliłam, ale zapisałam się do Mysi na cięcie plus. Co prawda dopiero za prawie 3 miechy, ale udało się
Stary 2014-03-12, 20:10   #2829
wicherek1989
Zakorzenienie

Nie chwaliłaś się, super, zleci szybko jak już zapisana

No ja też nie zważam na śladowe ilości, podobnie mam jak Ty, że celiakii nie mam i cieszę się, bo jak zgrzeszę to tylko wzdęcia i niemożność puszczenia gazu, plus parę krost na twarzy
Stary 2014-03-12, 20:24   #2830
Aziddee
Zadomowienie

Z krostami mam podobnie jak Ty, z resztą się nie wypowiem, bo to nic przyjemnego I ból brzucha jeszcze.

Moje włosy ostatnio jakiś kryzys mają. Chyba przywykły do zimowych splotów i teraz nie chcą się rozpuszczone układać
Stary 2014-03-12, 20:28   #2831
wicherek1989
Zakorzenienie

A no ból brzucha też, faktycznie no.

Moje też wariowały, ale dałam im SLS i fajnie już jest wszystko
Stary 2014-03-12, 20:31   #2832
Aziddee
Zadomowienie

Jutro im dam. Zobaczymy. Jak nie to, to zganiam na przeziębienie
Stary 2014-03-12, 20:38   #2833
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Nie no jak ja mam łykać jakieś pigułki to już do końca życia wolę mieć ten wysyp pryszczy raz w miesiącu przez tydzień
Jak mnie irytuje, że to nie ja decyduję o tym co chcę jeść, a siedząc w szkole do 16 godziny od rana muszę pociągać na kanapkach bo na stołówce tylko frytki i hamburgery i nie mozna swojego jedzenia odgrzać. W pracy na kantynie to ludzie przynajmniej mikrofale mają
A porpo włosiąt to moje powoli się normują i pierwszy raz nie odczuwam potrzeby umycia ich na 2 dzień bo wyglądają co raz lepiej od mycia *,* mam w planie założenie bloga takiego o pielęgnacji itd., alep owiązane z chemią, tylko nie wiem czy komuś by się chciało to czytać.
Stary 2014-03-12, 20:42   #2834
macka
Zadomowienie

Cytat:
A po ciąży serio tak włosy lecą? Moja siostra bo 2 dzieciach to ma nadal dużo herów i grube, więcej ode mnie chyba nawet, a używa jedynie szamponu i farbuje, ale takie mocne już po prostu pewnie są. Jedna znajoma tak samo, wiec nie każdy przy tym cierpi
Włos ma 3 fazy wzrostu. Normalnie jest to jakoś zrównoważone, tzn cześć rośnie, cześć wypada, cześć jest w stanie spoczynku ;-). W ciąży na skutek działania hormonów włosy prawie przestaja wpadać, dotychczasowe proporcje zostają zaburzone. Po ciąży wszystko wraca do normy, czyli przez pierwszych parę miesięcy wypada hurtem wszystko to co miało, a nie wypadło w ciąży. Stąd przez jakiś czas przerzedzenie. Potem to u większości osób powoli odrastA I się równoważy i wraca do stanu sprzed. Tak samo może być ze skrętem - może się zmienić na skutek burzy hormonalnej.

A o tym starzeniu - popisalabym, ale czasu brak i do tego choróbsko.
Generalnie chodziło mi o akceptację starzenia się, czyli stopniowego pogarszania się pewnych "parametrów", a nie starości totalnej w młodym wieku. I nie chodziło mi o dbanie/zaprzestanie dbania. Czym innym dbanie o siebie (stosowne do wieku), a czym innym walka z czasem i nieakceptowane nieuniknionego ;-).

