|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.brubeck.pl/pl/content/bokserki-damskie-0 są super wygodne i nie uciskają i się nie dobijają
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brubeck ma najlepsze majtasy ja w nich ciągle chodzę
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest ogromniasty, ja miałam w 27 tyg 98 cm w obwodzie... więc nie marudajAnteria z okazji 100dniówki
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Pradip ja myślałam czy by nie kupić tego monitora oddechu, ale nowy jest bardzo drogi, używany w sumie też trochę kosztuje... Więc sama nie wiem, nikt z moich znajomych czy rodziny nie ma czegoś takiego żeby podpytać czy był zadowolony lub pożyczyć. Na tych warsztatach "bezpieczny maluch", ratownik poruszał ten temat, stwierdził, że jeśli mamy np. wcześniaka, lub dzidziuś ma jakieś problemy stwierdzone przez lekarzy np. z napięciem mięśniowym czy inne które mogę powodować bezdech to warto się zaopatrzyć, ale jeśli dzidziuś się urodził o czasie, jest zdrowy, dobrze się rozwija to nie ma sensu. Osobiście jakbym miała wystarczająco pieniędzy na takie rzeczy to pewnie bym się skusiła, ale wyprawka już bez tego wyniesie bardzo dużo... No chyba, że jakąś fajną ofertę znajdę lub dodatkowe pieniążki wpadną to kupię
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip ja pytałam na majowych mamusiach i opinie były podzielone większość stwierdziła, że dla świętego spokoju i dla spokojniejszego snu mamy warto kupić ale dużo też było opinii, że to niepotrzebny gadżet i szkoda kasy
|
|
|
|
#2288 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Łał teatr, super![]() Cytat:
za jutro.Wyglądacie ślicznie ![]() Zosiowy domek równie śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do ważenia, czy to u gina czy położnej to faktycznie ściema![]() Cytat:
Cytat:
---------------------------------- Ja dzisiaj zjadłam 2 kanapki z miodkiem i kubek mleka i pyszne kwaśne jabłuszko. Tylko, żeby mnie kibelek nie wezwał ![]() Ruszam pupsko z łóżka i biorę się za sprzątanie i gotowanie, bo dzisiaj przyjeżdża do mnie koleżanka z pracy na ploteczki, a jutro kolejna. Normalnie wyspy spotkań towarzyskich.... Miłego dnia mamuśki |
||||||||
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak będę wykorzystywać taką ładną pogodę i powolutku mam zamiar dotoczyć się do rodziców. Wrzucę pranie do odplamiacza i będę trzymać kciuki żeby żeby plamki poschodziły. Na dworze cieplutko to później po praniu powinno raz dwa wyschnąć
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Rozeznanie
|
beat@ i Ramona piękne brzuszki
Kakusia z tą wyprzedażą w Lidlu super sprawa, nie wiem czy u nas też coś takiego jest Nigdy o czymś takim nie słyszałam , a szkoda. Dzisiaj rano wysłałam do Lidla tż bo wchodzą ubrania i buty dziecięce, więc kupił ostatnią parę adidasów dla syna, takie właśnie na podwórko do maksymalnego wybrudzenia![]() Cytat:
U chłopaków to jakoś łatwiej mi się wydaje No i do tego ta główka taka malutka...A imienia brak, nawet nie mamy czasu o tym porozmawiać. Kubuś wymyśla - ostatnio mówi, że jak chłopak to Tymek, a jak dziewczynka to Lena ![]() Ale ta koleżanka co wczoraj u niej byłam to chciała dać Lena właśnie, ale babki jej na porodówce powiedziały, że teraz same Leny są, że to już któraś w tym tygodniu, a że nie byli jakoś szczególnie przywiązani do tego imienia to dali Oliwia ![]() https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosc...cego-roku.html Cytat:
|
||
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
pater86 coś mi nie zacytowało, albo nie doczytałam, przepraszam
gratuluję udanej wizyty![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam tak jak pisała Aldrin używany monitor oddechu tak dla świętego spokoju . Całe szczęście ani razu nie zapiszczał z innego powodu![]() Teraz już na pewno uciekam. Pa |
|
|
|
|
#2292 | ||||
|
Konto usunięte
|
Ale się wkurzyłam
Miałam po drodze od położnej wejść do paru sklepów dziecięcych i do rossmanna, a tak to śliczny domek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() Może to i jest dziwne, ale nie w mojej szkole. W tym roku zmienił się rektor i dziekan uczelni. I od tej pory panuje tam taki burdel, że nic już nikogo nie dziwi. Plan dostaliśmy na 5 dni przed zjazdem. Co do obron, to nawet nie wiadomo dokładnie kiedy mają być. Mało tego, moja promotorka na pierwszym seminarium stwierdziła, że ona nie uznaje obron w czerwcu, tylko dopiero te we wrześniu. Myślałam, że tak se tylko gada, ale ostatnio nawet mówiła o tym, że mamy 6 miesięcy na napisanie jeszcze pracy... Ale ja wiem, że mam tylko 2 miesiące, bo nie wyobrażam sobie pisać pracę przy noworodku i 2letnim dziecku... Cytat:
