|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
mi jak czop w poprzedniej ciąży odszedł to po 1,5 godzinie synek był już na świecie. Dobrze, że to było w szpitalu, bo nie wiem czy bym zdążyła dojechać
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Vivien ale miałaś skurcze?
Mamusie Virginia jutro po 9 będzie miala CC Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola trzymam kciuki za marco!!!!
U nad cudowna noc: mały spal 4,5h i obudzily mnie moje cyce wydoil je i znowu 3h wydoil i znowu 3 h kochane grzeczne dzieciątko dziś pierwszy spacer w naszej 6 dobie. Wszystkie czapeczki nawet ta rozmiar 50 są za duże więc będzie się działo Za wszystkie potrzebujące trzymam kciuki!!! Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, pare godzin miałam takie bardzo delikatne jak na miesiączkę, ale regularne. Pojechałam na IP a , że do szpitala mam 30 km, to mnie zostawili, cały dzień leżałam pod ktg, w końcu stwierdziły, że nie urodzę dziś i poszłam na patologię na noc. Przeciągnęłam walizkę po korytarzu i czop mi wypadł. A potem to ekspress.
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ela 87, Elunka ale wam pięknie śpią dzieciaczki
pewnie im dolewacie usypiacza do mleka![]() Mariola kciukasy za ważenie! Dla Mamusiek rozpakowujących się i planujących rodzenie dzisiaj ![]() Ale dzisiaj piękny dzień! Przyszedł czas i na mnie na liczenie ubranek w rozmiarze 56 i 62 i to tylko tych na oko "małych" bo niektóre 62 odłożyłam do rozmiarówki 68. Jestem w szoku Spisałam je i sfotografowałam. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że połowę z tego dostałam, a druga połowa... powiedzmy, że nie wiem jak znalazła się w mojej szafie Oto lista (nie umiem zgrywać zdjęć z nowego aparatu )BODY - 31 PAJACYKI BAWEŁNIANE - 17 PAJACYKI WELUROWE - 4 PAJACYKI OCIEPLANE - 3 ŚPIOCHY BAWEŁNIANE - 10 ŚPIOCHY WELUROWE - 7 PÓŁSPIOCHY BAWEŁNIANE - 16 PÓŁŚPIOCHY WELUOWE - 6 KAFTANIKI BAWEŁNIANE - 15 KAFTANIKI – BLUZKI WELUROWE - 3 BLUZKI Z KRÓTKIM RĘKAWEM - 4 BLUZY BAWEŁNIANE 3 + DŻINSOWA - 1 BLUZY CIEPŁE NA MISIU - 2 SWETRY - 4 KAMIZELKA Z KAPTUREM NA POLARZE - 1 SPODNIE GRUBSZE POLAR/WELUR - 4 SPODNIE DŻINSOWE - 2 OGRODNICZKI - 4 RAMPERSY - 9 DRES - 1 SUKIENKI - 7 CZAPECZKI WIĄZANE - 16 CZAPECZKI SMERFETKI - 13 RAJSTOPKI - 4 PAPUTKI CIEPŁE - 3 PAPUTKI BAWEŁNIANE - 3 NIEDRAPKI - 3 SKARPETKI - NIEZLICZONA ILOŚĆ ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty! i brawa dla 'naszych' grzecznych wątkowych dzieciaczków
![]() u mnie 2 tygodnie do terminu porodu... jutro mam się stawić w szpitalu na KTG, o matko! zaczynam przeżywać, że to już tak blisko wszystko ![]() w torbie przepakowałam ciuszki, bo skoro Agata szykuje się być duża to może 56 niekoniecznie będzie ok. Ostatecznie dopakowałam kilka 62 i wyszło mi pół torby ciuchów
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piekna nocke ![]() Z tymi czapkami jest masakra. mam jedna najmniejsza i dalej jeat za duza ![]() Cytat:
przynajmniej moja Ola. od 8, juz nie spi i na zmiane z rak do lozeczka w lozeczku 10 minut i zmowu ryk trzeba na raczki a ja nie mam czasu na sniadanie bo albo wizaz albo Ola ![]() Ale masz ciuszkow Ja chyba 1/4 nie mam tego co Ty Przynajniej mala codziennie inny ciuszek bedzie miala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Vivien dziekuje za info :-*
Bebe pewnie gdybym robiła listę to moja też by była taka duża i tak patrze na szafkę i myślę gdzie to wszystko się mieści ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
BeautifulLie kciukasy za Ciebie
Mariola śledzę bloga i Marco jest słodki jak leży w gondolce U mnie noc taka sobie. Mała nie płakała wprawdzie, ale co 2 godziny się budziła na cycka i wstała na dobre o 4 rano Kocham ją, ale ja muszę pomału wracać do pracy Już w przyszłą niedzielę mam klientkę, na szczęście przyjedzie do mnie i zajmie mi z 2h to może wytrzyma? Kurde chciałam ściągać mleko laktatorem i albo nie potrafię, albo ten ręczy z Aventu moim cycom nie pasuje, albo ewidentnie nie mam mleka, dlatego mała tak ciągle chce jeść co godzinę w dzień. Bo ściągnęłam jakieś 20 ml z dwóch piersi po 30 minutach dojenia ![]() Bebe patrząc na Twoją listę, to jednak ja mam więcej ubranek I muszę męża pochwalić, że sam już zmienia pieluszki na siku i sam ją ubiera. Kupki się nie odważył, bo mała bardzo wierzga nóżkami. Ale rzadko robi, więc nie mam pretensji. Tak w ogóle to muszę kupić termos/kubek termiczny, cokolwiek w co mogę na noc wodę zapakować do mycia pupy, żeby była ciepła. Bo zanim mi w kuchni zleci, to 5 litrów muszę zlać i dziecko mi wpada w histerię, bo trwa to pół godziny