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:47   #2835
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jak ja mam łykać jakieś pigułki to już do końca życia wolę mieć ten wysyp pryszczy raz w miesiącu przez tydzień
Jak mnie irytuje, że to nie ja decyduję o tym co chcę jeść, a siedząc w szkole do 16 godziny od rana muszę pociągać na kanapkach bo na stołówce tylko frytki i hamburgery i nie mozna swojego jedzenia odgrzać. W pracy na kantynie to ludzie przynajmniej mikrofale mają
A porpo włosiąt to moje powoli się normują i pierwszy raz nie odczuwam potrzeby umycia ich na 2 dzień bo wyglądają co raz lepiej od mycia *,* mam w planie założenie bloga takiego o pielęgnacji itd., alep owiązane z chemią, tylko nie wiem czy komuś by się chciało to czytać.
Pogrubione 1: a to Ci dobrze, bo ja wysyp miałam all day all night
Pogrubione 2: rozumiem Cię, do niedawna też miałam taki przymus, ale na szczęście wyniosłam się do osobnej kuchni, bo przeniosłam się na parter z małżonkiem
Pogrubione 3: ja będę czytać, pomimo tego że 90% blogów które czytam to kulinarne
Stary 2014-03-12, 20:55   #2836
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
U mnie za bardzo nie było wyboru, bo co miesiąc miałam takie bóle, że zastrzyki ketonalu nie pomagały. A trądzik, jak Wicherek, miałam non stop
Nigdy nie miałam problemu z wybieraniem jedzenia. Mieszkam z całą rodziną i jem to co chcę Ale często sama gotuję, niektórych rzeczy nikt poza mną nie zrobi Poza tym mama przywykła, że jestem wybredna i nie dała rady tego zwalczyć

Pinaaaa gdzie jesteś? Zapomniałam spytać raz jeszcze jak Ty te rycyne nakładałaś. Z masażem?

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:56
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:01   #2837
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Przysmarowałam sobie pół łba rycyną Kciukać proszę za wielki busz na mej głowie.
Nie wiem czy sie chwaliłam, ale zapisałam się do Mysi na cięcie plus. Co prawda dopiero za prawie 3 miechy, ale udało się
Oficjalnie rozpoczynam akcję trzymania kciuków za babyhairsy Aziddee

Cytat:
Czytam blogi wszystkich aktywniejszych tu wizażanek, więc Twój też na pewno trafi na moją listę Zakładaj, mnie to dużo pomogło. Choć piszę sobie w eter, to i tak bardziej się pilnuję, jak wiem, że mam coś opisać. No i bardziej się przykładam do rzeczy, które sobie założę - np teraz naprawdę olejuję co mycie, przed blogiem pewnie bym o tym zapomniała po trzech dniach

Właśnie moje sciachałam chyba nie wyszło najgorzej, tak myślę

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:18   #2838
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Azzidee:
U mnie za bardzo nie było wyboru, bo co miesiąc miałam takie bóle, że zastrzyki ketonalu nie pomagały. A trądzik, jak Wicherek, miałam non stop
Nigdy nie miałam problemu z wybieraniem jedzenia. Mieszkam z całą rodziną i jem to co chcę Ale często sama gotuję, niektórych rzeczy nikt poza mną nie zrobi Poza tym mama przywykła, że jestem wybredna i nie dała rady tego zwalczyć
A nad olejkiem rycynowym również myślałam bo już kiedyś stosowałam, więc jeśli zaczynasz używać to mogę razem z Tobą ;D
Cytat:
Pogrubione 1: a to Ci dobrze, bo ja wysyp miałam all day all night
Pogrubione 2: rozumiem Cię, do niedawna też miałam taki przymus, ale na szczęście wyniosłam się do osobnej kuchni, bo przeniosłam się na parter z małżonkiem
Pogrubione 3: ja będę czytać, pomimo tego że 90% blogów które czytam to kulinarne
Też tak początkowo było, teraz normalnie mam pryszcza czy dwa i to takie małe.
Ja mam nadzieję się wyprowadzić w tym roku jeszcze, więc jakbym nawet nie przestała glutenu jeść to wybierałabym jakie owoce i warzywa chcę sobie jeść i będę jeść regularnie przede wszystkim
A to miło bo coś tej chemii się uczę i chciałabym z tego zrobić użytek więskzy niż przygłupie eksperymenty w collegu.. szczególnie że temat o olejach miałam dosć obszernie przestudiowany już 2 lata temu pod względem chemii to i włosowo-pielęgnacyjnie by sie zahaczyło.
I zależy mi na tym by sie przymusić do pielęgnacji takiej porządnej, recenzowania, obserwacji, nauki gotowania, wysiłku fizycznego.. szczególnie że jak skończę kurs forensic science to chyba potem zrobię public service i tam jest co nieco ze sportem więc bedzie pole do popisu i ogarniecia się ;D
Stary 2014-03-12, 21:18   #2839
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Kolor na pierwszym zdjęciu jest trochę przekłamany, bo miałam blond pasemka a reszta to mi chyba w słońcu wyjaniała bo nigdy takiego brązu aż nie mialam, na pozostałych zdjęciach to moje naturalki kompletnie niefarbowane. A jak kiedys farbowałam to tylko henna no i raz rozjasniaczem te blond pasemka.
uuups, to trzymam kciuki za wizytę.

