|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
|
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
to nie fajnie. Mam nadzieję że nie jest skomplikowane...No zakupiłam resztę pieluch tak więc skompletowałam już wszystkie uffff... Dobranoc dziewczyny Ciekawe o której się obudzę...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokazywali ten szpital co zmarły bliźniaki , teraz przypadek 2 latka z 10cm (centymetrowym) guzem mózgu |
|
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
Skomplikowane nie jest raczej zobaczę za 3tyg
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
dusia - współczuję, mam nadzieję że jakoś sobie poradzisz i ktoś Ci będzie pomagać !
Mama z siostrą wyciągnęły mnie na zakupy kupiłam parę rzeczy dla małego w h&m - jutro wrzucę Wam zdjęcia ale nogi mi wysiadają po takich zakupach
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
dusia współczuję..
malwiska matko kochana, weź sobie obejrzyj jakąś komedię kobito bo się zadręczysz... W naszym stanie oglądanie takich rzeczy naprawdę nie jest wskazane |
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
przyjaciółka jest przy mnie mieszkamy w 1domu ale sama będę się starała trochę zrobić
|
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny co to za spadek formy? Nie łamać się i nie oglądać przygnębiających programów!
|
|
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspólczuje straszne w nadgarstku to kiepawe sa te złamania.. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Piękne słonko Maluszkowi coś się dziś jie chciało wstawać Ale już się obudził.. Dalej mi ten ból dokucza..dobre że we wtorek wizyta |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam na chwilę, bo patrzę, że nieciekawie u nas
dusia, trzymaj się Kochana ![]() simka , trzymam kciuki, żeby te bóle nie były niczym poważnym, bo niestety wiem, że mogą być zarówno oznaką rozciągania, felernego ułożenia dziecka, które uciska na jakieś narządy, ale może też oznaczać coś bardzo niebezpiecznego nie chcę Cię straszyć, dlatego najlepiej skonsultować to z lekarzem
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś zrobiłam patent wziełam stanik od stroju kompielowego i wziełam podwiązałam piersi żeby mne ne drażniły... a że mają tylko cienki sznureczki to mne tak nie drażni i mniej boli.. Ale nie życzę nikomu tego.. 2 dzień mi tak daje popalić.. |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jem śniadanie i wybywam z domu, dziś sporo załatwiania spraw ![]() nie potrafię całkowicie zniknąć z wątku za bardzo się do Was przywiązałam ![]() a jutro idę do kina
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-13 o 08:27 |
|
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Wkleję Wam coś co mnie rozbawiło. Czytałam już kilka podobnych artykułów, ale ten jest napisany w sposób, który do mnie bezpośrednio przemawia
![]() " Przedefiniuj pojęcie bałaganu. Chałupa nie musi lśnić. Widać coś w ogóle przez szyby? Jeśli tak, to olej sprawę, nie musisz mieć wszystkiego jak w reklamie płynów do prania firanek, mycia podłóg i naczyń razem wziętych. Niech naczynia umyje ktoś inny. Jeśli następnego dnia okaże się, że pies i kot też tego nie zrobiły, to wtedy można zacząć coś działać w tym kierunku. Ogranicz wizyty krewnych i znajomych Królika. Jasne, że świat jara się twoim dzieckiem, zwłaszcza jeśli to pierwsze w rodzinie, ale powiedz jasno i wyraźnie, że w pierwszym miesiącu życia dziecka widziani są mile tylko pod warunkiem, że przyszli posprzątać. Jeśli wpieprzają się na kawkę, to sorry Batory, ty teraz nie jesteś od kawek. Twój organizm dostosowuje się do nowego trybu działania, jesteś jeszcze mocno rozregulowana hormonalnie, zmęczona, niewyspana, a twoje dziecko pewnie ma kolki. Jak ktoś nie zrozumie, jego problem. Ciocia z pięknym tortem zaczeka. Niech zrobi drugi w późniejszym terminie." Cały artykuł w linku: http://dzieciowo.pl/2014/03/noworode...e-osiwiec.html takie krótkie czytadełko
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziękuje wam wszystkim no będę musiała o tym wspomnieć ale mam dość tego miesiąc
|
|
|
|
#3435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdarza się że niektórzy nie mają wyczucia..
Po porodzie trzeba odpczać.. Mam nadzieję że moje dziecko będzie dla mnie łaskawe i da w nocy pospać Głupek w sklepie znowu dał mamie złe worki do odkurzacza ![]() normalnie bym mu przyłożyła czy nie rozumie jakie dać worki..to p co tam sprzedaje..jasno miał powiedziane do jakiego odkurzacza..ehhh palant normalnie..
|
|
|
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
dzisiaj pospałam do 9:30 ale zasnełam grubo po 1 .... nie wstawałam do wc w nocy (tak już od 3 dni) i z jednej strony się ciesze a z drugiej martwie artykuł super - poprawia humor ja oglądam zawsze uwagę bo później leci na wspólnej... a że teraz był taki temat jaki był to mi sie smutno zrobiło... w sumie to zawsze mi się smutno robi jak oglądam takie rzeczy - przed ciążą też |
