Książki podobne do 50 twarzy Greya - znacie jakieś? - część IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 22:43   #2251
martello90
Raczkowanie

Dot.: Książki podobne do 50 twarzy Greya - znacie jakieś? - część IV

Dobranoc kochane słoneczka
i ja się dzisiaj zasiedziałam. Idę położyć się z książką. Parę stron jeszcze przeczytam i spać. Do jutra

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aguha89 Pokaż wiadomość
Sent from my GT-I9505 using Wizaz Forum mobile app
Niestety on sam nie wie na co... zachowuje sie jak dzieciak. Oni oboje sa bardzo mlodzi. Jak mozna tak zalatwic wlasna zone? Sa malzenstwem od poltora roku. Byla w nim zakochana po uszy. Dla niego poklocila sie ze swoimi rodzicami wlasciwie sie od nich odciela. Ehh... biedna jest zalamana i nie wie co zrobic ze swoim zyciem
Znam różne sytuacje z życia. Na prawdę czasami można złapać się za głowę, bo ludzie, przeważnie mężczyźni robią takie rzeczy że szkoda w ogóle gadać. Czasami zastanawiam się czym oni tak na prawdę myślą... Nie ma złotej rady na tą sytuacje... ale z doświadczenia wiem, że trzeba facetem mocno wstrząsnąć. bardzo mocno !
martello90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 01:41   #2252
dragonswan13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kika555 Pokaż wiadomość
jestem na maxa, totalnie i niesamowicie wkurzona na sytuację na chomiku!!!! Sama jestem tam nowa, a jeśli już nie jestem nowa to do niedawna byłam i obecnie mam na liście ok 50 tłumaczek, do których hasła zdobyłam sama, bez żadnej pomocy. Czasem było to łatwe, a czasem mimo napisu "nie udosępniam hasła" i tak pisałam i udało się!!! 2 osoby mi odpisały odmowę. Jedna napisała, że juz nie tłumaczy, a druga, ze jej przykro, ale postanowiła tłumaczyć dla znajomych i ja to szanuję, bo teraz z mostu nie skoczę, bo nie przeczytam jednej książki...
Tak dokładnie i ja tez się tego obawiam sma jestem nowa wsród komentujacych na chomiku, i zawsze pisze prośbę o hasełko itp i nawet jak otrzymałam odpowiedz odmowna potrafie to uszanować; w wiekszosci mi je wysyłano z prosbą o nierozsyłąnei dalej i etc- jest to dla mnie prosta i zrozumiała prośba.... boli mnie ze dla niektórych "złamasów" nie i przez to zapewne teraz bede cierpieć Ja ;-( i inni czytelnicy Ci uczciwi. Miałam tez sytuacje kiedy prosząc o hasło tłumaczka poprosiła bym napisała prośbę do innej którą i ja i ona miały w znajomych z poleceniem i dopiero wtedy uzyskałam dostęp. I się udało i cieszyłam sie z tego a teraz .... teraz jest to zagrozone... bo przecież rezultatem takich pseudo chomików jest to ze juz nikt nie bedzie tłumaczył dla tych nielicznych pozeraczy ksiazek którzy czekają z zapartym tchem na choć jeden rozdzialik

Ja sama pisałam do Dominiki prośbę o hasło do tłumaczeń( dostałam bez problemu i uszanowałam to ze nei chce by ktoś to rozpowszechniał ) i teraz kiedy te przykre zdarzenia natąpiły niewiem cio dalej ... ze mna bedzie....czy bede mogłą jeszcze zajrzeć, bo decyzja bedzie należeć do niej i jakakolwiek by ona nie była pogodze sie z nia

---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Cześc dziewczyny

Pisze późnio bo jakos spac nei moge hehe przeczytałam Pieknego Drania i mam teraz bezsenne noce a jak uda mi sie zasnac to..... sa to bardzo ciekawe sny