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dziękuje za miłe słowa
Jeżeli chodzi o spanie to ja bardzo żle sypiam od jakiegoś czasu...Wczesniej było karmienie w nocy po 5razy bo miałam głodomora ,jak już odespałam karmienie to kłotnie zTŻ-tem nie pozwalały mi spac.A jak zasnę to mam koszmary:/.Nie zawsze ale często.W tym tygodniu spałam dobrze ale cały styczeń to tak mpo 2,3 godziny w nocy.Teraz jest lepiej.
Ja też nie wiem, kiedy się wreszcie wyśpię.

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

Nie robię nic specjalnego,jem zdrowo,duzo warzyw,owoców,piję zieloną herbatę od dawna,jem żeń-szeń od 14lat,piję pokrzywę,bilobil lecytynę też od 14lat.Nigdy nie paliłam i jak piję to przeważnie wino czerwone.Nie imprezuję,nie przebywam z zadymionych miejscach,no i używam kremów przeciwzmarszczkowych od bardzo dawna.
Żeń szeń? OOO coś nowego. W tabletkach? Myślałam zawsze że to głownie dla facetow

Cytat:
W sumie się cieszę, że u mnie ciąża w planach raczej nie zagości jeszcze długo, bo obecne 4 cm są trudne, jakbym miała stracić połowę to nie wiem co bym zrobiła
Cytat:
A po ciąży serio tak włosy lecą? Moja siostra bo 2 dzieciach to ma nadal dużo herów i grube, więcej ode mnie chyba nawet, a używa jedynie szamponu i farbuje, ale takie mocne już po prostu pewnie są. Jedna znajoma tak samo, wiec nie każdy przy tym cierpi
O właśnie chcialam rzec, że nie każdy odnotowuje takie straty
oczywiscie coś tam polecialo, ale nie było to az tak by sie na to skarżyć nadmiernie.

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Generalnie chodziło mi o akceptację starzenia się, czyli stopniowego pogarszania się pewnych "parametrów", a nie starości totalnej w młodym wieku. I nie chodziło mi o dbanie/zaprzestanie dbania. Czym innym dbanie o siebie (stosowne do wieku), a czym innym walka z czasem i nieakceptowane nieuniknionego ;-).

Akceptację starzenia się ?? ale tu chyba żadnej 60 latki nie ma z nami... poza tym wiem, co możesz mieć na myśli, ale uważam ze włosy to nie zmarszczki i proces na pewno wlosów nie dotyczy- kazda kobieta powinna je mieć takie jak jej genetyka pozwala, przynajmniej do menopauzy. I o to trzeba walczyć, jak pojawiają sie zawirowania, a nie biernie się godzić i zrzucic to na karb wieku... ty bardziej ze większośc tutaj ma 20-ścia parę lat

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:25   #2840
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
A nad olejkiem rycynowym również myślałam bo już kiedyś stosowałam, więc jeśli zaczynasz używać to mogę razem z Tobą ;D