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze spokojnieDziś grzeszek zrobiłam i właśnie pączka wciagnełam ![]() Ale pycha był... Pranie zrobione Przez tego rycerza ze sklepu z zakutym łbem, muszę isć wytrzepać worek z odkurzacza...ehhh Pójde poproszę tż może wytrzepie.. |
|
|
|
|
#3443 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Łaskawe byłyście , dałam radę nadrobić ![]() Dusia przykro mi kochana , na pewno Ci ciężko z tą ręką ![]() Simka każdy sposób jak pomaga jest dobry , swoją droga zastanawiam się dlaczego cię tak boli ? Ja bym zadzwoniła do lekarza Svelta dobry artukuł muszę go koniecznie przeczytać mojemu tż a co tam wolno mi ![]() Zapomniałabym Roksanka i Sunfire dziękuję za mile spędzony czas buziaki dla Was Moje przybycie w piątek stoi pod znakiem zapytania , kombinuje kto odbierze córkę ze szkoły bo inaczej nie zdążę a zaparkować tam to cud , zwłaszcza przy takim szkoleniu ![]() Miłego dnia dla wszystkich brzuchatek ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Malwiska normalnie kobito uwagi nie oglądam nigdy bo tam zawsze same doły . Teraz puść sobie komedię a nie dramaty, mały to czuje i potem będzie ci ryczał cały czas A Ty weź się w garść bo nie wytrzymam i normalnie włosy sobie wyrwę z głowy
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
WItam się porannie.. niestety w gorszym nastroju.. mała dziś wygląda fatalnie, ma lekką temperaturę, lekarka przyjmuje dopiero od 15, więc czekamy... Ja zbadam się przy okazji bo też nie czuję się najlepiej...
Smęcę i smęcę w kółko.. ![]() Przypomniało mi się, że wczoraj spowiadając się ginowi jakie suplementy biorę, w większosci przytaknął, ale zakazał stanowczo brania wapnia... Powiedziałam, że biorę ze względu na słabe zęby... powiedział że to ma jakiś wpływ na łóżysko i absolutnie mam odstawić.. Także jeśli któraś z Was bierze, warto z lekarzem to skonsultować.. |
|
|
|
#3445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak będziesz miała siłę i ochotę to zapraszamy na wycieczkę do Szczecina Cytat:
podeślę link chyba do niektórych Asia albo chwilę się spóźnisz, a my Ci zajmiemy miejsce Malwiska jak zdrowie? Może jakiś soczek w przyszłym tygodniu?
|
||
|
|
|
#3446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w Pl była mocna kampania reklamowa i naród wierzy, tymczasem w stanach już dawno przeprowadzono badania i Danone musiał odszczekać wszystko co powiedział, reklamy też zmieniono zresztą nvm, bo można by pisać i pisać, w każdym razie jeśli Maleńka z chęcią je jogurty naturalne to lepiej dawaj jej takie mądra dziewczynka, niech pije póki jej się nie odmieni![]() ja chcę takie dziecko Cytat:
ale w dwupoziomowym lumpku na dostawie to i ja bym popłynęła Cytat:
a na glukozę nie poszlam napisz co tam pediatra powie o Matylce ![]() dusia wspólczuję złamania ... ale klops a ja bylam rano w laboratorium klinicznym, powtórzyłam wyniki i tsh mam idealne za to wyszlo że mam anemię ... cholera, i w co tu wierzyć
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna - nie bij
jutro mam wizytę na 16:20 więc będę spokojniejsza... później mam w środę a później na początku kwietnia :Pnic nie poradze że się martwie a ruchy dziecka doprowadzają mnie do szału... bardziej czuję jak mam rękę na brzuchu a tak to może w ciągu dnia pare razy coś mnie tam dotknie od środka że czuję ... a teraz powiedzcie mi ile wasze dziecko jest aktywne ?? bo ja myślałam że długo, a wieczorem przed snem wydaje mi się że to taka krótka chwila |
|
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemu tak fatalnie, to to gardło? może zasugeruj lekarce wymaz z gardła i posiew? a jaki mała dostała antybiotyk? augmentin?
|
|
|
#3449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wszystkie wpadniemy tam do gina bo wiem gdzie wezmę jakiegoś bata Moja malutka kopie rano o 6 tak ok 30 minut czuje i potem przed 12 - tą troszkę i po obiedzie a najwięcej to wieczorem jak się położę do łóżka ale podobno to ma tak być jak mama jest spokojna to dzidź szaleje Mi ginka powiedziała, że najbardziej aktywne dziecko jest między 24 tc a 28 tc , na razie się sprawdza no chyba , że wolisz wariata ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Ucałuj maleńką , przytul mocno BIDULKI ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Lecę po córę do szkoły , do później kochane
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- wiecie z tym nakręcaniem to jest tak że łatwo się mówi ... tym bardziej że wy już wszytkie czujecie, a ja du.pa i nie wiem czy to to... bo samo z siebie się nie rusza dopiero jak zjem czy się napije .... a wieczorem czuję tylko jak mam rękę na brzuchu bo inaczej do du.pa no ale jutro wizyta więc wam już nie marudzę obiecuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

to nie fajnie. Mam nadzieję że nie jest skomplikowane...
Ciekawe o której się obudzę...
pierwszy raz udało mi się coś wygrać w losowaniu
kupiłam parę rzeczy dla małego w h&m - jutro wrzucę Wam zdjęcia 

za bardzo się do Was przywiązałam

dziękuję za mile spędzony czas
a zaparkować tam to cud , zwłaszcza przy takim szkoleniu 
Swoją drogą ciekawa jestem kiedy jej się odmieni... Bo kiedyś ten czas chyba musi nastąpić
oby nie
(na wagę zapłaciłam ok 40 zł, na wycenie 140