|
||||
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela to macie ciężkich orzech do zgryzienia
![]() Ja bym z tego wybierała między Helenką, Mają i Gabrysią ale z tych trzech najbardziej Gabi ![]() A nie da się siąść (Ty i TŻ ) i luźno pogadać, że przecież musicie znaleźć jakieś jedno wspólne może w ogóle jeszcze jakieś inne które Wam obojgu się spodoba? ![]() My wybraliśmy już, ale czasem nachodzi mnie i myślę, czy nie zamienić drugiego imienia z pierwszym ![]() Beat a jakiego odplamiacza używasz? Jestem właśnie na etapie kupna ![]() Kamila kusiły mnie w gazetce dzisiejsze promocje - ale rozsądek musi wziąć górę ![]() To powodzenia za zakupy - u Was też trzeba się z rana rzucić na Lidla? Berenika Macie jakiś pomysł jak wypędzić ptaki (gołębie/ kawki) z balkonu????? Bo ja już nie mam siły
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-13 o 11:01 |
|
|
|
#2294 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45564248]Nie wyspałam się Obudził mnie pęcherz, po czym (nie wiem dlaczego), zaczęłam rozmyślać o mojej pracy licencjackiej , a nawet jeśli, to może pomyśli, że biedna aż spać nie mogę przez to i łagodniej na to spojrzy ). W końcu tematów do zatwierdzenia jeszcze nie trzeba oddawać. Napisałam, że nic nie mogę znaleźć, że stresuje mnie ten problem, że jestem przecież w ciąży i mam termin na początek czerwca, czyli tak na prawdę mam 2 miesiące na napisanie całej pracy. I że proszę o zmianę na pracę o Inspekcji Sanitarnej. Mniej więcej patrzyłam na necie i jest dużo więcej o tym, jest sporo książek na ten temat i myślę, że łatwiej będzie mi o tym napisać. Dlatego teraz proszę Was bardzo o kciuki, aby przeczytała jak najszybciej tego maila, odpisała i przede wszystkim zgodziła się na tą zmianę tematu Potem śniło mi się to, ale że ustnie ją o to prosiłam, a ona na to, że nie ma takiej możliwości i że zaraz wszyscy będą chcieli zmienić... Mam nadzieję, że sen się nie spełni... Biedna Ślicznie. I jaki duży domek Cytat:
Zgrabnie wyglądasz. Ślicznie Cytat:
dla brata za łóżeczko. Może jak będziemy tu pisać o cenach ile za co to będziemy mieć jakieś rozeznanie żeby nie przepłacać. My za materac kokos-pianka-kokos 13 cm grubości zapłaciliśmy 122 zł. A łóżeczko Klupś Radek II z szufladą orzech ciemny 244 zł.Cytat:
I tak piszecie o objadaniu się słodyczami to ąż sama mam wyrzuty sumienia. Na śniadanie drożdżówka z czekoladą, na drugie dwa pączki
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory póki co bardzo ładnie sobie te odplamiacze radziły, więc liczę na to że i z tym co mam teraz sobie poradzą |
|
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie odplamiania to ja polecam mydełko do kupienia w rossmanie ale w leclercu tez iwdzialam
http://www.ecoshop.com.pl/galerie/d/...dplam_1145.jpg |
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i gratuluję III trym świętujemy dziś razem ![]() Witam się w III trym ![]() Powiedźcie mi jak liczyć ruchy małej ? lekarz kazał mi zacząć liczyć od dziś. |
||||
|
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam ze spaceru i nawet zakupy się udały. Kupiłam kurtkę, wprawdzie L-ke i będę musiała zwężać rękawy ale w brzuchu pasuje przynajmniej
![]() Z gorszych wiadomości, chyba mi te cymbały w szpitalu nie doleczyły tej grzybicy mam w domu jeszcze te globulki od mojej lekarki i chyba sobie zrobię tygodniową kurację nimi bo cały czas coś tam czuje Coś czuje, że jak się cholerstwo uczepiło to nie wytępię tego do końca ciąży ![]() Idę na pocieszenie zrobić sobie jakąś zdrową sałatkę bo mam ochotę na czekoladę ![]() Tak w sumie myślałam a to znaczy, że część stron o ciążach prowadzą jakieś niedouki ![]() beat@ Ramona_85 śliczne macie brzuszki mam nadzieję, że mój też zacznie rosnąc a nie znowu kilka tygodni przestoju ![]() Cytat:
niby widzę, że się cieszy z dziecka, bierze udział w planowaniu ale kompletnie nie może zrozumieć, że nie czuje się tak fenomenalnie jak na początku ciąży, że mnie co chwila coś boli i bynajmniej nie jestem tym zachwycona
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypominam, że ja laik praniowy jestem ![]() A mydełko jest tuż przed proszkami, tam gdzie są np te Rossmannowskie husteczki wybielające. A propos Biedronkowych odplamiaczy - przyniosłam dzisiaj nowe gazetki - Wszystko w porządku - od 13.03 i Wiosenne porządki od 17.03. I w tej pierwszej są nowe wybielacze Oxy Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-13 o 11:34 |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Przejdę się jutro po to mydełko bo dziś to mi nie po drodze jest.