Też tak początkowo było, teraz normalnie mam pryszcza czy dwa i to takie małe.
Ja mam nadzieję się wyprowadzić w tym roku jeszcze, więc jakbym nawet nie przestała glutenu jeść to wybierałabym jakie owoce i warzywa chcę sobie jeść i będę jeść regularnie przede wszystkim
A to miło bo coś tej chemii się uczę i chciałabym z tego zrobić użytek więskzy niż przygłupie eksperymenty w collegu.. szczególnie że temat o olejach miałam dosć obszernie przestudiowany już 2 lata temu pod względem chemii to i włosowo-pielęgnacyjnie by sie zahaczyło.
I zależy mi na tym by sie przymusić do pielęgnacji takiej porządnej, recenzowania, obserwacji, nauki gotowania, wysiłku fizycznego.. szczególnie że jak skończę kurs forensic science to chyba potem zrobię public service i tam jest co nieco ze sportem więc bedzie pole do popisu i ogarniecia się ;D
To czekam na tego bloga, zapowiada się ciekawie
Stary 2014-03-12, 21:33   #2841
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem, kiedy się wreszcie wyśpię.
yyyyyy... nastolatki to na imprezy chodzą i też spać się nie da :-D.
Więc nie wiem czy to w ogóle możliwe zanim będą dorosłe, podkładają własne rodziny i się wyprowadzą??? :-D Jeszcze będą wnuki podrzucać ;-)

Cytat:
Akceptację starzenia się ?? ale tu chyba żadnej 60 latki nie ma z nami... poza tym wiem, co możesz mieć na myśli, ale uważam ze włosy to nie zmarszczki i proces na pewno wlosów nie dotyczy- kazda kobieta powinna je mieć takie jak jej genetyka pozwala, przynajmniej do menopauzy. I o to trzeba walczyć, jak pojawiają sie zawirowania, a nie biernie się godzić i zrzucic to na karb wieku... ty bardziej ze większośc tutaj ma 20-ścia parę lat
Ale starzenie jest procesem, zaczyna się ok 20-25, a nie pojawia się nagle ok 60. Więc dotyczy jednak znacznej nas większości ;-). I naszych włosów też.

Użyłam dziś pierwszy raz Isany do loków. Jeszcze nie wiem co z tego wyschnie, ale strasznie lekka ta odżywka. Dałam dość dużo, po innych odżywkach włosy są...no czuć ze odżywka nałożona i jest co spłukać. A przy tej samej ilości tej Isany, to jakoś za mało jej było, nie czułam jej. Potem dałam jako b/s też. Bardziej chyba do tego się nadaje niż jako d/s. Ale zobaczę jeszcze jak wyschne.

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2014-03-12 o 21:37
Stary 2014-03-12, 21:51   #2842
Klaudenc
Moderator

Cytat:
To czekam na tego bloga, zapowiada się ciekawie
Powinien się pojawić w przyszłym tygodniu (przygotowuję póki co różne rzeczy) no i takie moje dwa pomysły na notki zrealizuję przed założeniem, potem się tylko wklei, a to obszerne tematy. Więc po czasie będzie od kosmetyków po chemię, przez makijaże aż do sportu, chcę by było zróżnicowanie i ciekawie, ale też nieco nauki takiej bazowej i przydatnej
Stary 2014-03-12, 21:52   #2843
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Oficjalnie rozpoczynam akcję trzymania kciuków za babyhairsy Aziddee
Kciukaj, kciukaj, potrzebuję dużo nowych włosów na głowie

Cytat:
Ok, porównamy spostrzeżenia
Stary 2014-03-12, 21:52   #2844
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyyy... nastolatki to na imprezy chodzą i też spać się nie da :-D.
Więc nie wiem czy to w ogóle możliwe zanim będą dorosłe, podkładają własne rodziny i się wyprowadzą??? :-D Jeszcze będą wnuki podrzucać ;-)
Toteż z tym już się pogodzilam
poza tym ja TEZ jeszcze lubię imprezy
Cytat:
Ale starzenie jest procesem, zaczyna się ok 20-25, a nie pojawia się nagle ok 60. Więc dotyczy jednak znacznej nas większości ;-). I naszych włosów też.
Wiem że naukowo tak to idzie. Ale chyba nie sadzisz że przed 60 pojawiają sie istotne zmiany?
A zwlaszcza na włosach

Cytat:
Użyłam dziś pierwszy raz Isany do loków. Jeszcze nie wiem co z tego wyschnie, ale strasznie lekka ta odżywka. Dałam dość dużo, po innych odżywkach włosy są...no czuć ze odżywka nałożona i jest co spłukać. A przy tej samej ilości tej Isany, to jakoś za mało jej było, nie czułam jej. Potem dałam jako b/s też. Bardziej chyba do tego się nadaje niż jako d/s. Ale zobaczę jeszcze jak wyschne.

Mam takie samo wrażenie - jako maskę trzeba coś dołożyć.

