|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23
Cytat:
O zmianę nazwiska pytają już przy zapisach na ślub, ostatnio byliśmy, to wiem ![]() A jeśli chodzi Ci o zmianę dokumentów po ślubie, to masz na to 3m-ce, przy czym po 30 dniach Twoje stare dokumenty tracą ważność (na nieaktualne nazwisko). Z tego, co wiem, to potem możesz bez problemu zmienić swoje nazwisko, na nazwisko męża. Nie prosciej jest od razu wziąć dwa i z glowy? Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-03-13 o 09:48 |
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje pytanie czy po roku moge zmienic na nazwisko meza i wtedy bezp roblemu wymienie dokumenty sobie
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby na 100% wiedzieć, to zadzwoń do USC, to Ci powiedzą. |
|
|
|
|
#4384 |
|
Konto usunięte
|
Jak w ciagu dnia poprawiacie makijaz? Moje kosmetyki nie wytrzymymuja w stanie swietnosci 15 godzin
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4385 |
|
Konto usunięte
|
Tak naprawdę to w ogóle nie poprawiam, poza nałożeniem czasami błyszczyka i to jeszcze jak mi się przypomni i chce
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
specjalnie kupiłam taki zakręcany pędzelek. w domu nabieram na niego trochę pudru, a potem w ciągu dnia nanoszę poprawki. kilka razy zdarzyło mi się rozwalić puder, dlatego wolę taką wersję.stosuje ktoś ziemię egipską zamiast podkładu?
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może lepiej zastosować utrwalacz makijażu w sprayu? |
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
po za domem to tylko na szybkiego przypudrowuje sie, ewentualnie odciskam sebum na chusteczce, czy bibulce i potem puder, czasami korektor. Jak mam czas i jestem w domu to sciagam sebum i na nowo klade mineralek ale w mniejszej ilosci.
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się bardzo świecę - ale to raczej tylko latem bo nie mam tłustej cery to odciskam problematyczne miejsca na chusteczce, bibułce i pudruję. Czasami dokładam nieco tuszu no i oczywiście usta no ale to norma. Generalnie makijaż wytrzymuje na mojej twarzy dość długo, nie mam z tym problemu. Ale wykonuję go zawsze rano i jeśli wieczorem mam ekstra wyjście i muszę wyglądać super to niestety nie ma rady - trzeba zmyć i nałożyć na nowo.
|
|
#4390 |
|
Konto usunięte
|
Kolejny problem z allegro
![]() Sprzedaję stary telefon - aukcja kończy się dzisiaj wieczorem. Dostałam kilka propozycji sprzedania go szybciej. Niemądrze weszłam z jednym panem w dialog - on zaproponował mi cenę x oraz wysyłkę za pobraniem i szybsze zakończenie aukcji (zmiana licytacji na kup teraz). Odpisałam, że nie chcę wysyłać za pobraniem, tylko normalnie i że się zastanowię. Po zastanowieniu doszłam do wniosku, że nie chcę kombinować, niech telefon sprzeda się normalnie. Niestety pan zalicytował, póki co wygrywa, napisał do mnie e-maila, smsy, dzwonił. W wiadomościach prosi o to, abym wysłała telefon za pobraniem dzisiaj do 14 (aukcja do 19), on jest uczciwy itp. Po przeczytaniu jego strony o mnie, komentarzy i jego maili, mam wrażenie, że pomimo jakichś 200 komentarzy, on nie do końca rozumie jak działa allegro i jest trochę niemądry. Teraz myślę co zrobić. Mogę odwołać jego ofertę i dodać go do czarnej listy. Boję się, że on wygra i będą problemy - będzie chciał, żebym wysłała za pobraniem albo zapłaci mi mniej (wstępnie proponował mniej, ale teraz w licytacji jest więcej). Myślicie, że mogę odwołać jego ofertę? Grożą mi jakieś nieprzyjemności ze strony allegro, jeśli w sumie to jest tylko podejrzenie, że on będzie robił problemy? Jeśli go odwołam to wtedy wartość aukcji spadnie na 2 propozycję? (3 osoby licytują). Kiedyś dużo działałam na allegro, teraz tylko czasem, a prawie co aukcja to problemy