Cytat:
A jak moczę to wlewam ciepłą wodę, wkładam to co ma się odplamić i wsypuję 2 miarki proszku i czasem od siebie od serca dodaję jeszcze pół miarki. później wymieszam to pranie z tym proszkiem i zostawiam na min. godzinę (na opakowaniu zalecają godzinę). moje ostatnie pranie moczyło się chyba ze 3 godziny i nic mi się nie zniszczyło |
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi ruchami nie wiem właśnie jak jest bo niby mówią, że 10 do godziny ale już słyszałam opinie, że 10 w ciągu dnia ale jak mój ma etap kopania to za jednym zamachem kopnie więcej niż 10 razy i to liczyć jako raz? czy juz jako 10? musze o to zapytać gina jutro ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(nie wiem skąd im się to wzięło)Moja lekarka dopiero próbowała to rozszyfrować i okazało się, że dostawałam antybiotyk na tę infekcję, Clotrimazolum na grzybicę (która okazało się, że była bo wyszła w badaniach i też ją leczyli). No ale wydaje mi się, że nie doleczona jest ta grzybica bo w sumie clotrimazolum likwiduje tylko tymczasowo objawy. Przepisała mi Natamycynę i chyba przez tydzień ją pobiorę bo ani nie chce mi się lecieć na kolejną wizytę ale też boje się to zbagatelizować. |
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaa
|
|
|
|
#2306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jakby one gładkie były, ale wtedy był szał na postaci z kreskówek, więc zakładała koszulki z myszka mickey albo kaczorem donaldem, a one jej się tak pięknie rozciągnęły na tym brzuchu ![]() Cytat:
no to wchodzimy na wątku pełną para w III trymestry liczy się podobno w okresach największej aktywności, min. 10 ruchów na godzinę, bo chyba nie na każda godzinę w ciągu dnia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Namówiłam go jakoś na te adidaski, bo on to nienawidzi w tych koszach przebierać U mnie znowu dziś piękna pogoda, odbiorę Groszka wcześniej i posiedzimy trochę na placu zabaw |
|
|
|
|
#2308 | ||
|
Raczkowanie
|
Troche mnie tu nie było bo remoncik ruszył pełną parą od poniedziałku i nie miałam czasu zaglądać. Niby jeden pokój ale brud wszędzie! Na szczęście jakoś to szybko poszło i wczoraj już skończyli, dzisiaj zostało posprzątać i poustawiać wszystko. Efekt końcowy mi się podoba i zrobił się zupełnie inny pokój
Teraz postaram się was podgonić jakoś.Cytat:
Ubłagaliśmy właściciela kamienicy żeby coś z tym zrobił i na parapetach zamątowali takie ok 5 cm druciki żeby nie siadały a tym samym balkon był czysty. W rogu był zwinięty kabel więc tam sobie wiły gniazdka... przykryliśmy to i spokój był.Cytat:
śliczne i zgrabne brzuszki
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękuje za gratulację Cytat:
to już dzisiaj pierwszą największą aktywność przegapiłam kolejna wieczorem i z tego co pamiętam to musi być stała pora ![]() Fajnie, że poruszyłyście temat odplamiaczy bo jestem na etapie wyboru
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-13 o 12:42 |
||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

i się nie dobijają 

z okazji 100dniówki

Łał teatr, super
za jutro.
na poprawę humoru
Nigdy o czymś takim nie słyszałam , a szkoda. Dzisiaj rano wysłałam do Lidla tż bo wchodzą ubrania i buty dziecięce, więc kupił ostatnią parę adidasów dla syna, takie właśnie na podwórko do maksymalnego wybrudzenia

Miałam po drodze od położnej wejść do paru sklepów dziecięcych i do rossmanna, a tak to
w kwestii wyprawki wszystkiego szukam i organizuję sama... on się niczym nie interesuje poza swoimi sprawami. W dodatku jest ciągle przeziębiony i mimo, że ma leki wykupione to ich nie bierze. Mam ochotę wyprawić go do mamusi (może ona mu przemówi) i żeby mieć trochę spokoju.... no, ale to dzieciniada i przecież nie rozwiąże problemu 
13.07.2013 
i gratuluję III trym świętujemy dziś razem