Mam pytanko odnośnie tej serii o Rudej Alice Clayton; Któraś z was wspominałea o tej ksiażce- a ja z góry przepraszam bo jesli jakis informacji o niej sie nie doszukałąm, a były tu wspomniane to mam nadzieje ze bedzie mi to wybaczone ;-) -Ile tego jest? Wiem ze ponoc jest pierwsza czesc przetłumaczona (tą informacje tutaj widziałam) lecz zapewne dostępu nie ma lub jesli by ktoś mógł podac tylko nazwę tłumaczki to sie do niej zwróce osobiscie. Lub gdzie moge dostac wersje angielską bo być moze bede musiaął zaczac sie dokształcac i czytać w orginale hehe

Za jakąkolwoiek pomoc w tej kwesti bede wdzieczna
PS przepraszam za literówki ale jakos klawiaturka mi sie porpzestawiałą
dragonswan13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 05:26   #2253
magdziara1
Wtajemniczenie

Witam słońca kochane,
Bosheee do 14stej jeszcze długo a ja już ledwo siedzę. głowa mi pęka, gorączka i okropnie mnie w gardle pali
magdziara1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 05:29   #2254
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia20100 Pokaż wiadomość
ja też
zresztą już nie raz dyskutowałyśmy na ten temat i stwierdziłyśmy, że takie posty najlepiej ignorować bo upominanie nie przynosi rezultatów
Niestety.. Szkoda naszego czasu i uwagi na stałe powtarzanie tego samego..
Lepiej zwyczajnie pominąć takie posty i już.. Jak komuś szkoda czasu by choć wstęp przeczytać (bo rozumiem, że przeczytanie całego wątku to mega czasochłonna sprawa, nie mówiąc o 4) to dlaczego my mamy takim osobom odpowiadać..

Cytat:
Napisane przez emi_g Pokaż wiadomość
Jestem słońca ale nadal walczymy i próbujemy się wydostać z tego paskudztwa...zaniedbuje Was wiem ale nie mam czasu ani sił poprostu
Małej niby przechodziło a dzis znowu skarży się na ból gardła...i boję się i nią...
Mnie też trzyma jeszcze..
już Wam nie truje...
Odpoczywaj, kuruj się.. My będziemy grzecznie czekać aż wrócisz do formy.. Dużo zdrówka kochana

Ja za to skończyłam przed chwilą The Swan and the Jackal.. Powiem szczerze, że nie powaliła mnie tak jak dwie poprzednie części.. Jest dobrze napisana, pod tym względem spoko, ale jakoś tak chyba historia mnie zwyczajnie dobiła, stąd taki a nie inny jej odbiór..

Teraz Lovely Trigger.. Jak tu nie będzie happy endu to się chyba załamię..

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:15   #2255
Dominiqa85
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

emi, madziara zdrówka
Dominiqa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:19   #2256
magdziara1
Wtajemniczenie

[QUOTE=Dominiqa85;45563606]Cześć dziewczyny

emi, madziara zdrówka Dzięki kochana, przyda się
magdziara1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:19   #2257
rinos
Zakorzenienie

Dzień dobry Miłego dnia.

rinos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:24   #2258
Dominiqa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguha89 Pokaż wiadomość
Hehe mnie tez dopadlo. Pierwszy olres po porodzie. A tak bylo FAJNIE!

Pomieszaly mi sie ksiazki Szalenstwo Zmyslow skonczylam kilka dni temu a wczoraj Wszystkie Odcienie... zapomnialam, ze to dalsza czesc Wbrew Zasadom. Jakas zakrecona jestem!
Wiecie co? W maju wybywamy na stale do Norwegii. No i troche sie boje. Bez jezyka jedziemy. Tyle, ze M zaklada tam firme z kolega Polakiem, ktory jest tam juz od jakiegos czasu. Ale i tak sie stresuje....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moi sąsiedzi pojechali jakoś we wrześniu i akurat w zeszłym tygodniu byli. Ogólnie spoko, praca jest, zarobki świetne. Mają tam kuzyna, dwa miesiące u niego mieszkali. Niestety, sąsiadka siedzi w domu z dziećmi i małej depresji się nabawiła. Śniegu mieli cały czas po pas, ani za bardzo wyjść(młodsze jeszcze w wózku), ani języka nie zna, a Norwegowie po angielsku średnio się komunikują. Starszy chyba 4 latka teraz chodzi do przedszkola 3 dni w tygodniu i dość szybko się zaklimatyzował.

