|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
jesli chodzi o obraczki - czy ja moge sobie sama ustalic rozmiar obrączki ?( wiem ze jubiler zrobi to bez problemu, ale do zakupu jeszcze kuuupa czasu, a chodzic po jubilerach nie mam kiedy , a pytam z ciekawości :p ) noszę pierscionek na palcu serdecznym ( tak on sie nazywa?) jak mierzę srednice to mi wychodiz jakieś 17 cm , a pamietam ze jak kupowalam ten pierscionek to mial rozmiar 13. więc juz sama nie wiem jak to sie liczy
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-03-12 o 22:02 |
|
|
|
|
#4082 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny, mało się odzywałam, bo mielismy z Tż małe problemy (nie między sobą, bo między nami jest cudownie) i dzisiaj rano zastanawialiśmy się czy nie odwołać wesela (ślub wziąć, ale przeprosić gości i olać wesele), rodzice Tż mieszają, po czterech latach mogę powiedzieć, że szczerze ich nienawidzę, to źli ludzie, serio, bardzo źli...
No ale jestem, witam nowe PM I chciałam się pochwalić, że naukę walca skończyliśmy, zaczęliśmy inne tańce |
|
|
|
#4083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego wynika, że 17 mm to właśnie rozmiar 13 ![]() I chyba 17 mm, a nie cm?
Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-03-12 o 22:12 |
|
|
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla gosciu skromny upominek ale zawsze cos, 4 krowki z milanowka zapakowane w celofan przewiazane wstazka i na odchodne ciasto
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
|
#4087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co poradzić na rzęsy. ale na włosy polecam tabletki vitapil Cytat:
Cytat:
mi się bardziej podoba sama obrączka ![]() Cytat:
mam nadzieję, że nie będziecie musieli rezygnować z wesela
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Ewaden - my mamy slub w be i tutaj jest norma podawanie konta. Zastanawialam sie z mama jak to ugrysc z goscmi z pl, no bo co my zrobimy ze zlotowkami jak ktos przyniesie? Wiec umiescilismy polskie konto rowniez na zaproszeniu. Okazalo sie ze poczta pantoflowa goscie juz pytali czy moze jakies konto jest albo bedzie bo to byloby latwiej dla nich. I problem z glowy
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#4089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padło mi na oczy ![]() Cytat:
Cytat:
Super wierszyk kradne!! Cytat:
Trzeba by sie bylo zabrać za rezerwowanie dja
|
||||
|
|
|
#4090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucałaś może jakiś link do niej? ![]() Cytat:
w ogóle Wy wszystkie tu macie takie długie ładne palce, ja pomimo tego, że jestem szczupła mam raczej krótkie i trudno nazwać je smukłymi ![]() co do dekoracji sali - u nas jest podobnie! sala w dworku ma taki klimat, że naprawdę niewiele jej potrzeba, ale tym zajmiemy się sami, jako, że TŻ z rodzicami i rodzeństwem będzie tam na miejscu mieszkał więc dojrzy wszystkiego Cytat:
ale skoro jest białe to tylko dodatkowy plus! mam to samo - tylko srebro i białe złoto, żółte do mnie nie przemawia Cytat:
pierwsze słyszę ... ale za to jaka będziesz dokształcona ![]() ewaden wierszyk, który wrzuciłaś jest bardzo subtelny i nie nachalny jednak ja nadal nie mogę się przekonać do tego typu próśb (kasa zamiast prezentów) strasznie źle bym się z tym czuła co do danych kontaktowych na zaproszeniu - jasna sprawa, że dla swoich gości podaj tylko swoje i mamy! założę się, że do Twojego TŻ-a i tak żadna z ciotek by nie zadzwoniła Cytat:
nie dajcie się im! my dzisiaj już po trzeciej lekcji - dopóki ćwiczyliśmy pojedyncze elementy walca było okej, ale jak przyszło to połączyć w układ to ale śmiesznie jest
|
|
#4091 |
|
BAN stały
|
Nie no raczej się odbędzie, szkoda nam pieniędzy, ale drugi raz na pewno nie zdecydowalibyśmy się na żadne wesele czy obiad dla rodziny...