Ale pokręciły się pięknie, tak ze jestem na tak

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:52   #2845
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:
Proszę Cię, utraty 3-4 nawet 5 cm nie zauważysz jak oddasz potrzebującej
A proszę cie bardzo, chodź i sobie weź. Bierz z 6 cm, bo mam już po dziurki w nosie takiego afra na głowie

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:56   #2846
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Też mam takie przekonanie ze pigułki to zło i że nigdy ale teraz zmieniam zdanie ( mimo że nie borę), bo po pigułkach nie dosc ze cera sie moze poprawic (choć ja akurat niezłą nawet mam ) Włosy mogą się polepszyć, mniej wypadać, i okres mniej bolesny wiec to nie aż takie zło wcielone.

Cytat:
uuups, to trzymam kciuki za wizytę.

Spoko spoko Zdjecia bardzo przekłamują kolory bo ja nie mam aż tak ciemnych włosów jak na zdjęciach w rzeczywistosci to taki szatynowy brąz. Dzięki

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Czytam blogi wszystkich aktywniejszych tu wizażanek, więc Twój też na pewno trafi na moją listę Zakładaj, mnie to dużo pomogło. Choć piszę sobie w eter, to i tak bardziej się pilnuję, jak wiem, że mam coś opisać. No i bardziej się przykładam do rzeczy, które sobie założę - np teraz naprawdę olejuję co mycie, przed blogiem pewnie bym o tym zapomniała po trzech dniach

Też założyłam bloga niedawno tylko że pod zupełnie innym nikiem bo mój za cholerę nie chciał wejsć więc zrobiłam nowy e-mail i nowy nik specjalnie na bloga jakby ktos chciał to mogę napisać adres
Stary 2014-03-12, 21:58   #2847
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:
Proszę Cię, utraty 3-4 nawet 5 cm nie zauważysz jak oddasz potrzebującej
Zapraszam, chetnie oddam połowe afra, bo mi czape przegrzewa

Cytat:
Pinaaaa gdzie jesteś? Zapomniałam spytać raz jeszcze jak Ty te rycyne nakładałaś. Z masażem?
Melduję się o pani i juz mówię. Przed myciem, najczęściej na noc podgrzewałam w miseczce wodę do której wkładałam potem buteleczkę z rycynowym i czekałam aż się podgrzeje ( jak jest ciepły o wieeeele łatwiej go rozprowadzić na skórze głowy). Potem hop na łeb i masowałam przez 3-4 minuty. Włosy na noc w kite i spać. Rano zmywałam normalnie szamponem

Walczę o siebie

Edytowane przez Seviwren
Czas edycji: 2014-03-12 o 22:00
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:00   #2848
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
A proszę cie bardzo, chodź i sobie weź. Bierz z 6 cm, bo mam już po dziurki w nosie takiego afra na głowie
O matko miałabym wtedy 10 cm Jak mi z rycyną (i całą obecną kuracją, dietą, a nawet odpowiednimi roślinami w pokoju - taki hardcore) nie wyjdzie (tfu tfu) to zgłoszę się na przeszczep

Jak często te rycyne kłaść na łeb?

Edit: Ok widzę, że dopisałaś. Bosz przed każdym myciem tak robiłaś? Dobra, postaram się. Czego się nie robi dla buszu na głowie. Obecnie jestem skłonna do najdziwniejszych zmian w życiu.

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2014-03-12 o 22:03
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 22:06   #2849
macka
Zadomowienie

Cytat:
[I]

Wiem że naukowo tak to idzie. Ale chyba nie sadzisz że przed 60 pojawiają sie istotne zmiany?
A zwlaszcza na włosach
Pojawiają się...stopniowo i podstępnie ;-)
Nooooo na włosach to u mnie akurat tak, istotne i szybkie :-D. Siwieje od podstawowki więc teraz mam już piękne pasma całe...

Stary 2014-03-12, 22:13   #2850
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
O matko miałabym wtedy 10 cm Jak mi z rycyną (i całą obecną kuracją, dietą, a nawet odpowiednimi roślinami w pokoju - taki hardcore) nie wyjdzie (tfu tfu) to zgłoszę się na przeszczep

Jakie te kwiatki ??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości