![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Witajcie
![]() Dziękuję za życzenia ! ![]() U nas w domu i na osiedlu grypa. Tylko ja i Blanka trzymamy fason. jako, że rodzice mają małe gospodarstwo a tylko ja jestem na chodzie to wszystko na mojej głowie dlatego nie mam czasu- wybaczcie. Dzisiaj Blanka przybiegła do mnie z rana z bukietem kwiatów w rączce- cudowne to było ![]() Dobrej nocki życze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
http://www.reserved.com/pl/pl/w7035-...achable-straps
z reserved nigdy nie miałam, ale akurat byłam u nich na stronie to znalazłam. na przybieżeniu widac zapięcie przy ramiączkach ![]()
#2883 |
Zakorzenienie
|
Blogerka-zapewne nie Ty jedna tak uważasz,znajdzie się tu więcej mam które by wolały żeby dziecko spało raz a porządnie
![]() Ja jednak wolę żeby Oskar spał 2x po 1,5 godziny niż raz 3h. Po prostu te 1,5 godziny mam tak opanowane do perfekcji że akurat zdąrze sobie wszystko zrobić i przede wszystkim mogę dwa razy zjeść coś na spokojnie ![]() A znowu 3 godziny to dla mnie za dużo,zrobię wszystko a przez pozostały czas nie umiem sobie znaleźć miejsca ![]() No i dwie drzemki = dwa rilaksy w ciągu dnia ![]() No i wogóle czas mi jakoś szybciej do wieczora leci jak śpi dwa razy.
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale u mnie takie staniki nie wchodzą w grę, nie lubię ich odpinać ![]() to juz wolę te typowe do karmienia, klik i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spełnienia marzeń !!! ![]()
![]() |
#2886 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do sandałków to ja też się właśnie boję już teraz, myślę że trochę poczekam a coś zawsze się znajdzie, najwyżej dłużej poszukam jak faktycznie będą przebrane. Możesz wkleić jakiegoś przykładowego linka? Jakiej firmy kupujesz? Dla mnie odpinane ramiączka z przodu, nad miseczką, to właśnie do karmienia ![]() Masakra :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45559984]
współczuję, ale wczoraj mi nawet koleżanka z pracy opowiadała, że jej syn w wieku 14mcy już nie spał w dzień ![]() Zgadza się, pisałam już kilka razy; kuzynka moja 2,5 letnia nie śpi w dzień od roku. Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Możliwe całkiem ![]() Dziękuję ![]() No właśnie się zawsze zastanawiam, czy ktoś zauważy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Majulmi śpię w staniku ale nie dlatego, że musze mieć wkładki tylko dlatego, że odkąd urodziłam mam bardzo wrażliwe piersi, nigdy tak nie miałam, jak skóra dotyka ubrania to aż mnie boli :/
zmieniam na takie zwykłe z canpolu chyba, takie bez fiszbinów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w zabawkach, pod meblami, w kurtce w jakiejś ukrytej kieszonce, za łóżkiem, pod doniczka, w bucie :p, w bieliźnie, koszu na pranie , w pralce, Pod pralka, w ciusxkach Hani W Kieszonce, W Pampersach ![]() Cytat:
T. do nas przyjeżdża. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ode mnie jeszcze nie było, więc duuuuuużo uśmiechu i radości w życiu i żeby wszystkie poplątane sprawy się naprostowały ![]() ![]()
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Aha, nie wiem, może któraś z Was oglądała "Wydarzenia" na Polsacie.
Była tam 40-letnia kobieta, która w 6 miesiącu ciąży zgłosiła się do szpitala, bo źle się czuła. I w końcu wyszło na to, że musiała rodzić. Jak coś tam powiedziała, bo się nikt nią nie zajmował, to usłyszała, że "w tym wieku się nie rodzi, tylko na urlopy jeździ". A potem urodziła SAMA na łóżku, urodziła żywą córeczkę, widziała, jak się ruszała; ale dziecko zmarło, a okazało się, że w karcie od razu po porodzie zostało wpisane, że ciąża martwa. Powiedzcie, jak takie rzeczy mogą się dziać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia jutro! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
bokeh, a masz ułożoną matę z puzzli? może pod nią jest wsunięty, bo u nas Filip tak chowa różne wizytówki, które ma w swoim portfeliku
#2895 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, witam się wieczorkiem z Wami.