Najważniejsze, że my się dogadujemy, reszta się ułoży ewaden, ja jestem jakoś źle nastawiona do wierszyków o kasę i chyba bym się nie zdecydowała... mojakaren, nam też to się udało chyba po 4 lekcji, więc nie przejmuj się
|
|
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
ewaden - możesz tak napisać
To nie jest niestosowne a co do kontaktu ja także napisałam na zaproszeniach "Prosimy o potwierdzenie przybycia do 20 lipca" i nasze numery telefonów. W dzisiejszych czasach wesele sporo kosztuje i każdy raczej bierze pod uwagę to, że płaci się "za talerzyk" niemałe pieniądze ![]() zakrecona_kropka - fajny wierszyk, jeszcze takiego nie słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Czytam i czytam o tych nauka przedmałżeńskich, a u mnie ksiądz nic nie mówił... Do kogo trzeba się w tej sprawie zwrócić? i kiedy? |
|
|
|
#4093 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak z ciekawości - ile płacicie za swojego? dziewczyny impreza ![]() ![]() ![]() ![]() podzwoniłam sama, popytałam o ceny, przedstawiłam Tż-towi i jakoś zmiękł ale chyba po prostu dla świetego spokoju ![]() Cytat:
po jakiego grzyba ogłaszają się na portalu kaliskim gdy sa z Bydgoszczy? :mur :Cytat:
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio jak tescie mieszają ? skop im tyłek.
swiat katarzyny O-B-Ł-Ę-D-N-E auto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
genialne
co do wierszyków, to my nie prosimy o pieniądze, za to mamy o wino zamiast kwiatków ![]() ''Prosimy Was Nasi Mili Abyście zamiast kwiatków nam wino sprawili Wina słodkie, czerwone i białe Umilą nam wspólne chwile wspaniałe''
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-03-12 o 23:04 |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
paula600324, też nie noszę kolczyków. Do klipsów trzeba się jednak przyzwyczaić, kupiłam kilka na próbę - zobaczę jak będzie
|
|
|
|
#4098 | |||||
|
Raczkowanie
|
Ten wierszyk jest jota w jotę o nas!
![]() Cytat:
![]() Ależ proszę bardzo! ![]() Cytat:
![]() do Tż nie tylko by nie zadzwoniły, one pewnie nawet będą się z nim bały zatańczyć na weselu ![]() Cytat:
![]() dzięki Cytat:
![]() Muszę tu dodać, genialne jest to wasze autko! Cytat:
Jak ja bym podała numer konta to znając zdolność oburzania się w mojej rodzinie (hrabie i hrabiny co poniektóre )bym się sama bawiła na weselu A co do wersji dla zagranicznych gości- na zaproszeniach dla Amerykanów wierszyka nie będę dawać, bo to jest tu w złym tonie. Poza tym na prezenty nie liczę. Tak się nasłuchałam swego czas że mi się w pewnym momencie wesela odechciało i, we łzach, chciałam odwoływać imprezę. Od brata Tż usłyszałam, że naciagamy ich na koszty organizując ślub w Polsce a nie w Stanach i on nie wie czy da radę przyjechać bo może mu coś służbowego wypaść (wkurzył mnie niemiłosiernie- w ogóle nie pomyślał że Polacy potrzebują wizy, a Amerykanie nie lecąc do Polski; poza tym ja mam super duuuuużą rodzinę, a mój mąż trójkę bezdzietnego rodzeństwa i mamę; a koszt jaki wymyślił dla siebie i narzeczonej - 10tyś $ to wziął z kosmosu Sorki za wyżalenie się- wybaczcie please ![]() A i dodam, żebyście nie pomyślały że zwariowałam i przesadzam w sprawach rodzinnych , gdy powiedzieliśmy siostrze Tż, że kupiliśmy już mamie bilet to powiedziała: no to pięknie, nie wiedziałam że mame zaprosicie na ślub, teraz muszę mojemu psu załatwić opiekę!Tadam! ![]() Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-13 o 00:01 |
|||||
|
|
|
#4099 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Można wiedzieć gdzie je kupiłaś? ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas TŻ finansuje swoją część, rodzice mu trochę dołożą natomiast moją część finansują rodzice i zaproszenia damy jednym i drugim. Nie wyobrażam sobie żeby nie dać rodzicom zaproszenia chociażby w formie podziękowań bo przecież gdyby nie oni nie byłoby mnie na świecie
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
Kochane PMki jestem tak zakatarzona, że nie mam siły pisac. najgorsze, że dzisiaj wykład, jutro do biura do pracy, a weekend jako hostessa. te promocje mnie wykończą...