|
|
|
|
#4391 |
|
Komplikatorka
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45566439]Kolejny problem z allegro
![]() Sprzedaję stary telefon - aukcja kończy się dzisiaj wieczorem. Dostałam kilka propozycji sprzedania go szybciej. Niemądrze weszłam z jednym panem w dialog - on zaproponował mi cenę x oraz wysyłkę za pobraniem i szybsze zakończenie aukcji (zmiana licytacji na kup teraz). Odpisałam, że nie chcę wysyłać za pobraniem, tylko normalnie i że się zastanowię. Po zastanowieniu doszłam do wniosku, że nie chcę kombinować, niech telefon sprzeda się normalnie. Niestety pan zalicytował, póki co wygrywa, napisał do mnie e-maila, smsy, dzwonił. W wiadomościach prosi o to, abym wysłała telefon za pobraniem dzisiaj do 14 (aukcja do 19), on jest uczciwy itp. Po przeczytaniu jego strony o mnie, komentarzy i jego maili, mam wrażenie, że pomimo jakichś 200 komentarzy, on nie do końca rozumie jak działa allegro i jest trochę niemądry. Teraz myślę co zrobić. Mogę odwołać jego ofertę i dodać go do czarnej listy. Boję się, że on wygra i będą problemy - będzie chciał, żebym wysłała za pobraniem albo zapłaci mi mniej (wstępnie proponował mniej, ale teraz w licytacji jest więcej). Myślicie, że mogę odwołać jego ofertę? Grożą mi jakieś nieprzyjemności ze strony allegro, jeśli w sumie to jest tylko podejrzenie, że on będzie robił problemy? Jeśli go odwołam to wtedy wartość aukcji spadnie na 2 propozycję? (3 osoby licytują). Kiedyś dużo działałam na allegro, teraz tylko czasem, a prawie co aukcja to problemy [/QUOTE]Wyślij za pobraniem z adnotacją że za przesyłkę płaci odbiorca. Nic nie stracisz wtedy.
|
#4392 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcę wysyłać za pobraniem, bo 2 razy miałam tak, że paczka wróciła, bo ktoś nie odebrał. Nie dość, że trwało to długo, to jeszcze dużo za to zapłaciłam. Zresztą w aukcji mam zaznaczone, że płatność tylko z góry. |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
czy sa tu jakies posiadaczki ekonta w mbanku? ostatnio na koncie pojawila sie jakas informacja o nie podawaniu loginu i hasla jednorazowego jesli zostanie sie o to poproszonym w sms itd itp... weszlam w ten "artykul" a pod nim same negatywne komentarze dotyczace nowej platformy banku
i nie wiem o co dokladnie chodzi , dla mnie ten system jest duuzo lepszy, wczesniejszy byl skrajnie archaiczny to teraz wszystko jest barziej intuicyjne, co o tym sadzicie? moze sa jakies funkcje o ktorych nie wiem a uleglu pogorszeniu albo logowanie jest mniej bezpieczne?
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45566603]Ale on jeszcze nie wygrał aukcji. On chyba myśli, że ją wygrał, a ona się kończy o 19. Póki co jest na szczycie licytujących, ale nie wiadomo co będzie.
Nie chcę wysyłać za pobraniem, bo 2 razy miałam tak, że paczka wróciła, bo ktoś nie odebrał. Nie dość, że trwało to długo, to jeszcze dużo za to zapłaciłam. Zresztą w aukcji mam zaznaczone, że płatność tylko z góry.[/QUOTE] Ja bym na żadne ustalenia meilowe się nei godziła. Postępuj tak jak masz określone w aukcji, bo w razie problemów masz się czym podeprzeć ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
A nowy wygląd w sumie mi to bez różnicy, nie zagłębiałam się aż tak w te wszystkie funkcje, poza regularnym oszczędzaniem
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45566603]Ale on jeszcze nie wygrał aukcji. On chyba myśli, że ją wygrał, a ona się kończy o 19. Póki co jest na szczycie licytujących, ale nie wiadomo co będzie.