![]() Pytałyście, czy będę miała nagranie z koncertu - myślę, że na pewno, mój mąż zawsze bierze kamerę na takie wydarzenia, także jestem pewna, że i tym razem nie odpuści... Na razie układam sobie repertuar. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
Nancy, a masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro tych staników Alles? Jak tak to napisz proszę od którego kupujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Hje, smutne jest to, co piszesz, wręcz łamiące serce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
bierzecie na wymiar robione? bo ja tu ni nie moge kupic bylam w deichmanie byly te elefant ale same sportowe tylko i tak mysle nad emelkami cenowo mnie to samo wyniesie bo tutaj dzieciece butki nie schodza ponizej 50euro Cytat:
ja zawsze zwyklych a wkladek nigdy nie musialam uzywac Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co sądzicie na temat butów dla dzieci typu puma, adidas, nike? Warte uwagi czy raczej nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie 3 godizny? Tyle to on łącznie nawet nie drzema od ponad pół roku ;P My mamy od dwóch miesięcy jedną godzinną drzemkę, od świeta zdarzy się 1.5 i to jest luksus dla mnie. Ewentualnie w aucie czasem jeszcze kimnie na jakieś 20 min, albo na spacerze ale to jak z moją mamą jest bo przy mnie to sie nie zdarza.
![]() |
#2902 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do karmienia i zwyklych, do karmienia mi się podniszczyły trochę, chyba powinnam dokupić z jeden chociaż.. Napiszesz jakie masz modele z Allesa? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie chcę, wolę jej podpinać ten kosmyk, albo iść do fryzjera - uważam, że te włoski są urocze, ona z nimi, nie chcę by miała chlaśnięte jak od gara. Uwielbiam ją rozczochraną z rana <3 Cytat:
![]() ![]() U nas jak było więcej drzemek - np 2,3 to trwały maks 40minut, częściej 20-30 minut. 3 drzemki dawały godzinę lub 1.5h ![]() Więc wtedy faktycznie nic się nie dało zrobić. Teraz jak ma jedną to śpi 1.5h - do 2 godzin i to jest kolosalna różnica w funkcjonowaniu głównie moim ![]() u mnie też takie nie wchodzą grę bo od odpinania zawsze się ta klamerka wyrabia i potem sobie ramiączko spada kiedy chce;/ takie mam doświadczenia. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tych droższych marek widziałam też Clarksy i Ecco i Emelki były zdecydowanie najlepsze. A Elefanteny mi też odpowiadały choć są troche sztywniejsze ale akurat żadne mi wizualnie nie spasowały i w nich moja Mała była między rozmiarami ale tak że mniejsze już ciasne a większe miały za dużo luzu - chyba w tym modelu co mierzyłyśmy był jakiś wykątkowo duży rozjazd między sąsiednimi rozmiarami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem ciekawa, bo ja bym obstawiała, że nie ... Kurde, sama szukam od kilku tygodni czegoś na wiosnę, ostatnio w Bartku patrzyli na mnie jak na kosmitę bo mi się wydawało, że wszystkie w naszym rozmiarze nie do końca były takie jak powinny być. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Właśnie o to chodzi. U nas długo długo były dwie drzemki ale to wyglądało tak, że ja nie raz potrafiłam usypiać godzinę - poważnie! a Borys spał 30 do 40 minut. jak się budził to byłam załamana, że to tak szybko a ja tak się namęczyłam usypiając. Jak przychodził czas drzemki to już cała byłam w nerwach bo wiedziałam co nas czeka. Teraz natomiast od kiedy zasypia sam w łóżeczu, o swojej stalej potrze jest idealnie. Góra godzina podrzemie sobie a później możemy już rozplanować sobie dzień jak nam się podoba i nie muszę się przejmować tym, że będzie marudził ze zmęczenia i trzeba będzie go usypiać.
