|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez sensu wydawac tyle kasy ![]()
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
CzYtalam,ze buciki roznych marek moga miec rozbieznosci w rozmiarach - i tak rozmiar 20 nie jest rowny innemu rozmiarowi 20. Dlatego lepiej mierzyc plus dodatkowo zawsze mierzyc wkladke wewnetrzna.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-13 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
Płaciłyście na tej stronie nexta zwykłą kartą debetową? Bo mi wypisuje jakieś cuda wianki error i try again
![]()
#4085 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a naturino to włoska firma, bardzo dobra jakos - atesty itp. no i butki tez sa sliczne . tylko te emelki -większy wybor . i odrobina bardziej miękkie . choć w sumie to tez zależy od modelu (nie wszystkie sa równo miękkie). trudno przezyje . i tak kupiłam z rabatem bo w tym sklepie kupuje od lat dla dzieciakow. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
ale emelki mierzyłam w stacjonarnym .i rozmiar 20 był dobry ,dlatego zdecydowałabym się na kupno poprzez neta. bez przymiarki nie kupiłabym .
![]() |
#4086 | |||||||
Rozeznanie
|
Wszystkiego naj dla
![]() Tomka Florka Kingi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do menu - jajka wykluczasz w ogóle bo J. nie toleruje? Możesz spróbować z kaszą - nie kaszką, np. amarantus. albo http://smakoterapia.blogspot.com/201...-jaglanej.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I jest tak: dzieci chore sa przyjmowane jednego dnia dzieci zdrowe drugiego Ale co z tego skoro poczekalnia jest równiez dla dorosłych - jest gabinet pediatry i lekarza pierwszego kontaktu. Jak byłam w ciąży czekałam do internisty i pamiętam jak jedna mamusia chciała robić awanturę bo: byli chorzy dorośli a ona na szczepienie. I były chore dzieci - bo jak dziecko chore, to jasne że rodzice dzwonią do przychodni z pytaniem czy pediatra przyjmie. A pediatra przyjmie. Niby fajnie, że się zgadza na wizytę (dla rodziców chorego dziecka), ale jak ta mama czekała z ok. 3m-c bobaskiem na szczepienie, a w poczekalni było ok. 10 osób (ciasno jak cholera) z czego połowa osób chora... [QUOTE=moni_ka.g;45563155] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dałam rady pisać ostatnio, bo na drzemce L. wychodziliśmy na dwór - akurat w takich godzinach miałam rzeczy do pozałatwiania, a wieczorem tylko Was nadrabiałam i już nie miałam siły pisać. Byliśmy u lekarza na kontrolę na roczek + z pytaniem o nie-jedzenie i muszę sobie wszystko przetrawić.... Ale od razu napiszę, że lekarka zasugerowała, żeby nie dawać mięsa normalnego, tylko mielić i pulpety, bo L. niedokładnie gryzie - brak trzonowców. Stąd mogą być bóle brzuszka. A zamiast mięsa dawać różne kasze (szczególnei amarantus) i jaja - min. 1 x dziennie.
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz,że z tych emelków to rozmiar 20 nie każdy model byłby dobry, myśmy się wczoraj namierzyły emelków w rozmiarze 19 i z ok 10 modeli tylko 2 pasowaly, a reszta była właśnie za szeroka i się marszczyły na stópce, nie były dopasowane.