Nie chcę wysyłać za pobraniem, bo 2 razy miałam tak, że paczka wróciła, bo ktoś nie odebrał. Nie dość, że trwało to długo, to jeszcze dużo za to zapłaciłam. Zresztą w aukcji mam zaznaczone, że płatność tylko z góry.[/QUOTE] No to napisz mu, że warunki w aukcji są niezmienne czyli nie wyślesz za pobraniem, licytacja trwa i zakończy się w normalnym terminie i z ceną jaka się ustali. W końcu to Twoja aukcja i Twoje zasady. |
|
|
|
#4397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszłam na pocztę, tam kierowniczka podała mi numer telefonu do przełożonego tego listonosza, zadzwoniłam i podkreśliłam, że składam oficjalną skargę na tego pana. Mężczyzna, z którym rozmawiałam, zapisał sobie moje dane (od razu skojarzył, ktory listonosz obsługuje mój rewir), obiecał, że będzie rozmawiał z tym listonoszem. I że jeśli takie sytuacje nadal będą się powtarzać, to jeszcze raz dzwonić, albo pisać już skargę do centrali. Na szczęscie po tym telefonie wszystko się uspokoiło
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45566439]Kolejny problem z allegro
![]() Sprzedaję stary telefon - aukcja kończy się dzisiaj wieczorem. Dostałam kilka propozycji sprzedania go szybciej. Niemądrze weszłam z jednym panem w dialog - on zaproponował mi cenę x oraz wysyłkę za pobraniem i szybsze zakończenie aukcji (zmiana licytacji na kup teraz). Odpisałam, że nie chcę wysyłać za pobraniem, tylko normalnie i że się zastanowię. Po zastanowieniu doszłam do wniosku, że nie chcę kombinować, niech telefon sprzeda się normalnie. Niestety pan zalicytował, póki co wygrywa, napisał do mnie e-maila, smsy, dzwonił. W wiadomościach prosi o to, abym wysłała telefon za pobraniem dzisiaj do 14 (aukcja do 19), on jest uczciwy itp. Po przeczytaniu jego strony o mnie, komentarzy i jego maili, mam wrażenie, że pomimo jakichś 200 komentarzy, on nie do końca rozumie jak działa allegro i jest trochę niemądry. Teraz myślę co zrobić. Mogę odwołać jego ofertę i dodać go do czarnej listy. Boję się, że on wygra i będą problemy - będzie chciał, żebym wysłała za pobraniem albo zapłaci mi mniej (wstępnie proponował mniej, ale teraz w licytacji jest więcej). Myślicie, że mogę odwołać jego ofertę? Grożą mi jakieś nieprzyjemności ze strony allegro, jeśli w sumie to jest tylko podejrzenie, że on będzie robił problemy? Jeśli go odwołam to wtedy wartość aukcji spadnie na 2 propozycję? (3 osoby licytują). Kiedyś dużo działałam na allegro, teraz tylko czasem, a prawie co aukcja to problemy [/QUOTE]Wyślij mu wiadomość, że reguły aukcji są podane i ich nie zmienisz. Jeśli nie zrobi przelewu w ciągu 3 dni to zaczynaj się ubiegać o zwrot kosztów prowizji. W tej sposób po 10 dniach będziesz mogła telefon wystawić ponownie. |
|
|
|
#4399 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Mam masło do ciała, ważność po otwarciu to 6 miesięcy, a moje zostało otwarte ponad rok temu. Nie śmierdzi ani nic, wygląda normalnie. Czy powinnam je wyrzucić? Dość sporo go zostało i troszkę mi szkoda.
|
|
|
|
#4401 |
|
Komplikatorka
|
Za wysyłkę ?