ale musimy uzbierac na wesele, więc same wiecie...ale czytałam was na kom na wykładzie, a zdjęcia i resztę nadrobiłam teraz z łóżka. wszystkiego obrączki dzisiaj wstawione są przepiękne! witam nowe PMki PM co wstawiła sukienkę: jest śliczna, chociaż ładniej wygląda z bolerkiem. PM od wstawionych bucików: są piękne, chociaż ja nie mogę z otworem na 2 palce, bo mi 3 wychodzą, bo mam wąską stopę, stąd też pytania o akcesa PM bez przekutych uszu - tylko bardzo drobna zawieszka z drobnym łańcuszkiem wchodzi w gre przepraszam, że nie po nickach i tak nieładnie, ale taaaaka chora. najgorsze, że pogoda śliczna, a ja chora ![]() gratuluje jaguara my to umiemy przekonywac tych narzeczonych ![]() ja próbuję mojego do wkładki z którymś z waszych tekstów do zaproszeń dla rodziców żeby byli wyróżnieni, bo my zapraszamy bez rodziców, bo uważamy, że to nasz ślub i nasze wesele, mimo, że bardzo ich kochamy i chcę go przekonac do roweru z parą młodą (to ostatnio nasza wspólna pasja) z balonami - odciskami palców zamiast księgi gości. co o tym myślicie?? a Wy co planujecie miec?? rodzicom kupujemy podziękowanie w tubie pięknie zdobione jak reszta - zaproszenia, winietki itd. i ramkę do zdjęc podwójną dla teściowej (teśc nie żyje) i 2 pojedyncze dla rodziców też zdobione jak reszta - będą mieli na zdjęcia ślubne - 1 z pleneru 1 z nimi i każdy po niebieskiej róży (bukiety drogie i się zmarnują, więc lepsze ramki i 1 długa róża taka jak w bukiecie ślubnym tylko długa), po weselu dostaną fotoksiążki goście dostaną pudełeczka z 5 migdałami i 1 czekoladką z fotka. ale się zastanawiam czy nie pomyślą, że ściągnęliśmy, bo kuzyn takie czekoladki miał... ![]() a kupujecie coś dziadkom i chrzestnym na podziękowanie??