![]() |
#4088 | |||||||
Zadomowienie
|
cześć
![]() Najwspanialsze życzenia dla Kingi! Rośnij duża i zdrowa ![]() ![]() Nadrabiam proponujesz swojego? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
noszz kurde, na stronie są, ale serio u mnie nie było, albo naprawde ślepa jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. ale przecież macie jeszcze ponad miesiąc, dacie radę, no chyba ze jakas grubsza sprawa 3. smutno, wiadomo, ale najważniejsze ze sie udało. Jestem z Ciebie dumna ![]() Klementyna, jestes mistrzynią ![]() ![]() I w imieniu Janka bardzo dziękuję za miłe słowa ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny ten budyn mus, ale trzeba zwracac uwage wlasnie na to, albo mleko roslinne albo woda (bo przy normalnym mleku, czyli przy kontakcie z wapniem zelazo nie bedzie sie optymalnie wchlaniac).. a robilas moze sama takie mleko roslinne? bo kiedys czytalam przepisy i nawet wcale to takie trudne. Bez sensu z ta poczekalnia macie - u nas sa dwie zamykane na szklane dzwi, dla zdrowych i chorych. No i ten podzial dziwny - bo jak dziecko chore to nie zawsze mozna czekac ![]() Olejek suche miejsca jeszcze bardziej wysusza, olejki tylko na zdrowa skore i najlepiej mieszane jednak. A tak suche miejsca jednak masci daja najlepiej rade ![]() Z mieleniem miesa warto sprobowac ![]() Moj to prawie w ogole miesa nie chce jesc, a ja nie zmuszam - mam andzieje, ze nie szkodze - no ale jak nie chce jesc ![]() Jakie rady jeszcze dostalas? ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Tasia gratuluje rezygnacji z kp, udalo sie bez placzu? Fajnie, dalas rade! ![]()
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
Hehe, alliw, mój się sprawdza, wyszkol swego też. Ja tam wychodzę z założenia, że robić zakupy, gotować i jeszcze sprzątać to za wiele (celem uzupełnienia, nie wszystko wychodzi mi tak jak słynna tarta). Wczoraj z sąsiadką wieczorem wypusciłyśmy się do biedry, bo w lodówce hulał tylko wiatr i w biedrze mi się przypomniało, że przecież skoro w lodówce pustki to umyć by ją wypadało....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanko do szczoteczkowych babek - suszycie te szczoteczki jakoś? ja moją strząsam i odkładam na brzeg umywalki, ale coś kiepsko schnie. I jak często ładujecie? CZekacie aż się rozładuje? wsadziłam gdzieś instrukcję, czytałam, ale nie pamiętam. Póki co używam prawie tydzień i jeszcze nie ładowałam. Ale jestem bardzo zadowolona - skóra mi się wygładziła, jest jakby bardziej napięta, pory się zmniejszyły. U mnie działa lepiej niż jakiś peeling. Jak kiedyś będę mieć nadmiar gotówki to kupię tą do ciała. Raz sobie umyłam nią moje strasznie przesuszone grzbiety rąk i wyglądają dużo lepiej. Także trafiony zakup jak dla mnie.
#4091 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Kingi!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ukochuję i ciepło myślę ![]() co za france.... ![]() ![]() ![]() ![]() cały czas mam wrażenie, że one te biedronki to przez Ciebie ![]() ![]() nie sądzę...
![]() |
#4092 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ślicze buciki ![]() Cytat:
![]() współczuję popsutego odkurzacza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kwiatuszku, trzymajcie się ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Scarlett, mój chłop gotuje i robi zakupy, to w zupełności mi wystarczy ![]() Szczoteczki nie suszę, ładuję jak się wyładuje (napisane było ze po ok 24 uzyciach i u mnie tak mniej wiecej było), wtedy ładuje na maksa. Ja tez jestem zadowolona. Także buziak wielki dla Oliwki ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-03-13 o 12:23 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zadomowienie
|
wiecie co..
wyszykowałam moją Ewcie na spacer z tatą a tu słyszę, że wracają.. okazało się, że dostaliśmy gume/pane w wózku ![]() najechali na gałąź, wbiła się w oponę no i spacer musiał poczekać a mąż jechał do wulkanizacji.. bzinka- piękne te buciki ![]() a Hania jaka zadowolona! Ewunia też swoje wkłada do buzi i tarmosi ![]() cath- kompletny nonsens ;/ i to lekarze a nie potrafią zadbać o to aby zdrowe dzieci nie miały kontaktu z chorymi ![]() u nas był dziś znajomy.. dzwonił wcześniej do męża, że wpadnie.. mąż mu mówi, że ja chora, że nie bardzo a ten się wprosił i siedział.. jakby nie można było kiedy indziej.. i strasznie mnie wkurza bo przeklina.. Ewa mała to wiadomo, że nie kuma ale nawet mnie to razi.. uszy więdną ;/ Tasia- wiadomo, że cycunia nic nie zastąpi i że ta więź między nami a dzieciną jest czymś niepowtarzalnym ale będzie dobrze butla i do przodu! ![]() ![]() nestelle- następne kupisz emelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Dostałam w prezencie perfumy Lady Gaga Fame. Znacie? Co myślicie? Sam zapach nawet mi się podoba, ale jego intensywność mniej. Wydaje mi się, że jak psiknę na nadgarstki to czuć to 50 km dalej....
![]() Szczyt lenistwa - być w ikei, kupić pierdyliard rzeczy, żeby sobie poorganizować różne rzeczy w chałupie i nie rozpakować siatki do nazajutrz, nie mówiąc o zaczęciu roboty ![]() ![]() ![]()
#4095 |
Zakorzenienie
|
#4096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
puść mu ![]()
![]() |
#4097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rano nie było, zaraz se lukne Cytat:
tja, nie każda.......