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie jeszcze jedno pytanie odnośnie czopa... Czy po odejściu mogą sie pojawić upławy zabarwione na brązowo albo raczej z takimi kawałeczkami czegoś brązowego?
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas wieczór koszmar- walka od 18 do 22. Odłożona do łóżeczka, czy nawet po spaniu na klacie budziła się po 5 minutach od zaśnięcia. Frustrujące to trochę. Potem spanie na szczęście tylko z jedna przerwa na karmienie na śpiocha. Dzis chyba bedzie lepiej, ale nie chce zapeszać. Cytat:
za spacer. Nie chce Cie martwić- ale Emi do 2 tygodni była jak aniołek, teraz 2 trudne dni za nami.... Kciuki za rozkręcenia, odpadnięte czopusie i skurcze przepowiadacze, rozkręcające się w akcję...
|
|
#973 | |
|
Zadomowienie
|
Beautiful wydaje mi się, że to resztki czopa ci odchodzą
Cytat:
na 50 to nosi mój 3.5latek ![]() bebe97 ja nie mam połowy tych ubranek, ba, chyba 1/4 nawet nie mam, o ile dobrze pamiętam to np. body na długi rękaw mam 5- ale ja liczę, że będzie wiosna i będzie gorąco i całymi dniami mała będzie leżała tylko w body na krótki rękaw albo w rampersie letnim ![]() mąż mi kupił mopa w lidlu i się cieszę jak głupia ... jak to mało do szczęścia potrzeba
|
|
|
|
|
#974 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
więc u Ciebie to spoko...Cytat:
Cytat:
I Marco i Oli za dobre noce i dla Mikołajka i Ali, żeby było lepiej To jak niezliczona ilość jest większa dużo niż liczba bodów, to ja padam ![]() U mnie też sporo, ale ja jakimś cudem najwięcej rzeczy mam na 3+ a 6m+ to już w ogóle... Cytat:
dla męża A nie masz mikrofalówki? Ja nie wiem, chyba w nocy nie będzie mi się chciało bawić w ciepłą wodę i waciki i pójdą chusteczki w ruch, a waciki w dzień... Ale ja leń jestem Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
za zakup ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- No dobra, jutro z rana do szpitala, więc dzisiaj trzeba przepakować torbę i nastawić się na troszkę dłuższy pobyt... Jakieś piżamy muszę dorzucić. I ogarnę mieszkanie trochę, choć mój mąż ostatnio bardzo dużo sprząta i gotuje, jak ja już paliwa na to nie mam, więc się o chlewik w domu nie martwię I odgapię od Bebe i chyba tez okna przelecę... jedno przynajmniej. I pościel zmienię... O - to plan na dzisiaj
|
||||||
|
|
|
#975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na jutroCytat:
ciekawe ile by sie u mnie nazbieralo, ale ja za leniwa jestem ![]() Cytat:
Ty to niewymagajaca jestes ![]() dobry dobry juz mialam nadzieje, ze sie dzisiaj nie pojawisz
|
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#977 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak sie ledwo zmiescilam w walizke, tak mysle, ze dzieciece rzeczy przepakuje do innej mniejszej...Cytat:
![]() virginia, beautiful, mmhym , nadzywyczajna mariola
|
|
#978 | |||||
|
Rozeznanie
|
BeautifulLie
za rozkręcenie ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
za noc i za ważenie, krew i ekg ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
i nawet data mi się podoba, tylko Olek coś niechętny do współpracy ![]() że też chciało Ci się liczyć to wszystko Pisaneczka będzie miała większą szafę niż niejedna z nas tutaj
|
|||||
|
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu sie wyciszylo
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
Mmhym nie to nie woda
![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, dzisiaj ja mam termin a tu cisza
na 14 mam ostatnią wizytę u gina i zobaczymy co tam wypatrzy ... Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
![]() Bebe ale masz zapasy! Ja zaczęłam pranie dzieciowych ciuszków i zastanawiam się czy do lumpa nie skoczyć, bo coś mało mi się wydaje...