Myślę aguha, że bardziej zaprzyjaźnisz się z czytnikiem po wyjeździe i będzie ok Trzymam kciuki

Edytowane przez Dominiqa85
Czas edycji: 2014-03-13 o 06:25
Stary 2014-03-13, 07:10   #2259
joanna12afi
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Ciąg dalszy wiosny za oknem
Miłego dnia
joanna12afi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:12   #2260
rinos
Zakorzenienie

Dominiqa85 a tamta osoba odezwała się do Ciebie w sprawie wyjaśnienia?
Stary 2014-03-13, 07:30   #2261
wertusia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ostatnio nie mam czasu na czytanie i mam duże zaległości ... Jutro mąż jedzie znajomych na noc, więc zamierzam trochę nadrobić

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:02   #2262
Dominiqa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinos Pokaż wiadomość
Dominiqa85 a tamta osoba odezwała się do Ciebie w sprawie wyjaśnienia?
Nie. Jeszcze poczekam i napiszę ponownie. Wysyłałam we wtorek rano i w międzyczasie założyła u siebie hasło, więc pewnie z tego powodu, ale czekam jeszcze cierpliwie.
Stary 2014-03-13, 08:07   #2263
emi_g
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Miłego dnia.

Dzień dobry
Zajrzałam na chwilke do Was...miłego dnia
emi_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:08   #2264
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Milego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:08   #2265
joanna12afi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dominiqa85 Pokaż wiadomość
Nie. Jeszcze poczekam i napiszę ponownie. Wysyłałam we wtorek rano i w międzyczasie założyła u siebie hasło, więc pewnie z tego powodu, ale czekam jeszcze cierpliwie.
Mam nadzieję, że szybko odpisze i wszystko się wyjaśni.
Miałam zacząć czytać Arsen a teraz pewnie się wstrzymam przez tak "życzliwą" osobę
Stary 2014-03-13, 08:08   #2266
rinos
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę .
Muszę sobie kupić lapa. Wymagania? Tak naprawdę liczy się cena. Muszę się zmieścić w 2 tys. (to max, im mniej tym lepiej - już z systemem operacyjnym).
Lapek będzie mi służył do kontaktowania się z Wami, ogólnie przeglądanie netu, pewnie od czasu do czasu odpalę MSOffice lub Photoshopa do obróbki zdjęć. Acha no i Calibre . Czyli ogólnie podstawowe rzeczy.
Możecie coś poradzić? Może ostatnio któraś z Was coś kupowała?
Proszę info na priva, by tu nie zaśmiecać wątku.
Najlepiej jakbyście podały konkretne modele, albo chociaż jaka marka.
Ja do tej pory pracowałam na Lenovo. Ale stary lapek jest już w rękach syna i strasznie się denerwuje jak mu zabieram. No tak Angry Birds jest teraz na fali
Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc
Stary 2014-03-13, 08:09   #2267
emi_g
Zakorzenienie

Wysłane z mojego ST26i
emi_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:09   #2268
joanna12afi
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Miłego dnia Kochana
Stary 2014-03-13, 08:17   #2269
rinos
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi się wydaje, że nie odpisze . Dominiqa my jesteśmy razem z Tobą .

Cytat:
Dzień dobry
Zdrowiej kochana

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna12afi Pokaż wiadomość
Miałam zacząć czytać Arsen a teraz pewnie się wstrzymam przez tak "życzliwą" osobę
Ja czekałam na całość Arsen, chociaż i tak ledwo się wstrzymuję, bo Domi tak zachęca .
Ja dziękuję za "taką życzliwość"

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

A maggnolia to zaginęła w akcji czy co?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:17   #2270
joanna12afi
Zadomowienie

Cytat:
Coś mi się wydaje, że nie odpisze . Dominiqa my jesteśmy razem z Tobą .