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Moja karen https://www.facebook.com/TheHandMade.../photos_albums
Cikulada w Venezi - tyle że w Bielsku Białej :P ( nie wiem jak sie to odmienia ) no ale to sieciówka wiec pewnie i gdzieś bliżej nas są:P Świat_katarzyny ależ macie furę na wypasie czyli z mężczyzną sobie wzorcowo poradziłaś ![]() Ja też tak działam , że szukam znajduje pokazuje. Przedstawiam wszystkie plusy , minusów zawsze brak i jakoś się udaje ![]() Też nie lubię tych pytań co wolimy kasę czy prezenty. Jasne że kasę ale głupio jest mi komukolwiek mówić , że coś od nich "wymagamy "
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-13 o 00:09 |
|
|
|
#4102 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też rok temu zdałam za 1 cudne są !!! gratuluje!! ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Enzunio, współczuję i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej, najważniejsze,że między Tobą i TZ wszystko dobrze
![]() Świat Katarzyny - autko obłędne! Ja od 4:20 nie śpię,bo się stresuję USC, do którego dziś idziemy mam nadzieję że moje strachy są totalnie nieuzasadnione, ale boję się googlać w celu upewnienia się...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-13 o 05:42 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 | ||
|
BAN stały
|
Nic im się nie podoba, od sprawy nazwiska (mimo, że to Tż wybór) po to, że w hotelu będą nasi znajomi, a ich muszą przejść... 700 m
Nie pojadę do nich na święta, choć teraz moja kolej, raczej "będę chora"... Nie podzielę się z opłatkiem z ludźmi, którzy zepsuli nam ten okres narzeczeństwa tak bardzo, że Tż wczoraj powiedział, że ma dość i że odwołujemy, a ja mu przytaknęłam...Cytat:
Ale ma problemy, ajk moi teściowie....Cytat:
|
||
|
|
|
#4105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
a ja 2 dni po urodzinach, za pierwszym razem )---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
KLIK! i normalnie jak ręką odjął!!! Polecam
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
z tym rzesami to ciezko sprawa ale rzeczywiscie w tak krytycznej sytuacji tez bym kupila jakas porzadna odzywke. Chociaz ogolnie nie sa ona najlepszym rozwiazaniem na dluzsza mete, bo potem wypadaja rzeski... Ja ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy w ogole robic jakies prezenciki dla gosci ? ![]() Jak Wy w koncu robicie? |
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
Gratuluje obrączek- są śliczne. enzunio współczuje sytuacji z rodzicami Tż ![]() activelifestyle nauki są potrzebne, są jednym z wymaganych dokumentów do ślubu kościelnego. Niektórzy mieli nauki jeszcze w szkole (chociaż nie każdy ksiądz takie uznaje). Najlepiej zapytaj księdza gdzie możesz odbyć takie nauki, ewentualnie sama poszukaj. Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego wszystkiego trzeba jeszcze zrobić poradnię rodzinną - są to zazwyczaj 2-3 spotkania między którymi jest miesiąc czasu, czyli musisz sobie zarezerwować na poradnię miesiąc/dwa. Ktoś tu pisał, że znalazł poradnię tylko z 1 spotkaniem, ale ja się z tym nie spotkałam wcześniej No i nauki z poradnią są wymagane (przynajmniej u mnie) do spisywania protokołu ślubnego, który spisuje się 3 miesiące przed ślubem, czyli do tego czasu muszę mieć to wszystko załatwione, a niestety to trwa (u mnie 9-10 tygodni). Jak masz 2 sierpnia ślub to musisz się z tym wszystkim wyrobić do 2 maja, czyli ostatni gwizdek już Na nauki weekendowe przeważnie są zapisy sporo przed i ja jak szukałam w lutym, to znalazłam terminy dopiero na kwiecień/maj :/ Popatrz sobie na stronach internetowych parafii, tam piszą jak zaczynają kursy. |
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupuję tylko jednym moim dziadkom którzy mnie wychowywali, przed weselem. Jeszcze nie wiem co
Może coś namaluję, moje rysunki z czasów studiów wiszą u nich na ścianach i zawsze wszystkim pokazują Na pewno po weselu dostaną album ze zdjęciami.Na rodziców nie mam pomysłu Mamom może coś z biżuterii z grawerem, ale tatom Zegarki odpadają, jakieś spinki itp też. Nie mam pojęcia.Upominki dla gości - albo migdały albo nic Bliżej ślubu będę o tym myśleć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

, ale jak ktoś chce, to nie będę powstrzymywać przed wolnymi datkami 

za jaguara 
O-B-Ł-Ę-D-N-E auto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam nadzieję że moje strachy są totalnie nieuzasadnione, ale boję się googlać w celu upewnienia się...