|
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lewek pewnieCi sie tylko wydaje:P
|
|
#985 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja powiem szczerze, straciłam nadzieję i nawet już nie zasypiam z myślą "a nóż tej nocy..." Cytat:
Cytat:
Zmieniłam pościel, wrzuciłam do pralki brudną, umyłam jedno lustro i usiadłam do kawy mogę chyba już uznać, że u mnie wicia gniazda nie było ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Ale rzeczywiście straszna cisza na wątku - jak tak dalej pójdzie to się jeszcze wszystkie w 7. części rozpakujemy
|
||
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na rozkręcenieVirginia- za jutrzejsze ccElunka- za bezproblemowe pobranie badańCiekawe jak tam nasze "świezorozpakowane".. . Pierwszy spacer "nie na śpiąco" udany w 80%- pod koniec mała się czegoś przestraszyła i wracałyśmy z syrena do domu- wyła dopóki nie wzięłam jej na ręce. I tak duży sukces. Właśnie zasnęła- kolejny duży sukces. Świat wygląda inaczej, jak się człowiek względnie wyśpi
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Trisdom, tak teraz patrzę, że ta Twoja księżniczka taka malutka się urodziła
Pasują na nią ciuszki 56?
|
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Dopiero teraz melduję się w tej części naszego wątku, ponieważ cały mój czas wypełnia córeczka Liliana, która przyszła na świat 8 marca, waga 3800, 55cm, poród SN. W wolnej chwili (o którą na razie ciężko) opiszę poród. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom, a za te które jeszcze w dwupakach mocno trzymam kciuki
|
|
|
|
#989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje
|
|
#990 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. heh dziewczyny czasu nie maja, maluchy pochlaniaja je do reszty, do tego dochodzi jeszcze piekna pogoda, szkoda w domu siedziec Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

kochane grzeczne dzieciątko
pewnie im dolewacie usypiacza do mleka
Spisałam je i sfotografowałam. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że połowę z tego dostałam, a druga połowa... powiedzmy, że nie wiem jak znalazła się w mojej szafie
Oto lista (nie umiem zgrywać zdjęć z nowego aparatu
)

przynajmniej moja Ola. od 8, juz nie spi i na zmiane z rak do lozeczka w lozeczku 10 minut i zmowu ryk trzeba na raczki
Ja chyba 1/4 nie mam tego co Ty
Już w przyszłą niedzielę mam klientkę, na szczęście przyjedzie do mnie i zajmie mi z 2h to może wytrzyma? Kurde chciałam ściągać mleko laktatorem i albo nie potrafię, albo ten ręczy z Aventu moim cycom nie pasuje, albo ewidentnie nie mam mleka, dlatego mała tak ciągle chce jeść co godzinę w dzień. Bo ściągnęłam jakieś 20 ml z dwóch piersi po 30 minutach dojenia 

Kurcze. Ten mój dzieć chyba chce żeby mama jak waleń wyglądała. Tak bym chciała skończyć 38 i urodzić ale chyba nie będzie mi to pisane. Czy wszystkie macie przepowiadacze?