![]() |
#2905 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest taki zwykły, bez fiszbin, usztywnień Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=16124281 i u http://allegro.pl/show_user.php?uid=12905508 teraz zamawiam u http://allegro.pl/show_user.php?uid=22326127 ten 1 i ostatni to ta sama osoba ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić - moja Oliwka zaczęła się sama przestawiać na nocne spanie... Już wiele nocek z rzędu budzi się tylko raz na jedzenie.
A dziś zjadła mi pół dużego obiadku ze słoiczka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas usypianie nie trwało aż tak długo, ale czasem bywało ciężko, a potem ledwo ogarnęłam walające się zabawki, nastawiłam wodę na kawę, a tu pyk: dziecko się już budzi. Teraz jest o niebo łatwiej : dzięki jednej dłuższej drzemce i dzięki temu też, że młoda podrosła i ma więcej sił - nie robi się ciągle senna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Czesc!
fewciu ![]() bokeh trzymam kciuki, zeby dowod sie znalazl! black jaki repertuar? To sie Oliwka z jedzeniem rozkreca, super! silver ladnie Daria stepuje ![]() aga powodzenia w pracy! nancy caly czas uzywam stanikow do karmienia yellow jako pierwsze buty dla Yae mamy nike wlasnie. Podeszwa miekka, zgina sie w 1/3 i but dobrze stopke trzyma. Tylko nie wszystkie modele sa takie. Musisz poszukac. Fajne sa tez new balance, ale znow nie wszystkie modele. Na lato kupie buty sportowe i kalosze - mam nadzieje, ze takie male dostane. Zadnych balerinek ani sandalow nie planuje - w naszym klimacie, to wykluczone ultra jak idzie Julce jedzenie warzyw? Mam kolejne pomysly, jakbys zainteresowana byla. evel zdrowka dla Karinki! Lepiej juz jej? Yae wczoraj zrobila sobie ponad 2 godzinna drzemke pod wieczor i wstala o 19.30. Obawialam sie tego, jaka noc nas czeka, ale Zasnela jak zwykle o 21.30, w nocy budzila sie dwa razy o 1 i 4, za kazdym razem po 10min znow spala i na dobre wstala o 7.45. Tak wspanialej nocy dawno nie bylo! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-03-13 o 02:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Siemka,
dziś DZIECI obudziły mnie o 6.36 więc to lepiej niż 5.... ;] Ale mam w środku stres.. nic kompletnie nie umiem na kolosa.. ale jak tu się uczyć skoro większe problemy mam;( Piękna pogoda..ach! a wiecie, ze ponoc ma w weekend padać deszcz ze śniegiem? ;/ zal.pl ja tu wczoraj kwiatki widzę jak sobie rosną koło drogi a tu mi w pogodzie gadają o jakimś śniegu! oburzyło mnie to;] co do obcinania wlosów.. masakra, ja obcielam Amelce tak, ze jak ma grzywke prosto, to wygląda jak chłopczyk ![]()
![]() |
#2910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde no muszę w weekend gdzie kupić bo nie mam mu co założyć! Cytat:
Więc w połowie lutego zaczęliśmy chodzić na jedna drzemke, no i staram się żeby była wyposrodkowana, czyli ok.południa.niestety mały już o 20 smacznie sobie śpi a to z kolei skutkuje wstawaniem przed 7 rano, a to z kolei tym ze po 10 jest już jeczący i zmęczony.więc kładę go ostatnio ok.10.30-śpi 1,5 godziny, czasem 2 i nigdy więcej.potem od 12 czy 13 do samego wieczora jest na pelnych obrotach i nie widać tak wcale zmęczenia jak kiedys. Trochę brakuje mi czasu z tej drugiej drzemki.ale z drugiej strony nie muszę wszystkiego ustawiać pod drzemki, no i o 20 mam już czas dla siebie. Tyle ze u nas wciąż kilka pobudek w nocy, czasem 2..np. 22 juz i 2.a czasem 4 pobudki, staram się go usypiać u niego ale czasem przy drugiej pobudce nie da rady więc laduje u nas.w nocy nie je już od 6 m.ż. Ale do 7-8 m.z. A od 3 m.ż. budził się raz albo wogole....dlaczego zamiast być lepiej jest w druga stronę??? Czasem mam wrażenie że to się nie zmieni:banghead::banghead ::banghead: Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-13 o 06:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.