Idziesz na pocztę, wysyłasz paczkę i zazwyczaj za nią płacisz tak ? Na druczku zaznaczasz "za pobraniem" i kwotę pobrania. A jest opcja że nie Ty płacisz w okienku za wysyłkę tylko zaznaczasz że oprócz kwoty pobrania adresat płaci za wysyłkę.
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak paczka jest opłacona z góry to mała szansa, że odbiorca jej nie odbierze. Ale jeśli jednak mu się odwidzi to wróci ona do nas musimy zapłacić za jej przesyłkę zwrotną. Mały problem bo potrącamy sobie z tego co nam kupujący wcześniej zapłacił. Jeśli wysyłamy za pobraniem, nie ważne już na czyj koszt, choć ja nigdy nie wysyłałam na swój ale mniejsza o to, to nie mam kasy w ręku a jak kupujący nie odbierze paczki to wybulimy kasę za jej zwrot a tego nam nikt nie zwróci.
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, okulary lepiej kupowac w sieciówkach w galerii, czy u zwykłego optyka?
Moj tz chce okulary z antyrefleksem do kompa, czy mozna np. wymienic same szkła a oprawki stare? ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
tusz do rzes, podklady tez uzywam dluzej nic powinnam ^^
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak robiłam rok temu, zmieniałam szkła na mocniejsze, zostawiajac poprzednie oprawki
|
|
|
#4405 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Jest opcja, że odbiorca płaci za przesyłkę w dwie strony.
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że jak nie odbierze to dopłaca? Że w pobraniu jest 2xkwota za wysyłkę? A jak odbierze to płaci mniej?
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie.
Chciałabym mieć coś porządnego do czesania, jednak 5 dych to trchę dużo wg mnie, bo ale nie o tym pytanie:Czy jakaś leworęczna osoba używała którejś z tych szczotek (lewą ręką ofc) i może powiedzieć czy da sie to bez żadnych problemów/dyskomfortu robić? Ja zazwyczaj wszystkie ekhem pielęgnacyjne czynności wokół siebie wykonuję w wielkim pośpiechu, do tego jestem niezłą gapą, nawet "zwykła", prosta szczotka wiele razy już mi upadała i wypadała z ręki i obawiam się, ze taki TT za 50 zł, który raczki nawet nie ma non-stop lądowałby u mnie na podłodze. Detangler co prawda rączkę ma, ale ona chyba jest całkiem pod praworęcznych wyprofilowana, więc pewnie niezbyt wygodnie by się jej używało. ;/ Może polecicie jakieś dobre czesadło do gęstych włosów? (dziki odpadają, miałam już i w ogóle mnie nie czesały tylko głaskały, nie żeby to nie było miłe )
|
|
|
|
#4409 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4410 |
|
tree hugger
|
Dostaję od czasu do czasu smsy z mBanku o treści "Wypłata gotówki z bankomatu nie powiodła się z powodu braku środków na koncie" albo "Twoja płatność kartą nie powiodła się - zasil rachunek, aby skorzystać z karty". Sęk w tym, że nie mam konta w mBanku, a numer telefonu mam ten sam od ponad 10 lat (raczej odpada więc opcja poprzedniego właściciela). Dokąd się zgłosić z tym problemem? Mail/placówka/infolinia? Nie znam numeru konta, na temat którego dostaję smsy - czy jest szansa, że tylko po numerze telefonu to sprawdzą i sprostują?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

i nie wiem o co dokladnie chodzi , dla mnie ten system jest duuzo lepszy, wczesniejszy byl skrajnie archaiczny
to teraz wszystko jest barziej intuicyjne, co o tym sadzicie? moze sa jakies funkcje o ktorych nie wiem a uleglu pogorszeniu albo logowanie jest mniej bezpieczne?
(dziki odpadają, miałam już i w ogóle mnie nie czesały tylko głaskały, nie żeby to nie było miłe