Zdrowiej kochana

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Ja czekałam na całość Arsen, chociaż i tak ledwo się wstrzymuję, bo Domi tak zachęca .
Ja dziękuję za "taką życzliwość"
No właśnie też cierpliwie czekałam na całość ale po tym jak widzę jak Dziewczyny przeżywają co się tam dzieje to moja wytrzymałość zdecydowanie słabnie
Stary 2014-03-13, 08:18   #2271
martello90
Raczkowanie

Dzień dobry
u mnie dziś słonko, ale rano na spacerku zmarzłam podobno ma być jeszcze zimniejszy weekend i deszczowy, ale ja mam nadzieję, że się to nie sprawdzi i życzę dużo słoneczka !!!

Cytat:
na prawdę masz cierpliwość do tego wszystkiego.
Stary 2014-03-13, 08:21   #2272
rinos
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też cierpliwie czekałam na całość ale po tym jak widzę jak Dziewczyny przeżywają co się tam dzieje to moja wytrzymałość zdecydowanie słabnie
To tak jak moja . Nie wiem ile jeszcze wytrzymam. Na razie kończę Zakręty 3 cz.
Stary 2014-03-13, 08:24   #2273
elatygrys
Zadomowienie

Witam

piękna wiosna ale podobno tylko jeszcze jutro

Zdrówka tym potrzebującym !!!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Ja jestem twarda i z Arsen czekam na całość

zreszta czytam kilka książek rozdziałami i w końcu sie pogubię
elatygrys jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:25   #2274
martello90
Raczkowanie

Cytat:
ja też cierpliwie czekam na całość, bo jak widzę jakie emocje wywołuje ta książka w dziewczynach które czytają rozdziałami to wiem, że przeżywałabym tak samo jak one i włosy bym sobie z głowy wyrywała z ciekawości mam tylko nadzieję, że Dominika się nad nami zlituje i przetłumaczy całą tą książkę dla nas mimo zaistniałej sytuacji na chomiku ..
Stary 2014-03-13, 08:30   #2275
max_pam
Raczkowanie

Dzień dobry

U mnie od rana pięknie świeci słoneczko ale i tak jakoś się nie mogę obudzić Wszystko przez mojego J, zaplanował sobie chyba wczoraj romantyczny wieczór, otworzył winko, a że ja byłam mega padnięta to przy drugiej lampce zasnęłam w fotelu No i dzisiaj chodzę jakaś taka niewyraźna, zresztą J też niewyraźny, chyba rozczarowany

Wczoraj trochę zaniedbałam forum i teraz czytam, że temat tłumaczeń powrócił. Szkoda, bo już miałam nadzieję, że się uspokoi. Chyba faktycznie będę musiała nad angielskim popracować bo jak tak dalej pójdzie to niedługo tylko to nam zostanie
Stary 2014-03-13, 08:43   #2276
martello90
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę .
Muszę sobie kupić lapa. Wymagania? Tak naprawdę liczy się cena. Muszę się zmieścić w 2 tys. (to max, im mniej tym lepiej - już z systemem operacyjnym).
Lapek będzie mi służył do kontaktowania się z Wami, ogólnie przeglądanie netu, pewnie od czasu do czasu odpalę MSOffice lub Photoshopa do obróbki zdjęć. Acha no i Calibre . Czyli ogólnie podstawowe rzeczy.
Możecie coś poradzić? Może ostatnio któraś z Was coś kupowała?
Proszę info na priva, by tu nie zaśmiecać wątku.
Najlepiej jakbyście podały konkretne modele, albo chociaż jaka marka.
Ja do tej pory pracowałam na Lenovo. Ale stary lapek jest już w rękach syna i strasznie się denerwuje jak mu zabieram. No tak Angry Birds jest teraz na fali
Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc
bardzo śpieszy Ci się z wyborem laptopa ? teraz nie mam już czasu,bo muszę lecieć do pracy, ale późnym wieczorem mogę co nieco podpowiedzieć, bo mam męża zapaleńca odnośnie takich rzeczy. podpytam go i dam Ci info