![]() |
#4098 | |||
Rozeznanie
|
hejka
u nas babcia tez sponsor w kupowaniu butów dl młodej, małemu tez fundneła pierwsze zaobaczymy czy dalej bedzie taka hojna.... ![]() ale mam dobry humor:dzieciaki zdrowe, pogoda super ![]() byliśmy dziś grupowo u alergologa po zaswiadczenie zeby nam pediatra mogła wypisywać bebilon pepti na znizek ale dupa; młoda dostała skierownie na testy pokarmowe a mlodego mam probowac przyzwyczajać do innych mlek, takich ich urok nie katowac nabiałem i juz. cała nasz trójka ma nietolerancję laktozy i już. lekarz powiedział ze po mnie tak widać ze na ulicy by poznał ze to mam ![]() Cytat:
![]() ja troche opóźniana ale pisałyscie ostatnio o gryzieniu, no więc mój cwaniak obiadków, deserków z grudami to niet ale ciasteczko z Hippa a jakze, nie ma problemu Cytat:
![]() ![]() dla Kingi wielkie STO LAT!!! ![]() ![]() i spóźnione ale szczere dla Tomka i FLorka ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- [QUOTE=nestelle;45560964] ![]() Cytat:
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-03-13 o 16:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zadomowienie
|
W imieniu Kingi bardzo dziękuję za życzenia :-* pozdrawiamy ze spaceru!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie tak ze zaluje ze teraz kupiłam R - bo sa sliczne i dziś nawet od 3 osob słyszałam ze ma prześliczne buciki .tylko ze emelki chciałam bo nigdy nie miałam.. Cytat:
ładowanie - ja słyszałam ze jak komore - ma się całkowicie wyładować a potem naładowwac przez 24 godz. wtedy bateria się sformatuje i będzie trzymać dłużej. Ja efektu po szczoteczce nie zauważyłam jak na razie . owszem po makijażu doczyszcza mi skore lepiej niż micel . ale niczego więcej nie widze - nic się nie wygładziło więcej ,nie jest bardziej swietlista ,nie swiece w ciemności ![]() Tak serio to trudno chyba oczekiwać więcej u mnie : regularnie rano i wieczorem micel,serum,kremy. 2 x w tyg.piling, 1-2 maseczka oczyszcz. ,1-2 maseczk. nawilaz. + inne zabiegi u dermat. No to co by mogła więcej zdzialac ta szczoteczka u mnie ? Cytat:
perfumy to ciezki prezent - każdy ma inny gust ... Cytat:
![]() ![]() 2.ale jak to poznal by ? jak to widać? po czym? 3.hehe miszcszszcz tłumaczenia z Ciebie ![]() ![]() ![]() zapisałam R na wizyte jutro . niestety w części dla chorych mi go przyjmą ![]()
![]() |
#4101 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=nestelle;45572750]
2.ale jak to poznal by ? jak to widać? po czym? /QUOTE] byłby wrzask lub cos w tym stylu bo to boli, wierz mi bo ja w dziecinstwie zreszta praktycznie do teraz mam i miałam problemy z uszami, tak sie bada dzieciaki czy uszy w porzadku
#4102 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=trolla2405;45572813]
Cytat:
a R nie pozwala za bardzo dotknąć uszka ale płaczu nie ma .tylko mi odpycha reke.
![]() |
#4103 |
Zadomowienie
|
Nestelle, moja mama też mówi że jak dziecko boli ucho to ciężko nie poznać- tak płacze, bo to bardzo boli. Ja mialam zapalenie ucha jak byłam maleńka to podobno byla masakra.
Tak wiec myślę że u Roszka to moze być cos np.z czopem ale raczej nie poważne zapalenie. Niemniej jednak dobrze, że idziesz do lekarza, będziesz spokojniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Bzinia, lubi Biedronkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() piękna pogoda!
![]() |
#4105 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Scarlett - z tego co pamiętam Ty kupowałaś tą szczoteczkę do twarzy w Sephorze tak?? Możesz mi napisać ile za nią dałaś bo byłam ostatnio się rozejrzeć i cena mnie trochę powaliła ![]()
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
no i 200zł poszlo w aptece
![]() inhalator (jak to tż określił kawałek plastiku 120zł ![]() Florkowi zamiast się poprawiać to się okazuje że coś tam nie czysto osłuchowo ![]()
#4107 |
MBZ♥
|
Oliwko super te stroje
![]() Na moją teściową to nie podziałałoby ![]() Bzinko fajne ![]() Trolla przeczytałam to zdanie o dobrym humorze i pomyślałam to samo ![]() Tasiu cieszę się, że odstawienie tak bezproblemowe ![]() A z becikowym próbuj ![]() ![]() Nestelle kciukam za wizytę ![]() My dziś pół dnia na podwórku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4109 |
MBZ♥
|
Aniczko, mam nadzieję, że choróbsko Was ominie
![]() Scarlett nie znam tego zapachu:/ ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Dragusiu oby tylko pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.