Miłego dnia kochane !
Stary 2014-03-13, 09:06   #2277
mauskacom
Wtajemniczenie

Cytat:

hej hej i ja tez czekam na całość Arsen, przeczytałam kilka pierwszych rozdziałów i miałam ochotę przywalić ipadem w coś dosłownie
wczoraj padł wybór na Erica z Sinnersow ,ale jakoś mecze ja mimo,ze bardzo ich lubię..
mauskacom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:37   #2278
asia20100
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczęta
choruszkom życzę zdrówka
Co do arsen żałujcie że tego teraz nie czytacie! teraz to dopiero zaczyna się tam dziać...
asia20100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:43   #2279
max_pam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia20100 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta
choruszkom życzę zdrówka
Co do arsen żałujcie że tego teraz nie czytacie! teraz to dopiero zaczyna się tam dziać...
Ja żałuję, nawet bardzo, ale chyba poczekam na całość i dopiero wtedy uśmiechnę się do naszej kochanej tłumaczki z prośbą
Tymczasem zaczęłam Rule i na razie jest fajnie
Stary 2014-03-13, 09:48   #2280
aguha89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdziara1 Pokaż wiadomość
Witam słońca kochane,
Bosheee do 14stej jeszcze długo a ja już ledwo siedzę. głowa mi pęka, gorączka i okropnie mnie w gardle pali
Duzo zdroweczka!!

Cytat:
Moi sąsiedzi pojechali jakoś we wrześniu i akurat w zeszłym tygodniu byli. Ogólnie spoko, praca jest, zarobki świetne. Mają tam kuzyna, dwa miesiące u niego mieszkali. Niestety, sąsiadka siedzi w domu z dziećmi i małej depresji się nabawiła. Śniegu mieli cały czas po pas, ani za bardzo wyjść(młodsze jeszcze w wózku), ani języka nie zna, a Norwegowie po angielsku średnio się komunikują. Starszy chyba 4 latka teraz chodzi do przedszkola 3 dni w tygodniu i dość szybko się zaklimatyzował.

Myślę aguha, że bardziej zaprzyjaźnisz się z czytnikiem po wyjeździe i będzie ok Trzymam kciuki
No ja tez nie lubie w domku byc sama z dziecmi. Tutaj mieszkamy z moja mama wiec caly czas jest towarzystwo. I starsza przywiazana do babci jednej i drugiej. Boje sie. Ale jedziemy tam do kolegi M. Tzn. Bedzi3my mieszkac sami oczywiscie No i stad tez strach o moje zorganizowanie. Bo tutaj z mama bylo naprawde latwo. A tam juz bedziemy zdani tylko na siebie. Tylko jak tutaj zyc w Polsce? Mozna z dnia na dzien. Ale jak pomysle po pierwsze o emeryturach naszych, to krew zalewa. Po drugie chcialabym jednak, zeby moje dzieciaki mialy normalny i latwy start w zycie z jakims zapleczem od rodzicow. A tutaj niestety nie sadze, zebysmy sie tego dorobili. Chyba, ze kosztem kredytow, ktore jak zle pojdzie to i dzieci beda musialy splacac. Taka szara rzeczywistosc. Chcialabym tam zlapac szybko jezyk(tyle, ze nieststy jestem zupelnym antytalenciem nesli chodzi o jezyki) i zaczac dzialac zgodnie z moim wyksztalceniem. A jestem muzykiem.

u nas sliczne sloneczko. Zaraz biore moje dwie marudki i wybierzemy sie na spacerek.
Milego dnia;*

Sent from my GT-I9505 using Wizaz Forum mobile app
aguha89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości